Yle Uutiset selkosuomeksi

Yle Radio Suomi - Yle Areena 60 pv

Yle Uutiset selkosuomeksi Radio Suomessa joka päivä kello 21.12.

Jaksot

 • Ylen toimittaja tapasi suomalaisia naisia Isis-leirillä Syyriassa. Suomi ei aio auttaa Isis-naisia palaamaan Suomeen. Britannian pääministeri Theresa May eroaa. Nuoret ovat osoittaneet ilmastonmuutosta vastaan. Kela aloittaa puhelinpalvelun somalin kielellä. Suomen jääkiekkojoukkue pääsi mukaan MM-mitalipeleihin.

 • Ylen kannatusmittaus kertoo, että kokoomus ja vihreät ovat vahvoilla europarlamenttivaaleissa. Hallitusneuvotteluissa on päästy sopuun soten hallintomallista. Työllisyys on parantunut. Somen esikuvat vaikuttavat yhä enemmän nuorten suunnitelmiin jatko-opinnoista.

 • Hallitusneuvottelut tarvitsevat lisää aikaa. Perheiden määrä vähenee Suomessa. Eurovaalien ennakkoäänestys loppui. Myös kesätöissä tarvitaan verokorttia. Suomessa on saatu ukkossateita.

 • Hallitusneuvottelut jatkuvat. Rasismi on lisääntynyt Britanniassa brexit-äänestyksen jälkeen. Huawein puhelimet voivat jäädä ilman päivityksiä. Itävaltalainen formula-kuljettaja Niki Lauda on kuollut.

 • Kaljaralli Virosta on taas alkanut. Kesämökkejä vuokrataan vilkkaasti. Kuopion kaupunginkirjasto lopettaa kirjojen päällystämisen. Suomessa on havaittu uusi lintulaji.

 • Hallitusneuvottelut ovat jatkuneet jo 9 päivää. Sunnuntaina on vietetty kaatuneitten muistopäivää. Maailman suurimmat vaalit päättyvät Intiassa. Kansanradio on 40-vuotias. Minetit ja OVO Team pääsivät mitaleille. Hollanti voitti euroviisut.

 • Terveydenhuolto on kallistunut enemmän kuin hinnat keskimäärin. Suomessa on otettu käyttöön koulurobotteja. Sri Lankassa on sisällissodan päättymisen vuosipäivä. Euroviisut kisataan illalla.

 • Hallitusneuvottelut jatkuvat. Helsingin yliopisto tutkii, kuinka hyvin yli 50-vuotiaat venäjäkieliset voivat Suomessa. Euroopan parlamentin vaalit ovat viikon kuluttua. Utsjoella on alkanut yötön yö.

 • Suomalaisten pitää muuttaa tapoja ilmastonmuutoksen takia. Porissa on ollut paha tulipalo. Monet koulut saavat pian selkokirjan Kimi Räikkösestä. Perjantaiyönä taivaalla voi näkyä revontulia. Viikonlopusta tulee lämmin.

 • Eurovaalien ennakkoäänestys alkoi. Yksi kirjoitti kymmenen laudaturia. Kaksi kuoli pahassa kolarissa. Monet'n taulusta maksettiin huippuhinta. Look away ei päässyt Euroviisujen finaaliin.

 • Monet eurovaaliehdokkaat ovat myös kuntien valtuustoissa. Maanteitä päällystetään tänä vuonna paljon vähemmän kuin ennen. Terveyttä hoidetaan myös vaihtoehtoisilla hoidoilla. Noin 1,2 miljoonaa ihmistä asui Suomessa yksin viime vuonna. Suomen euroviisuedustaja Darude yrittää tänään päästä Euroviisujen finaaliin.

 • Suomalaisnuorten into hakea EU-virkoihin on laskenut. Suomessa noin 30 nuorta maahanmuuttajaa on paennut kotoa väkivaltaa, joka liittyy perheen kunniaan. Ikäihmisiä ajaa liikenteessä joka vuosi enemmän. Poste restante -lähetyksistä ei saa periä maksua, jos ne ovat ainoa keino ottaa postia vastaan. Paavo Väyrynen eroaa Tähtiliikkeestä.

  --

  Toimittajana on Pälvi Tammi (sanoo nimen audiossa).

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä