Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

JANIS JOPLIN  Move over

THE OSMONDS  Crazy horses

SAMMY BABITZIN  Daa-da daa-da

REHUPIIKLES  Ylihärmä

REMU AALTONEN  Blue baby

BOGART CO.  Princess

THE BELLAMY  BROTHERS  Let your love flow

TEDDY AND THE TIGERS  Dancing shoes

THE STRANGLERS  No more heroes

10 CC - I'm not in love

MAGGIE BELL  Wishing well

PROCOL HARUM  Something magic

DEEP PURPLE  Burn

JIMI HENDRIX  All along the watchtower

THE LOLLIPOPS  I'll stay by your side 

 

Biisikertomuksia

THE LOLLIPOPS  I'll stay by your side 

Toivon tanskalaista The Lollipops-yhtyettä. He esiintyivät Luumäellä Risulahden komealla lavalla; sellaisella erillisellä estraadilla 60-luvun alussa - taisi olla vuosi 1963. Hurriganesin sittemin uudistama 'I will stay' oli kova hitti muiden Lollipops-suosikkien mukana silloin näiden kitaran mittaisten tanskalaispoikien esittämänä. Lavalla oli varmasti kolme kertaa enemmän tyttöjä kuin meitä poikia sinä kesäiltana Risulahdessa - taisi olla osa järvessä seisoen kuuntelemassa.

Lauri

 

TEDDY AND THE TIGERS  Dancing shoes

Muistan ajan, kun olin nuorena tyttönä 80-luvun alussa keravalaisessa ravintolassa töissä, jossa myös paikkakunnan suuruudet Aikka Hakala sekä Teddy & The Tigers-bändin pojat kävivät joskus pizzalla ja oluella. Joskus hieman ottivat hieman vahvempaakin. Kerran he unohtivat ravintolaan valokuva-albuminsa,jossa oli kuvia bändin keikkaelämästä. Mieleeni jäi eräs kuva, jossa koko bändi oli kimppapissalla bändin linkkurin vieressä ojaan päin. No komeet olivat poikien "kaaret".  Vieläkin naurattaa, kun huomaan Teddy & Tigerin-poikien kuvia. Nyt haastankin koko Tiniksen henkilökunnan sen aikaisten illan tippien hinnalla Entisten nuorten sävellahjaan.

Mari Tinniksestä

Toiveena Teddy & The Tigersin ’Dancing shoes’

 

THE STRANGLERS  No more heroes

Vuodesta 1977 on siitäkin aikaa jo 40 vuotta! Tuolloin tuli punk-musa  ja uusi aalto.  Se oli jännää aikaa.  Maailmalla jyräsivät yhtyeet Sex Pistols , The Clash  jne.  ja Suomessa Eput,  Pelle Miljoona jne.  Punk,  rockabilly ja disco olivat samaan aikaan suosittuja tuona vuonna.  Elvis kuoli ja Lynyrd Skynyrdien lynyrdien lentokoneonnettomuus oli kauhea asia.

Levytoiveenani  on The Stranglersien biisi ’No more heroes’.  Se on vuodelta 1977.

Nimimerkki ’Mr.  -77’

 

THE OSMONDS  Crazy horses

The Osmondsien ’Crazy horses’,  T-Rexin ‘Children of the revolution’, David Bowien ‘The man who sold the world’…

Kuuntelimme näitä biisejä nuoruuden tyttöystäväni kanssa kasettimankalta bylsiessämme kuumassa saunassa ylälauteella. Mentiin sen jälkeen Pieliseen uimaan ja alapesulle. Tuntui siltä, että elämä on tässä ja nyt täydellisen ihanaa, että maailma on meidän.

Haastan mukaan mainioon Enskaan kaikki kuumassa saunassa sitä tehneet  sekä saunassa syntyneet.

Jahve

 

SAMMY BABITZIN  Daa-da daa-da

Tätä hetkeä on odotettu tasan 60 vuotta: Onnittelut syntymäpäiväsi johdosta!  Sinä, Paula Marjatta Jaako, tulit tälle planeetalle juuri tällä päivämäärällä vuonna 1957. Sain onnekseni kasvaa kolmen siskon suojeluksessa ja sinä, rakas Paula, olit jo silloin meistä vanhin.

Marjut, Jaana ja mie ihailimme sinua jo pienestä pitäen ja niin teemme vieläkin, olemme aina sinun pauloissasi. Tätimme, Maarit Hanneli, on sinua pari kuukautta vanhempi ja seurasimmeliikkeitänne tarkasti. 70-luvun alkupuolelta alkaen ITT Schaub-Lorenz-mankkasi soi viikonloppuisin ahkerasti ja saimme kuunnella musiikkiasi päntiönään; mm. Demis Roussos,  Jamppa Tuominen, Lea Laven, Cliff Richard, Seija Simola, Marion,  Jukka Kuoppamäki, Tapani Kansa, Markku Aro, Rauli Badding Somerjoki,  Fredi jne. jne.  loivat tunnelmaa.  Ja tyttäret sheikkasivat hikipäissä vaikka mie itte kuuntelin Irwiniä.

Kolarin työväentalo oli sen maailman ajan musiikin keskipiste, ainakin sellainen kuva jäi minulle.

Mutta: ennen kaikkea, Paula, kuunteleppa nyt; isosisko on sellainen asia, jota vuosikymmenet entisestään kirkastavat.  Isosisko on arvonimi.  Mihin 100-vuotias Suomi olisi joutunut ilman kaltaisiasi isosiskoja? Isosiskojen liputuspäivä olisi paikallaan.

Opetit minulle paljon asioita, esim. unissapuhumisen ja -kävelemisen taidon. Opetit paljon muutakin ja siksi kiitän sinua, meän Paula.

Toivekappaleena Syksyn Sävel-voittaja vuodelta 1972 Sammy Babitzini ’Daa-da daa-da’.  Paula oli tuolloin 15-vuotias.

Ikuisesti pikkuveljesi Tapsa

 

BOGART CO.  Princess

Maarit 50 vee!

Aa että! Nyt on vettä Kajjaanin joessa virrannut sen verran paljon, että niin se tämäkin päivä koittaa: perheemme esikoinen täyttää 50 vuotta, siis 50 vuotta, ajatella!  Siispä sua kutsumme Maarit (kuten Danny kutsui aikanaan Maaritia 60-luvun levytyksessään).  Onko hiukset muhkealla pehmiksellä, silmissä sininen ripsiväri ja jalassa oranssit sukkahousut, joiden päällä mustat verkkosukkahousut  niin kuin silloin ennen Kajjaanin Birraan jorroomaan lähtiessä.  Jos olisit tässä, me niin sinua ajettaisiin takaa sormet rystysiä myöten suussa.  Siispä hurjan paljon onnea sinulle Maarit sinne Pekingiin täyttäessäsi 13.3. 2017 50 vuotta! Näin toivottavat kaikki perheen nuoremmat jäsenet ja nuorekas isä. Onnittelut haluamme toivottaa Bogart Co.:n ’Princess’-kappaleen siivin.

Maria, Maaritin pikkusisko

 

DEEP PURPLE  Burn

Itse olen syntynyt vuonna -68 ja tykkään monenlaisesta musiikista, mutta enemmän nuorena tuli käytyä discoissa.  Serkkuni kuunteli paljon Deep Purplea,  Black Sabbathia,  Led Zeppeliniä  ja monia muita sen ajan klassikoita,  joten tutustuin niihin hieman jo silloin.  Nyt vanhemmalla iällä olen alkanut itsekin kuuntelemaan niitä mitä enemmissä määrin - ehkä hieman olosuhteiden pakosta - mutta täytyy sanoa että tykkään.  Vietämme ihan parasta aikaa parhaiden ystäviemme kanssa Lappeenrannassa kuunnellen vinyylejä ja nauttien parhaasta seurasta.  Kiitokset ja terveiset lähtee Sarpalle ja Keipalle Lappeenrantaan.  Me niin odotetaan, et taas tavataan,  lämmitetään sauna,  syödään hyvin,  kuunnellaan musaa ja jutskaillaan.  Love You…

Terkuin Taru (ja vähän tuo Samppakin)  Kouvolasta

Biisitoive on Deep Purplen ’Burn’

 

REMU AALTONEN  Blue baby

Kesäkuun  981 alkupuolen Kovan päivän illassa soi Henry ’Remu’ Aaltosen  ’Sound of Hurricane’-levyn biisejä.  Hiukan melankolinen hitaampi kappale ’Blue baby’ erottui edukseen.  Levyllä kitaristina oleva Albert Järvinen oli hyvässä vedossa;  ainutlaatuiseassa selllaisessa.  Tämä oli tosin viimeinen sessio,  jossa Alppu ja Remu olivat yhteistyössä.  Saman vuoden kesäkuun lopulla näin Hurriganesin keikalla Kuusamossa.  Remun porukka oli kovassa vedossa, suorastaan ilmiömäisessä iskussa.  Se oli livetapahtuma, josta olen onnellinen, että olen sen kokenut.

Martti

 

THE BELLAMY  BROTHERS  Let your love flow

Muistatko kun Kisu ’Heittää Huulta’ 1977 älppärillään  ’Maaliskuun kuudes’?  Nykyäänhän se on mahdotonta, koska nykyään heitetään läppää ja ihan oikeesti.  Noh tämä kolmen soinnun hitin sävelsi kaveri nimeltä Larry Williams,  joka oli noihin aikoihin Neil Diamondin roudari. Neil ei sitten kelpuuttanut sitä levylleen. No annappa olla:  Diamondin rumpali kehoitti Bellamyn veljeksiä Davidia ja Howardia levyttämään biisin ja kappas;  siitähän tulikin megahitti ja Number one Billboard 100 Hot-listalle vuonna 1976.  ’Kyllä roudareita ja rumpaleita kannattaa joskus kuunnella’ voisi tähän lopuksi tokaista.

Suomeksi käännetyn 'Heittää huulta'-kappaleen alkuperäinen nimi on 'Let yor love flow'

Terveisin  Seppä Sapeli

 

JIMI HENDRIX  All along the watchtower

60- vuotiaalle rakkaalle isolle veljelle Askolle onnittelut pikkusiskoilta.  Toivebiisi tuo mieleen nuoruuden ja haikeat muistot unohtamatta sinun ikitaransoittoa,  joka kaikui Kainuun korvessa.  Biisi on Jimi Hendrixin ’All along the watchtower’

 

MAGGIE BELL  Wishing well

Maggie Bell oli aikoinaan jotain samaa britteinsaarilla kuin Janis Joplin  Jenkeissä.  Skotlannissa syntynyt Bell nousi rokkikansan tietoisuuteen 60-luvun loppupuoliskolla.  Ehkä merkittävimmän uran hän teki  Stone the Crows-yhtyeen laulusolistina.  Maggie Bellin vahvuudet ja taito löytyivät juuri blues- ja soulkappaleiden tulkinnoista.  Maggie Bellin ura on jatkunut yli vuosikymmenten- lähinnä brittiläisten R&B-bändien solistina.  Esimerkkinä hänen taidoistaan toivon vuonna 1974 ilmestyneeltä ’Suicide Sal’- sooloalbumilta Free-yhtyeen alun perin tekemään klassikkoa ’Wishing Well’.  Kitarassa tässä Maggie Bellin versiossa on  kukapas muu kuin Led Zeppelinin Jimmy Page.

Jaakko

 

JANIS JOPLIN  Move over

Naisrokkareista paras on mielestäni on edesmennyt Janis Joplin. Upea raspikurkku joka veti täysillä... kai vissiin vähän kaikkea ja elämä loppui legendaarisessa iässä. Joplinin musiikki elää edelleen.

Ulla

---

Vaikka asetan Janis Joplinin enemmän bluesin kuin rockin puolelle, niin kyllä häneltä myös rock irtosi laadukkaasti. Rockbiisien ’Hall of Fameen’ kuuluu ehdottomasti Janis Joplinin ’Move over’.

Jarmo

 

Mikä oli ekan bändisi nimi? Oliko bändi suosittu vai lensikö tomaatit päin näköä?

Bändi oli Ylivieskassa kun oltiin ylä-asteikäisiä. Soitettiin tarkalla formaatilla covereita. Ohjelmistossa Hurriganesia, Topi Sorsakoskea ja Ramonesia! Bändin nimi oli SANTA F.E. (Santa Fast Erection) Terkut Jounille, Jermille ja Antille. (Toni)

---

Olin nimettömässä penkkaribändissä rumpalina 1980.  Herjat lentelivät sanoituksina päin opettajien näköä. Siihen sitten julkiset esiintymiset jäivätkin...  (Timo)

---

Kajaanissa 60-luvun puolella olin Jokers-nimisen yhtyeen rumpalina. Esiinnyimme Jaska,  Lexu, Mmini ja minä vanhainkodeissa yms. paikoissa suurella menestyksellä. Haastetaan muut orkesterin jäsenet mukaan rumpukalvon hinnalla Entisten nuorten sävellahjaan. (Olli)

---

Meidän ekan bändin nimi myötäili Tasavallan Presidentti-yhtyenimeä ja oli nimeltään Tasavallan Pääministeri.  Basistimme oli lempinimeltään Makkara, josta tuli  kouluhäirikkö, kun se tärveli pulpetin harpilla.  (Jolkku)

---

Meidän bändin nimi oli HYLKIÖT. Luukkasen Harri kävi virittämässä välillä kitarat. Sitten me vaan paahdettiin ’Anarchy in UK!’ Terveiset Lehtisen Jounille, Lankisen Ristolle ja Kurolan Karille. Ja Hapalle tietysti kun kävi välillä virittämässä kitarat.  (Jarmo N.)

---

Meidän bändin nimi oli Rainbow.  Esiinnyttiin 70-luvun lopulla Helsingissä seurakunnan nuortenilloissa ja kerran jopa Temppeliaukion kirkossa. Sitten joku tuli kertomaan, että jossain Amerikassa on jo samanniminen bändi. Taisi bändi hajota siihen. (Terveisin  Rainbowin basisti Heikki)

 

 

HAASTEITA YMS. YMS.

Haastamme Laajasalon Yhteislyseossa 1977 lukionsa päättäneet osallistumaan 40-vuotisluokkakokouksen vamisteluun Facebookissa Laajasalon yhteislyseon ylioppilaat 1977-ryhmässä. Teija ja Tapsa

Kalervolle nimipäiväonnittelut Hiekkaiseen harjuun Pirjolta Etelä-Haagasta.

Jos syntymävuotesi hukkunut ois, sun ikää kukaan ei arvata vois Nuorena vielä säilynet, jos pidät tavat entiset. Hyvää syntymäpäivää 16.3.17 Mari Haajalle Tupakadulle Kotkaan. T: Sunilan Labran Tytöt

Partisaanivalssiterveiset Lepäävältä perunankeittäjältä punaiselta soturilta Upinniemeen Omituiselle käärmeelle, pullealle sudelle ja vahvalle kotkalle!

Kaappi-Kalle täytti eilen vuosia. Kaikenlaasta... Onnittelut ja osanotto

Vastaan saunassa synt.haast. Olen 66v ja syntynyt savusaunassa Itä-suomessa!Haastan kaikki buldogin omistajat ENS:kaan 10€:lla!t.mummeli itä-suomen syrjästä

Aurinkoista lauantaipäivää enskan kuulijat.Lumet sulaa ja kevät koittaa kaikille mökkihöperöille.Terveiset Kinnarit,Oinoset,Seppo ja Saara Luostolla,Kotirantalaiset Ari ja Anita.t.Arto,Pipsa ja Sasuliini

Viisi vuotta sitten olimme viettämässä kuusikymppisiä Marbellan lämmössä. Hyvää syntymäpäivää Markku maanantaille toivottavat Satu ja Arvi, Minna ja Jussi perheineen.

runonlausuntaa kevään kunniaksi! Sulkeudun suosioonne! Kevät tuli. Puro suli. Puro sanoi puli puli. Poika kamppas tytön. Oliko se ninja? Sitä me emme tiedä! Kiitos sulkeudun suosioonne.

Lähetän rakkaalle naisystävälle Merjalle terveisiä Ouluun. Terveisiä lähettää Juhani

Jake Rovaniemeltä haastaa kaikki Rinkulakeulan omistavat Naiset ja Miehetkin mukaan Enskaan

Riituskalle myöhäiset onnittelut sinne Sujentielle. Terveisin Kaija

Haastan kesällä -75 kielikurssilla Englannissa käyneet Country Cousins-järjestön kautta kympillä mukaan sekä sinä kesänä rippikoulun käyneet Karijärvellä Porvoossa. Terveiset Heljälle Tolkkisiin ja Reijalle Sauvoon. Toivekappale 10CC:n 'I'm not in love Maria Keravalta

Haastetaan kaikki Suomen rautapeput Entisten nuortyen sävikseen. Vitosella mukaan. T: Rautapeppu Pohojanmaalta

Terveiset ja 60-vuotionnittelutentiselle nuorell marjo wellingille Hollolaan. Terv. entinen nuori taina

Terkut ja synttärionnittelut Marskille. T. Auli

Terveiset kaikille Hannan baarissa Anjalassa 70 luvulla aikaansa viettäneille ystäville. T: Jape Hinkkurinen

Kyllä tuo savonkieli osaa olla kaunista. Sattuipa kerran että ökytalon isäntä testamenttas tilan piiallensa. Kaksi ukkelia keskusteli kahavilassa: No,se piikako per sitte koko muatila.Per se, vastas toene ukkeli. läh.sivusta seurannut arska

Salme-anopille Joutsenoon rakkaat terveiset miniältä ja Ari-pojalta...rakas Lasse on mennyt pois, mutta elämä jatkuu. Terveisin Lea ja Ari

möllerin petelle tsemppiä ja voimia uuden levyn tekoon! Kohta kokkolasta kajahtaa hyvää musaa!  Rokkimestari Kokkolasta

Elämä on kuljettanut sinne tänne Sonkajärveltä Ruotsin Nynäshamniin ja takaisin Porvoon kautta Helsinkiin, jossa tapasin nykyisen aviomieheni Toivon. Sonkajärvellä minut tunnetetaan lempinimellä IBLI

 

 

 

 

Lähetykset

 • la 11.3.2017 15.03 • Yle Radio Suomi Mikkeli

Jaksot

 • Soitetut levyt

  JACKPOT Sing my love song
  ROBERT GORDON Rock Billy boogie
  TOM JONES Love me tonight
  NITE TIME JUMPERS A man needs his lovin'
  DONALD FAGEN Walk between raindrops
  THE WHO Pinball wizard
  DICK DYNAMITE AND HIS HOT LIPS Panaanilaulu
  THE BEATLES Lon tall Sally
  GARBO Poika julman maan
  BLACKFOOT Send me an angel
  CLIFF RICHARD Young ones
  SIMON & GARFUNKEL America
  ROXETTE Hotblooded
  FANNY Charity ball

  HAASTEET YMS. YMS.
  Paljon ONNEA Toni Korpihete 22. huhtikuuta olevan syntymäpäiväs johdosta.Mukavaa kesää Nurmijärven GOLF-kentän maisemissa. Onnistumisia puteissa koloilla.Tv.Iskä

  Huomio! 7.4.2018 'Ryhmä Rämä' ja ikimuistoiset 50-vuotiskekkerit. Te kaikki jotka ton yllätyksen mulle teitte, kiitän vielä Teitä kaikkia koko sydämestäni! Siis: Joel,Ossi,Suski ja Ville, Timo, Tuhnu, Janne,Seppo,Ellu,Timba ja Nanna! Kiitos! T. Johnu

  Marita haastaa Entisten nuorten sävikseen mukaan kaikki ravitsemusteknikoksi Mikkelissä vuosina -94/95 opiskelleet

  ONNEE 24. PÄIVÄN JOHDOSTA PERTTI MIKKILÄLLE KARTTULAAN MESTARINTIELLE TERV. KOJOOTTI SUONENJOELTA

  Maanantaina synttäreitä viettävälle isoveljelle Pammolle Urajärvelle onnea toivottavat pikkusisko ja sen miesystävä.

  Kevätterveiset kaikille aina vaan nuoreksi itsensä tunteville entisille nuorille !! Nautitaan keväästä, elämästä ja toisistamme.Ouninpohjassa paistaa aurinko!!! Haastetaan mukaan Entisten nuorten sävikseen kaikki Sari-nimiset, joita varmaati löytyy. Näin toivottelee Sari, Sari, Rami ja Juha

  Rakkaat syntymäpäiväonnittelut Harrille Oulun Alppilaan toivottavat Tiina, Ari ja Jukka

  Haastan kaikki Rescue-koirat kanafileen hinnalla mukaan. Papan kanssa tein tänään aitauksen. Olen Viipurista kotoisin ja nyt Myllykoskella hyvässä kodissa. Terveisiä Mammalle, Papalle, Donalle ja Pipalle. Terv. Säde

  Jussi täytti Helsingissä 60 vee, mutta parhaat juhlat saisi aikaan täällä provinssissa. Tule Imatralle ja juodaan juhlakahvit. Terveiset samalla Artolle ja Pikolle sekä Simolle missä sitten olettekin. Pekka

  Aurinkoisia keväisiä terveisiä Kotirantaan Anitalle,Arille+Sisille,Luostolle Saaralle ja Sepolle,Mäntyharjulle Pertille Kuusikujalle,Oinosen poppoolle Espooseen,Ullalle ja Markulle Iittiin ja Saarisille Vierumäkeen...Artolle Mitsuun..t.Pipsa ja Sasuliini

  Onnea Seppo tänään 56 vuotta toivottaa vaimosi Mervi

  terveiset siskoille Turkuun ja Vantaalle! T. Annikki Jämsänkoskelta

  Haastan kaikki Kemin kauppaoppilaitoksesta v. -75 valmistuneet merkonomit ja merkantit. Kati Kemistä

  terveiset upealle serkulle Tuijalle Sysmään Suomennurmentielle! Terveisin Annikki

  Vastaan Sari-nimisille heitettyyn haasteeseen. Haastan kaikki Minna-nimiset Entisten nuorten sävikseen; heitäkin on paljon. Terveisin Sari

  BLACKFOOT-YHTYEEN 'SEND ME AN ANGEL' ON TOIVE. TÄMÄ SOI VUONNA -84'. 18-VUOTIAS POIKANI SOITTI TÄTÄ 19. HEINÄKUUTA TUOLLOIN KOKO PÄIVÄN. TÄHÄN LIITTYY PALJON MUISTOJA,EIKÄ AIVAN MUKAVIAKAAN. OLISI MUKAVA KUULLA. RAUNI

  Haluan lähettää terveisiä sille mukavalle pariskunnalle Kemistä jotka tarjosivat minulle taxikyydin pääsiäisenä Levillä Tuikusta after-skin jälkeen. Tänään jatkuu jääkiekon playoff. Eiköhän kannusteta Kärpät voittoon. Anne

  miä huostan Maija mehiläisen anteeksiannon hinnalla Enskaan. Maija pieni munapiä silimät kirkkaat kaunis suu katseensa kun miulle antaa jalat tuskin ennää kantaa isukki

  Vaasan Mopomies haastetaan Enskaan puujalkavitsin hinnalla. Terveisin Kälviän skootterikuningas

  Aurinko paistaa mutta rakkaudella ei ole rajoja.Haastan kaikkki nassunsa kevätauringosta punaa saaneet sopivaksi katsomallaan summalla. Ja terveiset mr.Onelle padan ääreen! terveisin G5DF

  Jussilan Eetu täyttää näinä päivinä 15 vuotta ja saa "akkaluvan" huomenna Puistolan kirkossa. Onnittelut lähettää Hyvinkään pappa

  Ari Turuselle 60-vuotisonnea toivottavat Smokie-buarilaiset

  Viikonloppua! Terv. Elisabeth!

  Meitsillä on tänään synttärit. Haastan kaikki huhtikuussa syntyneet mukaan Enskaan soman hymyn kera. Eikku

  BIISIKERTOMUKSIA

  THE WHO Pinball wizard
  Entinen nuori ja Enska-fani Rauno lähtee seitsemännellekymmenennelle huomenna sunnuntaina 22.4. -18. Meriiteissä Raunolla on mm. Hintan kansakoulun levyraadin voitto 60-luvun puolivälin tienoolta. Taisi olla Jarko ja Lauran ’Kuin silloin ennen’-biisillä? Muita meriittejä Raunolla on mm. Oulun yliopiston kemistien pikkujolujen ’Meritähti oon’ -koreografia. Kaikki sitä kiittiviät ja jotka eivät kiittäneet niin ne pyörtyivät...
  Eikä siitä ekasta Lontoon reissustammekaan ole kulunut kuin 37 vuotta... Bayswaterin erinomainen taidelasimyymälä lienee parhaiten muistissa kyseiseltä reissulta. Sen verran usein sieltä matkaeväitä täydennettiin.
  Virallinen vastaanotto kerhomme jäsenelle järjestetään kesäkokouksen yhteydessä kesäkuun alussa Kainuussa.
  Ranea onnittelevat Late, Juke, Markku ja Ryty-Pekka ja haastavat samalla Enskaan mukaan kaikki tänä vuonna pyöreitään juhlivat entiset nuoret.
  PS. Aito Paskonniemen APA jo iloisesti pulputtaa ja valmistuu kesäkokoukseen ja synttäreille.
  Levytoive on The Who-yhtyeen ‘Pinball wizard’. Terveisin Markku

  CLIFF RICHARD Young ones
  Haastan kaikki Haapajärven Yhteiskoulun vuoden -68 ylioppilaat ja tämän vuoden riemuylioppilaat 10 eurolla mukaan Entisten nuorten sävellahjaan toivekappaleella ’Young ones’, jonka esittää Cliff Richard.
  Oli helmikuinen lauantai-iltapäivä. Istuimme historian suullisessa tentissä. Pihalta kuului auton torven töräys; arvasin, että KINSMEN-yhtyeemme kaverit olivat tulleet hakemaan minua keikalle. Opettajamme suhtautuivat erinomaisen ymmärtävästi soittoharrastukseemme, joten pääsin tenttiin heti seuraavaksi ja sitten juosten autoon. Radiossa soi jo Nuorten sävellahjan tunnari ’Young ones’. Fiilis oli mahtava ja kilometrit taittuivat. Elimme nuoren pojan unelmaa!
  Tanssipaikkoja oli paljon ja nuoria tungokseen asti. Suomen suurimmat ikäluokat olivat tulleet tanssi-ikään eikä massiivisinta Ruotsiin muuttoa ollut vielä tapahtunut. Aloitimme keikkailun vuonna 1966 Pitkänäperjantaina; nuorin meistä lähti keikalle suoraan rippijuhlistaan, mistä kummitäti piti syystä ankaran saarnan. Samanlaisen saarnan piti isäni lakkiaisten aikaan; nimittäin 60-luvulla lakit jaettiin perjantaina ja lakkiaisvieraat tulivat lauantaina. Meillä oli kuitenkin sovittuna kahden päivän keikka Sodankylään joten minä , juhlakalu, häippäsin keikkamatkalle jo ennen vieraiden saapumista.
  Paitsi opettajat, myös vanhemmat suhtautuivat harrastukseemme myötämielisesti. Ylimääräistä rahaa ei kellään ollut, mutta alkuun pääsemiseksi vuonna - 67 kolme isistä ottivat nimiinsä vekselin pankista sillä ehdolla että maksamme velan syksyyn mennessä ja näin saimme ostettua vahvistimet. Keikkoja riitti kolmena iltana viikossa, taskurahaa saimme 5 markka per keikka ja kaikki muu meni velan maksuun ja niinpä meillä oli syksyyn mennessä omat vahvistimet. Kaikkea piti soittaa tangosta rokkiin, mutta ujutimme aina sopivaan väliin suursuosikkimme Beatlesien kappaleita. Soittotaitokin alkoi pikkuhiljaa karttua. Nivalan Tuiskumajalla Laila Kinnunenkin hymyili hyväntahtoisesti soitollemme, mutta ehdoton valttimme oli NUORUUS sillä suurin osa tanssimuusikoista oli 10-15 vuotta meitä vanhempia. Siksi keikkoja riitti ympäri vuoden kolmet tanssit viikossa.
  NUORUUDEN, ME OMISTIMME NUORUUDEN... Jouko - vuoden 1968 Haapajärven Yhteiskoulun ylioppilas

  ROBERT GORDON Rock Billy boogie
  Levytoiveeni on Robert Gordonin ’Rock Billy boogie. Tästä kappaleesta lähti tietoisuuteni roots-musiikkin. Meillä oli tapana aina klo 16.00 kokoontua perheemme kanssa syömään työpäivän jälkeen yhdessä samaan pöytään. Tuohon aikaan radiosta tuli ainoastaan n. tunnin verran rockradiota. Ja sitten se tuli: Robert Gordon! Se räjäytti tajuntani ja sillä tiellä ollaan vieläkin.
  Haastan Lahden Pirates-jengin mukaan Entisten nuorten sävellahjan keräykseen. Jari

  TOM JONES Love me tonight
  Olin 70-luvun alussa ystäväni ja työtoverini Leenan luona Kauhavalla. Hänen miehensä Seppo oli siellä töissä silloisella Ilmasotakoululla.
  Illalla menimme sitten paikalliselle upseerikerholle viettämään iltaa. Siellä olleeseen levysoittimeen oli tullut tuo Tom Jonesin ’Love me tonight’-levy. Soitimme sitä levyä Leenan kanssa koko illan niin että saimme siitä huomautuksen.
  En enää muista toimiko kyseisen paikan levyautomaatti kolikoilla vai oliko ilmaiskäytössä, mutta ainakin jukeboksi soi ja tuo levy on suosikkini vieläkin.

  PS. Leenan mies Seppo menehtyi myöhemmin Ilmavoimien DC 9:n lento-onnettomuudessa Juurusvedellä. Lähetän Leenalle terveisiä ja haasteen tulla Entisten nuorten sävellahjan keräykseen kympillä mukaan. Anja Heinolasta

  GARBO Poika julman maan
  Olin kuukauden päivät sitten perjantaina 23. maaliskuuta -18 Garboa luotsanneen ja nykyään soolouraa tekevän Esa Elorannan keikalla. Keikka oli hieno oli keikka, tunnelma oli hyvä ja mies oli vauhdissa.
  Kovin uutta musiikkia hän tosi trionsa kanssa soitteli. Mitäs jos nyt tulisi jotain vanhaa... ’Poika julman maan’ tai vaikka ’Kuuma veri’ suoraan 80-luvulta.
  Ne C-kasetit koira tai kaverin pikkusisko on nimittäin oikeasti syönyt. Pia

  JACKPOT Sing my love song
  Kuka muistaa vielä bändin nimeltä Jackpot ja herkän ’Sing my love song’-levyn vuodelta 1976?
  Haastan kaikki, joiden sydän sykähtää kyseiselle biisille, mukaan Enskaan.
  Ja mieluusti kuulisin tuon levyn tänään. Jos ei muuten niin menneiden muistojen kunniaksi.
  Entinen maalaistyttö

  FANNY Charity ball
  70-luvun alkupuolella aktiivisesti toimineen naisrockyhtye Fannyn johtohahmoista toinen, kitaristi June Millington täytti viikko sitten lauantaina 14. huhtikuuta pyöreät 70 vuotta. Tämän Fanny-yhtye julkaisi kaikkiaan viisi albumia ja soitti useiden rockyhtyeiden kuten Humble Pien, Sladen ja Jethro Tullin lämmittelijänä. Erityisen suosittu Fanny oli Britanniassa. Biisitoiveena on Fannylta vuonna 1971 ilmestyneen kakkosalbumin ’Charity ball’-nimikappale, joka nousi Billboardin singlelistalla top 40:ään. Nimimerkki ’Fanny-fan'

 • Soitetut levyt
  CLIFF RICHARD - Devil woman
  BLACK SABBATH - Paranoid
  ALICE COOPER - School's out
  TAVARAMARKKINAT - Kevät
  THE SHADOWS - Theme from 'The Deer Hunter'
  MUD - Crazy
  THE ROLLING STONES - Angie
  HECTOR - Norsunluutorni
  RUSH - Tom Sawyer
  SLADE - Don't blame me
  MIKA SUNDQVIST - Testamantti sinulle
  THE BAND (feaat.DR. JOHN) - Such a night
  DEEP PURPLE - Wring that neck
  DONOVAN - Sunshine superman

  Biisikertomuksia

  CLIFF RICHARD - Devil woman
  Viime lauantain (7.4.) Entisten nuorten sävellahja-lähetyksessä muisteltiin Cliff Richardia ja kyseltiin hänen parasta levytystään. Tätä teemaa voisi tänään hieman jatkaa. Mieleeni tuli heti Cliff Richardin levytys 'Devil woman', mikä on todella hyvä biisi lauluineen ja soittoineen kaikkineen myös tällaisen kiltin tytön mielestä; suorastaan pirun hyvä! Pyöräyttäkää se minulle vaikkapa näin synttärilahjaksi tänään 14.4.
  R tai T

  BLACK SABBATH - Paranoid
  Meidän Matu täyttää tänään (14.4.) 60 vuotta. Olipa kerran neljä likkaa, joiden ystävyys alkoi Tampereen Norssissa vuonna 1970. Mikä hienointa, se jatkuu edelleen. Onnea toivottavat Kiuhi, Emma ja Leena. Juhlan kunniaksi, ja 70-luvun hurjien nuoruusvuosien kunniaksi, on yksi biisi ylitse muiden. Kun me kaksi - Matu ja Leena - porukoilta salaa karattiin Tampereen VPK:lle diskoon, oli tärkeää herättää parin tietyn tyypin huomio. Niinpä sovittiin, kumpi tällä kertaa kiipeää lavalle dj Tapio Korjuksen levaripöydän eteen. Samalla toinen tarkkailee, että "no huomasko se". Ja se biisi oli AINA sama. Paranoid.

  ALICE COOPER - School's out
  Toiveena Alice Cooper ja 'School's out' (forever!). Oulun tyttölyseosta vuonna -68 kirjoittaneet seitsenkymppiset "tytöt" kokoontuvat riemuylioppilastapaamiseen ja 50-vuotisluokkakokoukseen Oulussa 1.6. -18. Toivebiisin lupaus siitä, ettei kouluun enää tarvitse mennä. pitää taatusti paikkansa. Nyt vain kaikki liikkeelle vuosikymmenten takaisia luokkatovereita tapaamaan!
  t. Maisa, Riemaritapaamisen puuharyhmä

  THE SHADOWS - Theme from 'The Deer Hunter'
  Hei entiset nuoret! Toivelevyni on teema elokuvasta ’Kauriinmetsästäjät’. Elokuvan katsoimme ekan varsinaisen tyttöystävän kanssa vuonna 1978. Levystä tuli "meidän kappale". Kauko-suhde päättyi aikanaan, mutta yleisesti silloin 17-vuotiaina elettiin vielä kivoja aikoja. Terveiset ja haaste elokuvalipun hinnalla muillekin tuolloin filmin katsoneille ja ehkä samoin kokeneille.
  Pekka

  MUD - Crazy
  Se oli aikaa yleis- ja rinnakkaisohjelman sekä Nuorten sävellahjan. Haastan kaikki Radio Luxemburgia Maamme-laulun jälkeen kuunnelleet levysoittimen uuden neulan hinnalla Enskaan.
  Soittakaa vaikka Mudin ’Crazy’.
  Terveisin Vepa

  THE ROLLING STONES - Angie
  Toivon Rollareiden ’Angie’-biisiä. Sitä kuunneltiin seitkytluvulla Nuorten sävellahjasta. Oltiin yleensä Anilla ennen kuin alettiin valmistautua Jämsän Paville lähtöön. Tää ’Angie’ oli niin ihana, kun odotti sydän pamppaillen illalla sen tärkeän tyypin tapaamista. Olin niin rakastunut että…
  Haastan Entisten nuorten sävellahjaan mukaan kaikki seitkytluvulla Jämsän Pavilla käyneet.
  Terv. Päivi P. (Papu)

  HECTOR - Norsunluutorni
  Vuonna 1975 ollessani armeijassa kuunneltiin Hectorin ’Liisa Pien’-LP:tä yötä myöten lomilla ja kasarmilla. Kasarmilla hiivittiin yöllä auditorioon tai mikä lie se tila oli ja kaivettiin levysoitin esiin. Erittäin usein siellä soi tuo kyseinen LP. ’Liisa Pien’-levy on suomalaisen progressiivisen popin helmi ja hieno, mutta surullinen tarina kiipijästä, joka kipusi sosiaalisia rappuja ylös ja todellisuus ei sitten kuitenkaan vastannut kuvitelmia. Hectorilla oli kyseisessä teoksessa joukko suomalaisia huippumuusikoita ja tulos onkin sen mukainen. Loistava albumikokonaisuus.
  Toivelevyni tältä albumilta on sen avauskappale ’ Norsunluutorni’.
  Ynjevi

  RUSH - Tom Sawyer
  Bändi nimeltä Rush kolahti aikoinaan ensi kuulemalla. Valitettavasti Rushia on soitettu mielestäni liian vähän radiossa. Entisten nuorten sävellahja voisi tehdä poikkeuksen. Kaikki Rush-fanit mukaan Entisten nuorten sävikseen ja nupit kaakkoon. Seuraavana Rishin ’Tom Sawyer’, kiitos!
  Säde

  SLADE - Don't blame me
  On taas se aika vuodesta kun mökin katolta on saatava lumet pois. Kemijärven korkeudella noin yksi metri lunta. Tuon biisin soidessa kun kääntää nupin kaakkoon..rupiaa tapahtumaan

  MIKA SUNDQVIST - Testamantti sinulle
  Moi kaikille Enskan uskollisille kuulijoille!
  Elettiin vuotta 1977. Palvelin varusmiehenä Ilmavoimien Viestikoulussa, Tikkakoskella. Rankkojen leiripäivien jälkeen kohokohta oli päästä Sotkuun munkkikahville. Nautintoa lisäsi levyautomaatti, johon vuorotellen syydettiin 50 pennin kolikoita tuomaan hyvän musiikin parissa lohtua koti-ikävään. Basisti Mika Sundqvistin ’Aurinkolaiva’-niminen levy oli silloin hyvin suosittu Sotkun illoissa. Olisiko mahdollista vuosien jälkeen kuulla tuolta upealta levyltä kappale ’Testamentti sinulle’, joka on Mountain -yhtyeen hieno alkuperältään. Suomen kansan rakastama kummelihahmo Matti Näsä eli Heikki Silvennoinen soittaa kappaleen lopussa semmoisen kitarasoolon, ettei ole ennen kuultu.
  Haaste Entisten nuorten sävellahjaan hyvän asian puolesta basisti Mika Sundqvistin Rickenbacker-basson kielien hinnalla - siis noin 30 silloista markkaa.
  Nimimerkki ’Vuorenpeikko’

  DEEP PURPLE - Wring that neck
  Richie Blackmore täyttää tänään 14.4. -18 73 v. Merkittävä kitaristi ja muusikko kuudella vuosikymmenellä. Toivoisin häneltä biisiä vuodelta 1968, Deep Purplen toiselta albumilta The Book of Taliesyn, sen toinen raita Wring That Neck. Siitä käytiinkin melkoista "niskanvääntöä" Its A Beautiful Dayn kanssa. Puolin ja toisin kävivät toistensa "hillopurkilla". Tuo instrumentaali kertoo paljon Richien soittotyylistä ja duetto Jon Lordin urkujen kanssa on legendaa. Haastan kaikki Purple ja Rainbow fanit pähkinöiden keräykseen hyvälle pesäkololle. Erityisesti sinä Taito ja kaikki kaimasi nimpparionnittelujen kera. Jarmo.

  DONOVAN - Sunshine superman
  Toivebiisi Donovanin ’Sunshine superman’. Poppikoulu-ohjelmasta kuulin tästä pätkän, josta tuli mieleen kaikkia hienoja muistoja.. toisaalta, ei niitäkään kaikkia muista.. niitä muistoja..
  Me halutaan haastaa Entisten nuorten sävellahjaan ihan kaikki, jotka tykkää auringosta, tippuvista räystäistä (jos ne ei osu päähän), Ketosen Olgasta, Vesan Jarista, lauantaista, puusaunasta, kissoista ja Beatlesistä.
  Terveisiä kaikille maalaismaisemasta nauttiville Enska-hupakoille ja citykissoille.
  Tuijakka ja Jussikka

  Haasteita ja terveisiä:

  Onnittelut eilisen 67-vuotis syntymäpäivän johdosta Rekalle Onnea toivottaa vaimo Liisa!

  Johnu Karkkilasta huomio! Pääsit aikuisen naisen ikään tällä viikolla ja juhlimme sitä viime viikonloppuna, vielä kerran onneee. Terveiset kaikille "salaseuralaisille" oli mahtavat bileet!!
  Sini ja Mika Käikälästä tulossa ollaan parin viikon päästä kevään aloittajaisiin, kiitos kutsusta!!
  Kaikille ystäville kevät terveiset ja kesän odotusta!
  Terveisin Nanna ja Timba

  Haastan kaikki Loimaan Peltoisten kansakoulua käyneet käytösnumeron jinnalla sävikseen.
  Jari Lehtonen, ekaluokkalainen vm. -70

  Huomio huomio Etelä-Korean ja Japanin ryhmä! Haastamme teidät enskaan ehjinä säilyneiden sakepullojen hinnalla 10 e/pullo. Haastajina Eija ja Hannu PS. Pentti-kissa on hengissä.

  Bussi Antti Helsingistä toivoo malttia liikenteeseen - . Ja haastaa bussikuskit kertalipun hinalla tai minitaksan mukaan.

  Ylämäki alamäki... 3 kuukautta ja kaksi päivää myöhässä tulevat synttäri onnittelut telinevoimistelija Kyöstille. Ja onhan tänään jokin merkkipäivä, mutta en muista mikä...
  Ansku ja tytöt

  Pikku-veli Arille 53 v onnittelut 10.04. johdosta. Vauhti kovenee, kaasu auki. Yhteisen historian & muistojen vuoksi! Tv. Vexi P.

  Aurinkoista syntymäpäivää Sami Teräväinen Virroilla. Pirkko, Keijo ja Pentti perheineen

  Syntymäpäivä onnittelut Ilkalle 15. huhtikuuta johdosta ja haaste huhtikuussa syntyneille... Toivoo Riitta ja Helena

  Vuodelta 1972 löytyy sellainen hyvä biisi kuin Uriah Heepin Easy Living. Itse olin tuolloin 10-vuotias, enkä aivan vielä tainnut Uriah Heepiä itse kuunnella muuta kuin isonveljen vanavedessä. Maanantaina 16.4. yhden entisen nuoren jälkikasvu puolestaan täyttää 10 vuotta ja onnitteluja siten tuplaten Keravalle.
  Tällaisena aurinkoisena kevätpäivänä elämä tuntuu todelta iisiltä, vaikka entisiä nuoria tässä jo ollaankin.

  Huomio Sahalahti huomio! Hurrrrrjasti onnea 18.4 johdosta Vipelle, ikä on vain numeroita, eikö vaan? toivottaa naapuri

  Iloista vuosipäivää Sami Teräväinen sinne Kotalaan Virroille. Toivottaa Timo, kummitäti Marjaana sekä Maija ja Raimo perheineen.

  Ihanaa kevättä ja auringon paistetta, pimeästä ja lumisesta talvesta on selvitty. Hyvää ja onnellista kevät aikaa kaikille! T. Tuula ja Pekka Sodiksesta

  Vastaan huhtikuussa syntyneiden haasteeseen 5€ ja onnittelu halien kera sisareni tyttärelle tuija korhoselle poriin ja kevät terveiset teille kaikille! T:Raili-täti Varkaudesta.

  RAKKAAT SYNTTÄRIONNITTELUT MUKAVALLE PII-YSTÄVÄLLENI EILISEN JOHDOSTA SIPOOSEEN SEKÄ SILITYKSET PRIMADONNA KISULLE SEKÄ IHANAN AURINKOISTA KEVÄTTÄ KUTEN MUILLEKIN TUTUILLE! :-) PIIN TOIVEBIISI SAMAE KOSKINEN HYVÄ PÄIVÄ! :-) TERKUT MYÖS KIVALLE PAULA JUONTAJALLE! :-) OSALLISTUMINEN HAASTEESEEN HYVÄN ASIAN PUOLESTA OMAN TUNNON MUKAAN! :-) TERV. SIPE LPR:STA :-)

  Tervehdys Hossaan kokoontuneelle Korttajoukolle. Vuosikerta 57 on paras. Tuula

  Noh päivää laittaisin Alangon Jaanalle,kristiinalle,ritvalle tonne stdin lähelle terkut,niin ja
  Roihin Alakunnaksen poppoolle täältä pimiästä Hailuodosta t. Alangon Kaija

  Mirtelille, Tiinoille, Tiiteille ja Ramille hyvää matkaa Rovaniemelle! Toivottaa Liisa keskipenkiltä.

  Onnea Koivusalon Jarille 20.4. johdosta toivottelee naapurin tytär

  Keväiset terkut Bobille ja Jussille ja enskalaisille! T. Satu

  Onnea Meän Seppo 16.4. johdosta! Aurinko on kirkkaimmillaan keskipäivän aikaan! Onnea toivottaa Se Komia Suku

 • Biisikertomuksia

  PROCOL HARUM - Homburg
  THE BEATLES - Cry baby cry
  STATUS QUO - Down down
  FRENCH KISS - Dancing in the shadows
  CLIFF RICHARD - Young ones
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL - Cotton fields
  DANNY - Kitarain
  APHRODITE'S CHILD - Rain and tears
  MARKKU INTO - Keitä, keitä kahvinkeitin
  JUSSI & THE BOYS - Mona Lisa
  JETHRO TULL - Moths
  CLIFF RICHARD - Congratulations
  THE ANIMALS - The house of the rising sun
  THE SWINGING BLUE JEANS - Hippy hippy shake

  50 vuotta sitten 6. huhtikuuta vuonna 1968 kisattiin Eurovision laulukilpailujen voitosta Lontoossa. Isäntämaata edusti tuolloin kisahistorian siihen asti ylivoimaisesti kuumin nimi Cliff Richard. Hän oli viisujen ennakkosuosikki. mutta jäi loppujen lopuksi niukasti hopealle. Muistatko nuo vuoden -68 viisut? Oliko Cliff Richard joskus suuri idolisi? Mikä on mielestäsi paras Cliff Richardin levyttämä kappale?

  Loistava laulaja, ehdottomasti ja sitäpaitsi aivan hurmaavan näköinen. (Heli)
  ---
  Hei,1974 Lontoossa ja sain lipun Palladium-teatteriin, jossa Cliff esiintyi.
  Kansa katsomossa isoäideistä teinityttöinin,enkä ihmetellyt. Kyllä se Cliff niin siisti, suloinen poika oli ja esitys oli ikimuistoinen. Täältä jatkoin Brightoniin ja viikko aikaisemmin Abba oli voittanut siellä Euroviisut ’Waterloollaan’; tunne oli kuin "me" suomalaiset olisimme myös olleet voittajia. (Riitta)
  ---
  Muistan nuo viisut sen takia, kun niin otti päähän, kun Congratulations ei voittanut! Oli ehdottomasti niiden viisujen paras biisi! Muuten Cliffin biiseistä pidän eniten We Don't Talk Anymore-kappaleesta. (Ulla)
  ---
  Kyllä Cliff oli ihana. Vuoden -68 Euroviisuja en muista, mutta kyllä Cliffin biisit vielä myöhemminkin, omassa nuoruudessani soivat. Edelleenkin niistä tulee hyvälle tuulelle. ’Congratatulations’ on paras Cliffin biisi (Sirpa)
  ---
  Ihana Cliff! Lucky lips,Congratulations, Summer holiday etc. ehdottomia lemppareita! (Rauni)
  ---
  Toki muistan viisut -68. Cliff oli ihailun kohde. Niin paljon kuin vai 13-vuotias teini voi palvoa. ’Congratulations’ oli paras viisu vaikka kävi niin kuin kävi. Kiva biisi edelleen. (Terveisin radion ja hellan välistä Jaana)
  ---
  Vuoden 1968 kesä hyvin muistissa. Hoilailin "Konkrätsjuleisson" ja "Eeeelsaaa ooolet kohtalon laaaapsi" vanhempieni mukaan ihan kyllästymiseen asti. Ja ehkä siitä syystä, kun kuulen kumman tahansa biisin, tulee kesäfiilis. (Laura)
  ---
  Olin lukiolainen marraskuussa 1969, kun olin Messuhallissa Cliffiä mummini kanssa katsomassa. Mummini piti söpöstö pojasta. Cliff oli uskova siisti laulaja. Soitti kitaraa ja lauloi ’Congratulations’. Tämä on paras laulu. Cliff oli pukuun pukeutunut. Ihannevävyn oloinen. Korosti huumeettomuutta. (Anne)
  ---
  Cliffin juliste oli seinällä sängyn jalkopäässä niin, että aamulla ensimmäiseksi ja illalla viimeiseksi hän minulle hymyili. ’Power to all our friends’ oli ykkönen. (Raili)
  ---
  Cliff Richard ja The Shadows Linnanmäellä 60-luvulla ja meikä kolme kameraa kaulassa ammattikuvaajien joukossa eikä kukaan kysynyt pressikorttia. Mahtava elämys kun Cliff poseerasi vain minun kameraani kohti... (Hannu)
  ---
  Oli suuri idolini. 5-vuotiaana muistan nähneeni ensi kerran TV:ssä, ja kun isoäitinikin vielä säesti, että onpas sitten nätti poika, niin olin jo korvia myöten rakastunut ja tiesin, että minusta tulee joskus hänen vaimonsa. Ensin vaan pitää oppia englantia. (Marja)
  ---
  Mä olin lapsena rakastunut Cliffiin. Muistan kuinka odotin viisujen alkamista ihan väsyneenä. Väkisin valvoin. Cliff oli ihana. Muistan käden koreografian kappaleen aikana. Paras biisi Cliffiltä on ehkä ’Young ones’. Pääsin lapsena äitini kanssa katsomaan Cliffin elokuvia; luulen että äitini halusi nähdä niitä. Lapseni olivat jo syntyneet, kun ’We don't talk anymore’ soi radiossa. Ehkä paras silti on ’The Young Ones’. (Pirjo)
  ---
  ‘Young ones’ on ehdottomasti paras Cliff Richard-levytys. Power to all our friends erittäin ok myös. Ja elokuva "Laukku", jossa Cliff esiintyi, oli nuoren tytön mielestä aivan mahtava. Livenä pääsin näkemään Cliff Richardin Tukholmassa 1985. (Kristiina)
  ---
  ’Young ones’ oli minunkin eniten kuuntelema Cliff Richard-levytys (Heini)

  BIISIKERTOMUKSIA
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL - Cotton fields

  Legendaariset Imatran MM-ajot vuosina 1964 – 1982, enimmillään yleisöä oli 50 000. Koski kuohui ja pikkukaupunki eli hyvin kansainvälistä ja hektistä kesäaikaa. Kilpailuun osallistui kisaajia jopa 40:stä eri maasta. Ympäri maailmaa tulleet nuoret tapasivat toisiaan ja pitkiä rakkaustarinoita sekä avioliittojakin solmittiin. Kesätyö kaupungin puisto-osastolla oli parasta.... voi voi kun me nuoret tytöt bikinit päällä ajoimme ruohoa liikennejakajassa..... Giagomo Agostini, Jarno Saarinen ja Teuvo Länsivuorikin tuli nähtyä.
  Kuunneltiin Creedensien ’Cotton fieldsiä’... Se on toiveeni. Terveiset sekä haaste kaikille Imatran ajoissa käyneille.
  Ajot aloitettiin uudelleen 2016, ei enää MM-tasoisina, mutta suositut ovat edelleen.

  Imatra kotoisin oleva Tuija

  STATUS QUO - Down down

  Olen nähnyt Status Quon keikalla kahdesti Helsingin Kulttuuritalolla. Ensin vuonna -96, jolloin lämppärinä oli Guitar Slingers silloin vielä rokkia laulaneen Jore Marjarannan johdolla.
  Status Quon johtohahmo Francis Rossi kysyi kahden kappaleen jälkeen: ’Does anybody here speak English’ ja kun käsiä nousi runsaasti, hän: "Oh shit… I thought you were so fucking Finnish!" Mutta keikka oli hyvä ja korvat soivat vielä seuraavana päivänäkin.
  Toisen kerran todistin Quon keikkaa vuosi sitten huhtikuussa. Yhtyeessä oli uusi rumpali ja kitaristi, jolla sivumennen sanoen on ollut varmasti hankala paikka hypätä jouluna kuolleen Richard Parfittin saappaisiin - nuorina miehinä he toivat mielestäni uutta virtaa koko porukkaan. Edelliskerrasta viisastuneena otin korvatulpat mukaan, mutta viskasin ne mäkeen jo toisen kappaleen aikana - ei niiden kanssa päässyt tunnelmaan. Toivon Status Quolta heidän mielestäni parasta kappalettaan ’Down Down’.

  Sami

  THE ANIMALS - The house of the rising sun

  Tämä toive siksi, että asuin -80-luvulla Leppävirralla ja eräänä iltana siskoni Vesannolta soitti, että The Animals esiintyy Tervon paviljongissa.
  Tervo on siellä keskellä ei mitään Kuopion ja Karttulan takana, ennen Vesantoa ja Viitasaarta.
  Mitä? Ei he sentään sinne tulisi; keskelle synkintä Savoa.
  Mutta sinne me menimme isältä lainatulla autolla. Ja kas! Siellähän tämä bändi aloitteli soittoa.
  Minulta tuli kyyneleet silmään, kun ’The house of the rising sun’ kajahti soimaan.
  Se oli niin liikuttava hetki, että sen haluaisin kuulla nyt myös radiosta! On se vaan niin hyvä!
  Terveisin Jorma Hytönen, nykyisin Mikkelistä'

  JUSSI & THE BOYS - Mona Lisa

  60-luvulla oli vielä viikonloppuisin eri kouluissa ympäri Hesaa vaihtuvia bailuja joissa silloin käytiin tsiigaamassa näitä silloin uudehkoja bändejä, mut nykyisin melkein kaikki niist on parhaasta päästä olevia nostalgisia bändejä edelleen. Myös Natsalla ja Hämiksellä oltiin mukana ja joskus jopa Dipolissakin oli kunnon meininkiä. Aron Hannun kanssa oltiin usein ja joskus myös Seppälän Harri oli mukana. Ajeltiin Rautiolan Ranen Ford Lincoln Premiere jenkillä ja mukana oli Hauhian Fabu ja Hedbergin Kallekin. Salomon alias Timppa Silvennoisen kanssa paljon dallailtiin ja Pikkiksen kanssa pidettiin kans paljo yhteyttä. Ja aina puhuttiin tytöistäkin reissuilla. Välillä "Hopasta" loppu virta ja piti ostaa uusi akku (siis enemmän kuin kerran) tai siitä loppu menovesi (useammin kuin kerran) ja taas seikkailtiin suviyössä et mistä löytys lähin mesta mistä sais tarvittavaa ainetta et päästäs jatkamaan; aina päästiin ennemmin tai myöhemmin. Salmisen Kaarinaa ihailtiin ja Auravan Ritvaa ja Raution Ritvaa ja Linnankosken Hannelee; joskus niit oli kyydissäkin ainakin jotkut niistä… nii ja tiätty Hakulisen Virva kans. Karjalan Yhteiskoulua käytiin silloin Ruskiksella. Kunnaalan Veli-Matti ei aina viihtynyt varsinkaan uskontotunnilla ja kait mäkin joskus kävin jopa kyseistä aiheesta Rexin, senKohvakan Masan huoneessa neuvotteluja. Herlevin Jaska haki usein muitten kaiffareiden kans ajelulle Volvo PV:llä ja joskus pienellä Fiun tapasella pelillä. Kortelaisen Eero nosteli puntteja, muitakin kuin housun, ja aika paljon nostikin. Ranen kanssa yksPääsiäinen kierreltiin puol Suamee Datsun Blue Birdillä. Otettii välillä kliffoja liftareit messii ja taas mentii.
  Terkkuja kaikille, jotka muistaa.
  Raittisen veljesten laulua lainaten ’ei ajat menneet nyt palata voi’. Nyt vois kylläkin kuunnella esimerkiksi Jussi & The Boysien ’Mona Lisan’.

  Hartikaisen Keke

  PROCOL HARUM - Homburg

  Mieleeni muistuu tästä kappaleesta aina se valtava riemu, kun sain sen äänitettyä magnetofonille ekan kerran vuonna -68. Olin silloin 8-vuotias.
  Iloista kevättä kaikille toivottaa Jomme

  APHODITE'S CHILD - Rain and tears

  Vuosi 1968 oli Euroopan ja itse asiassa koko maailman hullu vuosi: opiskelijamellakoita, Vietnamin sota, Robert Kennedyn ja Martin Luther Kingin murhat, Tsekkoslovakian miehitys ja muutakin kamalaa…
  Levytoiveena on Aphrodite’s Child-yhtyeen ‘Rain and tears’. Se soi Pariisissa radioasemilla opiskelijamellakoiden aikaan tuona vuonna -68 50 vuotta sitten.
  Terveisin nimimerkki ’Hippies’

  MARKKU INTO - Keitä keitä kahvinkeitin

  Vuonna -74 kiersimme Vuoksenniskan huoltoasemien baareja ja soitimme Markku Innon ’Keitä, keitä kahvikeitin’-biisiä sekä ’Naulaan ja naputan’-kappaletta, joka on Wolde Waldemar Punnalan levytysi. Hyvin onnistuimme herättämään hämmennystä.
  Toivelevyvalinta noista kahdesta on ’Keitä, keitä kahvinkeitin’.

  Keke Joutsenosta

 • Soitetut levyt
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL - Travelin' band
  KIRKA - Hetki lyö
  DAVE LINDHOLM - Rock-kukko
  GRAND MERLIN - Rautalampi
  KONTRA - Onomatopoeettinen alkoholiliike
  VAN HALEN - Ice cream man
  NEW MODEL ARMY - Poison street
  URIAH HEEP - The wizard
  CHUCK BERRY - Around and around
  BONEY M. - Rivers of Babylon
  FREE - Come together in the morning
  FRANK ZAPPA - Let's make the water turn black
  ERIC IDLE - Always look on the bright side of life
  TAISKA - Pieni musta kissa
  QUEEN - Love of my life

  HAASTEITA YMS.
  Pääsiäisterveiset kaikille tutuille ympäri Suomea...t.Pipsa,Arto ja Sasu

  Synttärionnittelut Jokelle 2.4 olevan viiskymppisten johdosta. Onnittelut lähettää Riitta,Minttu, Tume,Nuutti, Minni ja Bella. Biisitoive Queenin 'Love of my life'.

  Ruovedellä pyöreitä vuosia täyttää tänään hyvä tyyppi eli Katajan Vellu. Onnea, terveyttä ja monia, monia armorikkaita vuosia toivottelee näin radion välityksellä Kaisa. Kaustisen Festivaaleilla sitten livenä.

  Pakkalanrinne huomio ja siellä ihanat Nanna ja Timba.Aurinkoisia pääsiäisenpyhiä teille.
  Juhannusta odotetaan innolla, mutta välietappi on 28.4., jolloin otetaan harjoitukset tulevaan juhlakesään. Sini ja Mika

  Huomio Houtskär, Saverkeit, Monäs ja siellä maailman parhaat kalakaverit Tiina ja Henni, kireitä siimoja, aurinkoisia päiviä ja rakkaita terkkuja t: Aatami ja Eva

  RAKAS JUNIORINI JERE TÄYTIT 23.PV 24V MYÖHÄSTYNEET ONNITTELUT RANTAKYLÄÄN MLIIN :-)! NYT MERSU MOTARILLE JA KAASUA! TV ISÄ VEIKKO

  Kivijärvellä syntynyt,Kaustisella varttunut ja nykyään Ruovedellä asuva veljemme Vellu täyttää tänään 60 vuotta.Sylintäyteläiset onnittelut toivottaa sisarukset

  vitsi: mikä on laihan sähkösauna? Sähkölasku seinään - kyllä hiki lentää.

  Hyvää syntymäpäivää Dave Lindholm! Road is long, way is hard, but there is THE ROAD for you.
  Keep on Rocking. Jacko

  HAASTAN KAIKKI O-ZONE FANIT OMANTUNNON MUKAAN ENTISTEN NUORTEN SÄVIKSEEN.

  Hyvää rautalankalauantaita enskat. Eilen 30.3 2018 täytti Eric Clapton 73 vuotta. -"Onnea". Jaakko

  2.4. Lämpimät Onnitteluni syntymäpäiväsi johdosta Lispe,voimia sinulle.t.kotijoukot

  Haastan kaikki kitaristit omantunnon mukaan Enskaan.kitara on enkelten soitin!eläköön antelias kitara,ei saita eikä itara!t.Kupsanen,Vantaa,Leinolandia.

  Tiina ja Henni kiittävät terveisistä, siikaa tulee ja aurinko paistaa.

  Pääsiäisterveiset Ilmarinkadulta Suvisumpun noidille ja velhoille, Sirkalle,Ripelle ja Mikulle Pieksuun ja Holopaisen Annelille ja Svärdin Johanille hyvää kotimatkaa.

  puujalkavitsin paikka! Miksi jääkiekkoilija teemu selänne haluaa kuolla tikkurilassa? Hän haluaa kuolla tikkurilassa wintermixin tehtailla maalinteko paikalla! Miksi maukka ei käynyt kannukses keikal? Siel tehdään maukasta poutun makkaraa! Terveisin Spyde

  Haastan mukaan kaikki Van Halen-fanit ekan levyn 40-vuoisjuhlan kunniaksi. Toive Van Halen ja 'Ice Cream Man' t. Tomppa Stadista

  KÄPYLÄN LUKION 3A 1978 KAIKKI MUKAAN ENSkaan VAIKKA VITOSELLA. 40v LUOKKAKOKOUS TOUKOKUUSSA! Lisätietoa Facebook sivuilla, sieltä löytyy EIJA A. tai SATU tai MAARIT taI JAANA tai ANNA-MAIJA tai PIRKKA tai PEKKA. He antavat lisätietoa.

  Katajan Vellulle mahtavat 60-vuotissynttärionnittelut Tuulikilta Tampereelta

  Pyytämäsi puujalka: Mitä Kai Hyttinen sanoi laittaessaan kotiviinin tulemaan?? KÄYMÄÄN VAIN!! terv.Seppo

  Haastan Entisten nuorten sävellahjaankaikki sellaiset ihmiset jotka muistavat kun musikkia ei saanut kuunnella muistaakseni jonain pääsiäispäivänä klo.16.00 jälkeen . Oltiin Kotkassa Santalahden lomakylässä ja kuunneltu levyautomaatista tunnin verran mm. Creedenceä kun tarjoilija tuli sanomaan että automaatti suljetaan 5 min päästä ! Voi pyhä sylvi? Terveiset lähettää Ahvenainen ainakin Soskalle Tampereelle!

  Savonrannalla Ulla-Maija, isot onnittelut sulle synttäreiden johdosta. Nauti hienosta aurinkoisesta päivästäsi. T. Ripa ja Päivi

  Moro! Jokelan pizzeriassa on edelleen jukeboxi päivitettyine biiseineen. Sirpa

  Aurinkoiset terveiset Petsille ja Jaanalle Ouluun. T. Mepu ja Timppa

  Merjalle suuret kiitokset eilisistä syntymäpäiväjuhlista Lehmilehdossa ja onnea vielä sylillinen. Toivottelee Kaikki ystävät Kieringistä ja maailmalta

  HAASTAN TAPIOLAN LUKIOSTA -84 YO:T euromääräisellä setelillä. Haasteen heitti Mari Luojus (os. Lampinen)

  Soitan kitaraa kuin enkeli,mutta laulan raakkuen kuin varis.Olen Seppo Synkkänen,Tuonelan Talonmies.RAUHAA Rajalle.t.Kupsanen Vantaalta.

  Rakkaat terveiset Eerolle sinne tien päälle sekä äidille ja sisaruksille perheineen. Toivottaa Ellu

  Törkiän kolokosti onnia Katajan Vellulle 60-vuotissyntymäivän johorosta. Toivoo Harri ja Maija Ruovedeltä

  Haastan ENSKAAN kaikki jotka aikanaan Ranualla kävivät viettämässä vapaa-aikaa henkiläkuntakerhon Tievatuvalla ja moikkaan terveiset Senjalle ja Heikille. Teepa

  TOIVOTAN AINO KERKÄLLE KARTTULAAN HYVÄÄ VOINTIA JA HYVÄÄ PÄÄSI- ÄISTÄ T. VELI SUONENJOELTA

  hieno oli tuon freen biisi. Paul kossoff kuoli vain 25-vuotiaana. Albert järvinen oli suuri kossoff-fani ja molemmat kitaristit eli abe ja paul soittivat eddie boydin bändissä aikoinaan. -75 abe osti lontoosta kossofin vanhan kitaran! Tälläistä tällä kertaa!

  pääsiäisbiisi? Kirkan 'Mokaan ja munaan' vuodelta -77 kaksi puolta lpltä! Hyvää pääsiäistä kaikille enskalaisille ja kaikki mukaan enskan keräykseen hyvän asian puolesta eli safka kiertoon ja ruokapöytään ei roskikseen ja kaikille munarikasta pääsiäistä! Yes! Mixu Coccolasta

  Miksi Neumann pyöri kaupan keksihyllyllä? No sillä oli levoton tuc-himo. JAKE

  BIISIKERTOMUKSIA

  BONEY M. - Rivers of Babylon
  Carl Duisberg Gesellschaft kielikussi Saksassa 40 vuotta sitten.
  Terveiset kaikille kurssille osallistuneille. Näinä päivinä 40 vuotta sitten matkasimme yhdessä me noin 30 nuorta Finnjetillä kohti Saksaa ja edelleen junalla Kölniin. Kaksi kuukautta Kölnissä oli ikimuistoista aikaa. Päivät olimme kielikurssilla, tutustuimme teollisuuteen, kauppaan ja Saksan kulttuuriin. Illat vietimme Kneibeissa tai Discoissa. Ainutlaatuinen kokemus ja hauskaa oli. Reissulta sai ystäviä, lähinnä kylläkin suomalaisia. Osa meistä jäi Saksaan töihin vuodeksi tai pariksi ja muutama jopa loppuelämäkseen.
  Itselleni kielikurssi ja työt Saksassa antoivat hyvän kielitaidon, elämänkokemusta, uutta katsontakantaa ja eritoten hyviä ystäviä. Pienellä porukalla olemme matkustelleet yhdessä ja juhlineet paluusta asti vuoden vaihdetta.
  Biisitoivomus on Boney M.:n ’Rivers of Babylon. Se soi silloin discoissa ja kaikki tanssimme yhdessä ympyrässä käsiä taputtaen. Tämä biisi tuo muistot mieleen!

  Tuire Haaparanta

  KIRKA - Hetki lyö
  Kemijärven ja Sodankylän välillä on kylä nimeltä Pelkosenniemi. Kylässä oli vuosikymmeniä sitten tanssilava nimeltään Suojala. Siellä järjestettiin tansseja ainakin Pääsiäisenä, jolloin turistit tulivat Pyhätunturille. Tansseja järjestettiin myös muutenkin, mutta pääsiäinen oli iso tapahtuma ’pikkutytöille’. Siihen aikaan siellä vierailivat isot tähdet: Danny, Kirka, Kuju, Hurriganes yms. Luulen että moni siihen aikaan turistina Pyhällä ollut muistaa paikan.

  Aija

  CHUCK BERRY - Around and around
  Tasan 60 vuotta sitten 31. maaliskuuta vuonna -58 sitten Chuck Berryn ’Johnny B. Goode’-klassikko julkaistiin singleä.
  Kyseinen hittisinglen kääntöpuolella oli kappale, mikä kumminkin jäi hiukan ’Johnny B. Gooden’ varjoon, mutta oli silti todellista rock’n’ rollia. Tuo B-puolen biisi on ’Around and around’, jonka Rauli Badding Somerjoki on levyttänyt suomeksi nimellä ’Rokaten ja rollaten.

  Riku S.

  CCR - Travelin' band
  Serkkulikkamme Annika Tammelan Saarenläänistä! Tulevana pääsiäismaanantaina 2. huhtikuuta aloitat uuden vuosikymmenen. Sen kunniaksi on hyvä muistella 70-luvun alkupuolen joulupäivää, jolloin koko serkkulauma kuunteli meidän vinttikamarissa CCR:ää ja niitä muutamaa muuta levyä mitä meillä silloin oli ja on muuten vieläkin tallella.
  Railakasta syntymäpäivää toivottelevat Myllykylän serkkulikat miehineen.

  FREE - Come together in the morning
  Maanantaina 19. maaliskuuta -18 tuli kuluneeksi 42 vuotta brittiläisen bluesrockbändi Free-yhtyeen kitaristin Paul Kossoffin kuolemasta. Hän oli tunnetun englantilaisen näyttelijän David Kossoffin poika ja aloitti soittamisen 60-luvun puolivälissä. Free soitti ensikeikkansa huhtikuussa 1968 ja julkaisi vuosien 1968 ja 1973 välillä seitsemän laadukasta albumia, joista yksi on live. Biisitoiveena on alkuvuodesta 1973 ilmestyneeltä albumilta ’Heartbreaker’ löytyvä balladikaunokki ’Come together in the morning’.

  Pertti

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä