YleX Etusivu

Keskiviikon koko lähetys: Kuntavaaliaforismeja ja Brexit-ennustuksia

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Kuntavaalisloganit - tuo mitäänsanomattomien aforismien aarreaitta. Miksi niissä ei edes yritetä sanoa mitään? Kuntavaalihaastiksessa vuorossa perussuomalaisten Tiina Elovaara. Miksi persut on täydellinen puolue? Tiina kertoo! Brexit tapahtuu mutta miten? Etusivu ennustaa tarot-korteista! Studiossa Jussi ja Hanna.

Lähetykset

 • ke 29.3.2017 10.59 • YleX

Jaksot

 • Parhaat puheenaiheet.
  YleX Etusivu on ajankohtaisohjelma, joka tarjoaa analyysia ja näkökulmia uutisiin ja popkulttuuriin. Studiossa Hanna Hantula ja Jussi Latvala.

 • Ilmastonmuutos ahdistaa opiskelijoita niin paljon, että Aalto-yliopistossa tunteita voi purkaa vertaistukiryhmässä. Mutta onko ilmastonmuutos sellainen asia, jonka kuuluukin ahdistaa? Ja jos maailma ei tuhoudu ympäristökatastrofissa ihan lähiaikoina, mitä tulevat sukupolvet meissä häpeää? Lisäksi tänään puhetta jo MM-lätkästä vaikka kisat eivät ole vielä edes käynnissä! Ovatko maajoukkueesta pois jäävät NHL-kiekkoilijat maanpettureita vai onko kysymys ihan tyhmä?

 • Etusivu puhuu tänään hulluista kissanaisista, jollainen löytyy esimerkiksi Simpsoneista. Tiesitkö, että tämä stereotyyppinen hahmo juontaa juurensa noitavainoihin? Lisäksi Hannaa ja Jussia kiinnostaa opiskelu ulkomailla. Yhä useampi suomalainen päättää suorittaa tutkinnon ulkomailla - onko tämä vaarallista aivovuotoa vai hyvää kansainvälisyyttä? Puhetta myös kalliista rannekelloista ja siitä, pitäisikö Tampereen ratikan olla taiteellisempi.

 • Pitäiskö kaikkien meidän kehua miesten ulkonäköä useammin? Miksi rikas urheilija herättää vähemmän tunteita kuin rikas yrittäjä? Entä miksi Etusivu haluaa taas pyytää Virolta Suomen puolesta anteeksi? Kaikkiin näihin kysymyksiin selviää vastaus kuuntelemalla Etusivun lähetys!

 • Miten erota Suomen kansalaisuudesta ja oisko siinä edes järkeä? Kiinassa syntyi vauva pakastealkiosta neljä vuotta vanhempien kuoleman jälkeen. Suomessa tällanen ei olisi mahdollista. Pitäiskö olla? Entä pitäiskö yli 50-vuotiaiden päättäjien ajaa internetajokortti? Lisäksi kuuntelussa Hasbeen-sarjan innoittaman Arttu Lindemanille tehty biisi Buli metafora! Saa käyttää Arttu!

 • Hallitus päätti, että alle 30-vuotiaita koskee työmarkkinoilla eri säännöt kuin muita. Onko reilua vai ei? Tällä startataan Etusivu tänään. Lisäksi mietitään suomalaisten tervehtimisalemmuuskompleksia, miesten pituuskomplekseja ja sitä miksi lapset tykkää limasta.

 • Facebookin tarinan draaman kaari, suomalaiset pisteytettynä sotemallissa ja sarjojen spoilaaminen ennakkoon halukkaille - tällasia aiheita tänään Etusivussa!

 • Tampereelle on syntynyt pieni kansanliike kannattamaan pinkkiä ratikkaa - miksi pinkki herättää niin paljon tunteita? Mikä ero oikeestaan on feikinnäköisellä ja aidolla vaatteella ja onks noloa käyttää feikkiä? Entä onko outoa että arkkipiispa ei hyväksy enkelihoitobisnestä? Näitä pohdittiin tänään Etusivussa!

 • Mahtavaa maanantaita! Onko väärin kouluttaa ihmisiä aloille, joilla ei oo töitä? Terhi Kokkonen kertoi viikonlopun Hesarissa, miksi hän jätti Vain elämää -sarjan kesken. Kuinka paljon artistin voi olettaa avaavan omaa yksityiselämäänsä? Entä milloin on ok lesoilla omilla rahoillaan? Näihin pureutuu tänään Etusivu!

 • Perrrjantai jes! Tänään Etusivussa puhutaan ainakin yritystuista, leipäjuurista ja hollantilaisesta snoukkaajasta kempeleläisellä hautausmaalla.

 • Tappajarobotteja! Uskonnon pakkosyöttöä! Sisällissota! Vauvoja! Presidentti Sauli Niinistö luennoi eilen Tampereella sisällissodasta. Periaatteessa aika tylsää, mutta luennon ympäriltä nousi esiin yllättävän kiinnostavia lieveilmiöitä. Jussi ja Hanna pohtii, mihin koulujen aamunavauksia enää tarvitaan. Tarot-korteilta kysytään, miten välttää tappajarobottien nousu ja ihmiskunnan tuho.

 • Mikä v*tun trans kysyy Summerin uudessa sarjassa Henkka Remes - ja kertoo myös vastauksia! Henkka tänään Etusivussa vieraana. Lisäksi puhetta parasta ajasta aloittaa kouluaamut sekä Spotifyn bisnessuunnitelmista.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä