Koe uusi yle.fi
Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 54 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

DAVE LINDHOLM  Rock-kukko

TOM ROBINSON BAND  2-4-6-8 Motorway

DR. FEELGOOD  She does it right

KARI PEITSAMO & ANKKULI  Kauppaopiston naiset

BOYCOTT  My Sharona

DANNY  Amarillo

LED ZEPPELIN  Whole lotta love

WISHBONE ASH  Leaf and stream

HURRIGANES  It ain't what you do

KIRKA  Leijat

THE CLASH  Janie Jones

PETRI PETTERSSON  Angie

MR. MISTER  Kyrie

HECTOR  Takataan roos

 

Biisikertomuksia

MR. MISTER  Kyrie

Lapinlahden Honkaharju 80- luvun puolivälissä.  Siellä tuli oltua useasti lauantai-iltaisin discossa,  jossa soi menevin musiikki ja sisälle mentiin vaikka piikkilanka-aidan yli,  jos ei väärennetty käsileima hämännyt lipuntarkastajaa.   Luulen että samoja muistoja on lukematon määrä kanssa tanssijoilla,  joten biisitoiveena on  ei Samatha Fox vaan Mr Mister-yhtyeen ’Kyrie’.  Se on hyvä biisi ja vie muistoissa takaisin sinne hämyiseen savusumuun. Haastan kaikki Lapinlahden Honkaharjulla tanssineet 5:llä eurolla mukaan Entisten nuorten sävellahjaan.

Satu

 

HURRIGANES  It ain't what you do

Olemme Karin kanssa tällainen uusiorakastunut pari ja meitä yhdistää musiikki ja varsinkin  Hurriganes-fanitus vuosien varrelta.  Minä fanitin aikoinaan Salossa ja Kari Hämeenlinnassa 70-luvulla.  Elämä toi meidät yhteen ja 11 vuoden mutkien jälkeen ollaan onnellisesti yhdessä. Kyllä elämä voi olla yksinkertaisen ihanaa !

Biisitoiveena tähän lauantain hetkeen Hurriganesin ’It ain`t what you do’.  Sitä kun ei juuri koskaan kuule radion kautta.

Kaikille Entisten nuorten sävellahjan kuuntelijoille onnellisia hetkiä lauantaipäivään.

Terhi

 

DAVE LINDHOLM  Rock-kukko

Dave ’Isokynä’  Lindholm täytti viikko sitten 31.3.  -17 65 vee.  Toivon hänen synttäreidensä kunniaksi biisiä 70-luvun alkupuolelta eli Isokynän ja Orfeus-yhtyeen ’Rock-kukkoa.  Onhan Dave ollut lähes puoli vuosisataa kukkona suomalaisen rockin tunkiolla.

Jarmo

 

BOYCOTT  My Sharona

Tulevaan muuttoon liittyen kävin läpi varaston sisältöä  ja vastaan tuli musta, lähes käyttämätön nahkarotsi.  Muistan elävästi  kuinka ostin sen Tapiolan Seppälästä keväällä -87 eli tasan kolmekymmentä vuotta sitten.  Takin sisäpuolella selässä on tyylikäs lappu: S-Style. Genuine Leather. Exlusive Seppälä.  Maksoi muistaakseni 900 markkaa, siis aika kallis.  Otan sen käyttöön, koska se istuu vieläkin kuin tatti mun päälle. Ok. Samaisena vuonna -87 syksyllä kävin Stadissa ja ajoin Urho Kekkosen katua ylös Datsun 100 Amppeerillani, kun Tavastian kohdalla jouduin jarruttelemaan.  Syynä punatukkainen rockkukko, joka loikki kadun poikki kamut perässään. T uo kukko oli Tommi Läntinen siinä meni koko Boycott-bändi.  En sentään (ihan) ajanut päälle.  He olivat julkaisseet hiljattain älpyn, jolta nousi soittolistoille ’My Sharona’-  sekä ’Gotta Rock’-biisit.  Siis pure rock’n’ rollia..! Nyt haluaisin kuulla Enskassa jomman kumman mainituista stygeistä. Kitoos!

Ex-katsuri Suomenojalta

ps. Hombre; R.I.P!

 

DANNY  Amarillo

Hei siskokset Arja, Anja ja Pipsa.  Käytiin Kultsalla tansseissa.  Oltiin alle kakskymppisiä nuoria, mutta nyt nuoruus on muisto vain. Olis kiva tavata vaikka kahvikupposen äärellä.  Jos joku tuntee tämänä nimiset siskokset niin yhteydeottoa kaivataan.  Puhelinnumeron saa radiosta. Olis kiva tavata

’Amarilloa’ tanssittiin Kultsalla usein, seoli suosittu hitti silloin. Kaikki kultsalla 70- luvulla käyneet vitosella mukaan Entisten nuorten sävellahjaan ja haasteita kehiin.

Toivelevyni on ’Amarillosta’ Dannyn versio.

Arpo

 

WISHBONE ASH  Leaf and stream

 Wishbone Ash oli suuri suosikkini nuorena ja on sitä yhä.  Upeinta oli nähdä bändi Ruisrockissa vuonna 1975.  Tällaista musiikkia ei vaan nykyään enää tee kukaan.  Terveisiä kaikille Ruisrockissa tuona vuonna olleille.

70-luvun nuori

 

DR. FEELGOOD  She does it right

Oli vuosi 1975.  Lähdimme kaverin kanssa Oulun Kuusrokkiin .  Isot pojat tekivät meille teinipojille oharin ja lähdimme kuivin suin jyskyttämään junalla kohti Oulua.  Sinänsä hyvä niin, koska näin  pääsimme varmemmin perille.  Perille päästyämme ei kun Alkon nurkille notkuun ja taas oli omppupomppua yms.  kuraa repussa.  Festarialueella mentiin ensimmäiseen pajupuskaan, otettiin pitkät huikat ja hihkuttiin,  että tästä lähtee. No kun tultiin puskasta ulos niin kas, poliisi tyhjensi reput festarijuomista.  Jokunen kirosana taisi meidän  poikien suusta lipsahtaa.  Jossain vaiheessa DR.  Feelgood-yhtye nousi lauteille.  Kun eka biisi tärähti soimaan,  niin melkein pissa lirahti housuun.  Oltiin asian ytimessä , eikä tarvittu edes Alkon tuotteita.  ’She does it right’  olisi siis toivebiisi ja bändi siis DR. Feelgood.

Terveisin  Matti

PS.  Me tehdään sekoituksia, niin tehkää te renkaita.

 

KIRKA  Leijat

Muistoni Kirkasta:

Ensikohtaaminen Kirkan kanssa tapahtui ruotsinlaivalla 1980-luvun alussa.  Olin ensimmäistä kertaa matkalla Tukholmaan isoveljeni kanssa.  Iältäni olin silloin 17-vuotias.  Olin jo pitkään tykännyt Kirkan musiikista.  Kirka tuli meitä vastaan laivan käytävällä ja veljeni alkoi jutella hänelle ja kertoi myös, että pikkusiskokin pitää tosi paljon hänen musiikista.  Kirka kysyi minulta, että  voisinko odottaa hetken niin hän hakisi hytistään fanikortteja.  Olin aivan sanaton onnesta.  Hetken kuluttua Kirka tulikin takaisin ja antoi kortin minulle.  Olin niin onnellinen.  Kirka pyysi vielä, että tulisimme illalla ravintolaan katsomaan hänen keikkaansa.

Kirkan kuolema tuli  aivan liian aikaisin. Hänen musiikkinsa antaa voimaa tänäkin päivänä.

Paula

---

Oli vuosi 1969 tai 1970.  Saimme Kirkan ja Islanders-yhtyeen koulullemme Kellokosken yhteiskoululle keikalle ja se oli kaiken täyttymys.  Rokattiin ja laulettiin mukana.  Meidän oli tarkoitus kutsua Kirka koululle luokkakokoukseen 2000-luvulla, mutta se jäi haaveeksi. Itse omistan lähes kaikki Kirkan levyt, myös vinyylit ja olen käynyt paljon Kirkan konserteissa ja on hän ollut kotipaikkakuntani  Järvenpään silloisessa Flanagan -kapakassa keikalla.  Oli mahtavaa ihan kosketusetäisyydellä tuntea se fiilis. Toivoisin laulua ’Leijat’, jota tuli noihin aikoihin kuunneltua kaikkein eniten ja jota fiilistelen vieläkin.

Braitsu

 

Piditkö nuorena päiväkirjaa? Jos ja kun näin oli, niin kai sieltä jotakin voit paljastaa kaikelle kansalle näin vuosien jälkeen...

Opettajat ja vanhempani pitivät käsialaani toivottoman huonona. He suosittelivat minun harjoittelevan kirjoittamista kesälomalla. Kun en itse keksinyt mitä pitäisi kirjoittaa, sain tehtäväksi kirjoittaa päiväkirjaa. Viikon tuskailin tyhjän-paperin-syndrooman kanssa. Sain aikaan muutaman epämääräisen virkkeen. En tiennyt mitä päiväkirjaan voisi kirjoittaa, eikä kukaan osannut valmentaa minua. Lopetin touhun vähin äänin. Onneksi osaan keksiä sopivia tarinoita nuoruudestani. Kukaan ei tiedä että juttuni eivät perustu muistiinpanoihin. (Olavi)

---

Pidin päiväkirjaa.  Ensirakkaudestani Maaretista oli tuntemuksiani (Markku)

---

Minä pirin "mustaalistaa". (Timo)

---

Pidin päiväkirjaa noin 11-vuotiaasta parikymppiseksi asti, hyvin on ihastuksen kohteet ja idolit kirjattu talteen.  Kirjat on tallella, mutta ehkä on parempi jossei niitä enää silmäile. Yksi juttu on jäänyt mieleen, surin 12-vuotiaana sitä kuinka aurinko joskus miljardien vuosien päästä räjähtää ja tulee maailmanloppu.  (Eija)

---

Minä en pitänyt päiväkirjaa, mutta olen miettinyt, että Kansan Tapsan päiväkirja tuskin alkoi sanoilla ’rakas päiväkirjani, vaan ÄR AA KOO AA ÄS-päiväkirja  (Tane)

 

HAASTEITA YMS. YMS

TERE JARI! JUHANNUS -73, PAIKKA KOLARIN SAARI, MEITÄ NUORUKAISIA TELTTOINEEN JA SAHTEINEEN PAIKALLA 20 KOSSIA JA NEITOKAISTA, AHILA KITARA MUKANA JA HOILATTIIN ANGIETA KOKO YÖ, LOSSIVAHTIKI TULI IHMETTELHEEN TÄTÄ ROLLAREITTEN ANGIETA! PÄÄKIPUKI SIITÄ TULI! MUTTA EI SE POKA MIKHÄÄN! HYVÄ MUISTELO JÄI- KOHMELOKI ON JÄÄNY VIERAILEVAKSI TÄHDEKSI DÅ OCH DÅ! JO VAIN- EKI KEMISTÄ MOI!

esalta sepolle terveisiä juhlavuoden kunniaksi tulee 60 v täyteen otetaanko ekrin pikakiväärin kera sanomalehtien kera

Tom Robinson band 2 4 6 8 Motorway on toive. Jungle green-värjätty lihamestarin takki ja Wienitär Joensuussa seitsemänkymmentä luvun lopulla. Meno oli huikeaa! Jukka

jälleen kerran lähetän terveisiä rakkaalleni Tepille. Olet minun elämän tukipilari, paras ystävä ja syvimpien tunteideni kohde. Rakastan sinua nyt ja aina. Olet tärkeä . T. Auringonkukka

Terve! Velimies piti salassa 50-vuotispaivansa. Vuosia tulee ja menee! ps. muista ottaa Tv. Vientimies

Terveisiä Sissin poppoolle Upinniemeen tästä 2 viikkoa ollaan Teijossa ja nupit kaakossa! T. Vertin poppoo

vielä kerran yleisön pyynnöstä kevät runo! Olkaa hyvä! Encore? Ok! Sulkeudun suosioonne! Kevät tuli. Puro suli. Puro sanoi puli puli. Poika kamppas tytön. Oliko se ninja? Sitä me emme tiedä. Kevät! Oi kevät! Kiitos!  -mixu-

haastan Tiina-Kaisan Entisten nuorten sävellahjaan. Terveisin kolmen lapsemme isä Jarmo Ilari

haastan Eevan, Ekin , Annen ja Jorman lp- levyt hinnalla sävikseen.

01.04 johdosta 63-vee-onnittelut Tainalle  Vantaalle tavattiin aikoinaan lomareissulla Kreikassa. Esa ja Merja

Kitararuno:kitara,mi' ei ole itara,on kitara jota tahdon kuulla.Kitara on kaunis,kuin kesän viime ruusu.yst.terv.Kupsanen Vantaalta.

Vastaamme Kartsan & Outin haasteeseen ja samalla lähtee keväiset Synttärionnittelut Karhulan Piparilaan. Onhan teepannu kuumana? Me tuomme sympatian. Kipa & Kapa

Joensuu on muuten englanniksi Joe's mouth, ettäs tiiät Jartsa. Mutta asiaan tai siittä siutti: Ei oo ennää Falmersin lapputaskufarkkuja eikä Ritikan tökärin torstaidiskoa, Filmstarin maskaraa taikka Kombi-polokupyörää. Mutta jumalan kiitos meillä on Enska ja Enskan biisit! Kotona voi sitte leikkiä diskoa ja kävellä rinkiä kämpässä ja jammailla mukana lesosti. Vuodelta 1970 tallessa olevaan päiväkirjaan voi sitten kirjata ylös, kuinka oli mahtis diskoilta! Haastetaanpa mukaan kemiläiset entiset Ritikan. Rytkän ja Huvikummun diskoilijat sippiBostonin hinnalla! Terguin Tuitsi ja Juitsi

Hei, pikkutyttönä ehdoton ihailun ja rakkauden kohde oli jumalaisen komea Veli-Matti Ketola. Päätin silloin, että Velluhan ilmiselvästi menee minun kanssani naimisiin! No, elämä vei eikä mentynaimisiin, mutta Vellu edelleen mielestäni tosi komea ja raamikas mies. Tuolloin kuunneltiin Led Zeppeliniä. Voisko mitenkään saada kuulla vanhan kunnon pitkästä aikaa Whole Lotta love?

Vitsi: Hieman huonokuuloinen vanhempi nainen alkoi tuntea itsensä sairaaksi ja meni lääkäriin. Lääkäri: Kyllä se on viirus. Nainen: Ei se missää viirus ollu - kyllä se on ylemppä. Terv. Antsa.

tuulettimen hinnalla haastan kaikki radio suomen kuuntelijat ja ikkunaporukkan kirpputorituulettimen hinnalla mukaan tähän Entisten nuorten sävellahja-ohjelmaan.T: frankie

Haloo haloo Kempele ja Ollilantien kotifilosofi numerossa 15. Parhaimmat onnittelut 10.4 olevien synttäreiden johdosta ilman syvällistä analyysiä ikääntymisen vaikutuksista ihmiseloon. Filosofian ja analyysiteorian jatkokurssit pidettäneen tänä vuonna Juhannusjuhlilla Eeron ja Marjon mökillä. Terveisin Kapa ja alkuperäinen puolisonsa Seija.

Puujalkavitsi: Jos vasen jalka on oikea jalka ja oikea jalka on puujalka, niin kumpi jalka on oikea jalka? Terveisin Merja

Katri-Helenalle Hurriganes-terkut naapurin likalta.

Korppu jäi auton alle. Korpun tyttöystävä huikkas perään, tulehan muruseni. Kun Korppu ei heti totellut, tuo muija karjaisi, cmoon cettsup. Terveisin DJ Smiling Sun

Vanhempi pariskunta oli käynyt ravintolassa lounaalla. Naapuri kyseli papalta: "No missä ravintolassa olitte?" "No mikä se nyt olikaan?" muisteli pappa ja jatkoi: "Minkä nimisiä ne on ne siniset ja valkoiset kukat, joita kesällä kasvaa metsässä?" Naapuri: "No vuokkoja ne on." "Ai niin juu. VUOKKOO! Missä ravintolassa me käytiin?" (Vesa Vekkuli)

Huomio Upinniemi 2vkoa ja kohta mennään niin että mehtä raikaa!!! T. Vertti boy

Kun hätä on suuri niin ENS auttaa. Karunassa oli aikoinaan tyttöjä nimeltään Merja Helelä, Maija ja Oili Knaapi Mervi Rajala haluisin teihin yhteyttä mulle voi viestiä laittaa vaikka Karunan kyläyhdistyksen sivuille yhteysterkuin Mirja Ojala

Onnittelut 8.4. johdosta Mikolle 48v. Abi -88

Tekulle paljon terkkuja.Wexi

Joukko lordeja lähti kettujahtiin. Aikansa ratsastettuaan he päästivät jahtikoirat irti.Matkalla jostain syystä koiriin liittyi kiimainen narttu. Hetken kuluttua koiralauma juoksi tuhatta ja sataa lordien nenän edestä narttu kärjessä ja kettu viimeisenä.läh.arska

Huomio Upinniemi kohta se on Teijo ja mehtä raikaa!

Kulttuuritalolla käytiin serkkuni Satun kanssa 197?,Tanssin näkövammaisen pojan kanssa,hänen äitinsä valitsi minut poikansa tanssikaveriksi Askeleet menivät yhteen.Ottakaa näkeväiset opiksi elämän askeleet!

Hyvät ystävät onnittelevat Kinniä 60 v juhlapäivän 10.4 johdosta. Toivomme että suksi luistaa edelleenkin.  Levytoivomus Hector Takataan Roos rokataan taas! Lätsä & kumppanit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähetykset

 • la 8.4.2017 15.03 • Yle Radio Suomi Tampere

Jaksot

 • MARKKU KARJALAINEN  Läähätän ja läkähdyn
  HECTOR  Jatkuvuus
  YELLOW  Mistreating woman
  KRISTIAN  Hit him hard
  NOVEMBER  Mount Everest
  DIO  The last in line
  SE  Kari Peitsamo
  ALWARI TUOHITORVI  Mykkä fiilis
  THE MOODY BLUES  Nights in white satin
  AC/DC  Highway to hell
  ERIC CLAPTON  Lay down Sally
  EPPU NORMAALI  Suomi-ilmiö
  THE BEATLES  She loves you
  LEONARD COHEN  Hey, that's no way to say goodbye

 • DAVID BOWIE  Suffragette city
  IDÄN PIKAJUNA  Kaada lasit täyteen
  CREAM  Dance the night away
  SAMMY BABITZIN  Daa-da daa-da
  DANNY Kesäkatu
  SLADE  Everyday
  HECTOR  Woyzeck
  NARADA MICHAEL WALDEN  Get up!
  JIMMY RODGERS  Kisses sweeter than wine
  MILJOONASADE  Marraskuu (remix)
  BEE GEES  Stayin' alive
  DEEP PURPLE  Highway star (Made in Japan-live)
  THE MOODY BLUES  Boulevard de la Madeleine

 • CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Lookin' for a reason
  THE ROLLING STONES  Miss you
  WRUM  Takapihojen rock-tähdet
  MILJOONASADE  Lapsuuden sankarille
  HECTOR  Olen hautausmaa
  THE BEATLES  Yesterday
  CREAM  White room
  FLEETWOOD MAC  Albatross
  NICEPAPPI  Kuumatkalla
  DAVE LINDHOLM  Sitähän se kaikki on
  GEORGE HARRISON  When we was fab
  HECTOR  Lumi teki enkelin eteiseen
  THE OZ  Saturday night
  JUICE LESKINEN SLAM  Kehtolaulu hirtetylle
  THE EASYBEATS  St. Louis

 • ARGENT  Hold your head up
  SUPERTRAMP  Dreamer
  ALBERT JÄRVINEN  Linda Lou
  DIXIE FRIED  She she she
  STATUS QUO  Caroline
  SWEET  Lost angels
  ABBA  Chiquita
  GEORDIE  Hope you like it
  MUSKA  Kirjoita postikorttiin
  JANIS JOPLIN  Maybe (live in Amsterdam 1969)
  ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA  Standin' in the rain
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL Hey tonight
  STATUS QUO  Whatever you want
  THE ROLLING STONES  Jumpin' Jack flash
  KISU  Kuljen puistoon päin

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä