Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

JANIS JOPLIN  Move over

THE OSMONDS  Crazy horses

SAMMY BABITZIN  Daa-da daa-da

REHUPIIKLES  Ylihärmä

REMU AALTONEN  Blue baby

BOGART CO.  Princess

THE BELLAMY  BROTHERS  Let your love flow

TEDDY AND THE TIGERS  Dancing shoes

THE STRANGLERS  No more heroes

10 CC - I'm not in love

MAGGIE BELL  Wishing well

PROCOL HARUM  Something magic

DEEP PURPLE  Burn

JIMI HENDRIX  All along the watchtower

THE LOLLIPOPS  I'll stay by your side 

 

Biisikertomuksia

THE LOLLIPOPS  I'll stay by your side 

Toivon tanskalaista The Lollipops-yhtyettä. He esiintyivät Luumäellä Risulahden komealla lavalla; sellaisella erillisellä estraadilla 60-luvun alussa - taisi olla vuosi 1963. Hurriganesin sittemin uudistama 'I will stay' oli kova hitti muiden Lollipops-suosikkien mukana silloin näiden kitaran mittaisten tanskalaispoikien esittämänä. Lavalla oli varmasti kolme kertaa enemmän tyttöjä kuin meitä poikia sinä kesäiltana Risulahdessa - taisi olla osa järvessä seisoen kuuntelemassa.

Lauri

 

TEDDY AND THE TIGERS  Dancing shoes

Muistan ajan, kun olin nuorena tyttönä 80-luvun alussa keravalaisessa ravintolassa töissä, jossa myös paikkakunnan suuruudet Aikka Hakala sekä Teddy & The Tigers-bändin pojat kävivät joskus pizzalla ja oluella. Joskus hieman ottivat hieman vahvempaakin. Kerran he unohtivat ravintolaan valokuva-albuminsa,jossa oli kuvia bändin keikkaelämästä. Mieleeni jäi eräs kuva, jossa koko bändi oli kimppapissalla bändin linkkurin vieressä ojaan päin. No komeet olivat poikien "kaaret".  Vieläkin naurattaa, kun huomaan Teddy & Tigerin-poikien kuvia. Nyt haastankin koko Tiniksen henkilökunnan sen aikaisten illan tippien hinnalla Entisten nuorten sävellahjaan.

Mari Tinniksestä

Toiveena Teddy & The Tigersin ’Dancing shoes’

 

THE STRANGLERS  No more heroes

Vuodesta 1977 on siitäkin aikaa jo 40 vuotta! Tuolloin tuli punk-musa  ja uusi aalto.  Se oli jännää aikaa.  Maailmalla jyräsivät yhtyeet Sex Pistols , The Clash  jne.  ja Suomessa Eput,  Pelle Miljoona jne.  Punk,  rockabilly ja disco olivat samaan aikaan suosittuja tuona vuonna.  Elvis kuoli ja Lynyrd Skynyrdien lynyrdien lentokoneonnettomuus oli kauhea asia.

Levytoiveenani  on The Stranglersien biisi ’No more heroes’.  Se on vuodelta 1977.

Nimimerkki ’Mr.  -77’

 

THE OSMONDS  Crazy horses

The Osmondsien ’Crazy horses’,  T-Rexin ‘Children of the revolution’, David Bowien ‘The man who sold the world’…

Kuuntelimme näitä biisejä nuoruuden tyttöystäväni kanssa kasettimankalta bylsiessämme kuumassa saunassa ylälauteella. Mentiin sen jälkeen Pieliseen uimaan ja alapesulle. Tuntui siltä, että elämä on tässä ja nyt täydellisen ihanaa, että maailma on meidän.

Haastan mukaan mainioon Enskaan kaikki kuumassa saunassa sitä tehneet  sekä saunassa syntyneet.

Jahve

 

SAMMY BABITZIN  Daa-da daa-da

Tätä hetkeä on odotettu tasan 60 vuotta: Onnittelut syntymäpäiväsi johdosta!  Sinä, Paula Marjatta Jaako, tulit tälle planeetalle juuri tällä päivämäärällä vuonna 1957. Sain onnekseni kasvaa kolmen siskon suojeluksessa ja sinä, rakas Paula, olit jo silloin meistä vanhin.

Marjut, Jaana ja mie ihailimme sinua jo pienestä pitäen ja niin teemme vieläkin, olemme aina sinun pauloissasi. Tätimme, Maarit Hanneli, on sinua pari kuukautta vanhempi ja seurasimmeliikkeitänne tarkasti. 70-luvun alkupuolelta alkaen ITT Schaub-Lorenz-mankkasi soi viikonloppuisin ahkerasti ja saimme kuunnella musiikkiasi päntiönään; mm. Demis Roussos,  Jamppa Tuominen, Lea Laven, Cliff Richard, Seija Simola, Marion,  Jukka Kuoppamäki, Tapani Kansa, Markku Aro, Rauli Badding Somerjoki,  Fredi jne. jne.  loivat tunnelmaa.  Ja tyttäret sheikkasivat hikipäissä vaikka mie itte kuuntelin Irwiniä.

Kolarin työväentalo oli sen maailman ajan musiikin keskipiste, ainakin sellainen kuva jäi minulle.

Mutta: ennen kaikkea, Paula, kuunteleppa nyt; isosisko on sellainen asia, jota vuosikymmenet entisestään kirkastavat.  Isosisko on arvonimi.  Mihin 100-vuotias Suomi olisi joutunut ilman kaltaisiasi isosiskoja? Isosiskojen liputuspäivä olisi paikallaan.

Opetit minulle paljon asioita, esim. unissapuhumisen ja -kävelemisen taidon. Opetit paljon muutakin ja siksi kiitän sinua, meän Paula.

Toivekappaleena Syksyn Sävel-voittaja vuodelta 1972 Sammy Babitzini ’Daa-da daa-da’.  Paula oli tuolloin 15-vuotias.

Ikuisesti pikkuveljesi Tapsa

 

BOGART CO.  Princess

Maarit 50 vee!

Aa että! Nyt on vettä Kajjaanin joessa virrannut sen verran paljon, että niin se tämäkin päivä koittaa: perheemme esikoinen täyttää 50 vuotta, siis 50 vuotta, ajatella!  Siispä sua kutsumme Maarit (kuten Danny kutsui aikanaan Maaritia 60-luvun levytyksessään).  Onko hiukset muhkealla pehmiksellä, silmissä sininen ripsiväri ja jalassa oranssit sukkahousut, joiden päällä mustat verkkosukkahousut  niin kuin silloin ennen Kajjaanin Birraan jorroomaan lähtiessä.  Jos olisit tässä, me niin sinua ajettaisiin takaa sormet rystysiä myöten suussa.  Siispä hurjan paljon onnea sinulle Maarit sinne Pekingiin täyttäessäsi 13.3. 2017 50 vuotta! Näin toivottavat kaikki perheen nuoremmat jäsenet ja nuorekas isä. Onnittelut haluamme toivottaa Bogart Co.:n ’Princess’-kappaleen siivin.

Maria, Maaritin pikkusisko

 

DEEP PURPLE  Burn

Itse olen syntynyt vuonna -68 ja tykkään monenlaisesta musiikista, mutta enemmän nuorena tuli käytyä discoissa.  Serkkuni kuunteli paljon Deep Purplea,  Black Sabbathia,  Led Zeppeliniä  ja monia muita sen ajan klassikoita,  joten tutustuin niihin hieman jo silloin.  Nyt vanhemmalla iällä olen alkanut itsekin kuuntelemaan niitä mitä enemmissä määrin - ehkä hieman olosuhteiden pakosta - mutta täytyy sanoa että tykkään.  Vietämme ihan parasta aikaa parhaiden ystäviemme kanssa Lappeenrannassa kuunnellen vinyylejä ja nauttien parhaasta seurasta.  Kiitokset ja terveiset lähtee Sarpalle ja Keipalle Lappeenrantaan.  Me niin odotetaan, et taas tavataan,  lämmitetään sauna,  syödään hyvin,  kuunnellaan musaa ja jutskaillaan.  Love You…

Terkuin Taru (ja vähän tuo Samppakin)  Kouvolasta

Biisitoive on Deep Purplen ’Burn’

 

REMU AALTONEN  Blue baby

Kesäkuun  981 alkupuolen Kovan päivän illassa soi Henry ’Remu’ Aaltosen  ’Sound of Hurricane’-levyn biisejä.  Hiukan melankolinen hitaampi kappale ’Blue baby’ erottui edukseen.  Levyllä kitaristina oleva Albert Järvinen oli hyvässä vedossa;  ainutlaatuiseassa selllaisessa.  Tämä oli tosin viimeinen sessio,  jossa Alppu ja Remu olivat yhteistyössä.  Saman vuoden kesäkuun lopulla näin Hurriganesin keikalla Kuusamossa.  Remun porukka oli kovassa vedossa, suorastaan ilmiömäisessä iskussa.  Se oli livetapahtuma, josta olen onnellinen, että olen sen kokenut.

Martti

 

THE BELLAMY  BROTHERS  Let your love flow

Muistatko kun Kisu ’Heittää Huulta’ 1977 älppärillään  ’Maaliskuun kuudes’?  Nykyäänhän se on mahdotonta, koska nykyään heitetään läppää ja ihan oikeesti.  Noh tämä kolmen soinnun hitin sävelsi kaveri nimeltä Larry Williams,  joka oli noihin aikoihin Neil Diamondin roudari. Neil ei sitten kelpuuttanut sitä levylleen. No annappa olla:  Diamondin rumpali kehoitti Bellamyn veljeksiä Davidia ja Howardia levyttämään biisin ja kappas;  siitähän tulikin megahitti ja Number one Billboard 100 Hot-listalle vuonna 1976.  ’Kyllä roudareita ja rumpaleita kannattaa joskus kuunnella’ voisi tähän lopuksi tokaista.

Suomeksi käännetyn 'Heittää huulta'-kappaleen alkuperäinen nimi on 'Let yor love flow'

Terveisin  Seppä Sapeli

 

JIMI HENDRIX  All along the watchtower

60- vuotiaalle rakkaalle isolle veljelle Askolle onnittelut pikkusiskoilta.  Toivebiisi tuo mieleen nuoruuden ja haikeat muistot unohtamatta sinun ikitaransoittoa,  joka kaikui Kainuun korvessa.  Biisi on Jimi Hendrixin ’All along the watchtower’

 

MAGGIE BELL  Wishing well

Maggie Bell oli aikoinaan jotain samaa britteinsaarilla kuin Janis Joplin  Jenkeissä.  Skotlannissa syntynyt Bell nousi rokkikansan tietoisuuteen 60-luvun loppupuoliskolla.  Ehkä merkittävimmän uran hän teki  Stone the Crows-yhtyeen laulusolistina.  Maggie Bellin vahvuudet ja taito löytyivät juuri blues- ja soulkappaleiden tulkinnoista.  Maggie Bellin ura on jatkunut yli vuosikymmenten- lähinnä brittiläisten R&B-bändien solistina.  Esimerkkinä hänen taidoistaan toivon vuonna 1974 ilmestyneeltä ’Suicide Sal’- sooloalbumilta Free-yhtyeen alun perin tekemään klassikkoa ’Wishing Well’.  Kitarassa tässä Maggie Bellin versiossa on  kukapas muu kuin Led Zeppelinin Jimmy Page.

Jaakko

 

JANIS JOPLIN  Move over

Naisrokkareista paras on mielestäni on edesmennyt Janis Joplin. Upea raspikurkku joka veti täysillä... kai vissiin vähän kaikkea ja elämä loppui legendaarisessa iässä. Joplinin musiikki elää edelleen.

Ulla

---

Vaikka asetan Janis Joplinin enemmän bluesin kuin rockin puolelle, niin kyllä häneltä myös rock irtosi laadukkaasti. Rockbiisien ’Hall of Fameen’ kuuluu ehdottomasti Janis Joplinin ’Move over’.

Jarmo

 

Mikä oli ekan bändisi nimi? Oliko bändi suosittu vai lensikö tomaatit päin näköä?

Bändi oli Ylivieskassa kun oltiin ylä-asteikäisiä. Soitettiin tarkalla formaatilla covereita. Ohjelmistossa Hurriganesia, Topi Sorsakoskea ja Ramonesia! Bändin nimi oli SANTA F.E. (Santa Fast Erection) Terkut Jounille, Jermille ja Antille. (Toni)

---

Olin nimettömässä penkkaribändissä rumpalina 1980.  Herjat lentelivät sanoituksina päin opettajien näköä. Siihen sitten julkiset esiintymiset jäivätkin...  (Timo)

---

Kajaanissa 60-luvun puolella olin Jokers-nimisen yhtyeen rumpalina. Esiinnyimme Jaska,  Lexu, Mmini ja minä vanhainkodeissa yms. paikoissa suurella menestyksellä. Haastetaan muut orkesterin jäsenet mukaan rumpukalvon hinnalla Entisten nuorten sävellahjaan. (Olli)

---

Meidän ekan bändin nimi myötäili Tasavallan Presidentti-yhtyenimeä ja oli nimeltään Tasavallan Pääministeri.  Basistimme oli lempinimeltään Makkara, josta tuli  kouluhäirikkö, kun se tärveli pulpetin harpilla.  (Jolkku)

---

Meidän bändin nimi oli HYLKIÖT. Luukkasen Harri kävi virittämässä välillä kitarat. Sitten me vaan paahdettiin ’Anarchy in UK!’ Terveiset Lehtisen Jounille, Lankisen Ristolle ja Kurolan Karille. Ja Hapalle tietysti kun kävi välillä virittämässä kitarat.  (Jarmo N.)

---

Meidän bändin nimi oli Rainbow.  Esiinnyttiin 70-luvun lopulla Helsingissä seurakunnan nuortenilloissa ja kerran jopa Temppeliaukion kirkossa. Sitten joku tuli kertomaan, että jossain Amerikassa on jo samanniminen bändi. Taisi bändi hajota siihen. (Terveisin  Rainbowin basisti Heikki)

 

 

HAASTEITA YMS. YMS.

Haastamme Laajasalon Yhteislyseossa 1977 lukionsa päättäneet osallistumaan 40-vuotisluokkakokouksen vamisteluun Facebookissa Laajasalon yhteislyseon ylioppilaat 1977-ryhmässä. Teija ja Tapsa

Kalervolle nimipäiväonnittelut Hiekkaiseen harjuun Pirjolta Etelä-Haagasta.

Jos syntymävuotesi hukkunut ois, sun ikää kukaan ei arvata vois Nuorena vielä säilynet, jos pidät tavat entiset. Hyvää syntymäpäivää 16.3.17 Mari Haajalle Tupakadulle Kotkaan. T: Sunilan Labran Tytöt

Partisaanivalssiterveiset Lepäävältä perunankeittäjältä punaiselta soturilta Upinniemeen Omituiselle käärmeelle, pullealle sudelle ja vahvalle kotkalle!

Kaappi-Kalle täytti eilen vuosia. Kaikenlaasta... Onnittelut ja osanotto

Vastaan saunassa synt.haast. Olen 66v ja syntynyt savusaunassa Itä-suomessa!Haastan kaikki buldogin omistajat ENS:kaan 10€:lla!t.mummeli itä-suomen syrjästä

Aurinkoista lauantaipäivää enskan kuulijat.Lumet sulaa ja kevät koittaa kaikille mökkihöperöille.Terveiset Kinnarit,Oinoset,Seppo ja Saara Luostolla,Kotirantalaiset Ari ja Anita.t.Arto,Pipsa ja Sasuliini

Viisi vuotta sitten olimme viettämässä kuusikymppisiä Marbellan lämmössä. Hyvää syntymäpäivää Markku maanantaille toivottavat Satu ja Arvi, Minna ja Jussi perheineen.

runonlausuntaa kevään kunniaksi! Sulkeudun suosioonne! Kevät tuli. Puro suli. Puro sanoi puli puli. Poika kamppas tytön. Oliko se ninja? Sitä me emme tiedä! Kiitos sulkeudun suosioonne.

Lähetän rakkaalle naisystävälle Merjalle terveisiä Ouluun. Terveisiä lähettää Juhani

Jake Rovaniemeltä haastaa kaikki Rinkulakeulan omistavat Naiset ja Miehetkin mukaan Enskaan

Riituskalle myöhäiset onnittelut sinne Sujentielle. Terveisin Kaija

Haastan kesällä -75 kielikurssilla Englannissa käyneet Country Cousins-järjestön kautta kympillä mukaan sekä sinä kesänä rippikoulun käyneet Karijärvellä Porvoossa. Terveiset Heljälle Tolkkisiin ja Reijalle Sauvoon. Toivekappale 10CC:n 'I'm not in love Maria Keravalta

Haastetaan kaikki Suomen rautapeput Entisten nuortyen sävikseen. Vitosella mukaan. T: Rautapeppu Pohojanmaalta

Terveiset ja 60-vuotionnittelutentiselle nuorell marjo wellingille Hollolaan. Terv. entinen nuori taina

Terkut ja synttärionnittelut Marskille. T. Auli

Terveiset kaikille Hannan baarissa Anjalassa 70 luvulla aikaansa viettäneille ystäville. T: Jape Hinkkurinen

Kyllä tuo savonkieli osaa olla kaunista. Sattuipa kerran että ökytalon isäntä testamenttas tilan piiallensa. Kaksi ukkelia keskusteli kahavilassa: No,se piikako per sitte koko muatila.Per se, vastas toene ukkeli. läh.sivusta seurannut arska

Salme-anopille Joutsenoon rakkaat terveiset miniältä ja Ari-pojalta...rakas Lasse on mennyt pois, mutta elämä jatkuu. Terveisin Lea ja Ari

möllerin petelle tsemppiä ja voimia uuden levyn tekoon! Kohta kokkolasta kajahtaa hyvää musaa!  Rokkimestari Kokkolasta

Elämä on kuljettanut sinne tänne Sonkajärveltä Ruotsin Nynäshamniin ja takaisin Porvoon kautta Helsinkiin, jossa tapasin nykyisen aviomieheni Toivon. Sonkajärvellä minut tunnetetaan lempinimellä IBLI

 

 

 

 

Lähetykset

 • la 11.3.2017 15.03 • Yle Radio Suomi Mikkeli

Jaksot

 • DAVID BOWIE  Suffragette city
  IDÄN PIKAJUNA  Kaada lasit täyteen
  CREAM  Dance the night away
  SAMMY BABITZIN  Daa-da daa-da
  DANNY Kesäkatu
  SLADE  Everyday
  HECTOR  Woyzeck
  NARADA MICHAEL WALDEN  Get up!
  JIMMY RODGERS  Kisses sweeter than wine
  MILJOONASADE  Marraskuu (remix)
  BEE GEES  Stayin' alive
  DEEP PURPLE  Highway star (Made in Japan-live)
  THE MOODY BLUES  Boulevard de la Madeleine

 • CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Lookin' for a reason
  THE ROLLING STONES  Miss you
  WRUM  Takapihojen rock-tähdet
  MILJOONASADE  Lapsuuden sankarille
  HECTOR  Olen hautausmaa
  THE BEATLES  Yesterday
  CREAM  White room
  FLEETWOOD MAC  Albatross
  NICEPAPPI  Kuumatkalla
  DAVE LINDHOLM  Sitähän se kaikki on
  GEORGE HARRISON  When we was fab
  HECTOR  Lumi teki enkelin eteiseen
  THE OZ  Saturday night
  JUICE LESKINEN SLAM  Kehtolaulu hirtetylle
  THE EASYBEATS  St. Louis

 • ARGENT  Hold your head up
  SUPERTRAMP  Dreamer
  ALBERT JÄRVINEN  Linda Lou
  DIXIE FRIED  She she she
  STATUS QUO  Caroline
  SWEET  Lost angels
  ABBA  Chiquita
  GEORDIE  Hope you like it
  MUSKA  Kirjoita postikorttiin
  JANIS JOPLIN  Maybe (live in Amsterdam 1969)
  ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA  Standin' in the rain
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL Hey tonight
  STATUS QUO  Whatever you want
  THE ROLLING STONES  Jumpin' Jack flash
  KISU  Kuljen puistoon päin

 • THE RUNAWAYS  School days
  CREAM  Strange brew
  SPARKS  This town ain't big enough for both of us
  PAUL OXLEY'S UNIT  Spanish bars
  THE BEATLES  All my loving
  BARBRA STREISAND  Woman in love
  HURRIGANES  Roadrunner
  KUMMITUS  Kalman koura
  LYNYRD SKYNYRD  Free bird (edited version)
  TOMAS EK  Kirje
  FREE  Wishing well
  SEX PISTOLS  Holidays in the sun
  POPEDA  Da da
  DEEP PURPLE  Pictures of home
  EXPRESS  Limminrannan liukuletti    

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä