Koe uusi yle.fi
Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

JUSSI & THE BOYS  Metsämökin tonttu

GARY PUCKETT & THE UNION GAP  Young girl

THE SWEET  Little Willy

TAMPEREEN POPTEATTERI  Aquarius (musikaalista 'Hair')

MOUNTAIN  For Yasgur's farm

SCOTT MCKENZIE  San Francisco (be sure to wear some flowers in your hair)

CITY COY  Cigarettes

SLADE  Don't blame me

JANIS JOPLIN  Trust me

TABULA RASA  Gryf

LYNYRD SKYNYRD  Searching (live)

WHITESNAKE  Is this love

THE TWEETS  Birdie song

DEEP PURPLE  Fireball

CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Bad moon rising

 

Biisikertomuksia

THE SWEET  Little Willy

Tästä kappaleesta tulee aina mieleeni  kesä 1972 ja Haapamäki ja siellä enon vinttikamari,  jonka seiniä koristi ainakin David Bowien, Suzi Quatron ja Sweet-yhtyeen julisteet.  Olin tuolloin kymmenvuotias10 vuotias ja enoni kahdeksan vuotta vanhempi.  Meillä molemmilla vispas jalka,  kun tämä kipale kajahti eetteriin enon kasettisoittimesta.

Ana

 

DEEP PURPLE  Fireball

Deep Purplen Fireball ja Händelin Messias. Olin töissä nuorena poikana Suomen Yk-liitossa -70-luvun lopulla. Aloitin aamut kääntämällä ns. nupit kaakkoon ja kuuntelin nämä ennen töihin lähtöä. Askel oli kevyt. Molemmat biisit ovat huikean kovaa kamaa.

Jarmo

 

SLADE  Don't blame me

Sladen 'Don't blame me' on toiveeni siksi, että pitäis saada mökin katolta lumet alas. Muutama vuosi sitten tämä toimi. 

Kauko

 

CITY COY  Cigarettes

Olisiko mitenkään mahdollista kuulla Entisten nuorten sävellahjassa 70- luvun lopun hienoa kappaletta ’Cigarettes’,  jonka esitti City Boy- niminen brittibändi?  Se tuo mieleen opiskeluajat Joensuussa.  Oli juuri päästy opiskelemaan silloiseen korkeakouluun ja kurssikavereiden kanssa oltiin perustettu ns. bändi ja tämän City Boy-bändin musiikki toimi innoittajana.  Opiskelut päättyivät ajallaan, mutta hyvä musiikki jäi mieleen.

Haaste vanhoille opiskeluajan bändikavereille  Matille, Pekalle ja Karille City Boy- levyn hinnalla vuodelta 1978.

Ahven

 

MOUNTAIN  For Yasgur's farm

Toisena pääsiäispäivän 2017 17. huhtikuuta tulee kuluneeksi 34 vuotta basisti, vokalisti, biisintekijä ja tuottaja Felix Pappalardin kuolemasta. Vaimonsa Gail Collinsin ampumaksi joutunut Pappalardi muistetaan muusikkona erityisesti amerikkalaisen hardrockin varhaisiin keskeisiin yhtyeisiin lukeutuvan Mountainin perustajajäsenenä, basistina ja toisena solistina. Mountainin legendaarisin kokoonpano, johon kuuluivat lisäksi kitaristi/solisti Leslie West, rumpali Corky Laing sekä kosketinsoittaja Steve Knight, toimi aktiivisesti vuosien 1969 ja 1971 välillä. Erityisen laadukkaita ovat yhtyeen kaksi ensimmäistä pitkäsoittoa, vuonna 1970 ilmestynyt ’Mountain Climbing’ sekä seuraavana vuonna julkaistu ’Nantucket Sleighride’. Molemmat albumit myivät Yhdysvalloissa kultalevyiksi. Tuottajana Pappalardi muistetaan erityisesti voimatrio Creamin kanssa tekemästään yhteistyöstä. Hän toimi mm. yhtyeen vuonna 1967 ilmestyneen klassikkoalbumi ’Disraeli Gearsin’ tuottajana. Biisitoiveena Mountainin repertuaarista olisi Woodstockin tunnelmia muisteleva upea ’For Yasgur's Farm’ yhtyeen legendaariselta debyyttipitkäsoitolta ’Climbing’.

Pertti

 

LYNYRD SKYNYRD  Searching

Syvän etelän rockin yhtyeistä ehkäpä kaikkein legendaarisimman eli Lynyrd Skynyrdin basistina vuodesta 1972 aina vuoteen 2001 ajoittuneeseen kuolemaansa saakka vaikuttanut Leon Wilkeson olisi täyttänyt huhtikuun toisena päivänä -17 65 vuotta.  Wilkesonin keskeisiksi basistiesikuviksi muodostuivat Creamin Jack Bruce,  Led Zeppelinin John Paul Jones, Jefferson Airplanen Jack Casidy,  Grateful Deadin Phil Lesh sekä The Allman Brothers Bandin Berry Oakley.  Biisitoiveena on riipaiseva ’Searching’  Lynyrd Skynyrdin vuoden 1976 studioalbumilta ’Gimme Back My Bullets’.

Nimimerkki  ’ Homegrown’

 

TABULA RASA  Gryf

Nuorena 70-luvulla ja vielä 80-luvun alussa maalla asuessani Nuorten sävellahja oli viikon kohokohta.  Tai kyllähän sen  päihitti live-musiikki Kaavin Iloharjulla.  Uutterasti siskoni Irman kanssa C-kaseteille äänitimme Nuorten sävellahjasta musiikkia.  Kasetteja on edelleen tallessa,  mutta eipä härpäkettä,  jolla niitä voisi kuunnella.  Nykyään liki joka lauantai kuuntelen meidän Entisten nuorten sävellahja-ohjelma  ja tunnen itseni jälleen nuoreksi.   Kiitos mukavasta ohjelmasta. 

Terveiset Irma-siskolle Kokkolaan sekä kaikille Kaavin Iloharjulla käyneille.

Tiina Hannukka

Biisitoiveeni on tamperelaisen Tabula Rasa-yhtyeen ’Gryf’.

 

JANIS JOPLIN  Trust me

Huhtikuuta enskalaiset!

Kaikki mukaan Enskaan hyvän asian puolesta! Pääsiäistä vietetään ja kesä on jo ovella. Janis Joplin oli upea tulkitsija, soulin kuningatar, hippilady, upeaääninen laulaja,  joka lähti aivan liian aikaisin 27-vuotiaana vuonna 1970.  Toiveena Janis Joplinin repertuaarista on laulu ’Trust me’.  Biisissä on kohta: ’love is like a sea' -rakkaus on kuin meri’.

Kiitosterveisin nimimerkki ’Mercedes Bentz’

¨

JUSSI & THE BOYS  Metsämökin tonttu

Hei!

Eikös näin Pääsiäiseen sovi Jussi Raittisen ja Boysien ’Metsämökin tonttu’?  Lauletaanhan siinä munimisesta.  Samalla lähetän pääsiäisterkut kaikille,  erityisesti  kukkorintaisille.

Terveisin Yks kana

 

60-luvulla letkajenkka, 80-luvulla tiputanssi, lambada sekä breakdance ja 90-luvulla macarena? Miten nämä tai jokin näistä sinulta sujui? Missä edellä mainittuja tuli tanssittua?

Sitäpä tuli tanssitua tuota tiputanssia töiden lomassa Vossikassa Heinolassa sekä Kyproksella suomitansseissa. "Lampaan pataa" tuli tanssittua Heinolan kk:ssa Restaurant Dance Pubissa, ja kuinka ollakaan taasen työn lomassa. Työni on sujunut siis tanssien... (Veli-Matti)

---

Letkajenkkaa on tullut tanssittua ja tiputanssiakin jokunen kerta,mutta nuo kaksi muuta on jäänyt tanssimatta.Minun nuoruudessa sheikattiin tyttöjen kanssa ringissä ja laukut olivat ringin keskellä.Loppuillan hitaita sitten sen "valitun" kanssa. (Tarja)

---

Olin armeijassa 1981-82 ja eräällä iltalomalla Kouvolassa hain nättiä tyttöä tanssimaan, mutta... tanssi olikin "tiputanssi", kyllä hävetti! Lambadaa tanssin 90-vuonna Etiopiassa ja macarena kumma kyllä rantautui Namibiaan ~1996, kun olin siellä töissä. (Timo)

---

tiputansittu 1982 yo-keväänä Täffällä Espoon Otaniemessä. (Markku)

---

Tiputanssia on tullut 80-luvulla tanssittua, mutta myöskin letkajenkkaa samoilla vuosiluvuilla. (Hanna)

---

Tiputanssia on jokunen kerta kokeiltua (Outi)

---

Noista erilaisita diskotansseista tulii heti tiputanssi vajvasti tajuntaan. Se oli jotain 80 luvun alkua Huittisten Seurahuonella kun dj Kutsa (Kutila) soitti ko kappaleen ja spiikasi sen olevan topissa euroopassa. Sitä kuunnelitiin ihmeissään ja eipä kummoselta kuulostanu, mutta siitä huolimatta sitä tuli sen jälkeen monta kertaa tanssittua. Ja nyt jälkeenpäin leyjkajenkkain näyttää miljoona kertaa terveemmältä touhulta. Mutta sitä se rakkaus teetti, hölmöä ketkuttelua tanssilavalla.  (Jukka)

---

Olen niin entinen nuori, että kaikki tyylit on kokeiltu...breackdance ehkä hiukan hakusessa  (Marjut)

---

Lambadaa silloisessa Leningradissa tanssin. Metsäkoulusta Mikkelistä oltiin luokkaretkellä ja meno oli liiankin hurjaa..Rahaa tuli paljon siellä, kun kaikki haluttiin ostaa, eli vaikka vaatteet päältä. Terveiset kaikille vuonna 1982 Vappuna Lenigradissa ja Etelä-Savon metsäkoulussa olleille. (Paula Laihialta)

---

Lambada oli kova sana aikanaan. Risteilyillä ja tanssiravintoloissa sitä tuli veivattua, ja hyvin sujui.  (Tarja)

---

1982 olin Leningradissa luokkaretkellä ja Moskova-hotelli oli juuri avattu. Siellä me hurjat nuoret tanssittiin tiputanssia. Mullakin mekon helmat hulmusi ja piikkikorot kopisi. Ihme ettei nilkat nyrjähtäneet (Merja)

---

Tiputanssia teininä 1982 Los Pacosissa Parilla-ravintolassa vanhempien valvovien silmien alla, Lambadaa Lappeenrannassa opiskelijana Kleopatra-discossa, Macarenaa Ruotsin laivalla... Letkajenkkaakin on pompittu aikojen saatossa. Breakdance-videoista tulee ensimmäisenä mieleen There`s No Stopping Us, eipä taipunut tämä keho moiseen  (Pia)

 

HAASTEITA YMS. YMS

Tepasto, Ounasjoki, aurinko ja hankikeli. Haastamme kaikki hangella liikkujat Enskaan Pääsiäisterveisten kera. Merja, Pauli ja Jarmo.

Kaikki cisse häkkinen-fanit mukaan enskaan ja munarikasta pääsiäistä!! Mixu

Toivelevy on Gary Puckett & The Union Gap-yhtyeen levytys 'Young girl', Huomio Seija Linnavuoressa, oletkohan kuulolla? Muistatko tämän kappaleeen 60-luvun lopulta? Oi niitä aikoja! Terveisin Liisa silloisesta Koskenmäestä.

Onnea Mäkisen Tapsalle 50 v johdosta ja kyllä suksi vielä luistaa T.Ahti, Niko, Annikki ja Vote

miksi laihialla käytetään tiukkoja housuja?? Ne hautovat munia.

Ahoi Torvoilan Myllyjärvi. Pääsiäisterveiset Munakkaalta, siis isolta. Toivottavasti Hauhon piinaviikot ovat kuluneet leppoisissa merkeissä. Ulkoilua, hyvää ruokaa, ehkä tilkkanen punaviiniä ja mämmiä. Näin ainakin täällä Omelettella, siis grandella. Tämän illan tavoitteena saada vielä Omena järveen...ps. Ja huomenna sitten huudetaan HPK:n naiset seuraavaan finaaliin voidaksemme taas todeta, jotta: Tällaisena päivänä on hienoa olla suomalainen. Terveisin Ödemarkit & Äpple

suomen hallitukselle pääsiäisen toivotukset tv.kimmo

terveisiä vanhalle rouvalle t:vanha herra

Pääsiäisterveiset Vitsiälän väelle täältä kylmästä Väärjoelta.

kaikille kauniille naisille munarikasta pääsiäistä! Siis munarikasta ja meille miehille tipurikasta! Pääsiäinen on iloinen asia!  -trulli-

Suvisumppuun pääsiäis terveiset täältä tienpäältä,alaspäin ajellaan. Terveiset myös kaikille Kuohun discoilijoille. Terveisin iipa ja Jari

Matkalla Levin lumimaisemista kohti etelää toivotetaan riemukasta matkaa perässä tuleville Arjalle, Sipelle ja Jamille.  Terveisin Jenni, Roni, Nea & Nikke.

haastan kaikki kissan omistajat Entisten nuorten sävellahjaan

Toivekappale  San Fransisco, jonka lauloi levylle vuonna -67 Scott McKenzie. Terv. Lasu Kiviranta

Opettelin tanssimaan Lempäälän lukion aikana Suomen huippuopettajien Niemisten tanssikoulun kurssilla. Yksi parhaista ja eniten elämään iloa tuottaneista asioista! Nyt kypsyneenä kavaljeerina saamme daamien kanssa parketilla ihania yhteisiä hetkiä, joista lökäpöksyräppärit ei osaa edes unelmoida ;-) Rakkaat terveiset daameista ihanimmille Eijalle ja Sonjalle. Terv. Hartzan, idän ihme

Heippa Pirkko Kontinen siellä Taaperonkujalla ja tiplomaatti tyttäresi Outi,miten olikaan hauskaa Jklässä nimiä vaan papereihin ja menoks. Terv.sisko-LEENA.

ykä ja bag' iloista pääsiäistä vanhoille cemt-kuskeille! Terveiset porista.

Pino laittaa terveisiä kaikille tutuille

Terveiset Jukalle ja Tapsalle porukoineen. Hyvää Pääsiäista ja mukaan drinkin hinnalla. T: Jarski

Yks Pääsiäisnoita lomailee mökillä ja nauttii monenlaisesta ilmasta lumesta ja auringosta.Lähettelee koiran kera terveiset Artolle Piilopirtille,Anitalle +Arille Kotirantaan ja muille tutuille ympäri Suomea.....t.Pipsa ja Sasu hauveli

Nuoruusmuistoja Lahdesta 70-luvulta. Terkut Paulalle, Riitalle, Annelille, oltiin niitä ninihameisia tarjoilijoita ravintolassa, sittemin roolimme vaihtui päivä työhön kaupan kassalle ja toimistoon ja hameen helmat piteni.Ystävyys on meillä säilynyt. Senja-Liisa Vuokatista

Rolfille paljon onnea merkkipäivänä 20.4., pikaisiin paranemisiin toivoo Armi

Mutsi lähettää rakkaat terkut Vilpertti-pojalle Aamutähden maahan.

Raimolle kiitos,kun oot jaksanut katsoo mua jo 27 vuotta.  meijän päivä tuleekin 19.4.-17 sydämelliseti kiitäen Kaija

Seppo Hottinen Jyväskylästä haastaa Rauli Leppijärven, Timo Hanhivaaran ja Hannu Kärjen Entisten nuorten sävellahjaan

Hei Tea. Lämpimät onnittelut tulevan vuosipäiväsi johdosta. Jaksaa jaksaa, vielä suksi luistaa. Rakkaudella Hannusi.

Anita ja Tatu Kotirannasta vastaa saamiinsa terveisiin Artolle, Pipsalle ja Sasulle ja toivottelee mukavaa pääsiäisaikaa Piilopirtille.

Tässä pieni vitsi.Niki lauda ajoi pahan kolarin ja joutui sairaalaan.Sanoi hoitajille että tästä ei sitten kerrota kenellekään ja hoitaja sanoi että ei kerrota.Sattui sitten niin että kun Niki lauda heräsi leikkauksen jälkeen niin huone täynnä kukkia ja yhdessä oli lappu että kiitos korvista viereisen huoneen kaunis nainen.Hoitaja lohdutti että muut eivät tiedä tästä mitään.T.J.

KISSANAINEN Pyhien Birmojen Simonin ja Shakiran hoitaja omistaja ELINA VISKAA PÄÄSIÄISTERVEISET VARSINKIN KOHTALOTOVEREILLE jotka pääsiäistä viettää Flunssan runnomana. TÄSTÄ VIELÄ NOUSTAAN. T. Elina Sodankylästä

Haastan enskaan tekstarin hinnalla kaikki Lohjalla yhekskytluvulla aikuistuneet diskohumppaajat. Stina Nikkola

Lähetän ihanalle rakkaalle Merjalle Ouluun Lämpimiä pääsiäisterveisiä.Terveisiä lähettää Juhani

aviopari riiteli. Ukko sanoi paikkaas on kyselty mamma vastas paikkaas on koeteltu.terv. Savon mimmi

Kiitos moottoripyörä kyydistä Vihantasalmelta Mikkelin rautatieasemalle juhannuksena 1975.

terkkuja kaikille tutuille leveejärvelle.erityisesti tarjalle ja veskulle. Joko olet vesa toipunut yllätyksestä!T kikka ja harri

TERKUT KIMMOLLE TEUVALLE LÄHETTÄÄ MERJA MIKKELISTÄ. TOIVEBIISI JOTAIN DEEP PURPLEA.

mitä suomi poika sanoi espanjan mallorcalla kauniille amazonille baarissa? Mitä juanitta? ? ? ? ?

muistan tarinan kun työkaveri muuttui bileissä john travoltaksi juotuaan pullon kossua! Ne käsiliikkeet ja pöydällä tanssimiset! Hän sai pitkäksi aikaa lempinimen travolta! Sanoi vaan en muista illasta mitään! Kyllä se 70-luvun disco musa oli vaarallista heh! Terveisin disco hile-

Jouko I ja Lispe muistatteko yhteistä Juhannusta Hinkulassa.T.H Levytoive CCR:n bad moon rising

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähetykset

 • la 15.4.2017 15.03 • Yle Radio Suomi Lahti

Jaksot

 • MARKKU KARJALAINEN  Läähätän ja läkähdyn
  HECTOR  Jatkuvuus
  YELLOW  Mistreating woman
  KRISTIAN  Hit him hard
  NOVEMBER  Mount Everest
  DIO  The last in line
  SE  Kari Peitsamo
  ALWARI TUOHITORVI  Mykkä fiilis
  THE MOODY BLUES  Nights in white satin
  AC/DC  Highway to hell
  ERIC CLAPTON  Lay down Sally
  EPPU NORMAALI  Suomi-ilmiö
  THE BEATLES  She loves you
  LEONARD COHEN  Hey, that's no way to say goodbye

 • DAVID BOWIE  Suffragette city
  IDÄN PIKAJUNA  Kaada lasit täyteen
  CREAM  Dance the night away
  SAMMY BABITZIN  Daa-da daa-da
  DANNY Kesäkatu
  SLADE  Everyday
  HECTOR  Woyzeck
  NARADA MICHAEL WALDEN  Get up!
  JIMMY RODGERS  Kisses sweeter than wine
  MILJOONASADE  Marraskuu (remix)
  BEE GEES  Stayin' alive
  DEEP PURPLE  Highway star (Made in Japan-live)
  THE MOODY BLUES  Boulevard de la Madeleine

 • CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Lookin' for a reason
  THE ROLLING STONES  Miss you
  WRUM  Takapihojen rock-tähdet
  MILJOONASADE  Lapsuuden sankarille
  HECTOR  Olen hautausmaa
  THE BEATLES  Yesterday
  CREAM  White room
  FLEETWOOD MAC  Albatross
  NICEPAPPI  Kuumatkalla
  DAVE LINDHOLM  Sitähän se kaikki on
  GEORGE HARRISON  When we was fab
  HECTOR  Lumi teki enkelin eteiseen
  THE OZ  Saturday night
  JUICE LESKINEN SLAM  Kehtolaulu hirtetylle
  THE EASYBEATS  St. Louis

 • ARGENT  Hold your head up
  SUPERTRAMP  Dreamer
  ALBERT JÄRVINEN  Linda Lou
  DIXIE FRIED  She she she
  STATUS QUO  Caroline
  SWEET  Lost angels
  ABBA  Chiquita
  GEORDIE  Hope you like it
  MUSKA  Kirjoita postikorttiin
  JANIS JOPLIN  Maybe (live in Amsterdam 1969)
  ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA  Standin' in the rain
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL Hey tonight
  STATUS QUO  Whatever you want
  THE ROLLING STONES  Jumpin' Jack flash
  KISU  Kuljen puistoon päin

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä