Radio 1:n erikoislähetykset

Työväenlauluja

 • 1 h 1 min
 • ei kuunneltavissa

Degeyter (sov. Saksanen): Kansainvälinen työväen marssi (L'internationale) (Kulttuuritalon kuoro ja ork./Mauno Saksanen).

Mauriat-Bonheur (sov. Uhlenius): Päin uutta päivää nousevaa (Arja Saijonmaa ja Jani Uhleniuksen yhtye).

Moreira (sov. Ojanen): Eläköön sosialismi (Kaj Chydenius ja Meriklubin lauluryhmä).

Katz (sov. Ojanen): Käsi, kaukainen ystävä, anna (Reijo Frank, laulu, ja ork.).

Eisler: Solidaarisuus (Työstä ja taistelusta on syntyvä solidaarisuus) elokuvasta Kuhle Wampe (1932) (Eero Ojanen, laulu, ja Agit Prop-yhtye).

Ortega: El Pueblo unido jamas sera vencido (Yhtenäistä kansaa ei voi koskaan voittaa) (Quilapayun-yhtye).

Puebla: Y en eso llego Fidel (Viimein tuli Fidel) (Carlos Puebla, laulu, ja Los Tradicionales).

Putro (sov. Salminen): Työ (Samuli Putro).

Määttä: Töitä (Stepa).

Karppinen (sov. Varaque): Oodi pätkille (Varaque-yhtye).

Chydenius (sov. Ojanen): Liisa Mäkinen (Kiti Neuvonen, laulu, ja yhtye).

Chydenius: Laulu paikasta ja takista (Minja Koski, laulu, ja Ilmo Peitso, piano).

Tanner: Tavaritshin svabodaseikkailut (Sakari Halonen, laulu).

Kansansäv. - Agapkin: Vapaa Venäjä (Slaavilaistytön jäähyväiset) (Otto Pyykkönen ja ork.)

Kansansäv.: Tammisaaren yössä (Mikko Perkoila, laulu, ja Heikki Uimonen, mandoliini).

Kansansäv. (sov. Heikkilä): Veli sisko (Reijo Frank, laulu, ja yhtye).

Konsertin ovat toimittaneet filosofian maisteri Juha Hurme ja filosofian maisteri Miika Lauriala.

Lähetykset

 • ma 1.5.2017 20.00 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Oma kieli teki virolaisista kansan, ja halu omiin peltoihin kannusti taistelemaan. Viro julistautui itsenäiseksi sata vuotta sitten. Kolme virolaista historioitsijaa sekä folkloristi ja kirjallisuustutkija puntaroivat nyt maansa ja kansansa historiaa. Entä kuinka itsenäistymisen vaiheet näkyvät nyky-Virossa?

  Ohjelman toimittaa Anniina Wallius.

 • Professori Martti Nissinen kertoo.

  (Ohjelma on alunperin äänitetty Helsingin Musiikkitalossa, Ennen RSO:n illan konserttia 9.1.2011.)

  Kuva: Erkki Väänänen

 • Ohjelmassa Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vastaa kysymyksiin ja keskustelee kuuntelijoiden kanssa suorassa radiolähetyksessä.

  Tämä on ohjelman musiikiton versio.

  Tämä ohjelma kuultiin suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä 2.12.2017. Kysymyksiä oli mahdollista lähettää keskiviikkoon 29.11. asti. Etukäteen lähetettävillä kysymyksillä varmistettiin, että ohjelmaan saatiin monipuolisia aiheita. Toimitus valitsi kuuntelijoiden lähettämistä kysymyksistä ne, jotka pääsivät lähetykseen. Presidentille oli etukäteen kerrottu ohjelmaan tulevien kysymysten aihealueet, mutta muuten lähetys muotoutui keskustelun mukaan.

  Toimittajana on Krista Taubert.

  Tasavallan presidentin kyselytunteja on aiemmin lähetetty Yle Radio 1:ssä vuosina 2000 - 2008 ja 2012 - 2016.

 • Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vastaa kysymyksiin ja keskustelee kuuntelijoiden kanssa suorassa radiolähetyksessä. Toimittajana on Krista Taubert.

 • O.Y Suomen Yleisradio - A.B. Finlands Rundradio -nimisen yhtiön ensimmäinen lähetys oli torstaina 9.9.1926. Vastaperustetun yhtiön ensimmäissä lähetyksessä vastaperustetun laitoksen väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi valittu L. M. Viherjuuri piti puheen.

  Puheen lukee kuuluttaja Jari Aula.

 • Kun Jeesus syntyi Betlehemissä ajanlaskumme alussa, Juudea oli provinssi Rooman valtakunnassa. Arki tuon ajan Palestiinassa oli ankara.

  Jeesus saarnasi syrjäseuduilla, mutta meni juutalaisten pesah-juhlan aikana Jerusalemiin. Muitakin kiertäviä saarnaajia ja ihmeidentekijöitä liikkui tuolloisessa Palestiinassa. Mitä erityistä Jeesuksen opetuksessa oli, että hän sai seuraajia elinaikanaan ja sen jälkeenkin? Kolmikymppinen juutalaismieshän mullisti koko maailmanhistorian.

  Salla Vuolteenahon vieraina ovat Raamatun tutkija, professori Antti Marjanen sekä historian tutkija, dosentti Marja-Leena Hänninen Helsingin yliopistosta.

 • Maria Andersson oli tiettävästi vanhin koskaan elänyt suomalainen. Mitä hän kertoi elämästään 110-vuotishaastattelussa vuonna 1939?

 • Nuorisokuoro Vox Aurea esiintyy lähetettävässä Laulun voima -yhteislaulukonsertissa maanantaina 11.5. klo 19.03. Kuoroharrastuksesta kertovat laulajat Eerika Malkamäki ja Konsta Litmanen sekä kuoronjohtaja Sanna Salminen. Toimittajana Salla Matusiak.

 • Marraskuussa 1978 presidentti Urho Kekkosen nekrologi tallennetaan Yleisradion kassakaappiin. Muutamia viikkoja aiemmin Neuvostoliiton matkan yhteydessä presidentti Kekkosen terveydentilaan on kiinnitetty huomiota. Suomalainen media vaikenee tapahtuneesta. Nekrologin tekijä on presidentin sisäpiiriläinen. Oliko joillakin erityistä syytä olettaa, että presidentti olisi pian kuollut? Toimittajana Jukka Kuosmanen.

 • Ulkoministeriön alivaltiosihteeri Keijo Korhosen marraskuussa 1978 kirjoittama ja lukema UKK in memoriam- nauha Yleisradion arkistosta. Alivaltiosihteeri Keijo Korhosen muistopuhetta presidentti Kekkosesta ei koskaan lähetetty. Liittyy Jukka Kuosmasen toimittamaan ohjelmaan Presidentti Kekkonen Ylen luurankokaapissa.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä