Radio Suomi Kotka

Työpaikat ja sairaalan tulevaisuus mietityttävät Haminassa

 • 5 min
 • toistaiseksi

Haminalaiset kaipaavat uutta vaihdetta poliitikoilta ja uutta väriä keväällä valittavaan valtuustoon. Ylen Kuntakierroksella Haminassa keskustellaan myös muun muassa työpaikoista ja sairaalapalveluiden merkityksestä. Petri Niemi haastattelee Kari-Mattia, Jaanaa, Marko Salomäkeä ja Liisaa.

Lähetykset

 • pe 10.2.2017 16.35 • Yle Areena

Jaksot

 • Virkkaaminen, neulominen, huovutus... käsityöt ovat nyt huippusuosittuja. Pipon virkkaaminen on siitä helpoimmasta päästä, josta sopii aloittaa. Kouvolalainen Kati Sailio opettelee pari uutta tekniikkaa vuodessa. Kati Sailio kävi Yle Kotkan Maija Tuunilan ja Olli Törösen studiovieraana pääsiäisen alla. Netistä löytyy jos jonkinlaista ohjetta tarvitseville.

 • Kouvola etsii yhä realistista ja kannattavaa toteutustapaa uudelle tapahtumakeskukselle. Keskuksen selkärangan muodostavat päivittäiset ja erikokoiset kokoukset. Keskuksessa voisi järjestää myös esimerkiksi urheilutapahtumia sekä konsertteja. Kaupunki on sitoutunut keskuksen rahoitukseen, jos matkakeskuksen muut uudistukset toteutuvat. Petri Niemi haastattelee kaupungin kehitysyhtiö Kinnon matkailualan kehittämispäällikkö Kirsi Vainiota.

 • Sekä X-factor - että Voice of Finland -laulukisoissa on jännätty kymenlaaksolaislaulajien matkaa. Mukana X-factorissa on vielä kotkalainen 24-vuotias Ella Tepponen. Hän on keikkaillut jo vuosia eri kokoonpanoissa ja opiskelee Kymen konservatoriossa. Toiveena tehdä ja esittää omaa musiikkia - tietysti mahdollisimman isoille esiintymislavoille.
  Ella Tepponen vieraili muusikkoystävänsä Juho Roslakan kanssa Maija Tuunilan aamulähetyksessä.

 • Suomessa on satoja jatkosodan aikana alkunsa saaneita neuvostoliittolaisten sotavankien lapsia, joista moni ei tunne historiaansa. Yksi heistä on kotkalainen Leena-Riitta Salminen, joka on etsinyt isäänsä 50 vuotta. Toimittajana on Satu Krautsuk.

 • Kotkassa ja Haminassa viime vuonna kuvattu elokuva ”Suomen hauskin mies” saa perjantaina ensi-iltansa. Elokuvaa tehtiin seudulla parisen kuukautta ja koko porukan muonituksesta vastasi kotkalainen ravintoloitsija Kai Rairama.
  Minkälaista hommaa leffaväen ruuassa pitäminen on, kun kuvauspäivät olivat pitkiä ja parhaimmillaan kuvauksia tehtiin lähes vuorokauden ympäri. Maija Tuunila jututtaa Kai Rairamaa.

 • Kotkalaisella naiskoripallolla menee loistavasti! Peli-Karhut on nyt sarjataulukossa sijalla kolme ja lauantaina on viimeinen runkosarjan matsi. Sen jäkeen alkavat pudotuspelit.
  Maija Tuunilan vieraana aamustudiossa olivat Pekan päävalmentaja Roope Mäkelä ja joukkueen kapteeni Laura Lehtoranta.

 • Kotkan Karhulasta halutaan luoda entistä viihtyisämpi. Linja-autoaseman aulaan on maaliskuussa avattu tila, jossa voi muutaman viikon ajan käydä esittämissä alueen kehittämisideoita. Petri Niemi haastattelee Kotkan kaupungin nuorisonohjaajia Toni Lahtea ja Eveliina Järvistä.

 • Kouvolan seurakunta järjestää tänä viikonloppuna ripppileirin aikuisille. Anjalankosken seurakunnan kappalainen Johanna Pesonen kertoo mistä syistä aikuiset käyvät riparin. Häntä jututtaa Maija Tuunila.

 • Kotkalainen 10-vuotias Livia Möller alkoi Linnan juhlien aikaa miettiä, että kuka ne vieraat valitsee. Livia päätti kysyä sitä itseltään presidentti Sauli Niinistöltä. Hän kirjoitti ja lähetti tälle kirjeen.
  Kaksi viikkoa sitten postiluukku kolahti ja siellä oli virallisen näköinen kirje - Livia sai presidentiltä kirjeen!
  Maija Tuunila sai Livia Möllerin aamuvieraaksi ja kyseli tästä huikeasta tapauksesta.

 • Asiakaspalvelussa ihmistuntemus on tärkeää, ja se on erilaista erikoisliikkeessä ja marketissa. Joni Aittolalla on kokemusta kummastakin. Tällä hetkellä hän toimii osastopäällikkönä Kotkan Citymarketissa, jossa häntä kävi aamutuimaan tapaamassa Olli Törönen.

 • Jääkiekkoliigajoukkue KooKoon kausi päättyy lauantaina taas pettymykseen. Pudotuspelit jäävät tälläkin kertaa vain haaveeksi, sillä kouvolalaiset ovat sarjataulukossa toiseksi viimeisinä. Petri Niemi haastattelee KooKoo Hockey Oy:n toimitusjohtajaa Sakari Välimaata.

 • Rehtori ja taideyrittäjä Vesa Parvinen etsii päivittäin sopivaa innostuksen ja kärsivällisyyden yhdistelmää. Petri Niemi haastattelee Parvista Kuusankosken Taideruukissa.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Pirkka-Pekka Peteliuksen pitkäaikainen haave on ollut veneilysäätietojen lukeminen radiossa. Toive toteutui, kun Pirkka-Pekka vieraili Kymenlaakson Radiossa. Kuuntele kuinka mies selviytyi. Samalla selviää myös mikä olisi Peteliuksen unelmien täyttymys ja miksi unelma ei ole vielä toteutunut.

 • Kymenlaakson Radio sai mieluisan vieraan, kun Pirkka-Pekka Petelius saapui Mari Pekkasen juontopariksi iltapäivälähetykseen. Lähetys täyttyi toivekappaleista, yleisön kysymyksistä ja vapaasta assosiaatiosta. Tarina luikerteli Kymenlaakson murteen ominaispiirteiden pohdinnasta nujakkaan Sami Hyypiän kanssa. Kuuntele iltapäivän parhaat palat!

 • Kymenlaakson Radion Parlamenttivieraana on kansanedustaja Ari Torniainen (kesk.) Lappeenrannasta. Haastattelussa hän arvostelee muun muassa hallituksen kaavailemaa kuntauudistusta. Toimittajana on Jaakko Mäntymaa.

 • Kotkan Maretariumissa rantakäärmeiden määrä moninkertaistui kesän lopulla. Käärmepariskunta sai 19 munaa, joista suurin osa on jo kuoriutunut. Rantakäärme on kaikenkaikkiaan mielenkiintoinen eläin. Esimerkiksi vaaran uhatessa se ruiskauttaa viholliseen kaamean pahanhajuista ainetta. Toinen keino sillä on heittäytyä selälleen ja esittää kuollutta.
  Maija Tuunila kävi ihmettelemässä maretariumin rantakäärmeitä Kotkan Maretariumin toimitusjohtaja Sari Saukkosen kanssa.

 • Tämänkertainen parlamenttivieras, kotkalainen kansanedustaja Sirpa Paatero (sd.), uskoo hovioikeuden jäävän Kouvolaan. Haastattelijana Vesa Grekula.

 • Viidestä tamperelaismiehestä koostuva yhtye 4W - hatunnosto Juha "Watt" Vainiolle soittaa ainoastaan Junnun tuotantoa. Mari Pekkasen jututettavina ovat solisti Kimmo Hoivassilta ja kitaristi Marko Aho.

 • Kymenlaakson Radion Parlamenttivieras -ohjelman haastattelussa on perussuomalaisten kotkalainen kansanedustaja Juho Eerola. Hän kertoo ohjelmassa muun muassa värikkäästä julkisuuskuvastaan sekä näkemyksensä kuntaliitoksista. Vesa Grekula haastattelee.

 • Kotkalainen Maiju Lanki on Metsähallituksessa suunnittelijana ja työpäivät kuluvat usein tutkimalla vedenalaista maailmaa sukeltaen. Olli Törönen tapasi Maiju Langin Haminan Nuokoissa.

 • Iittiläset maatalousyrittäjät Pekka Mukula ja Mikko Hietalahti puivat viikonloppuna rypsisatonsa viimeiset erät. Alkukesästä kirpat söivät taimia, seuraavaksi kuoriaiset imivät kukista nesteet pois ja lopuksi kaalikoi söi puolet siemenistä. Sadosta tuli niin kehno , että Mukula ei aio kylvää rypsiä ensi keväänä ja Hietalahtikin pienentää viljelyalaansa. Kirsi Partanen haastatteli.

 • Kouvolan kulttuurilautakunta on ehdottanut museoverkkoselvityksen pohjalta yhdeksän Kouvolassa sijaitsevan museon lakkauttamista. Elimäen kotiseutuyhdistys on anonut kotiseutumuseolleen vuoden jatkoaikaa. Museonhoitaja Paula Heikkilä kertoi museon kiinnostaneen tänä kesänä matkailijoita. Kirsi Partanen haastatteli.

 • Kotkassa pelataan viikonloppuna rockfutiksen SM-mitaleista. Kyseessä on ei-niin-totinen tapahtuma, jossa jaetaan sarjapisteiden lisäksi myös tyylipisteitä. Kentällä kirmaa viikonloppuna useita rokkistaroja ja julkkiksia, muun muassa Kalle Ahola ja Paavo Arhinmäki nähdään kentällä.

  Tapahtuma avataan jo tänään perjantaina, kun vastakkain asettuvat viime vuoden divarisarjan voittaja Moskovan Laturi ja kotkalaisista rock-ihmisistä koottu dream team. Jaakko Mäntymaa tapasi kotkalaiset haastajat.

 • Satakunta koiranäyttelyä kiertänyt Risse ei saa näyttää kehässä liian siistiltä. Rodun ulkomuotokriteereihin kuuluu, että koira tulee olla pörheä. Seuraava koitos Rissellä on edessään Kouvolassa. Kirsi Partanen haastatteli näyttelyyn valmistautuvan koiran omistajaa Sirpa Ylätaloa.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä