Yle Uutiset selkosuomeksi

- Yle Areena 60 pv

Yle Uutiset selkosuomeksi Radio Suomessa joka päivä kello 21.12.

Jaksot

 • Opettajat ovat tyytymättömiä uuteen opetussuunnitelmaan. Kansanedustaja Maria Lohela loikkaa Harkimon Nyt-liikkeeseen. Suomalaisella reseptillä voi ostaa lääkkeitä myös Virossa. Turistien määrä kasvoi viime vuonna.

 • Liian harva suomalainen tekee testamentin. Tekoälyä käytetään yhä enemmän nettikeskustelujen moderoinnissa. Varis osaa arvioida esineen painon pelkästään katselemalla sitä. Uusi pakkasennätys on 34,1 astetta. Maanantaiaamuna taivaalla näkyy täydellinen kuunpimennys.

 • Hävittäjähankinnoista voi syntyä poliittinen kiista. Monelle maahanmuuttajanaiselle seksuaalinen väkivalta on osa perhe-elämää. Matkustaminen maata pitkin kiinnostaa. llmastonmuutos näkyy Euroopan jokiliikenteessä.

 • Kiintiöpakolaisille on kunnissa paikkoja enemmän kuin tarvitaan. Poliisijohtaja kertoi hallitukselle seksuaalirikoksista. Monella työpaikalla ajatellaan jo kesälomia. Laulaja Danny lopettaa kiertueet. Iivo Niskanen on Vuoden urheilija.

 • Eläkeyhtiöt haluavat lisää maahanmuuttoa. Monen suomalaisfirman tulevaisuus on epävarman Britannian EU-eron takia. Norjassa on löydetty 3 lumivyöryn uhria. Hämeenlinnassa tokaluokkalaset opettelevät vähän englantia, rutosia ja saksaa. Puupää-hattu Tiina Pajulle ja Sari Luhtaselle.

 • Britannian parlamentti hylkäsi erosopimuksen. Brittitavaroille voi tulla tullimaksu. Turvapaikanhakijoita tuli Suomeen eniten Irakista. Kivihiilen käyttö väheni. Konkurssit lisääntyivät. Torstaina sataa paljon lunta.

 • Nokia aloittaa Suomessa yt-neuvottelut. Verkkokauppa Kiinasta kasvaa koko ajan. Äitiyspakkausta arvostellaan. Suomen evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuuluu enää alle 70 prosenttia suomalaisista. Etelämantereen jää sulaa nopeammin kuin koskaan.
  -

 • Presidentti Niinistö ja rouva Haukio vierailevat Kiinassa. Poliisi saa ilmoituksia lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä enemmän kuin ennen. Kansalaisaloite ulkomaalaisten seksirikollisten karkottamiseksi sai paljon allekirjoituksia. Saimaannorpan pesintä saattaa onnistua tänä vuonna ilman apukinoksia.

 • Poliisi on ottanut Helsingissä kiinni 3 miestä, jotka ovat ehkä tehneet seksuaalirikoksia. Puoluejohtajat kannattavat poliisien määrän lisäämistä. Yli 20 ihmistä kuoli kaivosonnettomuudessa Kiinassa. Tyttöleijonat sai MM-pronssia. Viikko alkaa talvisessa säässä.

 • Poliisi epäilee uusia seksuaalirikoksia Oulussa. Presidentti Sauli Niinistö on järkyttynyt Oulun rikosepäilyistä. Helsingissä metroliikenne Lauttasaaresta itään on poikki koko viikonlopun ajan. Viime vuoden parhaat tv-ohjelmat on palkittu.

 • Talouden tilanne muuttuu. Ruotsi saa ehkä hallituksen. Nuoret kokoontuivat mielenosoitukseen ilmaston puolesta. Suomenlahdelta löytyi merilevää. Sää on aurinkoinen.

 • Ylen mittaus kertoo, että perussuomalaisten kannatus on noussut eniten. Verkkokauppa muuttaa suomalaista kauppaa nopeasti. Luonto vaikuttaa paljon tyttöjen hyvinvointiin Pohjois-Suomessa. Yle Uutiset viittomakielellä -lähetys on 25-vuotias.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä