Östnyland på 20 minuter

Ars-kaku och ett stort farväl

 • 19 min
 • ei kuunneltavissa

I dag tredej mars handlar Östnyland på 20 minuter om den kommande premiären för Liljendalrevyn nummer 39. Vi avtackar en långvarig medarbetare och kollega samt träffar elever vid Akans invandrarlinje.

I programmet medverkar Otto Nylund, Sune Bergström samt Natali, Annika och Maria.

Vi som gör programmet heter Mikael Kokkola, Fredrika Sundén och Katarina Lind. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

Lähetykset

 • pe 3.3.2017 11.50 • Yle Areena

Jaksot

 • Hindhårföräldrar oroar sig över framtiden för den svenska skolan i byn. Det här efter stadstyrelseordförande Jaakko Jalonens (SDP) kommentar i tidningen Uusimaa. Vems är de röda trosorna i Lappträsk och hur kan vi rädda haven från plaster, funderar Christel Liljeström och Patrik Gröhn på i dagens fredagskaffe. Det blir också en intervju med Mia Hafrén från Fork.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Heini Rautoma och Katarina Lind. Nyhetschef är Mikael Crawford.

 • Tom Lindfors stiger upp långt innan solen och gör det rent för både bilar och fotgängare. Han sopar gatorna i Lovisa. Födelsetalet i Östnyland sjunker, vad väcker det för tankar hos beslutsfattarna? Dessutom får du höra hur det gick till när det blev klart att Lovisa får behålla sina poliser.

  Du hör också Mikaela Nylander, Tiina Heikka och Otto Andersson.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Mikael Kokkola, Helena von Alfthan och Heini Rautoma.

 • Hur lätt är det att åka kollektivtrafik i Östnyland och vad gör Borgå, Sibbo och Lovisa för att minska privatbilismen? I dagens Östnyland på 20 minuter handlar det om hur de östnyländska kommunerna satsar på sina 25 000 pendlare. Sibbo vill locka turister till kommunen, men det finns ju inget att köpa. Det här handlar det om i dagens fredagskaffe.

  Du hör Christel Liljeström, Malin Lönnroth, Klaus Suhonen, Sten Frondén och Fredrik von Schoultz.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Leo Gammals och Heine Rautoma. Nyhetshef är Bettina Aspfors.

 • För att locka turister lönar det sig för Sibbo att marknadsföra sig som en del av Helsingfors. Så säger nya näringschefen Elina Dureault. Du får också träffa Niclas Ahlgren från Borgå som spelar i handbollslandslaget. Han kom nyligen hem från en turnering i Georgien.

  Du hör också Mikael Kulju, lärare på Inveon.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén och Katarina Lind. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Hur ser man i Lovisa på att Prakticum och Inveon inte kan enas om sina utbildningslokaler? Vi hör också Niklas Blomander berätta om varför han lämnar slalombacken i Kokon efter nästa säsong.

  I programmet medverkar Niklas Blomander, Fredrick von Schoultz, Robin Bäckman och Mia Heijnsbroek-Wirén.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Heini Rautoma och Mikael Kokkola är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Vi går på körövning inför Borgåkören Cawiars konserter med Walentinakören. Vi snackar också om en ny komediserie om Sibbo. Och så funderar vi på hur viktiga vi invånare är för de östnyländska kommunerna, som ständigt behöver vår hjälp i en massa olika ärenden.

  I programmet medverkar Patrik Gröhn, Topi Haapanen, Anton Frankenhaeuser, Nina Sjöstedt, Pia Sundell och Camilla Wiksten-Rönnbacka.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Heini Rautoma är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Hindhår bybutik öppnade igen efter en paus på sex månader, vi var på plats när dörren slogs upp klockan sju. Klaus Mattheiszen har ett Airbnb ställe i Borgå, men torpet kräver både tid och jobb. Med 200 bokningar per år får han det att gå runt ekonomiskt.

  Du hör också Barbro Lundström, Susann Bremer och Jan-Christian Forsman.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Leo Gammals och Katarina Lind. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • De som kämpar mot en stormarknad på västra åstranden i Borgå ger inte upp trots att förvaltningsdomstolen förkastade alla sju besvär. Citymarket ska ju byggas på samma plats där det nya konstmuseet planeras ligga, är det nyaste argumentet. Du får också lära känna Borgås nya social- och hälsovårdsdirektör Ann-Sofie Silvennoinen.

  Du hör också Markku Välimäki och Jonas Hällfors.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén och Helena von Alfthan.

 • Borgå har haft möte med Telia och lovar bättre tvåspråkig service för den som ringer stadens telefonväxel. Elever i Näse skola ska röra på sig mera på rasten. I vår podcast får du veta vad Rastis går ut på.

  Du hör Hanna Willström, Alma Henricson, Cecilia Nordgren, Vera Broberg, Helmi Vahtera, Emma Viileinen, Jukka-Pekka Ujula och Marith Kullström.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Helena von Alfthan, Heini Rautoma och Fredrika Sundén.

 • Vi får höra hur det går till då hästar går på spa i Illby i Borgå. Sibbo vill att invånarna ska provsitta bänkar innan kommunen köper nya. Dessutom går vi på Via Crucis-vandring.

  I programmet medverkar Mikaela Nylander, Mikael Helenelund och Minna Malmström.

  Katarina Lind är programvärd, Fredrika Sundén är nyhetsvärd och Helena von Alfthan är morgonreporter. Reportrar är Mikael Kokkola och Heini Rautoma. Mikael Crawford är producent.

 • Biografen i Lovisa slår upp sina dörrar efter en paus på en månad. Vi träffar Kino Marilyns nya ägare. Några lokala idrottsföreningar vill ha löpbanor till idrottshallen i Borgå. Så här svarar bildningsnämndens ordförande om chanserna.

  I programmet hör du Leif Rikberg, Tomi Nordström och Catharina von Schoultz.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Mikael Kokkola och Katarina Lind. Nyhetschef är Mikael Crawford.

 • Är bokbål på torget ödet för Lovisabibbans mögliga böcker? Vad anser vanliga Lovisabor om att elbilar ska tas i bruk inom staden? Och hur ser Borgåpolitiker på planerna på ett storslaget konst- och naturcentrum?

  I programmet medverkar Andreas Wiik, Ulf Blomberg, Catharina von Schoultz, Markus Hammarström och Nea Hjelt.

  Katarina Lind är programvärd, Leo Gammals är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Reportrar är Helena von Alfthan och Stefan Härus. Bettina Aspfors är nyhetschef.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä