Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

JUICE LESKINEN COITUS INT.  Se oli jautaa

MUSKA  Kirjoita postikorttiin

LEIF GARRETT  Put your head on my shoulder

MAASEUDUN TULEVAISUUS  (Olen) poikkeava

CROSBY, STILLS, NASH & YOUNG  Teach your children

THE MOODY BLUES  Boulevard de la Madeleine

RORY GALLAGHER  Walk on hot coals

ALWARI TUOHITORVI  Älä iske Tuijaa

SALOMON  Pitkä tie

HASSISEN KONE  Levottamat jalat

FOREIGNER  Cold as ice

DEEP PURPLE  Soldier of fortune

ELVIS PRESLEY  Burning love

URIAH HEEP  July morning (live 1973)

ISOKYNÄ LINDHOLM  Jazzikansa tulee

 

Biisikertomuksia

MUSKA  Kirjoita postikorttiin

Sisaremme Marja täyttää ensi torstaina 23. 3.  2017 50 vuotta.  Noin 46 vuotta sitten yritimme Nuorten sävellahjasta mikin kautta nauhoittaa Muskan levyä ’Kirjoita postikorttiin’.  Sisarellamme Marjalla olisi ollut muuta asiaa, mutta komensimme häntä olemaan hiljaa.  Hän alkoi itkeä ja kaikki meni nauhalle ’... laita ovi kii, laita ovi kiinni…’

Onnea Marja, älä laita ovea kiinni.

Sisaresi  Annika ja Anita

 

URIAH HEEP  July morning (live 1973)

Oli kesä -73 ja Simo- serkun  kanssa lähdettiin juhannuksen jälkeen kahden viikon rippikoululeirille Kallan saarelle.  Asuntona oli teltta ja meillä tietysti luvaton C-kasettimankka mukana. Vanhemmat tulivat käymään rippileirin puolivälissä ja toivat minulle postimyynnistä tilaamani C-kasetin, joka oli Uriah Heep Live -73.  Se oli juuri ilmestynyt ja  sitä tietysti innoissamme luukutimme teltassa.

Yllätys, yllätys: saimme Simon kanssa rippikoulun käytyä ja saimme ns” naimaluvan”.

Samaan aikaan pienessä Kiuruveden kunnassa syntyi pieni tyttövauva ja kuinkas kävikään:  37 vuoden päästä tätä saamaani lupaa ensimmäisen ja ainoan kerran käytin tähän ihanaan tyttöön! Ehdimme yhdessä lähes yhdeksän vuotta kuunnella yhdessä Enskaa ja käydä useilla Uriah Heepin Suomen keikoilla. Neljän vuoden sytostaatti- ja sädehoitojen uuvuttama rakas vaimoni nukkui ikiuneen viikko sitten -  onneksi omaan sänkyyn ja rakkaampansa kainaloon.

Siksi toivoisin kyseiseltä Heepin livelevyltä -73 version kappaleesta  ’July morning’. Se auttaa tässä suuressa surussa ja kaipuussa

Terveisin Asko

 

LEIF GARRETT  Put your head on my shoulder

Oli kesä 1979 ja ahkeroimme parhaan ystäväni kanssa kesätöissä Suonenjoella Jokisen tilalla mansikanpoiminnassa. Täytimme sinä vuonna kumpikin 15 vuotta.  Iltaisin me kuuntelimme aitassa Leif Garrettia C-kasetilta. Seurustelin silloin ja ystäväni oli kovin rakastunut poikaystäväni parhaaseen kaveriin. Meillä oli musiikkiin liittyvä rituaali: kun kasetilta tuli Leif Garrettin ’Put your head on my shoulder’ minun piti mennä sängylle makaamaan selällään ja kuunnella silmät kiinni koko biisi. Ystäväni piti tehdä samoin kun kuului ’Johnny B. Good’ samalta kasetilta. Kuunnellessa piti ajatella omaa rakasta. Haluaisin nyt toivebiisini myötä palata tuohon huolettomaan, ihanaan kesään, jolloin aurinko paistoi koko ajan ja elämä oli ihanaa. Samalla haastan Kaarinan tyhjän C-kasetin hinnalla mukaan Entisten nuorten sävellahjaan.

Merja

 

CROSBY, STILLS, NASH & YOUNG  Teach your children

Vuonna 1972 meitä oli kuuden nuoren ystäväporukka matkalla pohjoiseen.  Matkasimme kahdella pakettivolkkarilla, joiden takaosa oli muutettu makuutilaksi.  Siellä oli kiva lepäillä ja kuunnella musiikkia, yksi tietysti oli kuskina.  Mieleeni on jäänyt erityisesti yksi melodinen kappale Crosby, Stills, Nash and Youngin ’Teach your children’-kappaleen  studioversio. Tämä biisi on toiveeni, jota tuskin koskaan olen kuullut radiosta.

Matkasimme Lofooteille.  Nuorina ja innokkaina kiipesimme erään korkean vuoren huipulle. Voi sitä kaunista maisemaa, mikä sieltä näkyi: merta ja sinisiä vuoria! Muistona tuosta matkasta on albumissani hieno valokuva maisemasta ja porukastamme. Tietysti hippivaatteissa: oli huopahattua, inka-ponchoja ja cowboy-saappaita. Tällainen muisto ja musiikki tosiaan on kulkenut mukana koko elämän ajan. Terveiset kaikille Enskan kuuntelijoille.

Anne

 

JUICE LESKINEN COITUS INT.  Se oli jautaa

Toivelevyni on Juice Leskisen ’Se oli jautaa’. Sorautin lapsena ja vielä teini-iässäkin r-kirjainta ja kävin kansakouluaikaan puheopetuksessakin. Sen vuoksi en mitenkään aikoinaan digannut Juicen kappaletta ’Se oli jautaa’. Nyt 55-vuotiaana, kun ärrä on jo hallinnassa tätäkin laulua kuuntelee ihan nostalgisissa tunnelmissa, jos sen saisi kuulla.

Tappi

 

ELVIS PRESLEY  Burning love

Koulussa seiskalla pyydettiin tuomaan oma lempibiisi C-kasetilla kouluun. Äänitin sen radiosta ja se oli Elviksen biisin 'Burning love'. Kaikki nauroivat ja osa pojista ilkkui, ja vuosi oli 1985.  Minua hävetti, mutta jälkeen päin ei sitten enää koska olin oikeassa musiikkisuunnan suhteen. Musiikkimaku oli silloin niin nooeassa muutoksessa T

Kirsii

 

ALWARI TUOHITORVI  Älä iske Tuijaa

Meitä oli varmaan iso joukko nuoria miehiä 70- luvulla, joiden kaveripiirissä tai luokkakaverina oli Tuija-niminen neito, jonka läheisemmästä ystävyydestä oli ainoastaan mahdollisuus haaveilla.  Joten kaikille meille toivoisin jälkikompensaationa soitettavan sen ajan lohtukappaleen Alwari Tuohitorvi-yhtyeen ’Älä iske Tuijaa’ vuodelta 1975.

Tinde

 

RORY GALLAGHER  Walk on hot coals

Ihmisten kitaristi, irlantilainen Rory Gallagher olisi viettänyt 69-vuotispäiväänsä toinen päivä kuluvaa maaliskuuta 2017.  1960-luvun loppupuolella Gallagher johti kaksi studioalbumia ja kaksi livelevyä julkaissutta bluesrocktrioa nimeltä ’Taste’.  70-luvun alussa Gallagher aloitti soolouransa.  Gerry McAvoy säilyi hänen luottobasistinaan pitkälle 80-luvulle, mutta rumpalit vaihtuivat Gallagherin yhtyeessä tiheämmin. Heistä keskeisin lienee ollut Rod De'Ath. Todella ahkerasti keikkaillut Rory konsertoi Suomessa kolmesti: Ruisrockissa vuonna 1975, Helsingin Kulttuuritalolla seuraavana vuonna sekä vuoden 1984 Provinssirockissa.  Rory Gallagherin kolmannen studioalbumin ’Blueprint ’julkaisusta tuli helmikuussa kuluneeksi 44 vuotta ja biisitoiveena olisi kyseisen pitkäsoiton avausraita ’Walk on Hot Coals’.

Pertti

 

ISOKYNÄ LINDHOLM  Jazzikansa tulee

Isokynä Lindholmin ’Jazzikansa tulee’ biisin tekstikohta ’Ludde’ on aina tajutta väärin.  Se tarkoittaa Louis Armstrongia eikä ketään stadin tyyppiä.  Soita se. 

Jaska

 

HASSISEN KONE  Levottamat jalat

Ystävänpäivänä  vuonna -85 Tuula soitti minulle ja ehdotti lähtöä Kymen motellille ystävänpäivätansseihin.  En halunnut lähteä, koska olin juuri ostanut uudet sukset ja olin niillä lähdössä ekaa kertaa hiihtämään. Pakkasta oli miltei 20 astetta, kun hiljakseen hiihtelin kohti Äijänvuoren latua tienpientareita pitkin.  Kohdalle sattui perusteellisesti hiekoitettu risteys ja aloin ottaa suksia pois etten raapisi hiekalla upouusia suksen pohjia.  Toinen side ei kuitenkaan auennut, vaan oli jäänyt jumiin. Ähläsin siteen kanssa,  kun kohdalle asteli vanhempi herrasmies vähän maistissaan.  Hän aikoi avata siteen, mutta eipä vaan auennut.  Minua alkoi kovasti jo paleltaa, koska ylläni oli vain kevyet hiihtovarusteet. Mies ei halunnut kuitenkaan luovuttaa.  Älysin kysyä mihin hän oli ollut matkalla.  Läheiseen baariin.  Ehdotin, että mennään sinne, koska olin aivan jäässä.  Niinpä sitten tämä avulias mies piti minulle ovea auki ja astelin suksi jalassa baariin.  Ensin laskeutui syvä hiljaisuus, sitten väki remahti nauruun.  Joku huusi: ’onko tytöltä latu hukassa?’.  Eräs nuori mies polvistui eteeni, avasi monon nauhat, otti monon jalasta ja sai monon siteen avattua.  Minulle tuotiin olut, jota en kuitenkaan halunnut juoda.  Kahden kuuman kaakaon jälkeen kävelin suksia kantaen kotiin. Tansseissa oli kuulemma ollut hyvä meininki…

Toivelevyni on  Hassisen Koneen ’Levottomat jalat’.

Tarja

 

Mikä oli mukavin nuoruusvuosiesi harrastus? Soittaminen, hevoset, urheilu, kirjoittaminen...???

70-luvulla kerättiin sarjiksia, liimattiin koottavia lentokoneita ja kaikki jätkät neppasivat pikkuautoilla koulussa ja kotipihoilla, pelasin myös pöytätennistä. (Markku)

---

Mää olin varmaan maailman tuotteliain pöytälaatikkokirjailija. Kirjoitin tarinoita yleensä ihan omaksi ilokseni, kertomuksissa seikkailivat useimmiten omat teini-iän idolini. Näitä ovat saaneet lukea vain parhaat ystäväni. Piirsin myös sarjakuvia, laadin sanaristikkoja ja käänsin laulunsanoja. En tiedä taidoistani, mutta koulussa mun aineita luettiin melkein aina ääneen  mikä oli tosi noloa. (Eija)

---

Rohkeana uskallan olla ylpeä tanhuaja. Lapsena ja nuorena olin tanhuamassa. Oli upea tutustua eri paikkoihin, kun käytiin kilpailemassa ja esiintymässä. Upeita kavereita löytyi siellä ja niitä tyttöjäkin... Aikuisena oli hienoa käydä tansseissa, kun osasi oikeasti tanssia. (Veli-Matti)

 

Kuusrock.  Ja siinä välissä, talvisin Tetra.  Eipä sitä koulun lisäksi muita harrasteita ollut sen jälkeen, kun (pölijä mnä!) lopetin pianonsoiton.Lukiossa muut pitivät esityksen klassisesta musiikista, Raijan kanssa Uriah Heepistä ja Deep Purplesista ) Nyt voiskin kuunnella jompaakumpaa! (Heli)

---

Kun Jani Sieviselle hävisi piirikunnallisissa uinnissa  niin oli niin kivaa, että vieläkin naurattaa.  Onneksi sai lohdutuspalkintona vaahtokarkkeja.  (Totte)

---

Kyllä sitä oltiin niin heppatyttöjä.  Kaikki vapaa-aika meni hevosten parissa (Tarja)

---

Moni kommentoi aikanaan, ettei mulla ollut edes elämää - odotin vaan kasettieni kanssa, milloin alkaa viikottainen Nuorten sävellahja. No, kerkesin mä välissä touhuta lemmikkikanieni Tomin,  Pupin ja Jumin kanssa.  (Outi)

---

Ihan vaan "juoksin" tansseissa. Parhaimmillaan neljä kertaa viikossa.  (Hanna)

---

Nuoruusaika meni maaseudulla heinäpelto-, juurikas, - yms -hommissa - vapaa-ajan ongelmia ei ollut.  Moody Bluesia yms. kuuntelimme Säilän baarissa odotellessamme auton lähtöä syrjäkylille. Siitäkin on se about 40 vuotta  (Paula)

---

Lapsuus ja nuoruus meni maatilan töissä. Itseasiassa en edes innoissani odottanut kesälomaa, koska se tiesi kolmen kuukauden "työleirin" alkua.  Mutta olihan siellä harrastuksiakin.  Päällimmäisenä musiikin kuuntelu avokelamankalla, vinyyleillä ja myöhemmin C-kaseteilla. Sitten joskus lukioikäisenä tuli tyttöjen kanssa "heilastelut".. (Timo)

---

Ei silloin puhuttu harrastuksista. Työtä halusin tehä 11-vuotiaasta asti 17- vuotiaaksi. Joka kesä mansikanpoimintaa. Sit kesän paistoin leipomossa munkkia. Sit kauppaan leipätiskin vastaava. Työtä tykkäsin tehdä töiltäkin ennätti tanssilavoille.  Maitolaitureilla istuskeltiin muuten iltaisin kesällä.  Aika meni nopeaan. (Tarja)

 

 

HAASTEITA YMS.  YMS:

Terveisiä kitaristeille!Soitetaan hiljaa,soitetaan lujaa,soitetaan tunteella.6 kieltä,suuri maailmaa.elämä soi väreissä kitaran.peace,ystävä,Rauhaa.t.Janne.

ONNEA SISKO KANSOSELLE RAISIOON MAANANTAINA OLEVAN 71 VUOTISPÄIVÄN JOHDOSTA T. SIRKKA SISAR

Nyt kilistellään kuoharilla Eijan 50 - vuotis syntypäivien kunniaksi, joita parhaillaan Viinikoskella vietetään.halauksien kera onitellaan täältä Paltamon mökiltä. Mari Risto mepa ja keke.

Onnittelut 60 vuotta lähestyvälle Päivi-siskolle. Näin toivottaa pikkusisko Anne

Kultsalla 82-84 joranneet mukaan.  Etenkin se tummahiuksinen tyttö Kalliosta, jonka saatille joskus pääsin. Matti

Teinivuosina tyttökaverin kanssa höpistiin ettei virkavaltaa saa vastustaa, jos vastustaa niin saa 6kk, jos ei niin 9kk. no kummastakaan ei tullut poliisin vaimoa, mutta nyt haluan kiittää autoilijaa joka otti kiinni tarhasta ulos murtautuneet koiramme ja poliisia joka toi pojat kotiin maijan kyydissä to illalla. samalla haastan kaikki koiranomistajat ISON puruluun hinnalla mukaan enskaan.  Terveisin Ässä, niki ja kotiväki

Terveiset kaikille Saariselän kävijöille. Terveisin Jukka ja Riitta-Kaisa

SAHALAHRELLE SINIVUOREN SOHVILLE ONNEA HUOMISEKSI ! Toivoopi Manti Lanti

HELOU TUULAMAIJA HESASSA. LAUANTAITERKUT HOVARILTA. TERV. YSTÄVÄTÄR ELI YKS Marita.

Montako feministiä tarvitaan vaihtamaan lamppu? Vastaus: ei yhtään, kyllä ne tiskaa pimeeskin.. Eiku hyvää Minna Canthin ja tasa-arvon päivää huomen! Terveisin Korpinlento.

Moi rakas Pekkani. Parane pian. Toivottavasti pian taas nähdään. Terveisin Sirpa täältä töistä

hyvää kevään odotusta enonkosken entisille nuorille,kohta alkaa mökkikausi ja se saunominen siellä.t.smokie puarilta

Aurinkoiset terkut ja kiitokset mukavasta matkaseurasta bts risteilyllä mimmulle ja hanskille sekä sirpalle ja antille. Ensi vuonna taas. Marju ja Jokke

Terveiset Päiville, Pirrelle, Kaatajille ym tutuille kun bailattiin Pataässässä, Torvessa ja Nuutissa. Terveisin Ellu

Kysymys: Paljonko lypsää 10 lehmää kun kustakin tulee 30 litraa? Antsa

Lispe: lämpimät onnittelut 2.4 johdosta.Olit äitisi saattohoitajana.Voimia sinulle.T.FB MUSAKAVERIT

terveiset jormalaiselle hovarille autotalliin ! p.s laita lippuviinapullo jemmaam vaimo tulee just kontraamaan ! T: sun 14.sta paras kaverisi.

Hei Enska ja Taskinen! Terveisiä kaikille Hurriganes-diggareille..Cisse Häkkinen oli Rautaa!Mahtava Basisti ja Laulaja. t.Janne.

Haastetaan enskaan sieltä itä-suomen Silvolasta Petri ja Kimmo! Joko pihapuut on kaadettu ja sauna lämmitetty sekä oluet nautittu? Kyselee Annu

terveiset timpalle muhokselle isä-eskolta

Serkku-Anne Tampereella täytti eilen melkein pyöreitä. Helena Vaasasta onnittelee

 

 

 

 

Lähetykset

 • la 18.3.2017 15.03 • Yle Radio Suomi Helsinki

Jaksot

 • Soitetut levyt

  JACKPOT Sing my love song
  ROBERT GORDON Rock Billy boogie
  TOM JONES Love me tonight
  NITE TIME JUMPERS A man needs his lovin'
  DONALD FAGEN Walk between raindrops
  THE WHO Pinball wizard
  DICK DYNAMITE AND HIS HOT LIPS Panaanilaulu
  THE BEATLES Lon tall Sally
  GARBO Poika julman maan
  BLACKFOOT Send me an angel
  CLIFF RICHARD Young ones
  SIMON & GARFUNKEL America
  ROXETTE Hotblooded
  FANNY Charity ball

  HAASTEET YMS. YMS.
  Paljon ONNEA Toni Korpihete 22. huhtikuuta olevan syntymäpäiväs johdosta.Mukavaa kesää Nurmijärven GOLF-kentän maisemissa. Onnistumisia puteissa koloilla.Tv.Iskä

  Huomio! 7.4.2018 'Ryhmä Rämä' ja ikimuistoiset 50-vuotiskekkerit. Te kaikki jotka ton yllätyksen mulle teitte, kiitän vielä Teitä kaikkia koko sydämestäni! Siis: Joel,Ossi,Suski ja Ville, Timo, Tuhnu, Janne,Seppo,Ellu,Timba ja Nanna! Kiitos! T. Johnu

  Marita haastaa Entisten nuorten sävikseen mukaan kaikki ravitsemusteknikoksi Mikkelissä vuosina -94/95 opiskelleet

  ONNEE 24. PÄIVÄN JOHDOSTA PERTTI MIKKILÄLLE KARTTULAAN MESTARINTIELLE TERV. KOJOOTTI SUONENJOELTA

  Maanantaina synttäreitä viettävälle isoveljelle Pammolle Urajärvelle onnea toivottavat pikkusisko ja sen miesystävä.

  Kevätterveiset kaikille aina vaan nuoreksi itsensä tunteville entisille nuorille !! Nautitaan keväästä, elämästä ja toisistamme.Ouninpohjassa paistaa aurinko!!! Haastetaan mukaan Entisten nuorten sävikseen kaikki Sari-nimiset, joita varmaati löytyy. Näin toivottelee Sari, Sari, Rami ja Juha

  Rakkaat syntymäpäiväonnittelut Harrille Oulun Alppilaan toivottavat Tiina, Ari ja Jukka

  Haastan kaikki Rescue-koirat kanafileen hinnalla mukaan. Papan kanssa tein tänään aitauksen. Olen Viipurista kotoisin ja nyt Myllykoskella hyvässä kodissa. Terveisiä Mammalle, Papalle, Donalle ja Pipalle. Terv. Säde

  Jussi täytti Helsingissä 60 vee, mutta parhaat juhlat saisi aikaan täällä provinssissa. Tule Imatralle ja juodaan juhlakahvit. Terveiset samalla Artolle ja Pikolle sekä Simolle missä sitten olettekin. Pekka

  Aurinkoisia keväisiä terveisiä Kotirantaan Anitalle,Arille+Sisille,Luostolle Saaralle ja Sepolle,Mäntyharjulle Pertille Kuusikujalle,Oinosen poppoolle Espooseen,Ullalle ja Markulle Iittiin ja Saarisille Vierumäkeen...Artolle Mitsuun..t.Pipsa ja Sasuliini

  Onnea Seppo tänään 56 vuotta toivottaa vaimosi Mervi

  terveiset siskoille Turkuun ja Vantaalle! T. Annikki Jämsänkoskelta

  Haastan kaikki Kemin kauppaoppilaitoksesta v. -75 valmistuneet merkonomit ja merkantit. Kati Kemistä

  terveiset upealle serkulle Tuijalle Sysmään Suomennurmentielle! Terveisin Annikki

  Vastaan Sari-nimisille heitettyyn haasteeseen. Haastan kaikki Minna-nimiset Entisten nuorten sävikseen; heitäkin on paljon. Terveisin Sari

  BLACKFOOT-YHTYEEN 'SEND ME AN ANGEL' ON TOIVE. TÄMÄ SOI VUONNA -84'. 18-VUOTIAS POIKANI SOITTI TÄTÄ 19. HEINÄKUUTA TUOLLOIN KOKO PÄIVÄN. TÄHÄN LIITTYY PALJON MUISTOJA,EIKÄ AIVAN MUKAVIAKAAN. OLISI MUKAVA KUULLA. RAUNI

  Haluan lähettää terveisiä sille mukavalle pariskunnalle Kemistä jotka tarjosivat minulle taxikyydin pääsiäisenä Levillä Tuikusta after-skin jälkeen. Tänään jatkuu jääkiekon playoff. Eiköhän kannusteta Kärpät voittoon. Anne

  miä huostan Maija mehiläisen anteeksiannon hinnalla Enskaan. Maija pieni munapiä silimät kirkkaat kaunis suu katseensa kun miulle antaa jalat tuskin ennää kantaa isukki

  Vaasan Mopomies haastetaan Enskaan puujalkavitsin hinnalla. Terveisin Kälviän skootterikuningas

  Aurinko paistaa mutta rakkaudella ei ole rajoja.Haastan kaikkki nassunsa kevätauringosta punaa saaneet sopivaksi katsomallaan summalla. Ja terveiset mr.Onelle padan ääreen! terveisin G5DF

  Jussilan Eetu täyttää näinä päivinä 15 vuotta ja saa "akkaluvan" huomenna Puistolan kirkossa. Onnittelut lähettää Hyvinkään pappa

  Ari Turuselle 60-vuotisonnea toivottavat Smokie-buarilaiset

  Viikonloppua! Terv. Elisabeth!

  Meitsillä on tänään synttärit. Haastan kaikki huhtikuussa syntyneet mukaan Enskaan soman hymyn kera. Eikku

  BIISIKERTOMUKSIA

  THE WHO Pinball wizard
  Entinen nuori ja Enska-fani Rauno lähtee seitsemännellekymmenennelle huomenna sunnuntaina 22.4. -18. Meriiteissä Raunolla on mm. Hintan kansakoulun levyraadin voitto 60-luvun puolivälin tienoolta. Taisi olla Jarko ja Lauran ’Kuin silloin ennen’-biisillä? Muita meriittejä Raunolla on mm. Oulun yliopiston kemistien pikkujolujen ’Meritähti oon’ -koreografia. Kaikki sitä kiittiviät ja jotka eivät kiittäneet niin ne pyörtyivät...
  Eikä siitä ekasta Lontoon reissustammekaan ole kulunut kuin 37 vuotta... Bayswaterin erinomainen taidelasimyymälä lienee parhaiten muistissa kyseiseltä reissulta. Sen verran usein sieltä matkaeväitä täydennettiin.
  Virallinen vastaanotto kerhomme jäsenelle järjestetään kesäkokouksen yhteydessä kesäkuun alussa Kainuussa.
  Ranea onnittelevat Late, Juke, Markku ja Ryty-Pekka ja haastavat samalla Enskaan mukaan kaikki tänä vuonna pyöreitään juhlivat entiset nuoret.
  PS. Aito Paskonniemen APA jo iloisesti pulputtaa ja valmistuu kesäkokoukseen ja synttäreille.
  Levytoive on The Who-yhtyeen ‘Pinball wizard’. Terveisin Markku

  CLIFF RICHARD Young ones
  Haastan kaikki Haapajärven Yhteiskoulun vuoden -68 ylioppilaat ja tämän vuoden riemuylioppilaat 10 eurolla mukaan Entisten nuorten sävellahjaan toivekappaleella ’Young ones’, jonka esittää Cliff Richard.
  Oli helmikuinen lauantai-iltapäivä. Istuimme historian suullisessa tentissä. Pihalta kuului auton torven töräys; arvasin, että KINSMEN-yhtyeemme kaverit olivat tulleet hakemaan minua keikalle. Opettajamme suhtautuivat erinomaisen ymmärtävästi soittoharrastukseemme, joten pääsin tenttiin heti seuraavaksi ja sitten juosten autoon. Radiossa soi jo Nuorten sävellahjan tunnari ’Young ones’. Fiilis oli mahtava ja kilometrit taittuivat. Elimme nuoren pojan unelmaa!
  Tanssipaikkoja oli paljon ja nuoria tungokseen asti. Suomen suurimmat ikäluokat olivat tulleet tanssi-ikään eikä massiivisinta Ruotsiin muuttoa ollut vielä tapahtunut. Aloitimme keikkailun vuonna 1966 Pitkänäperjantaina; nuorin meistä lähti keikalle suoraan rippijuhlistaan, mistä kummitäti piti syystä ankaran saarnan. Samanlaisen saarnan piti isäni lakkiaisten aikaan; nimittäin 60-luvulla lakit jaettiin perjantaina ja lakkiaisvieraat tulivat lauantaina. Meillä oli kuitenkin sovittuna kahden päivän keikka Sodankylään joten minä , juhlakalu, häippäsin keikkamatkalle jo ennen vieraiden saapumista.
  Paitsi opettajat, myös vanhemmat suhtautuivat harrastukseemme myötämielisesti. Ylimääräistä rahaa ei kellään ollut, mutta alkuun pääsemiseksi vuonna - 67 kolme isistä ottivat nimiinsä vekselin pankista sillä ehdolla että maksamme velan syksyyn mennessä ja näin saimme ostettua vahvistimet. Keikkoja riitti kolmena iltana viikossa, taskurahaa saimme 5 markka per keikka ja kaikki muu meni velan maksuun ja niinpä meillä oli syksyyn mennessä omat vahvistimet. Kaikkea piti soittaa tangosta rokkiin, mutta ujutimme aina sopivaan väliin suursuosikkimme Beatlesien kappaleita. Soittotaitokin alkoi pikkuhiljaa karttua. Nivalan Tuiskumajalla Laila Kinnunenkin hymyili hyväntahtoisesti soitollemme, mutta ehdoton valttimme oli NUORUUS sillä suurin osa tanssimuusikoista oli 10-15 vuotta meitä vanhempia. Siksi keikkoja riitti ympäri vuoden kolmet tanssit viikossa.
  NUORUUDEN, ME OMISTIMME NUORUUDEN... Jouko - vuoden 1968 Haapajärven Yhteiskoulun ylioppilas

  ROBERT GORDON Rock Billy boogie
  Levytoiveeni on Robert Gordonin ’Rock Billy boogie. Tästä kappaleesta lähti tietoisuuteni roots-musiikkin. Meillä oli tapana aina klo 16.00 kokoontua perheemme kanssa syömään työpäivän jälkeen yhdessä samaan pöytään. Tuohon aikaan radiosta tuli ainoastaan n. tunnin verran rockradiota. Ja sitten se tuli: Robert Gordon! Se räjäytti tajuntani ja sillä tiellä ollaan vieläkin.
  Haastan Lahden Pirates-jengin mukaan Entisten nuorten sävellahjan keräykseen. Jari

  TOM JONES Love me tonight
  Olin 70-luvun alussa ystäväni ja työtoverini Leenan luona Kauhavalla. Hänen miehensä Seppo oli siellä töissä silloisella Ilmasotakoululla.
  Illalla menimme sitten paikalliselle upseerikerholle viettämään iltaa. Siellä olleeseen levysoittimeen oli tullut tuo Tom Jonesin ’Love me tonight’-levy. Soitimme sitä levyä Leenan kanssa koko illan niin että saimme siitä huomautuksen.
  En enää muista toimiko kyseisen paikan levyautomaatti kolikoilla vai oliko ilmaiskäytössä, mutta ainakin jukeboksi soi ja tuo levy on suosikkini vieläkin.

  PS. Leenan mies Seppo menehtyi myöhemmin Ilmavoimien DC 9:n lento-onnettomuudessa Juurusvedellä. Lähetän Leenalle terveisiä ja haasteen tulla Entisten nuorten sävellahjan keräykseen kympillä mukaan. Anja Heinolasta

  GARBO Poika julman maan
  Olin kuukauden päivät sitten perjantaina 23. maaliskuuta -18 Garboa luotsanneen ja nykyään soolouraa tekevän Esa Elorannan keikalla. Keikka oli hieno oli keikka, tunnelma oli hyvä ja mies oli vauhdissa.
  Kovin uutta musiikkia hän tosi trionsa kanssa soitteli. Mitäs jos nyt tulisi jotain vanhaa... ’Poika julman maan’ tai vaikka ’Kuuma veri’ suoraan 80-luvulta.
  Ne C-kasetit koira tai kaverin pikkusisko on nimittäin oikeasti syönyt. Pia

  JACKPOT Sing my love song
  Kuka muistaa vielä bändin nimeltä Jackpot ja herkän ’Sing my love song’-levyn vuodelta 1976?
  Haastan kaikki, joiden sydän sykähtää kyseiselle biisille, mukaan Enskaan.
  Ja mieluusti kuulisin tuon levyn tänään. Jos ei muuten niin menneiden muistojen kunniaksi.
  Entinen maalaistyttö

  FANNY Charity ball
  70-luvun alkupuolella aktiivisesti toimineen naisrockyhtye Fannyn johtohahmoista toinen, kitaristi June Millington täytti viikko sitten lauantaina 14. huhtikuuta pyöreät 70 vuotta. Tämän Fanny-yhtye julkaisi kaikkiaan viisi albumia ja soitti useiden rockyhtyeiden kuten Humble Pien, Sladen ja Jethro Tullin lämmittelijänä. Erityisen suosittu Fanny oli Britanniassa. Biisitoiveena on Fannylta vuonna 1971 ilmestyneen kakkosalbumin ’Charity ball’-nimikappale, joka nousi Billboardin singlelistalla top 40:ään. Nimimerkki ’Fanny-fan'

 • Soitetut levyt
  CLIFF RICHARD - Devil woman
  BLACK SABBATH - Paranoid
  ALICE COOPER - School's out
  TAVARAMARKKINAT - Kevät
  THE SHADOWS - Theme from 'The Deer Hunter'
  MUD - Crazy
  THE ROLLING STONES - Angie
  HECTOR - Norsunluutorni
  RUSH - Tom Sawyer
  SLADE - Don't blame me
  MIKA SUNDQVIST - Testamantti sinulle
  THE BAND (feaat.DR. JOHN) - Such a night
  DEEP PURPLE - Wring that neck
  DONOVAN - Sunshine superman

  Biisikertomuksia

  CLIFF RICHARD - Devil woman
  Viime lauantain (7.4.) Entisten nuorten sävellahja-lähetyksessä muisteltiin Cliff Richardia ja kyseltiin hänen parasta levytystään. Tätä teemaa voisi tänään hieman jatkaa. Mieleeni tuli heti Cliff Richardin levytys 'Devil woman', mikä on todella hyvä biisi lauluineen ja soittoineen kaikkineen myös tällaisen kiltin tytön mielestä; suorastaan pirun hyvä! Pyöräyttäkää se minulle vaikkapa näin synttärilahjaksi tänään 14.4.
  R tai T

  BLACK SABBATH - Paranoid
  Meidän Matu täyttää tänään (14.4.) 60 vuotta. Olipa kerran neljä likkaa, joiden ystävyys alkoi Tampereen Norssissa vuonna 1970. Mikä hienointa, se jatkuu edelleen. Onnea toivottavat Kiuhi, Emma ja Leena. Juhlan kunniaksi, ja 70-luvun hurjien nuoruusvuosien kunniaksi, on yksi biisi ylitse muiden. Kun me kaksi - Matu ja Leena - porukoilta salaa karattiin Tampereen VPK:lle diskoon, oli tärkeää herättää parin tietyn tyypin huomio. Niinpä sovittiin, kumpi tällä kertaa kiipeää lavalle dj Tapio Korjuksen levaripöydän eteen. Samalla toinen tarkkailee, että "no huomasko se". Ja se biisi oli AINA sama. Paranoid.

  ALICE COOPER - School's out
  Toiveena Alice Cooper ja 'School's out' (forever!). Oulun tyttölyseosta vuonna -68 kirjoittaneet seitsenkymppiset "tytöt" kokoontuvat riemuylioppilastapaamiseen ja 50-vuotisluokkakokoukseen Oulussa 1.6. -18. Toivebiisin lupaus siitä, ettei kouluun enää tarvitse mennä. pitää taatusti paikkansa. Nyt vain kaikki liikkeelle vuosikymmenten takaisia luokkatovereita tapaamaan!
  t. Maisa, Riemaritapaamisen puuharyhmä

  THE SHADOWS - Theme from 'The Deer Hunter'
  Hei entiset nuoret! Toivelevyni on teema elokuvasta ’Kauriinmetsästäjät’. Elokuvan katsoimme ekan varsinaisen tyttöystävän kanssa vuonna 1978. Levystä tuli "meidän kappale". Kauko-suhde päättyi aikanaan, mutta yleisesti silloin 17-vuotiaina elettiin vielä kivoja aikoja. Terveiset ja haaste elokuvalipun hinnalla muillekin tuolloin filmin katsoneille ja ehkä samoin kokeneille.
  Pekka

  MUD - Crazy
  Se oli aikaa yleis- ja rinnakkaisohjelman sekä Nuorten sävellahjan. Haastan kaikki Radio Luxemburgia Maamme-laulun jälkeen kuunnelleet levysoittimen uuden neulan hinnalla Enskaan.
  Soittakaa vaikka Mudin ’Crazy’.
  Terveisin Vepa

  THE ROLLING STONES - Angie
  Toivon Rollareiden ’Angie’-biisiä. Sitä kuunneltiin seitkytluvulla Nuorten sävellahjasta. Oltiin yleensä Anilla ennen kuin alettiin valmistautua Jämsän Paville lähtöön. Tää ’Angie’ oli niin ihana, kun odotti sydän pamppaillen illalla sen tärkeän tyypin tapaamista. Olin niin rakastunut että…
  Haastan Entisten nuorten sävellahjaan mukaan kaikki seitkytluvulla Jämsän Pavilla käyneet.
  Terv. Päivi P. (Papu)

  HECTOR - Norsunluutorni
  Vuonna 1975 ollessani armeijassa kuunneltiin Hectorin ’Liisa Pien’-LP:tä yötä myöten lomilla ja kasarmilla. Kasarmilla hiivittiin yöllä auditorioon tai mikä lie se tila oli ja kaivettiin levysoitin esiin. Erittäin usein siellä soi tuo kyseinen LP. ’Liisa Pien’-levy on suomalaisen progressiivisen popin helmi ja hieno, mutta surullinen tarina kiipijästä, joka kipusi sosiaalisia rappuja ylös ja todellisuus ei sitten kuitenkaan vastannut kuvitelmia. Hectorilla oli kyseisessä teoksessa joukko suomalaisia huippumuusikoita ja tulos onkin sen mukainen. Loistava albumikokonaisuus.
  Toivelevyni tältä albumilta on sen avauskappale ’ Norsunluutorni’.
  Ynjevi

  RUSH - Tom Sawyer
  Bändi nimeltä Rush kolahti aikoinaan ensi kuulemalla. Valitettavasti Rushia on soitettu mielestäni liian vähän radiossa. Entisten nuorten sävellahja voisi tehdä poikkeuksen. Kaikki Rush-fanit mukaan Entisten nuorten sävikseen ja nupit kaakkoon. Seuraavana Rishin ’Tom Sawyer’, kiitos!
  Säde

  SLADE - Don't blame me
  On taas se aika vuodesta kun mökin katolta on saatava lumet pois. Kemijärven korkeudella noin yksi metri lunta. Tuon biisin soidessa kun kääntää nupin kaakkoon..rupiaa tapahtumaan

  MIKA SUNDQVIST - Testamantti sinulle
  Moi kaikille Enskan uskollisille kuulijoille!
  Elettiin vuotta 1977. Palvelin varusmiehenä Ilmavoimien Viestikoulussa, Tikkakoskella. Rankkojen leiripäivien jälkeen kohokohta oli päästä Sotkuun munkkikahville. Nautintoa lisäsi levyautomaatti, johon vuorotellen syydettiin 50 pennin kolikoita tuomaan hyvän musiikin parissa lohtua koti-ikävään. Basisti Mika Sundqvistin ’Aurinkolaiva’-niminen levy oli silloin hyvin suosittu Sotkun illoissa. Olisiko mahdollista vuosien jälkeen kuulla tuolta upealta levyltä kappale ’Testamentti sinulle’, joka on Mountain -yhtyeen hieno alkuperältään. Suomen kansan rakastama kummelihahmo Matti Näsä eli Heikki Silvennoinen soittaa kappaleen lopussa semmoisen kitarasoolon, ettei ole ennen kuultu.
  Haaste Entisten nuorten sävellahjaan hyvän asian puolesta basisti Mika Sundqvistin Rickenbacker-basson kielien hinnalla - siis noin 30 silloista markkaa.
  Nimimerkki ’Vuorenpeikko’

  DEEP PURPLE - Wring that neck
  Richie Blackmore täyttää tänään 14.4. -18 73 v. Merkittävä kitaristi ja muusikko kuudella vuosikymmenellä. Toivoisin häneltä biisiä vuodelta 1968, Deep Purplen toiselta albumilta The Book of Taliesyn, sen toinen raita Wring That Neck. Siitä käytiinkin melkoista "niskanvääntöä" Its A Beautiful Dayn kanssa. Puolin ja toisin kävivät toistensa "hillopurkilla". Tuo instrumentaali kertoo paljon Richien soittotyylistä ja duetto Jon Lordin urkujen kanssa on legendaa. Haastan kaikki Purple ja Rainbow fanit pähkinöiden keräykseen hyvälle pesäkololle. Erityisesti sinä Taito ja kaikki kaimasi nimpparionnittelujen kera. Jarmo.

  DONOVAN - Sunshine superman
  Toivebiisi Donovanin ’Sunshine superman’. Poppikoulu-ohjelmasta kuulin tästä pätkän, josta tuli mieleen kaikkia hienoja muistoja.. toisaalta, ei niitäkään kaikkia muista.. niitä muistoja..
  Me halutaan haastaa Entisten nuorten sävellahjaan ihan kaikki, jotka tykkää auringosta, tippuvista räystäistä (jos ne ei osu päähän), Ketosen Olgasta, Vesan Jarista, lauantaista, puusaunasta, kissoista ja Beatlesistä.
  Terveisiä kaikille maalaismaisemasta nauttiville Enska-hupakoille ja citykissoille.
  Tuijakka ja Jussikka

  Haasteita ja terveisiä:

  Onnittelut eilisen 67-vuotis syntymäpäivän johdosta Rekalle Onnea toivottaa vaimo Liisa!

  Johnu Karkkilasta huomio! Pääsit aikuisen naisen ikään tällä viikolla ja juhlimme sitä viime viikonloppuna, vielä kerran onneee. Terveiset kaikille "salaseuralaisille" oli mahtavat bileet!!
  Sini ja Mika Käikälästä tulossa ollaan parin viikon päästä kevään aloittajaisiin, kiitos kutsusta!!
  Kaikille ystäville kevät terveiset ja kesän odotusta!
  Terveisin Nanna ja Timba

  Haastan kaikki Loimaan Peltoisten kansakoulua käyneet käytösnumeron jinnalla sävikseen.
  Jari Lehtonen, ekaluokkalainen vm. -70

  Huomio huomio Etelä-Korean ja Japanin ryhmä! Haastamme teidät enskaan ehjinä säilyneiden sakepullojen hinnalla 10 e/pullo. Haastajina Eija ja Hannu PS. Pentti-kissa on hengissä.

  Bussi Antti Helsingistä toivoo malttia liikenteeseen - . Ja haastaa bussikuskit kertalipun hinalla tai minitaksan mukaan.

  Ylämäki alamäki... 3 kuukautta ja kaksi päivää myöhässä tulevat synttäri onnittelut telinevoimistelija Kyöstille. Ja onhan tänään jokin merkkipäivä, mutta en muista mikä...
  Ansku ja tytöt

  Pikku-veli Arille 53 v onnittelut 10.04. johdosta. Vauhti kovenee, kaasu auki. Yhteisen historian & muistojen vuoksi! Tv. Vexi P.

  Aurinkoista syntymäpäivää Sami Teräväinen Virroilla. Pirkko, Keijo ja Pentti perheineen

  Syntymäpäivä onnittelut Ilkalle 15. huhtikuuta johdosta ja haaste huhtikuussa syntyneille... Toivoo Riitta ja Helena

  Vuodelta 1972 löytyy sellainen hyvä biisi kuin Uriah Heepin Easy Living. Itse olin tuolloin 10-vuotias, enkä aivan vielä tainnut Uriah Heepiä itse kuunnella muuta kuin isonveljen vanavedessä. Maanantaina 16.4. yhden entisen nuoren jälkikasvu puolestaan täyttää 10 vuotta ja onnitteluja siten tuplaten Keravalle.
  Tällaisena aurinkoisena kevätpäivänä elämä tuntuu todelta iisiltä, vaikka entisiä nuoria tässä jo ollaankin.

  Huomio Sahalahti huomio! Hurrrrrjasti onnea 18.4 johdosta Vipelle, ikä on vain numeroita, eikö vaan? toivottaa naapuri

  Iloista vuosipäivää Sami Teräväinen sinne Kotalaan Virroille. Toivottaa Timo, kummitäti Marjaana sekä Maija ja Raimo perheineen.

  Ihanaa kevättä ja auringon paistetta, pimeästä ja lumisesta talvesta on selvitty. Hyvää ja onnellista kevät aikaa kaikille! T. Tuula ja Pekka Sodiksesta

  Vastaan huhtikuussa syntyneiden haasteeseen 5€ ja onnittelu halien kera sisareni tyttärelle tuija korhoselle poriin ja kevät terveiset teille kaikille! T:Raili-täti Varkaudesta.

  RAKKAAT SYNTTÄRIONNITTELUT MUKAVALLE PII-YSTÄVÄLLENI EILISEN JOHDOSTA SIPOOSEEN SEKÄ SILITYKSET PRIMADONNA KISULLE SEKÄ IHANAN AURINKOISTA KEVÄTTÄ KUTEN MUILLEKIN TUTUILLE! :-) PIIN TOIVEBIISI SAMAE KOSKINEN HYVÄ PÄIVÄ! :-) TERKUT MYÖS KIVALLE PAULA JUONTAJALLE! :-) OSALLISTUMINEN HAASTEESEEN HYVÄN ASIAN PUOLESTA OMAN TUNNON MUKAAN! :-) TERV. SIPE LPR:STA :-)

  Tervehdys Hossaan kokoontuneelle Korttajoukolle. Vuosikerta 57 on paras. Tuula

  Noh päivää laittaisin Alangon Jaanalle,kristiinalle,ritvalle tonne stdin lähelle terkut,niin ja
  Roihin Alakunnaksen poppoolle täältä pimiästä Hailuodosta t. Alangon Kaija

  Mirtelille, Tiinoille, Tiiteille ja Ramille hyvää matkaa Rovaniemelle! Toivottaa Liisa keskipenkiltä.

  Onnea Koivusalon Jarille 20.4. johdosta toivottelee naapurin tytär

  Keväiset terkut Bobille ja Jussille ja enskalaisille! T. Satu

  Onnea Meän Seppo 16.4. johdosta! Aurinko on kirkkaimmillaan keskipäivän aikaan! Onnea toivottaa Se Komia Suku

 • Biisikertomuksia

  PROCOL HARUM - Homburg
  THE BEATLES - Cry baby cry
  STATUS QUO - Down down
  FRENCH KISS - Dancing in the shadows
  CLIFF RICHARD - Young ones
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL - Cotton fields
  DANNY - Kitarain
  APHRODITE'S CHILD - Rain and tears
  MARKKU INTO - Keitä, keitä kahvinkeitin
  JUSSI & THE BOYS - Mona Lisa
  JETHRO TULL - Moths
  CLIFF RICHARD - Congratulations
  THE ANIMALS - The house of the rising sun
  THE SWINGING BLUE JEANS - Hippy hippy shake

  50 vuotta sitten 6. huhtikuuta vuonna 1968 kisattiin Eurovision laulukilpailujen voitosta Lontoossa. Isäntämaata edusti tuolloin kisahistorian siihen asti ylivoimaisesti kuumin nimi Cliff Richard. Hän oli viisujen ennakkosuosikki. mutta jäi loppujen lopuksi niukasti hopealle. Muistatko nuo vuoden -68 viisut? Oliko Cliff Richard joskus suuri idolisi? Mikä on mielestäsi paras Cliff Richardin levyttämä kappale?

  Loistava laulaja, ehdottomasti ja sitäpaitsi aivan hurmaavan näköinen. (Heli)
  ---
  Hei,1974 Lontoossa ja sain lipun Palladium-teatteriin, jossa Cliff esiintyi.
  Kansa katsomossa isoäideistä teinityttöinin,enkä ihmetellyt. Kyllä se Cliff niin siisti, suloinen poika oli ja esitys oli ikimuistoinen. Täältä jatkoin Brightoniin ja viikko aikaisemmin Abba oli voittanut siellä Euroviisut ’Waterloollaan’; tunne oli kuin "me" suomalaiset olisimme myös olleet voittajia. (Riitta)
  ---
  Muistan nuo viisut sen takia, kun niin otti päähän, kun Congratulations ei voittanut! Oli ehdottomasti niiden viisujen paras biisi! Muuten Cliffin biiseistä pidän eniten We Don't Talk Anymore-kappaleesta. (Ulla)
  ---
  Kyllä Cliff oli ihana. Vuoden -68 Euroviisuja en muista, mutta kyllä Cliffin biisit vielä myöhemminkin, omassa nuoruudessani soivat. Edelleenkin niistä tulee hyvälle tuulelle. ’Congratatulations’ on paras Cliffin biisi (Sirpa)
  ---
  Ihana Cliff! Lucky lips,Congratulations, Summer holiday etc. ehdottomia lemppareita! (Rauni)
  ---
  Toki muistan viisut -68. Cliff oli ihailun kohde. Niin paljon kuin vai 13-vuotias teini voi palvoa. ’Congratulations’ oli paras viisu vaikka kävi niin kuin kävi. Kiva biisi edelleen. (Terveisin radion ja hellan välistä Jaana)
  ---
  Vuoden 1968 kesä hyvin muistissa. Hoilailin "Konkrätsjuleisson" ja "Eeeelsaaa ooolet kohtalon laaaapsi" vanhempieni mukaan ihan kyllästymiseen asti. Ja ehkä siitä syystä, kun kuulen kumman tahansa biisin, tulee kesäfiilis. (Laura)
  ---
  Olin lukiolainen marraskuussa 1969, kun olin Messuhallissa Cliffiä mummini kanssa katsomassa. Mummini piti söpöstö pojasta. Cliff oli uskova siisti laulaja. Soitti kitaraa ja lauloi ’Congratulations’. Tämä on paras laulu. Cliff oli pukuun pukeutunut. Ihannevävyn oloinen. Korosti huumeettomuutta. (Anne)
  ---
  Cliffin juliste oli seinällä sängyn jalkopäässä niin, että aamulla ensimmäiseksi ja illalla viimeiseksi hän minulle hymyili. ’Power to all our friends’ oli ykkönen. (Raili)
  ---
  Cliff Richard ja The Shadows Linnanmäellä 60-luvulla ja meikä kolme kameraa kaulassa ammattikuvaajien joukossa eikä kukaan kysynyt pressikorttia. Mahtava elämys kun Cliff poseerasi vain minun kameraani kohti... (Hannu)
  ---
  Oli suuri idolini. 5-vuotiaana muistan nähneeni ensi kerran TV:ssä, ja kun isoäitinikin vielä säesti, että onpas sitten nätti poika, niin olin jo korvia myöten rakastunut ja tiesin, että minusta tulee joskus hänen vaimonsa. Ensin vaan pitää oppia englantia. (Marja)
  ---
  Mä olin lapsena rakastunut Cliffiin. Muistan kuinka odotin viisujen alkamista ihan väsyneenä. Väkisin valvoin. Cliff oli ihana. Muistan käden koreografian kappaleen aikana. Paras biisi Cliffiltä on ehkä ’Young ones’. Pääsin lapsena äitini kanssa katsomaan Cliffin elokuvia; luulen että äitini halusi nähdä niitä. Lapseni olivat jo syntyneet, kun ’We don't talk anymore’ soi radiossa. Ehkä paras silti on ’The Young Ones’. (Pirjo)
  ---
  ‘Young ones’ on ehdottomasti paras Cliff Richard-levytys. Power to all our friends erittäin ok myös. Ja elokuva "Laukku", jossa Cliff esiintyi, oli nuoren tytön mielestä aivan mahtava. Livenä pääsin näkemään Cliff Richardin Tukholmassa 1985. (Kristiina)
  ---
  ’Young ones’ oli minunkin eniten kuuntelema Cliff Richard-levytys (Heini)

  BIISIKERTOMUKSIA
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL - Cotton fields

  Legendaariset Imatran MM-ajot vuosina 1964 – 1982, enimmillään yleisöä oli 50 000. Koski kuohui ja pikkukaupunki eli hyvin kansainvälistä ja hektistä kesäaikaa. Kilpailuun osallistui kisaajia jopa 40:stä eri maasta. Ympäri maailmaa tulleet nuoret tapasivat toisiaan ja pitkiä rakkaustarinoita sekä avioliittojakin solmittiin. Kesätyö kaupungin puisto-osastolla oli parasta.... voi voi kun me nuoret tytöt bikinit päällä ajoimme ruohoa liikennejakajassa..... Giagomo Agostini, Jarno Saarinen ja Teuvo Länsivuorikin tuli nähtyä.
  Kuunneltiin Creedensien ’Cotton fieldsiä’... Se on toiveeni. Terveiset sekä haaste kaikille Imatran ajoissa käyneille.
  Ajot aloitettiin uudelleen 2016, ei enää MM-tasoisina, mutta suositut ovat edelleen.

  Imatra kotoisin oleva Tuija

  STATUS QUO - Down down

  Olen nähnyt Status Quon keikalla kahdesti Helsingin Kulttuuritalolla. Ensin vuonna -96, jolloin lämppärinä oli Guitar Slingers silloin vielä rokkia laulaneen Jore Marjarannan johdolla.
  Status Quon johtohahmo Francis Rossi kysyi kahden kappaleen jälkeen: ’Does anybody here speak English’ ja kun käsiä nousi runsaasti, hän: "Oh shit… I thought you were so fucking Finnish!" Mutta keikka oli hyvä ja korvat soivat vielä seuraavana päivänäkin.
  Toisen kerran todistin Quon keikkaa vuosi sitten huhtikuussa. Yhtyeessä oli uusi rumpali ja kitaristi, jolla sivumennen sanoen on ollut varmasti hankala paikka hypätä jouluna kuolleen Richard Parfittin saappaisiin - nuorina miehinä he toivat mielestäni uutta virtaa koko porukkaan. Edelliskerrasta viisastuneena otin korvatulpat mukaan, mutta viskasin ne mäkeen jo toisen kappaleen aikana - ei niiden kanssa päässyt tunnelmaan. Toivon Status Quolta heidän mielestäni parasta kappalettaan ’Down Down’.

  Sami

  THE ANIMALS - The house of the rising sun

  Tämä toive siksi, että asuin -80-luvulla Leppävirralla ja eräänä iltana siskoni Vesannolta soitti, että The Animals esiintyy Tervon paviljongissa.
  Tervo on siellä keskellä ei mitään Kuopion ja Karttulan takana, ennen Vesantoa ja Viitasaarta.
  Mitä? Ei he sentään sinne tulisi; keskelle synkintä Savoa.
  Mutta sinne me menimme isältä lainatulla autolla. Ja kas! Siellähän tämä bändi aloitteli soittoa.
  Minulta tuli kyyneleet silmään, kun ’The house of the rising sun’ kajahti soimaan.
  Se oli niin liikuttava hetki, että sen haluaisin kuulla nyt myös radiosta! On se vaan niin hyvä!
  Terveisin Jorma Hytönen, nykyisin Mikkelistä'

  JUSSI & THE BOYS - Mona Lisa

  60-luvulla oli vielä viikonloppuisin eri kouluissa ympäri Hesaa vaihtuvia bailuja joissa silloin käytiin tsiigaamassa näitä silloin uudehkoja bändejä, mut nykyisin melkein kaikki niist on parhaasta päästä olevia nostalgisia bändejä edelleen. Myös Natsalla ja Hämiksellä oltiin mukana ja joskus jopa Dipolissakin oli kunnon meininkiä. Aron Hannun kanssa oltiin usein ja joskus myös Seppälän Harri oli mukana. Ajeltiin Rautiolan Ranen Ford Lincoln Premiere jenkillä ja mukana oli Hauhian Fabu ja Hedbergin Kallekin. Salomon alias Timppa Silvennoisen kanssa paljon dallailtiin ja Pikkiksen kanssa pidettiin kans paljo yhteyttä. Ja aina puhuttiin tytöistäkin reissuilla. Välillä "Hopasta" loppu virta ja piti ostaa uusi akku (siis enemmän kuin kerran) tai siitä loppu menovesi (useammin kuin kerran) ja taas seikkailtiin suviyössä et mistä löytys lähin mesta mistä sais tarvittavaa ainetta et päästäs jatkamaan; aina päästiin ennemmin tai myöhemmin. Salmisen Kaarinaa ihailtiin ja Auravan Ritvaa ja Raution Ritvaa ja Linnankosken Hannelee; joskus niit oli kyydissäkin ainakin jotkut niistä… nii ja tiätty Hakulisen Virva kans. Karjalan Yhteiskoulua käytiin silloin Ruskiksella. Kunnaalan Veli-Matti ei aina viihtynyt varsinkaan uskontotunnilla ja kait mäkin joskus kävin jopa kyseistä aiheesta Rexin, senKohvakan Masan huoneessa neuvotteluja. Herlevin Jaska haki usein muitten kaiffareiden kans ajelulle Volvo PV:llä ja joskus pienellä Fiun tapasella pelillä. Kortelaisen Eero nosteli puntteja, muitakin kuin housun, ja aika paljon nostikin. Ranen kanssa yksPääsiäinen kierreltiin puol Suamee Datsun Blue Birdillä. Otettii välillä kliffoja liftareit messii ja taas mentii.
  Terkkuja kaikille, jotka muistaa.
  Raittisen veljesten laulua lainaten ’ei ajat menneet nyt palata voi’. Nyt vois kylläkin kuunnella esimerkiksi Jussi & The Boysien ’Mona Lisan’.

  Hartikaisen Keke

  PROCOL HARUM - Homburg

  Mieleeni muistuu tästä kappaleesta aina se valtava riemu, kun sain sen äänitettyä magnetofonille ekan kerran vuonna -68. Olin silloin 8-vuotias.
  Iloista kevättä kaikille toivottaa Jomme

  APHODITE'S CHILD - Rain and tears

  Vuosi 1968 oli Euroopan ja itse asiassa koko maailman hullu vuosi: opiskelijamellakoita, Vietnamin sota, Robert Kennedyn ja Martin Luther Kingin murhat, Tsekkoslovakian miehitys ja muutakin kamalaa…
  Levytoiveena on Aphrodite’s Child-yhtyeen ‘Rain and tears’. Se soi Pariisissa radioasemilla opiskelijamellakoiden aikaan tuona vuonna -68 50 vuotta sitten.
  Terveisin nimimerkki ’Hippies’

  MARKKU INTO - Keitä keitä kahvinkeitin

  Vuonna -74 kiersimme Vuoksenniskan huoltoasemien baareja ja soitimme Markku Innon ’Keitä, keitä kahvikeitin’-biisiä sekä ’Naulaan ja naputan’-kappaletta, joka on Wolde Waldemar Punnalan levytysi. Hyvin onnistuimme herättämään hämmennystä.
  Toivelevyvalinta noista kahdesta on ’Keitä, keitä kahvinkeitin’.

  Keke Joutsenosta

 • Soitetut levyt
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL - Travelin' band
  KIRKA - Hetki lyö
  DAVE LINDHOLM - Rock-kukko
  GRAND MERLIN - Rautalampi
  KONTRA - Onomatopoeettinen alkoholiliike
  VAN HALEN - Ice cream man
  NEW MODEL ARMY - Poison street
  URIAH HEEP - The wizard
  CHUCK BERRY - Around and around
  BONEY M. - Rivers of Babylon
  FREE - Come together in the morning
  FRANK ZAPPA - Let's make the water turn black
  ERIC IDLE - Always look on the bright side of life
  TAISKA - Pieni musta kissa
  QUEEN - Love of my life

  HAASTEITA YMS.
  Pääsiäisterveiset kaikille tutuille ympäri Suomea...t.Pipsa,Arto ja Sasu

  Synttärionnittelut Jokelle 2.4 olevan viiskymppisten johdosta. Onnittelut lähettää Riitta,Minttu, Tume,Nuutti, Minni ja Bella. Biisitoive Queenin 'Love of my life'.

  Ruovedellä pyöreitä vuosia täyttää tänään hyvä tyyppi eli Katajan Vellu. Onnea, terveyttä ja monia, monia armorikkaita vuosia toivottelee näin radion välityksellä Kaisa. Kaustisen Festivaaleilla sitten livenä.

  Pakkalanrinne huomio ja siellä ihanat Nanna ja Timba.Aurinkoisia pääsiäisenpyhiä teille.
  Juhannusta odotetaan innolla, mutta välietappi on 28.4., jolloin otetaan harjoitukset tulevaan juhlakesään. Sini ja Mika

  Huomio Houtskär, Saverkeit, Monäs ja siellä maailman parhaat kalakaverit Tiina ja Henni, kireitä siimoja, aurinkoisia päiviä ja rakkaita terkkuja t: Aatami ja Eva

  RAKAS JUNIORINI JERE TÄYTIT 23.PV 24V MYÖHÄSTYNEET ONNITTELUT RANTAKYLÄÄN MLIIN :-)! NYT MERSU MOTARILLE JA KAASUA! TV ISÄ VEIKKO

  Kivijärvellä syntynyt,Kaustisella varttunut ja nykyään Ruovedellä asuva veljemme Vellu täyttää tänään 60 vuotta.Sylintäyteläiset onnittelut toivottaa sisarukset

  vitsi: mikä on laihan sähkösauna? Sähkölasku seinään - kyllä hiki lentää.

  Hyvää syntymäpäivää Dave Lindholm! Road is long, way is hard, but there is THE ROAD for you.
  Keep on Rocking. Jacko

  HAASTAN KAIKKI O-ZONE FANIT OMANTUNNON MUKAAN ENTISTEN NUORTEN SÄVIKSEEN.

  Hyvää rautalankalauantaita enskat. Eilen 30.3 2018 täytti Eric Clapton 73 vuotta. -"Onnea". Jaakko

  2.4. Lämpimät Onnitteluni syntymäpäiväsi johdosta Lispe,voimia sinulle.t.kotijoukot

  Haastan kaikki kitaristit omantunnon mukaan Enskaan.kitara on enkelten soitin!eläköön antelias kitara,ei saita eikä itara!t.Kupsanen,Vantaa,Leinolandia.

  Tiina ja Henni kiittävät terveisistä, siikaa tulee ja aurinko paistaa.

  Pääsiäisterveiset Ilmarinkadulta Suvisumpun noidille ja velhoille, Sirkalle,Ripelle ja Mikulle Pieksuun ja Holopaisen Annelille ja Svärdin Johanille hyvää kotimatkaa.

  puujalkavitsin paikka! Miksi jääkiekkoilija teemu selänne haluaa kuolla tikkurilassa? Hän haluaa kuolla tikkurilassa wintermixin tehtailla maalinteko paikalla! Miksi maukka ei käynyt kannukses keikal? Siel tehdään maukasta poutun makkaraa! Terveisin Spyde

  Haastan mukaan kaikki Van Halen-fanit ekan levyn 40-vuoisjuhlan kunniaksi. Toive Van Halen ja 'Ice Cream Man' t. Tomppa Stadista

  KÄPYLÄN LUKION 3A 1978 KAIKKI MUKAAN ENSkaan VAIKKA VITOSELLA. 40v LUOKKAKOKOUS TOUKOKUUSSA! Lisätietoa Facebook sivuilla, sieltä löytyy EIJA A. tai SATU tai MAARIT taI JAANA tai ANNA-MAIJA tai PIRKKA tai PEKKA. He antavat lisätietoa.

  Katajan Vellulle mahtavat 60-vuotissynttärionnittelut Tuulikilta Tampereelta

  Pyytämäsi puujalka: Mitä Kai Hyttinen sanoi laittaessaan kotiviinin tulemaan?? KÄYMÄÄN VAIN!! terv.Seppo

  Haastan Entisten nuorten sävellahjaankaikki sellaiset ihmiset jotka muistavat kun musikkia ei saanut kuunnella muistaakseni jonain pääsiäispäivänä klo.16.00 jälkeen . Oltiin Kotkassa Santalahden lomakylässä ja kuunneltu levyautomaatista tunnin verran mm. Creedenceä kun tarjoilija tuli sanomaan että automaatti suljetaan 5 min päästä ! Voi pyhä sylvi? Terveiset lähettää Ahvenainen ainakin Soskalle Tampereelle!

  Savonrannalla Ulla-Maija, isot onnittelut sulle synttäreiden johdosta. Nauti hienosta aurinkoisesta päivästäsi. T. Ripa ja Päivi

  Moro! Jokelan pizzeriassa on edelleen jukeboxi päivitettyine biiseineen. Sirpa

  Aurinkoiset terveiset Petsille ja Jaanalle Ouluun. T. Mepu ja Timppa

  Merjalle suuret kiitokset eilisistä syntymäpäiväjuhlista Lehmilehdossa ja onnea vielä sylillinen. Toivottelee Kaikki ystävät Kieringistä ja maailmalta

  HAASTAN TAPIOLAN LUKIOSTA -84 YO:T euromääräisellä setelillä. Haasteen heitti Mari Luojus (os. Lampinen)

  Soitan kitaraa kuin enkeli,mutta laulan raakkuen kuin varis.Olen Seppo Synkkänen,Tuonelan Talonmies.RAUHAA Rajalle.t.Kupsanen Vantaalta.

  Rakkaat terveiset Eerolle sinne tien päälle sekä äidille ja sisaruksille perheineen. Toivottaa Ellu

  Törkiän kolokosti onnia Katajan Vellulle 60-vuotissyntymäivän johorosta. Toivoo Harri ja Maija Ruovedeltä

  Haastan ENSKAAN kaikki jotka aikanaan Ranualla kävivät viettämässä vapaa-aikaa henkiläkuntakerhon Tievatuvalla ja moikkaan terveiset Senjalle ja Heikille. Teepa

  TOIVOTAN AINO KERKÄLLE KARTTULAAN HYVÄÄ VOINTIA JA HYVÄÄ PÄÄSI- ÄISTÄ T. VELI SUONENJOELTA

  hieno oli tuon freen biisi. Paul kossoff kuoli vain 25-vuotiaana. Albert järvinen oli suuri kossoff-fani ja molemmat kitaristit eli abe ja paul soittivat eddie boydin bändissä aikoinaan. -75 abe osti lontoosta kossofin vanhan kitaran! Tälläistä tällä kertaa!

  pääsiäisbiisi? Kirkan 'Mokaan ja munaan' vuodelta -77 kaksi puolta lpltä! Hyvää pääsiäistä kaikille enskalaisille ja kaikki mukaan enskan keräykseen hyvän asian puolesta eli safka kiertoon ja ruokapöytään ei roskikseen ja kaikille munarikasta pääsiäistä! Yes! Mixu Coccolasta

  Miksi Neumann pyöri kaupan keksihyllyllä? No sillä oli levoton tuc-himo. JAKE

  BIISIKERTOMUKSIA

  BONEY M. - Rivers of Babylon
  Carl Duisberg Gesellschaft kielikussi Saksassa 40 vuotta sitten.
  Terveiset kaikille kurssille osallistuneille. Näinä päivinä 40 vuotta sitten matkasimme yhdessä me noin 30 nuorta Finnjetillä kohti Saksaa ja edelleen junalla Kölniin. Kaksi kuukautta Kölnissä oli ikimuistoista aikaa. Päivät olimme kielikurssilla, tutustuimme teollisuuteen, kauppaan ja Saksan kulttuuriin. Illat vietimme Kneibeissa tai Discoissa. Ainutlaatuinen kokemus ja hauskaa oli. Reissulta sai ystäviä, lähinnä kylläkin suomalaisia. Osa meistä jäi Saksaan töihin vuodeksi tai pariksi ja muutama jopa loppuelämäkseen.
  Itselleni kielikurssi ja työt Saksassa antoivat hyvän kielitaidon, elämänkokemusta, uutta katsontakantaa ja eritoten hyviä ystäviä. Pienellä porukalla olemme matkustelleet yhdessä ja juhlineet paluusta asti vuoden vaihdetta.
  Biisitoivomus on Boney M.:n ’Rivers of Babylon. Se soi silloin discoissa ja kaikki tanssimme yhdessä ympyrässä käsiä taputtaen. Tämä biisi tuo muistot mieleen!

  Tuire Haaparanta

  KIRKA - Hetki lyö
  Kemijärven ja Sodankylän välillä on kylä nimeltä Pelkosenniemi. Kylässä oli vuosikymmeniä sitten tanssilava nimeltään Suojala. Siellä järjestettiin tansseja ainakin Pääsiäisenä, jolloin turistit tulivat Pyhätunturille. Tansseja järjestettiin myös muutenkin, mutta pääsiäinen oli iso tapahtuma ’pikkutytöille’. Siihen aikaan siellä vierailivat isot tähdet: Danny, Kirka, Kuju, Hurriganes yms. Luulen että moni siihen aikaan turistina Pyhällä ollut muistaa paikan.

  Aija

  CHUCK BERRY - Around and around
  Tasan 60 vuotta sitten 31. maaliskuuta vuonna -58 sitten Chuck Berryn ’Johnny B. Goode’-klassikko julkaistiin singleä.
  Kyseinen hittisinglen kääntöpuolella oli kappale, mikä kumminkin jäi hiukan ’Johnny B. Gooden’ varjoon, mutta oli silti todellista rock’n’ rollia. Tuo B-puolen biisi on ’Around and around’, jonka Rauli Badding Somerjoki on levyttänyt suomeksi nimellä ’Rokaten ja rollaten.

  Riku S.

  CCR - Travelin' band
  Serkkulikkamme Annika Tammelan Saarenläänistä! Tulevana pääsiäismaanantaina 2. huhtikuuta aloitat uuden vuosikymmenen. Sen kunniaksi on hyvä muistella 70-luvun alkupuolen joulupäivää, jolloin koko serkkulauma kuunteli meidän vinttikamarissa CCR:ää ja niitä muutamaa muuta levyä mitä meillä silloin oli ja on muuten vieläkin tallella.
  Railakasta syntymäpäivää toivottelevat Myllykylän serkkulikat miehineen.

  FREE - Come together in the morning
  Maanantaina 19. maaliskuuta -18 tuli kuluneeksi 42 vuotta brittiläisen bluesrockbändi Free-yhtyeen kitaristin Paul Kossoffin kuolemasta. Hän oli tunnetun englantilaisen näyttelijän David Kossoffin poika ja aloitti soittamisen 60-luvun puolivälissä. Free soitti ensikeikkansa huhtikuussa 1968 ja julkaisi vuosien 1968 ja 1973 välillä seitsemän laadukasta albumia, joista yksi on live. Biisitoiveena on alkuvuodesta 1973 ilmestyneeltä albumilta ’Heartbreaker’ löytyvä balladikaunokki ’Come together in the morning’.

  Pertti

 • Soitetut levyt

  PELLE MILJOONA & 1980 - Viimeinen syksy
  TOM JONES - Yesterday
  ALICE COOPER - School's out
  EPPU NORMAALI (voc. JUHA TORVINEN) - John Fogerty
  NEW JOYS - Kevät
  CREAM - Those were the days
  KARMA - Hyvää huomenta Suomi
  THE ROLLING STONES - Can't you hear me knocking
  SAMMY BABITZIN - Pienen pojan nukkeshow
  MOTT THE HOOPLE - All the young dudes
  RENAISSANCE - Northern lights
  GENESIS - Dancing with the moonlit knight
  ALBERT JÄRVINEN (voc. DAVE LINDHOLM) - Goin' to Louisiana
  FREEMAN - Ajetaan tandemilla

  Biisikertomuksia:

  PELLE MILJOONA & 1980 - Viimeinen syksy
  Pelle Miljoona 1980-yhtyeen kitaristihirmu Rubberduck Jones eli Nisse Rikama täytti 13. maaliskuuta 2018 58 vuotta. Nissen muista yhtyeistä mainittakoon Trash, Sehr Schnell ja Suspenders. Lisäksi hän oli tuottajana Ratsia-yhtyeen vuonna 1979 ilmestyneellä esikoisalbumilla. Biisitoiveena Nissen säveltämistä Pelle Miljoona 1980-yhtyeen kappaleista olisi ’Tämä sukupolvi’-klassikkolevyltä kappale ’Viimeinen syksy’.

  Nimimerkki ’Elämä on salaisuus’

  TOM JONES - Yesterday
  60-luvulla oli huippumalli Twiggy, jonka kuva jossain lehdessä sai minut muistelemaan teini-iän meikkijuttuja. Filmstar-kakkumascaralla sai Twiggy-ripset kun sylkäisi kunnolla harjaan.
  Risiiniöljyllä yritettiin kasvattaa ripsiä tuuheammiksi. Ihme, että mikään väri enää tarttui.
  Kalpean vaaleanpunainen huulipuna oli muistaakseni Jane Helleniä. Äidiltä piti lainata Ponds-kasvovoidetta, koska mainos lupasi sen tehoavan seitsemässä päivässä.
  No ei tehonnut edes parissa viikossa, koska minkäänlaista muutosta peilikuvassa ei näkynyt.
  Sydän syrjällään kuunneltiin silloin Tom Jonesia. Toivelevyni onkin Tompan esittämä 'Yesterday'.

  Merja

  ALICE COOPER - School's out
  Huomio Kuopio ja herätys Kuopion yhteiskoulun (Kuopionlahden lukion) abit vuodelta -78! Koulun päättämisestä tulee 40 vuotta, ja kokoonnumme sitä juhlistamaan ja kavereita tapaamaan 19.5. ensin koululle ja sitten Kummin aittaan. Meitähän oli kolme rinnakkaisluokkaa, joten isonkin porukan saamme kokoon, kun muistatte ilmoittautua huhtikuun aikana. Lisätietoja saatavilla sähköpostista yhteiskoulu78@luukku.com tai FB:stä.
  Toivelevynä on Alice Cooperin 'School's out'.

  Vuke

  KARMA - Hyvää huomenta Suomi
  Kuka vielä muistaa suomalaisen Karma-yhtyeen? Yhtye perustettiin vuonna 1972 ja tunnetuimmat jäsenet olivat aikansa lapsitähti Vesa Enne sekä Jonna Tervomaan isä Timo Tervomaa.
  Aluksi ryhmä esitti lähinnä englantilaisen Sweet-yhtyeen suomennoksia. Karman ensisingle ’Wig Wam Bam’ oli suomennos Sweet-hitistä. Myöhemmin yhtye siirtyi countrympaan suuntaan.
  Karman ykköshitti vuodelta 1976 on kappale ’Hyvää huomenta Suomi’ -käännösteksti sekin.
  Yhtye lopetti mielestäni liian aikaisin, potentiaalia oli hyvinkin. Toiveeni on tuo ’Hyvää huomenta Suomi’, jossa välittyy hyvin ajan kuva.

  Markku

  THE ROLLING STONES - Can't you hear me knocking
  Olen siitä erkoinen entinen nuori, että en ole koskaan omistanut kuin yhden Rolling Stonesien levyn.
  Älppäreitä kyllä on ollut hyllyt notkuen, parhaimmillaan ehkä noin 500 lättyä.
  'Sticky Fingers' oli minun Rollari-levy ja siltä toivoisinkin kappaletta 'Can't you hear me knocking'.
  Tämä on mielestäni yksi parhaista Rollari-vedoista ikinä.
  Ehkäpä juuri tämän kappaleen takia en halunnut muita yhtyeen levyjä hankkia; olisin voinut vaikkapa pettyä.

  Terveisin Epi Kotkasta

  SAMMY BABITZIN - Pienen pojan nukkeshow
  Tampereen itäpuolella on legendaarinen Tammelan kaupunginosa. Siellä sijaitsee yhtä legendaarinen Tammelan koulu ja jotta legendaarinen-sana ei kärsi inflaatiota en sitä enää jatkossa mainitse. Tammelan koulun naapurissa oli Tammelan pallokenttä eli Paltsu. Siellä järjestettiin 70- luvun alussa soittoiltoja, Näistä soittoilloista on jäänyt mieleeni erityisesti Sammy Babitzinin hieno laulu ’Pienen pojan nukkeshow’, mikä onkin toivelevyni.

  Ilmari

  MOTT THE HOOPLE - All the young dudes
  Oulun rajakylässä 70-luvulla meitä meitä saman henkisiä nuoria oli isompi porukka. Nyt on sen verran aikaa kulunut, että yksi meistä on saavuttanut kunnioittavan kuudenkympin iän. Tätä merkkipaalua juhlistetaan 24.3. -18 Haukiputaalla. Kitara ja basso on pysynyt Joukolla kädessä aina ja varmaankin kuulemme näytteitä lauantaina. Jouko Heikkilä, näin ne vuodet kuluu mutta niin mieli kuin kroppa ovat lähes nuoruuden kunnossa. Bussilla kuljettiin Kuusisaareen, Kellon NS:le ja Haukiputaan osakunnalle sen hetken bändejä kuuntelemaan. Lavoilla nähtiin riehumassa esimerkiksi Sleepy Sleepers, Ronski Gang sekä Hurriganes . Ne jotka tunnistavat itsensä tarinasta, haastan mukaan bussilipun hinnalla.
  Porukassa ihmeteltiin omppuviinin vaikutusta elimistössä ja samaan aikaan saatiin vaikutteita musiikista. Radiosta ja harvoilta C-kaseteilta kuunneltiin niin Rollareita kuin Doorsin biisejä.
  Juhlapäivälle sopisi musiikiksi: Mott The Hooplen 'All the young dudes'.

  Pule

  GENESIS - Dancing with the moonlit knight
  Useinkaan Entisten nuorten sävellahjassa ei toivota progemusaa, mutta minäpä toivon Genesis-kappaletta 'Dancing with the moonlit knight' yhtyeen vuonna -73 julkaistulta albumilta ’Selling England by the pound’. Peter Gabrielin laulu tässä sävelteoksessa on niin upeaa vaikka hän ei ole mitään oopperakouluja käynytkään. Minulle tämä biisi tuo myös mieleen pikkuveljeni kanssa tehnyt virveliretket mökillä, kun narrattiin ahvenia ja perattiin niitä suomut poskilla.
  Usein emme puhuneet mitään, kun olimme kalassa veneellä. Minä mietin usein, että mitä Gabriel laulaa ja kun hyräilin pikkuveljeni sanoi että "hiljaa, kalat katoaa, eikä päästä saunaan, pitää syödäkin, turpa kii: kalat katoaa kun höpötät".

  Terveisin Eino

  ALBERT JÄRVINEN (voc. DAVE LINDHOLM) - Goin' to Louisiana
  24.3. on monen musiikillisesti merkittävän persoonan merkittävä päivä. Tänä päivänä 60 vuotta sitten Elvis lähti inttiin. Vuotta myöhemmin syntyi Rovaniemellä tuleva Eppujen kitaristi Juha Torvinen. Ja mikä surullisinta, niin tänä päivänä 1991 saimme viestin Pekka "Albert" Järvisen poismenosta.
  Albertin soolotuotanto on jäänyt Enskassa vahvasti taka-alalle. Tämän korjaamiseksi toivoisin biisiä Albertin ekalta soolo-LP:ltä 'Ride on' vuodelta 1974. Hän oli saanut tuolle levylle mukaan lähes kaikki tuon ajan kotimaiset huippumuusikot. Tällä toivebiisilläni laulupuolen hoitaa muuan Ralf Henrik Lindholm, joka Davena paremmin tunnetaan. Hän myöhästyi tästä merkittävästä päivästä tasan viikon. Ensi lauantaina 31.3. -18 hän täyttää 66 vuotta .Tuo toiveeni on mainio versio John Lee Hookerin bluesklassikosta 'Goin`to Louisiana'.

  Ketis

  FREEMAN - Ajetaan tandemilla
  Olipa hiihtokilpailut huomenissa kansakoululla ja kynttilällä voidelluissa puusuksissa vanhan ajan mäystimet, siis pelkät nahkalenkit. Käsiin porkat, silloiset sauvat. Päätin etten kyllä varmana sivakoi ja laitoin minimittaisen sinipunaraidallisen villavekkihameen ja kevyen pusakan aamulla ylleni kouluun. Opettaja oli kuitenkin päättänyt toisin. Niinpä vetäisin minihame päällä turkasesti lipsuvilla suksilla kilpailut sinnikkäästi sijoittuen jälkipäähän. Toivelevy on Freemanin ’Ajetaan tandemilla’. Terveiset Asunnan kansakoululaisille lähettelee Anita.

  HUOM! Kaikki biisikertomukset löytyvät Yle Entisten nuorten sävellahjan Facebook-sivulta

  Haasteita ja terveisiä:

  Esa Tuomiselle eli Tuopille Heinolaan terveisiä,että lauletaan vaan omia lauluja. Terveiset muillekkin tutuille. t. Pekka

  Terveisiä ihanalle Merjalle Pieksämäelle lähettää Juhani

  KAARINA JA ASKO HAKKARAISELLE MUNA RIKASTA PÄÄSIÄISTÄ ITÄ- KESKUKSEEN.T. KOJOOTTI SUONENJOELTA

  Hekuli täyttää maanantaina 26.3 .2018 70 vuotta. Juhlimme tänään ystävien kanssa ja haastamme kaikki lähipäivinä 70 v täyttävät ja haastamme skumppapullonhinnalla mukaan.

  Terkkuja Sirpalle ja Eskolle Lohjalle täältä tienpäältä matkalla Saariselälle.

  Ai, että kyllä nyt on kevättä rinnassa entisellä nuorella!
  Haastan kaikki kevätihmiset Enskaan ja varsinkin keväällä synttäreitään viettävät.
  Arja Espoosta

  Terveisiä Pertsalle, Erkille, Elvikselle, Kenolle, Veikolle, Karille ja Jarkolle. Mahtavaa tavata teidät pitkästä aikaa tänä iltana. Toivoo Faniporukka.

  Tämä viesti menee rakkaalleni Eilalle. Earth Hourin hengessä kympin haaste
  kaikille Enskaan. T. Esa

  Helenalle terkkuja sinne jonnee merille sekä haaste hyvän asian puolesta koko laivan henkilöstölle oman maun mukaan. Toivoopi Masa

  Hiihdellään,lumikengillä metsään,potkukelkalla mäkeä alas lunta riittää yllin kyllin...kiitos traktorikuskille aurauksesta...lomaillaan mökillä.Terkkuja Kotirantaan,Nuppulinnaan Jaanalle ja Ilkalle, Luostolle Sepolle ja Saaralle sekä Pääsiäisnoidille Kyöpelinvuorelle...t.Pipsa,Arto ja Sasu

  Vastaan keväällä syntyneitten haasteeseen ja onnittelut Rallu serkulle Helsinkiin terveisin Raili Varkaudesta.

  Terekut Ollille ja Leelalle Lappeenrantaan ja arvata voitte keneltä tulevat kun kyseessä on Smokie buari. Ja eiku hojo hojo

  Onnea Hannu Luostari Toivottelee Anni ja Jouni

  Onnea Jouni, Jasmin, Vellu ja Taru toivottelee Se Komia Suku

  Epävirallinen tieto kertoo,että Torvinen olisi ollut reilussa laitamyötäisessä laulaessaan ja sen kyllä kuuli. Antsa

  Kaikki jotka muistavat henkilön nimeltä Apa Hämeenlinnasta toivon teidän osallistuvan omantunnon mukaan Entisten nuorten sävenlahjaan. Toivoo vaimo kotona.

  Haastan Saaran hyvän asian puolesta kissojen metkujen hinnalla haastelee kisu Viiru

  Inkeri serkkulikka kaavilla täyttää pyöreet 60 vuotta 26.3. Onnittelijoina serkut Riitta ja Helena.

  Terkkuja Tompalle ja Kaitsulle Levin urheilukeskukseen. T. Matilda ja Petra

  Terkut Artolle Portimoon t. Siskot

  Oikein paljon onnea Päiville Laihian Vadelmatielle huomien 60-vuotispäivän johdosta T: ystävät Saiturintieltä

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä