YleX Etusivu

Miksi Profeettojen Yhtäccii-kappale lisättiin YleX:n soittolistalle? Musiikkipäällikkö Tapio Hakanen vastaa

 • 7 min
 • toistaiseksi

YleX Etusivun Hanna ja Jussi keskustelevat YleX:n musiikkipäällikön Tapio Hakasen kanssa Profeettojen Yhtäccii-kappaleen lyriikoista ja sanomasta.

Lähetykset

 • ma 13.2.2017 14.13 • Yle Areena

Jaksot

 • Tänään Etusivussa suuri buffetlähetys! Tarjolla vegeherkkuja, joita maistelevat sekä YleX:n juontajat että eettisen ruoan puolesta puhuva kokki Sami Tallberg! Lisäksi tänään paketoidaan lukupiirin Kesytön -kirjan luku-urakka. Iskikö teinikirja YleX Throwbackin Soikkuun? Luvassa myös Jussi-gaalan etkopuhetta!

 • Mitä merkityksiä voi yhteen Facebook-peukutukseen sisältyä ja onko kaikki nyt datan keräämisen osalta hyvin, kun Mark pyysi FB-käyttäjiltä anteeksi? Näitä somekiemuroita pohditaan tänään! Lisäksi ajatuksissamme on muovikassikielto. Hyvä vai huono idis? Entä miksi Tero Pitkämäeltä viedään verkkarit ja onko se huono asia?

 • Mitä talville ja erityisesti HIIHDOLLE tapahtuu kun ilmastonmuutos lämmittää myös Suomea? Kuinka huolestunut on huippuhiihtäjä talvien tulevaisuudesta? Earth Hour -viikon teemoista haastiksessa talvia suojelemaan herännyt hiihtäjä Martti Jylhä! Lisäksi puhetta kehopositiivisuudesta sekä terrorismista rikosnimikkeenä.

 • Hienoa tiistaita! Earth Hour -viikko jatkuu Etusivussa, eikä ilmastoviikkoa tarvii viettää vain omassa seurassa. Hanna ja Jussi saa vieraaksi räppibändi Gasellien jäbät, jotka on lupautuneet mukaan Earth Hourin kasvoiksi. Onko keikkailevien räppäreiden vaikeaa syödä ilmastoystävällisesti? Entä sopiiko hiphop-kulttuuri ja kasvisruoka yhteen? Lisäksi Etusivussa puhetta sähköpyöristä, joita hallitus haluaa tukea sadoilla euroilla per polkupyörä, sekä Facebookista: onko siinä enää mitään hyvää?

 • Etusivussa tällä viikolla spessuviikko, luvassa nimittäin paljon ilmasto- ja ruoka-asiaa! Earth Houriakin vietetään lauantaina. Mitä pitäis syödä jotta ilmasto kiittäisi? Entä miksi ilmastotapahtuman teemana on tänä vuonna ruoka? Näitä meille selventää WWF:n suojeluasiantuntija Annukka Valkeapää. Lisäksi lähetyksessä puhetta Aku Louhimiehen ohjausmetodeista ja bosslady-ilmiöstä!

 • Ihanaa perjantaita! Tytöt ja pojat samalla liikkatunnilla - miks tää on edelleen jotenkin vaikeasti toteuttava ajatus? Entä kuka oikeesti tarvii tavaroita kotiin 20 minuutin kotiinkuljetusajalla? Onko meistä tullut superkärsimättömiä? Lukupiirissä Soikku, Kesytön -kirja on muuttunut superjännäksi! Studiossa Hanna ja Viljami.

 • Mitä tarvitaan hyvinvointiin ja miksi ruokavaliosta ja treenaamisesta liikkuu niin paljon väärää tietoa? Näitä pohditaan tänään Etusivussa kun vieraaksi saapuvat Luonnollisesti paras -kirjan kirjoittaneet Pippa Laukka ja Iina-Sofia Karonen! Lisäksi pohdinnassa ruokakaupat vuonna 2028 ja päihdelääkärin väite "digi on uusi tupakka". Studiossa Hanna Hantula ja Viljami Vaarala.

 • Miten käsikirjoitetaan hittisarja? Vieläkö jengi jaksaa katsoa uutta nordic noiria -sarjaa? Näitä selventää tänään Areenaan tulleen Karppi-sarjan käsikirjoittaja Rike Jokela! Lisäksi puhetta Stephen Hawkingin merkityksestä maailmalle ja ylikehuvista asuntoilmoituksista. Studiossa Hanna ja Viljami!

 • Mitä on slaavilainen identiteetti ja mitä nähtävää Itä-Euroopassa olisi suomalaiselle matkailijalle? Miksi emme tunne Itä-Eurooppaa yhtä hyvin kuin länttä? Näitä selventää tänään Alina idässä -sarjan Alina Tomnikov. Matkailusarja Areenassa torstaina! Lisäks ihmettelemme kaupunkien vähäisiä talvihengailutiloja ja valokuvien autenttisuutta! Studiossa Hanna ja Viljami.

 • Mahtista maanantaita! Onko kansalaisaloitteen vaatimat 50K nimeä helppo vai vaikea kerätä? Mitä turisteille pitäis Suomesta näyttää? Entä onko Haminaan rakennettava jättilipputanko hyvä idea? Näitä kysymyksiä selvittää tänään Etusivu Hannan ja Viljamin johdolla!

 • Päräyttävää perjantaita jengi! Etusivun lukupiiri kokoontuu jälleen, kun Soikku saadaan studioon keskustelemaan Kesytön-teinifantasiakirjasta. Minkä takia nuortenkirjat ovat usein niin kliseisiä? Lisäksi Etusivussa pohditaan robotteja, jotka aiheuttavat Kaliforniassa suoranaista raivoa ihmisissä. Entä miksi nuoria aikuisia syyllistetään työelämässä, kun he tekevät jotain niinkin hirveää kuin RAKASTUVAT?

 • Hyvää naistenpäivää ihmiset! Mitä kaikkien pitäis oppia sinkuilta? Supersuositun Mielikuvituspoikaystävä -teoksen kirjoittanut Henriikka Rönkkönen julkaisee uuden kirjan nimeltä Bikinirajatapaus. Rönkkönen tänään Etusivun vieraana! Lisäksi puhumme ainakin viihteen liikakäytöstä (tyhmentääkö se meidät?) ja Ranskan alkoholikulttuurista (liikaa juodaan sielläkin).

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä