Suomalaisena Ruotsissa

Suomalaisena Ruotsissa: suurlähettiläs Matti Anttonen

  • 48 min
  • ei kuunneltavissa

Suomen Tukholman suurlähetystö sai tammikuussa 2017 uuden suurlähettilään. Matti Anttonen kertoi toimittaja Soili Huokunalle urastaan ja elämäntarinastaan juuri Ruotsin-pestin alkaessa vuodenvaihteessa.
Matti Anttosen ura maailmalla on pitkä, hän on matkustanut Suomen valtion palveluksessa 25 maassa. Uudesta suurlähettiläästä tuntuukin hyvältä nyt asettautua Tukholmaan ja saada olla paikoillaan. Ohjelma on alunperin Sisuradion ohjelmistoa.

Lähetykset

  • pe 14.4.2017 15.03 • Yle Radio 1

Jaksot

  • Suomalaisena Ruotsissa -sarjassa ääneen pääsee näyttelijä Birgitta Ulfsson, joka kertoo lapsuudestaan, pitkästä näyttämö- ja tv-urastaan, elämänmenostaan ja elämänilostaan. Mitkä roolit ovat olleet miltei 70-vuotisella uralla erityisen innostavia? Entä kenen kanssa Göteborgissa nykyään asuva Ulfsson haluaisi vielä näytellä? Ulfssonin haastattelu perustuu Soilin seurassa -radiosarjaan ja on Sveriges Radio Sisuradion tuotantoa vuodelta 2015. Toimittajana on Soili Huokuna.

    Kuva: Sveriges Radio.

  • Suomalaisena Ruotsissa -ohjelmassa kirjailija Asko Sahlberg kertoo elämästään ja kirjoittamisestaan. Mikä sai Sahlbergin muuttamaan ja jäämään aikanaan Ruotsiin ja Göteborgiin? Ohjelma on alunperin julkaistu Soilin seurassa -ohjelmasarjassa, joka on Sveriges Radio Sisuradion tuotantoa ja on vuodelta 2015. Mistä ideat tulevat ja miten Sahlbergin viimeisin kirja Irinan kuolemat syntyi? Toimittajana on Soili Huokuna.

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä