Merirosvouutiset

Merirosvous haittaa kauppaa

  • 18 s
  • toistaiseksi

Hansaliitto alkoi Lyypekin ja Hampurin 1241 solmimasta liittosopimuksesta. 1300-l saksalaiskauppiaat levittäytyivät Itämerelle. Merellä liikkui paljon arvokasta tavaraa ja alukset olivat aluksi huonosti suojattuja. Tämä loi pohjan merirosvoukselle. Kaappauksessa laiva ohjattiin kauppalaivan viereen ja laivat vedettiin entrauskoukkujen avulla kiinni toisiinsa. Merirosvot saattoivat käyttää kaappauksissa myös pienempiä soudettavia aluksia.
Hansaliitolla oli yksinoikeus esimerkiksi suolan myyntiin itämeren alueella. Suolaaminen oli ainoa tapa, millä kalaa voitiin säilöä. Sillikaupan häiriintyminen oli yksi syy, miksi merirosvot lopulta pantiin ahtaalle.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

TV-lähetyksen ääniraidat suomi stereo

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Merirosvouutiset

Tuoreimmat uutiset vuodelta 1401 joka ilta klo 20

#Merirosvot on keskiajan Itämerelle sijoittuva historiallinen Twitterissä 9.-22.1.2017 tapahtuva roolipeli. Julmat vitaliaanit saavat haastajakseen "reilun kaupan" merirosvoilusta haaveilevan Birgit Flemingin. Itämerellä merirosvot ja kaapparilaivat saalistavat Hansan kauppa-aluksia, kritiikki Kalmarin Unionia vastaan voimistuu, Turun Reliikkijuhlat ovat ovella ja musta surma lähestyy Itämaata. Pysy päivittäin ajan tasalla #Merirosvot -seikkailun tapahtumissa katsomalla tuoreimmat uutiset vuodelta 1401 joka ilta Yle Areenasta.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä