Östnyland på 20 minuter

Östnyland på 20 minuter 10.2.2017

 • 23 min
 • 1 v 3 kk

Hann du inte lyssna på hela den östnyländska radiosändningen idag på morgonen? Missade du något du gärna hade lyssnat på? Ingen fara. De bästa bitarna med Frida, Katarina och Mikael hittar du i vår podcast Östnyland på 20 minuter.

Lähetykset

 • pe 10.2.2017 11.50 • Yle Areena

Jaksot

 • Sebastian Granfelt hittade offret i närheten av skjutbanan i Sannäs. Katarina Lind berättar om Sebastians upplevelse. I dagens Östnyland på 20 minuter handlar det också om Pyttis som försöker vara den mest företagsvänliga kommunen i Finland och dessutom berättar Peter Stenvall, kommunsekreterare i Sibbo och sista veckan på jobb innan pensionen, hur det kändes då Helsingfors kom och tog en stor del av Sibbo.

  I programmet hör du Peter Stenvall, Lars Andersson och Matti Rupponen.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Leo Gammals och Katarina Lind. Nyhetschef är Mikael Crawford.

 • 48 män klämde in sig i en buss och åkte på turné. Hör hur det gick för Runebergskören i USA. Byggfrågor: Ralf Sjödahl säger att en oberoende övervakare i byggskedet är medicinen mot fuktskadade hus. Du får också träffa Ronja Blomqvist som säger att hennes FC Lovisa tänker kvala till tvåan nästa år igen.

  I programmet hör du Ralf Sjödahl, Ronja Blomqvist, Jonas Blomqvist och Dan Nordström.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén och Katarina Lind. Nyhetschef är Mikael Crawford.

 • Varför är det svårt för östnyländska unga att få psykvård på svenska? Vilken visa betyder speciellt mycket för Stella Jonasson? Det här och mer får du svar på i dagens Östnyland på 20 minuter. Vi bjuder också på morgonkaffe!

  I programmet medverkar Nina Böhls, Mona Bergman, Stella Jonasson, Malin Lönnroth, Anton Lindborg och Christina Mickos.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mikael Kokkola är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Basketlaget Tarmo i Borgå har valt att satsa på unga, inhemska spelare i stället för utländsk förstärkning den här säsongen. Vi träffar unge Borgåspelaren Oscar Storgård. I Hommansby i Lovisa vadar invånarna i vatten. Det här och mer i dagens Östnyland på 20 minuter.

  I programmet medverkar Sabrina Palm, Kirsi Kukkola, Filip Karlsson, Håkan Karlsson, Heidi Lyytikäinen, Oscar Storgård och Kim Jordas.

  Katarina Lind är programvärd, Hanna Othman är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Carmela Walder är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I podden går vi på pilbågsjakt i Lovisaskogarna, väljer årets vackraste ring och möter feelgoodmusikens östnyländska superduo.

  I programmet medverkar Anton Lindborg, Annika Eklöf samt Anna Wiksten och Klaus Suhonen.

  Mikael Kokkola är programvärd, Hanna Othman är nyhetsvärd, Fredrika Sundén är morgonreporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Vad tycker barnen i daghemmet Solhem i Borgå om regnvädret? Hur mår Isnäs Start, som fyller 90 i år? Och vad önskar sig Leif Rikberg från Borgå Akilles i julklapp? Det här och mer får du svar på i dagens Östnyland på 20 minuter.

  I programmet medverkar barn i daghemmet Solhem, Sofia Antman, Stig Bäcklund och Leif Rikberg.

  Katarina Lind är programvärd, Leo Gammals är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Stefan Paavola är reporter och Mikael Crawford producent.

 • I år har sädestorkarna fått gå på högvarv med en del bränder som följd. Strategibrädspelet Skärikrig utspelar sig i Pörtövattnen. Vi erövrar Hamnholmen och smakar på den prisbelönta gräddfil-chili strömmingen från Pellinge.

  I programmet hör du Johan Cederberg, Göran Forsell, Johanna Kellgren och Lasse Grönroos.

  Vi som gör det här programmet heter Mikael Kokkola, Fredrika Sundén och Leo Gammals. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • De studerar båda och har redan bott en tid i Borgå, men det är ändå inte säkert att de får stanna. Vi träffar Murtaza Jafari från Afghanistan och Abdullah Adan Sheik från Somalien som har börjat sina nya liv i Borgå. Dessutom får du vara med och testa virtuell verklighet på Borgå sjukhus.

  I programmet hör du Ville Pursiainen, Christel Liljeström, Ted Lönnroos, Malin Lönnroth, Murtaza Jafari och Abdullah Adan Sheik.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Stefan Härus och Katarina Lind. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Lovisa visar vägen till stadens byskolor och vill marknadsföra sig som en utbildningsvänlig stad. Begick Helsingfors ett misstag då staden annekterade Östersundomområdet? Svenska Yles reporter bjuder på en analys. Och så hör vi mer om oron för lärarnas ork i Borgå.

  I programmet medverkar Timo Tenhunen, Karin Filén, Freddi Wahlström och Anna Wahren-Cederberg.

  Katarina Lind är programvärd, Hanna Othman är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mikael Kokkola är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Efter 15 års letande ser det nu ut som om kampsportarna i Borgå får en ny träningssal. Det här säger idrottsdirektör Per Högström. Vi pratar med Pellingebon Gunnel Englund som vill bli finsk mästare med sin glögg och med Petri Hytönen som berättar vad som ska hända med alla de konstverk som finns kvar på väggar och stolpar efter triennalen i Borgå.

  Du hör Petri Hytönen, Per Högström och Gunnel Englund i vårt program.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Hanna Othman, Fredrika Sundén, Carmela Walder och Mikael Kokkola.

 • Den vanligaste typen av bedrägeri i Östnyland sker på nätet. Oftast handlar det om en person som vill sälja en konsertbiljett eller en telefon som sedan aldrig kommer fram till köparen. Maneterna samlas i klumpar just nu, också i våra östnyländska vatten. Forskningskoordinator Joanna Norkko berättar varför.

  I programmet hör du Joanna Norkko, Leif Malmberg och Mika Tiilikäinen.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Hanna Othman, Fredrika Sundén och Leo Gammals. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Michael och Cathrine Antman från Borgå ska pilgrimsvandra till Santiago de Compostela i Spanien. De ska gå 700 km på 31 dagar. De elektroniska studentskrivningarna stressar gymnasieelever, så säger Nea Nordström, Borgåabiturient. Bland annat det här i dagens Östnyland på 20 minuter.

  I programmet hör du Nea Nordström och Michael och Cathrine Antman.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Stefan Härus och Fredrika Sundén. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä