Koe uusi yle.fi
Nosto

Vapaasukellus on anti-extremeä

 • 56 min
 • toistaiseksi

Vapaasukellus. Vieraana alan maailmanennätysnainen Johanna Nordblad. Hän pystyy olemaan hengittämättä reilu kuusi ja puoli minuuttia. Nordblad on yhtenä päähenkilönä dokumenttielokuvassa Neljä elementtiä – maa, vesi, ilma, tuli.

Toimittajina Alina Kulo ja Suvi Puukangas.

Lähetykset

 • pe 24.3.2017 11.03 • Yle Puhe

Jaksot

 • Nosto sukeltaa viime vuosikymmenien musiikkihistoriaan, kun vieraaksi saapuu Tää menee näin -kirjan kirjoittanut Vesa Sirén. Mitkä ovat mehukkaimmat tarinat suosikkibiisien takana?
  Selvityksessä myös Helsinkiin perustettavan Finnish music hall of fame -museon kuviot.
  Toimittajina Miia Krause ja Linda Vettanen.

 • Nosto selvittää huomisen ilmiöitä jo tänään. Kuinka paljon meillä on toivoa, vai onko tulevaisuus valoisampi kuin osaamme ajatellakaan? Vieraina toimittaja ja tietokirjailija Jari Hanska sekä VTT:n tutkija Mikko Dufva.
  Otamme myös yhteyden kauhuun, kun kauhuelokuvafestivaali Night visions on alkamassa.
  Toimittajina Miia Krause ja Linda Vettanen.

 • Nosto paneutuu sankarimatkailijan myyttiin. Mitä tapahtuu indianajoneseille ja muille sankarimatkailijamiehille, kun naiset eivät enää olekaan pelkästään pelastettavia objekteja? Vieraina toimittajat Nina Rahkola ja Kukka Ranta.
  Selvitämme myös miltä näyttää lasten ja lapsuuden tulevaisuus.
  Toimittajina Miia Krause ja Linda Vettanen

 • Häviävätkö suomalaiset sukupuuttoon?
  Pohjoismaiset terveystilastot ovat suomalaisille karua luettavaa. Meitä syntyy liian vähän, meillä on eniten lihavia ja miesten elianajan odote on pohjoismaista alhaisin. Mikä meidät pelastaa?
  Vieraana THL:n tutkimusprofessori Mika Gissler.
  Selvityksessä myös alkavan punaviinisesongin suosikit.
  Toimittajina Miia Krause ja Linda Vettanen

 • Mitä me katsomme nyt ja tulevaisuudessa? Jyllääkö retro ja uudelleen lämmittäminen vielä pitkään? Kuka päättää mitä me katsomme televisiosta?
  Vieraina Ylen kulttuurin ja viihteen tilaaja Arttu Nurmi sekä Nelosen kotimaisten ohjelmien vastaava tuottaja Meira Noronen.
  Selvitämme myös mitä kuuluu TransHelsingille. Kenellä on oikeus omaan nimeen?
  Toimittajina Miia Krause ja Linda Vettanen

 • Karaoke on ilmiö, joka ei tunnu osoittavan hiipumisen merkkejä vuosienkaan jälkeen. Ilmiö, joka läpäisee niin kaupunkien trendihipsterit sekä syrjäseutujen peräkammarit. Mikä karaokessa viehättää? Haastattelussa Helsingissä juuri alkavien Karaoken MM-kisojen kunniaksi karaokeharrastajat Säde "Sätky" Hovisilta-Jähi sekä Toni Laaksonen.
  Aloitamme myös joulun odotuksen selvittämällä jouluavun antamisen kuviot.
  Toimittajina Miia Krause ja Linda Vettanen

 • Mitä teatterissa tapahtuu tänään? Onko nykyteatteri liian vaikeaa?
  Onko sananvapaus jälleen koetuksella, kun nykyteatterin festivaali Baltic Circle avautuu tällä viikolla? Teatterista keskustelemassa ovat Baltic Circlen taiteellinen johtaja Satu Herrala sekä dramaturgian professori Katariina Numminen Teatterikorkeakoulusta.
  Selvitämme myös parisuhdeviikon kunniaksi parisuhteiden kiemurat.
  Toimittajina Iiris Arjanne ja Linda Vettanen

 • Suomalaisia elokuvia palkitaan maailmalla, ainakin dokkareita ja lyhytelokuvia. Mistä menestys johtuu ja missä lyhytelokuvia ja dokkareita näkee? Vieraina Aalto-yliopiston dokumentaarisen elokuvan professori Susanna Helke sekä ohjaaja ja käsikirjoittaja Antti Heikki Pesonen.
  Selvitämme myös millaisia elokuvia on syntynyt, kun suomalaiset pääsivät käsiksi arkistojen aarteisiin. Oi Maamme! tv-sarja alkaa Yle Teemalla tiistaina 14.11.
  Toimittajina Iiris Arjanne ja Linda Vettanen

 • Mistä laulu syntyy? Kuinka paljon laulu kertoo tekijästään? Vaatiiko laulun synnyttäminen kriisin?Vieraana Suomen ensimmäinen lauluntekijätohtori Laura Sippola.
  Osallistumme myös Nenäpäivään ja olemme yhteydessä Juha Blombergiin, joka on kiertänyt useissa paikoissa katsastamassa Nenäpäivän avustuskohteita.
  Toimittajina Linda Vettanen ja Iiris Arjanne.

 • Onko Suomi niin hyvä maa elää kuin haluamme ajatella? Ja mitä ne muut meistä ajattelevat?
  André Noël Chaker on kanadalaissyntyinen lakimies, liikemies ja tietokirjailija, joka on asunut Suomessa 25 vuotta. Hän on myös kirjoittanut Suomesta kirjan ja levyttänyt laulamansa Finlandia-hymnin. Näyttäytyykö Suomi hänen silmissään menestystarinana?
  Selvitämme myös mitä kuuluu 20. juhlavuottaan viettävälle Kynnyskinolle.
  Toimittajina Linda Vettanen ja Iiris Arjanne.

 • Tuoretta ja puhdasta ruokaa mahdollisimman läheltä, kyllä kiitos!
  Ruokapiirit, REKO, kumppanuusmaatalous ja foodhubit ovat uusia tapoja tuoda ruokaa suoraan tuottajilta kuluttajille ilman välikäsiä, mukaan tarvitaan vain aktiivisia ihmisiä. Kuinka paljon se vaatii? Vieraana helsinkiläinen lähiruoka-aktiivi Olli Repo.
  Mukana myös mustaa kultaa, kun olemme yhteydessä myös Salmiakkiyhdistykseen.
  Toimittajina Linda Vettanen ja Iiris Arjanne.

 • Miten selvitä vieraiden ihmisten tapaamisesta, kun jännitys nostaa hien pintaan ja suu kuivuu korpuksi? Jännittämisestä Saa jännittää -kirjan kirjoittanut Minna Martin saapuu Noston vieraaksi.
  Selvitämme myös mitä meidän pitäisi tehdä, jotta pystyisimme hiihtämään tulavaisuudessakin.
  Toimittajina Linda Vettanen ja Iiris Arjanne.

Klipit

 • Perjantaina ensi-iltaan sai elokuva, joka kertoo ihmisistä, jotka lähtivät paremman elämän perässä toiseen maahan, kauas kotoa

  Kirjailija Antti Tuurin romaanista filmatisoitu Ikitie perustuu tositapahtumiin: kertoo amerikansuomalaisista, joille luvattiin, että Neuvosto-Karjala on työläisten paratiisi. Sitä se aluksi onkin, kunnes Stalinin aikana epäluuloinen järjestelmä rupeaakin pitämään heitä vakoojina. Ikitien ohjaaja AJ Anttila saapui Noston vieraaksi kertomaan hypetetyn elokuvat teosta. Kuva: Nordiskfilm

 • Apollo live clubilla saa ensi-iltansa näytelmä, joka ruotii työympäristöjen hyvinvointia. Miten juontaja ja hyvinvointivalmentaja Kirsi Salo päätyi teatterin näyttämölle? Kuva: Kissconsulting Oy

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä