Nosto

Mistä ja miten löytyy rakkaus?

 • 57 min
 • toistaiseksi

Ystävänpäivän kunniaksi puhutaan pariutumisesta. Mistä ja miten sinkku löytää kumppanin? Miten rakastutaan? Vieraana on modernien ihmissuhteiden asiantuntija Elina Saarenmaa. Puhelimessa on rakkauden perässä Kanadaan muuttanut rakkausvalmentaja Miia Halonen.

Nosto selvittää tämän päivän ja huomisen ilmiöt ma-pe klo 11-12. Popparit, papit, gaalat, reivit ja ravit tutkitaan innostuneesti ja ihmetellen. Toimittajina Alina Kulo ja Suvi Puukangas.

Lähetykset

 • ti 14.2.2017 11.03 • Yle Puhe

Jaksot

 • Tiedätkö mihin voi luottaa ja mistä löytyy laadukasta tietoa?
  Miksi valemediaan uskotaan ja mihin sillä pyritään? Miten vihapuhe määritellään
  Nostossa vierailivat Valheen jäljillä -kirjan juuri julkaisseet filosofian tohtori Ari Haasio sekä Siirtolaisuuinstituutin erikoistutkija Markku Mattila.
  Toimittajana Miia Krause

 • Suomalaisille on syötetty ravintoloissa pakkovoileipiä, baarit ovat olleet kiellettyjä, tanssi on ollut kiellettyä. Väärissä vaatteissa ravintoloihin ei ole päässyt. Kieltoja on ollut paljon.
  Mutta mitä muuta suomalaisten ravintoloiden historiaan liittyy ja millaisia trendejä ravintolamaailmassa liikkuu nyt?
  Vieraana ravintohistorioitsija Merja Sillanpää.

  Toimittajana Suvi Puukangas.

 • Helsingin legendaarisimpiin keikkapaikkoihin kuuluva Kulttuuritalo täyttää tänä vuonna pyöreät 60 vuotta.
  Mitä Kultsa on merkinnyt suomalaiselle musiikille ja musadiggareille?
  Kuinka vasemmistolaisuus muokkasi Kultsan ohjelmistoa alkuvuosina?
  Vieraana Kulttuuritalossa sekä lavalla että yleisössä useita kertoja vieraillut M.A. Numminen.
  Toimittajana Miia Krause.

 • The World Happiness Report kertoi äskettäin Suomen olevan maailman onnellisin maa.
  Onnea Suomi!
  Mutta mitä ihmettä se onnellisuus on? Miten sitä voisi lisätä omassa elämässään?
  Noston studiossa vieraili onnellisuusprofessori, psykologian emeritusprofessori Markku Ojanen,
  puheenaiheeksi nousi ainakin se onko meidän suomalaisten onnellisuudessa jotain muista poikkeavaa.
  Toimittajana Suvi Puukangas.

 • Sähköistä jazzfunkia soittava Nassaun Fasaani julkaisi joulukuussa toisen levynsä nimeltä Nassonaut.
  Toni Porthénin ja Joonatan Raution luotsaama orkesteri keikkailee ja levyttää varsin säästeliäästi, koska jäsenet ovat kaikki täystyöllistettyjä huippumuusikoita.
  Jazz on kuitenkin kaikille lähellä sydäntä.
  Toimittajana Miia Krause.

 • Aasialaiset elokuvat tuovat monelle mieleen Hayao Miyazakin elokuvia kuten Henkien kätkemä ja Naapurini Totoro. Mitä kaikkea muuta aasialainen elokuvagenre sisältää? Löytyykö siitä jotain erityispiirteitä tai tabuja?
  Nostossa vieraili juuri alkaneen Helsinki Cine Aasian taiteellinen johtaja Eija Niskanen.
  Toimittajana Suvi Puukangas

 • Kun esikoisromaani voittaa Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon, tunne on varmasti huikea. Mutta kuinka siitä lähtee syntymään se "aina vaikea toinen teos"?
  Tämän tietää Nostossa vierailulla käynyt Saara Turunen, jonka toinen romaani Sivuhenkilö on juuri ilmestynyt.
  Kun ensimmäinen, palkittu teos Rakkaudenhirviö voitti hesarin kirjallisuuspalkinnon, vaikutti siltä että ihmisten suhtautuminen teokseen muuttui. Muuttuiko Saara Turusen oma elämä tuon palkinnon myötä?
  Mitkä ovat Saara Turusen mielestä kirjoja, jotka kaikkien pitäisi lukea?

  Toimittajana Miia Krause

 • Suomalaisiin taidegallerioihin tehtiin lähes 1,3 miljoonaa käyntiä vuonna 2016. Kaikkiaan kuvataidekäyntejä tehtiin noin 3,8 miljoonaa. Silti esim. helsinkiläisgalleriat ovat tehneet tappioita jo useamman vuoden peräkkäin.

  Helsingin Kaapelitehtaalla on menossa vuosittainen Taidemaalariliiton Teosvälitystilaisuus, jonka yhtenä tavoitteena on löytää uutta kuvataideyleisöä ja madaltaa kynnystä kuvataiteen seuraamiseen. Mistä se korkea kynnys on syntynyt ja miten kuvataiteella ja taiteilijoilla Suomessa oikein menee? Auttaako muraali-innostus myös taidemyyntiä?

  Suomen taidemaalariliiton tuore toiminnanjohtaja Alina Mänttäri kävi Nostossa Suvi Puukankaan vieraana.

 • Äitiys muuttaa naisen ja perheen elämää monella tapaa. Samalla, kun naiset tasapainoilevat arjen kanssa, mielessä on monella kuitenkin jo paluu työelämään. Miten sitten säilyttää työvalmiudet vaippa-arjen keskellä? Mothers in Business - äidit työelämässä -yhdistys tarjoaa verkostoitumisapua arjen ja työn yhdistämisessä kamppaileville äideille.
  Noston studiossa vieraili Mothers in Business -yhdistyksen hallituksen jäsen Sanna Kranjc, joka sai itsekin tukea verkostolta oman lapsen ollessa pieni.
  Toimittajana Miia Krause

 • Suomesta virtaa alkoholia maailmalle jatkuvasti enemmän. Samalla suomalaiset tuotteet keräävät kehuja laadusta.
  Berliinissä järjestettiin Euroopan arvostetuimpiin kuuluva artisaanitisleiden festivaali maaliskuun alussa. Noissa festivaaleissa suomalaiset tislaamot keräsivät yhteensä 13 mitalia 7 eri sarjassa. Yksi palkituista on Helsinki Distilling Companyn mestaritislaaja Mikko Mykkänen, joka vieraili Nostossa Suvi Puukankaan haastattelussa.

 • Ensi viikolla TV2:lla starttaa uusi kotimainen 12-osainen rikossarja Karppi, joka lähtee liikkeelle varsin perinteisesti.
  Nuori nainen löytyy murhattuna ja tapausta tutkimaan laitetaan mies-naispari joilla kemiat eivät ihan kohtaa.
  Joko nyt päästään mukaan mukaan pohjoismaisen Nordic noirin eturintamaan maailmalle? Ja löytyykö meiltä suomalaisista joitain erikoispiirteitä, joilla maailma valloitetaan?
  Haastattelussa Karpin ohjannut ja osin käsikirjoittanut Rike Jokela.
  Toimittajana Miia Krause.

 • Pari vuotta sitten Suomeen perustettiin katupartiojärjestö nimeltä Soldiers of Odin. Järjestö ilmoitti perustamisvaiheessa syksyllä 2015 tavoitteekseen parantaa katupartioinnilla ihmisten turvallisuudentunnetta, jonka se arvioi pakolaistilanteen vuoksi järkkyneen.

  Hyvin nopeasti partio sai kaksijakoisen maineen. Toiset tykkäsivät ja tukivat, toiset vihasivat. Odineita syytettiin natseiksi, mutta järjestö itse kielsi väitteet.

  Tämän vuoden aikana Odineista ei enää ole paljon kirjoiteltu. Järjestö on kuitenkin olemassa ja aktivoituu aina välillä joillain paikkakunnilla.

  Mutta ketä odinit oikein ovat?

  Sitä selvitti valokuvataiteilija Silla Simone, jolta ilmestyi juuri valokuvakirja Odinien arjesta.

  Toimittajana Suvi Puukangas

Klipit

 • Perjantaina ensi-iltaan sai elokuva, joka kertoo ihmisistä, jotka lähtivät paremman elämän perässä toiseen maahan, kauas kotoa

  Kirjailija Antti Tuurin romaanista filmatisoitu Ikitie perustuu tositapahtumiin: kertoo amerikansuomalaisista, joille luvattiin, että Neuvosto-Karjala on työläisten paratiisi. Sitä se aluksi onkin, kunnes Stalinin aikana epäluuloinen järjestelmä rupeaakin pitämään heitä vakoojina. Ikitien ohjaaja AJ Anttila saapui Noston vieraaksi kertomaan hypetetyn elokuvat teosta. Kuva: Nordiskfilm

 • Apollo live clubilla saa ensi-iltansa näytelmä, joka ruotii työympäristöjen hyvinvointia. Miten juontaja ja hyvinvointivalmentaja Kirsi Salo päätyi teatterin näyttämölle? Kuva: Kissconsulting Oy

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä