Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

JUSSI & THE BOYS  Metsämökin tonttu

GARY PUCKETT & THE UNION GAP  Young girl

THE SWEET  Little Willy

TAMPEREEN POPTEATTERI  Aquarius (musikaalista 'Hair')

MOUNTAIN  For Yasgur's farm

SCOTT MCKENZIE  San Francisco (be sure to wear some flowers in your hair)

CITY COY  Cigarettes

SLADE  Don't blame me

JANIS JOPLIN  Trust me

TABULA RASA  Gryf

LYNYRD SKYNYRD  Searching (live)

WHITESNAKE  Is this love

THE TWEETS  Birdie song

DEEP PURPLE  Fireball

CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Bad moon rising

 

Biisikertomuksia

THE SWEET  Little Willy

Tästä kappaleesta tulee aina mieleeni  kesä 1972 ja Haapamäki ja siellä enon vinttikamari,  jonka seiniä koristi ainakin David Bowien, Suzi Quatron ja Sweet-yhtyeen julisteet.  Olin tuolloin kymmenvuotias10 vuotias ja enoni kahdeksan vuotta vanhempi.  Meillä molemmilla vispas jalka,  kun tämä kipale kajahti eetteriin enon kasettisoittimesta.

Ana

 

DEEP PURPLE  Fireball

Deep Purplen Fireball ja Händelin Messias. Olin töissä nuorena poikana Suomen Yk-liitossa -70-luvun lopulla. Aloitin aamut kääntämällä ns. nupit kaakkoon ja kuuntelin nämä ennen töihin lähtöä. Askel oli kevyt. Molemmat biisit ovat huikean kovaa kamaa.

Jarmo

 

SLADE  Don't blame me

Sladen 'Don't blame me' on toiveeni siksi, että pitäis saada mökin katolta lumet alas. Muutama vuosi sitten tämä toimi. 

Kauko

 

CITY COY  Cigarettes

Olisiko mitenkään mahdollista kuulla Entisten nuorten sävellahjassa 70- luvun lopun hienoa kappaletta ’Cigarettes’,  jonka esitti City Boy- niminen brittibändi?  Se tuo mieleen opiskeluajat Joensuussa.  Oli juuri päästy opiskelemaan silloiseen korkeakouluun ja kurssikavereiden kanssa oltiin perustettu ns. bändi ja tämän City Boy-bändin musiikki toimi innoittajana.  Opiskelut päättyivät ajallaan, mutta hyvä musiikki jäi mieleen.

Haaste vanhoille opiskeluajan bändikavereille  Matille, Pekalle ja Karille City Boy- levyn hinnalla vuodelta 1978.

Ahven

 

MOUNTAIN  For Yasgur's farm

Toisena pääsiäispäivän 2017 17. huhtikuuta tulee kuluneeksi 34 vuotta basisti, vokalisti, biisintekijä ja tuottaja Felix Pappalardin kuolemasta. Vaimonsa Gail Collinsin ampumaksi joutunut Pappalardi muistetaan muusikkona erityisesti amerikkalaisen hardrockin varhaisiin keskeisiin yhtyeisiin lukeutuvan Mountainin perustajajäsenenä, basistina ja toisena solistina. Mountainin legendaarisin kokoonpano, johon kuuluivat lisäksi kitaristi/solisti Leslie West, rumpali Corky Laing sekä kosketinsoittaja Steve Knight, toimi aktiivisesti vuosien 1969 ja 1971 välillä. Erityisen laadukkaita ovat yhtyeen kaksi ensimmäistä pitkäsoittoa, vuonna 1970 ilmestynyt ’Mountain Climbing’ sekä seuraavana vuonna julkaistu ’Nantucket Sleighride’. Molemmat albumit myivät Yhdysvalloissa kultalevyiksi. Tuottajana Pappalardi muistetaan erityisesti voimatrio Creamin kanssa tekemästään yhteistyöstä. Hän toimi mm. yhtyeen vuonna 1967 ilmestyneen klassikkoalbumi ’Disraeli Gearsin’ tuottajana. Biisitoiveena Mountainin repertuaarista olisi Woodstockin tunnelmia muisteleva upea ’For Yasgur's Farm’ yhtyeen legendaariselta debyyttipitkäsoitolta ’Climbing’.

Pertti

 

LYNYRD SKYNYRD  Searching

Syvän etelän rockin yhtyeistä ehkäpä kaikkein legendaarisimman eli Lynyrd Skynyrdin basistina vuodesta 1972 aina vuoteen 2001 ajoittuneeseen kuolemaansa saakka vaikuttanut Leon Wilkeson olisi täyttänyt huhtikuun toisena päivänä -17 65 vuotta.  Wilkesonin keskeisiksi basistiesikuviksi muodostuivat Creamin Jack Bruce,  Led Zeppelinin John Paul Jones, Jefferson Airplanen Jack Casidy,  Grateful Deadin Phil Lesh sekä The Allman Brothers Bandin Berry Oakley.  Biisitoiveena on riipaiseva ’Searching’  Lynyrd Skynyrdin vuoden 1976 studioalbumilta ’Gimme Back My Bullets’.

Nimimerkki  ’ Homegrown’

 

TABULA RASA  Gryf

Nuorena 70-luvulla ja vielä 80-luvun alussa maalla asuessani Nuorten sävellahja oli viikon kohokohta.  Tai kyllähän sen  päihitti live-musiikki Kaavin Iloharjulla.  Uutterasti siskoni Irman kanssa C-kaseteille äänitimme Nuorten sävellahjasta musiikkia.  Kasetteja on edelleen tallessa,  mutta eipä härpäkettä,  jolla niitä voisi kuunnella.  Nykyään liki joka lauantai kuuntelen meidän Entisten nuorten sävellahja-ohjelma  ja tunnen itseni jälleen nuoreksi.   Kiitos mukavasta ohjelmasta. 

Terveiset Irma-siskolle Kokkolaan sekä kaikille Kaavin Iloharjulla käyneille.

Tiina Hannukka

Biisitoiveeni on tamperelaisen Tabula Rasa-yhtyeen ’Gryf’.

 

JANIS JOPLIN  Trust me

Huhtikuuta enskalaiset!

Kaikki mukaan Enskaan hyvän asian puolesta! Pääsiäistä vietetään ja kesä on jo ovella. Janis Joplin oli upea tulkitsija, soulin kuningatar, hippilady, upeaääninen laulaja,  joka lähti aivan liian aikaisin 27-vuotiaana vuonna 1970.  Toiveena Janis Joplinin repertuaarista on laulu ’Trust me’.  Biisissä on kohta: ’love is like a sea' -rakkaus on kuin meri’.

Kiitosterveisin nimimerkki ’Mercedes Bentz’

¨

JUSSI & THE BOYS  Metsämökin tonttu

Hei!

Eikös näin Pääsiäiseen sovi Jussi Raittisen ja Boysien ’Metsämökin tonttu’?  Lauletaanhan siinä munimisesta.  Samalla lähetän pääsiäisterkut kaikille,  erityisesti  kukkorintaisille.

Terveisin Yks kana

 

60-luvulla letkajenkka, 80-luvulla tiputanssi, lambada sekä breakdance ja 90-luvulla macarena? Miten nämä tai jokin näistä sinulta sujui? Missä edellä mainittuja tuli tanssittua?

Sitäpä tuli tanssitua tuota tiputanssia töiden lomassa Vossikassa Heinolassa sekä Kyproksella suomitansseissa. "Lampaan pataa" tuli tanssittua Heinolan kk:ssa Restaurant Dance Pubissa, ja kuinka ollakaan taasen työn lomassa. Työni on sujunut siis tanssien... (Veli-Matti)

---

Letkajenkkaa on tullut tanssittua ja tiputanssiakin jokunen kerta,mutta nuo kaksi muuta on jäänyt tanssimatta.Minun nuoruudessa sheikattiin tyttöjen kanssa ringissä ja laukut olivat ringin keskellä.Loppuillan hitaita sitten sen "valitun" kanssa. (Tarja)

---

Olin armeijassa 1981-82 ja eräällä iltalomalla Kouvolassa hain nättiä tyttöä tanssimaan, mutta... tanssi olikin "tiputanssi", kyllä hävetti! Lambadaa tanssin 90-vuonna Etiopiassa ja macarena kumma kyllä rantautui Namibiaan ~1996, kun olin siellä töissä. (Timo)

---

tiputansittu 1982 yo-keväänä Täffällä Espoon Otaniemessä. (Markku)

---

Tiputanssia on tullut 80-luvulla tanssittua, mutta myöskin letkajenkkaa samoilla vuosiluvuilla. (Hanna)

---

Tiputanssia on jokunen kerta kokeiltua (Outi)

---

Noista erilaisita diskotansseista tulii heti tiputanssi vajvasti tajuntaan. Se oli jotain 80 luvun alkua Huittisten Seurahuonella kun dj Kutsa (Kutila) soitti ko kappaleen ja spiikasi sen olevan topissa euroopassa. Sitä kuunnelitiin ihmeissään ja eipä kummoselta kuulostanu, mutta siitä huolimatta sitä tuli sen jälkeen monta kertaa tanssittua. Ja nyt jälkeenpäin leyjkajenkkain näyttää miljoona kertaa terveemmältä touhulta. Mutta sitä se rakkaus teetti, hölmöä ketkuttelua tanssilavalla.  (Jukka)

---

Olen niin entinen nuori, että kaikki tyylit on kokeiltu...breackdance ehkä hiukan hakusessa  (Marjut)

---

Lambadaa silloisessa Leningradissa tanssin. Metsäkoulusta Mikkelistä oltiin luokkaretkellä ja meno oli liiankin hurjaa..Rahaa tuli paljon siellä, kun kaikki haluttiin ostaa, eli vaikka vaatteet päältä. Terveiset kaikille vuonna 1982 Vappuna Lenigradissa ja Etelä-Savon metsäkoulussa olleille. (Paula Laihialta)

---

Lambada oli kova sana aikanaan. Risteilyillä ja tanssiravintoloissa sitä tuli veivattua, ja hyvin sujui.  (Tarja)

---

1982 olin Leningradissa luokkaretkellä ja Moskova-hotelli oli juuri avattu. Siellä me hurjat nuoret tanssittiin tiputanssia. Mullakin mekon helmat hulmusi ja piikkikorot kopisi. Ihme ettei nilkat nyrjähtäneet (Merja)

---

Tiputanssia teininä 1982 Los Pacosissa Parilla-ravintolassa vanhempien valvovien silmien alla, Lambadaa Lappeenrannassa opiskelijana Kleopatra-discossa, Macarenaa Ruotsin laivalla... Letkajenkkaakin on pompittu aikojen saatossa. Breakdance-videoista tulee ensimmäisenä mieleen There`s No Stopping Us, eipä taipunut tämä keho moiseen  (Pia)

 

HAASTEITA YMS. YMS

Tepasto, Ounasjoki, aurinko ja hankikeli. Haastamme kaikki hangella liikkujat Enskaan Pääsiäisterveisten kera. Merja, Pauli ja Jarmo.

Kaikki cisse häkkinen-fanit mukaan enskaan ja munarikasta pääsiäistä!! Mixu

Toivelevy on Gary Puckett & The Union Gap-yhtyeen levytys 'Young girl', Huomio Seija Linnavuoressa, oletkohan kuulolla? Muistatko tämän kappaleeen 60-luvun lopulta? Oi niitä aikoja! Terveisin Liisa silloisesta Koskenmäestä.

Onnea Mäkisen Tapsalle 50 v johdosta ja kyllä suksi vielä luistaa T.Ahti, Niko, Annikki ja Vote

miksi laihialla käytetään tiukkoja housuja?? Ne hautovat munia.

Ahoi Torvoilan Myllyjärvi. Pääsiäisterveiset Munakkaalta, siis isolta. Toivottavasti Hauhon piinaviikot ovat kuluneet leppoisissa merkeissä. Ulkoilua, hyvää ruokaa, ehkä tilkkanen punaviiniä ja mämmiä. Näin ainakin täällä Omelettella, siis grandella. Tämän illan tavoitteena saada vielä Omena järveen...ps. Ja huomenna sitten huudetaan HPK:n naiset seuraavaan finaaliin voidaksemme taas todeta, jotta: Tällaisena päivänä on hienoa olla suomalainen. Terveisin Ödemarkit & Äpple

suomen hallitukselle pääsiäisen toivotukset tv.kimmo

terveisiä vanhalle rouvalle t:vanha herra

Pääsiäisterveiset Vitsiälän väelle täältä kylmästä Väärjoelta.

kaikille kauniille naisille munarikasta pääsiäistä! Siis munarikasta ja meille miehille tipurikasta! Pääsiäinen on iloinen asia!  -trulli-

Suvisumppuun pääsiäis terveiset täältä tienpäältä,alaspäin ajellaan. Terveiset myös kaikille Kuohun discoilijoille. Terveisin iipa ja Jari

Matkalla Levin lumimaisemista kohti etelää toivotetaan riemukasta matkaa perässä tuleville Arjalle, Sipelle ja Jamille.  Terveisin Jenni, Roni, Nea & Nikke.

haastan kaikki kissan omistajat Entisten nuorten sävellahjaan

Toivekappale  San Fransisco, jonka lauloi levylle vuonna -67 Scott McKenzie. Terv. Lasu Kiviranta

Opettelin tanssimaan Lempäälän lukion aikana Suomen huippuopettajien Niemisten tanssikoulun kurssilla. Yksi parhaista ja eniten elämään iloa tuottaneista asioista! Nyt kypsyneenä kavaljeerina saamme daamien kanssa parketilla ihania yhteisiä hetkiä, joista lökäpöksyräppärit ei osaa edes unelmoida ;-) Rakkaat terveiset daameista ihanimmille Eijalle ja Sonjalle. Terv. Hartzan, idän ihme

Heippa Pirkko Kontinen siellä Taaperonkujalla ja tiplomaatti tyttäresi Outi,miten olikaan hauskaa Jklässä nimiä vaan papereihin ja menoks. Terv.sisko-LEENA.

ykä ja bag' iloista pääsiäistä vanhoille cemt-kuskeille! Terveiset porista.

Pino laittaa terveisiä kaikille tutuille

Terveiset Jukalle ja Tapsalle porukoineen. Hyvää Pääsiäista ja mukaan drinkin hinnalla. T: Jarski

Yks Pääsiäisnoita lomailee mökillä ja nauttii monenlaisesta ilmasta lumesta ja auringosta.Lähettelee koiran kera terveiset Artolle Piilopirtille,Anitalle +Arille Kotirantaan ja muille tutuille ympäri Suomea.....t.Pipsa ja Sasu hauveli

Nuoruusmuistoja Lahdesta 70-luvulta. Terkut Paulalle, Riitalle, Annelille, oltiin niitä ninihameisia tarjoilijoita ravintolassa, sittemin roolimme vaihtui päivä työhön kaupan kassalle ja toimistoon ja hameen helmat piteni.Ystävyys on meillä säilynyt. Senja-Liisa Vuokatista

Rolfille paljon onnea merkkipäivänä 20.4., pikaisiin paranemisiin toivoo Armi

Mutsi lähettää rakkaat terkut Vilpertti-pojalle Aamutähden maahan.

Raimolle kiitos,kun oot jaksanut katsoo mua jo 27 vuotta.  meijän päivä tuleekin 19.4.-17 sydämelliseti kiitäen Kaija

Seppo Hottinen Jyväskylästä haastaa Rauli Leppijärven, Timo Hanhivaaran ja Hannu Kärjen Entisten nuorten sävellahjaan

Hei Tea. Lämpimät onnittelut tulevan vuosipäiväsi johdosta. Jaksaa jaksaa, vielä suksi luistaa. Rakkaudella Hannusi.

Anita ja Tatu Kotirannasta vastaa saamiinsa terveisiin Artolle, Pipsalle ja Sasulle ja toivottelee mukavaa pääsiäisaikaa Piilopirtille.

Tässä pieni vitsi.Niki lauda ajoi pahan kolarin ja joutui sairaalaan.Sanoi hoitajille että tästä ei sitten kerrota kenellekään ja hoitaja sanoi että ei kerrota.Sattui sitten niin että kun Niki lauda heräsi leikkauksen jälkeen niin huone täynnä kukkia ja yhdessä oli lappu että kiitos korvista viereisen huoneen kaunis nainen.Hoitaja lohdutti että muut eivät tiedä tästä mitään.T.J.

KISSANAINEN Pyhien Birmojen Simonin ja Shakiran hoitaja omistaja ELINA VISKAA PÄÄSIÄISTERVEISET VARSINKIN KOHTALOTOVEREILLE jotka pääsiäistä viettää Flunssan runnomana. TÄSTÄ VIELÄ NOUSTAAN. T. Elina Sodankylästä

Haastan enskaan tekstarin hinnalla kaikki Lohjalla yhekskytluvulla aikuistuneet diskohumppaajat. Stina Nikkola

Lähetän ihanalle rakkaalle Merjalle Ouluun Lämpimiä pääsiäisterveisiä.Terveisiä lähettää Juhani

aviopari riiteli. Ukko sanoi paikkaas on kyselty mamma vastas paikkaas on koeteltu.terv. Savon mimmi

Kiitos moottoripyörä kyydistä Vihantasalmelta Mikkelin rautatieasemalle juhannuksena 1975.

terkkuja kaikille tutuille leveejärvelle.erityisesti tarjalle ja veskulle. Joko olet vesa toipunut yllätyksestä!T kikka ja harri

TERKUT KIMMOLLE TEUVALLE LÄHETTÄÄ MERJA MIKKELISTÄ. TOIVEBIISI JOTAIN DEEP PURPLEA.

mitä suomi poika sanoi espanjan mallorcalla kauniille amazonille baarissa? Mitä juanitta? ? ? ? ?

muistan tarinan kun työkaveri muuttui bileissä john travoltaksi juotuaan pullon kossua! Ne käsiliikkeet ja pöydällä tanssimiset! Hän sai pitkäksi aikaa lempinimen travolta! Sanoi vaan en muista illasta mitään! Kyllä se 70-luvun disco musa oli vaarallista heh! Terveisin disco hile-

Jouko I ja Lispe muistatteko yhteistä Juhannusta Hinkulassa.T.H Levytoive CCR:n bad moon rising

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähetykset

 • la 15.4.2017 15.03 • Yle Radio Suomi Lahti

Jaksot

 • Soitetut levyt
  THE WHO Won't get fooled again
  RATSIA Kassapäät
  ALWARI TUOHITORVI Senorita de Colombo
  THE BEATLES Rock and roll music
  TAPAUS LINDELL Kyllä ennen oli kaikki paremmin
  PELLE MILJOONA OY Vapaus on suuri vankila
  U2 "40"
  BRYAN ADAMS Heaven
  CAT STEVENS O Caritas
  SLADE Cum on feel the noize
  PINK FLOYD Money
  RAPTORI Oi beibi
  JOURNEY Don't stop believin'
  THE DOORS Wintertime love

  HAASTEET YMS.
  Onnittelemme Terttua Vaasasta tämän päivän syntymäpäivän johdosta. Aamulla muisteltiin sinun 60-vuotisjuhlia Sappeella seitsemän vuotta sitten. Hyvät bileet. Paikallahan vieraili silloin melkein aito Abba, heittäen keikan meidän mökissä ja jopa naapurissakin. Mamma Mia! Enää kolme vuotta siihen kun saat kaulaasi uuden vuosikymmenen merkin. Terveiset kaikille paikallaolleille toivottavat Benny, Frida ja kuuluttajapoika

  MIKKELIN RANTAKYLÄÄN KIELOTIELLE TERKUT 'SULTTAANI'-KARILLE. ANNA SAHAN SOIDA! PURUT LENTÄÄ, LEIMIKKO PIAN HAKATTU. TERV. TYÖNJOHTAJA VEXI P.

  Ratsia-yhtyeen johtohahmo, keskeisin biisintekijä, solisti ja kitaristi, helmikuussa 1997 edesmennyt Jyri Honkavaara olisi täyttänyt 16. tammikuuta 59 vuotta (Pertti)

  Sydämelliset onnittelut Tanja Konttiselle Pohjankuruun,Raaseporiin! Viimeinen viikko alle viiskymppisenä alkaa nyt, ensi lauantaina juhlitaan! Terveisin Päivi ja Jukka Billnäsistä

  Onnittelut Ilmarinkadulta Suvisumpun päivänsankarille ja terveiset teille kaikille kahvikekkereissä mukana oleville.

  Vastaamme Utsjoen Ekin haasteeseen ja haastamme Enskaan mukaan kaikki, jotka ovat saaneet partiosta vuosikymmeniä kestäviä ystävyyksiä. Terv. Kulttuurikulkurit

  Rakkaalle Henry-murulle nimpparionnea! Pidetään yhtä seuraavatkin 40 vuotta. Toivottelee Pikku Ulla-bulla

  Elämä on kuin ihana retki, joka on täynnä yllätyksiä ja mahdollisuuksia. Ikävuodet ovat numeroita, mutta sisäinen minä on iätön. Hyvää syntymäpäivää Paula Jokirannalle Työmiehenkadulle Kotkaan 11.01.-19 johdosta T: Kirsi ja Jorkka Puertosta

  Entinen nuori ... nyt vuotta vaille 50 ....Onnea Hannele "Hansu" Ylöjärven Siivikkalassa. Hyvää synttärimatkaa Aulangolle. Juhlitaan kun tavataan ja juodaan kuohuvaa. Muut sukulaiset haastetaan keräykseen kuohuvan tai omantunnon mukaan. Kotiväki

  ONNEA ALPO HEIIKISELLE EILESEN PÄIVÄN JOHDOSTA. SORI, ETTÄ NUKAHDIN ENKÄ TULLUT "BILEISIIN" MUTTA TULEN TÄNÄÄN.HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ SINULLE JA TARJALLE.T. RIITTA

  Haastan enskaan kaikki 1. joulukuuta viime vuonna Pelle Miljoona Oy:n Ylivieskan akustisellan keikalla olleet! Keikka oli loistava! Andy, sami, pelle, tumppi ja taskinen kiitoksia teille kaikille mahtavasta illasta ylivieskassa! Tänä iltana rundi loppuu hesan jäähalliin klo 20 pelle miljoona oyn rundin vika keikka ja kaikki mukaan! Toiveena pelle miljoona oyn vapaus on suuri vankila. Kiitoksia! Rokkimestari Coccolasta

  pirrelle ja jasulle terkkuja punkalaitumelle. Terveiset Savosta Ireneltä ja Karilta

  Terveiset kaikille tutuille ja tuntemattomille. Mila

  Pirre ja Jasu vastaavat Irenen ja Karin terveisiin js haastavat heidät Enskaan sen hinnalla mikä oli, kun paskan myivät

  Riemukkaat synttärionnittelut Haapajärvelle Kylmäluoman Riitalle keskiviikkona olleen 50-vuotispäivän johdosta! T. Hanna ja Juha

  Haastan kaikki 80-luvun raisiolaisnuoret Kivelän grillin hampurilaisen hinnalla mukaan. Antti

  Haastan kaikki 1. helmikuuta 60 täyttävät 6 €:lla mukaan ja toivotan meille etkoja tänä iltana viettäville herkullista iltaa. Toivottaa Me ite

  Miksi 17 basistia jonottaa Tavastian ovella? Pitää olla 18 et pääsee sisälle. Vitsin myötä sydänlämpöiset onnittelut Joutsaan Terolle. 21.1.tulee 1/2-vuosisataa täyteen ja naurattaa silti. Terv.Kotiväki

  Haastan Yrjö Savolaisen, Toni Savolan ja Heikki Niirasen Entisten nuorten sävellahjaan. Terv. Seppo Hottinen Jyväskylästä

  Terkut täältä Hailuodosta -17 astetta pakkasta.Terkkuja laittaisin Ipalle,Rauhan poppoolle,matzalle, Liisalle,Ipalle ja Bamballe täältä pikku pakkasesta. Lystipä olikin käydä lenkillä. Kaija

  Hei, vähän surullista tulee näin lauantai-iltaan. Meidän perheenjäsen, vuohityttö 17-v nukkui pois. Minäkin, hevimies (-70) en ole ennen kokenut näin kovaa kaipausta. Haastan kaikki 10 eurolla mukaan, jotka olette menettäneet eläinperheenjäsenen.
  Ennen kaikki oli paremmin, myös musiikki. Tämä kappale on kauneimpia ja hienoimpia kappaleita ja antaa toivoa. Toivon Journeyn 'Don't Stop Believin'. Pappa

  Matti ja Teppo tappelivat ja Jouko tuli ja kosti! Miksi Maukka Perusjätkä ei koskaan esiintynyt Turkin Istanbulissa? Istanbulissa tehdään maukasta kebabia! Toiveena The Doorsin 'Wintertime love'. Kiitos ja kaikille hyvää viikonloppua! Mike

  haastan kaikki syyskuussa 1962 ensimmäisinä oppilaina Niinisalon yhteiskoulun aloittaneet Entisten nuorten sävellahjaan. Meitä oli 38 oppilasta ja 6 opettajaa. Anne

  Biisikertomuksia

  SLADE Cum on feel the noize
  Olin 12-vuotias kun kuuntelin Sladea ja olin onneni kukkuloilla kun kerran koulussa saimme luokassa kuunnella bändiä. Kirjoitin ompelemalla bändin jätkien nimet farkkuihin, toiseen punttiin ompelin Uriah Heepin poikien nimet. Kyllä Sladen ’Cum feel the noize’ pistää potkua polveen! Riley

  THE BEATLES Rock and roll music
  ‘Beatles for Sale’-albumi ilmestyi vuonna -64. Bändi oli tullut jo tutuksi radio- ja tv-aaltojen kautta ja isäukkoni antoi ukaasin, että sitä ’piitlesiä’ ei sitten meillä kuunnella. Olin hankkinut taskurahoillani rokkilevyjä ja kuuntelin niitä salaa, kun isä oli työmatkoilla. ’Beatles for Sale’ oli ensimmäinen LP-levyni ja kuuntelin usein ja hartaasti levyn ’Rock and roll music’-kappaletta. Ajan mittaan levysoittimen neula kului loppuun ja ostin uuden. Olin hieman kömpelö käsistäni enkä oikein saanut tinattua neulaa oikeaan asentoon. Pyysin ujosti isää tekemään sen uudestaan ja tinaamisen jälkeen isukki sanoi: ’No annapa se ’piitles’-levy tänne, niin kuunnellaan yhdessä. Vähänpä minua nauratti! Matti

  THE WHO Won't get fooled again
  The Who-yhtyeen konsertissa Helsingin jäähallissa vuonna -67 oli kyllä sellaista menoa, että tässä maassa ei oltu aiemmin moista nähty. Siellä nähtiin mm. Pete Townshendin tuulimyllykitarointi, Keith Moonin heittäytyminen ajoittain rumpusatsin päälle sekä Roger Daltreyn mikin pyöritys. Lopuksi pantiin kitara, rummut ja ämyrit ns. ’lunastuskuntoon’. Riitti siinä ensimmäisessä käymässäni konsertissa ihmettelemistä. Jos toivoa saa niin toivebiisi The Who’n tuotannosta olisi kappale ’Won`t get fooled again’. Reka

  ALWARI TUOHITORVI Senorita de Colombo
  Heippa 70-luvun nuoret!
  Korpilahden Nelospirtin esiintymislavan takaseinä oli koristeltu kokonaan hopeanvärisellä alumiinifoliolla. Siinä kerran ällisteltiin bändiä, jonka soittajilla oli kiiltävät lurex-esiintymisasut. Bändi soitti vetävästi hyvillä soundeilla ’Sapelitanssia’ kitaraversiona! Ei oltu sellaista vetoa ennen kuultu. Keikan jälkeen bändin basisti tuli ulos ja heti piti mennä kyselemään kaikenlaista hänen keikkakamoistaan. Roudarit siinä lastasivat bändin postinkeltaiseen 508-pakettimersuun soittajien kamoja. Bändi lähti, mutta niin paljon se vaikutti, että tässä kohta eläkeläisenä, avaan bändin kasettikotelon vuodelta -75, mutta se, mitä siitä kuuluu, on enää pelkkää suhinaa!
  Siis, voisiko jo 60-vuotias "nuori" saada kuulla tuon bändin toiselta levyltä, ’Asia on ananas’ kappaleen ’Senorita de Colombo’? Siinä on Juice Leskisen tekemät sanat ja kappale jytisi komeasti. Ja se bändi oli vanha kunnon Alwari Tuohitorvi Haaste kaikille tulla mukaan Enskaan 10€/ silmälasipari! Nimimerkki ’Eläkkeelle 2 viikon päästä’

  PINK FLOYD Money
  Ehdottomasti paras lavashow minkä olen koskaan nähnyt, oli Pink Floydin keikka Lahden suurhallissa 10. kesäkuuta vuonna -89. Upea taustakangas, keskelle lavaa katosta lentänyt ja siinä räjähtänyt sänky yms. yms.; puhumattakaan bussin kokoisesta ihmisten päiden yläpuolella leijailleesta siasta. Huh, huh!! Pink Floyd-LP:ltä ’Dark side of the moon’ voisi soittaa vaikkapa kappaleen ’Money’. Terv. Pasi ’The Fluteman’ Puolakka Keravalta

  RATSIA Kassapäät
  Muistaakseni vuoden -79 lopulla kuulin Ratsia-yhtyeen ’Kassapäät’-biisin radiosta. Vaikutus oli kuin salamanisku, punk ja uusi aalto vei musiikilliselle tielle ja asenteelle, jolta ei ollut paluuta. Kimmo -68

  CAT STEVENS O Caritas
  Olisipa kiva kuulla lukemattomien, hienojen ja monasti kuunneltujen biisien lisäksi Cat Stevensin ’O´Caritas’-biisi. Siinä lauletaan niin kreikaksi kuin englanniksi ja tahdistus on poikkeuksellisen hieno ja kaunis. Kappale on eräs osoitus siitä, kuinka lahjakas ja monipuolinen Cat Stevens (anteeksi siis nykyinen Yusuf Islam) on. Popmusiikin kirjo on valtava ja onneksi löytyy aina kulloisistakin valtavirroista poikkeava esityksiä - kuten vaikkapa Jethro Tullin omintakeiset sovitukset. Esa Kivivuori

  U2 "40"
  Muistan, kun enoni soitti tätä kappale LP-levyltä. Ajattelin, että onpa omituista musaa, mutta jo samana kesänä olin ihan fani. Niin se mieli muuttuu, onneksi. Rollo

  BRYAN ADAMS Heaven
  Toivoisin soitettavan Bryan Adamsin biisin ’Heaven’ vuodelta -83. Olin 90-luvulla naimisissa mukavan miehen kanssa, mutta emme ole enää. Häissämme ystävät soittivat tämän kappaleen ulkona järven rannalla. Tanssimme sen nuorena ja rakastuneina ystävien ympäröimänä. Se oli elämäni hienompia hetkiä. Terveisiä eksälleni Jukalle ja toivon kaikkea hyvää hänen elämäänsä. Teija

 • Soitetut levyt
  LED ZEPPELIN Good times, bad times
  MIDDLE OF THE ROAD Chirpy chirpy cheep cheep
  EPPU NORMAALI Myrkkyä
  ART GARFUNKEL Bright eyes
  COMBINATION Eagle
  THE CLASH Train in vain
  SECRET SERVICE Ten o'clock postman
  ROXETTE Neverending love
  THE BEATLES All my loving
  EARTH, WIND & FIRE Let's groove
  ISOKYNÄ LINDHOLM & ORFEUS Sä avasit oven
  LENNE & THE LEE KINGS Stop the music
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL Who'll stop the rain

  HAASTEET YMS.
  hyvvee kuluvaa vuotta kaikille ja haaste 10 e per henkilö, joilta otettiin mies pois taivaaseen saappaat jalassa viime vuonna. ikävä on suuri... Terveiset täältä Pohjois-Karjalasta

  40-vuotis syntymäpäiväonnittelut 10.1. täyttäneelle Janille. Tänään juhlitaan.Onnittelut myös Tuulalle Siuntioon, Sarille Kivenlahteen ja Jussille Ypäjälle. Terv. Hopot ja kaikki Espoonlahden ystävät

  Hän tuntee kvantit ja kvintit. Mutta Juha, kummasta jää suu makeammaksi: Sirkusta vai Pulmusta? Terv. kursk. Eka

  Kemistä oon ja kehtaan sanua. Autetaan lapsia ja ihmisiä. Haastan hymyllä ja huumorilla kaikki Huvikummussa jammailleet!

  HAASTAN LAHEN LYSKASTA -67 KIRJOITTANEET MANELIN (=KAHVILA JOTA EI ENÄÄ OLE) PULLAKAHVIN JA TUPAKKA-ASKIN HINNALLA ENTISTEN NUORTEN SÄVIKSEEN. OLLI ESPOOSTA

  Kaikki Kemiläiset ja muutkin paljasjalkaset: lähetään kympillä mukaan Entisten nuorten sävellahjaan. Jospa tää hiukan auttais. Ei jätetä ketään yksin!

  VUODEN -82 LAISKOILLE LASKIJOILLE MERKONOMEILLE JYVÄSKYLÄSTÄ TERVEISET. LATE: OOTKO MYÖHÄSSÄ? VIER.KAVERI H.KALLIO KAWA KULKEE? KANGASNIEMEN.PYYKKÖNEN

  haastan kaikki Mimman partiokaverit jotka olivat hänen siunaustilaisuudessa tai muuten ottivat osaa suruuni. Terv. Eki Utsjoelta

  Haastan Lahden Mukkulan saunaryhmämme ja siinä vierailleet ystävät perinteisen kääretortun hinnalla Entisten nuorten sävellahjaan. Muisteluterveisin Kari

  terveiset Kikalle ja Jorkalle buertoon täältä koreasta ! P.s onko tipaton tammikuu?

  Katselin nuorinta tytärtäni syksykesällä hääpuvussaan, onnea hekuen, suunnitteli häämatkaa kauas toiselle puolelle maapalloa. Eilen tuli viesti Vietnamista. Hänen toiveensa ja haaveensa toteutui. Niin minäkin haaveilin joskus kauan sitten, häistä ja matkustamisesta ym. Jotakin toteutui, sainhan tyttären, kaksikin ja kolme poikaa. Matkustamistakin vähän. Siihen aikaan kun kaikki oli avoinna edessä ja haaveissa. Leena

  Haastanpas jokaisen ufolta kaakaon saaneen sen juoman hinnalla Entisten nuorten sävellahjaan. Oliko vihreetä vai ruskeaa!? T. Mervi

  Yhdysvalloissa oli nuori JFK, Suomessa on ikääntyvä JKR. Onnea 14.tammikuuta johdosta. Terveisin pizzan seinään saanut Heli sekä Kissanainen. JKR: olit muinoin nuori, nyt sexy

  la 16.1 -65 tanssilinja joroisiin pieksämäeltä:siellä tapasin hänet !Eläkepäiviä yhdessä vietämme! Halauksin Raili

  Kotirannan väelle kiitokset aurauksesta,teikkekös lumiukkoja pihaan kans....mukavaa saunailtaa!!!Muillekin tutuille ympäri Suomea terkkuja...t.Pipsa,Arto ja Sasuliini

  haastan Tanssiorkesteri Vanajan Fender-miehet kielisatsin hinnalla Enskaan. Vesa

  Utajärven entiselle nuorelle, ikinuorelle Iitulle lämpimät onnittelut 14.1 olevan merkkipäivän johdosta toivottaa Raija

  Tupoksen karimontun Kahlaajat Vuodelta 78-80 mukaan tähän Parin bensalitran hinnalla. Kiitos kivoista kesistä. T. Tyttö rapakon reunalta

  rakkaalle Jari miehelle 22 vuoden jälkeen terveiset... Kiitos että olet olemassa ja minun rakas mieheni terv. Taina-vaimosi

  Haastan kaikki yyterin kongressihotellissa 70-luvulla työskennelleet tarjoilijat Entisten nuorten sävellahjaan. Terv. Anneli

  Hei! Terveiset täältä espanjasta auringon alta! Haastan kaikki Koivukylän
  neuvolan terveydenhoitajat mukaan Entisten nuorten säävikseen työpaikkalounaan hinnalla.
  Ja ps. Kuunnelkaahan huomenna Kansanradiota...ties vaikka olisin linjoilla! Arja

  soittakaa Isokynän 'Sä avasit oven'rakkaani Ahto-Setän(kuoli-83)muistoksi t. Jukkeli Hml:sta. terveisiä Velille Hesaan

  Haastan rakkaan pihasaunan lämmittäjän entisten nuorten sävellahjaan halkosylillisen hinnalla. Laitathan myrskylyhdyt palamaan, että löydän perille. Terv. Päiväunilta herännyt

  haastan yli 70-vuotiaat edelleen työssä käyvät Enskaan. terv. Vm-46

  Toive on Lenne & Lee Kingsien 'Stop the music' Ystäväpariskunnan hääjuhlissa vuosia sitten soitin kasettimankaltani väliaika-ja yömusiikit ja illan isäntä toivoi ko. kpl. säännöllisin väliajoin. Nyt tuli vanhat kivat muistot mieleen. Terveiset Jukalle ja Marikalle! t.Jorkka

  haastan poikakaveri Stigun mukaan Entisten nuorten sävellahjaan. Oleppa kiltisti!

  Haaste jos virkkaat sukkia niin lupaan puolestani virkata kitaraa t. Nesto. Toiveena CCR:n 'Who'll stop the rain'

  Biisikertomuksia
  EPPU NORMAALI Myrkkyä
  Eppu Normaalin biisi 'Myrkkyä' kolahti 80-luvun alussa todella kovaa. Tästä alkoi vuosikymmeniä jatkunut Eppujen fanittamien. Biisi itsessään on mielestäni koko Eppujen tuotannon kokonaiskuva ja esimerkiksi Saimaa-ilmiö-elokuvassa nähty versio saa minut innostumaan vieläkin teinipojan lailla. Biisissä on vaan sitä jotakin mitä en osaa selittää. Martti Syrjä kertoi jossakin haastattelussa kokeneensa jonkinlaisen hurmostilan nähdessään Ramonesit 70-luvun lopulla livenä. Uskon kokeneeni jotakin samaa, kun näin Eput keikalla. Jollakin tavalla Eppu-porukasta Juha Torvinen on aina ollut idolini. Siinä on sitä jotakin, kun Torvisen kitara murisee. Aki
  (PS. ’Myrkkyä’-kappaleen toinen sanoittaja on eilen perjantaina 60-vuotiaana edesmennyt Eppu Normaali-bändinimen keksinyt ja alkuperäisessä kokoonpanossa bassoa soittanut Mikko Saarela)
  R.I.P. Mikko Saarela 16.1. -58 - 11.1. 2019

  MIDDLE OF THE ROAD Chirpy chirpy cheep cheep
  Haaste Entisten nuorten sävellahjaan viinilasillisen hinnalla ja onnittelut puolikkaalle kottaraisparvelle eli rakkaille ystävillemme Tainalle ja Tuijalle, jotka täyttävät kauhistuttavat 60 vuotta torstaina 17.1. Syksyllä juhlimme ja mahdollisesti vähän nauramme Berliinissä, kun toinenkin puoli parvesta on saanut samat lukemat kasaan. Nauttikaa päivästä, mutta varoen!
  Toivelevynä meille niin tärkeä Middle Of The Roadin ’Chirpy chirpy cheep cheep’, johon liittyvän Upinniemen sotilaskodissa esitetyn tanssiesityksen toivoisimme kai kaikki jo pystyvämme unohtamaan... Terveisin Helena ja Anne

  ROXETTE Neverending love
  Hittikone Roxette on sulostuttanut elämääni jo neljällä vuosikymmenellä. Nykyisin ei ehkä ole muodikasta sanoa diggailevansa näitä Per Gesslen hittikynästä lähteneitä balladeita ja rallatuksia, mutta 80/90-lukujen vaihteessa ja myöhemminkin duo oli niin suosittu kuin vain voi olla. Meitä suomalaisiakin faneja on ollut hurrrrrjan paljon.Toiveenani on silkkaa kasaria eli Roxetten ’Neverending love’ vuodelta -86. Nimimerkki ’ Rox4eva’ Helsingistä.
  PS. Roxetten Per Gessle täyttää tänään 12. tammikuuta -19 60 vuotta

  THE BEATLES All my loiving
  Naapurin kaunis Lea kutsui minut yhdessä matikkaläksyjä tekemään. No ehkä siinä oli mukana myös molemminpuoleista 15-vuotisten nuorten viritystä, mutta se mikä räjäytti pankin oli se, että Lea laittoi soimaan hänen uudella soittimellaan kappaleen ’All my loving’! Silloin oli nuorten rakastuminen lähellä! Että nyt soimaan ’All my loving’ ja heti! Terveisiä kaikille rutikaisille Konnevedelle! Terveisin Semho

  LED ZEPPELIN Good times, bad times
  Led Zeppelin ensimmäisen albumin ensimmäinen biisi ’Good times, bad times’ on levytoiveeni. Onhan se niin mahtava biisi heti ensitahdeista alkaen. Petri
  ---
  Soittakaa Led Zeppeliniltä ’Good times, bad times’. Tiedoksi, että Korsossa Tanhurinteellä olen ollut aikoinaan katsomassa The Renegades- sekä The Lollipops-yhtyeitä. Stigu
  ---
  Ikävä kyllä en ole nähnyt Led Zeppeliniä enkä Robert Plantia koskaan livenä. Led Zeppelin on yksi maailmankaikkeuden upeimpia bändejä. Liisa

  (PS. Led Zeppelin ensimmäinen albumi julkaistiin päivälleen 50 vuotta sitten 12. tammikuuta vuonna -69)

  SECRET SERVICE Ten o'clock postman
  Hyvät entiset nuoret. Te kaikki muistatte ajan nuoruuden ennen tietokoneita, sähköposteja, kännyköitä ja muita nykyisiä viestimiä. Lankapuhelimen tärkeää soittoa odoteltiin viikonlopun jälkeen kotona ihan koko ilta tai yritettiin saada juuri hänet vastaamaan siihen. Rakkauskirjeetkin kirjoitettiin ihan oikeasti paperille ja vietiin kirjekuori postilaatikkoon. Haastan teidät kaikki lankapuhelinlaskun ja postimerkkien hinnalla Entisten nuorten sävellahjaan. Toivekappale on Secret Servicen ’Ten o clock postman’ vuodelta -79. Vepa

  ART GARFUNKEL Bright eyes
  Olin nirppanokkaneitinä muuttanut Turkuun opiskelemaan ja eräänä iltana menin paikalliseen opiskelijoiden suosimaan diskoon. Sisään käveli komistus ja suoraan siihen minun viereiselle tuolilleni. Minun puoleltani tapahtuneiden normikiertelyjen jälkeen kaveri pyysi minut tanssimaan ja biisi oli juuri tämä ’Bright eyes’. Sen biisin aikana polvet pettivät ja olin myyty - forever. Nyt ollaan oltu kimpassa 39 vuotta ja tuo laulu toimii aina! Terveisin Muusa

  THE CLASH Train in vain
  The Clash on vuonna 1976 perustettu britti punk-yhtye. Toiveenani olisi kuulla kyseisen yhtyeen läpimurtoalbumilta ’London Calling’ raita ’Ttain in rain’. Vuonna -79 julkaistu tuplavinyyli sisälsi 19 kappaletta, mutta levykannessa oli vain kahdeksantoista biisin tiedot. Ojalan laskuopin mukaan jokin "mättää”??? No alunperin oli suunnitelmissa , että ’Train in vain’- kappale olisi kaiverrettu notkealle lerppuvinyylille ja sitä olisi jaettu New Musical Express-lehden kylkiäisenä. Jokin juttu ei kuitenkaan NME-lehden kanssa natsannut ja kappale päätyi viimeisenä kappaleena ’London Calling’- tuplalle. Levykannet olivat kuitenkin jo menneet painoon ja vahinko tapahtunut. Tarkkaan katsottuna kappaleen nimi ’Train in vrain’ löytyy kuitenkin vinyylikaiverruksena LP-tuplan nelospuolelta. The Clashin tarina pättyi lopullisesti vuonna 1985, mutta rockklassikkoalbumi ’London Calling’ elää ikuisesti. Terveisin Jakke.

 • Soitetut levyt
  DAVID BOWIE The prettiest star
  MARY HOPKIN Those were the days
  QUEEN Love of my life
  THE PANSIES Road movie scene
  JUICE LESKINEN & COITUS INT. Odysseus
  KAUKO RÖYHKÄ Kanerva
  HECTOR Lapsuuden loppu
  JOHN LENNON Imagine
  HURRIGANES Hey Bo Diddley
  BACCARA Parlez-vous francais
  TAPANI KANSA Päättyneet on päivät
  SUZI QUATRO Keep on knockin'

  Kaikki ohjelman biisikertomukset Yle Entisten nuorten sävellahjan Facebook-sivulla. Osa luettavissa myös tässä julkaisussa haasteiden ja terveisten jälkeen

  HAASTEET YMS.
  Aurinkoista iltapäivää Ilmarinkadulta ja Kiitos Suvisumpun isäntäväelle ratkiriemukkaasta uuden vuoden pippaloista ja terkkuja kaikille mukana olleille.

  Rakkaat,lämpimät syntymäpäiväonnittelut sisarelleni Taina Semille eilen olleen syntymäpäivän johdosta.Terveiset myös Jarille. Mukavaa iltaa teille ja terveisiä myös Olli-veljen ystäville.Lämmöllä Anita ja Eero Vieremältä

  Hyvää uutta vuotta hyviltä äijiltä! Oltiin porukalla Karigasniemellä viikon päivät sitten

  Hyvää uutta vuotta Nitalle perheineen Toivoo Hiirenkolon porukka ja muutama wannabe-skotti

  Jammu-Lasse Mansesta haastaa kaikki vuonna -73 ekaa kesää prätkällä ajaneet prätkämimmit ja -kundit enskaan.

  Osmo Kalevi alias Otto juhlii tänään lauantaina 5.1 viisikymppisiä Heinävedellä. Marja-, kala- ja saunareissuja on jokunen vuosien saatossa tehty ja hyviä muistoja on kertynyt...toivottavasti niitä saadaan tulevaisuudessa paljon, paljon lisää. Molemmat lahjat on jemmassa. Terv. Kalakaveri

  Anu haastaa Jarin Kuopiosta joulunaikaisia synttäreitä muistellen Entisten nuorten sävellahjaan

  Hei nuorisotyön opiskelijat Torniosta vuosina 1982-84 Sodankylästä Amerikkaan ja TP. Ensi keväänä ovat eduskuntavaalit ja kurssitapaamisemme. Näilllä kahdella tosin ei ole mitään tekemistä keskenään. Siis: Kutsu muutaman vuoden välein olevaan kurssitapaamiseen on kyllä tulossa. Kyllä! Ajankohta huhti-toukokuulla Kuopion kupeessa. Vakuuttavaa-eikö?! Tarkemmat koordinaatit ilmoittelemme Hulkon Antin kanssa myöhemmin. Tule mukaan tähän rentoon tapaamiseen teemalla "tittelitpois" ja päivitä yhteystietosi minulle tai Antille. Niin ja Osallistu myös enskaan. Terveisin Kukkosen Leena

  Haastan entisten nuorten sävellahjaan Pynnölän Jukka-Pekan, Sihvosen Petrin ja Vierulan Arskan. Hyvää uutta vuotta 2019. Mika

  ari ja maikki pamahti kihloihin smokiebuarin vastaanotossa uudenvuodenaattona . Prrkle. Onnee

  Hyvinkää nyt kuulolla ja siellä päivänsankari rakas serkkuni Kata. Synttärionnittelut ja hyvää alkanutta vuotta! Terveisiä tietty Elballe terveisin Taimi

  HEI JARI JA ENSKA. Nuoret Leijonat pelaavat maailmanmestaruudesta.He ovat ajatuksissani.Kaikki peliin,sillä Leijona on Pelimies,Leijona on Erimies. Terv. Janne

  Hyvää uutta vuotta kaikille tutuille toivottavat Ima ja Pipa

  haastan kaikki Beatles-musiikin ystävät Suomessa Enskaan. Kyösti

  Terveisiä Heimo Holle Holopaiselle sekä Helena Lindgrenille. Nämä terveiset laittaa Seppo Kytölaakso

  Haastan kaikki Kauko Röyhkän ihailjat Entisten nuorten sävellahjaan. Terveisin Seppo Hottinen jyväskylästä. Lopuksi toivotan kaikille Yleisradion toimittajille hyvää uutta vuotta ja hyvää loppiaista.

  Myöhästyneet ja rokkaavat synttärionnittelut Iihin Teuvolle 50-vuotispäivän johdosta.Entistä nuorta onnittelevat Riitta ja Seppo

  Haastan enskaan kaikki ne jotka ovat paistaneet joulukinkun vasta jälkikäteen! Me paistettiin eilen ja tänään päästiin nauttimaan herkullisesta joulukinkusta! Nam!!Hyvää alkanutta vuotta 2019 kaikille! Annu

  Onnittelut vaimolleni Liisalle tämän päiväisen syntymäpäivän johdosta toivoo Reka

  Haastan Enskaan kaikki, jotka mieluummin leikkaa kesällä nurmikkoa kuin tekee talvella lumitöitä. Terv. nimimerkki 'Kylmät varpaat'

  Mukavaa lauantaita kaikille,etenkin rakkaalle Sitikkalaan. Jenni

  Onnittelut Uusi-Hallilan Juhalle:ei enää niin nuori mutta notkea golfinpelaaja.Monta on Kiiminkijoen kiveä käännetty, pääsiäislumiveistoksia loihdittu, remontoitu monenlaista, lumi- ja pressusaunat rakennettu, ajettu kylänraittia ilkosillaan yms. Hyvää syntymäpäivää toivottavat Kempeleen sukulaiset.

  paljon onnea ihanalle ratsastuskaverilleni Jaana Rokalle 9.1.2019 syntymäpäivän johdosta. Isot halit, terkuin Siru. Huomenna nähdään

  Hannu-Becca, kotoisammin HooBee, muistat han taas täytellä muistelukirjaamme, äläkä juo kaikkia Zaivia. Terv. Orvo

  RYHMÄ POJAT SAVUSAUNASTA ELI VEIKKO, HARRI, JUHA, JUSSI, JOUNI JA ANTTI LÄHETTÄVÄT SYNTTÄRIONNITTELUT ENTISELLE NUORELLE RANTASEN AULIKILLE TAMMELAAN VALKEAVIIDANTIELLE

  Mikä aine pitää puut pystyssä? No, tietenkin sahanpuru. Höpövaari

  Savolaiseukko oli vierailulla Hämeessä asuvan tädinsä luona. Pois lähtiessä hän kyseli bussipysäkillä oottavilta matkustajilta mihinkä päen työ ootta menossa? tämä tapahtu useaan otteeseen ilman vastausta. Kun auto saapui hän kysy kuskilta:Tiijättäkö työkkää mihi työ tätä mykkäkuormmaa ootta kuskaamassa.läh.arska

  Tänään täyttää Kemijärven Kallaanvaarassa Eno number One, Orvo Lapinniemi, 79 vuotta. Orvo, olet sukumme lahja laulavalle maailmalle, eikä ole sattumaa, että olet syntynyt samana vuonna kuin Cliff Richard! Parhain terhveisin Tapsa

  Mari haastaa mukaan Entisten nuorten sävellahjaan kaikki ne 50-luvun lopulla syntyneet, jotka ovat olleet tai tällä hetkellä ovat rakastuneet Kari-nimisiin. Minulle on näin käynyt tässä kuluneen vuoden aikana ja elämä on tällä hetkellä odottavan ihanaa.

  Biisikertomuksia
  QUEEN Love of my life
  Olin vasta kymmenvuotias, kun Freddie Mercury kuoli 24. marraskuuta vuonna -91 ja koko maailmani kaatui, kun olin juuri tuolloin löytänyt Queenin ja Freddie Mercuryn. ’ The show must go on’ on kaikista Queen-lauluista rakkain ja Freddien kuva ja pari sanaa biisistä löytyy oikea käteni olkapäästä. No miksi sitten toivon ’Love of my life’-biisiä? No siksi kun maailmani rakkaus on poissa. Queen-leffa oli mahtava ja kävin ensi-illassa katsomassa Freddietä. Olinhan 27 vuotta odottanut koska tekevät elokuvan ja itkin lopussa ja kävin toisenkin kerran katsomassa ja itkin taas. Jäi vain sama haikea olo kuin olisi taas vuosi -91 taas ja Freddien kuolema. Itku tulee vieläkin, jos joskus taas näen leffan, kun tietää mitä loppujen lopuksi Freddielle tapahtuu. Nyt ovat kaikki minun neljä lastani joutuneet kuulemaan Queen-musiikkia ja ovat tykästyneet kovasti. Terveisin Freddie- fani Jaana

  MARY HOPKIN Those were the days
  Vuosi 1968 on elämäni ikimuistoisin vuosi. Se oli maailman ja Euroopan hullu vuosi ja satuin olemaan Pariisissa keväällä mellakoiden aikana. Sieltä menin kesätöihin Lontooseen. Elokuun lopulla, kun olin palaamassa Suomeen, tapahtui Tsekkoslovakian miehitys. Lokakuussa menin naimisiin ja muutin pois lapsuudenkodista. Terveisin Juha. Toivelevy vuoden -68 tunnetuista listahiteistä on Mary Hopkinin ’Those were the days’

  JOHN LENNON Imagine
  Haastan kaikki Beatles-musiikin ystävät ja Liverpoolin BeatleWeekille elokuussa lähtevät mukaan Enskaan parhaimmaksi katsomallaan summalla. Teemana on kolme ärrää: rauha, rakkaus ja rock. Näiden teemojen pohjalta toivelevyvaihtoehtoni on ’Imagine’ (rauha), ’All you need is love (rakkaus) tai ’Help!’ (rock). Valitsenpa tuon rauhan eli biisib ’Imagine’. Tavataan Manchesterin aamukoneessa 22.8.2019 ! Tapani Kemistä, Beatles-fani since 1967

  KAUKO RÖYHKÄ Kanerva
  Olin kuuntelemassa Kauko Röyhkää joskus 80-luvulla legendaarisessa Nuutti-baarissa Lahdessa. Keikka oli hyvä ja hikinen ja kun bändi veti ’Kanerva’-kappaleen, se vei minut ihan toisiin sfääreihin enkä hetkeen tiennyt missä olen.Keikan jälkeen bändi istui baarissa olusilla ja kävin antamassa Kaukolle pusun poskelle ja kiittämässä keikasta. Millään muulla keikalla en ole kokenut samaa.
  Haastan kaikki Kauko Röyhkä-fanit mukaan Entisten nuorten sävellahjaan. Anna-Kaarina

  DAVID BOWIE The prettiest star
  Toivelevyni on David Bowien ’The prettiest star’.
  Haastan kaikki intohimoiset David Bowie-fanit sopivaksi katsomallaan summalla mukaan Entisten nuorten sävellahjaan. Bowie-tuotannosta tämä nimenomainen toivekappale on toiveeni siksi, että Bowie oli aivan uskomaton artisti ja hän on kyllä omalta osaltaan kaunein tähti taivahalla eli 'The prettiest star'. David Bowie antoi ja antaa yhä edelleen esimerkillään selviytymisen voimaa kaikille, jotka kamppailevat tälläkin hetkellä päihderiippuvuuden kourissa. Onnekasta vuotta 2019 kaikille ja etenkin entisille nuorille! Seija

  HECTOR Lapsuuden loppu
  Hector esitti 70-luvulla ’Lapsuuden loppu’- nimisen kappaleen Syksyn sävel-mittelöissä. Vielä silloin häävisti musiikkia tehneenä esitimme serkkupoikani kanssa seuraavin varustein musiikkia meidän kammarissa. Molemmilla oli lakanat selässä. Toisella oli isän traktorin kuulosuojaimet korvissa ja jumalattomat silmäsuojaimet silmissä. Näky oli kyllä sanoinkuvaamaton. Toiseksi olis jäänyt David Bowiekin. Niin ja olihan meillä oikeat sähkökitaratkin käsissä ja vieressä hehkui viiskytluvulta oleva kitaravahvistin punaisine putkineen, joka oli vanhan kansakoulun varastotiloista rahdattu meille.

  JUICE LESKINEN & COITUS INT. Odysseus
  Pauli Matti Juhani Leskisen nimen näin ensimmäisen kerran Tampereen Satakunnankadulla kieli-instituutin kielistudiossa. Jokaisella nauhurilla oli jonkinlainen käyttöpäiväkirja. Siihen tehtiin asiallisia ja muita merkintöjä esimerkiksi laitteen toiminnasta. Joku oli kirjoittanut huomautuksen: "Amor vincit omnia." Koko nimensä näkyville pannut Leskinen oli kääntänyt tai korjannut sen sanajärjestyksen mieleisekseen. Vasta myöhemmin tulin tietämään, että sama Leskinen esiintyi taitelijanimellä Juice. Joskus talvella -74 olin sitten Juicen ihailijakerhon jäseneksi nro 1 esittäytyneen Raisan seurana rekvisiittana Tampereen ylioppilastalolla, kun siellä tehtiin televisioelokuvaa erään sävelmän synnystä, mikä muistikuva täten Raisalle ja muillekin paikalla olleille haasteena ilmoitetaan. Nimimerkki ’Juice-elokuvaan liittyen…’

 • Soitetut levyt
  JUICE LESKINEN & COITUS INT. Elämässä pitää olla runkkua
  DINGO Pyhä klaani
  RITZ The locomotion
  LAPPEENRANNAN LASI JA NYRKKEILY Valmiiksi nauretut hautajaiset
  TABULA RASA Gryf
  HANOI ROCKS Tragedy
  U2 New Year's Day
  ELVIS PRESLEY Can't help falling in love
  DANNY Tuulensuojaan
  HURRIGANES Get on
  LED ZEPPELIN No quarter (live)
  THE SHADOWS Apache

  HAASTEITA YMS.
  Ihanakatu kuittaa. Kestää, kestää, kestää. Lihat happanee. Hapanpaistia tarjolla. Terveisin Höpönassu

  Hansulle pus-pus-onnentoivotukset Hansun-päivän johdosta toivottaa Pirre

  Tänään on bileet ja pirskeet Jyväskylässä, kun Hannu Pasanen täyttää 50 vuotta! Valitettavasti emmme päässeet juhliin matkustamaan, mutta kippistelemme kunniaksesi illalla. Paljon paljon onnea ja riemukasta iltaa toivottavat Manki ja Jampe Kanarialta

  Haastan kaikki Viattomien lasten päivänä syntyneet kertyneiden vuosien hinnalla, erityisesti meidät järkyttyneet kuusikymppiset, toivottaa Jasu Vaasasta

  Viattomien lasten päivänä 28. joulukuuta vuonna -68 syntyi nyt 50 vuoden iän saavuttanut nykyinen viaton aikuinen Juha Kuusinen. Rekkamiehenä työskentelevää Juhaa onnittelevat nuoruuden naapurit Kuortaneen Myllynurkalta.
  PS. Juha: muista olla syomättä kuormasta niin kotomaassa kuin Euroopankin rekkateillä.

  Paluuterveiset ja hyvää uutta vuotta Heksalle navettaan lähettää Jere Rovaniemeltä

  Terveiset sinne Kenttäkadulle Vipatsulle ja Kimmolle täältä Myllykosken keskeltä toivottelee Sirpa ja Jatu. Haastamme kyseiset henget ja lähipiirin 30m x 1.80m x 60mm x 0.20 mm verkon hinnalla.

  hassun hauskoja vuoden viimeisiä päiviä siskoille Kotkaan ...Kirsi,Miia,Kati ...ai love juuuuu...toivotteleepi tintti

  HUOMIO HUOMIO KUULIJAT TSEMPPIÄ JA LEUKA RINTAAN JALKOIHIN KATSOEN KOHTI UUTTA VUOTTA! TOIVOTTAA SAHALAHDELTA TOIPILAS WIPE

  Missä Taskinen on oikein lymyillyt? Ei ole ukkoa kuulunut radiossa pitkään aikaan. Eniten kaipaan niitä huonoja vitsejä. Jari Kouvolasta

  Nuorin entisistä nuorista, jotka Savusaunan poikien porukkaan kuuluu, vastaa Tuplapukin haasteeseen osallistumalla hyvä Joulumieli keräykseen

  Paljon Onnea Jormalle 60 VUOTTA 23.12. Hyvää uutta vuotta toivoo akka ja kakarat

  ISOSISKONI RAIJA HELENA, KALAJOELLA........JA TÄSTÄ SE LÄHTEE, JUHLAVUOTESI 2019....ENÄÄ 135 PÄIVÄÄ JA KUKAN-PÄIVÄNÄ 60-VUOTTA....ONNELLISTA JUHLAVUOTTA TOIVOTTELEE SE 7-VUOTTA NUOREMPI PIKKUSISKO

  Rauhallista loppuvuotta ja Onnellista Uutta Vuotta 2019, rakkaalle ystävälleni Sipele Lappeenrantaan! Terv. Pii ja Atte-katten, alias Primadonna

  Hyvää Uutta Vuotta Saulille Ruovedelle toivottelee vaalea nainen nuoruudestasi

  Haastan Keski-Suomen keskusammattikoulussa 1974-75 opiskelleet kympillä mukaan. Hyvää uutta vuotta kaikille. Riitta työnjohdolliselta opintolinjalta

  Kotirannan väelle kiitoksia lumenaurauksesta ja mukavista mökkihetkistä.Metsäkulmalle Viljasen Arvolle sinne keittiöön kiitoksia eilisestä..kaikille tutuille mukavaa tulevalle vuodelle!!!!t.Pipsa,Arto ja Sasu

  Haastan kaavapiirtäjä Mallan Sodankylässä Paraisten piparkakkutaikinan hinnalla Enskaan. Kuva valmiista piparkakkutalosta tulee illan kuluessa. Terv. Elina

  Haastan Saaran ja Merliinan enskaan kisujen juoman kuusen kasteluveden hinnalla Enskaan. Näin haastelee kissa Viiru ja Mörkö

  Lapsena haaveilin, että kun saisi joskus syödä koko purkillisen tonnikalaa ihan yksin. Nyt laitoin koko joululahjakassan Hyvä Joulumieli-keräykseen tilisiirtona. Haastan kaikki mukaan, maistuu tonnikala tai ei. Sinikka

  Haastamme Haminan Mettäporukan ja Lieksan tytöt enskaan sievoisella summalla. Terveisin Kirsi ja Jyrki

  Haastan enskaan kaikki Halsuan keskikoulun oppilaat vuosimallia 1954, erityisesti Tapanin, Maija-Liisan, Virpin ja Vuokon, Keijon ja Ossin. Hannu

  Kirurgivitsin paikka: Potilas Petterson; minulla on hyviä ja huonoja uutisia! Kummat ensin? Huonot kiitos! Teiltä amputoidaan eli leikataan molemmat jalat pois! Entäs ne hyvät uutiset? Minä ostan teidän kengät! Heh heh... Kaikki mukaan Enskaan hyvän asian puolesta. Mr. Made in Germany

  Haastan Seppo Toivasen, Martti Hynysen ja Hannu Kärjen entisten nuorten sävellahjaan. Seppo Hottinen Jyväskylästä

  Biisikertomuksia
  JUICE LESKINEN & COITUS INT. Elämässä pitää olla runkkua
  Seitkytluvulla viime vuosituhannella toin musiikkitunnille levyn, jota sitten kuunneltiin porukalla. Levy oli Juice Leskisen & Coitus Intin ’Elämässä pitää olla runkkua, ei leipää eikä punkkua...’. Kun biisi oli soinut tovin, niin naisopettaja ilmoitti minulle punastellen: ’tos on ovi...meeppä poika pihalle’! Heimo

  LED ZEPPELIN No quarter (live)
  Olin 80-luvun lopulla töissä videovuokraamossa Heinolassa. Siellä vuokrattavien filmien joukossa oli Led Zeppelinin-leffa ’The Song Remains The Same’ ja sehän kolahti. Hiljaisina päivinä katsoin sitä liikkeessä silloin usein, kotona kun ei videoita minulla ollut. Mielestäni se oli taianomainen, kuin satua. Sitä katsoessa kaikki murheet unohtuivat ja velatkin suorastaan muuttuivat saataviksi.
  Toinen filmi, jota siellä diggailin oli Monty Pythonin ’Brianin elämä’, ja jos asiakkaat pyysivät suosittelemaan jotain, en tiennyt muuta katsomisen arvoista kuin nuo kaksi leffaa-
  Mieluusti kuulisin vaikka Led Zeppelin-leffan soundtrackiltä biisin nimeltä ’No Quarter’. Videolla taisi juuri siinä kappaleessa olla se juttu, kun pelottavan näköinen naamiomies ratsasti illan hämyssä. Aikansa ratsasteltuaan naamiomies meni sitten kotiinsa, riisui naamionsa ja osoittautuikin Zeppelin-basisti John Paul Jonesiksi, jota rakastava perhe, vaimo ja suloiset pikkutytöt hörhelöyöpaidoissaan, tulivat halaamaan. Leffa näytti ainakin siihen aikaan niin hienosti tehdyltä Led Zeppelinin eteerisen ja vangitsevan musiikin kanssa katsottuna ja koettuna. Terkuin Mervi Heinolasta

  DANNY Tuulensuojaan
  Iso-D vetää ympäri suomenmaata viimeistä isoa kiertuettaan. On hyvä muistaa Dannyn merkitys suomalaiselle rock- ja pop-elämälle. Hän toi vaikutteita Englannista, USA:sta ja myös Ranskasta, jossa rokkasi paikallinen Johnny Hallyday. Dannyn myötä lukuisia suomalaisia artisteja pääsi levyttämään nousten siten sooloartisteiksi. 27. joulukuuta -18 Danny veti Imatralla jumalattoman hyvän jäähyväiskeikan taustalla korkeanluokan muusikot ja tietty enkelikuoro.Toivon soitettavaksi Dannyn kappaleen ’Tuulensuojaan’, joka on alkuaan Christie-yhtyeen ’Yellow river’. Tuota ’Yellow riveriä’ tuli penskana hoilattua ja rumpuna toimi vanha kattila. Haastan vitosella Imatran konsertissa mukana olleet. Jukka

  RITZ The locomotion
  Kun vuosi 1979 oli vaihtumassa vuodeksi 1980 olin bailaamassa uudenvuoden aaton bileissä Helsingin Hakaniemessä Pontus-nimisessä discossa. Tiskijukka pani soimaan Ritzin biisin ’Locomotion’. Kun kappaleen intro alkoi kuulua discon kaiuttimista, niin lähdin hakemaan erästä kaunista pitkänhuiskeata tyttöä tanssimaan. Siinä sitten tanssimme takatukat ankarasti jytkyen. Tuo oli sikäli kohtalokas tanssiinhaku, että siitä lähtien olemme olleet yhdessä - 39 vuotta! Toivebiisini onkin tuo Ritzin esittämä ’Locomotion’ - sitä on tosi harvoin kuullut radiosta. Kaikki kunnia biisin alkuperäiselle esittäjälle Litte Evalle vuodelta 1962, mutta mielestäni (ja myös vaimon mielestä) tämän Ritzin 70-lukulainen discoversio on se, joka nimenomaan saa tanssijalat kuumenemaan. Matot, pöydät ja sohvat sivuun - ja joraamaan ! Raimo

  TABULA RASA Gryf
  Rakas vaimoni ehdotti minulle tässä toissaviikolla, että korjauttaisitko hänelle erään kauan sitten katkenneen C- kasetin. Lupauduin sanoin että joulunpyhinä korjaan. Otin kasetin piironginlaatikosta ja tuo kasetti oli selvästi 70-luvun puolen välin laadukas ’Made in U.S.A.’-tuote. Kasetin päälle oli kauniilla nuoren naisen kaunokirjoituksella kirjoitettu ’Gry’f 14.9.1976. Googlasin viikonpäivän olleen oli tiistai. Tein jouluaamuna noin kaksi tuntia töitä kasetin kimpussa ja homma kannatti; sain kasetin korjattua teipillä ja muutenkin putsaamalla. Vaimoni nukkui vielä sikeästi, kun sen noin kello 05.00 pistin mankkaan. Pistin play-nappulan päälle ja mitä sieltä tulviikaan: kuin just äänitettyä 70-alku- ja puolenvälin nuoren neidon toivemusaa; ei Hurriganesia, Sleepy Sleepersiä eikä muuta ränttätänttää mitä itse siihen aikaan kuuntelin. Tiedän, että hänellä on ollut noihin aikoihinpoikaystävä, jota hän on tulisesti rakastanut ja juuri näihin aikohin, kun tämä ’Gryf’ on äänittetty heidän suhteensa on ollut kalkkiviivoilla. Kasetilla oli muun muassa Kasevan ’Tyhjää’ ja muuta siihen tunnetilaan liittyvää 19-vuotiaan rakkaudessa siipeensä saaneen nuoren naisen musaa. Nyt olemme 62-vuotiaita harmaahapsia. Meillä on ollut hyvä suhde ja liitto. Voisitteko soittaa tämän Tabula Rasan ’Gryf’-biisin? Samalla haastan Koskenkorvan Yläbaarissa notkuneet pärinäpoijat Enskaan vaikkapa sen Rioja Tinto-punkkupullon hinnalla, joka vuonna -74 maksoi 5 markkaa 90 penniä. Harmaapää äijä

  THE SHADOWS Apache
  The Shadows-yhtyeen ’Apache’-levytys vuodelta 1960. Se on sitä rautalankaa parhaasta päästä. Kari

  HANOI ROCKS Tragedy
  Sain jouluna -81 lahjax Hanoi Rocksin ensimmäisen pitkäsoiton vinyylinä, siis aivan yllätyxenä. Se teki lähtemättömän vaikutuxen. Olin tosi kova Hanoi-fani siitä eteenpäin kunnes bändi hajosi Razzlen kuoleman myötä. Toiveena levyltä on sen avaava ’Tragedy’. Thony

  U2 New Year's Day
  Tämän on uuden vuoden ensimmäisen päivän hieno biisi ja kappaleessa soi aivan mahtava piano. Tämä on U2-tuotannon todellinen helmi. VesaPetri

  DINGO Pyhä klaani
  Ostin 80-luvulla Dingon kasetin ’Pyhä klaani’ ja tuon kasetin paras kappale oli nimikappale ’Pyhä klaani’. Minulla ei ole enää tuota kasettia. Oispa kiva kuulla tuo kappale näin vuosien jälkeen. Tiina

  ELVIS PRESLEY Can't help falling in love
  Toiveeni on kuulla Elviksen ’Cant’t help falling in love’ siksi, että tätä kappaletta soitettiin ja tanssittiin pihalla ihanien mökkinaapureiden kanssa! Kesät olivat aivan mahtavia ja kesät tuovat mieleen ihania muistoja. Kaipaan niin niitä hetkiä. Kati

 • Wigwam-kitaristi Pekka Rechardt muistelee vuonna 1975 ilmestynyttä suomalaisen rokin klassikkolevyä 'Nuclear Nightclub' ja sen tuomaa kansainvälistäkin julkisuutta yhtyeelle

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä