YleX Etusivu

Torstain koko lähetys: Päivä pääministerinä ja päivitetty käsitys haippiringistä

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Torstaita tiskiin! 15-vuotiaasta tulee pääministeri päiväksi - kyseessä lienee jonkinlainen julkisuustemppu, mutta onko se silti hyvä sellainen? Päivitämme myös käsityksiä haippiringistä. Miksi käsitys viestiringistä meni aluksi metsään? Entä voiko aiheutunutta vahinkoa korjata? Lukupiirissä käsittelyssä vikaa kertaa Lena Dunhamin Sellainen tyttö -kirja. Mitä siitä jäi mieleen? Messissä kirjan lukenut Uuden musiikin aamuvuoron Anne Lainto. Studiossa Jussi ja Hanna!

Lähetykset

 • to 9.3.2017 10.59 • YleX

Jaksot

 • SKAM Austin starttasi - ja se on katsottavissa vain Facebook Watchissa. Tuleeko Facebookista myös viihdetalo? Entä onko Skamin Jenkkiversio hyvä? Näitä ruoditaan tänään Etusivussa! Alkuvuosi on puhuttu muovikrääsän vähentämisestä ja suuri testihetki on käsillä - eli vappu! Jääkö serpentiinit tänä vuonna kauppaan? Entä onko Suomessa kaupungeissa käynnissä oleva tornitalobuumi kakkaa vai timanttia?

 • Miten meidän dataa käsitellään ja pitäiskö teknologiajättien pitää parempaa huolta siitä? Klo 13 jälkeen vieraana tietoturvaguru Erka Koivunen F-Securesta! Miksi kirjan jättäminen kesken aiheuttaa syyllisyyttä mutta leffan tai sarjan ei? Entä miksi raumalaislasten sämpylät aiheuttavat somessa keskustelua?

 • Mitä Liike Nyt haluaa ja oliko Hjalliksen lähtö kokoomuksesta hyvä muuvi? Pitäiskö perussuomalaisten suhtautua Teuvo Hakkaraiseen tiukemmin? Entä onko hyvä suunta että ruoka-apu siirretään sisätiloihin ja siitä tehdään vastikkeellista? Näitä asioita selvitettää tänään Etusivu!

 • Etusivun maanantai on tehty suru-uutisista, parisuhteista ja kannabiksesta. EDM:n supertähti avicii menehtyi viikonloppuna. Kenen vastuulla on pitää huoli hektistä tahtia keikkailevista artisteista? Kannabis on laillinen päihde yhä useammassa maassa. Mistä asenteiden lieventyminen johtuu? Tästä puhutaan vieraaksi saapuvan toimittaja Anton Vanha-Majamaan kanssa, joka on kirjoittanut kirjan kannabiksesta. Parisuhteessa eläminen on taloudellisesti kannattavaa, mutta miksi se on niin vaikeaa?

 • Pitäiskö kaikkien tulevienkin sukupolvien juosta koulussa Cooperin testi, jotta sukupolvien välisistä tilastoista saadaan vertailutietoa? Onko Lintsin uuden vuoristoradan jonon ohitukaista kakkaa vai timanttia? Entä onko Starbucksin työntekijöilleen järkkäämästä suvaitsevaisuuskoulutuksesta tutkimusten mukaan hyötyä? Lisäksi puhetta West Worldin pian alkavasta kakkoskaudesta, Jussi näki jo ekan jakson! Jussin mp jaksosta luvassa, ilman spoilereita!

 • YleX Etusivussa on jälleen aika startata uusi lukupiiri! Lukijavieraaksi saadaan YleX Viikonlopun Womma Seppälä, joka on kova scifi- ja fantasiakirjallisuuden fani. Kirjavalinta onkin kuin Wommalle tehty, koska nyt lukupiirissä ruvetaan lukemaan kiinalaisen Cixin Liun kirjaa The Three-Body Problem - josta saattaa olla tekeillä maailman kallein tv-sarja! Lisäksi Hanna ja Jussi puhuvat tulevaisuuden ammateista, Hjallis Harkimon ja Mikael Jungnerin uudesta liikkeestä sekä Xxxtentacionista.

 • Ilmastonmuutos ahdistaa opiskelijoita niin paljon, että Aalto-yliopistossa tunteita voi purkaa vertaistukiryhmässä. Mutta onko ilmastonmuutos sellainen asia, jonka kuuluukin ahdistaa? Ja jos maailma ei tuhoudu ympäristökatastrofissa ihan lähiaikoina, mitä tulevat sukupolvet meissä häpeää? Lisäksi tänään puhetta jo MM-lätkästä vaikka kisat eivät ole vielä edes käynnissä! Ovatko maajoukkueesta pois jäävät NHL-kiekkoilijat maanpettureita vai onko kysymys ihan tyhmä?

 • Etusivu puhuu tänään hulluista kissanaisista, jollainen löytyy esimerkiksi Simpsoneista. Tiesitkö, että tämä stereotyyppinen hahmo juontaa juurensa noitavainoihin? Lisäksi Hannaa ja Jussia kiinnostaa opiskelu ulkomailla. Yhä useampi suomalainen päättää suorittaa tutkinnon ulkomailla - onko tämä vaarallista aivovuotoa vai hyvää kansainvälisyyttä? Puhetta myös kalliista rannekelloista ja siitä, pitäisikö Tampereen ratikan olla taiteellisempi.

 • Pitäiskö kaikkien meidän kehua miesten ulkonäköä useammin? Miksi rikas urheilija herättää vähemmän tunteita kuin rikas yrittäjä? Entä miksi Etusivu haluaa taas pyytää Virolta Suomen puolesta anteeksi? Kaikkiin näihin kysymyksiin selviää vastaus kuuntelemalla Etusivun lähetys!

 • Miten erota Suomen kansalaisuudesta ja oisko siinä edes järkeä? Kiinassa syntyi vauva pakastealkiosta neljä vuotta vanhempien kuoleman jälkeen. Suomessa tällanen ei olisi mahdollista. Pitäiskö olla? Entä pitäiskö yli 50-vuotiaiden päättäjien ajaa internetajokortti? Lisäksi kuuntelussa Hasbeen-sarjan innoittaman Arttu Lindemanille tehty biisi Buli metafora! Saa käyttää Arttu!

 • Hallitus päätti, että alle 30-vuotiaita koskee työmarkkinoilla eri säännöt kuin muita. Onko reilua vai ei? Tällä startataan Etusivu tänään. Lisäksi mietitään suomalaisten tervehtimisalemmuuskompleksia, miesten pituuskomplekseja ja sitä miksi lapset tykkää limasta.

 • Facebookin tarinan draaman kaari, suomalaiset pisteytettynä sotemallissa ja sarjojen spoilaaminen ennakkoon halukkaille - tällasia aiheita tänään Etusivussa!

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä