Nosto

Nosto: #Adoptionilo

 • 56 min
 • toistaiseksi

Suomeen on adoptoitu noin 5000 lasta ulkomailta vuoden 1985 jälkeen. Lisäksi vuosittain noin 30 suomalaista lasta saa adoption kautta kodin.

#Adoptionilo-kampanja kannustaa kertomaan omasta adoptioarjesta. Näin teki lähetyksessämme Kotikadusta tuttu näyttelijä Pirjo Lankinen. Hänen tyttärensä on syntynyt Etiopiassa.

-Adoptioprosessi on pitkä, mutta se palkitsee. Oman tyttären kanssa vietetyt seitsemän vuotta ovat olleet ilon ja onnen aikaa, kertoo Lankinen.

Lisäksi Adoptioperheet ry:n toiminannajohtaja Elina Helmanen kertoi adoptioprosessista. Ohjelmassa kuullaan myös 33-vuotiaan Pietu Korpelaisen tarina. Hänet on adoptoitu Kolumbiasta Tohmajärvelle. Ilman adoptiota hän tuskin olisi edes hengissä.

-Adoptio antaa monelle lapselle mahdollisuuden uuteen elämään ja se on upea juttu.

Nosto selvittää tämän päivän ja huomisen ilmiöt ma-pe klo 11-12. Popparit, papit, gaalat, reivit ja ravit tutkitaan innostuneesti ja ihmetellen. Toimittajina Alina Kulo ja Suvi Puukangas.

Lähetykset

 • ke 15.3.2017 11.03 • Yle Puhe

Jaksot

 • Syntetisaattoreita, rumpukoneita ja paljon sampleja. Sitä on uudistunut Pimeys.
  Mutta mistä asioista Pimeys haluaa kertoa tarinoita? Ja pitääkö kuuntelijan tietää, mistä laulut kertovat?
  Vieraana laulaja-kitaristi Pekka Nisu.
  Toimittajana Juho Keskitalo.

 • Music Finlandilla alkaa syksyllä vientiartistijalostamo, jonka ideana on löytää potentiaalisia vientiartisteja ja auttaa suomalaista musiikkialaa löytämään uusia, kansainväliseen uraan valmiita nimiä.
  Mitä ominaisuuksia artistilta vaaditaan maailmalla? Löytyykö meiltä tarpeeksi vietäviä artisteja?
  Vieraana Music Finlandin toiminnanjohtaja Kaisa Rönkkö.
  Toimittajana Juho Keskitalo.

 • Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaali tuo loppuviikosta huippukirjailijoita maailmalta Helsinkiin. Mistä tänä vuonna keskustellaan ja mitä kuuluu kirjallisuusmaailmaan juuri nyt?
  Vieraana Helsinki Litin taiteellinen johtaja Philip Teir.
  Toimittajana Mira Selander.

 • Vieläkö kärsit vaalikrapulasta? Ei kannata, sillä europarlamenttivaalit ovat jo ovella.
  Politiikkaradion toimittajat Linda Pelkonen ja Tapio Pajunen kuopivat innokkaina eurovaalitenttien ollessa ovella.
  Millaisiin asioihin äänestäjän kannattaa keskittyä äänestyspäätöstä tehdessään? Ja millaisia asioita Euroopan poliittisella kentällä on tällä hetkellä menossa?

 • Laura Airaksinen on rohkea nainen. Hän tekee musiikkia omilla ehdoillaan, lähti aikoinaan yksin New Yorkiin musiikillisen unelmansa perässä ja asuu nykyään Fiskarsin pienessä kylässä yhdessä 4-vuotiaan lapsensa kanssa.
  Mistä rohkeus kumpuaa ja mitä se tarkoittaa Lauralle?
  Toimittajana Mira Selander.

 • Ismo Alanko julkaisee uuden albuminsa Minä halusin olla niin kuin Beethoven perjantaina 17.toukokuuta. Löytääkö Alanko itsensä vielä vanhoistakin biiseistä? Mitä hän ajattelee itsensä brändäämisestä? Millainen on kesäkuussa Itä-Suomen yliopistossa kunniatohtoriksi vihittävän Ismo Alangon maailma? Toimittajana Mira Selander.

 • Kevät tarkoittaa monessa taloyhtiössä pihatalkoita. Mitkä ovat ne taloyhtiön arkkityypit jotka talkoisiin joko osallistuvat tai eivät osallistu? Entä mitä talkoissa olisi hyvä olla tarjolla että väki innostuisi yhteisölliseen puuhasteluun? Onko pakko sitten osallistua jos ei halua?
  Vastuuta kahvipöydässä pakoilevat Alina Kulo, Jussi Putkonen, Juha Valvio sekä Miia Krause.

 • Onko esineiden internet ja älykkäät kodinkoneet tulleet jo tutuiksi? Ohjaatko jääkappiasi tai pesukonettasi puhelimella? Alina Kulo on löytänyt uuden ihastuksen eli pesutornin, jota voi ohjata puhelimen välityksellä vaikkapa kesken tärkeän palaverin ja esittelee ajatuksiaan kahvipöydässä Jussi Putkoselle, Juha Valviolle ja Miia Krauselle.

 • Tiesitkö, että Suomessa on yli 10 000 sirkusharrastajaa? Taidemuotona nykysirkus on kuitenkin monille suomalaisille uusi tuttavuus, vaikka nykysirkustaiteilijamme ovat maailman huippuja ja keräävät kansainvälisillä näyttämöillä valtavia yleisöjä.
  Millaista on huipulla olevan sirkustaiteilijan arki? Sen kertoo Viivi Roiha puhelimitse Pariisista ja studiossa nykysirkuksesta on keskustelemassa toimittaja ja tietokirjailija Emma Vainio.
  Toimittajana Pekka Vitikka.

 • Tänään kahvipöytä miettii miksi omat tavarat tuntuvat aina tärkeämmiltä ja arvokkaammilta kuin toisten? Miksi tavaraan syntyy henkilökohtainen suhde?
  Muistoja penkomassa ovat Alina Kulo, Jussi Putkonen, Juha Valvio sekä Miia Krause.

 • Koska olet viimeksi muuttanut? Yllättikö tavaran määrä ja mättikö aikataulu kaikesta suunnittelusta huolimatta? Noston kahvipöydässä yritetään selvittää miksi muuttaminen on niin syvältä.
  Kahvikuppejaan varovasti pakkaavat Alina Kulo, Jussi Putkonen, Juha Valvio ja Miia Krause.

 • Miksi viime vuosisadan alussa kirjoittaneen Edith Södergranin runot ovat ajankohtaisia tänään?
  Mitä voimme oppia Södergranilta ja kuinka hänen runoistaan voi saada lohtua, voimaa ja löytää samaistumispintaa, kun maailma yrittää pakottaa asettumaan johonkin lokeroon?

  Nostossa kävi vieraana Onnenkissa-esikoisromaanin Edith Södergranin runojen innoittamana Aino Vähäpesola.
  Toimittajana Mira Selander.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä