Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

JUSSI & THE BOYS  Metsämökin tonttu

GARY PUCKETT & THE UNION GAP  Young girl

THE SWEET  Little Willy

TAMPEREEN POPTEATTERI  Aquarius (musikaalista 'Hair')

MOUNTAIN  For Yasgur's farm

SCOTT MCKENZIE  San Francisco (be sure to wear some flowers in your hair)

CITY COY  Cigarettes

SLADE  Don't blame me

JANIS JOPLIN  Trust me

TABULA RASA  Gryf

LYNYRD SKYNYRD  Searching (live)

WHITESNAKE  Is this love

THE TWEETS  Birdie song

DEEP PURPLE  Fireball

CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Bad moon rising

 

Biisikertomuksia

THE SWEET  Little Willy

Tästä kappaleesta tulee aina mieleeni  kesä 1972 ja Haapamäki ja siellä enon vinttikamari,  jonka seiniä koristi ainakin David Bowien, Suzi Quatron ja Sweet-yhtyeen julisteet.  Olin tuolloin kymmenvuotias10 vuotias ja enoni kahdeksan vuotta vanhempi.  Meillä molemmilla vispas jalka,  kun tämä kipale kajahti eetteriin enon kasettisoittimesta.

Ana

 

DEEP PURPLE  Fireball

Deep Purplen Fireball ja Händelin Messias. Olin töissä nuorena poikana Suomen Yk-liitossa -70-luvun lopulla. Aloitin aamut kääntämällä ns. nupit kaakkoon ja kuuntelin nämä ennen töihin lähtöä. Askel oli kevyt. Molemmat biisit ovat huikean kovaa kamaa.

Jarmo

 

SLADE  Don't blame me

Sladen 'Don't blame me' on toiveeni siksi, että pitäis saada mökin katolta lumet alas. Muutama vuosi sitten tämä toimi. 

Kauko

 

CITY COY  Cigarettes

Olisiko mitenkään mahdollista kuulla Entisten nuorten sävellahjassa 70- luvun lopun hienoa kappaletta ’Cigarettes’,  jonka esitti City Boy- niminen brittibändi?  Se tuo mieleen opiskeluajat Joensuussa.  Oli juuri päästy opiskelemaan silloiseen korkeakouluun ja kurssikavereiden kanssa oltiin perustettu ns. bändi ja tämän City Boy-bändin musiikki toimi innoittajana.  Opiskelut päättyivät ajallaan, mutta hyvä musiikki jäi mieleen.

Haaste vanhoille opiskeluajan bändikavereille  Matille, Pekalle ja Karille City Boy- levyn hinnalla vuodelta 1978.

Ahven

 

MOUNTAIN  For Yasgur's farm

Toisena pääsiäispäivän 2017 17. huhtikuuta tulee kuluneeksi 34 vuotta basisti, vokalisti, biisintekijä ja tuottaja Felix Pappalardin kuolemasta. Vaimonsa Gail Collinsin ampumaksi joutunut Pappalardi muistetaan muusikkona erityisesti amerikkalaisen hardrockin varhaisiin keskeisiin yhtyeisiin lukeutuvan Mountainin perustajajäsenenä, basistina ja toisena solistina. Mountainin legendaarisin kokoonpano, johon kuuluivat lisäksi kitaristi/solisti Leslie West, rumpali Corky Laing sekä kosketinsoittaja Steve Knight, toimi aktiivisesti vuosien 1969 ja 1971 välillä. Erityisen laadukkaita ovat yhtyeen kaksi ensimmäistä pitkäsoittoa, vuonna 1970 ilmestynyt ’Mountain Climbing’ sekä seuraavana vuonna julkaistu ’Nantucket Sleighride’. Molemmat albumit myivät Yhdysvalloissa kultalevyiksi. Tuottajana Pappalardi muistetaan erityisesti voimatrio Creamin kanssa tekemästään yhteistyöstä. Hän toimi mm. yhtyeen vuonna 1967 ilmestyneen klassikkoalbumi ’Disraeli Gearsin’ tuottajana. Biisitoiveena Mountainin repertuaarista olisi Woodstockin tunnelmia muisteleva upea ’For Yasgur's Farm’ yhtyeen legendaariselta debyyttipitkäsoitolta ’Climbing’.

Pertti

 

LYNYRD SKYNYRD  Searching

Syvän etelän rockin yhtyeistä ehkäpä kaikkein legendaarisimman eli Lynyrd Skynyrdin basistina vuodesta 1972 aina vuoteen 2001 ajoittuneeseen kuolemaansa saakka vaikuttanut Leon Wilkeson olisi täyttänyt huhtikuun toisena päivänä -17 65 vuotta.  Wilkesonin keskeisiksi basistiesikuviksi muodostuivat Creamin Jack Bruce,  Led Zeppelinin John Paul Jones, Jefferson Airplanen Jack Casidy,  Grateful Deadin Phil Lesh sekä The Allman Brothers Bandin Berry Oakley.  Biisitoiveena on riipaiseva ’Searching’  Lynyrd Skynyrdin vuoden 1976 studioalbumilta ’Gimme Back My Bullets’.

Nimimerkki  ’ Homegrown’

 

TABULA RASA  Gryf

Nuorena 70-luvulla ja vielä 80-luvun alussa maalla asuessani Nuorten sävellahja oli viikon kohokohta.  Tai kyllähän sen  päihitti live-musiikki Kaavin Iloharjulla.  Uutterasti siskoni Irman kanssa C-kaseteille äänitimme Nuorten sävellahjasta musiikkia.  Kasetteja on edelleen tallessa,  mutta eipä härpäkettä,  jolla niitä voisi kuunnella.  Nykyään liki joka lauantai kuuntelen meidän Entisten nuorten sävellahja-ohjelma  ja tunnen itseni jälleen nuoreksi.   Kiitos mukavasta ohjelmasta. 

Terveiset Irma-siskolle Kokkolaan sekä kaikille Kaavin Iloharjulla käyneille.

Tiina Hannukka

Biisitoiveeni on tamperelaisen Tabula Rasa-yhtyeen ’Gryf’.

 

JANIS JOPLIN  Trust me

Huhtikuuta enskalaiset!

Kaikki mukaan Enskaan hyvän asian puolesta! Pääsiäistä vietetään ja kesä on jo ovella. Janis Joplin oli upea tulkitsija, soulin kuningatar, hippilady, upeaääninen laulaja,  joka lähti aivan liian aikaisin 27-vuotiaana vuonna 1970.  Toiveena Janis Joplinin repertuaarista on laulu ’Trust me’.  Biisissä on kohta: ’love is like a sea' -rakkaus on kuin meri’.

Kiitosterveisin nimimerkki ’Mercedes Bentz’

¨

JUSSI & THE BOYS  Metsämökin tonttu

Hei!

Eikös näin Pääsiäiseen sovi Jussi Raittisen ja Boysien ’Metsämökin tonttu’?  Lauletaanhan siinä munimisesta.  Samalla lähetän pääsiäisterkut kaikille,  erityisesti  kukkorintaisille.

Terveisin Yks kana

 

60-luvulla letkajenkka, 80-luvulla tiputanssi, lambada sekä breakdance ja 90-luvulla macarena? Miten nämä tai jokin näistä sinulta sujui? Missä edellä mainittuja tuli tanssittua?

Sitäpä tuli tanssitua tuota tiputanssia töiden lomassa Vossikassa Heinolassa sekä Kyproksella suomitansseissa. "Lampaan pataa" tuli tanssittua Heinolan kk:ssa Restaurant Dance Pubissa, ja kuinka ollakaan taasen työn lomassa. Työni on sujunut siis tanssien... (Veli-Matti)

---

Letkajenkkaa on tullut tanssittua ja tiputanssiakin jokunen kerta,mutta nuo kaksi muuta on jäänyt tanssimatta.Minun nuoruudessa sheikattiin tyttöjen kanssa ringissä ja laukut olivat ringin keskellä.Loppuillan hitaita sitten sen "valitun" kanssa. (Tarja)

---

Olin armeijassa 1981-82 ja eräällä iltalomalla Kouvolassa hain nättiä tyttöä tanssimaan, mutta... tanssi olikin "tiputanssi", kyllä hävetti! Lambadaa tanssin 90-vuonna Etiopiassa ja macarena kumma kyllä rantautui Namibiaan ~1996, kun olin siellä töissä. (Timo)

---

tiputansittu 1982 yo-keväänä Täffällä Espoon Otaniemessä. (Markku)

---

Tiputanssia on tullut 80-luvulla tanssittua, mutta myöskin letkajenkkaa samoilla vuosiluvuilla. (Hanna)

---

Tiputanssia on jokunen kerta kokeiltua (Outi)

---

Noista erilaisita diskotansseista tulii heti tiputanssi vajvasti tajuntaan. Se oli jotain 80 luvun alkua Huittisten Seurahuonella kun dj Kutsa (Kutila) soitti ko kappaleen ja spiikasi sen olevan topissa euroopassa. Sitä kuunnelitiin ihmeissään ja eipä kummoselta kuulostanu, mutta siitä huolimatta sitä tuli sen jälkeen monta kertaa tanssittua. Ja nyt jälkeenpäin leyjkajenkkain näyttää miljoona kertaa terveemmältä touhulta. Mutta sitä se rakkaus teetti, hölmöä ketkuttelua tanssilavalla.  (Jukka)

---

Olen niin entinen nuori, että kaikki tyylit on kokeiltu...breackdance ehkä hiukan hakusessa  (Marjut)

---

Lambadaa silloisessa Leningradissa tanssin. Metsäkoulusta Mikkelistä oltiin luokkaretkellä ja meno oli liiankin hurjaa..Rahaa tuli paljon siellä, kun kaikki haluttiin ostaa, eli vaikka vaatteet päältä. Terveiset kaikille vuonna 1982 Vappuna Lenigradissa ja Etelä-Savon metsäkoulussa olleille. (Paula Laihialta)

---

Lambada oli kova sana aikanaan. Risteilyillä ja tanssiravintoloissa sitä tuli veivattua, ja hyvin sujui.  (Tarja)

---

1982 olin Leningradissa luokkaretkellä ja Moskova-hotelli oli juuri avattu. Siellä me hurjat nuoret tanssittiin tiputanssia. Mullakin mekon helmat hulmusi ja piikkikorot kopisi. Ihme ettei nilkat nyrjähtäneet (Merja)

---

Tiputanssia teininä 1982 Los Pacosissa Parilla-ravintolassa vanhempien valvovien silmien alla, Lambadaa Lappeenrannassa opiskelijana Kleopatra-discossa, Macarenaa Ruotsin laivalla... Letkajenkkaakin on pompittu aikojen saatossa. Breakdance-videoista tulee ensimmäisenä mieleen There`s No Stopping Us, eipä taipunut tämä keho moiseen  (Pia)

 

HAASTEITA YMS. YMS

Tepasto, Ounasjoki, aurinko ja hankikeli. Haastamme kaikki hangella liikkujat Enskaan Pääsiäisterveisten kera. Merja, Pauli ja Jarmo.

Kaikki cisse häkkinen-fanit mukaan enskaan ja munarikasta pääsiäistä!! Mixu

Toivelevy on Gary Puckett & The Union Gap-yhtyeen levytys 'Young girl', Huomio Seija Linnavuoressa, oletkohan kuulolla? Muistatko tämän kappaleeen 60-luvun lopulta? Oi niitä aikoja! Terveisin Liisa silloisesta Koskenmäestä.

Onnea Mäkisen Tapsalle 50 v johdosta ja kyllä suksi vielä luistaa T.Ahti, Niko, Annikki ja Vote

miksi laihialla käytetään tiukkoja housuja?? Ne hautovat munia.

Ahoi Torvoilan Myllyjärvi. Pääsiäisterveiset Munakkaalta, siis isolta. Toivottavasti Hauhon piinaviikot ovat kuluneet leppoisissa merkeissä. Ulkoilua, hyvää ruokaa, ehkä tilkkanen punaviiniä ja mämmiä. Näin ainakin täällä Omelettella, siis grandella. Tämän illan tavoitteena saada vielä Omena järveen...ps. Ja huomenna sitten huudetaan HPK:n naiset seuraavaan finaaliin voidaksemme taas todeta, jotta: Tällaisena päivänä on hienoa olla suomalainen. Terveisin Ödemarkit & Äpple

suomen hallitukselle pääsiäisen toivotukset tv.kimmo

terveisiä vanhalle rouvalle t:vanha herra

Pääsiäisterveiset Vitsiälän väelle täältä kylmästä Väärjoelta.

kaikille kauniille naisille munarikasta pääsiäistä! Siis munarikasta ja meille miehille tipurikasta! Pääsiäinen on iloinen asia!  -trulli-

Suvisumppuun pääsiäis terveiset täältä tienpäältä,alaspäin ajellaan. Terveiset myös kaikille Kuohun discoilijoille. Terveisin iipa ja Jari

Matkalla Levin lumimaisemista kohti etelää toivotetaan riemukasta matkaa perässä tuleville Arjalle, Sipelle ja Jamille.  Terveisin Jenni, Roni, Nea & Nikke.

haastan kaikki kissan omistajat Entisten nuorten sävellahjaan

Toivekappale  San Fransisco, jonka lauloi levylle vuonna -67 Scott McKenzie. Terv. Lasu Kiviranta

Opettelin tanssimaan Lempäälän lukion aikana Suomen huippuopettajien Niemisten tanssikoulun kurssilla. Yksi parhaista ja eniten elämään iloa tuottaneista asioista! Nyt kypsyneenä kavaljeerina saamme daamien kanssa parketilla ihania yhteisiä hetkiä, joista lökäpöksyräppärit ei osaa edes unelmoida ;-) Rakkaat terveiset daameista ihanimmille Eijalle ja Sonjalle. Terv. Hartzan, idän ihme

Heippa Pirkko Kontinen siellä Taaperonkujalla ja tiplomaatti tyttäresi Outi,miten olikaan hauskaa Jklässä nimiä vaan papereihin ja menoks. Terv.sisko-LEENA.

ykä ja bag' iloista pääsiäistä vanhoille cemt-kuskeille! Terveiset porista.

Pino laittaa terveisiä kaikille tutuille

Terveiset Jukalle ja Tapsalle porukoineen. Hyvää Pääsiäista ja mukaan drinkin hinnalla. T: Jarski

Yks Pääsiäisnoita lomailee mökillä ja nauttii monenlaisesta ilmasta lumesta ja auringosta.Lähettelee koiran kera terveiset Artolle Piilopirtille,Anitalle +Arille Kotirantaan ja muille tutuille ympäri Suomea.....t.Pipsa ja Sasu hauveli

Nuoruusmuistoja Lahdesta 70-luvulta. Terkut Paulalle, Riitalle, Annelille, oltiin niitä ninihameisia tarjoilijoita ravintolassa, sittemin roolimme vaihtui päivä työhön kaupan kassalle ja toimistoon ja hameen helmat piteni.Ystävyys on meillä säilynyt. Senja-Liisa Vuokatista

Rolfille paljon onnea merkkipäivänä 20.4., pikaisiin paranemisiin toivoo Armi

Mutsi lähettää rakkaat terkut Vilpertti-pojalle Aamutähden maahan.

Raimolle kiitos,kun oot jaksanut katsoo mua jo 27 vuotta.  meijän päivä tuleekin 19.4.-17 sydämelliseti kiitäen Kaija

Seppo Hottinen Jyväskylästä haastaa Rauli Leppijärven, Timo Hanhivaaran ja Hannu Kärjen Entisten nuorten sävellahjaan

Hei Tea. Lämpimät onnittelut tulevan vuosipäiväsi johdosta. Jaksaa jaksaa, vielä suksi luistaa. Rakkaudella Hannusi.

Anita ja Tatu Kotirannasta vastaa saamiinsa terveisiin Artolle, Pipsalle ja Sasulle ja toivottelee mukavaa pääsiäisaikaa Piilopirtille.

Tässä pieni vitsi.Niki lauda ajoi pahan kolarin ja joutui sairaalaan.Sanoi hoitajille että tästä ei sitten kerrota kenellekään ja hoitaja sanoi että ei kerrota.Sattui sitten niin että kun Niki lauda heräsi leikkauksen jälkeen niin huone täynnä kukkia ja yhdessä oli lappu että kiitos korvista viereisen huoneen kaunis nainen.Hoitaja lohdutti että muut eivät tiedä tästä mitään.T.J.

KISSANAINEN Pyhien Birmojen Simonin ja Shakiran hoitaja omistaja ELINA VISKAA PÄÄSIÄISTERVEISET VARSINKIN KOHTALOTOVEREILLE jotka pääsiäistä viettää Flunssan runnomana. TÄSTÄ VIELÄ NOUSTAAN. T. Elina Sodankylästä

Haastan enskaan tekstarin hinnalla kaikki Lohjalla yhekskytluvulla aikuistuneet diskohumppaajat. Stina Nikkola

Lähetän ihanalle rakkaalle Merjalle Ouluun Lämpimiä pääsiäisterveisiä.Terveisiä lähettää Juhani

aviopari riiteli. Ukko sanoi paikkaas on kyselty mamma vastas paikkaas on koeteltu.terv. Savon mimmi

Kiitos moottoripyörä kyydistä Vihantasalmelta Mikkelin rautatieasemalle juhannuksena 1975.

terkkuja kaikille tutuille leveejärvelle.erityisesti tarjalle ja veskulle. Joko olet vesa toipunut yllätyksestä!T kikka ja harri

TERKUT KIMMOLLE TEUVALLE LÄHETTÄÄ MERJA MIKKELISTÄ. TOIVEBIISI JOTAIN DEEP PURPLEA.

mitä suomi poika sanoi espanjan mallorcalla kauniille amazonille baarissa? Mitä juanitta? ? ? ? ?

muistan tarinan kun työkaveri muuttui bileissä john travoltaksi juotuaan pullon kossua! Ne käsiliikkeet ja pöydällä tanssimiset! Hän sai pitkäksi aikaa lempinimen travolta! Sanoi vaan en muista illasta mitään! Kyllä se 70-luvun disco musa oli vaarallista heh! Terveisin disco hile-

Jouko I ja Lispe muistatteko yhteistä Juhannusta Hinkulassa.T.H Levytoive CCR:n bad moon rising

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähetykset

 • la 15.4.2017 15.03 • Yle Radio Suomi Kotka

Jaksot

 • Soitetut levyt
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL Up around the bend
  THE BEATLES Hey bulldog
  URIAH HEEP Wonderworld
  ELTON JOHN Candle in the wind
  TOMMI LÄNTINEN Sekaisin (hei, hei, hei)
  ROSE LAURENS Africa
  DEPECHE MODE See you
  ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA Rock'n roll is king
  GEORDIE House of the rising sun
  ACCEPT Head over heels
  SE Kari Peitsamo
  DEEP PURPLE Pictures of home

  Kaikki ohjelman biisikertomukset Yle Entisten nuorten sävellahjan Facebook-sivulla. Osa luettavissa myös tässä julkaisussa haasteiden ja terveisten jälkeen

  HAASTEET YMS.
  Sirpa-serkulle ja Pekalle Suomenniemelle sekä sukulaisille Ristinaan aurinkoiset terveiset Sadulta ja Hartsalta täältä Oulunkylästä! Mukavia syyskesä päiviä sinne!

  Tässä laitan eräälle ihmiselle tyttönimi Riitta Hakalalle terveiset. Hän vaikuttaa tietääkseni Helsingissä ja on toiminut ravintola-alalla ravintolapäällikkönä Hotelli Tornissa ja muissakin paikoissa. Olemme tunteneet alakouluajoista lähtien 60-luvun puolivälistä suunnilleen Nastolassa, sitten koulutuksen myötä Riitta muutti Helsinkiin ja näimme silloin tällöin vilahdukselta kun käymässä, itse muutin Nastolasta vuonna -93 ja sen jälkeen en ole saanut yhteyttä. Mutta sen muistan, että Riitalla oli syntymäpäivä 16.8. ja sen kunniaksi tämän laitan nyt oikein radiotaajuuksilla menemään ja toivon Parasta mahdollista hyvää syntymäpäivää ja paljon Onnea meiltä ; Ritva ja Saila-Soila

  Toiveena on The Beatlesien 'Hey Bulldog'. Juuri Beatlesia kuunnelleena ei voi kuin ihmetellä miten yli 50 vuotta sitten on tehty edelleenkin maailman upeinta ja monipuolisinta musiikkia; mikä kehityskaari ja nerous. 'Love me do'sta 'A day in the lifeen', huh ihan itkettää. On vain yksi 50 v. ja synttäreitten määränpää ensi vuonna on Liverpool. Kenen B-puoletkin kuuluu osastoon " masterpiece"? Harvassa on. Liverpoolin nelikko ikuisesti, tosifaniterveiset Katariinalta Espoosta

  Terkut verlaan pesosille toivoo Pantse perheineen Salosta

  Moi Pekka sait tämän päivän työt tehtyä, minä jatkan vielä muutaman tunnin. Kova on ikävä, terveisin Sirpa

  Onnea Eerolle huomisen johdosta toivoo entinen nuori varjoiselta kujalta

  Kiltasakki Lapualta viettää Lappajärven rannalla juuri tällä hetkellä 5 jäsenen 300 vuotisjuhlaa. Onnittelut Hannu, Jonne, Pertsu, Maori ja Markus. Riemua riittää vaikka 60 pyörähti ja elämä jatkuu

  Tänään 24.8. on Uriah Heepin entisen jäsenen Ken Hensleyn 74. syntymäpäivä. Olin kuuntelemassa häntä Tavastialla viimeksi 11.8.2019. Yhä vetovoimainen ja karismaattinen kaveri reilusti yli 50 keikkavuoden jälkeen. Haaste kaikille Heep- ja Hensley- faneille viitosella mukaan Enskaan. Terv. Kipa

  Terveiset Mikkosen Anitalle ja Arille sekä tietysti Pipsalle Kulomäkeen! Toivottelevat Kim, Arto ja Sasu piilopirtiltä

  Haastan kaikki Kitteen kokkiopiskelikat kokkihatun hinnalla Enskaan. Terveiset loppukesän ilta·auringosta tääältä marjapensaasta Riäkkylästä

  Syntymäpäiväonnittelut Jarille ja Leenelle elokuisten syntymäpäivien johdosta toivottaa Riitta, vanhojen aikojen kunniaksi!

  Minut tänne haastettiin, niin kai tänne joutuu jotakin kirjoitella. Onnittelut syntymäpäivän johdosta kummisedälle Arille kanavansuulle! Haastan kummitätini Maikin, joka myöskin asustelee kanavansuulla. Mukavaa "kesän" jatkoa! Aini

  Larussa Suski, Larussa Suski! Haastan sinut, ihana Jellona, horoskooppikirjan hinnalla Enskaan. Makoisaa matkaa Italiaan. Pian nähdään! Hauki on kala-terveisin Puolivilli vesimies

  Haaste kaikille leskirouville. Terv. Reea

  Haastan Lahden lyskasta vuonna -67 kirjoittaneet Norttiaskin hinnalla Enskaan. Olli

  Terveisiä Tuijalle lähettää Tiina

  Kiveriön kahvila lähettää isot läpyt Jymyn juniorille Jarmolle Ahtialaan tämän päiväisen urheilusuorituksen johdosta

  Onnittelut aviomiehelleni Jarille tänään Keski-Suomessa vietettävän syntymäpäivän johdosta! Tanja

  Onnittelut Pertille eilisen synttärin johdosta toivoopi Jaana

  Haastan vaimoni Enskaan. Summan saa itse päättää. Pojat Geordie-yhtyeen pojat Newcastlesta haluaisivat esittää kappaleen "House of the rising sun" oikein radiossa. Timo Marttila paikassa Kustavin Lujukallion kesämaja

  Olen niin monta kertaa toivonut Geordien 'House of the Rising sun'-kappaletta, joten please... Kake

  terkut miralle hirvensalmelle. Terv. Jiiii

  toinen maalikerros kaiken peittää....sitte bastuun menee löylyä heittää jorde puerttost haastaa lotkon yhten maalilitran hinnalla enskaan

  Haastan rähinäkummun ja kultahammaslaakson entiset jäsenet tuhannen nallekarkit hinnalla sävikseen. Ari Kirkkonummelta

  vitsintynkä: Mistä tietää, että ollaan tultu Laihialle? siel on wc-paperia narulla kuivumassa. T. Merk

  Onnittelut Piko 75v Mussalossa!Sirkka 70v lomamatkalla Liettuassa! Marjo,Kari ja Pirtinpojat Tammiosta!

  Haastan Entisten nuorten säsvellahjaan kaikki jotka eivät käyneet tänä kesänä uimassa, omantunnon hinnalla. Petrille kiitos tästä iltapäivästä. terveisin Anneli

  Sherwoodin iloiset veikot olisivat tahtoneet, että muistan heitä iloisesti. Huutokosken Nuorisoseuran viimeisenä edustajana haluan lähettää terveisiä yläkerran pumpulitehtaaseen: täällä voidaan hyvin ja vietetään ehtoota kuten ennenkin Enskaa kuunnellen

  Haloo haloo Puolangan Hakojärvi.Keikarinrannan keisari, Puolangan norppa Pullervo eli veljemme Eero alias Hönö täytti 62 vuotta 21.8. Tämä nuorekas myyntiedustaja on puhelahjojensa ohella myös monipuolinen korjaus- ja remonttimies. 1970 –luvulla Ollilantien autotallimme oli mopojen ja moottoripyörien huoltokorjaamo, jossa parhaimmillaan oli kolme konepeliä korjattavana. Yllätys oli suuri kun ne kaikki saatiin aina ajokuntoon. Myöhemmin Hönö on remontoinut omistamiaan asuntoja. Viimeisin ponnistus on Puolangan Hakojärvelle rakennettu ympärivuotiseen käyttöön rakennettu huvila. ”Ujon ja vaatimattoman” luonteensa johdosta maapalsta sai appiukon ehdotuksesta nimekseen Keikarinranta. Hönöllä ja hänen vaimollaan Marjolla on oiva työnjako kotitöiden osalta; Hönö tekee kodin sisäpuoliset työt ja Marjo kaikki ulkopuoliset työt, eli toimii perheen puutarhurina ja metsurina.Toivekappaleena nuoruuden ykkössuosikki Deep Purplen Pictures of home. Anneli –äiti,Kapa ja Seija,Lissu ja Pekka,Sena ja Sirpa

  Huomio Kirsi ja Make Hepolammelta. Vielä on kesää jäljellä ja odottelemme teitä tänne saunomaan ja grillailemaan. Terveisin Päivi ja Hannu Iitistä.

  Heippa Piilopirtin siimeksessä viikonloppua viettävät Arto+Sasu ja Kimi terkut täältä Kulomäestä teille..Kotirannan Anitalle ja Arille aurinkoista lauantaipäivää..t.Pipsa

  Lämpimät 60-vuotisonnittelut Anjalle Kajaaniin lauantain 24.8. Johdosta. Terveisin 20 v nuorempi Kaisa.

  Hei, minulla oli viikko sitten synttärit. Terveiset kaikille tutuille Ellulta.

  Haluamme onnitella rokkari Tommi Läntistä, täytit 60 vuotta 22.8. Onnea syntymäpäivän johdosta. Cirmeli

  Biisikertomuksia
  ROSE LAURENS Africa
  Joskus muinoin avarsin maailmankuvaani vapaaehtoistyössä israelilaisella kibbutsilla eli osuustoimintatilalla. Kuusi päivää töitä suklaatehtaalla ja seitsemäntenä päivänä krapulassa, niin se ruukasi mennä.
  Kibbutsilta lähdettyä kiertelin reppu selässä Israelia ja Egyptiä Sudanin rajalta Libanonin rajalla. Eräässä pienessä kaupungissa Egyptissä, jossain Niilin varrella, kävin syömässä kosherie-nimistä egyptiläistä ruokaa. Siinä oli ruuan kaikki hyvät puolet: hyvää, halpaa ja terveellistä. Tarjoilijakin oli kaunis nuori tyttö, joka ei puhunut englantia, mutta vaihtoi radion soittamaan länsimaista musiikkia minun tullessani sisälle. Söin punnan maksavan annokseni kuunnellen Rose Laurensin kappaletta ’Africa’. Tapaus on jäänyt mieleeni. Kaunis tyttö, hyvä ruoka ja silloinen hittikappale taustamusiikkina Afrikassa. Toivekappaleeni on tuo Rose Laurensin ’Africa’. Esa Oulusta

  URIAH HEEP Wonderworld
  Uriah Heepin biisinikkari, kosketinsoittaja, solisti ja myös kitaristi Ken Hensley täyttää 74 vuotta tänään 24. elokuuta -19. On olemassa koulukunta, jolle Heepin viisi ensimmäistä studioalbumia ovat laadukkainta koskaan taltioitua rockmusiikkia. Oma biisitoiveeni on silti Heepin vuonna 1974 ilmestyneen seitsemännen studioalbumin ’Wonderworld’ nimikappale. Samalla haastan originaalin ’Wonderworld’-vinyylin hinnalla Enskaan kotimaisen rockin pitkän linjan vaikuttajan Maria Hännisen. ’Wonderworld’ on saamieni tietojen mukaan Marian ensimmäisiä hankittuja vinyylilevyjä hänen saatuaan levysoittimen ja Maria kuunteli kyseistä albumia opiskelijakämpässään muutettuaan Rantasalmelta Helsinkiin. Pertti

  ACCEPT Head over heels
  Vuonna 1983, lukion ensimmäisellä luokalla, pyöräilimme elokuussa koulujen alettua Vaasan saaristoon Utterön lomakylään viettämään iltaa jonkinlaisena luokkaretkenä. Oli kuuma kesä. Teinipoikia ja tyttöjä rannalla ja mökeissä; hormonit hyrräsivät. Maisteltiin alkoholia ensimmäisiä kertoja. Kun pyöräilimme takaisin kaupunkia kohti, olo oli jotenkin kuumeinen. Aurinko porotti, edelleen oli hauskaa. Kaverin ”joppariin” (Vaasassa tavarateline on ”joppari”) oli mustekalalla kiinnitetty radiokasettisoitin. Siitä soi uusi Acceptin ’Balls To The Wall’ -kasetti. Biisi ’Head over heels’ kolahti kovaa, ja sitä kelattiin useita kertoja ja soitettiin taas, ja porukalla kuunneltiin. Olivat ne hienoja aikoja. Toive on siis Acceptin ’Head over heels’. Kuuntelen biisin edelleen silloin tällöin ja aina kovaa. Se edustaa kaikkien aikojen parasta heviä: melodista ja taitavasti soitettua, eikä sellaista räminää kuten nykyinen mielestä huono hevi. Harri Mäkinen

  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL Up around the bend
  Nuoruudessa luukutettiin CCR:n ’Up around the bend’-kappaletta ja toimiihan se yhä edelleen. CCR on mielestäni paras bändi ’forever’.
  No olihan niitä toki muitakin hyviä: Alice Cooper ja ZZ Top, mutta kyllä CCR oli se numero yksi. Radion edessä seisottiin ja kelamankalle nauhoitettin. Sitten voitin Philipsin kasettimankan bingosta Valistustalolla ja se kulki joka paikassa mukana. Voi sitä silloista musan tuomaa vapautta!
  Se oli silloin vuosina 1969-72. Jatta

 • Soitetut levyt
  HURRIGANES Hot wheels
  FREEMAN Kaksi lensi yli käenpesän
  THE BAND The weight
  BLACK SABBATH Paranoid
  JOAN BAEZ Sweet Sir Galahad (Woodstock-live 15.8. 1969)
  THE KINKS When I turn of the living room lights
  THE DOORS Summer's almost gone
  ELVIS PRESLEY Burning love
  THE BEATLES When I'm sixty four
  THE YOUNGBLOODS Get together
  WIGWAM Sane again
  PROCOL HARUM A whiter shade of pale
  VICKY ROSTI Näinkö aina meille täällä käy
  THE POLECATS How high the moon

  Kaikki ohjelman biisikertomukset Yle Entisten nuorten sävellahjan Facebook-sivulla. Osa luettavissa myös tässä julkaisussa haasteiden ja terveisten jälkeen.

  HAASTEET YMS:
  Onnittelut merkkipäivän johdosta kanavan kupeeseen Arille, joka silloin ennen tunsi myös nimen Naksu. Haastan samalla Ainin, Maikin ja Antrin Entisten nuorten sävellahjaan. Aini tosin on ikänsä puolesta hieman nuori, mutta hyvään ohjelmaan voi toki osallistua. Lopuksi toivotus Arille: Voihan paksusti toivoo Seikku!

  Terveiset täältä kesäiseltä juojärven rannalta. Haastan kaikki pelimannit ympäri suomenmaan kuhakilon hinnalla Entisten nuorten sävellahjaan. Terv. Pelimanni 52 v.

  31.elokuuta on edessä Tupunalla tahdon-kysymyksen päivä. Tänään juhlistamme morsianta polttaripäivän merkeissä patikkapolulla ja saunottamalla illalla hyväksi.
  Haastamme kaikki entiset nuoret kypsän iän polttareiden järjestämisen hinnalla mukaan Enskan keräykseen. Polttaripäivän biisitoive Freemanin 'Kaksi lensi yli käenpesän'. Ansku, Piia ja Suvi

  Entiselle nuorelle Maunolle terveisiä Järvenpäästä. Koita saada rytmit kohdalleen siellä sairaalassa. Jymykin pitäisi fanittaa voittoon. Parane pian. Hapi ja Taina toivovat pikaista paranemista

  Mökkeilevät naiset lähettää terveisiä toiselle mökkeilevälle naiselle Mannilan Paratiisirantaan. Nauti Laura elosta ja olosta, olkoon grilliruokasi maukasta ja sauna lämmin! Ja haastamme samalla kaikki mökkiläiset uimaan luonnonvesissä vähintään kaksi kertaa tänään. Terveisin Eeva, Kirsi & Kirsi

  Huomio Haaparanta ja Mirja! Voi niitä aikoja, kun tanssittiin aina discossa ja hauskaa oli! Terv. Marjo, terkut myös Tarjalta!

  rakkaalle kaarinalle kiitoksia 40 vuotta kestäneestä liitosta kyllä se toimii ja hurriganes soi edelleen. Terv. sun oma Mara

  Hellurei entiset nuoret kotkanpesän kaunotar Hansu ja saunapirtin rakentaja Pave. Onnea vanhalle parille 20.8. olevan 19. hääpäivän johdosta. Toivoopi kotiväki ja mökkimaahiset

  Olimme yli 20 vuotta tosi onnellisia, kunnes tapasimme.heh..Haastan kaikki Firehouse Flat foot blues bandin entiset fanit brankkarin pääsylipun hinnalla entisten nuorten sävikseen. Ari Kirkkonummelta

  Haastan Kiteen kokkiopiskelijat kokkihatun hinnalla. Terveisiä Rääkkylästä. Käytiin Rakkaani kanssa Kukkakuhhauksessa Rakkaani kanssa ja nautittiin aurinkoisesta päivästä.

  Terveiset Mikkosen Anitalle ja Arille Kotirantaan sekä Pipsalle Kulomäkeen. T. Mökkeilijät Arto ja Sasu

  Slade My oh my. Tämän kun kuulisi Oulussa sinfoniaorkesterin soittamana 6.9. Liput jo ostettu. Terveiset kaikille ja ei kun mukaan sinne tai ainakin tänne. T.Ova

  kiitos raision puutarhurin miehelle kun autoit meitä renkaan vaihdossa välillä riihimäen tien ja renko kiitos vielä kerran

  Pieksämäeltä armoton Deep Purple-ja Hifk -fani täytti 60 vuotta 2.elokuuta. Kaveriporukka ja Ammi onnittelee!

  Olin v. 1977 varusmiespalveluksessa keittiömiehenä Örön saaren varuskunnassa. Keittiöllä oli kolme oikein mukavaa naishenkilöä. Olisi mukavaa järjestää tapaaminen sillä ajatuksella että toimituksesta saa puhelinnumeroni. Jorma

  Hei,enskalaiset.Haastan kaikki uskovaiset Raamatun hinnalla Enskaan.Morjens,Taskinen. t.lämmin muisto

  Elämä on kuin ihana retki, joka on täynnä yllätyksiä ja mahdollisuuksia. Ikävuodet ovat numeroita, mutta sisäinen minä on iätön. Hyvää syntymäpäivää Matti Hanskille Loitsutielle Kotkaan T: Kirsi ja Jorkka Puertosta

  Ihana Beatles ja nuoruus 60 luvulla Joensuussa. Haastan kaikki 60 luvun nuoret single levyn hinnalla. Toiveena 'when i am sixty four' kiitos Merja eli Memmu

  Terkkuja ympäri rakasta Suomea toivottaa Banda & Satuseni

  Haastan kaikki Beatles-purkan syöjät ja kuvien kerääjät 5 eurolla sävellahjaan. Tuula

  Kiitos Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band ja Järventaustan pirtti viime lauantain upeasta keikasta! Kotimatkalla huomattiin bändin basistin Jiri Bertulan kanssa että lukuisten soittamatta jääneiden biisien joukosta mm Help jäi soittamatta. Kiitos kaikille mukana olleille, erityisesti Tainalle rakkaat terkut! T. Kikka ja Maukka

  Hei,Enska ja Toveri Taskinen! Haastan Enskaan kaikki Kitaristit ja muut Muusikot,jotka diggaa Hurriganesia.Nyt on heppi..eiku Keppi-heppu vauhdissa!t.Kupsanen,vanha hippi Vantaalta

  Hienoa, kun ENSKA jalkautuu tänne Ouluun kotinurkille.Liput Teatrialle on ostettu,toivon kuulevani toivebiisini Procol Harumin 'A whiter shade of pale' Sami Pitkämön esittämänä.Hänellä on juuri tuohon biisiin sopiva ääni. Haastan kaikki Karjasillan hyvää musiikkia ymmärtävät asukkaat, tiedän, että heitä on paljon!Värikästä syksyä kaikille toivottaa Aune

  Vääräjoella ollaan vielä puolitoista viikkoa.Marjapensaita tyhjennetty.Jarmo kunnostanut etelä puolen ikkunat.Ovat kuin uudet kuitenkin vanhaa kuniottaen. Miten's Vitsiälässä?T:Eläkeläinen ja lomalainen

  Rakkaat terveiset Petrille Soiluun! 30 vuotta takana, toivottavasti myös edessä. I.L.Y. Vaimo

  Haastan Päivin ja Hannun Iitistä viimeisen lomaviikonlopun kunniaksi parkettipaketin hinnalla Enskaan. Terveisin Kirsi ja Make Hepolammelta

  Biisikertomuksia
  THE BAND The weight
  On kulunut puoli vuosisataa eli 50 vuotta siitä, kun suurin ja merkittävin musiikkifestivaali Woodstock pidettiin. Esiintyjälista oli huikea! Woodstockista lähti monen esiintyjän maine suureen nousuun ja menestykseen. Tänä vuonna elokuun 17. päivä on lauantai, mutta vuonna -69 se osui sunnuntaille. Esiintyjinä Woodstockissa olivat silloin mm. Joe Cocker, Country Joe and The Fish,Ten Years After, The Band, Johnny Winter, Blood,Sweat & Tears sekä Crosby,Stills,Nash& Young. The Butterfield Blues Bandin, Sha Na Na:n sekä Jimi Hendrixin esitykset menivät jo maanantain puolelle.
  On selvää, ettei vastaavaa festivaalia tulla enää näkemään ja kokemaan. Onneksi meille "vanhoille pieruille" eli entisille nuorille on Woodstockista jäänyt muistoksi DVD,jota voi ihmetyksellä ja nauttien katsella aina kun nostalgiatrippi nostaa päätä. Toivoisin,että soitatte Entisten nuorten sävellahjassa The Bandin komean biisin ’The Weight’. Terveisin Jorkki Lauttasaaresta

  THE YOUNGBLOODS Get together
  Toivelevyni on The Youngbloodsin se kappale, jossa lauletaan, että ‘love is but a song we sing...’. En muista, mikä sen kappaleen oikea nimi on. Tämä laulu soi Woodstockin jälkeen usein radiosta vaihto- oppilasvuotenani New Milfordissa Connecticutissa. Harmittaa vieläkin, etten päässyt Betheliin, vaikka välimatkaa ei ollut kuin n.100 kilometriä. Vierailuni oli juuri alkanut, eikä isäntäperheeni äiti , lukuisista pyynnöistä huolimatta, päästänyt minua sinne. Haastan Lauritsalan yhteiskoulusta samana vuonna eri puolilla olleet stipendiaatit Entisten nuorten sävellahjaan. Voi noita aikoja...... Nimimerkki ’USA 1969-70’

  ELVIS PRESLEY Burning love
  Missä olit kun kuulit Elviksen kuolleen?
  Elvis kuoli 42 vuotta sitten 42-vuotiaana 16.8.1977. Missä siis olit?
  Itse olin sinä päivänä ajamassa uusia autoja Turusta Lahteen.. Illalla olimme tuomassa toista päivän autoa. Ennen Forssaa lipsahti uusi auto vauhdilla maitolaiturin läpi. Maitolauturi lensi auton mukana kymmeniä metrejä ja hajosi ojan pohjalle pieneksi palasiksi. Ajoimme sitten Forssan Autokeitaalle tilaamaan hinuria. Kun tulimme tiskille nuori yövuorossa ollut nuori kuunteliRradioi Luxemburgia. Silloin kerrottiin Elviksen kuolleen. Yövuorossa ollut nuori hyppäsi ylös ja keräsi kasettitelineissä olleet Elviksen kasetit, tuli tiskille posket hehkuen ja sanoi: ’nää on kohta arvokkaita’.
  No aamulla isäntä vei sitten maitotonkkia laiturille, mutta eipä ollut laituria. Siispä isäntä soitti poliisille, että maitolaituri on varastettu. Poliisi tulikin paikalle ja totesi, ’no näin on....’
  Haastan Enskaan Mutun, joka varasti tuon maitolaituri ja haastan myös entisen nuoren, joka oli yövuorossa 16.8.1977. Onko Elvis-kasetit vielä tallessa? Haaste myös kaikille 42 vuotta naimisissa olleille ja terkkuja Inkulle tohon hotellin lasten leikkipisteseen. Terkuin Retku biisitoiveenaan Elviksen ’Burning love’

  VICKY ROSTI Näinkö aina meille täällä käy
  Oli joko kesä -74 tai -75 ja Vicky Rosti mukana Dannyn kesäkiertueella. Vuorossa oli Rauma ja Merskan lava keskiviikkoiltana. Olimme kaverini Aken kanssa katsomassa ja kuluttamassa viimeisiä lomapäiviä iltapäivällä lavan ympäristössä. Danny ja Vickykin olivat jo saapuneet näemmä ja kamoja kannettiin sisälle. Yht’äkkiä Vicky tuli luoksemme ja alkoi juttelemaan meille ja pyysi apuamme kamojen roudaamisessa. Lukkoon menneinä poikina mumisimme jotain ja menimme auttamaan häntä, josta palkaksi saimme vapaaliput iltaan. Illalla olimme konsertissa ja elimme toivossa: ’jospa hän vielä muistaisi meidät...’ Toiveena on Vicky Rostin levytys ’Näinkö aina meille täällä käy’. Simpe

  BLACK SABBATH Paranoid
  Mieleeni tuli 70-luku ja silloinen maanantaisin lähetetty radio-ohjelma nimeltä ’Matkalla maineeseen’. Ostin tuohon maailmanaikaan ensimmäisen kasettimankkani Philipsin, joka maksoi 800 markkaa ja oli siis tosi kallis, mutta hyvä laite. Se kesti suhteellisen kovassa käytössä 90-luvun puoliväliin asti. Ensimmäisen kasettini ensimmäisen biisin äänitin muistaakseni ohjelmasta ’Ennen kuulumattomat’. Biisi oli Black Sabbathin ’Paranoid’, joka esitettiin tuossa ohjelmassa ja siis ekaa kertaa Suomen Yleisradiossa. Olen myöhemmin nähnyt Black Sabbathin livenä kaksi kertaa ja Ozzy Osbournin kerran. Niistä konserteista olen tosi onnellinen.Toiveeni olisikin kuulla nyt nimenomaan tuo ’Paranoid’
  Terveisin Juha 61 vee

 • Soitetut levyt
  HECTOR Ake, Make, Pera ja mä
  GRAND FUNK RAILROAD Rock'n roll soul
  LEONARD COHEN Suzanne
  QUEEN The show must go on
  KOTKA RANKKI OHUTTA YLÄPILVEÄ Pearl Harbour
  STEVIE WONDER Superstition
  HANOI ROCKS Tragedy
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL Pagan baby
  KIRKA Hengaillaan
  JETHRO TULL My Sunday feeling
  YPÖ-VIIS Kaupunki muistaa nuoria
  TOMAS LEDIN Sommaren är kort
  SLEEPY SLEEPERS Mä joka päivä töitä teen

  HAASTEET YMS.
  Haastan kaikki Hankolaiset .-75-85 vuosina vuorikadulla pyörineet mukaan yhden vuorikadun snagarilta ostetun lihapiirakan hinnalla

  Tainalle synttärionnittelut Tornioon ja terveiset Heikille toivottaa Jarmo

  Päivi Onnittelee tänään 60 vuotta täyttävää serkku-Ollia. Samalla haastan mukaan kaikki Juicen Iloskalla nähneet. Tiedoksi Päiville, että meille antamasi puhelinnumero on väärä - Enskan toimitus haluaisi jutella kanssasi aiheesta vielä vähän lisää, joten jos jättäisit meille uudestaan numerosi vaikka sähköpostiin entiset.nuoret@yle.fi

  Hyvää kesän jatkoa tutuille ja Titta Sinkkoselle . T. Erja

  Maija & Hani ! Istutte alapihalla ja kuuntelette Enskaa ! Haastan teidät Ozzy Ozbournen LP:n-hinnalla. Haastajana Anne

  Mukavaa Tampereen matkaa Rammsteinin konserttiin matkaaville punaisen Hundain matkustajille...Kotirannan väelle terkkuja...t.Pipsa,Suvi+Sasu hauveli

  Käsimaajoukkueen roudari ja Hurriganesin veteraani Kauko Mambo Kelkka täyttää 12.8 2019 79 vuotta Suuret Onnittelut terkut myös Pelargunialle, terveisin Maija

  Iso kiitos! Kiitän sitä, rinkan ja fillarin kanssa, matkalla ollutta nuorta herraa, joka auttoi tytärtäni polkupyörän kiinnittämisessä ja irrottamisessa tiistaina 6.8. Pieksämäen asemalla junaan IC144 (IC142 ??) noin vartin yli 12 ja junasta Tampereella vähän ennen klo 15.
  t. tyttären isä Markku

  Hän kuudenkymmenen on - pihasauna lämpiää ja Pappa viettää päiväänsä nuoruusmusiikkia kuunnellen ja lastenlasten perässä juoksien.

  Eltsalle ja Pynskille Kotkaan täältä Suomenlahden rannalta hyvät kesäloman toivotukset. Mielenvapautta teille sinne purkkarille! t. Lepajoet Virolahdelta

  Osallistun Aron Hannun Lepaan Puutarhurikoulun kurssia 57 koskevaan haasteeseen ja haastan kaikki naapurikurssi 58:n opiskelijat kympillä mukaan Enskaan. T. Jukka

  Haastan kaikki Uudessakaupungissa Tukkatiimissä jalkapalloa pelanneet säärärisuojien ja karvojenajelukoneen hinnalla mukaan Enskaan. Sheikki Öljymaha

  Biisikertomuksia
  LEONARD COHEN Suzanne
  Kaimani radiotoimittaja ja Mr. Nuorten Sävellahja Jake Nyman saavuttaa tänään 10.8. -19 vuosia 70. Hän on lukisine radio-ohjelmineen, dokumentteineen ja kirjoineen ollut yli 40 vuotta minun Yleisradion musiikkitoimittaja numero 1. Jaken tietämys musiikista, sen tekijöistä ja esittäjistä on käsittämättömän syvällistä. Tuon tiedon hankkimiseen tarvitaan musiikin argeologin kärsivällisyyttä ja taitoja. Jake aloitti Ylellä Leonard Cohenista tekemällään dokumentilla ja tiettävästi hänen ensimmäinen radiossa soittamansa biisi on Cohenin "Suzanne". Toivon tuota Jaken synttärikakun kynttiläksi. Jarmo

  TOMAS LEDIN Sommaren är kort
  Tämä on kesämuisto vuodelta 1982. Olin kesäkurssilla Valkealan kansanopistossa opiskelemassa ruotsia ja matematiikkaa lukion ekan luokan jälkeen. Sen kesän hitti oli Tomas Ledinin ’Sommaren är kort’. Sitä kesäbiisiä hoilasimme joka ilta iltanuotiolla opiston järvenrannalla. Ruotsin kieli sai ihan uutta potkua tuon kesän aikana. Matematiikan lisäoppimisesta en ole nyt ihan niinkään varma.
  Terveisin Eija

  YPÖ-VIIS Kaupunki muistaa nuoria
  70-luvulla ala-asteella kaveriporukassamme oli koviksia, jotka diggasivat Hurriganesia ja lälläreitä, jotka diskoilivat Abban tahtiin. Nyt voin jo tunnustaa, että koviskin herkisteli joskus peilin edessä laulamalla harjaan Cisse Häkkisen ’My only one’- ja ’Lessons in love’-kappaleita. Ylä-asteella jengimme jakaantui yhtä jyrkästi punkkareihin ja Bay City Rollers –faneihin ja syvästi halveksimme toistemme musiikkia ja pukeutumista, mutta silti pysyimme tiiviinä kaveriporukkana aikuisikään asti.
  Toivelevynäni on aina ajankohtainen Ypö-Viis-yhtyeen ’Kaupunki muistaa nuoria’-kappale.
  Terveiset kaikille Iisalmen enskoille. Pysytään mieleltämme aina punkkareina!
  Terveisin Riitta

  STEVIE WONDER Superstition
  Hei! Petäjäskosken voimalaitostyömaa Rovaniemen maalaiskunnassa työllisti 50-luvulla runsaasti nuoria perheitä, joilla vilisteli paljon jälkikasvua Petäjäskosken kylän raiteilla. Myös 60- ja 70-luvut olivat vilkasta aikaa ja nuorisolla riitti paljon kavereita ja tekemistä niin hyvässä kuin pahassa. Nyt nämä 50-luvun vintiöt alkavat olla jo 70+ ikäisiä ja nuorimmat 80-luvulla vaikuttaneita teinejä. Sama ”kasvualusta” luo kuitenkin ikään katsomatta yhteisiä muistoja, joita on nyt mahdollista tulla jakamaan muiden kanssa. Siis kaikki kynnelle kykenevät Petäjäisen kasvatit, vuosikymmeneen katsomatta, tulkaapa lauantaina 17.8. klo 14.00 Rovaniemen Wanhojen markkinoiden Puuhateltalle vaihtamaan muistoja ja kuulumisia. Toivebiisinä voisi soittaa vaikka Stevie Wonderin Superstition. Terv. Antero

  KIRKA Hengaillaan
  Minä ja minun ystäväni liftattiin koko nuoruutemme ajan.
  Kaikki tanssireissut, kesälomamatkat tehtiin liftaamalla ympäri Suomen, etelästä pohjoiseen. Ihan mikä milloinkin tuli mieleen niin sinne lähdettiin.
  Jälkeenpäin voi vain kuvitella äidin huolta, kun silloin ei ollut kännyköitä millä olisi voinut ilmoitella missä milloinkin mentiin. Kerrankin sanottiin, että mennään Jyväskylään ja siellä kyllä käytiinkin, mutta käännettiin suunta sieltä Pietarsaareen. Sieltä puhelinkioskista soitto kotiin ja sieluni silmin näin äitini ilmeen, kun matkamme suunta olikin ihan jossain muualla kuin alunperin oli tarkoitus.
  Vielä opiskellessani Oulussa saimme kerran opiskelu- ja kämppäkavereideni kanssa kuningasajatuksen lähteä liftillä Helsinkiin, kun satuimme näkemään telkkarista Linnanmäen mainoksen.
  Siitä tulikin sitten ikimuistoinen reissu hyvin monella tapaa. Meidän kun olisi pitänyt olla maanantaina lähdössä opintomatkalle kurssimme mukana Turkuun. Omalla Helsingin matkallamme sattui ja tapahtui kaikenlaista. Menomatkalla Suonenjoella laulettiin keskiyöntunteina toivelauluamme Kirkan ’Hengaillaan’-biisiä aikamme kuluksi kolmeäänisesti. Helsinkiin päästiin ja mukavaa oli. Kotiinpaluu ei sitten niinkään. Aika paljon korvaavia tehtäviä jouduimme tekemään opintomatkalta poisjäätyämme. Mutta olihan se sen arvoista vai mitä Arja ja Marja?
  Terveisiä näille ystävilleni ja hyvää kesää ja toivelevy siis Kirkan ’Hengaillaan’, Ripi.

  GRAND FUNK RAILROAD Rock'n roll soul
  Terve vaan kaikki te siellä radion äärellä olevat! 70-luvulla ei ollut nettiä, mistä kuunnella musiikkia. Siispä radion rinnakkaisohjelma auki ja summamutikassa kuulolle, tulisiko mitään pop-musiikin tapaista, mieltä kohottavaa nuorisomusiikkia. Usein ei tullut, mutta maanantaisin " Matkalla maineeseen " ja joskus, lieneekö tiistaisin siinä neljän ja viiden välillä 'Popnonstop'. Ei mitään ennkkokuulutuksia, mitä tuleman pitää, ja siksi sormet kasettimankan record/play-nappuloille, Tuli mitä tuli. No kerran tuli sitten biisi, jonka sain C-kasetille. Se suhisee vieläkin, vaikka nauhoitus tapahtui vuonna 1972! Eli kappaleesta kuuluu vielä jotain, mutta liian vähän!
  Se kappale olis upea, vanha, mutta ajaton Grand Funk Railroad-nimisen yhtyeen "Rock'n' roll soul". Tämmöinen olis toive, mahtaiskohan onnistua? Haaste kaikille kuuntelijoille mukaan Enskaan 8:n maitopussin hinnalla eli kuten Spede aikoinaan eräässä elokuvassaan sanoi:" Se on sitten 7 markkaa!" Terveisin Entinen keskikoulupoika

  JETHRO TULL My Sunday feeling
  British Imperiumin ritari MBE, Jethro Tull yhtyeen perustaja Ian Anderson täyttää tänään 10.8. -19 72 vuotta. Omalaatuinen yhtyeensä todellinen keulakuva teki merkittävän musiikillisen uran yhdessä proge-historian hienoimmista bändeistä. Tuo "hassu huilumies" on yksi musiikin ikoneita. Toivon Jethro Tullin debyyttialbumilta vuodelta 1968 "This Was" sen ensimmäistä raitaa, Andersonin omaa biisiä "My Sunday Feeling". Sillä täytän huomisen sunnuntain fiilinkini. Ketis

  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL Pagan baby
  Tänä kuluvana vuonna tulee kuluneeksi 50 vuotta yhdestä rockmusiikin lyömättömästä ennätyksestä. Mailmankuulu ja minun mielestäni maailman paras rock-kokoonpano Creedence Clearwater Revival teki vuonna 1969 kolme loistavaa LP-kokonaisuutta, jotka lähestulkoon jokaisessa maassa joissa ne julkaistiin keikkuivat listojen ykkösinä. levyt olivat ’Bayou Country’, ‘Green River’ ja ‘Willy and the Poor Boys’. Seuraavanakin vuonna kaksi loistavaa älppäriä: ’Cosmo’s Factory’ ja ’Pendulum’.
  Vuonna -69 olin 13-vuotias, kun kuulin Creedenciä jossain radioohjelmassa. Olisikohan se ohjelma ollut ’Ennen kuulumattomat’ tai vastaava; siihen aikaan ei kotimaassa ollut oikein radiokanavia, jotka olisivat soittaneet uutuusmusaa. CCR oli siihen aikaa rockmusan raikastaja, pisti asiat alkulähteille kaiken mailman hämyilyn ja hippihörhöilyn aikoina. Siitä lähtien ole ollut ruutupaitarockin vankkumaton kannattaja.Haluaisin haastaa kaikki CCR-fanit ja erityisesti Kurikan Mietaan Nuorisoseuralla rokanneet Enskaan hyvän asian puolesta. Toivebiisinä olisi Creedensien vuoden 1970 ’Pendulum’- älppäriltä vähemmän soitettu, mutta tosi rokkaava biisi ’Pagan Baby’.
  Nahkaluoman Juntti

  SLEEPY SLEEPERS Mä joka päivä töitä teen
  Olipa kerran vuosi kahdeksanviis ja -kuus ja niin edelleen. Pitkästä aikaa, nyt ja tässä, voisikin vaikka tuuletella vähän mennyttä ja laittaa hetkeksi mukavia muistoja levylautaselle. ’Sleepy Sleepers sings Matti ja Teppo’-LP-ltä kappale ’Mä joka päivä töitä teen’
  O tempore, o morales! Terveisin Tuitzi

  HECTOR Ake, Make, Pera ja mä
  Tämä biisi on ensimmäinen kosketukseni tuotantoon. Se soi matkaradiossa, kun oltiin isän kanssa koputtelemassa salaojaputkea laudoista ihan niin kuin Simpauttaja ja Imppu siinä "Mitäs köyhät" -kohtauksessa. En unohda koskaan sitä aikaa, paikkaa ja tunnelmaa.Risto

 • Soitetut levyt
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL Cross-tie walker
  GEORDIE All because of you
  LENNE AND THE LEE KINGS Always and ever
  KIRKA Varrella virran
  METALLICA Leper Messiah
  THE BEACH BOYS Then I kissed her
  BE-BOP DELUXE Blazing apostles
  ALWARI T. Lady Love and Mr. Death
  PINK FLOYD Wish you were here
  FREE Wishing well
  DEEP PURPLE Highway star
  PETER SELLERS A hard day's night

  HAASTEET YMS.
  Mitä tapahtui kasville joka oli matematiikan luokan ikkunalla? Se kasvatti neliö juuret. Terveiset kaikille nykyisille ja entisille Loimaan lukion oppilaille. Jari

  Terkut entiselle nuorelle Helmi "Orvokille" Oriveden mökille.Koitahan mummo pysyä menossa mukana. Terkuin: Hansu, Pave ja Tapsa

  Toivelevynä on Geordie-yhtyeen 'All because of you' vuodelta -73. Tämä rippukouluaikoja muistellessa. Toivojina vastarakastuneet entiset nuoret Elina ja Erkki

  Haastan Uppsalan tytöt Pirkon ja Tuijan kesämökki Saunan lämmitysvuoron klapien hinnalla Entisten nuorten sävellahjaan. Tuula

  Haastan Enskaan mukaan kaikki Kalevan kisoihin, Jyväskylän ralliin ja Kuninkuusraveihin osallistuvat omppuviinipullon hinnalla hyvän asian puolesta! Terv. nimimerkki 'Kälviän tarmosta jumalan armosta'

  Rakkaalle Katille sydämelliset 50-kymppisonnittelut! Porukan viimeinen kakara on kasvanut aikuiseksi!

  Kiitos kaikki Ihanaiset puutalkoojengiläiset puut sisällä ilman teitä ei olisi homma valmis. T: Kikka ja Jorkka puertosta

  Artullle 65-vuotisonnittelut viime lauantain johdosta. 40 vuotta yhteistä taivalta takana ja muutamia vielä edessä... Toivoo Sukevan sakki

  Huomio Vorssa ja siellä serkkupoikani Jouko Larm ja Turku siellä serkkupoika Jorma Larm teidät on haastettu nuorten sävikseen maitolitran hinnalla ja samalla lämpöistä kesää tutuille toivottelee Seija Mäkilä Vorssa Citystä

  Haastan jyrki pekkalan ja reijo baskin oulusta Enskaan. Kalle

  Terkkuja Sevettiin Piialta

  Äiti: mulla on sua ikävä. Terveiset kaikille!

  Tässä viesti Maikille ja anoppi-Salmella Joutsenoon: Kiitos mukavasta illasta..Lea

  Terkut serkku Sadulle, Hartsalle sekä Margitille Hirvensalmelle lähettelee Sirpa ja Pösyli. Sauna lämpiää täälläkin! Ilman varree, Mörkö löytyy

  Haastetaan Jiipee ja Mumma ja kaikki muutkin kuuntelijat ympäri maailman juomaan yhet lonkut Iso Kaljun puolesta, vaikka ollaan mökillä, ei nyt pysty lonkeroa nautiskelemaan, pitää hoita tää tauti eka veks. Pari viikkoa takana, kuusi edessä, olla mennään ja hoidetaan homma himaan! Lohjanjärveltä terkut lähettää IsoKalju ja Laura eli Kiljusten Herrasväki

  moi ismo,leena ja vincent, kesäiset ja lämpöiset terkut mökille ! Terkuin vantaalta saga,jussi ja bobo

  Haste kaikille Kari Tapio-faneille. Lappeenrannan kesäteatteri on hirveen hyvä, tapasin Joonan siellä. Riitta

  Haastan Lepaan puutarhaoppilaitoksen puutarhurikoulun 1977-1978-kurssin 57 ENSKAAN 40 vuoden odotuksen hinnalla. Samalla toivotan tervetulleeksi Lepaan tuulimyllylle 17. elokuuta klo 11.00 yhteiseen tapaamiseen. Hannu Aro PS. Jos joku kysyy yhteystietoa, sen saa antaa. Toiveena Pink Floydin 'Wish you were here'

  Tulee vähän politiikkaa: kansanedustaja Murto joutui aatteen vuoksi sodan jälkeen "istumaan", mutta myöhemmin hänestä tuli Kekkosen kanssa hyviä ystäviä.Saunan lauteilla Urkki valitti kuinka tuolla linnassa on ankeaa,ikkunasta näkyy tori jossa olis kiva käydä ostamassa jotain mutta eihän se ole mahdollista eikä mulla ole edes rahakukkaroa.Murto tähän:Ei mullakaan ollut lompakkoa kun minä olin linnassa. läh.arska

  Lämpöiset syntymäpäiväonnittelut rakkaalle veljelle Jouni Savolaiselle Töysään. Tiistaina 23.7. täytit 58 vuotta. Paula ja Kari Vaasasta

  Vastaan kallen haasteeseen ja haastan mukaan serkkuni Simo kauniston ja kaikki muutkin nuoruudessaan aikaan viettäneet! Sopivalla summalla! Toivottaa Reijo Bask

  Terkkuja Kotirannan väelle Ahvenaisiin, Pipsalle Kulomäkeen ja loivaa laskua takaisin duuneihin näin loman jälkeen. T. Mökkeilijät Arto ja Sasu

  Vielä bändinimistä: paras bändin nimi koskaan on Pertti Kurikan Nimipäivät. Terkkuja pojille! Olli

  kaikille terkkuja jotka jaksaa veivaa kotkan meripäivillä vuodesta toiseen! T.hara

  Biisikertomuksia
  ALWARI T. Lady Love and Mr. Death
  Morjensta pöytään ikinuoret!

  Radiossa piti mielenkiintoista ohjelmaa edesmennyt historian dosentti, Kai R. Lehtonen aikoinaan otsikolla ’Historiaa pitkin poikin’. Hänen oppikirjaansa ’Vuosisadat vierivät’ luettiin Lahden lyseon historian tunneilla. Opettajamme teroitti, että on paljon myös ns. kirjoittamatonta historiaa, joka on ollut totta, vaikka kirjoista tietoja ei löydykään! Vuonna -76 hyvä kaverini, Pekka, kirjoitti ylioppilaaksi ja lähti Helsinkiin opiskelemaan sähköinsinööriksi. Jäin lukioon vuotta nuorempana vielä odottamaan seuraavan vuoden " ylppäriskabaa". Musiikki yhdisti meitä molempia. Samana vuonna ilmestyi tamperelaisen Alwari T- yhtyeen LP-levy ’Light me’, jolla oli hieno balladinomainen kappale ’Lady Love and Mr. Death’. Jääköhän tuokin upea kappale historiaan kertaakaan radiossa soimatta? Vain Entisten nuorten sävellahja voi pelastaa tilanteen ja siksi toivoisinkin tuota musiikinhistorian helmeä kuultavaksi. Samalla terveiset Pekalle ja haastetaan Enskaan kaikki " kadonneiden aarteiden etsijät" markkarahalla omantunnon mukaan! Kiitos! Nimimerkki ’ Punainen 335’

  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL Cross-tie walker
  Tänään 3. elokuuta 2019 on kulunut tasan 50 vuotta siitä, kun John Fogertyn johtaman Creedence Clearwater Revival-yhtyeen kolmas pitkäsoitto ’Green River’ näki päivänvalon. Yhtyeen levytystahti oli hurja vuonna -69; CCR julkaisi tuona vuonna peräti kolme albumia. John Fogerty itse on maininnut omasta tuotannostaan parhaaksi kappaleeksi tämän ’Green River’-albumin nimisävelmän, mutta minun toiveenani on kuulla siltä raita nimeltä ’Cross-tie walker’. Riku

  BE-BOP DELUXE Blazing apostles
  Biisitoiveeni on brittiläisen Be-Bop De Luxe-yhtyeen kappale ’Blazing apostles’ vuodelta -76.
  Nuorena poikana inhosin tämäntyyppistä progea lähellä olevaa musiikkia, jonka punkmusiikki sitten onnistuneesti syrjäytti monessakin mielessä. Nyt vanhempana huomaa, että tämäkinhän oli ja on yhä hienoa musaa. Progea tuli kyllä silloinkin kuunneltua, vaikka ei sitä kaikille kerrottu eikä myönnetty – ei edes itselle. Pasi

  LENNE AND THE LEE KINGS Always and ever
  Jouduin eroon kasvatusäidistäni sosiaaliviranomaisten ja lääkäreiden toiminnan vuoksi 60-70-luvun taitteessa erääseen suureen helsinkiläiseen lastensairaalaan kasvatusisänikin kuoltua vuosi aikaisemmin sairaskohtaukseen kotona. Sairaalakokemus oli sanalla sanoen hirveä. Päästyäni noin vuoden päästä pois taisteltuamme tarmokkaasti ja periksi antamattomasti vastaan, lujittui suhteemme vain entistä lujemmaksi, vaikka tarkoitus oli alun perin erottaa meidät. Osastolla sattui olemaan kaksi muovista vinyylilevysoitinta, joiden kaiuttimet olivat kannessa ja sen ajan musiikkia singleinä ja LP-levyinä. Moni kappale jäi silloin mieleeni The Beatles, Hair-musikaali ja Lenne & Lee Kingsien ’Stop the music’, joka oli punainen singlelevy. Toisella puolella oleva kappale miellytti enemmän, mutta sen nimeä en muista. Moni muukin tuon ajan suuri bändi tuli tutuksi unohtamatta raskaampaa englantilaista musiikkia. Musiikkiharrastukseni alkoi silloin ja jatkuu edelleen erittäin aktiivisesti. Jotain hyvää tarttui matkaan. Stadin ja Kotkan kundi
  (PS. Se 'Stop the music'-singlen toinen puoli on nimeltään ’Always and ever’)

  KIRKA Varrella virran
  70-luvulla ei paljon luonnonsuojelua harrastettu ennen Koijärvi-liikettä. Muistan kuinka jo 60-luvulla lapsena käytiin sukulaisten mökeillä saunomassa ja äiti komensi, että shampoot huuhdotaan hiuksista vasta sitten järvessä. Voi niitä kaloja ja sorsaparkoja. Sitten vuonna -73 kuulin radiosta Kirkan laulun ’Varrella virran’ ja se järkytti sanoillaan 12-vuotiasta teinityttöä. Sen jälkeen en enää järvessä hiuksiani huuhdellut kunnes vuonna -78 tapasin elämäni rakkauden ja menimme telttaretkelle. Kyllä siinä luonnonsuojelu unohtui lemmen huumassa. Järvessä tietenkin peseydyttiin ja poikaystäväni halusi ottaa valokuvan minusta hiustenpesupuuhissa. Myöhemmin sitten kadutti se kuva; en voinut enää leveillä luonnonsuojelullani, kun oli potretti todisteena, missä istuin järvessä shampoot päässä typerä rakastunut hymy kasvoillani!
  Soittaisitko nyt, Jar Vesai, minulle ’Varrella virran’-biisin, niin voin kärvistellä edelleen syyllisyydentunnossani. Tarja

  THE BEACH BOYS Then I kissed her
  60-luvun lopulla tapasin Hernejärven nuorisoseurantalolla Pirkon. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Puuttui vain rohkeutta ilmaista se. No se loppui siihen , mutta 50 vuoden ikävä jäi.
  Toivelevy on The Beach Boysien ’The I kissed her’. Aki

  DEEP PURPLE Highway star
  Terveiset Seijalle ja Jarille sinne mökille Lievestuoreen rannalle. Viikko sitten sitä saunottiin, kun oli se saunapäiväkin ja muisteltiin näin eläkeiässä, kun muutama vuosi sitten kiertelimme Turun saaristoreitin motskareilla. Seijallakin oli oma Ducati ja meillä vaan wingi, jossa soi meidän kaikkien toivebiisi Deep Purplen ’Higway star’. Nyt sitten kumpainenkin katselee lastenlapsien kuvia ja muistellaan tahoillamme kivoja mostkarireissuja.
  Kiitos kivasta aina kuunneltavasta ohjelmasta. Jo nuorena Nuorten sävellahjasta nauhoiteltiin biisejä kelamankalle, joita sitten ohjelman jälkeen kuunneltiin uudestaan! Kivaa kesää kaikille motoristeille!
  Toivebiisi on tietenkin ’Higway star’. Mikko ja Kaija

  PETER SELLERS A hard day's night
  Peter Sellersin aivan mainiot Beatles-parodiat ovat omintakeista huumoria . Peter Sellers oli paitsi näyttelijä, myös loistava imitaattori joka osasi puhua englantia kaikilla mahdollisilla korostuksilla. Hän teki versiot ainakin Beatles-biiseistä ’A hard day's night’, ’Help!’ ja ’She loves you’. Lassi

 • Soitetut levyt
  SUZI QUATRO Move it
  HECTOR Jos sä tahdot niin
  ALWARI T. Goin' round
  NENA 99 luftballons
  PIENET MIEHET 5 laiskaa auringossa
  VAN HALEN Summer nights
  QUEEN I'm in love with my car
  IRWIN GOODMAN Rentun ruusu
  SABRINA Boys (Summertime love)
  TURO'S HEVI GEE Ole ole saunotaan
  THE BEATLES All my loving
  MAARIT Jäätelökesä
  SLEEPY SLEEPERS Kuka mitä häh?

  HAASTEET YMS.
  Haaste kaikille loimaalaisille, jotka olivat kesinä 1968-1970 Ruotsissa tulevien talvien bilerahaa tienaamassa. Eli jalat tukevasti irti maasta! Jykä

  Kimmolle 60-vuotissynttärionnittelut Merenlahden mökille. Ikä on vaa numeroita. T:Päivi ja Esa

  Hei Entisten nuorten sävis-tiimi. Järjestämme tänään Marjolle 60-vuotisyllätysynttärit ja olis mukava saada sankari yllätetyksi myös Enskan kautta! Marjo on ollut ankara Kirka-fani jo ajalta kivi- ja käpy! Nykyisin musiikkimakuun mahtuu myös Eput (siis Marjon nykyisen kotikylän eli Ylöjärven omat pojat), Irina ja muut ”narinat”, Haloo Helsinki!, Ismo Alanko ja ennen kaikkea Apulanta!
  Mutta kaikesta huolimatta toivebiisinä on Hectorin Jos sä tahdot niin! PS. Hyvää ja lämmintä loppukesää koko Entisten nuorten sävis-tiimille!

  SE ON MORO KUULIJAT! TERKUT WILLA SALOSTA SAHALAHDELTA NY SAUNOTAAN JA NAATITAAN KESÄSTÄ!TERKUIN VIPE JA TUMPPI

  Presidentti Kekkoselle sauna oli tärkeä asia! Parhaat kaverit mukaan saunomaan. Uutiset radiosta ja saunajuomana urholla oli aina karjalan a-olut! Terv. Saunakorpraali

  Terveiset Iisalmeen Hannele S. Airi K. JA Vieremälle Eeva P. Ihanat naiset, terveisin Riitta Mikkelistä

  Terveisiä "vanhoille"kahvibaarin kavereille 70-luvulta ! Tapaamisiin taas pian T.Anne Kannuksesta

  saunavitsi! Tulkaa saunomaan! Ok! Saunahan on kylmä! Lyö löylyä! Sauna on kylmä! Heh! Ota hiki riehumalla! Ota hiki riehumalla! Ok!

  Terkkuja Donald Trumpille ja kaikille sen kavereille! Terv. Hate

  Terveisiä Alastarolle Inkerille ja Tarmolle täältä saaristosta. Heittäkää humpalle jos flunssa antaa myöden

  Kesäterveiset Pikku-Kraaselin mökkiläisille. Täällä on kuuma ku Afrikassa. Esa

  Aurinkoiselle Lispelle ihanaa kesän jatkoa Sodankylään.Koeta jaksaa vanhusten parissa sinulle tuttua hommaa.Helena perheineen

  Terkkuja kaikille auringonlapsille eli Tytille, Jarmolle, Hannelle, Ikelle T. Mari ja Retsi

  Terveiset Iso-Kaljulle ja katraalle Lohjansaaren Paratiisitielle toivovat JP ja Petuna sekä belggarit Bumba ja Jarra

  Kaikki UNIKEOT haastaen Enskaan. Tänään on unikeonpäivä. Heikki

  Tuula- siskolle Kemijärvelle hyvää lomanaloitusta ja mukavaa reissua etelään. T. Päivi ja Eija

  Megelle ja Makelle mukavaa ja romanttista kesäiltaa Vantaalle. Terkuin Eija ja Päivi Auttista

  Huomio Multia ja siellä Sari ja Jukka! Hyvää Saunapäivää ja älkää saunoko itseänne rusinoiksi! Ja jos oottekin Keitsillä, niin varo Sari ettei nenä pala, ja Jukka; varpaat pois rantavedestä, ettei hauki purase! Terv. Tarja

  terkkuja Sadulle ja Hartsalle Hirvensalmelle lähettelee Sirpa Suomenniemeltä, pitäjältä pieneltä, Mikkelin laitakaupungilta!

  Haastan kaikki rakkauden kesää kuuskymmentäluvulla viettäneet entiset nuoret Enskaan. Hair-musikaali räjäytti silloin pankin ja hiukset senkuin kasvoi. Laamapaitoja värjättiin tuli myös lakkanailon takit ja kukkia hiuksiin. Terkkuja kaikille kuuskytluvun nuorille Miljalta

  Moi, Queenin rumpali Roger Taylor täytti eilen 70 vuotta. Rogerin käsialaa on Bohemian Rhapsodyn Singlen b- uolen Im a love with my car. Elokuvassakin mainittu kappale, jonka levy yhtiö halusi a-puolelle. Tässä Olisi hyvä autobiisi näin helteelle. Jarppa

  AHTIALAN AURINGONLAPSET TYTTI JA JARMO KIITTÄVÄT MARITAA JA RETSIÄ TERKUISTA JA TOIVOTTAVAT AURINKOISTA JA HELTEISTÄ ILTAA! PIKAISIIN TAPAAMISIIN!

  Haastetaan Enskaan kaikki, jotka salme ntakana tänään hilluu, Tuula ja Pirkko

  Terveiset Raikulle ja Päkälle Kelkutteelle ja nauttikaa saunapäivästä ja vihdasta!!! T. Marita ja Retsi

  VUONNA 1982-83 OLIN ARMEIJASSA KEURUULLA. ALOKAS AIKANA KESÄLLÄ OLI SAMANLAINEN HELLE. HIEKKAKENTÄLLÄ OLTIIN SULKEISISSA. TERV. KOSKELA

  haaste kaikille suomalsille saunojille, saunotaan ja nautitaan suomalaisesta SAUNASTA! Terv. Pönttö-Pekka

  Haastaisin Jennifer Lopezin kokeilemaan Suomalaista saunaa! Uskoisin hänen olevan sen verran utelias luonteeltaan, kun asia hänelle oikeilla sanoilla myytäisiin. Terv. Riitta Paju

  Tässä olis pieni kevennys helteen keskelle.Joskus 20-luvulla istuskeli aamuyöllä hotelli kämpissä kulttuurihenkilöitä,Sibelius,Merikanto,Gallen-kallela ym.kallistelemassa laseja kun avoimesta ikkunasta kuului kun likakaivojen tyhjentäjä liikkui hevosineen ja vihelteli kesäillan valssia.Merikanto tokaisi Sibeliukselle:Janne tuo on minun.Sibelius vilkaisi ulos ja ihmetteli:Oh-hoh, koko kuormako ? läh.arska

  Saunapäiväterveiset Esalta ja Eijalta Hurissalonsaaresta kaikille entisille nuorille

  Nina Haastaa kaikki Juice-fanit ja tänään saunassa käyneet vihdan hinnalla mukaan Enskaan. Myös toivottaa kaikille lauantai saunojille hyviä löylyjä.

  Terkkuja Riitalla ja Sepolle jotka toimivat kanavahteina kun naapurit lomailevat lapissa. Huomenna pääsette pälkähästä kun kotiudutaan Iihin. Teuvo

  Nyt kun on saunapäivä toivon Turo's Hevi Geen kappaleta 'Ole Ole Saunotaan'. Terveisiä Turon pojille toivoo Pete Mansesta

  Saunahaaste George Clooneylle, olisi upeaa esitellä suomalainen sauna vihtoineen Georgelle! Toivoisi Pykä-siskokset Rovaniemeltä

  Saunaan tahtoisin tietenkin Anna--Liisa Tiluksen kanssa. Jari Utista

  Pankaa nyt saunapäivän saunan löylyhuoneen ovet kiinni, meillä Lohjalla ulkolämpötila noussut jo yli kolmenkympin, kiitos t. Arska

  tuntemattoman sotilaan Määtän kanssa. Ei pälpättäs turhia ja grillillä istues ei pillastus vaikka sauna palais.

  Tänään on hääpäivämme.Aviodumme 27.71996 ja sen takia toivoisin hääkappalettamme Beatlesin 'All my loving'. Reijo

  Helleterveiset jorkalle ja kikalle sinne lainekadun kalmankylmään atalliin täältä maaseudun lämmöstä, terveisin jupe

  Haluaisin saunoa Tanita Tikaramin kanssa koska arvostan häntä ja olemme samana vuonna syntyneitä. Markku

  Biisikertomuksia
  ALWARI T. Goin' round
  Moi suomalaiset!
  Meillä on Sibelius, sauna ja sisu… näin oli ainakin 70-luvulla! Ja kun päälle lisätään Eppu Normaalin sanoin: "Ei itkeä saa, kun kitarat soi!", on idylli lintukodostamme miltei täydellinen! Mutta ei ollut sipulia kädessä kuorittavana, kun alkoi herkistää Suomen miehen karskia luontoa komia kappale, jossa kitara soi, se kerta kaikkiaan naukui niin että ihan paikalleen piti pysähtyä kuuntelemaan, että onks tää muka Suomen poikien soittoa! Ja olihan se! Ne ’poijjaat’ olivat Minna Canthin syntymäkaupungista Tampereelta, jotka soittivat niin komeasti, että selkäranka on vieläkin kananlihalla!. Olisin kauhian onnellinen, jos soittaisitte Alwari Tuohitorven kappaleen ’Goin' round’ levyltä ’Silver Ball’ niin että se kuuluisi täällä Puijonlaaksossakin!
  Haaste Entisten nuorten sävellahjaan Alwari-rumpali Seppo Tammilehdon rumpukapuloiden hinnalla eli noin 28 markkaa/ pää! Nimimerkki ’ Rumpukapula -74’

  MAARIT Jäätelökesä
  Oli vuosi -78. Istuimme lukiokavereiden kanssa Korpilahdella 'Pölössä', kun levyautomaatista alkoi soimaan Maaritin 'Jäätelökesä'. Kuulin sen silloin eka kerran ja ihastui lauluun heti. ’Pölön’ sisällä oli aina hämyinen tupakansavuinen tunnelma; niin kuin aika olisi pysähtynyt. Ja kun astuimme baarista ulos, oli kuin olisi tullut toiseen maailmaan, kun aurinko paistoi lämpimästi ja todettiin, että täällähän olikin ihan kesä, ja ei muuta kuin koko porukka E-halliin ostamaan jäätelöä!
  Siitä päivästä lähtien 'Jäätelökesä' on ollut mun kesäbiisi! Soittakaa pliiiis! Tarja

  NENA 99 luftballons
  Entisenä nuorena suunnittelen nyt uutta interreilisesonkia. Silloin joskus kävin neljänä kesänä "interreilaamassa".
  Eläkeikä alkaa olla lähellä ja haaveilen lähteväni jälleen junalla halki Euroopan. Hienoja muistoja, kielitaitoa ja rohkeutta sain silloin matkamuistoksi. Niihin aikoikin silloisessa Länsi-Saksassa soi Nenan hitti ’99 luftballons’. Sen siivittämänä olisi hauska muistella reilaamisreissuja !
  Muistaakseni ensimmäinen Inerrel-lippuni maksoi 495 markkaa- Mitähän se olisi euroissa? Jokainen interreilaaja laskekoon omantunnon mukaan ja osallistukaa haasteeseen ! Interreilaaja vuosimallia -56

  SLEEPY SLEEPERS Kuka mitä häh?
  Minusta kaikkein paras huumoribändi on Sleepy Sleepers. Yläasteella kuunneltiin ja rokattiin kavereiden kanssa bändin musiikin tahtiin. Meillä oli 42 km:n koulumatka ja koulubussiin sai viedä omia kasetteja soitettaviksi. Kerran annettiin Sliippareiden kasetti soittoon ja kuski, yksi Paananen, hermostui ilmeisesti härskeihin sanotuksiin ja heitti kasetin pois ja sanoi, että ’tämmöstä perk.. ei soiteta!!! Taisi olla ’Kuka, mitä, häh?’- biisi meneillään. Anita

  SUZI QUATRO Move it
  Oon aiemminkin yrittäny, mutta koitetaas taas.
  Se on nyt niin , että velipoika Lexa täyttää 55 vuotta ja sen kiusaksi haluaisin että soitatte Suzi Quatron levyttämän version alkuaan Cliff Richardin kappaleesta ’Move it’. Tämä siksi, kun Lexa itte vaan tykkäsi Glitteristä ja mä sanoin, että Suzi sentään osaa soittaa ihan itse. Jamba

  VAN HALEN Summer nights
  Moi.Kesä ei ole mitään ilman kunnon kesäbiisiä eli Van Halenin biisiä ’Summer nights’ vuodelta 1986. Terveiset lähetän legendaarisen The Club -orkesterin muille jäsenille, Vesalle ja Markolle.
  Kiitos ja terveisin Tommi Akaan Toijalasta

 • Wigwam-kitaristi Pekka Rechardt muistelee vuonna 1975 ilmestynyttä suomalaisen rokin klassikkolevyä 'Nuclear Nightclub' ja sen tuomaa kansainvälistäkin julkisuutta yhtyeelle

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä