Nosto

"Koulukiusaaminen voi tappaa"

 • 56 min
 • toistaiseksi

"Kiusaaminen on siirtynyt yhä vahvemmin nettiin ja sosiaaliseen mediaan ja kasvaa koko ajan räjähdysmäisesti. Me tarvitsemme nyt someagentteja - nuoria, joilla on sosiaalinen media hanskassa. Kiusaamista ehkäisevien hankkeiden suurin ongelma on se, että nuoret eivät pysty samaistumaan näiden palveluiden tarjoamaan apuun.” Näin totesi someaktiivi Sami Kieksi Nostossa jossa puhuttiin tänään koulukiusaamisesta

Vieraana Some Deep Story -ohjaaja Sami Kieksi. Soitimme myös KivaKoulu -hankkeen erikoistutkija Miia Sainiolle.

Nosto selvittää tämän päivän ja huomisen ilmiöt ma-pe klo 11-12. Toimittajina Alina Kulo ja Suvi Puukangas.

Lähetykset

 • to 2.3.2017 11.03 • Yle Puhe

Jaksot

 • Netti täyttyy vihapuheesta, joka kohdistuu varsinkin naisiin ja maahanmuuttajiin, mutta onko myös valkoinen heteromies tätä nykyä maalitaulu? Ja pitäisikö naisten kenties lopettaa myös itsensä alentaminen ja lopettaa miestensä ja poikiensa hyysääminen?
  Keskustelijoina Susanna Vainiola, Minna Perovuo, Petteri Sihvonen ja Mira Selander.

 • MItä tapahtuu, kun on joutuu tekemään elämänmuutoksen?
  Kun elämän romutusajot tulevat, miten siitä selviää?
  Kati Reijoselle avioero ja työttömyys pakottivat sisäiseen tutkimusmatkaan. Mihin se johti?
  Toimittajana Mira Selander.

 • Ranskalaiskirjailija Yann Moix sanoi, että 50-vuotiaan naisen vartalo on hänelle näkymätön kun taas 25-vuotiaan aasialaisnaisen vartalo on juuri sopiva rakastettavaksi.
  Halusiko palkittu kirjailija kenties kostaa tällä jollekin hänelle pakit antaneelle omanikäiselle ranskattarelle? Ja toisaalta, miksi hän ei voisi sanoa tällaista asiaa ääneen? Yann Moixin mielipiteet ruodittavana kahvipöydässä tänään.
  Keskustelijoina Susanna Vainiola, Minna Perovuo, Petteri Sihvonen ja Mira Selander.

 • Välillä oman jälkikasvun ajatuksiin on vaikea päästä mukaan, varsinkin jos lapsi on ehtinyt jo teini-ikään. Nyt mentalisaatiosta on löytymässä uusi lääke tähän ongelmaan.
  Mitä on mentalisaatio ja miksi se on tärkeää lasten kasvattamisessa? Se selvisi, kun vieraiksi saapuivat psykologi Leea Mattila ja psykoterapeutti Janna Rantala.
  Toimittajana Miia Krause.

 • Noston kahvipöydässä tällä kertaa pohditaan taidetta ja mielensä pahoittamista.
  Pöydän ääressä Miia Krause, Alina Kulo, Jussi Putkonen ja Jari Mäkäräinen.

 • "Protskujuoma maistuu pahalle ja hiuksia lähtee päästä, mutta hei, polveen sattuu nyt vähemmän! Läski sulaa välillä väärästä paikasta, mutta ei haittaa." Faktaa ja mustaa huumoria yhdistelevä 8-osainen Mahamonologeja-lyhytdokumenttisarja pureutuu lihavuusleikkaukseen, siihen valmistautumiseen ja arkeen sen jälkeen.
  Millaisia tunteita lihavuusleikkaukseen liittyy? Vieraana käsikirjoittaja ja ohjaaja Tuula Rajavaara, joka kertoo dokumenttisarjassa omasta lihavuusleikkauksestaan.
  Toimittajana Miia Krause.

 • Noston kahvipöydässä puidaan tällä kertaa nukkebordellia Alina Kulon, Jussi Putkosen, Jari Mäkäräisen ja Miia Krausen voimin.

 • Tammikuun lopussa on jälleen dokumenttielokuvan oman festivaalin Docpointin aika.
  Miten kotimainen dokumenttielokuva pärjää kasvavan tarjonnan keskellä ja mitä dokumenteista ja festareista ajattelee joulukuun puolivälissä DocPoint-elokuvatapahtumat ry:n toiminnanjohtajaksi on valittu Tapio Riihimäki?
  Toimittajana Mira Selander.

 • Noston kahvipöydässä puhuttaa tällä kertaa makuuhuoneen etiketti.
  Keskustelemassa Jussi Putkonen, Alina Kulo sekä Jari Mäkäräinen.
  Toimittajana Miia Krause.

 • Alkoholinkäytöstä puhutaan usein ääripäätermein: Janan toisessa päässä on pulmatonta alkoholinkäyttöä tai päihteettömyyttä. Janan toisesta päästä löytyy suuria vaikeuksia. Joko alkoholi on nautinto tai se on ongelma.
  Näin väittää alkoholin liikakäyttöä tutkinut Ani Kellomäki.
  Toimittajana Miia Krause.

 • Uusi vuosi tuo mukanaan Noston kahvipöydän.
  Noston kahvipöytä kokoontuu aina maanantaista torstaihin klo 16 jälkeen keskustelemaan vaihtuvista arkisista aiheista, joihin jokaisella on mielipide. Viikon aikana mukana on neljä vaihtuvaa keskustelijaa, joista jokainen tuo kahvihetkeen oman mielenkiintoisen aiheen.

  Tänään ensimmäisessä Noston kahvipöydässä mukana keskustelemassa Miia Krausen kanssa ovat toimittajat Alina Kulo, Jussi Putkonen sekä Jari Mäkäräinen. Ensimmäisenä aiheensa pöytään lyö Radio Suomen puolelta tuttu Jari Mäkäräinen. joka ihmettelee koirien ja ihmisten suhdetta.

 • Voisiko empatia olla uusi tärkeä työkalu työelämässä?
  Vieraana empatiaa taiteen avulla tutkiva Enni-Kukka Tuomala, joka on työstänyt empatiaprojekteja mm. Suomen eduskunnassa sekä Richard Bransonin Virgin-yhtiössä.
  Toimittajana Mira Selander.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä