Östnyland på 20 minuter

Vinterrally och berättelsen om en arbetslös kvinna - Östnyland på 20 minuter

 • 20 min
 • 4 kk 7 pv

Idag i Östnyland på 20 minuter får vi höra berättelsen om Leila som nyligen blev arbetslös och vi får svar på frågan om varför Borgå inte putsade ventilationssystemen i sina skol- och daghemsfastigheter på två år. Dessutom får vi höra hemligheten bakom den goda byaandan på Vessö.

I programmet hörs Annika Malms-Tepponen, Patte Nyholm och Leila Mänttäri.

Vi som gör dagens program heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Katarina Lind och Peik Henrichson. Nyhetschef är Mikael Crawford.

Lähetykset

 • ma 27.2.2017 10.40 • Yle Areena

Jaksot

 • "Nu ska vi in i området där skogsbränderna härjar". Michael och Cathrine Antman från Borgå går en drygt 700 km lång pilgrimsvandring i Spanien. Tio vinster av tio möjliga. Därför går det så bra för Borgålaget Hunters i Finlandsserien i ishockey. Vi får också höra varför det är så roligt att gå på innebandymatch. Vår redaktör var på ÅIFs ligamatch i Arenan i Söderkulla.

  I programmet hör du Michael Antman, Jessica Karlsson, Eva Englund, Stig Söderholm, Staffan Ahlberg och Markku Välimäki.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Leo Gammals och Katarina Lind. Nyhetschef är Mikael Crawford.

 • Vad tycker Lovisaborna att staden ska satsa pengar på? Borde vi redan byta däck på bilen? Det här och mer i dagens Östnyland på 20 minuter. Vi bjuder också på morgonkaffe! Borgå stads satsning i form av 100 miljoner på skolor och daghem, flyktingärendet i Sibbo och regn som slår ut trafikljus är på tapeten.

  I programmet medverkar Erika Skogster, Camilla Vuokkovaara, Torbjörn Backlund, Åke Laitinen, Jan-Olof Gustafsson, Roger Andersson, Christel Liljeström, Malin Lönnroth och Ted Lönnroos.

  Katarina Lind är programvärd, Hanna Othman är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Carmela Walder är reporter och Mikael Crawford är nyhetschef.

 • Strömborgska skolan i Borgå kan bli nytt stadshus. Hör mer om planerna i dagens Östnyland på 20 minuter. Dessutom får du träffa Lida Haddas från Lovisa som tävlar i Helsinki International Horse Show och så blir det en skön diskussion med Borgåkonstnären Åsa Hellman. Hon berättar hur det var att växa upp som barn till två konstnärer.

  I programmet hör du Åsa Hellman, Lida Haddas och Fredrick von Schoultz.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Mikael Kokkola och Stefan Härus. Nyhetschef är Mikael Crawford.

 • Vad tycker vanliga Borgåbor om förslaget att höja skattesatsen i staden? Varför tycker Borgåpolitikern Anette Karlsson (SDP) att man borde diskutera en ännu högre skattehöjning än stadsdirektören föreslår? Och vad tror hon att politikerna vill stryka eller lägga till i budgeten? Det här och mer i dagens Östnyland på 20 minuter.

  I programmet medverkar Borgåbor, Anette Karlsson och stadsdirektör Jukka-Pekka Ujula.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mikael Kokkola är reporter och Mikael Crawford är nyhetschef.

 • Sebastian Granfelt hittade offret i närheten av skjutbanan i Sannäs. Katarina Lind berättar om Sebastians upplevelse. I dagens Östnyland på 20 minuter handlar det också om Pyttis som försöker vara den mest företagsvänliga kommunen i Finland och dessutom berättar Peter Stenvall, kommunsekreterare i Sibbo och sista veckan på jobb innan pensionen, hur det kändes då Helsingfors kom och tog en stor del av Sibbo.

  I programmet hör du Peter Stenvall, Lars Andersson och Matti Rupponen.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Leo Gammals och Katarina Lind. Nyhetschef är Mikael Crawford.

 • 48 män klämde in sig i en buss och åkte på turné. Hör hur det gick för Runebergskören i USA. Byggfrågor: Ralf Sjödahl säger att en oberoende övervakare i byggskedet är medicinen mot fuktskadade hus. Du får också träffa Ronja Blomqvist som säger att hennes FC Lovisa tänker kvala till tvåan nästa år igen.

  I programmet hör du Ralf Sjödahl, Ronja Blomqvist, Jonas Blomqvist och Dan Nordström.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén och Katarina Lind. Nyhetschef är Mikael Crawford.

 • Varför är det svårt för östnyländska unga att få psykvård på svenska? Vilken visa betyder speciellt mycket för Stella Jonasson? Det här och mer får du svar på i dagens Östnyland på 20 minuter. Vi bjuder också på morgonkaffe!

  I programmet medverkar Nina Böhls, Mona Bergman, Stella Jonasson, Malin Lönnroth, Anton Lindborg och Christina Mickos.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mikael Kokkola är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Basketlaget Tarmo i Borgå har valt att satsa på unga, inhemska spelare i stället för utländsk förstärkning den här säsongen. Vi träffar unge Borgåspelaren Oscar Storgård. I Hommansby i Lovisa vadar invånarna i vatten. Det här och mer i dagens Östnyland på 20 minuter.

  I programmet medverkar Sabrina Palm, Kirsi Kukkola, Filip Karlsson, Håkan Karlsson, Heidi Lyytikäinen, Oscar Storgård och Kim Jordas.

  Katarina Lind är programvärd, Hanna Othman är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Carmela Walder är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I podden går vi på pilbågsjakt i Lovisaskogarna, väljer årets vackraste ring och möter feelgoodmusikens östnyländska superduo.

  I programmet medverkar Anton Lindborg, Annika Eklöf samt Anna Wiksten och Klaus Suhonen.

  Mikael Kokkola är programvärd, Hanna Othman är nyhetsvärd, Fredrika Sundén är morgonreporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Vad tycker barnen i daghemmet Solhem i Borgå om regnvädret? Hur mår Isnäs Start, som fyller 90 i år? Och vad önskar sig Leif Rikberg från Borgå Akilles i julklapp? Det här och mer får du svar på i dagens Östnyland på 20 minuter.

  I programmet medverkar barn i daghemmet Solhem, Sofia Antman, Stig Bäcklund och Leif Rikberg.

  Katarina Lind är programvärd, Leo Gammals är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Stefan Paavola är reporter och Mikael Crawford producent.

 • I år har sädestorkarna fått gå på högvarv med en del bränder som följd. Strategibrädspelet Skärikrig utspelar sig i Pörtövattnen. Vi erövrar Hamnholmen och smakar på den prisbelönta gräddfil-chili strömmingen från Pellinge.

  I programmet hör du Johan Cederberg, Göran Forsell, Johanna Kellgren och Lasse Grönroos.

  Vi som gör det här programmet heter Mikael Kokkola, Fredrika Sundén och Leo Gammals. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • De studerar båda och har redan bott en tid i Borgå, men det är ändå inte säkert att de får stanna. Vi träffar Murtaza Jafari från Afghanistan och Abdullah Adan Sheik från Somalien som har börjat sina nya liv i Borgå. Dessutom får du vara med och testa virtuell verklighet på Borgå sjukhus.

  I programmet hör du Ville Pursiainen, Christel Liljeström, Ted Lönnroos, Malin Lönnroth, Murtaza Jafari och Abdullah Adan Sheik.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Stefan Härus och Katarina Lind. Bettina Aspfors är nyhetschef.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä