Koe uusi yle.fi
Östnyland på 20 minuter

Ars-kaku och ett stort farväl

 • 19 min
 • 3 kk 8 pv

I dag tredej mars handlar Östnyland på 20 minuter om den kommande premiären för Liljendalrevyn nummer 39. Vi avtackar en långvarig medarbetare och kollega samt träffar elever vid Akans invandrarlinje.

I programmet medverkar Otto Nylund, Sune Bergström samt Natali, Annika och Maria.

Vi som gör programmet heter Mikael Kokkola, Fredrika Sundén och Katarina Lind. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

Lähetykset

 • pe 3.3.2017 11.50 • Yle Areena

Jaksot

 • Hur mår barnskyddet i Sibbo? Är det aktuellt med förbättringar vid korsningar längs olycksdrabbade Oljevägen? Det här och mer i dagens podcast.

  I programmet medverkar Thomas Antas, Stefan Borgman och Bodil Grön.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens program handlar det om Lovisa stads nya ordbok. Du får också veta mer om prisbelönta guldsmeden Alva Henriksson, som har verkstad i Borgå. Vi avslöjar också namnet på Vårbergas nya bildningscentrum.

  I programmet medverkar Erica Vasama, Jan D. Oker-Blom och Alva Henriksson.

  Katarina Lind är programvärd, Mikael Kokkola är nyhetsvärd och Mira Bäck är morgonreporter. Stefan Paavola är reporter medan Mikael Crawford är producent.

 • 15-åriga Vera Stolt berättar om uttagningarna till FM i konståkning. Vi hör också mer om fotbollshallen som byggs i Kokon och om renoveringen av ungdomsishallen och Aurorahallen. Dessutom får du bland annat veta mer om ett hot som riktades mot en Sibboskola i slutet av förra veckan.

  I programmet medverkar Vera Stolt, Per Högström och Johanna Frankenhaeuser.

  Katarina Lind är programvärd, Leo Gammals är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Stefan Paavola och Frida Frankenhaeuser är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Fredagskaffe och veckan som gått. Ett föryngrat bandylag skrinnar ut på Borgåisen och sässongstarten. Svenska församlingshemmet i Borgå är räddat – tillsvidare.

  I programmet medverkar Raoul Karlqvist, Malin Lönnroth, Christina Mickos, Anders Andersson och Stig Bäcklund.

  Mikael Kokkola är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Bettina Aspfors är producent.

 • Vi kör inte över den svenskspråkiga minoriteten i Borgå anser röster i den finskspråkiga, då församlingshemmet är hotat. Är vi oroliga för hur andra mår och om allt står rätt till? Ja, det gäller att prata mera med vandra.

  I programmet medverkar Jukka Hanni, Anna Talvitie, Maria Andersson och Millariikka Rytkönen..

  Mikael Kokkola är programvärd, Katarina Lind är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Bettina Aspfors är producent.

 • Hur bör man prata med barn och unga om det tragiska fallet då en pappa knivhögg sitt 3-åriga barn till döds i Borgå? Kristina Huopalainen från socialjouren i Östnyland svarar. Vi hör också vad Borgås stadsdirektör Jukka-Pekka Ujula ska göra efter att det blev klart att han inte blir ny stadsdirektör i Vanda.

  I programmet medverkar Rikard Lindström, Mona Bergman, Jukka-Pekka Ujula och Kristina Huopalainen.

  Katarina Lind är programvärd, Fredrika Sundén är nyhetsvärd och Mira Bäck är morgonreporter. Mikael Kokkola är reporter och Mikael Crawford är producent.

 • Hur ser en Vandapolitiker på Borgås nuvarande stadsdirektör Jukka-Pekka Ujulas chanser i stadsdirektörsvalet i Vanda i dag? Vilka tips ger Borgåbor för ett lyckat parförhållande? Vi hör också hur familjerådgivningscentralen i Borgå hjälper par med bekymmer i sitt förhållande. Dessutom sjunger den femte och sista luciakandidaten för oss.

  I programmet medverkar Patrik Karlsson, Ann Ewalds, Borgåbor och Ida Lindberg.

  Katarina Lind är programvärd, Leo Gammals är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Frida Frankenhaeuser och Carmela Walder är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Hur känns det för familjen Backman på Vessö efter beskedet om att sonen Albin är frisk igen? Vi hör Raili Lindqvist berätta om den jättegran som hon har donerat till Rådhustorget i Borgå. Dessutom får vi veta mer om en låt som ska ingå i den nya Muminfilmen och får höra luciakandidat nummer fyra sjunga.

  I programmet medverkar Johanna Backman, Emilia Alasara, Amanda Henriksson och Raili Lindqvist.

  Katarina Lind är programvärd och Fredrika Sundén är nyhetsvärd. Carmela Walder och Hanna Othman är reportrar medan Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Konsulter har tagit fram förslag till ny bokbuss för biblioteket i Borgå. Nu ska kunderna säga sitt. Marie och Tom Allens skåpbil fylldes igen med kläder och skor insamlade för barn i Lettland. Lappträsk fick i fjol minst med skatteintäcker av alla kommuner i Nyland. Vi får också träffa den tredje luciakandidaten i valet av Östnylands lucia.

  I programmet medverkar Pertti Salovaara, Tom Allen, Christoffer Hällfors, Tiina Heikka, och Cecilia Kronberg.

  Mikael Kokkola är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Carmela Walder och Hanna Othman är reportrar och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Grännäs skola i Borgå har inget eget eftis. Vad tycker skolbarnen om det? Visste du att gravljusen ibland blir kråkfågelgodis på begravningsplatser? Vi får också träffa den andra luciakandidaten i valet av Östnylands lucia.

  I programmet medverkar Annette Stråhlman, Linn Kippilä, Siri Sahamies, Hilma Englund, Pamela Bäckman, Matilda Saarela och Jaakko Jalonen.

  Katarina Lind är programvärd, Mikael Kokkola är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Carmela Walder är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Hur upplever elever i Nickby hjärta att det svenska språket hörs i skolvardagen? Hur låter Pyttisdialekt och varför satsar kommunen på en svensk månad? Vi hör också den första kandidaten i valet av Östnylands lucia. Trevlig Svenska dagen!

  I programmet medverkar Ellen Blomqvist, Jerry Ekholm, Sofie Sundberg, Wilma Byman, Johanna Andsjö, Rune Drockila och Pipsa Kaikkonen.

  Katarina Lind är programvärd, Fredrika Sundén är nyhetsvärd och Stefan Paavola är utereporter. Carmela Walder är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Också i Östnyland finns obevakade plankorsningar som är verkligt farliga. Svante Kiljander från Lovisa bor vid en sådan. Idag i Östnyland på 20 minuter handlar det också om att det verkar som att skatten för Borgåborna inte höjs nästa år. Det här beror på att företagen drog in så mycket pengar åt staden. Veckans fredagskaffe handlar om skatter och om vad man får och inte får göra på sociala medier.

  Du hör Anette Karlsson, Svante Kiljander, Jenny Kähärä, Ted Lönnroos, Christina Mickos och Anton Lindborg.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Katarina Lind och Hanna Othman. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä