Sunnuntaivieras

Ministeri Iiro Viinanen kiersi lamavuosina maailmalla kerjäämässä Suomelle lainaa

 • 25 min
 • toistaiseksi

Ministeri Iiro Viinanen on yksi Eutanasia-kansalaisaloitteen alullepanijoista. Mies on puhunut avoimesti sairastamastaan Parkinson-taudista. Lamavuosina valtiovarainministeri Viinasen harteilla oli Suomen talous, nyt sydämen asiana on vesiensuojelu.

Lähetykset

 • su 12.3.2017 15.03 • Yle Radio Suomi Mikkeli

Jaksot

 • Uranousu, menestys ja toisaalta kaiken menettäminen terveyden romahtaessa. Imatralainen Vesa Tonder on kokenut tämän kaiken. Vesa Tonder on tehnyt työuransa koulumaailmassa ja uudisti sitä suurella sydämellä ja innolla. Luonto, metsä ja suunnistus ovat olleet tärkeitä henkireikiä. Se on tuonut Vesa Tonderille sekä iloa että kipua. Radio Suomen sunnuntainvieraan kanssa metsään meni Sirkka Haverinen.

 • Pirkanmaan Setan toiminnanjohtaja Mikko Väisänen on nelikymppinen mies, joka on oppinut, että kaapissakin voi olla hyvä olla. On hän senkin oppinut kuinka koomisen tilanteen voi saada aikaan oikeustalon turvatarkastuksessa, kun kassista löytyy dildo. Juttu alkaa Mari Siltasen johdolla Setan kaapista, jossa Ellun kanat voivat laittautua rauhassa.

 • Autokauppayhtiö Sunny Car Center teki hämeenlinnalaisesta kunnallispoliitikosta Iisakki Kiemungista maankuulun henkilön. Istuminen autokauppaa havitelleen yhtiön hallituksessa on tuonut Kiemungille miljoonakanteet, joista hän vastaa ensimmäistä kertaa käräjäoikeudessa maaliskuun alussa. Kiemungin kunnallispoliittinen ura on ollut komea, mutta nyt hän on ollut yli vuoden pois politiikasta Kanta-Hämeen keskussairaalan viestintäpäällikkönä. Toimittajana on Antti Ruonaniemi.

 • Radio Suomen sunnuntaivieraalla ei tällä kertaa ole nimeä. Hän on nuori parikymppinen huumeidenkäyttäjä, joka voisi olla kenen tahansa lapsi. Hän on monen vuoden taistelun jälkeen onnistunut pääsemään irti huumeista ja on luvannut puhua asioista rehellisesti. Sunnuntaivieraan on toimittanut Paavo Häikiö.

  Valokuvan henkilö ei liity tapaukseen.

 • Juurevaa bluegrass-tyylistä musiikkia soittava Steve´n´Seagulls-yhtye kiertää keikoilla eri puolilla maailmaa kovaan tahtiin. Laulaja-kitaristi Tomi Tajakka sai nuoruudessa tanakan pohjan musiikkiuralleen jääkiekon ja nuorisobänditoiminnan kautta Iisalmessa. Nyt hän on palannut kotikonnuille ja haluaa puolestaan auttaa ja tukea nuoria musiikinharrastajia.Toimittajana on Varpu Mäntymäki.

 • Jalkapuoli ja viiden pojan äiti Päivi Komulainen-Vuoti on täynnä iloa ja rakkautta elämää kohtaan, vaikka syöpädiagnoosi on vuosien varrella jaettu kahdelle lapselle sekä äidille itselleenkin. Sitkeän, persoonallisen ja herkästi nauravan naisen positiivinen asenne rankkaan elämään tarttuu herkästi. Toimittajana Laura Valta.

 • Sunnuntaivieras esittelee ajankohtaisia ja valtakunnallisesti kiinnostavia henkilöitä ympäri Suomen. Sunnuntaivieraan tänään oman aikakautensa huippulentopalloilija Catarina Svenlin. Toimittajana Kalle Pallonen.

 • Porilaista autotaidemaalaria Simo Riikosta pidetään yhtenä suomalaisen ruiskutaidemaalauksen uranuurtajista. Autotaidemaalarin viisikymmentä vuotta kestäneen uran aikana on syntynyt yli tuhat erilaista ajoneuvoihin tehtyä erikoismaalausta. Lisäksi harrastuksena on syntynyt yli tuhat muotokuvaa yksityishenkilöistä ja lukuisista julkkiksista.

  90-luvun alussa Riikonen teki muotokuvat Suomen kymmenestä presidentistä. Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi oli tarkoitus tuoda työt esille näyttelyyn Harjavaltaan Emil Cedercreutzin museoon. Yrityksistä huolimatta ei presidenttejä löydetty. Näyttely päätettiin kuitenkin pystyttää, ilman presidenttejä, esitellen Simo Riikosen uraa, hänen maalaamiaan ajoneuvoja sekä muotokuvia.

  Mutta mitä sitten tapahtuikaan, presidentit löytyivät noin viikko sitten ja nyt muotokuvat on liitetty näyttelyn yhteyteen.
  Pipsa Uutto lähti Emil Cedercreutzin museoon Simo Riikosen kanssa. Näyttelyssä esillä olevat maalaukset kätkevät sisäänsä mielenkiintoisia tarinoita.

 • Petäjäveden eläkkeelle jäävä kirkkoherra Seppo Ojala on aina ollut epäilijä ja kapinallinen uudistaja, josta tuli rakastettu pappi. Ojala näkee nykyisen jumalanpalveluksen tulleen tiensä päähän ja vaatii kirkkoon nuorten omaa somemessua, jossa ihmiset itse tekevät tilaisuudesta itselleen merkittävän. Mikko Maasolan haastattelussa Ojala tunnustaa epäilevänsä Jumalaa ja saavansa yhteyden luomakuntaan parhaiten moottoripyörän selässä. Kohta miehellä on myös enemmän aikaa kirjoittamilleen eroottisille runoille.

 • Vaasalaistaiteilija Fritz Jakobbson tunnetaan varsinkin taitavana muotokuvamaalarina. Itseoppinut ja kokopäiväisesti jo 50 vuoden ajan maalannut Jakobsson on tehnyt palkästään muotokuvia jo yli 800 kpl. Monien tunnettujen henkilöiden ohella hän on maalannut ja tavannut muunmuassa Ruotsin kuningatar Silvian, sekä aikanaan Vatikaanin Paavina toimineen Paavi Paavali II:n. Taiteeseen ja sen merkityksiin intohimoisesti suhtautuva Fritz Jakobsson harrastaa myös klassisen kitaran soittoa. Hänen kotinsa ja ateljeensa sijaitsevat upeassa 1700-luvulta asti alkuperäisenä säilyneessä puistomiljöössä Vanhassa Vaasassa, jossa vieraili toimittaja Antti Haavisto

 • Markku Karpiosta piti tulla maratoonari ja olympiavoittaja. Ulkosaariston Utön saarella asuva kirjailija ei nuoruudessaan edes lukenut kirjoja. Karpio asuu vaimonsa Susannan kanssa vanhassa majakanvartijoiden talossa. Nuortenkirjailijan työhuone on Utö Havshotellin, entisen armeijan kasarmin kellarissa. Toimittajana on Ari Welling.

 • Rovaniemeläinen Markku Kallinen kiinnostui jo nuorena haukkametsästyksestä luettuaan siitä kirjoista. Mies tutustui lajiin käymällä vuosia muun muassa Tsekeissä metsästämässä haukoilla. Sitten Kallinen päätti hankkia oman metsästyshaukan. Lukuisten selvitysten ja pienen paperisodan jälkeen hän sai tuoda maahan Englannissa syntyneen kanahaukkanaaraan. Lotaksi nimetty haukka on pyytänyt Kalliselle jo monta jänistä. Toimittajana Marjukka Talvitie

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä