Östnyland på 20 minuter

Östnyland på 20 minuter 10.2.2017

 • 23 min
 • 10 kk 26 pv

Hann du inte lyssna på hela den östnyländska radiosändningen idag på morgonen? Missade du något du gärna hade lyssnat på? Ingen fara. De bästa bitarna med Frida, Katarina och Mikael hittar du i vår podcast Östnyland på 20 minuter.

Lähetykset

 • pe 10.2.2017 11.50 • Yle Areena

Jaksot

 • Det var inget enkelt beslut att fatta, men nu är det klart att Borgå delar ut gratis kondomer och p-piller till ungdomarna i staden. Under fredagskaffet löser Christel Liljeström och Malin Lönnroth Lovisas bokproblem och dessutom blir det pridefestival i Sibbo i år igen. Bland annat det här i vår podcast idag.

  Du hör också Emma Lidman.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Mikael Kokkola och Katarina Lind. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Staten kräver Avanti på en halv miljon euro. Hur ska det gå för sommarmusikfestivalen? I Lovisa behöver man hjälp med att rädda 100 000 böcker. Dessutom har ölälskarna gått samman, nu ska Lovisa få eget öl. Bland annat det här i vår podcast idag.

  I programmet hör du Mikko Airas och Thomas Rosenberg.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Mikael Kokkola och Helena von Alfthan. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Varför skulle ett fullmäktigeavtal behövas i Lovisa? Det får fullmäktigeordförande Otto Andersson berätta. Vi hör också mer om huvudrollerna i Lurens sommarteater i år. Dessutom pratar vi om Lovisa Tors framgång och om utmaningar i vardagen för de afghanska pojkarna i Nickby.

  I programmet medverkar Peik Salminen, Otto Andersson, Birgitta Ehrstén, Masaod Alizada, Ezzat Najafi, Hashem Mohammadi och Mirella Pendolin-Katz.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Heini Rautoma är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Visste du om att biblioteket i Sibbo lånar ut kubbspel och frisbeear? Nu vill Nickbybor också skapa ett lager för idrottsredskap. Vi träffar nya rektorn för Lovisa medborgarinstitut. Hon berättar att MI-trenden i Finland är jag-fokuserad och att Lovisa MI behöver lärare som kan svenska.

  I programmet hörs Merja Sillanpää, Micaela Röman, Malin Hollmén, Aslak Bredenberg och Christel Nordgren.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Leo Gammals, Heini Rautama och Katarina Lind. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Hur känns det för Raoul Karlqvist från Borgå Akilles bandyherrar efter bronset? Vi hör mer om utmaningarna för tidningen Östnyland. Och så får vi veta hur det gick sedan för de sex par som hittills har varit med om ett rosenbröllop i Lovisa.

  I programmet medverkar Carola och Sören Jordman, Jeanette Sarström, Raoul Karlqvist och Helén Kurri.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Trömpperit förbereder sig inför Akilles bandybronsmatch i Jyväskylä och vi har besök av hejaklackens ledare Kristoffer Smeds. Kyrkoherden i Sibbo svenska församling, Helene Liljeström, blickar tillbaka på sina 30 år som präst.

  Det blir också fredagskaffe med Christel Liljeström och Malin Lönnroth. Vi pratar om kvinnodagen, jämställdhet i de östnyländska skolorna och män som alltid gör fel, vad de än säger.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Lone Widestam och Leo Gammals. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Allt fler unga kvinnor flyttar till Mörskom, men samtidigt föds för få barn. Vår reporter undrar varför det är så. Vi hör också mer om hur man firar Kvinnodagen i Almska gården i Lovisa. Dessutom får vi veta vad Tremilaloppet i Sibbo går ut på.

  I programmet medverkar Sam Fransman, Sabah Samaletdin, Paola Dadda, Nina Björkman-Nystén och Ralf Forsström.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Heini Rautoma och Leo Gammals är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Olavi Kaleva berättar hur det känns att möta Lovisaborna på gatan, tio månader efter hans avgång som stadsdirektör i Lovisa. Vi uppmärksammar det att grundskolorna nuförtiden ska ha en jämställdhetsplan och frågar hur arbetet har kommit igång i Söderkulla i Sibbo. Och så ringer vi upp och gratulerar Lovinfo, som fyller två år i dag.

  I programmet medverkar Jan-Erik Holmqvist, Mikael Nyberg, Elza Vuorinen, Laura Wallenius, Olavi Kaleva samt Camilla Stenvall.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Heini Rautoma är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Innebandylaget Lovisa Tor kom tredje i första divisionen och står nu inför slutspelen. Jonas Hällfors berättar vad han tror om lagets chanser att klara sig i FM-ligan. Du hör också nya räddningsdirektören i östra Nyland, Peter Johansson, som är kritisk till att slå ihop de nyländska räddningsverken till en enda jätteenhet. Dessutom får du höra Borgåbornas egna teorier om varför Borgås invånarantal minskar.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Heini Rautoma, Fredrika Sundén, Stefan Paavola och Katarina Lind. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Hjärtstartarna blir vanligare i Borgå centrum. Vet du var de finns och hur de används? Vi hör också varför invånare i Gamla stan i Borgå är missnöjda med dubbeldäckare som ska köra turister i stan sommar.

  Du hör Mika Peltola, Carina Kontinen, Bernt och Gy Kaustell, Eddie Bruce, Jonas Dufvelin, Ville Niinistö, Li Andersson, Zabi Nikzad.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Stefan Härus och Katarina Lind. Nyhetschef är Mikael Crawford.

 • Borgåbon Bettina Lindfors nya jobb går ut på att lyfta upp den finländska matkulturen både här hemma i Finland och utomlands. Hon är ny vd för Elo-stiftelsen. Biskop Björn Vikström pratar om nästa steg i karriären. Igår blev det klart att det är Esbobon Tapio Luoma, och inte Vikström, som blir ny ärkebiskop i Finland.

  Du hör också Emil Vaara, Ellinor Eriksson och Hanna Wiitala som alla är på skidtävling i Kokon i Borgå.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Stefan Härus och Leo Gammals. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Akilles får inte spela om guldet i bandyligan i år. Vi hör Rasmus Lindqvist berätta varför Veiterä är så mycket bättre än de andra lagen. Hur många barn gick på Fannys enhörningskalas i Borgå? Och vad sa egentligen Ådalens IF:s chefstränare som stängs av på grund av matchfixning?

  I programmet medverkar Rasmus Lindqvist, Fanny Niemelä, Annica Lindén, Michaela Lindqvist och Heidi Kopra.

  Katarina Lind är programvärd, Leo Gammals är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Helena von Alfthan är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä