Yle Uutiset selkosuomeksi

Yle Radio Suomi - Yle Areena 60 pv

Yle Uutiset selkosuomeksi Radio Suomessa joka päivä kello 21.12.

Jaksot

 • Suomalaisten mielestä armeijan pitää olla pakollinen vain miehille. Ilmastonmuutos on Suomen EU-puheenjohtajuuskauden tärkein asia. Keskustan puheenjohtajakilvassa on nyt kaksi ehdokasta. Maaseudun lapset voittavat kaupunkilaiset motorisissa taidoissa. Helle korventaa Keski- ja Etelä-Eurooppaa.

 • Oikeus on antanut tuomion korkealle sotilashenkilölle. Suomalaiset syövät usein pikaruokapaikoissa. Skeittikontti on uusi keino saada lapset ja nuoret liikkumaan. Japanin kruununprinssi vierailee ensi viikolla Suomessa. Kuuma sää siirtää Ranskan yläkoululaisten kesälomaa.

 • Ulkoministeri Pekka Haavisto sanoo, että Yhdysvaltojen ja Iranin sota on mahdollinen. Kemijokeen suunnitellaan uutta isoa voimalaitosta. Biodiesel aiheuttaa ongelmia maatalouskoneille ja moottoriveneille. Helsingissä on alkanut seksuaalivähemmistöjen Pride-tapahtuma. Kotimainen mansikka alkaa olla kypsää.

 • Juhannuksen onnettomuuksissa on kuollut ihmisiä. USA on tehnyt uuden suunnitelman Lähi-itää varten. Suomalaiset opettajat ovat tyytyväisiä omaan työhön. Suomalainen Emil Ruusuvuori on voittanut tenniskilpailut Uzbekistanissa.

 • Juhannuksena tapahtui onnettomuuksia. Indonesiassa on tapahtunut vakava tulipalo. Ensi viikosta tulee Euroopassa tosi kuuma. Kaapo Kakko on varattu NHL:ään numerolla 2.

 • Perjantaina on vietetty juhannusaattoa. EU-maiden johtajien kokous on loppunut ilman päätöksiä. Tilanne kiristyy Persianlahden ympäristössä. Britannian konservatiivipuolueen puheenjohtajakilpailussa on mukana enää 2 ehdokasta. Juhannusyö. Se on taikojen aikaa.

 • Ruoka on kallista Suomessa. Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron. Valepoliisi sai vankeutta vanhusten huijaamisesta. Rovaniemellä havaittiin uusi hyttyslaji. Etelä- ja Keski-Suomessa ei saa polttaa juhannuskokkoja.

 • Oikeus on antanut tuomion isossa poliisijutussa. Monilla Suomen asukkailla on ulkomaalaistausta. Monet lapset asuvat 2 kodissa. Juhannus tuo muutoksia liikenteeseen.

 • Hallitus antaa rahaa junaratojen parantamiseen ja ammattikoulujen opettajien palkkaamiseen. Turvapaikanhakijoilla on paljon psyykkisiä ongelmia. Suomalaiset solmivat avioliittoja vähemmän kuin ennen. Kiinalainen ACC avaa Euroopan pääkonttorin Suomessa. Tupakansavu voi haitata luiden kasvua.

 • Sianlihan vienti Kiinaan kasvaa. Kultarannassa pohditaan Euroopan ja Suomen tulevaisuutta. Monien vanhempien mielestä vauva nukkuu huonosti. Tänään ihastellaan luonnonkukkia kaikissa Pohjoismaissa.

 • Naisten ja tyttöjen tasa-arvo on Suomessa hyvä, mutta ei erinomainen. Maria Ohisalo valittiin vihreiden puheenjohtajaksi. Turun taivaalla voi nähdä taitolentoa. Jo muutama tuhat askelta päivittäin parantaa ikäihmisen terveyttä.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä