Sunnuntaivieras

VeePee Lehto on keikkaillut yli 50 vuotta

 • 24 min
 • toistaiseksi

VeePee Lehto on keikkaillut ja tehnyt viihdeohjelmia yli 50 vuotta ja tekee edelleen. Isojen hittien sijasta elanto on ollut pieninä palasina, mutta VeePeelle tämä sopii.
Toimittaja on Jorma Tuominen.

Lähetykset

 • su 9.4.2017 15.03 • Yle Radio Suomi Hämeenlinna

Jaksot

 • Yle Radio Suomen sunnuntaivieras Jukka Vidgren on hallitusammattilainen ja Ponssen hallituksen jäsen, joka "harrastaa" elokuvien tekemistä. Miten hän yhdistää nämä kaksi aivan erilaista elämää?

 • Hannu takala oli nuorena arkeologina kaivauksilla, jotka muuttivat käsitystä Suomen kivikautisesta asutuksesta. Kaikki kivikauden jälkeinen historia on hänen mukaansa pelkkää pintakohinaa muinaisuuden päällä. Viime ajat Lahden kaupunginmuseon tutkimuspäällikköä ovat työllistäneet sisällissodan tapahtumat. Toimittajana on Heikki Kiseleff

 • Kajaanilaislähtöinen näyttelijä Satu Tuuli Karhu oli lapsena ylivilkas koheltaja, mutta tytön loppumaton energia hoksattiin ohjata täsmälleen oikeaan asiaan: esiintymiseen. Lukion jälkeen Karhu pääsi ensiyrittämällä Teatterikorkeakouluun ja näyttelee nyt Kansallisteatterissa pääroolia klassikkotragediassa Julia & Romeo. Alaa ravistelevat paljastukset ovat järkyttäneet nuorta näyttelijää, mutta surun lisäksi Karhu tuntee kiitollisuutta. Pääsiäisenä Karhu vieraili lapsuuden tutussa vanhassa kyläkoulussa. Toimittajana Julia Sieppi.

 • Isä Pekka eli Pekka Helakallio menetti ortodoksipappeutensa uuden rakkauden takia. Potkut pakottivat miehen uusille urille ja uusiin alkuihin, eikä hän välttynyt vastoinkäymisiltä. Karjalainen iloisuus ja huumori kantoivat pitkälle. Nyt hän on palannut papin työhön liki 30 vuoden jälkeen. Radio Suomen sunnuntaivieraan kanssa pääsiäistunnelmissa on toimittaja Päivi Seeskorpi.

 • Uranousu, menestys ja toisaalta kaiken menettäminen terveyden romahtaessa. Imatralainen Vesa Tonder on kokenut tämän kaiken. Vesa Tonder on tehnyt työuransa koulumaailmassa ja uudisti sitä suurella sydämellä ja innolla. Luonto, metsä ja suunnistus ovat olleet tärkeitä henkireikiä. Se on tuonut Vesa Tonderille sekä iloa että kipua. Radio Suomen sunnuntainvieraan kanssa metsään meni Sirkka Haverinen.

 • Pirkanmaan Setan toiminnanjohtaja Mikko Väisänen on nelikymppinen mies, joka on oppinut, että kaapissakin voi olla hyvä olla. On hän senkin oppinut kuinka koomisen tilanteen voi saada aikaan oikeustalon turvatarkastuksessa, kun kassista löytyy dildo. Juttu alkaa Mari Siltasen johdolla Setan kaapista, jossa Ellun kanat voivat laittautua rauhassa.

 • Autokauppayhtiö Sunny Car Center teki hämeenlinnalaisesta kunnallispoliitikosta Iisakki Kiemungista maankuulun henkilön. Istuminen autokauppaa havitelleen yhtiön hallituksessa on tuonut Kiemungille miljoonakanteet, joista hän vastaa ensimmäistä kertaa käräjäoikeudessa maaliskuun alussa. Kiemungin kunnallispoliittinen ura on ollut komea, mutta nyt hän on ollut yli vuoden pois politiikasta Kanta-Hämeen keskussairaalan viestintäpäällikkönä. Toimittajana on Antti Ruonaniemi.

 • Radio Suomen sunnuntaivieraalla ei tällä kertaa ole nimeä. Hän on nuori parikymppinen huumeidenkäyttäjä, joka voisi olla kenen tahansa lapsi. Hän on monen vuoden taistelun jälkeen onnistunut pääsemään irti huumeista ja on luvannut puhua asioista rehellisesti. Sunnuntaivieraan on toimittanut Paavo Häikiö.

  Valokuvan henkilö ei liity tapaukseen.

 • Juurevaa bluegrass-tyylistä musiikkia soittava Steve´n´Seagulls-yhtye kiertää keikoilla eri puolilla maailmaa kovaan tahtiin. Laulaja-kitaristi Tomi Tajakka sai nuoruudessa tanakan pohjan musiikkiuralleen jääkiekon ja nuorisobänditoiminnan kautta Iisalmessa. Nyt hän on palannut kotikonnuille ja haluaa puolestaan auttaa ja tukea nuoria musiikinharrastajia.Toimittajana on Varpu Mäntymäki.

 • Jalkapuoli ja viiden pojan äiti Päivi Komulainen-Vuoti on täynnä iloa ja rakkautta elämää kohtaan, vaikka syöpädiagnoosi on vuosien varrella jaettu kahdelle lapselle sekä äidille itselleenkin. Sitkeän, persoonallisen ja herkästi nauravan naisen positiivinen asenne rankkaan elämään tarttuu herkästi. Toimittajana Laura Valta.

 • Sunnuntaivieras esittelee ajankohtaisia ja valtakunnallisesti kiinnostavia henkilöitä ympäri Suomen. Sunnuntaivieraan tänään oman aikakautensa huippulentopalloilija Catarina Svenlin. Toimittajana Kalle Pallonen.

 • Porilaista autotaidemaalaria Simo Riikosta pidetään yhtenä suomalaisen ruiskutaidemaalauksen uranuurtajista. Autotaidemaalarin viisikymmentä vuotta kestäneen uran aikana on syntynyt yli tuhat erilaista ajoneuvoihin tehtyä erikoismaalausta. Lisäksi harrastuksena on syntynyt yli tuhat muotokuvaa yksityishenkilöistä ja lukuisista julkkiksista.

  90-luvun alussa Riikonen teki muotokuvat Suomen kymmenestä presidentistä. Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi oli tarkoitus tuoda työt esille näyttelyyn Harjavaltaan Emil Cedercreutzin museoon. Yrityksistä huolimatta ei presidenttejä löydetty. Näyttely päätettiin kuitenkin pystyttää, ilman presidenttejä, esitellen Simo Riikosen uraa, hänen maalaamiaan ajoneuvoja sekä muotokuvia.

  Mutta mitä sitten tapahtuikaan, presidentit löytyivät noin viikko sitten ja nyt muotokuvat on liitetty näyttelyn yhteyteen.
  Pipsa Uutto lähti Emil Cedercreutzin museoon Simo Riikosen kanssa. Näyttelyssä esillä olevat maalaukset kätkevät sisäänsä mielenkiintoisia tarinoita.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä