Radio Suomen Ilta

Johan Kurkela löysi intohimonsa Michelin-keittiöstä

 • 1 h 1 min
 • ei kuunneltavissa

Vieraana on kokki Johan Kurkela, joka voitti viime vuonna ensimmäisenä suomalaisena nuorten ammattitaidon EM-kilpailussa EuroSkills-kultaa. Mistä kumpuaa vahva intohimo, kurinalaisuus ja paineensietokyky? Juuri 20 vuotta täyttänyt Kurkela on töissä Michelin-tähden ravintolassa. Hän oppii parhaiten katsomalla ja tekemällä.
Paistettu maksa, perunamuusi ja sipulikastike - siinä Johan Kurkelan oma herkkuruoka.
Paras muusi syntyy puikulaperunasta! Voita ja täysmaitoa sekaan sekä mustapippuria ja suolaa perään. Haastattelijana Petri Rinne.

Lähetykset

 • to 9.3.2017 19.05 • Yle Radio Suomi Pohjanmaa

Jaksot

 • Pomppiiko mielesi pitkin päivää flipperipallon lailla asiasta toiseen? Ajaako ympäröivä maailma meitä säheltämään, kuormittumaan ja lyhytjänteisyyteen? Onko kirjan äärelle rauhoittuminen vaikeaa pitkän päivän jälkeen?

  Olga Ketonen ja kasvatustieteen professori Minna Huotilainen keskustelevat keskittymiskyvyn elvyttämisestä.

  Kuva: Otava/Arto Wiikari

 • Radion Sinfoniaorkesteri ja kapellimestari Jaakko Kuusisto heittäytyvät Nenäpäivän tunnelmaan soittamalla tunnettuja iskelmäkappaleita suorassa lähetyksessä Musiikkitalolta. Solisteina mm. Diandra, Pepe Willberg, Pave Maijanen, Aili Ikonen, Rajaton, Tuure Kilpeläinen, Juha Hostikka. Juontajina Piia Pasanen ja Marco Bjuström. Musiikkitalon radiostudiossa toimittajana on Tarja Närhi.

 • Sateen märät kadut, hehkuva savukkeen pää ja huono seura - Tulion ja Tarantinon melodramaattisuus on buustannut J. Karjalaista laulujen teossa.

  Uuden Sä kuljetat mua -albumin teko oli helppoa kun rinnalla oli tuttuja muusikoita Laika & The Cosmonauts -yhtyeestä ja tuottajana toimi Janne Haavisto.

  J. Karjalainen kertoo etsineensä kahden vuoden ajan laulun arvoisia tarinoita uudelle levylleen. Samaan hengenvetoon hän tuumaa myös, että levyntekoprosessi oli nuorempana hieman erilainen. Nuori Jukka teki hommia ehkä hieman hosuen.

  Haastattelijana Olga Ketonen.

 • Radio Suomessa muistellaan maanantaina 16.10. edesmennyttä kirjailija Arto Paasilinnaa. Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin kirjailijoihin kuulunut Paasilinna oli kuollessaan 76-vuotias. Puolituntisen erikoislähetyksen toimittaa Maija Salminen.

 • Koira, kissa, lisko, kala, hevonen - eläinystävä lajiin katsomatta tuottaa omistajalleen suurta iloa. Eläin on liikuttaja, hoivattava, lohduttaja, seuralainen tai kenties avustaja jokapäiväisessä elämässä.

  Vieraana on Eläimet ja arjen hyvinvointi -tutkimusprojektin johtaja, filosofian tohtori Jussi Lehtonen Turun yliopiston Sote-akatemiasta.
  Puhelimitse lähetyksessä on mukana lääketieteen ja kirurgian professori Heimo Langinvainio.

  Juontajana Maria Jyrkäs.

 • Marzi Nymanin musiikillinen monipuolisuus hakee vertaistaan. Marzin on voinut nähdä lavalla niin rock-yhtyeen, sinfonia-orkesterin kuin jazz-trionkin riveissä. Nyman on myös Espoo Big Bandin kapellimestari ja Tapiola Sinfonietan taiteellinen partneri.

  Nyman on ollut pitkään omien sanojensa mukaan "joo joo -mies" eli lähtenyt kaikkeen mukaan. Näin ollen aikaa ei ole riittänyt oman sooloalbumin loppuun viemiselle. Ensimmäiset sessiot albumin teossa pidettiin jo 10 vuotta sitten. Jonkinlaisen välitilinpäätöksen aika koitti lokakuussa 2018, kun Marzi julkaisi toisen soololevynsä "Kelluva katedraali".

  Olli Aimola tapasi Marzi Nymanin Espoon Tapiolassa aurinkoterassilla, Marzin nuoruuden maisemissa, jossa hän koki myös musiikillisen heräämisensä.

 • Olga Ketosen haastattelussa on Tommi Korpela, joka näyttelee yhden päärooleista Elisa Viihteen lokakuussa julkaistavasta alkuperäissarjasta Bullets. Suomalaiset rikossarjat herättävät yhä enemmän kiinnostusta kansainvälisesti. Bullets -sarjaakin on tehty kansainvälinen vienti tähtäimessä.

  Vastikään ensi-iltansa sai Aleksi Salmenperän Tyhjiö -elokuva, jossa Korpela näyttelee kirjailija Eero Kailan roolin. Kun Suomen elokuvasäätiöltä ei herunut tuotantotukea elokuvalle, joukko eturivin näyttelijöitä polkaisi pystyyn tuotannon ilman rahoitusta. Tommi Korpela ja Laura Birn sekä moni muu mukana ollut lähti osatuottajiksi hankkeeseen.

 • Parhaimmillaan vauvan harrastukset piristävät aikuisenkin arkea, mutta pahimmillaan ne kuormittavat ja hankaloittavat jo valmiiksi haasteellista vauva-arkea. Riittääkö vauvalle täysi vatsa, lämmin syli ja vanhemman seura?

  Vieraina Väestöliiton vanhemmuustiimin esimies, psykologi Suvi Laru ja Mannerheimin lastensuojeluliiton suunnittelija Tuulikki Matero.

  Juontajana Olli Aimola.

 • Olavi Virta elää valkokankaalla kun Timo Koivusalon ohjaama elokuva saa ensi-iltansa perjantaina 5. lokakuuta. Virran roolin elokuvassa näyttelee Lauri Tilkanen.

  Olga Ketosen ja Lauri Tilkasen juttutuokiossa puhutaan mm. ajan kuvasta ja amerikkalaisesta kaasuhellastakin.

 • Näyttelijä Sinikka Sokka esiintyy tänä syksynä kantaesityksensä Kansallisteatterin suurella näyttämöllä saaneessa Musta Saara -musiikkinäytelmässä yhdessä Ulla Tapanisen ja Tiina Weckströmin kanssa.

  Kohta jo viisi vuosikymmentä suomalaisia viihdyttänyt taiteilija täytti elokuun lopulla 70-vuotta, mutta ei haikaile eläkepäiviä.

  Miltä Sokasta on tuntunut esiintyä ensimmäistä kertaa uransa aikana isossa produktiossa Kansallisteatterin suurella näyttämöllä? Kuulemme myös, mitä Sokka tuumii diivailusta ja glamourista ja omasta näyttelijyydestään. Toimittajana Olli Aimola.

 • Pyöräily ei ole vain siirtymistä paikasta A paikaan B. Pyöräily tai polkupyörät voivat olla elämäntapa, harrastus ja intohimo, ja pyöriäkin tehdään nykyisin joka lähtöön. Kuuntelijoiden kysymyksiin vastaamassa Risto Viitanen (Velogi) ja Jaakko Alajoki (Kampiapina). Ohjelman toimittajana Petri Rinne.

 • Egotrippi on ollut koossa pidemmän aikaa kuin moni suomalainen avioliitto. Takana on 25 vuotta yhteistä taivalta. Mikä on pitkän bändisuhteen salaisuus?

  Olga Ketosen vieraina ovat Egotripin Knipi ja Mikki Kauste.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä