Yle Uutiset selkosuomeksi

- Yle Areena 60 pv

Yle Uutiset selkosuomeksi Radio Suomessa joka päivä kello 21.12.

Jaksot

 • Hävittäjähankinnoista voi syntyä poliittinen kiista. Monelle maahanmuuttajanaiselle seksuaalinen väkivalta on osa perhe-elämää. Matkustaminen maata pitkin kiinnostaa. llmastonmuutos näkyy Euroopan jokiliikenteessä.

 • Kiintiöpakolaisille on kunnissa paikkoja enemmän kuin tarvitaan. Poliisijohtaja kertoi hallitukselle seksuaalirikoksista. Monella työpaikalla ajatellaan jo kesälomia. Laulaja Danny lopettaa kiertueet. Iivo Niskanen on Vuoden urheilija.

 • Eläkeyhtiöt haluavat lisää maahanmuuttoa. Monen suomalaisfirman tulevaisuus on epävarman Britannian EU-eron takia. Norjassa on löydetty 3 lumivyöryn uhria. Hämeenlinnassa tokaluokkalaset opettelevät vähän englantia, rutosia ja saksaa. Puupää-hattu Tiina Pajulle ja Sari Luhtaselle.

 • Britannian parlamentti hylkäsi erosopimuksen. Brittitavaroille voi tulla tullimaksu. Turvapaikanhakijoita tuli Suomeen eniten Irakista. Kivihiilen käyttö väheni. Konkurssit lisääntyivät. Torstaina sataa paljon lunta.

 • Nokia aloittaa Suomessa yt-neuvottelut. Verkkokauppa Kiinasta kasvaa koko ajan. Äitiyspakkausta arvostellaan. Suomen evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuuluu enää alle 70 prosenttia suomalaisista. Etelämantereen jää sulaa nopeammin kuin koskaan.
  -

 • Presidentti Niinistö ja rouva Haukio vierailevat Kiinassa. Poliisi saa ilmoituksia lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä enemmän kuin ennen. Kansalaisaloite ulkomaalaisten seksirikollisten karkottamiseksi sai paljon allekirjoituksia. Saimaannorpan pesintä saattaa onnistua tänä vuonna ilman apukinoksia.

 • Poliisi on ottanut Helsingissä kiinni 3 miestä, jotka ovat ehkä tehneet seksuaalirikoksia. Puoluejohtajat kannattavat poliisien määrän lisäämistä. Yli 20 ihmistä kuoli kaivosonnettomuudessa Kiinassa. Tyttöleijonat sai MM-pronssia. Viikko alkaa talvisessa säässä.

 • Poliisi epäilee uusia seksuaalirikoksia Oulussa. Presidentti Sauli Niinistö on järkyttynyt Oulun rikosepäilyistä. Helsingissä metroliikenne Lauttasaaresta itään on poikki koko viikonlopun ajan. Viime vuoden parhaat tv-ohjelmat on palkittu.

 • Talouden tilanne muuttuu. Ruotsi saa ehkä hallituksen. Nuoret kokoontuivat mielenosoitukseen ilmaston puolesta. Suomenlahdelta löytyi merilevää. Sää on aurinkoinen.

 • Ylen mittaus kertoo, että perussuomalaisten kannatus on noussut eniten. Verkkokauppa muuttaa suomalaista kauppaa nopeasti. Luonto vaikuttaa paljon tyttöjen hyvinvointiin Pohjois-Suomessa. Yle Uutiset viittomakielellä -lähetys on 25-vuotias.

 • Kasviksia syödään Suomessa vähän. Kiusaamisesta seuraa mielenterveysongelmia. Kuntaliitoksista on vain vähän hyötyä. Veneilijöitä autettiin aiempaa enemmän. EU ottaa siirtolaislaivan vastaan. Torstaina sataa lunta pohjoisessa.

 • Kehitysvammaiset ja autistiset lapset eivät saa aina tarpeeksi hyvää hoitoa. Lankapuhelimien määrä vähenee. Eduskunnan joulutauko on loppunut. Oodi-kirjastossa käy niin paljon ihmisiä, että Oodin hyllyt ovat tyhjiä. Lumisade loppuu keskiviikkona.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä