Östnyland på 20 minuter

Kalla siffror om varm vinter

 • 19 min
 • ei kuunneltavissa

Östnyland på 20 minuter med valfrågan nummer ett i Sibbo och kalla siffror om varm vinter i Borgå.

I programmet medverkar Heli Eskman, Linda Karhinen och Kjell Grönqvist samt Egil Green.

Vi som gör programmet heter Mikael Kokkola, Stefan Härus och Fredrika Sundén. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

Lähetykset

 • ke 8.3.2017 11.35 • Yle Areena

Jaksot

 • Hur har en Borgåmamma lyckats ordna barnvakt inför utmarschen på dagis vid middagstid? Ungdomar från Prakticum får fundera på vilka droger som är farligast, och det visar sig inte vara någon enkel uppgift. I Liljendal trivs familjerna - vad beror det på?

  I programmet medverkar bland andra Camilla Söderström, Pia Nyström, Camilla Blomqvist, Dan Lindberg och Henrik Mellqvist.

  Katarina Lind är programvärd, Leo Gammals är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Heini Rautoma, Linnea Westerholm, Lone Widestam och Mikael Kokkola är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Lovisabon Pontus Reini är färsk FM-guldmedaljör i juniorklassen i klassisk bodybuilding. Han besöker studion. Vi talar också med Lovisaungdomar om hur mycket de vet om droger. Dessutom funderar vi på hur vi påverkas av dagisutmarschen på onsdag. Just nu finns flera frågor än svar.

  I programmet medverkar Hilding Mattsson, Pontus Reini, Fanny Tyskas, Caroline Lindholm, Gustav Puurtinen, Verner Nylund, Nina Mikvelt, Päivi Kanervio, Marie Grönroos och Niko Nordström.

  Katarina Lind är programvärd, Leo Gammals är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Heini Rautoma är reporter och Mikael Crawford nyhetschef.

 • Saluhall, fler försäljare eller någonting helt annat? Vi hör vad Borgåbor önskar sig av Borgå torg. Vi hör också stadsstyrelseordföranden i Borgå om varför en del av de svenska barnen i Hindhår måste flytta ut från bildningscentret i byn. Varför just de svenska barnen, undrar föräldrar.

  I programmet medverkar bland andra Jaakko Jalonen och Eero Löytönen.

  Katarina Lind är programvärd, Leo Gammals är nyhetsvärd och Heini Rautoma är morgonreporter. Reporter är Helena von Alfthan och Mikael Crawford är nyhetschef.

 • Hindhårföräldrar oroar sig över framtiden för den svenska skolan i byn. Det här efter stadstyrelseordförande Jaakko Jalonens (SDP) kommentar i tidningen Uusimaa. Vems är de röda trosorna i Lappträsk och hur kan vi rädda haven från plaster, funderar Christel Liljeström och Patrik Gröhn på i dagens fredagskaffe. Det blir också en intervju med Mia Hafrén från Fork.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Heini Rautoma och Katarina Lind. Nyhetschef är Mikael Crawford.

 • Tom Lindfors stiger upp långt innan solen och gör det rent för både bilar och fotgängare. Han sopar gatorna i Lovisa. Födelsetalet i Östnyland sjunker, vad väcker det för tankar hos beslutsfattarna? Dessutom får du höra hur det gick till när det blev klart att Lovisa får behålla sina poliser.

  Du hör också Mikaela Nylander, Tiina Heikka och Otto Andersson.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Mikael Kokkola, Helena von Alfthan och Heini Rautoma.

 • Hur lätt är det att åka kollektivtrafik i Östnyland och vad gör Borgå, Sibbo och Lovisa för att minska privatbilismen? I dagens Östnyland på 20 minuter handlar det om hur de östnyländska kommunerna satsar på sina 25 000 pendlare. Sibbo vill locka turister till kommunen, men det finns ju inget att köpa. Det här handlar det om i dagens fredagskaffe.

  Du hör Christel Liljeström, Malin Lönnroth, Klaus Suhonen, Sten Frondén och Fredrik von Schoultz.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Leo Gammals och Heine Rautoma. Nyhetshef är Bettina Aspfors.

 • För att locka turister lönar det sig för Sibbo att marknadsföra sig som en del av Helsingfors. Så säger nya näringschefen Elina Dureault. Du får också träffa Niclas Ahlgren från Borgå som spelar i handbollslandslaget. Han kom nyligen hem från en turnering i Georgien.

  Du hör också Mikael Kulju, lärare på Inveon.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén och Katarina Lind. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Hur ser man i Lovisa på att Prakticum och Inveon inte kan enas om sina utbildningslokaler? Vi hör också Niklas Blomander berätta om varför han lämnar slalombacken i Kokon efter nästa säsong.

  I programmet medverkar Niklas Blomander, Fredrick von Schoultz, Robin Bäckman och Mia Heijnsbroek-Wirén.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Heini Rautoma och Mikael Kokkola är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Vi går på körövning inför Borgåkören Cawiars konserter med Walentinakören. Vi snackar också om en ny komediserie om Sibbo. Och så funderar vi på hur viktiga vi invånare är för de östnyländska kommunerna, som ständigt behöver vår hjälp i en massa olika ärenden.

  I programmet medverkar Patrik Gröhn, Topi Haapanen, Anton Frankenhaeuser, Nina Sjöstedt, Pia Sundell och Camilla Wiksten-Rönnbacka.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Heini Rautoma är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Hindhår bybutik öppnade igen efter en paus på sex månader, vi var på plats när dörren slogs upp klockan sju. Klaus Mattheiszen har ett Airbnb ställe i Borgå, men torpet kräver både tid och jobb. Med 200 bokningar per år får han det att gå runt ekonomiskt.

  Du hör också Barbro Lundström, Susann Bremer och Jan-Christian Forsman.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Leo Gammals och Katarina Lind. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • De som kämpar mot en stormarknad på västra åstranden i Borgå ger inte upp trots att förvaltningsdomstolen förkastade alla sju besvär. Citymarket ska ju byggas på samma plats där det nya konstmuseet planeras ligga, är det nyaste argumentet. Du får också lära känna Borgås nya social- och hälsovårdsdirektör Ann-Sofie Silvennoinen.

  Du hör också Markku Välimäki och Jonas Hällfors.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén och Helena von Alfthan.

 • Borgå har haft möte med Telia och lovar bättre tvåspråkig service för den som ringer stadens telefonväxel. Elever i Näse skola ska röra på sig mera på rasten. I vår podcast får du veta vad Rastis går ut på.

  Du hör Hanna Willström, Alma Henricson, Cecilia Nordgren, Vera Broberg, Helmi Vahtera, Emma Viileinen, Jukka-Pekka Ujula och Marith Kullström.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Helena von Alfthan, Heini Rautoma och Fredrika Sundén.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä