Radio Suomen Ilta

Radio Suomen Iltaohjelma

 • 28 min
 • ei kuunneltavissa

Lahdessa kilpaillaan Pohjoismaisten hiihtolajien MM-mitaleista jo seitsemättä kertaa. Radio Suomen iltaohjelmassa taivutaan mm. Kisatangoon ja tavataan mielenkiintoisia vieraita latujen varsilla ja kaupungin kaduilla. Juontajina Sanna Pirkkalainen ja Taavi Salmivaara.

Lähetykset

 • ti 28.2.2017 19.05 • Yle Radio Suomi Helsinki

Jaksot

 • Yölintu -yhtyeen Simo Silmu on laittanut korkin kiinni kokonaan. - En voi olla sekä että ihminen, minun täytyy olla joko tai. Ja parasta on kun aamuisin on heti toimitavalmiina.
  Tällä hetkellä Simolle maistuu keikkailu, musiikin tekeminen ja fanienkin tapaaminen. Simo Silmu ja kitaristi Jukka Harju olivat Olgan vieraaana ja soittivat myös livenä kappaleet Ajopuu ja Maailma on kauneimmillaan.

 • Kirja Milana Misicin lapsuudesta ja äidistä, Laila Kinnusesta, ilmestyy perjantaina ja tänään Milana kertoo Olga Ketoselle ajatuksiaan lapsuudestaan sekä nykyisestä elämästään.

 • Milana Misicin lapsuudesta on Merja Asikainen kirjoittanut kirjan Milana - elämäni Laila Kinnusen tyttärenä. Kirjassa Milana kertoo lapsuutensa karusta arjesta äidin ja enojen alkoholismin varjossa isoäidin hoivassa. Sosiaalivirasnomaiset tarkkailevat mutta eivät riittävästi.
  - Miksi kukaan ei pelastanut minua, miksi kukaan ei nähnyt pienen lapsen hätää, pohtii aikuinen Milana. Usein Milana turvautui iltarukouksessaan Jumalaan jotta äiti pysyisi selvinpäin. Milana Olgan vieraana vastaamassa kysymykseen miksi tämä kirja piti kirjottaa.

 • Olitko sinä nuorena heppatyttö? Millaisia muistoja sinulla on tallilta? Vieläkö harrastus jatkuu?

  Palmun ratsastustallin omistajalla Mari Palmulla oli jo varhaisessa vaiheessa selvillä se, mitä hän haluaa aikuisena tehdä. Sen piti liittyä jollain tavalla hevosiin. Ensimmäisen ponin Mari hanki 14-vuotiaana, rahoitti ponin pidon pitämällä pienimuotoista ratsastuskoulua ja järjestämällä kesäleirejä.

  Nyt Kirkkonummen Kylmälässä Marilla on 20 hevosen talli, lämmitetty maneesi ja loistavat maastot ratsastukseen. Ratsastustuntien lisäksi tarjolla on monenlaisia leirejä. Petri Rinne pestautui Marille tallipojaksi.

  Asta Ikonen kirjoittaa nuorille hevoskirjoja. Hän aloitti kirjailijan uransa nelikymppisenä ja on julkaissut tiheään tahtiin jo parikymmentä kirjaa. Miksi juuri hevoskirjat ovat Astan juttu?

  Juontajina Ari Huomolin ja Maria Jyrkäs.

  Kuvassa: Mari Palmu ja Jalle Kulmala sekä hevosäiti vuorokauden ikäisen varsan kera.

 • Ylen meteorologi Anne Borgström on harrastanut ratsastusta ihan pikkutytöstä. Ratkaiseva askel rakastumisesessa lajiin oli ratsastusleiri. Ratsastusharrastus jäi teini-iässä, mutta takaisin satulaan Anne kapusi taas aikuisena.

  Annella on oma islanninhevonen, jonka hankinta oli iso askel. Hän myöntää onnellisena, että ei ole päivääkään katunut.
  - Valtava vastuu ja sitoutuminen pelotti, mutta en ole hetkeäkään epäröinyt ratkaisuani. Toki tämä harrastus lompakossa tuntuu.

  Toimittajana Maria Jyrkäs.

 • Kiertueet ovat Juha Tapiolle rutiinia, johon yksitoista julkaistua albumia ovat totuttaneet. Julkisuus on tullut mukaan vähitellen. Miten Juha Tapion suhde julkisuuteen on muuttunut uran alkuajoista?

 • Pilven Piirtäjät on perustettu keittiössä, johon aurinko paistaa vain heijastuen Itä-Pasilan kerrostalojen ikkunalaseista. Axel ja Kaisa ovat lauluntekijöitä ja kämppiksiä. Anna Keränen kävi kuulostelemassa Axel Ehnströmin ja Kaisa Korhosen musiikillisia mielipiteitä.
  Yks laulu -sarjassa elämäänsä kiinni jääneen biisin paljastaa Janna.
  Toimittajana Olga Ketonen

 • Kun ikää tulee lisää tietyt asiat ja vaihtoehdot vähenevät. Voinko vaihtaa ammattia? Voinko vielä muuttaa itseäni ja opinko enää uusia asioita?

  Sannika Michelsson on tuttu radioääni Yle Helsingin toimituksesta.
  40 vuotta täyttäneen Sannikan kohdalla vallan saivat nuoruuden haaveet. Hän päätti saattaa opintonsa loppuun sekä pelata vielä pesäpalloa maailman korkeimmalla sarjatasolla. Miten huippu-urheilijan ja opiskelijan elämä ovat solahtaneet Sannikan arkipäivään? Juontajana Petri Rinne.

 • Seitsemäntoista vuotta Nokian yhteyspäällikkönä toiminut Kati Koskinen päätti todella vaihtaa alaa ja opiskeli leipuri-kondiittoriksi. Pullabiili meinasi neljän vuoden aikana viedä rahat ja innon. Kuka kylmässä ilmassa haluaa ostaa pullaa ulkona? Nyt Katilla on leipomo Lohjalla ja hommaa riittää mutta riittävätkö valveillaoloajan tunnit? Toimittajana Olga Ketonen

 • Tänä iltana kuulemme mikä on Egotripin Mikki Kausteen elämässä ollut tärkeä laulu. Mental Beauty Records on levymerkki, jossa äänensä saavat kuuluville erityisesti musikaalisesti lahjakkaat mielenterveyskuntoutujat sekä kehitysvammaiset. Anna Keränen kävi tutustumassa levymerkin toimintaan.
  Juontajana Olga Ketonen.

 • Yksinpurjehtija Ari Huusela on päättänyt osallistua maailman vaativimpaan purjehduskilpailuun
  Vendée Globeen vuonna 2020. Matka maailman ympäri kestää noin kolme kuukautta ja kilometrejä kertyy 43 000. Miten huiman seikkailun valmistelut etenevät? Juontajana Marko Miettinen.

 • Dokumentaristi Virpi Suutarin uusin elokuva on nimeltään Yrittäjä. Se on tarina kahdesta hyvin erilaisesta yrityksestä Suomessa. Virpi Suutaria haastattelee Olga Ketonen

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä