Valkoista valoa

Pärjäämisyhteiskunta

 • 44 min
 • ei kuunneltavissa

Mikä on suomalaisen ihmisen elämän tarkoitus? Entä jos ongelmana ei olekaan syrjäytyminen, vaan sen kääntöpuoli, liiallinen pärjääminen, pohtii Valkoisessa valossa Johanna Korhonen.

Kaustislaiset lapset ja nuoret soittavat Mauno Järvelän Näppärimusiikkia.

Lähetykset

 • to 23.3.2017 11.00 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Miksi maksulliset muovikassit saavat ihmisen raivon valtaan? Miten on mahdollista, että asiakas taantuu raivoavaksi pikkulapseksi tai kiukuttelevaksi kuninkaaksi? Näihin kysymyksiin etsii Valkoisessa valossa vastausta Johanna Korhonen.

  Ohjelman musiikit:

  Heinrich Ignaz Franz von Biber: Sonata jucunda; Aria ja Adagio teoksesta Battalia (Taistelu).

  John Eccles: Restless in thought (Mielipuolisuuskohtaus).

  Henry Purcell: From silent shades and the Elysian groves (Mad Bess).

  Georg Philipp Telemann: Ouverture de Quixotte.

  - Karin Dahlberg, sopraano, ja Camerata Nordica, viulu ja joht. Terje Tönnesen.

 • Kirja voi muuttaa kirjoittajansa elämän, mutta niin se voi muuttaa myös lukijansa elämän. Lukemiseen on lukemattomia syitä. Aihetta pohtii Valkoisessa valossa Johanna Korhonen. Ohjelmassa kuullaan musiikkia The King's Singersin levyltä La Dolce Vita. (Uusinta)

 • Meillä on jokaisella ympärillämme noin kahden neliömetrin laajuinen, ihmeellinen ja ihmeteltävä suojapeitto. Ihmisen suurin elin, iho, on Johanna Korhosen ihmeteltävänä Valkoisessa valossa.

  Musiikkina kuullaan La Pellegrinaa, joka sävellettiin Firenzen suurherttua Ferdinando de' Medicin ja prinsessa Christine de Lorrainen häihin 1500-luvulla. Esittäjänä on Tragicomedia -vanhan musiikin yhtye.

 • Mikä auttaisi ihottumaan, unettomuuteen tai nivelien narinaan? Loitsiminen kuuluu ihmiskunnan historiaan, yhteiseen kulttuuriperintöömme. Valkoisen valon loitsuklinikalle meidät johdattaa Johanna Korhonen.

  Ohjelmassa kuullaan loitsuja sekä Mateli Kuivalattaren (s.1771 Ilomantsissa) innoittamaa, Liisa Matveisen ja Tellu Virkkalan tekemää musiikkia.

 • Olemme virittyneet saamaan koko ajan enemmän, ei koskaan vähemmän. Mutta entä jos tavoitteena olisi enemmän hyvää, kysyy Johanna Korhonen ja virittää Valkoisessa valossa talouspaaston.

  Musiikkina kuullaan osia Luigi Boccherinin sävellyksestä Stabat Mater (Susan Gritton ja Sarah Fox, sopraano, ja Paul Agnew, tenori sekä The King’s Consort, joht. Robert King).

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä