Suomalaisena Ruotsissa

Käsikirjoittaja Kirsi Vikman

  • 54 min
  • ei kuunneltavissa

Käsikirjoittaja Kirsi Vikmanin mukaan tarinankertominen on tärkeää, sekä suvun tarinan että oman tarinan. Vikman on käsikirjoittanut mm. Äideistä parhain -elokuvaa ja kertoo Suomalaisena Ruotsissa -ohjelmassa työstään sekä omasta elämästään ja perhehistoriastaan.
Vikmanin suvun oma tarina kertoo vahvoista naisista, lähtemisestä ja rohkeudesta. Ohjelma on alunperin Sisuradion tuotantoa alkuvuodesta 2017. Toimittajana on Soili Huokuna.

Lähetykset

  • ma 1.5.2017 8.05 • Yle Radio 1

Jaksot

  • Suomalaisena Ruotsissa -sarjassa ääneen pääsee näyttelijä Birgitta Ulfsson, joka kertoo lapsuudestaan, pitkästä näyttämö- ja tv-urastaan, elämänmenostaan ja elämänilostaan. Mitkä roolit ovat olleet miltei 70-vuotisella uralla erityisen innostavia? Entä kenen kanssa Göteborgissa nykyään asuva Ulfsson haluaisi vielä näytellä? Ulfssonin haastattelu perustuu Soilin seurassa -radiosarjaan ja on Sveriges Radio Sisuradion tuotantoa vuodelta 2015. Toimittajana on Soili Huokuna.

    Kuva: Sveriges Radio.

  • Suomalaisena Ruotsissa -ohjelmassa kirjailija Asko Sahlberg kertoo elämästään ja kirjoittamisestaan. Mikä sai Sahlbergin muuttamaan ja jäämään aikanaan Ruotsiin ja Göteborgiin? Ohjelma on alunperin julkaistu Soilin seurassa -ohjelmasarjassa, joka on Sveriges Radio Sisuradion tuotantoa ja on vuodelta 2015. Mistä ideat tulevat ja miten Sahlbergin viimeisin kirja Irinan kuolemat syntyi? Toimittajana on Soili Huokuna.

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä