Radio Suomi Kokkola

Foleyartisti Heikki Kossi ehdolla Golden Reel -palkinnonsaajaksi

 • 12 min
 • 4 kk 21 pv

Kokkolalainen elokuvien foleytaiteilija Heikki Kossi on ehdolla äänileikkaajien ja foleyartistien Motion Picture Sound Editors -järjestön Golden Reel Award -palkinnon saajaksi työstään Pikku Prinssi -animaatioelokuvassa. Muun muassa Hymyilevän miehen foleytehosteet tehneen Kossin muita töitä ovat tälläkin hetkellä elokuvateattereissa esitettävä Onneli, Anneli ja salaperäinen muukalainen sekä 17. helmikuuta ensi-illassa oleva A Cure for Wellness, jonka on ohjannut Oscar-voittaja Gore Verbinski. Heikki Kossi piipahti Kokkolan aamussa Ismo Vähäsarjan vieraana.

Lähetykset

 • ke 8.2.2017 11.20 • Yle Areena

Jaksot

 • Perjantaiseurassa vauvauutisia, palkankorotuksia ja Kokkolan suunnittelemia kulttuurisäästöjä kommentoivat Aatto Ainali, Keke Lammassaari ja Riitta Pellinen. Toimittajana Ismo Vähäsarja.

 • Perjantaiseurassa muun muassa Kruunupyyn lentokentän Tukholman lentojen tulevaisuutta, luottamusta kuntapäättäjiin ja suojatiekäyttäytymistä pohtivat Mervi Järkkälä, Osmo Ojala ja Ilkka Siukosaari. Toimittajana Ismo Vähäsarja.

 • Jos olet vuolas virta kerran kuukaudessa, tiedät mitä elämä on, kun joutuu vaihtamaan sidettä tai tamponia puolen tunnin välein. Olo on tyhjiin imetty, ja anemia vaanii nurkan takana. Jos ikää on mittarissa riittävästi, ratkaisu voi löytyä kohdunkaulan lämpöhoidosta, missä kohdun limakalvo poltetaan pois.

  Kati Latva-Teikari soitti naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Sari Ahonkalliolle ja kysyi miten homma tehdään?

 • Sosiaali- ja terveyskuntayhtymä Soite pyysi julkisesti anteeksi asiakkailtaan sanomalehti Keskipohjanmaan mielipidepalstalla. Soiten toimitusjohtaja Ilkka Luoma kertoo Heini Holopaisen haastattelussa, miksi hän päätyi julkiseen anteeksipyyntöön.

 • Perjantaiseurassa paikallisia puheenaiheita ruotivat Ilkka Siukosaari, Kirsi Virtanen sekä ensimmäistä kertaa Perjantaiseurassa mukana ollut kokkolalainen kuvittaja ja graafinen suunnittelija Elina Warsta. Toimittajana oli Ismo Vähäsarja.

 • Kokkolan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Bjarne Kallis myöntää, että Kokkolan kaupunki on pyrkinyt varmistamaan suunnitellun Rautatientorin kaavamuutoksen sujuvan etenemisen neuvottelemalla jo etukäteen mahdollisten kaavavalittajien kanssa. Valtuusto hyväksyi kaavamuutoksen yksimielisesti maanantaina. Rautatientorille eli linja-autoaseman kortteliin aiotaan rakentaa muun muassa asuntoja ja liiketiloja. Bjarne Kallista haastattelee Ismo Vähäsarja.

 • Tällä kertaa Perjantaiseurassa muun muassa sukupuolineutraalista kielenkäytöstä mediassa sekä koululaisten maitokapinasta keskustelivat Simo Kattilakoski, Hellevi Kytölä ja Riitta Pellinen. Toimittajana oli Ismo Vähäsarja.

 • Huumeruiskuja on taas löytynyt koulun pihasta Kokkolasta. Tällä kertaa Halkokarin koululta. Petra Haavisto haastattelee rehtori Arto Lauria sekä huumeruiskun löytäneen lapsen äitiä Tiia-Maria Joensuuta.

 • Viikon uutisaiheita ruotivassa Perjantaiseurassa Mervi Järkkälä, Aatto Ainali ja uusi jäsen Simo Kattilakoski pohtivat muun muassa, minne Kokkolan keskustan yläkoululaiset kannattaisi tulevaisuudessa sijoittaa sekä sitä, pitäisikö Suomen sotaharjoitella isommin. Toimittajana Ismo Vähäsarja.

 • Perjantaiseurassa tällä kertaa viikon uutisaiheita ruotivat Keke Lammassaari, Osmo Ojala ja Kirsi Virtanen. Toimittajana tuttuun tyyliin Ismo Vähäsarja.

 • Syyskauden toisessa Perjantaiseurassa viikon uutisaiheita ruotivat Aatto Ainali, Mervi Järkkälä ja Hellevi Kytölä. Toimittaja Ismo Vähäsarja kysyi Perjantaiseuralta muun muassa hallituksen uusista turvallisuuspäätöksistä, Kokkolan satamaväylän rahoituksesta ja Kokkolan Pikiruukkiin suunnitelluista tornitaloista.

 • Perjantaina 1.9. teattereihin ympäri Suomen tulee uusi elokuva Lumotut, jonka on ohjannut Sofia Coppola. Elokuvan tarina on filmattu ensimmäisen kerran vuonna 1971, jolloin pääosassa oli Clint Eastwood. Tähtiä on mukana myös uudessa versiossa, tunnetuimpina Nicole Kidman, Colin Farrell ja Kirsten Dunst. Vaikka Lumotut on amerikkalainen elokuva, sen foleytehosteet on tehty Kokkolassa. Efektit tehnyt kokenut foleytaiteilija Heikki Kossi kertoo Ismo Vähäsarjan haastattelussa, millaista oli tehdä äänet tähän isojen filmitähtien elokuvaan.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Naisyrittäjät ovat huolissaan turvallisuudestaan. Kampaamoihin ja muihin liikkeisiin on tehty aika usein murtoja Pietarsaaressa. Naiset ovat päättäneet lähteä turvakurssille. Ritva Karhula haastattelee.

 • Keski-Pohjanmaalla piilee tuulivoimapotentiaalia liki ydinvoimalan verran. Tuulta piisaa rannikon lisäksi myös sisämaassa. Tuulivoiman mahdollisuuksia on tutkittu laajassa esiselvityksessä. Selvityksessä on verrattu tuulitietoja maankäyttöön. Voimayhtiöillä on kova kiinnostus tuulivoimaa kohtaan. Toimittajana Ari Vihanta.

 • Ennen vuoden vaihdetta varoiteltiin sähkön hinnan noususta ja sähkölaskujen kallistumisesta. Varoituksista huolimatta reilusti yli 1000 euron sähkölasku oli monelle ikävä yllätys, jota maksetaan näinä päivinä. Näin kävi myös vanhassa omakotitalossa asuvalle Aarnolle. Häntä haastattelee Petra Haavisto.

 • Lentopalloliigan ratkaisu huipentuu torstai-iltana Kokkolassa, kun kotijoukkue Tiikerit saa vastaansa joensuulaisen Liiga-Riennon. Kupletin juoni on selvä: voittajalle liigaportit aukenevat ja häviäjä pelaa syksyllä ykkössarjaa. Petra Haavisto kartoitti pelaajien tunnelmia.

 • Kokkolan asuntomessualueella töitä paiskitaan lumen ja pakkasen keskellä. Jostain kuuluu joulumusiikkia. Osa rakentajista on jo päässyt sisätöihin. Mitä kuuluu Tomi Yrjänän ja Sanna Kallion projektille? Petra Haavisto kävi kuulostelemassa.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä