Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

JUICE LESKINEN COITUS INT.  Se oli jautaa

MUSKA  Kirjoita postikorttiin

LEIF GARRETT  Put your head on my shoulder

MAASEUDUN TULEVAISUUS  (Olen) poikkeava

CROSBY, STILLS, NASH & YOUNG  Teach your children

THE MOODY BLUES  Boulevard de la Madeleine

RORY GALLAGHER  Walk on hot coals

ALWARI TUOHITORVI  Älä iske Tuijaa

SALOMON  Pitkä tie

HASSISEN KONE  Levottamat jalat

FOREIGNER  Cold as ice

DEEP PURPLE  Soldier of fortune

ELVIS PRESLEY  Burning love

URIAH HEEP  July morning (live 1973)

ISOKYNÄ LINDHOLM  Jazzikansa tulee

 

Biisikertomuksia

MUSKA  Kirjoita postikorttiin

Sisaremme Marja täyttää ensi torstaina 23. 3.  2017 50 vuotta.  Noin 46 vuotta sitten yritimme Nuorten sävellahjasta mikin kautta nauhoittaa Muskan levyä ’Kirjoita postikorttiin’.  Sisarellamme Marjalla olisi ollut muuta asiaa, mutta komensimme häntä olemaan hiljaa.  Hän alkoi itkeä ja kaikki meni nauhalle ’... laita ovi kii, laita ovi kiinni…’

Onnea Marja, älä laita ovea kiinni.

Sisaresi  Annika ja Anita

 

URIAH HEEP  July morning (live 1973)

Oli kesä -73 ja Simo- serkun  kanssa lähdettiin juhannuksen jälkeen kahden viikon rippikoululeirille Kallan saarelle.  Asuntona oli teltta ja meillä tietysti luvaton C-kasettimankka mukana. Vanhemmat tulivat käymään rippileirin puolivälissä ja toivat minulle postimyynnistä tilaamani C-kasetin, joka oli Uriah Heep Live -73.  Se oli juuri ilmestynyt ja  sitä tietysti innoissamme luukutimme teltassa.

Yllätys, yllätys: saimme Simon kanssa rippikoulun käytyä ja saimme ns” naimaluvan”.

Samaan aikaan pienessä Kiuruveden kunnassa syntyi pieni tyttövauva ja kuinkas kävikään:  37 vuoden päästä tätä saamaani lupaa ensimmäisen ja ainoan kerran käytin tähän ihanaan tyttöön! Ehdimme yhdessä lähes yhdeksän vuotta kuunnella yhdessä Enskaa ja käydä useilla Uriah Heepin Suomen keikoilla. Neljän vuoden sytostaatti- ja sädehoitojen uuvuttama rakas vaimoni nukkui ikiuneen viikko sitten -  onneksi omaan sänkyyn ja rakkaampansa kainaloon.

Siksi toivoisin kyseiseltä Heepin livelevyltä -73 version kappaleesta  ’July morning’. Se auttaa tässä suuressa surussa ja kaipuussa

Terveisin Asko

 

LEIF GARRETT  Put your head on my shoulder

Oli kesä 1979 ja ahkeroimme parhaan ystäväni kanssa kesätöissä Suonenjoella Jokisen tilalla mansikanpoiminnassa. Täytimme sinä vuonna kumpikin 15 vuotta.  Iltaisin me kuuntelimme aitassa Leif Garrettia C-kasetilta. Seurustelin silloin ja ystäväni oli kovin rakastunut poikaystäväni parhaaseen kaveriin. Meillä oli musiikkiin liittyvä rituaali: kun kasetilta tuli Leif Garrettin ’Put your head on my shoulder’ minun piti mennä sängylle makaamaan selällään ja kuunnella silmät kiinni koko biisi. Ystäväni piti tehdä samoin kun kuului ’Johnny B. Good’ samalta kasetilta. Kuunnellessa piti ajatella omaa rakasta. Haluaisin nyt toivebiisini myötä palata tuohon huolettomaan, ihanaan kesään, jolloin aurinko paistoi koko ajan ja elämä oli ihanaa. Samalla haastan Kaarinan tyhjän C-kasetin hinnalla mukaan Entisten nuorten sävellahjaan.

Merja

 

CROSBY, STILLS, NASH & YOUNG  Teach your children

Vuonna 1972 meitä oli kuuden nuoren ystäväporukka matkalla pohjoiseen.  Matkasimme kahdella pakettivolkkarilla, joiden takaosa oli muutettu makuutilaksi.  Siellä oli kiva lepäillä ja kuunnella musiikkia, yksi tietysti oli kuskina.  Mieleeni on jäänyt erityisesti yksi melodinen kappale Crosby, Stills, Nash and Youngin ’Teach your children’-kappaleen  studioversio. Tämä biisi on toiveeni, jota tuskin koskaan olen kuullut radiosta.

Matkasimme Lofooteille.  Nuorina ja innokkaina kiipesimme erään korkean vuoren huipulle. Voi sitä kaunista maisemaa, mikä sieltä näkyi: merta ja sinisiä vuoria! Muistona tuosta matkasta on albumissani hieno valokuva maisemasta ja porukastamme. Tietysti hippivaatteissa: oli huopahattua, inka-ponchoja ja cowboy-saappaita. Tällainen muisto ja musiikki tosiaan on kulkenut mukana koko elämän ajan. Terveiset kaikille Enskan kuuntelijoille.

Anne

 

JUICE LESKINEN COITUS INT.  Se oli jautaa

Toivelevyni on Juice Leskisen ’Se oli jautaa’. Sorautin lapsena ja vielä teini-iässäkin r-kirjainta ja kävin kansakouluaikaan puheopetuksessakin. Sen vuoksi en mitenkään aikoinaan digannut Juicen kappaletta ’Se oli jautaa’. Nyt 55-vuotiaana, kun ärrä on jo hallinnassa tätäkin laulua kuuntelee ihan nostalgisissa tunnelmissa, jos sen saisi kuulla.

Tappi

 

ELVIS PRESLEY  Burning love

Koulussa seiskalla pyydettiin tuomaan oma lempibiisi C-kasetilla kouluun. Äänitin sen radiosta ja se oli Elviksen biisin 'Burning love'. Kaikki nauroivat ja osa pojista ilkkui, ja vuosi oli 1985.  Minua hävetti, mutta jälkeen päin ei sitten enää koska olin oikeassa musiikkisuunnan suhteen. Musiikkimaku oli silloin niin nooeassa muutoksessa T

Kirsii

 

ALWARI TUOHITORVI  Älä iske Tuijaa

Meitä oli varmaan iso joukko nuoria miehiä 70- luvulla, joiden kaveripiirissä tai luokkakaverina oli Tuija-niminen neito, jonka läheisemmästä ystävyydestä oli ainoastaan mahdollisuus haaveilla.  Joten kaikille meille toivoisin jälkikompensaationa soitettavan sen ajan lohtukappaleen Alwari Tuohitorvi-yhtyeen ’Älä iske Tuijaa’ vuodelta 1975.

Tinde

 

RORY GALLAGHER  Walk on hot coals

Ihmisten kitaristi, irlantilainen Rory Gallagher olisi viettänyt 69-vuotispäiväänsä toinen päivä kuluvaa maaliskuuta 2017.  1960-luvun loppupuolella Gallagher johti kaksi studioalbumia ja kaksi livelevyä julkaissutta bluesrocktrioa nimeltä ’Taste’.  70-luvun alussa Gallagher aloitti soolouransa.  Gerry McAvoy säilyi hänen luottobasistinaan pitkälle 80-luvulle, mutta rumpalit vaihtuivat Gallagherin yhtyeessä tiheämmin. Heistä keskeisin lienee ollut Rod De'Ath. Todella ahkerasti keikkaillut Rory konsertoi Suomessa kolmesti: Ruisrockissa vuonna 1975, Helsingin Kulttuuritalolla seuraavana vuonna sekä vuoden 1984 Provinssirockissa.  Rory Gallagherin kolmannen studioalbumin ’Blueprint ’julkaisusta tuli helmikuussa kuluneeksi 44 vuotta ja biisitoiveena olisi kyseisen pitkäsoiton avausraita ’Walk on Hot Coals’.

Pertti

 

ISOKYNÄ LINDHOLM  Jazzikansa tulee

Isokynä Lindholmin ’Jazzikansa tulee’ biisin tekstikohta ’Ludde’ on aina tajutta väärin.  Se tarkoittaa Louis Armstrongia eikä ketään stadin tyyppiä.  Soita se. 

Jaska

 

HASSISEN KONE  Levottamat jalat

Ystävänpäivänä  vuonna -85 Tuula soitti minulle ja ehdotti lähtöä Kymen motellille ystävänpäivätansseihin.  En halunnut lähteä, koska olin juuri ostanut uudet sukset ja olin niillä lähdössä ekaa kertaa hiihtämään. Pakkasta oli miltei 20 astetta, kun hiljakseen hiihtelin kohti Äijänvuoren latua tienpientareita pitkin.  Kohdalle sattui perusteellisesti hiekoitettu risteys ja aloin ottaa suksia pois etten raapisi hiekalla upouusia suksen pohjia.  Toinen side ei kuitenkaan auennut, vaan oli jäänyt jumiin. Ähläsin siteen kanssa,  kun kohdalle asteli vanhempi herrasmies vähän maistissaan.  Hän aikoi avata siteen, mutta eipä vaan auennut.  Minua alkoi kovasti jo paleltaa, koska ylläni oli vain kevyet hiihtovarusteet. Mies ei halunnut kuitenkaan luovuttaa.  Älysin kysyä mihin hän oli ollut matkalla.  Läheiseen baariin.  Ehdotin, että mennään sinne, koska olin aivan jäässä.  Niinpä sitten tämä avulias mies piti minulle ovea auki ja astelin suksi jalassa baariin.  Ensin laskeutui syvä hiljaisuus, sitten väki remahti nauruun.  Joku huusi: ’onko tytöltä latu hukassa?’.  Eräs nuori mies polvistui eteeni, avasi monon nauhat, otti monon jalasta ja sai monon siteen avattua.  Minulle tuotiin olut, jota en kuitenkaan halunnut juoda.  Kahden kuuman kaakaon jälkeen kävelin suksia kantaen kotiin. Tansseissa oli kuulemma ollut hyvä meininki…

Toivelevyni on  Hassisen Koneen ’Levottomat jalat’.

Tarja

 

Mikä oli mukavin nuoruusvuosiesi harrastus? Soittaminen, hevoset, urheilu, kirjoittaminen...???

70-luvulla kerättiin sarjiksia, liimattiin koottavia lentokoneita ja kaikki jätkät neppasivat pikkuautoilla koulussa ja kotipihoilla, pelasin myös pöytätennistä. (Markku)

---

Mää olin varmaan maailman tuotteliain pöytälaatikkokirjailija. Kirjoitin tarinoita yleensä ihan omaksi ilokseni, kertomuksissa seikkailivat useimmiten omat teini-iän idolini. Näitä ovat saaneet lukea vain parhaat ystäväni. Piirsin myös sarjakuvia, laadin sanaristikkoja ja käänsin laulunsanoja. En tiedä taidoistani, mutta koulussa mun aineita luettiin melkein aina ääneen  mikä oli tosi noloa. (Eija)

---

Rohkeana uskallan olla ylpeä tanhuaja. Lapsena ja nuorena olin tanhuamassa. Oli upea tutustua eri paikkoihin, kun käytiin kilpailemassa ja esiintymässä. Upeita kavereita löytyi siellä ja niitä tyttöjäkin... Aikuisena oli hienoa käydä tansseissa, kun osasi oikeasti tanssia. (Veli-Matti)

 

Kuusrock.  Ja siinä välissä, talvisin Tetra.  Eipä sitä koulun lisäksi muita harrasteita ollut sen jälkeen, kun (pölijä mnä!) lopetin pianonsoiton.Lukiossa muut pitivät esityksen klassisesta musiikista, Raijan kanssa Uriah Heepistä ja Deep Purplesista ) Nyt voiskin kuunnella jompaakumpaa! (Heli)

---

Kun Jani Sieviselle hävisi piirikunnallisissa uinnissa  niin oli niin kivaa, että vieläkin naurattaa.  Onneksi sai lohdutuspalkintona vaahtokarkkeja.  (Totte)

---

Kyllä sitä oltiin niin heppatyttöjä.  Kaikki vapaa-aika meni hevosten parissa (Tarja)

---

Moni kommentoi aikanaan, ettei mulla ollut edes elämää - odotin vaan kasettieni kanssa, milloin alkaa viikottainen Nuorten sävellahja. No, kerkesin mä välissä touhuta lemmikkikanieni Tomin,  Pupin ja Jumin kanssa.  (Outi)

---

Ihan vaan "juoksin" tansseissa. Parhaimmillaan neljä kertaa viikossa.  (Hanna)

---

Nuoruusaika meni maaseudulla heinäpelto-, juurikas, - yms -hommissa - vapaa-ajan ongelmia ei ollut.  Moody Bluesia yms. kuuntelimme Säilän baarissa odotellessamme auton lähtöä syrjäkylille. Siitäkin on se about 40 vuotta  (Paula)

---

Lapsuus ja nuoruus meni maatilan töissä. Itseasiassa en edes innoissani odottanut kesälomaa, koska se tiesi kolmen kuukauden "työleirin" alkua.  Mutta olihan siellä harrastuksiakin.  Päällimmäisenä musiikin kuuntelu avokelamankalla, vinyyleillä ja myöhemmin C-kaseteilla. Sitten joskus lukioikäisenä tuli tyttöjen kanssa "heilastelut".. (Timo)

---

Ei silloin puhuttu harrastuksista. Työtä halusin tehä 11-vuotiaasta asti 17- vuotiaaksi. Joka kesä mansikanpoimintaa. Sit kesän paistoin leipomossa munkkia. Sit kauppaan leipätiskin vastaava. Työtä tykkäsin tehdä töiltäkin ennätti tanssilavoille.  Maitolaitureilla istuskeltiin muuten iltaisin kesällä.  Aika meni nopeaan. (Tarja)

 

 

HAASTEITA YMS.  YMS:

Terveisiä kitaristeille!Soitetaan hiljaa,soitetaan lujaa,soitetaan tunteella.6 kieltä,suuri maailmaa.elämä soi väreissä kitaran.peace,ystävä,Rauhaa.t.Janne.

ONNEA SISKO KANSOSELLE RAISIOON MAANANTAINA OLEVAN 71 VUOTISPÄIVÄN JOHDOSTA T. SIRKKA SISAR

Nyt kilistellään kuoharilla Eijan 50 - vuotis syntypäivien kunniaksi, joita parhaillaan Viinikoskella vietetään.halauksien kera onitellaan täältä Paltamon mökiltä. Mari Risto mepa ja keke.

Onnittelut 60 vuotta lähestyvälle Päivi-siskolle. Näin toivottaa pikkusisko Anne

Kultsalla 82-84 joranneet mukaan.  Etenkin se tummahiuksinen tyttö Kalliosta, jonka saatille joskus pääsin. Matti

Teinivuosina tyttökaverin kanssa höpistiin ettei virkavaltaa saa vastustaa, jos vastustaa niin saa 6kk, jos ei niin 9kk. no kummastakaan ei tullut poliisin vaimoa, mutta nyt haluan kiittää autoilijaa joka otti kiinni tarhasta ulos murtautuneet koiramme ja poliisia joka toi pojat kotiin maijan kyydissä to illalla. samalla haastan kaikki koiranomistajat ISON puruluun hinnalla mukaan enskaan.  Terveisin Ässä, niki ja kotiväki

Terveiset kaikille Saariselän kävijöille. Terveisin Jukka ja Riitta-Kaisa

SAHALAHRELLE SINIVUOREN SOHVILLE ONNEA HUOMISEKSI ! Toivoopi Manti Lanti

HELOU TUULAMAIJA HESASSA. LAUANTAITERKUT HOVARILTA. TERV. YSTÄVÄTÄR ELI YKS Marita.

Montako feministiä tarvitaan vaihtamaan lamppu? Vastaus: ei yhtään, kyllä ne tiskaa pimeeskin.. Eiku hyvää Minna Canthin ja tasa-arvon päivää huomen! Terveisin Korpinlento.

Moi rakas Pekkani. Parane pian. Toivottavasti pian taas nähdään. Terveisin Sirpa täältä töistä

hyvää kevään odotusta enonkosken entisille nuorille,kohta alkaa mökkikausi ja se saunominen siellä.t.smokie puarilta

Aurinkoiset terkut ja kiitokset mukavasta matkaseurasta bts risteilyllä mimmulle ja hanskille sekä sirpalle ja antille. Ensi vuonna taas. Marju ja Jokke

Terveiset Päiville, Pirrelle, Kaatajille ym tutuille kun bailattiin Pataässässä, Torvessa ja Nuutissa. Terveisin Ellu

Kysymys: Paljonko lypsää 10 lehmää kun kustakin tulee 30 litraa? Antsa

Lispe: lämpimät onnittelut 2.4 johdosta.Olit äitisi saattohoitajana.Voimia sinulle.T.FB MUSAKAVERIT

terveiset jormalaiselle hovarille autotalliin ! p.s laita lippuviinapullo jemmaam vaimo tulee just kontraamaan ! T: sun 14.sta paras kaverisi.

Hei Enska ja Taskinen! Terveisiä kaikille Hurriganes-diggareille..Cisse Häkkinen oli Rautaa!Mahtava Basisti ja Laulaja. t.Janne.

Haastetaan enskaan sieltä itä-suomen Silvolasta Petri ja Kimmo! Joko pihapuut on kaadettu ja sauna lämmitetty sekä oluet nautittu? Kyselee Annu

terveiset timpalle muhokselle isä-eskolta

Serkku-Anne Tampereella täytti eilen melkein pyöreitä. Helena Vaasasta onnittelee

 

 

 

 

Lähetykset

 • la 18.3.2017 15.03 • Yle Radio Suomi Helsinki

Jaksot

 • MARKKU KARJALAINEN  Läähätän ja läkähdyn
  HECTOR  Jatkuvuus
  YELLOW  Mistreating woman
  KRISTIAN  Hit him hard
  NOVEMBER  Mount Everest
  DIO  The last in line
  SE  Kari Peitsamo
  ALWARI TUOHITORVI  Mykkä fiilis
  THE MOODY BLUES  Nights in white satin
  AC/DC  Highway to hell
  ERIC CLAPTON  Lay down Sally
  EPPU NORMAALI  Suomi-ilmiö
  THE BEATLES  She loves you
  LEONARD COHEN  Hey, that's no way to say goodbye

 • DAVID BOWIE  Suffragette city
  IDÄN PIKAJUNA  Kaada lasit täyteen
  CREAM  Dance the night away
  SAMMY BABITZIN  Daa-da daa-da
  DANNY Kesäkatu
  SLADE  Everyday
  HECTOR  Woyzeck
  NARADA MICHAEL WALDEN  Get up!
  JIMMY RODGERS  Kisses sweeter than wine
  MILJOONASADE  Marraskuu (remix)
  BEE GEES  Stayin' alive
  DEEP PURPLE  Highway star (Made in Japan-live)
  THE MOODY BLUES  Boulevard de la Madeleine

 • CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Lookin' for a reason
  THE ROLLING STONES  Miss you
  WRUM  Takapihojen rock-tähdet
  MILJOONASADE  Lapsuuden sankarille
  HECTOR  Olen hautausmaa
  THE BEATLES  Yesterday
  CREAM  White room
  FLEETWOOD MAC  Albatross
  NICEPAPPI  Kuumatkalla
  DAVE LINDHOLM  Sitähän se kaikki on
  GEORGE HARRISON  When we was fab
  HECTOR  Lumi teki enkelin eteiseen
  THE OZ  Saturday night
  JUICE LESKINEN SLAM  Kehtolaulu hirtetylle
  THE EASYBEATS  St. Louis

 • ARGENT  Hold your head up
  SUPERTRAMP  Dreamer
  ALBERT JÄRVINEN  Linda Lou
  DIXIE FRIED  She she she
  STATUS QUO  Caroline
  SWEET  Lost angels
  ABBA  Chiquita
  GEORDIE  Hope you like it
  MUSKA  Kirjoita postikorttiin
  JANIS JOPLIN  Maybe (live in Amsterdam 1969)
  ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA  Standin' in the rain
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL Hey tonight
  STATUS QUO  Whatever you want
  THE ROLLING STONES  Jumpin' Jack flash
  KISU  Kuljen puistoon päin

 • THE RUNAWAYS  School days
  CREAM  Strange brew
  SPARKS  This town ain't big enough for both of us
  PAUL OXLEY'S UNIT  Spanish bars
  THE BEATLES  All my loving
  BARBRA STREISAND  Woman in love
  HURRIGANES  Roadrunner
  KUMMITUS  Kalman koura
  LYNYRD SKYNYRD  Free bird (edited version)
  TOMAS EK  Kirje
  FREE  Wishing well
  SEX PISTOLS  Holidays in the sun
  POPEDA  Da da
  DEEP PURPLE  Pictures of home
  EXPRESS  Limminrannan liukuletti    

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä