Ykkösvieras

Ykkösvieras: J. Karjalainen

  • 14 min
  • ei kuunneltavissa

Toimittaja Marko Gustafsson.

Tuoreessa haastattelussa huhtikuun alussa 60-vuotta täyttävä laulaja ja lauluntekijä J. Karjalainen.

Lähetykset

  • ke 22.3.2017 17.41 • Yle Radio 1

Jaksot

  • 90-luvun suosikkilaulaja Kikka oli kirjailija Laura Gustafssonille lapsuuden idoli ja on sitä edelleen. ”En nähnyt häntä koskaan livenä, mutta olin jo pikkutyttönä hirmuisen ihastunut hänen hahmoonsa ja musiikkiinsa. Hän oli kaunis, rohkea ja seksikäs”, Laura Gustafsson toteaa. Kikka sai aikoinaan julkisuudessa paljon kritiikkiä osakseen seksipommi-imagostaan. Laura Gustafssonin mukaan kyse on yleisemmästä kapeasta naiskuvasta: "Naisen pitäisi olla kaunis ja haluttava. Sellaista kuvastoa kulttuuri meille tarjoilee joka tuutista, mutta sitten kuitenkaan yksikään oikean naisen ei saisi todellisessa maailmassa näyttää siltä."

  • Elämää ja maailmaa koskeva havainto, joka jää vaivaamaan mieltä on dramaturgi ja käsikirjoittaja Tove Idströmin keskeinen työkalu. Moni Idströmin käsikirjoittamansa elokuva ja tv-sarja kertoo "itseksi tulemisesta" eli siitä, miten erityisesti naiset löytävät sisältään uuden vahvemman puolen. Tuoreessa haastattelussa puheenaiheena olevat 80- ja 90-lukujen tv-draamat "Ilman kavaluutta" ja "Työn orja" ovat nyt nähtävissä Yle Areenan Toivotut -kokonaisuudessa. Ykkösvieraan toimittajana on Marko Gustafsson.

  • Turkulainen jääkiekkoileva taloustieteen professori Luis Alvarez tuli alunperin lapsena Chilen pakolaisena Suomeen vuonna 1974. Koko perhe palasi pian takaisin Chileen - vanhemmat ja sisarukset jäädäkseen, mutta Luis palasi Turkuun. Ykkösvieras -ohjelmassa pohditaan tänään pakolaisuutta ja sopeutumista maan tapoihin. Toimittaja on Marko Gustafsson.

  • Veikko Neuvonen juonsi suosittua Luonto-ilta-ohjelmaa Yleisradion kanavilla yli 30 vuotta. Jo pitkään eläkkeellä ollut Neuvonen kertoo, minkälaisen sattumuksen kautta nuori biologian opiskelija alunperin päätyi luontotoimittajaksi. Tuoreessa haastattelussa hän pohtii myös Suomen luonnon ja elilölajiston muuttumista sekä ihmisen mahdollisuuksia vaikuttaa ilmastonmuutokseen. Toimittajana on Marko Gustafsson.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä