Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

JUSSI & THE BOYS  Metsämökin tonttu

GARY PUCKETT & THE UNION GAP  Young girl

THE SWEET  Little Willy

TAMPEREEN POPTEATTERI  Aquarius (musikaalista 'Hair')

MOUNTAIN  For Yasgur's farm

SCOTT MCKENZIE  San Francisco (be sure to wear some flowers in your hair)

CITY COY  Cigarettes

SLADE  Don't blame me

JANIS JOPLIN  Trust me

TABULA RASA  Gryf

LYNYRD SKYNYRD  Searching (live)

WHITESNAKE  Is this love

THE TWEETS  Birdie song

DEEP PURPLE  Fireball

CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Bad moon rising

 

Biisikertomuksia

THE SWEET  Little Willy

Tästä kappaleesta tulee aina mieleeni  kesä 1972 ja Haapamäki ja siellä enon vinttikamari,  jonka seiniä koristi ainakin David Bowien, Suzi Quatron ja Sweet-yhtyeen julisteet.  Olin tuolloin kymmenvuotias10 vuotias ja enoni kahdeksan vuotta vanhempi.  Meillä molemmilla vispas jalka,  kun tämä kipale kajahti eetteriin enon kasettisoittimesta.

Ana

 

DEEP PURPLE  Fireball

Deep Purplen Fireball ja Händelin Messias. Olin töissä nuorena poikana Suomen Yk-liitossa -70-luvun lopulla. Aloitin aamut kääntämällä ns. nupit kaakkoon ja kuuntelin nämä ennen töihin lähtöä. Askel oli kevyt. Molemmat biisit ovat huikean kovaa kamaa.

Jarmo

 

SLADE  Don't blame me

Sladen 'Don't blame me' on toiveeni siksi, että pitäis saada mökin katolta lumet alas. Muutama vuosi sitten tämä toimi. 

Kauko

 

CITY COY  Cigarettes

Olisiko mitenkään mahdollista kuulla Entisten nuorten sävellahjassa 70- luvun lopun hienoa kappaletta ’Cigarettes’,  jonka esitti City Boy- niminen brittibändi?  Se tuo mieleen opiskeluajat Joensuussa.  Oli juuri päästy opiskelemaan silloiseen korkeakouluun ja kurssikavereiden kanssa oltiin perustettu ns. bändi ja tämän City Boy-bändin musiikki toimi innoittajana.  Opiskelut päättyivät ajallaan, mutta hyvä musiikki jäi mieleen.

Haaste vanhoille opiskeluajan bändikavereille  Matille, Pekalle ja Karille City Boy- levyn hinnalla vuodelta 1978.

Ahven

 

MOUNTAIN  For Yasgur's farm

Toisena pääsiäispäivän 2017 17. huhtikuuta tulee kuluneeksi 34 vuotta basisti, vokalisti, biisintekijä ja tuottaja Felix Pappalardin kuolemasta. Vaimonsa Gail Collinsin ampumaksi joutunut Pappalardi muistetaan muusikkona erityisesti amerikkalaisen hardrockin varhaisiin keskeisiin yhtyeisiin lukeutuvan Mountainin perustajajäsenenä, basistina ja toisena solistina. Mountainin legendaarisin kokoonpano, johon kuuluivat lisäksi kitaristi/solisti Leslie West, rumpali Corky Laing sekä kosketinsoittaja Steve Knight, toimi aktiivisesti vuosien 1969 ja 1971 välillä. Erityisen laadukkaita ovat yhtyeen kaksi ensimmäistä pitkäsoittoa, vuonna 1970 ilmestynyt ’Mountain Climbing’ sekä seuraavana vuonna julkaistu ’Nantucket Sleighride’. Molemmat albumit myivät Yhdysvalloissa kultalevyiksi. Tuottajana Pappalardi muistetaan erityisesti voimatrio Creamin kanssa tekemästään yhteistyöstä. Hän toimi mm. yhtyeen vuonna 1967 ilmestyneen klassikkoalbumi ’Disraeli Gearsin’ tuottajana. Biisitoiveena Mountainin repertuaarista olisi Woodstockin tunnelmia muisteleva upea ’For Yasgur's Farm’ yhtyeen legendaariselta debyyttipitkäsoitolta ’Climbing’.

Pertti

 

LYNYRD SKYNYRD  Searching

Syvän etelän rockin yhtyeistä ehkäpä kaikkein legendaarisimman eli Lynyrd Skynyrdin basistina vuodesta 1972 aina vuoteen 2001 ajoittuneeseen kuolemaansa saakka vaikuttanut Leon Wilkeson olisi täyttänyt huhtikuun toisena päivänä -17 65 vuotta.  Wilkesonin keskeisiksi basistiesikuviksi muodostuivat Creamin Jack Bruce,  Led Zeppelinin John Paul Jones, Jefferson Airplanen Jack Casidy,  Grateful Deadin Phil Lesh sekä The Allman Brothers Bandin Berry Oakley.  Biisitoiveena on riipaiseva ’Searching’  Lynyrd Skynyrdin vuoden 1976 studioalbumilta ’Gimme Back My Bullets’.

Nimimerkki  ’ Homegrown’

 

TABULA RASA  Gryf

Nuorena 70-luvulla ja vielä 80-luvun alussa maalla asuessani Nuorten sävellahja oli viikon kohokohta.  Tai kyllähän sen  päihitti live-musiikki Kaavin Iloharjulla.  Uutterasti siskoni Irman kanssa C-kaseteille äänitimme Nuorten sävellahjasta musiikkia.  Kasetteja on edelleen tallessa,  mutta eipä härpäkettä,  jolla niitä voisi kuunnella.  Nykyään liki joka lauantai kuuntelen meidän Entisten nuorten sävellahja-ohjelma  ja tunnen itseni jälleen nuoreksi.   Kiitos mukavasta ohjelmasta. 

Terveiset Irma-siskolle Kokkolaan sekä kaikille Kaavin Iloharjulla käyneille.

Tiina Hannukka

Biisitoiveeni on tamperelaisen Tabula Rasa-yhtyeen ’Gryf’.

 

JANIS JOPLIN  Trust me

Huhtikuuta enskalaiset!

Kaikki mukaan Enskaan hyvän asian puolesta! Pääsiäistä vietetään ja kesä on jo ovella. Janis Joplin oli upea tulkitsija, soulin kuningatar, hippilady, upeaääninen laulaja,  joka lähti aivan liian aikaisin 27-vuotiaana vuonna 1970.  Toiveena Janis Joplinin repertuaarista on laulu ’Trust me’.  Biisissä on kohta: ’love is like a sea' -rakkaus on kuin meri’.

Kiitosterveisin nimimerkki ’Mercedes Bentz’

¨

JUSSI & THE BOYS  Metsämökin tonttu

Hei!

Eikös näin Pääsiäiseen sovi Jussi Raittisen ja Boysien ’Metsämökin tonttu’?  Lauletaanhan siinä munimisesta.  Samalla lähetän pääsiäisterkut kaikille,  erityisesti  kukkorintaisille.

Terveisin Yks kana

 

60-luvulla letkajenkka, 80-luvulla tiputanssi, lambada sekä breakdance ja 90-luvulla macarena? Miten nämä tai jokin näistä sinulta sujui? Missä edellä mainittuja tuli tanssittua?

Sitäpä tuli tanssitua tuota tiputanssia töiden lomassa Vossikassa Heinolassa sekä Kyproksella suomitansseissa. "Lampaan pataa" tuli tanssittua Heinolan kk:ssa Restaurant Dance Pubissa, ja kuinka ollakaan taasen työn lomassa. Työni on sujunut siis tanssien... (Veli-Matti)

---

Letkajenkkaa on tullut tanssittua ja tiputanssiakin jokunen kerta,mutta nuo kaksi muuta on jäänyt tanssimatta.Minun nuoruudessa sheikattiin tyttöjen kanssa ringissä ja laukut olivat ringin keskellä.Loppuillan hitaita sitten sen "valitun" kanssa. (Tarja)

---

Olin armeijassa 1981-82 ja eräällä iltalomalla Kouvolassa hain nättiä tyttöä tanssimaan, mutta... tanssi olikin "tiputanssi", kyllä hävetti! Lambadaa tanssin 90-vuonna Etiopiassa ja macarena kumma kyllä rantautui Namibiaan ~1996, kun olin siellä töissä. (Timo)

---

tiputansittu 1982 yo-keväänä Täffällä Espoon Otaniemessä. (Markku)

---

Tiputanssia on tullut 80-luvulla tanssittua, mutta myöskin letkajenkkaa samoilla vuosiluvuilla. (Hanna)

---

Tiputanssia on jokunen kerta kokeiltua (Outi)

---

Noista erilaisita diskotansseista tulii heti tiputanssi vajvasti tajuntaan. Se oli jotain 80 luvun alkua Huittisten Seurahuonella kun dj Kutsa (Kutila) soitti ko kappaleen ja spiikasi sen olevan topissa euroopassa. Sitä kuunnelitiin ihmeissään ja eipä kummoselta kuulostanu, mutta siitä huolimatta sitä tuli sen jälkeen monta kertaa tanssittua. Ja nyt jälkeenpäin leyjkajenkkain näyttää miljoona kertaa terveemmältä touhulta. Mutta sitä se rakkaus teetti, hölmöä ketkuttelua tanssilavalla.  (Jukka)

---

Olen niin entinen nuori, että kaikki tyylit on kokeiltu...breackdance ehkä hiukan hakusessa  (Marjut)

---

Lambadaa silloisessa Leningradissa tanssin. Metsäkoulusta Mikkelistä oltiin luokkaretkellä ja meno oli liiankin hurjaa..Rahaa tuli paljon siellä, kun kaikki haluttiin ostaa, eli vaikka vaatteet päältä. Terveiset kaikille vuonna 1982 Vappuna Lenigradissa ja Etelä-Savon metsäkoulussa olleille. (Paula Laihialta)

---

Lambada oli kova sana aikanaan. Risteilyillä ja tanssiravintoloissa sitä tuli veivattua, ja hyvin sujui.  (Tarja)

---

1982 olin Leningradissa luokkaretkellä ja Moskova-hotelli oli juuri avattu. Siellä me hurjat nuoret tanssittiin tiputanssia. Mullakin mekon helmat hulmusi ja piikkikorot kopisi. Ihme ettei nilkat nyrjähtäneet (Merja)

---

Tiputanssia teininä 1982 Los Pacosissa Parilla-ravintolassa vanhempien valvovien silmien alla, Lambadaa Lappeenrannassa opiskelijana Kleopatra-discossa, Macarenaa Ruotsin laivalla... Letkajenkkaakin on pompittu aikojen saatossa. Breakdance-videoista tulee ensimmäisenä mieleen There`s No Stopping Us, eipä taipunut tämä keho moiseen  (Pia)

 

HAASTEITA YMS. YMS

Tepasto, Ounasjoki, aurinko ja hankikeli. Haastamme kaikki hangella liikkujat Enskaan Pääsiäisterveisten kera. Merja, Pauli ja Jarmo.

Kaikki cisse häkkinen-fanit mukaan enskaan ja munarikasta pääsiäistä!! Mixu

Toivelevy on Gary Puckett & The Union Gap-yhtyeen levytys 'Young girl', Huomio Seija Linnavuoressa, oletkohan kuulolla? Muistatko tämän kappaleeen 60-luvun lopulta? Oi niitä aikoja! Terveisin Liisa silloisesta Koskenmäestä.

Onnea Mäkisen Tapsalle 50 v johdosta ja kyllä suksi vielä luistaa T.Ahti, Niko, Annikki ja Vote

miksi laihialla käytetään tiukkoja housuja?? Ne hautovat munia.

Ahoi Torvoilan Myllyjärvi. Pääsiäisterveiset Munakkaalta, siis isolta. Toivottavasti Hauhon piinaviikot ovat kuluneet leppoisissa merkeissä. Ulkoilua, hyvää ruokaa, ehkä tilkkanen punaviiniä ja mämmiä. Näin ainakin täällä Omelettella, siis grandella. Tämän illan tavoitteena saada vielä Omena järveen...ps. Ja huomenna sitten huudetaan HPK:n naiset seuraavaan finaaliin voidaksemme taas todeta, jotta: Tällaisena päivänä on hienoa olla suomalainen. Terveisin Ödemarkit & Äpple

suomen hallitukselle pääsiäisen toivotukset tv.kimmo

terveisiä vanhalle rouvalle t:vanha herra

Pääsiäisterveiset Vitsiälän väelle täältä kylmästä Väärjoelta.

kaikille kauniille naisille munarikasta pääsiäistä! Siis munarikasta ja meille miehille tipurikasta! Pääsiäinen on iloinen asia!  -trulli-

Suvisumppuun pääsiäis terveiset täältä tienpäältä,alaspäin ajellaan. Terveiset myös kaikille Kuohun discoilijoille. Terveisin iipa ja Jari

Matkalla Levin lumimaisemista kohti etelää toivotetaan riemukasta matkaa perässä tuleville Arjalle, Sipelle ja Jamille.  Terveisin Jenni, Roni, Nea & Nikke.

haastan kaikki kissan omistajat Entisten nuorten sävellahjaan

Toivekappale  San Fransisco, jonka lauloi levylle vuonna -67 Scott McKenzie. Terv. Lasu Kiviranta

Opettelin tanssimaan Lempäälän lukion aikana Suomen huippuopettajien Niemisten tanssikoulun kurssilla. Yksi parhaista ja eniten elämään iloa tuottaneista asioista! Nyt kypsyneenä kavaljeerina saamme daamien kanssa parketilla ihania yhteisiä hetkiä, joista lökäpöksyräppärit ei osaa edes unelmoida ;-) Rakkaat terveiset daameista ihanimmille Eijalle ja Sonjalle. Terv. Hartzan, idän ihme

Heippa Pirkko Kontinen siellä Taaperonkujalla ja tiplomaatti tyttäresi Outi,miten olikaan hauskaa Jklässä nimiä vaan papereihin ja menoks. Terv.sisko-LEENA.

ykä ja bag' iloista pääsiäistä vanhoille cemt-kuskeille! Terveiset porista.

Pino laittaa terveisiä kaikille tutuille

Terveiset Jukalle ja Tapsalle porukoineen. Hyvää Pääsiäista ja mukaan drinkin hinnalla. T: Jarski

Yks Pääsiäisnoita lomailee mökillä ja nauttii monenlaisesta ilmasta lumesta ja auringosta.Lähettelee koiran kera terveiset Artolle Piilopirtille,Anitalle +Arille Kotirantaan ja muille tutuille ympäri Suomea.....t.Pipsa ja Sasu hauveli

Nuoruusmuistoja Lahdesta 70-luvulta. Terkut Paulalle, Riitalle, Annelille, oltiin niitä ninihameisia tarjoilijoita ravintolassa, sittemin roolimme vaihtui päivä työhön kaupan kassalle ja toimistoon ja hameen helmat piteni.Ystävyys on meillä säilynyt. Senja-Liisa Vuokatista

Rolfille paljon onnea merkkipäivänä 20.4., pikaisiin paranemisiin toivoo Armi

Mutsi lähettää rakkaat terkut Vilpertti-pojalle Aamutähden maahan.

Raimolle kiitos,kun oot jaksanut katsoo mua jo 27 vuotta.  meijän päivä tuleekin 19.4.-17 sydämelliseti kiitäen Kaija

Seppo Hottinen Jyväskylästä haastaa Rauli Leppijärven, Timo Hanhivaaran ja Hannu Kärjen Entisten nuorten sävellahjaan

Hei Tea. Lämpimät onnittelut tulevan vuosipäiväsi johdosta. Jaksaa jaksaa, vielä suksi luistaa. Rakkaudella Hannusi.

Anita ja Tatu Kotirannasta vastaa saamiinsa terveisiin Artolle, Pipsalle ja Sasulle ja toivottelee mukavaa pääsiäisaikaa Piilopirtille.

Tässä pieni vitsi.Niki lauda ajoi pahan kolarin ja joutui sairaalaan.Sanoi hoitajille että tästä ei sitten kerrota kenellekään ja hoitaja sanoi että ei kerrota.Sattui sitten niin että kun Niki lauda heräsi leikkauksen jälkeen niin huone täynnä kukkia ja yhdessä oli lappu että kiitos korvista viereisen huoneen kaunis nainen.Hoitaja lohdutti että muut eivät tiedä tästä mitään.T.J.

KISSANAINEN Pyhien Birmojen Simonin ja Shakiran hoitaja omistaja ELINA VISKAA PÄÄSIÄISTERVEISET VARSINKIN KOHTALOTOVEREILLE jotka pääsiäistä viettää Flunssan runnomana. TÄSTÄ VIELÄ NOUSTAAN. T. Elina Sodankylästä

Haastan enskaan tekstarin hinnalla kaikki Lohjalla yhekskytluvulla aikuistuneet diskohumppaajat. Stina Nikkola

Lähetän ihanalle rakkaalle Merjalle Ouluun Lämpimiä pääsiäisterveisiä.Terveisiä lähettää Juhani

aviopari riiteli. Ukko sanoi paikkaas on kyselty mamma vastas paikkaas on koeteltu.terv. Savon mimmi

Kiitos moottoripyörä kyydistä Vihantasalmelta Mikkelin rautatieasemalle juhannuksena 1975.

terkkuja kaikille tutuille leveejärvelle.erityisesti tarjalle ja veskulle. Joko olet vesa toipunut yllätyksestä!T kikka ja harri

TERKUT KIMMOLLE TEUVALLE LÄHETTÄÄ MERJA MIKKELISTÄ. TOIVEBIISI JOTAIN DEEP PURPLEA.

mitä suomi poika sanoi espanjan mallorcalla kauniille amazonille baarissa? Mitä juanitta? ? ? ? ?

muistan tarinan kun työkaveri muuttui bileissä john travoltaksi juotuaan pullon kossua! Ne käsiliikkeet ja pöydällä tanssimiset! Hän sai pitkäksi aikaa lempinimen travolta! Sanoi vaan en muista illasta mitään! Kyllä se 70-luvun disco musa oli vaarallista heh! Terveisin disco hile-

Jouko I ja Lispe muistatteko yhteistä Juhannusta Hinkulassa.T.H Levytoive CCR:n bad moon rising

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähetykset

 • la 15.4.2017 15.03 • Yle Radio Suomi Kotka

Jaksot

 • Soitetut levyt
  THE TORNADOS Telstar
  HARPO Moviestar
  MARKKU ARO Oma kultasein
  DANNY Täytyy jotain yrittää
  KISSOJEN TAIVAS Espanjan baarit
  BOBBY GOLDSBORO Honey
  FANNY Summer song
  DIANA ROSS Upside down
  TWISTED SISTER Come out and play
  DAVID BOWIE Space Oddity
  TOTO Africa
  KARI PEITSAMO Kuu

  HAASTEET YMS.
  Taimikko, 24.7. taas vanhenet vuodella, otamme osaa. Nää toivotukset lähettää ystäväpoppoo Punakat, Tanakat ja Hanakat sekä Vipe.

  Aimo kiittää Hania terveisistä ja lämpimistä nuoruusmuistoista. Olit minulle tärkeä

  Mun levytoive on Harpon 'Moviestar'. Syynä tähän ihanuuteen on, että "börjet" on aina kyenny tämmöseen lupsakkuuteen. Tätäkin jammailtiin joskus 70-luvulla. Mie haastan teijän poppoon siellä studiossa Entisten nuorten sävellahjaan. Ette ole moviestaroja,te ootte RADIOSTAROJA! Mun putkiradion kanava ei vaihdu. Jammaillaan ja hymyillään! Mervi

  Haastan Annun ja Petrin mattojen tampauksella mukaan enskaan kympillä kumpikin. Annu tunnetaan MoppiAnnuna..siivoaa koko ajan..huhhuh ! T. Aki

  Onnea! 50 vuotta täyttää Marko Karuvaara Stadissa, nykyinen nuori. Samana päivänä syntyi, kun ihminen käveli kuun pinnalla. Suuren sylin täydeltä onnea toivottavat mökkiläiset Pyhämaalta.

  Pelkosen Jounille, Enska fanille, aurinkoista ja iloista syntymäpäivää 22.7. -19! Otahan Oulusta sitten kaikki irti. Näin toivottaa koko suku

  Joutsijärven entiset teinirokkarit lähettävät terveisiä ja toivottavat kyläläisille rouheita juhlia tälle illalle.

  Haastetaan Miehikkälän Sinkkunaiset eurolla mukaan Entisten nuorten sävellahjaa. Terv. Polo

  Olin vuonna 1977 Örön saarella varusmiespalveluksessa keittiömiehenä.
  Keittiöllä oli kolme oikein mukavaa naishenkilöä. Olisi mukavaa järjestää tapaaminen. Minun puhelinnumeroni voisi ohjelmassa kertoa Teidän toimituksesta olevan saatavilla. Jarmo

  TERVEISET KAIKILLE TOLPPA-APINOILLE JOUNILTA

  Tapsa, vuoden 1967 nuorten Helsingin piirin paras pesäpalloilija ja rakas veljeni. Muutama viikko lomaa ja sitten nauttimaan hyvin ansaituista eläkepäivistä. Paljon onnea Päivitä ja Joukolta.

  Terveisiä Sotkamon kansakoulun ekaluokkalaisille vuosimallia 1968. Lämmöllä muistellen niitä aikoja ja niitä päiviä. Pidetään lippu korkealla tänään ja tulevaisuudessakin. Ja terveisiä kaikille Sotkamon porsasjuhlille tänä viikonloppuna osallistuville. Terveisin Manne ja Hapi

  Yhdeksän vuotta sitten sanoimme tahdon helteisessä säässä erämaassa Kuohattijärven aaltojen huuhdellessa varpaitamme. Paikalla olivat ystävämme Anja ja Ari,jotka myös sanoivat tahdon , sekä hääkoira Leevi ja pappi. Hääyö uisteltiin kuhaa ja saalista tulikin hyvin. Tänään sain mieheltäni lahjaksi uusia kalastusvälineitä. Liian harvoin tulee sanottua miehelleni, kuinka onnellinen olenkaan hänen kanssaan. Terveiset Anjalle, Arille ja Leeville Ylivieskaan. Haastan kaikki tänään hääpäivää juhlivat Entisten nuorten sävellahjaan. Terkuin Tarja

  25 vuotta 23.7.2019 hääpäivästämme. Eija ja Tuomo

  haastamme kaikki vuosimallia -58 mummot ja papat Entisten nuorten sävellahjaan hyvän asian puolesta. Tupu ja Eki

  Koulukaverini vitsi kolmivaiheisten Apollo-rakettien ajoilta: Minulla on kolmevaihepyörä. Ensin tippuu tarakka, sitten ketjut ja sitten kuski. Terv. Tatu

  Heips!! Yhteistä elämää nyt 11v naimisissa 1v kihloissa ja 1v samassa työpaikassa verrattuna. Olin intissä - 77 Upinniemessä ja tuleva vaimoni oli vasta 13, olemme kohdanneet leffateatterissa. Vaimoni oli punastellut ystäviensä kanssa elokuvaa "mies hevosena" ja solttupojat olivat vihellelleet heille. Make ja Merja

  terveiset naapuriin, toivottavasti ei ole ollut turhaa ajoa eikä rammarit liian kovalla. Toivoo katunaapuri

  Entiset nuoret kuuntelivat Entisten nuorten sävellahjaa 70-luvun radiosta viikko sitten ja aika hyvin kuuluikin kun antenni viriteltiin narulla amppeliin. Näin saimme vähän tunnelmaa viime lauantain Hippien serkkubileisiin Vorssaan! Terkut muulle suvulle. Kirsi. Toivebiisi on vuosimallia -85: Twisted Sister-bändin 'Come out and play'

  Keitelejärvi kimaltaa auringonkilossa. Keskikesän huikea hetki! Telkkäparvi peseytyy salmessa ja riippukeinussa saaressa elämä hymyilee... Haastan kaikki saarimökkeilijät 10 eurolla mukaan Entisten nuorten sävellahjaan. Rauni

  Aurinkoiset terveiset Suvisumppuun täältä hot wheels tapahtumasta, hyvää loppukesää toivottavat Sirkka,Ripe,Jari ja Iipa

  Lauttasaareen Eilalle onnittelut tulevan syntymäpäivän johdosta!Terveisin Sodankylästä Elina

  Haastamme naapurin Sepon maalilitran hinnalla Enskaan. Miesten saunavuoro alkaa kohta. Ps. Muistathan palauttaa tikkaat. Saunan terdellä aurinkoisia terkkuja laitellen Kirsi ja Jyrki. Toivelevy David Bowien 'Space Oddity'

  Lähetämme terveisiä muillekin Saimaan rannoilla mökkeileville T. Antti ja Jyri

  Syntymäpäivä onnittelut Reijalle Vihtiin! Halauksin Broidi ja Lissu

  Mitä Neil Armstrong sanoi, kun tapasi kuussa luurangon? Neil sanoi, että mitä kuuluu! Arska

  Kiitos valtavasti, kun pääsimme tänään mukaan Höyrylaivaregattaan Sysmässä Päijänteella S/S Metsällä! Kiitos Taru, Esko, Hely ja Jari! Ja lämpimät, suorastaan hikiset terveiset nuorekkaalle miehistölle! Terv. Esa ja Tiina

  Toivelevy on 'Kuu' vuodelta -79; Kari Peitsamon biisi. Ja nimenomaan Karin esittämänä. Liisa Tavin versiossa ei kerta kaikkiaan ole mitään vikaa. Silti tämä Peitsamon versio omasta laulustaa. Näin toivoo Seppo Murakilta. Kiitos

  Biisikertomuksia
  MARKKU ARO Oma kultasein
  Tänään 20.7. -19 vanhin sisaruksistamme Kapa viettää 35- vuotishääpäiväänsä vaimonsa Seijan kanssa Oulun Rajakylässä. Tarina sai alkunsa Limingan nuorisoseuralta vuonna 1972, heidän ollessa 16-vuotiaita, joten nyt takana yhteistä matkaa uskomattomat 47 vuotta. HUH HUH.Liitto on kestänyt nuoruuden opiskeluajan erillään olon kuin pitkän intti ajankin, ilman nykyaikaista teknologiaa. Silloin sitä kirjoiteltiin ihania rakkauskirjeitä ja puhelinkin oli sellainen jossa oli 10 metrin jatkojohto jotta sai puhella rauhassa. Teini-iässä Kapa ja Seija kavereineen paransivat maailmaa meidän kotitalon keittiönpöydän ääressä, vanhempien ollessa reissussa. Siinä on monet kiljut ja kaljat juotu, tuppeakin pelattu ja jälkiruuaksi tiikerikakkua leivottu. Ja varmaankin sähkömiehenä Kapa päässyt sähkärin tärkeintä työkalua testamaan eli koetinsormea. Heidän nuoruuteen kuului myös moottoripyörällä reissaaminen. Monet upeat festarit on ympäri Suomea kierretty bemulla ajellen, joka on vieläkin kuvioissa mukana, tosin vuosimalli vain on vaihtunut. Vuonna 1984 oli aika virallistaa pitkä suhde. Ensin maistraatissa ja vielä seuraavana siunattiin Kempeleessä. Kun kahteen kertaan sanoo tahdon ja lupaa toista rakastaa niin silloin se näköjään kestää. Paljon on mahtunut näihin vuosiin, mutta kaksostyttöjen odotettu syntymä vuonna -93 oli molempien unelmien täyttymys ja myös Seijan Anni äidin toive nähdä tyttärentyttäret toteutui. Seijan rauhallisuus ja kärsivällisyys tasapainottaa ylivilkkaan veljemme menoa muttei menoja, autokuumeeseen auttaa vain auton vaihto. Tosin pienentäähän ne ilmaiset makkarat ja lätyt vähän vaihtorahan suuruutta.
  Seijan lempiartisti nuorena oli Markku Aro ja Kapan CCR, joten mielellään kuuntelisimme vain Markku Aroa esim. kappaleen ’Oma kultasein’. Seija, pyyhi liikutuksen kyyneleet ja nauti juhannukselta jäänyt lonkeron loppu hääpäivän kunniaksi. Kapa ja Seija: ihanaa hääpäivää toivovat äiti, Hönö ja Marjo, Lissu ja Pekka sekä Cena ja Sirpa

  DIANA ROSS Upside down
  Vuoksenniskan Tölli vuonna 1980. Jengi kiersi rinkiä limudiskossa ja Diana Ross oli kova artisti tuohon aikaan ja hitti ’Upside down’ soi tuona vuonna -80 joka kerta. Tölli on Vuoksenniskan työväentalo Imatralla. Ennen diskoa mentiin hakemaan piilotettu minttusuklaapullo läheiseltä mäeltä.
  Sitten oli uskallusta hakea mielitiettyä joraamaan. Diana Ross on muuten aina ollut aliarvostettu Suomessa vaikka hän on Guinnessin ennätysten kirjan mukaan menestynein naisartisti ja todellinen legenda; Kaikkiaan yli 70 top-10 hittiä. Jo 60-luvulla muistan kun lapsena vanhemmat sisarukseni soittivat Diana Ross & The Supremes-kappaletta ’Stop in the name of love’ ja nukuttivat minut uneen biisin tahtiin. Vihdoin vuonna 2009 näin Diana konsertissa Hollannissa Arnhemissa. Paikalla oli 40000 ihmistä ja olin kyynelissä koko konsertin ajan. Koein livenä kaikki nuo mahtavat biisit, paras oli tietty ’Ain’t no mountain enough’. Hyvää kesää kaikille Töllillä tanssineille, myös sille tytölle. jonka kotona kuuntelimme Dianaa Rautionkylässä Imatralla. Haaste kaikki Töllillä tanssineille! Toiveeni Dianalta on ’Upside down’. Henkka

  TOTO Africa
  Laulu, joka on seurannut mukanani tuulet ja tuiskut on
  Toton ’Africa. Ottaisin siitä autiolle saarelle joutuessani mukaani kaksi versiota: Toton ja Jaska Vitikaisen. Jaska oli legendaarinen karaoke-dj Lahdessa, joka lauloi mitä vain ja aina täydellisesti. Hänellä oli eri yhtyeitäkin kuten Royal Tramps. Hän oli itse erityisen ylpeä siitä, että Royal Tramps oli saanut kunnian olla lämmittelybändinä hänen ihailemalleen Deep Purple-yhtyeelle. Myös Rainbowsta hän piti, mutta sillähän onkin yhteistä Deep Purplen kanssa. Aina kun radiossa soi Toton ’Africa’, kuulen mielessäni myös palvomani Jaska Vitikaisen sitä laulavan. Jaska Vitikainen kuoli yllättäen 2005. Hän oli syntyisin Kuusankoskelta.Satu Mikkola

  THE TORNADOS Telstar
  Päivälleen 50 ihminen astui ensimmäisen kerran kuun pinnalle. Tässä kuuhössötyksessä täytyy kyllä nyt muistaa, että Tintti ja Kapteeni Haddock suuntasivat kuuhun jo vuonna 1953 ja olivat kuun kamaralla vielä vuonna 1954…taisi olla koira Miloukin mukana. Siinä ennen Louis Armstrongia, Glen Gampbellia ja Ronald Reagania… ?? Toivelevynä The Tornados-yhtyeen ‘Telstar’. Terv. Dupont & Dupond

 • Soitetut levyt
  THE ROLLING STONES Start me up
  MODERN TALKING Cheri cheri lady
  THE UNDERTONES Teenage kicks
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL Have you ever seen the rain
  LUNTA Lunta
  THE KNACK Good girls don't
  WIGWAM Henry's highway code
  RAULI BADDING SOMERJOKI Valot
  JUICE LESKINEN & COITUS INT. Panomies
  LOVE SCULPTURE Sabre dance
  EXPRESS Voi nainen minkä teit
  JOHNNY Tunti vain
  HURRIGANES Hear me calling (live)

  HAASTEET YMS.
  Onko Hansu ja Opa kuulolla? Täällä kax entistä nuorta odottaa tiistaita ja tapaamista Teemasin mökillä. Mukavia lomapäiviä teille. Näkemisiin Maarit ja Keijo

  Haastan Pyyn Tiinan,Sörkan ja Tanan nuoruuden mehun hinnalla Entisten nuorten sävellahjaan nim.Kyllä isi osaa!

  Toivelevy Modern Talkingin Cheri cheri lady. Haastamme kaikki Iisalmen Olusille tänään menevät 80-luvun tanssiliikkeiden hinnalla Enskaan. T. Sannat mökiltä

  terveiset Aslakin Jounille Tokee-järvelle ja Kuoksan suvulle perunkajärvelle! Kireitä siimoja! Sauna lämpimäksi! Ei Anneta omien pyörien äänen tehdä meistä hulluja! Terveisin Papa Korjander hirvijärveltä

  rakkat terveiset omalle kullalle Tepille. Olet taivaani päällä maan ja rakastan sinua NIIN paljon. T. Sirpa

  terveiset Tornioon Jari pietilälle seppo ja maarit myllykoskelle Antti tuomelalle Antti me nähdään vielä voimia sulle sitten terkut Essi autiolle Ylivieskaan avella autiolle Raumalle lähettää eeva

  Haastamme kaikki 1982 syntyneiden jääkiekko"poikien" vanhemmat lätkämatsilipun hinnalla mukaan

  Tampereen Hervannan Mikontalossa meillä kaikilla on jokin nuoruuden poikaystävä asunut. Rautaiselle ja teräksiselle Aimolle terveisiä lähettää se jonka kanssa styylasit kun olit paussilla ja senkin jälkeen. Terveisin Hani

  Pentti Pyykkönen Ivalossa ja CCR. Kuuluitte yhteen, musiikki ja nuorukainen. Näitä muistellen haluaisin kuulla biisin " Have you ever seen the rain". Terveisin Pertti Palokangas

  voi Wallu Wallu Wallu. Sie se jaksat ymmärtää. Terveiset saunalta

  Tänään me 60-vuotiaat A-tieläiset menemme klo 1700 Hollihakaan pussikaljakesteihin

  Joskus 20-luvulla istuskeli aamuyöllä hotelli "kämpissä" Sibelius, Merikanto ja Kallela ym..merkkihenkilöitä kallistelemassa laseja kun avoimesta ikkunasta kuului kun likakaivojen tyhjentäjä liikkui hevosineen ja vihelteli kesäillan valssia--Siihen Merikanto tokaisi:Janne,tuo on minun.Sibelius vilkaisi ulos:Oh-hoh,koko kuormako? läh. arska

  haastan vanhat koulukaiffarit etenkin Pääkkösen Timon ja muut sankarit ajamaan"mopoilla "miinus 25 ilman paitaa lumihankeen kesken kouluunkin! Kosos Ake

  TERVEHDYS JOUNI KAJAANISTA.ENSI TORSTAINA. 18.7. SINULLE TULEE 55 VEE TÄYTEEN.ONNITTELUT TOSIYSTÄVILTÄ

  Kiitokset Maarit ja Keijo viestistä. Kovasti odotetaan teitä meidän mökille tiistaina. Terkuin Hansu ja Opa

  Onneksi olkoon Martti-faarille vaariksi tulon johdosta! T. Jokke-pappa

  Huomio Raitoo ja siellä siskoni Maikku perheineen ja veljeni Jari. Aurinkoista lauantai ehtoota teille kaikille. Halauksin pikku-Seija ja Pekka

  Kuka on Kiinan laiskin mies? Mr. Hui Lai Lee

  Kiitos ystävyydestä ystävät Marjukka ja Matti! Nostalgiaretki museoautolla lähestyy.
  Lahkeet lepattaen kierrämme maakunnan sonni-yhdistysten laitumet. Jäätelökioskeja unohtamatta. Kohta mennään! Tunnelmaan sopisi loistavasti Juicen ”Panomies!”
  Kiitos! Mara ja Riitta

  Seuraa erittäin tärkeä tiedotus kaikille arvostetun ja kadehditun PoPo yhdistyksen jäsenille. Enää seitsemän yötä neljänteen kansalliseen PoPo-seminaariin, missä tänä vuonna normaalien vuosikokousasioiden lisäksi saamme kuunnella valmentajavelho T. Räisäläisen luennon "Henkinen valmennus ja mie". Muistiinpanovälineet mukaan! Sauna lämpiää ja oluset viilenee. Terveisin järjestelytoimikunta Jallu & Antti

  Ukko nousi linja-autoon ja kysyi kuskilta:"Paljonko se maksaa Pöljältä Kuopioon?
  Kuski vastasi:"Samanhan se maksaa ku muiltai immeisiltä" Memmu

  Terveiset Isolle-kaljulle ja kauhu-kolmikolle Ojakkalaan tai Lohjansaaren mökille Terv. J-P Pieksämäen Siikamäestä

  Mikä on Tarja Ylitalon veljen nimi? Kustaa Ylitalo eli tuttavallisemmin sanottuna Ylitalon Kustu. Terv. Vexi

  haastamme kaikki Free Electric Blues Bandin levynjulkkari keikkaan maaliskuussa Hyvinkäällä osallistuneet Entisten nuorten sävellahjaan Happy hour juoman hinnalla t: kartsa ja muu rdl jengi ps. Elämä ilman rock n rollia on teeskentelyä ja lähes kaikki muu on tarpeetonta pilaa

  HYVÄ KESÄBIISI:"KESÄKUMIN KUMINPOLTTO? Olisko siinä nimessä rock'n'nrollia, vauhtia ja vaarallista tilannetta? Terv. Intiaanipällikkö Venyvä käsite

  Tervheisiä sinne ENSkaan, että Pellon kunnan Lampsijärven entisellä koululla 20.7. klo 12 alkaen "Lampsin kläpit"-tapahtuma. Tervetuloa mukaan! Tervheisin Mäntylän Heikhi ja toivekapalheena ois "Tunti vain"

  terveiset naapuriin, toivottavasti ei ole ollut turhaa ajoa eikä rammarit liian kovalla. Toivoo katunaapuri

  terkkui jussille ja bobolle. Hurriganes rulaa meille entisille nuorille,voi niitä aikoja!

  Hurriganes 1973 Hyrylän Väiskiälän keikalla äänitettiin HEAR ME CALLING olin paikalla Albertin revitystä kattomassa Bampan kaa. Pankaa soimaan, jos levy on teillä. Ari

  Biisikertomuksia
  THE UNDERTONES Teenage kicks
  Kesällä 1981 vähän ennen armeijaan lähtöä Punkaharjun Huviniemessä järjestettiin Rokkishokki-niminen rock-tapahtuma. Sinnehän me Rautjärven ja Keravan humut suuntasimme kahden auton voimalla. Se oli muistaakseni heinäkuun puolivälissä, sillä heinätyöt oli jo saatu tehtyä. Muuten emme olisi sinne päässeetkään. Bändilistalla oli todella kovia kotimaisia mm. Hurriganes, jonka keikan aikana myös Atik Ismail ilmestyi nojailemaan puuhun ja me pojathan menimme rohkeasti juttelemaan, sillä abikaverini Speedy Nissinen oli juuri noussut HJK:n edustusjoukkueeseen. Kaikkein eniten viikonlopulla sytytti englantilainen The Undertones, jonka laulaja Feargal Sharkey erikoisine äänineen jäi lähtemättömästi mieleeni. Viikonloppuna tapahtui kyllä kaikenlaista muutakin, mutta ei siitä sen enempää. Biisitoiveeni on The Undertones-yhtyeen 'Teenage kicks'.Pasi "The Fluteman" Puolakka

  LOVE SCULPTURE Sabre dance
  Oli kait vuosi 1973, kun olimme kuumassa Ford Cortina 1600- autossa heinäkuussa. Kuuma oli ilma ja autossa tukala istua, kun jalkatilakin oli olematon.
  Silloin ei ollut kunnon ilmanvaihtoa autoissa vaan sellaiset suunnattavat ilmaräppänät ja tukahduttavan kuuma takapenkillä veljesteni välissä keskellä kyynärpäät toisessa kiinni. Se oli melkoista tönimistä, kun veli luki Tex Willeria ja toinen veli Korkeajännitystä.
  Ei ollut vuonna -73 pakollisia turvavöitäkään eikä näitä ilmatyynypatjojakaan eikä myöskään nykyvakiovarustetta eli autoradiota. Auton ainoa mukavuus taisi olla silloin tupakansytytin.
  Minun sylissä takapenkillä oli Philipsin Telefunken paristomatkaradio, jossa katkennut antennin pätkä sojottamassa.
  Kuuma oli ja piti kuunnella jotain musaa radiosta ja etsiä Yle-radiotaajutta vuonna -t3 antennin pätkällä. Silloin löysin! Sieltä tuli Love Sculpturen ikimuistoinen ’Sabre Dance’. Voihan nenä, kun riemastuin että osaapa soittaa Aram Hatshaturianin tuolla vauhdilla.
  Dave Edmundsin kitara on tosi nopea ja muistan kuinka paristoradio rätisi ja vanhemmat sanoivat "laita se toosa kii!". En laittanut. ’Sabre Dance’ on mun kesäbiisini. Eikkis

  RAULI BADDING SOMERJOKI Valot
  Siskoni kanssa mentiin Sysmän yhteiskoulun konvaan vanhan puolen saliin, kun siellä oli esiintymässä Rauli Badding Somerjoki. Pitihän meidän hänet nähdä. Matkaa oli Nuoramoisista 12 km, äiti antoi rahaa mukaan. Toivoisin kuulevani Baddingiltä laulun ’Valot’. Asta
  ---
  Minulla on sellainen hatara muistikuva Yleisradion jostakin ohjelmasta, olisiko ollut Jake Nymanin kertomana, että Rauli Badding Somerjoen ekalla vinyylillä 70-luvun alussa ollut Raulin oma säveltämä ja sanoittama biisi ’Valot’ olisi lähetetty englanninkielisenä versiona Elvikselle nimellä ’Lights’. Tarinan mukaan se olisi pysähtynyt jonkun sihteerin pöydälle saavuttamatta manageria tai edes itse kuningasta Elvistä. Raulin esittämä ’Valot’ on yksi suomalaisen musiikkihistorian herkimpiä biisejä ja kuvitelkaapa sitä Elviksen esittämänä. Siitä olisi tullut maailman hitti ja Raulista miljonääri. Maailma kävi valitettavasti toisin... Jarmo

  WIGWAM Henry's highway code
  Ajatella, että aika on kulunut nopeasti. Radiosta olen aina kuunnellut musiikkia. Nykyään pääasiassa työmatkoilla. Vuosina -69 -72 kävin Alavuden Aulavalla kesäviikonloppuisin tapaamassa muita nuoria ja kuuntelemassa musiikkia, mm. yhtyeitä Wigwam, Kalle Kiwes Blues Band jne. Tältä osin on nuoruudesta hyviä muistoja. Biisitoiveeni on Wigwamin ’Henry’s highway code’ vuodelta -69. Tilda

  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL Have you ever seen the rain
  Laulu- ja soitinyhtye CCR:llä on kaksi sade- aiheista kappaletta eli ’Have you ever seen the rain’ ja ’Who’ll stop the rain’. Yhtyehän esiintyi myös Woodstockissa vuonna -69 mitä harva tietää, kun bändiä ei näy alkuperäisessä filmissä. John Fogerty ei antanut lupaa tuon keikan julkaisemiseen kuin ja vasta myöhemmin ilmestyneeseen DVD-versioon. Woodstock-settinsä CCR pääsi heittämään yön pimeydessä. Jos toivoa saa, niin oteaatnpa sade-aiheisista CCR-biiseistä soittoon ’Have you ever seen the rain’. Kiitos! Nimimerkki ‘Can you see the light’

  THE ROLLING STONES Start me up
  Rollareiden 'Start me up'- ja 'Let's spend the night together'-kappaleet kuuluvat ehdottomasti minun kesääni. Heitin itsekseni arpaa kesämielibiiseistäni ja toivonkin näistä kahdesta ’Start me up’-kappaletta. Pankaa soittoon niin täällä alkaa meikäläisellä kulkea! Opri

 • Soitetut levyt
  PELLE MILJOONA OY Olen kaunis
  THE ANIMALS House of the rising sun
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL Lookin' out my back door
  BIG COUNTRY Fields of fire
  TEENAGE KICKS 'Get lost' generation
  SIMON & GARFUNKEL Cecilia
  HURRIGANES Blue suede shoes
  AC/DC Kicked in the teeth
  QUEEN Keep yourself alive
  F.R. DAVID Words
  SCOTT MCKENZIE San Francisco
  THE BEATLES Penny Lane
  VIOLA WILLS Gonna get along without you now
  GEORDIE Ride on baby

  Kaikki ohjelman biisikertomukset Yle Entisten nuorten sävellahjan Facebook-sivulla. Osa luettavissa myös tässä julkaisussa haasteiden ja terveisten jälkeen.

  HAASTEET YMS.
  Mie huostan Maija Mehiläisen Otto-nallen hinnalla Entisten nuorten sävellahjaan anteeks antoa toivoen ja kaikke hyvvää hälle toivottaen isukki

  MOI! JORMA ON JÄÄNYT ELÄKKEELLE PARI VIIKKOA SITTEN. UUDESTA ELÄMÄNTILANTEESTA ONNITTELEVAT ANNU JA KUMPPANIT JAALAN MÖKILTÄ

  Toiveena The Animalsien House of the rising sun. On se vaan niin kuolematon biisi!!! Sauli

  Kiltasakin edustaja Markus Lapualta täyttää ensiviikolla 60 vuotta. Kiltasakki onnittelee Markusta

  Jaana Rakas, Hyvää hääpäivää 9.7. toivottaa miehesi Olli. Samalla käytän tilaisuuden hyväkseni ja toivotan hyvää syntymäpäivää ystävälleni Arskalle varmaankin Ilovaarirokkiin? Ja vielä Timolle ja Leenalle Kihaukseen. Meitä ei siellä tänä vuonna nähdä, mutta 3 viikon päästähän ollaankin Viljandi folkfestivaaleilla.

  Kollassa vietti syntymäpäiviään viime sunnuntaina Mervi Laihinen. Sydämelliset onnittelut sinulle lähettää Tuula

  Menimme naimisiin vuonna 1992 heinäkuun 11. päivä, Tutustuimme vuonna 1981 ja ensimmäinen lapsi, Anttisyntyivuonna 1982. Tyttö syntyi vuonna 1990. Mieheni veljet aina naljailivat että susiparina elettiin ja monenko lapset ovat olleet isänsä ja äitinsä häissä. Haastan kaikki vuonna 1992 naimisiin menneet Entisten nuorten sävellahjaan. Anne Rättö

  Onnea Rantasen Veikkolle tänään olevan merkkipäivän johdosta. 60 vuotta eikä suotta. Toivoo Metsäpirtin väki Letkulta

  Moro. Haastan kaikki Nokian koskenmäen tasatalojen entiset nuoret Entisten nuorten sävellahjaan 15.50/nuppi

  Hei pallukka Rakastan sinua Terv. Pullukka

  Kiitokset Manolle ja Tanjalle hienosta lomasta päijänteellä, ehkä keli parempi seuraavalla kerralla, mutta korttia on opittu pelaamaan??? Kiitokset myös Hämeenlinnaan. Terveisin Elli ja Pekka

  Haastan kaikki Esat nimipäivän kunniaksi koko suomesta sekä kaverini kotsun,maukan,pertsun,jonnen, honon,markuksen,Lapuan Virkiän ikämies jalkapalloilijat ja kppk (kirkon pellon jalkapallokerho Hesasta) ja tietysti kaikkien puolisot Entisten nuorten sävellahjaan. Esa Lapuan Ritamäeltä

  Esalle nimpparionnittelut ja juontajalle hyvää kesää. Erja

  Peku lähettelee täältä haasteen tasatalojen entisille nuorille

  Olemme olleet mieheni Reijon kanssa yhdessä vuodesta 1979 saakka.
  Ja myös tänä viikonloppuna hän on pelaamassa lentopalloa Kultavaskoolissa. Tiina

  Jiipeelle kivaa lauantai-iltaa täältä pohjoisesta tai missä lienee ollaankaan.. Kuva-arvoituksia tulee lisää! Terveisin Laura ja Iso Kalju eli Kiljusen herrasväki

  Timba ja Nanna haastavat ENSiin kaikki viime tiistaina John Fogertyn konsertissa olleet. Woodstock meininki oli mahtava ja John kovassa vedossa. Kaikille hyvää kesää eli Rockn Roll over The World

  Terkut entisille nuorille. Ulpukka

  7.7.2000 mentiin naimisiin. Nyt mökillä enskaa kuunnellaan ja Pera puita haloiks hakkaa. Kiitos näistä vuosista. Jaana

  arska lähettäis yxvuotishääpäivä onnittelut suskille ja sampalle hyvinkäälle

  John Wayne Gretzky ratsasti kypärä päässä ja luistimet jaloissa konnia jahdaten
  Dr. Jones huristeli konnilta karkuun Harripojan Fordilla
  Jopi joutui jalkapuuhun, koska unohti suojata Pekan pään.
  (vanha Tikkurilan sananlasku) Terv. Timo Teinuha

  Itsehän olen ainakin melkein nuori vielä, mutta tiedän isäni kuuntelevan tätä ohjelmaa ja haluan lähettää tämän myötä terveiset isälleni Jounille Pankakoskelle. Isäni jaksaa muistella, kuinka minun ollessani vauva 33 vuotta sitten, en nukahtanut ellei Beatles soinut täysillä. Hiljaisempi äänenvoimakkuus tai muu musiikki ei kelvannut. Toivon siis Beatlesin Penny Lane kappaleen hänelle. Isille rakkain terkuin Hanna. P.s. Terkut myös Sirpa-äidille

  Unohtui äsken Mummalle laittaa morotukset, kun Jiipeelle laiteltiin illan toivotukset. Eli Iso Kalju ja Laura kakruineen sitten sitä toivottelee. Täällä just ajellaan sellaista kohti Kemiä

  Mitä poliisit sanoisivat jos joutuisivat pidättämään Marko Anttilan? " Mörkö se lähti piiriin"

  Japi! Huomenna kokka kohti Tenoa ja ison lohen pyyntiin!! Taakse jää maalliset murheet ja tyttäret. Voihan vitelis!!! Topi, Teno jees!! Masa

  Huomenna kihlajaispäivä numero 12. T. Sirpa

  Terveisiä kovasti Kemiin, Suomen Monacoon. Reilu viikon päästä nähdään Hämeenlinnassa ison festarin äärellä. Ps. Vaikka iskelmillä käynkin, niin ei se rokki sydämmestä häviä. Ps. mies voi lähteä kemistä mutta ei kemi miehestä ugh! T Vantaan Kivistöläiset

  Biisikertomuksia
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL Lookin' out my back door
  Haloo, haloo eläkeiän kynnyksellä olevat Elinat, höristäkääpä korvianne!
  Sari etsii nyt Jyväskylän sairaanhoito-oppilaitoksen Sairaalamäen tornitalon opiskelijainternaatin kymppikerroksen kämppäkaveriaan vuodelta 1981.
  Muistaakseni tämä tummatukkainen Elina oli tyttönimeltään Pylvänäinen ja kotoisin Mäntästä.
  Muistatko, kun olit ostanut ensimmäisellä, juuri saamallasi VOTKin eli Valtion opintotukikeskuksen takaamalla opintolainalla levysoittimen ja sait kylkiäiseksi yhden levyn. Muuta soitettavaa kämpässämme ei sitten ollutkaan ja sen saivat tuta kaikki internaatin oppilaskollegamme. CCR:ää soitimme niin, että kymmenennestä kerroksesta kaikui alaovelle asti se ainokainen levysi. Sehän oli täynnä CCR:ää ja kyllä meillä svengasi.
  Miten nyt, eläkeiän kynnyksellä, svengaako ja vieläkö tärykalvot kestää CCR:ää täysillä?
  Otapa yhteyttä Sari Jouhkiin, löytyy googlaamalla! Ja tietenkin toivon muistinvirkistykseksi CCR:ltä vaikkapa biisin ’Lookin' out my back door’ ja laitapa Elina stereot täysille niin, että naapuritkin kuulee. Sari

  QUEEN Keep yourself alive (biisi julkaistu 6.7. -73)
  Noin vuonna 1973 minulle paljastui brittiläisen Queen-yhtyeen hienous. Kaikki kunnia bändin karismaattiselle laulajalle Freddie Mercurylle, mutta minä fanitin eniten bändin rumpalia Roger Tayloria. Niinpä rakensin keittiön tuoleista ja sohvatyynyistä kunnon rumpupatterin. Rumpupalikat olin ihan omin pikku kätösin väsännyt koulun veistotunneilla. Ja koska Roger Taylor rumpuloitsemisen ohella myös lauloi hienoja taustastemmoja Queenin biiseissä, niin toki minunkin piti päästä laulamaan sen omatekoisen rumpupatterini keskellä - viritin vanhasta lätkämailasta mikkitelineen ja mikkinä toimi hammastahnatuubi, jonka teippasin lätkämailan varteen. Ne minun stemmalaulut eivät kovin kummoisilta kuulostaneet, mutta stereoita huudatin täysillä ja hakkasin rumpukapuloilla tyynyjä Mr. Taylorin tyyliin Queenin musiikin tahdissa. Raimo

  SIMON & GARFUNKEL Cecilia
  Toivoisin miehelleni soitettavan Simon ja Garfunkelin biisin ’Cecilia’. Kuulin sen ensimmäisen kerran myöhään 70-luvulla kun seurusteltiin, ja biisin poljento on hauska ja tarttuva. Tässä ollaan oltu kimpassa 40 vuotta, joten niitä kuuluisia ylä- ja alamäkiä ollaan kyllä taklattu! Kun elettiin niitä paljon puhuttuja ”ruuhkavuosia” lasten ollessa kotona ja pinna kiristyi puolin ja toisin, niin komensin ukon pari kertaa huushollista pihalle. Oven paukahdettua hän kuitenkin kääntyi katsomaan, kenen nimi lukee postilaatikossa ja tuli takaisin. Siinähän ei auttanut muu kuin kunnon suukko ja taas jatkettiin. On onni, että saan olla elämäni miehen kanssa. Aini

  BIG COUNTRY Fields of fire
  33 vuotta vuonna 1986 Seinäjoen Törnävänsaarella stagelle nousi skottilähtöinen suosikkibändini Big Country.

  Ylen rock-toimittaja Juhani Kansi spiikkasi TV-taltioinnin alkuun näin sanoen: ’Nyt hyvät Tv-katsojat..nyt on harvinaislaatuinen tilaisuus kokea ja nähdä elävänä yksi nykypäivän hienoimpia rockyhtyeitä..ja varmaan Provinssirockin odotetuimmista bändeistä...kenties pääesiintyjä.. Nimittäin Big Country on omalaatuinen- ja kaunis yhdistelmä skottilaista kansallishenkeä ja rockmusiikkia, bändi jossa on voimaa, mutta herkkää voimaa, bändi jossa tunne on sydämmellisyyttä. Oli ilo saada Big Country vihdoinSuomeen ja Provinssirockiin.. Nyt ei muuta kuin nauttikaa kauniista musiikista....’. Toiveenani olisi kuullan Big Countryn tuotannosta veto nimeltä ’Fields of fire’. Jaakko

  AC/DC Kicked in the teeth
  AC/DC:n alkuperäisellä vokalistilla, helmikuussa vuonna -80 33-vuotiaana kuolleella Bon Scottilla oli niin iso lavakarisma ja -preesens ettei siihen mitään krumeluureja ja glittereitä tarvittu! Bon Scott oli vaarallinen, seksikäs ja total rock ’n roll POWER!. Soittakaa AC/DC:ltä biisi ’Kicked in the teeth’ vuodelta -78. Kai
  ---
  Eräs kaikkien aikojen rocksolisteista ja keulakuvista eli Bon Scott täyttäisi yhdeksäs heinäkuuta -19 73 vuotta. Live Wire

  F.R. DAVID Words
  Toivelevy on F.R. Davidin esittämä ’Words’. Se on mieheni ja minun yhteinen kappale 36 vuoden takaa. Se soi autossa silloin, kun mieheni muutti luokseni asumaan. Muuttokuorma oli niin pieni, että se mahtui Opel Kadettiin. Erja

  VIOLA WILLS Gonna get along without you now
  Viola Willsin levytyksen ‘Gonna get along without you now’ kuulin ekan kerran Mallorcalla 80-luvun alussa ja ihastuin heti. Biisiä ei ole myöskään puhki soitettu, koska ikinä sitä ei radiossa soiteta. Joten eiköhän nyt olisi korkea aika? Ulla

  PELLE MILJOONA OY Olen kaunis
  80-luvulla pystyin melkein mihin vaan, kun kuuntelin Pelle Miljoonan biisiä ’Olen kaunis’. Se antoi voimaa. Samaa biisi' toivon nyt elämään evääksi omalle ja muidenkin enskojen nuorille, jotka ovat saaneet opiskelupaikasta tiedon toissa viikolla. Huippua elämää näillä Pellen sanoilla! Nimimerkki ’Syntynyt voittamaan’

 • Soitetut levyt
  THE ROLLING STONES It's all over now
  DONNY OSMOND The twelfth of never
  BAY CITY ROLLERS Shang-a-lang
  TOM JONES I'm coming home
  BERMUDA Älä käänny
  PINK FLOYD Breathe
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL Travelin' band
  MOUNTAIN Don't look around
  TERRY JACKS Seasons in the sun
  JOHNNY Ihana aamu
  QUEEN Bohemian rhapsody
  ISMO ALANKO Kun Suomi putos puusta

  Kaikki ohjelman biisikertomukset Yle Entisten nuorten sävellahjan Facebook-sivulla. Osa luettavissa myös tässä julkaisussa haasteiden ja terveisten jälkeen.

  HAASTEET YMS.
  Oopperalaulajan säästöt tuhoutuivat metsäpalossa, ei pystynyt säästämään aariaan. Sami Imatralta

  Haastan kaikki Beatles-fanit Entisten nuorten sävellahjaan vähintään 10 eurolla.

  Irman ja Reiman keskimmäinen Arto 'Duster' Myllymäki täyttää tänään 60 vuotta. Arto on Terwapopin keisari, tarjoilualan vankkumaton osaaja ja tietää rakennusmiehenä senkin milloin on kirveellä töitä. Jos Arton elämä olisi mennyt toisin, hän saattaisi olla tällä hetkellä soinilaisen kenkäkaupan omistaja tai naimisissa Lappajärvellä, ja ehkä jo tottunut tämän Nykälän leirinalueella tapaamansa tyttölapsen silmälaseihin. Kuseskeluaan tamperelaisen kerrostalon seinustalle 70-luvulla Arto tuskin haluaa muistaa, koska vihainen talon asukas antoi asian johdosta melkoista satikutia.
  Juhlakansa onnittelee Artoa ja ottaa samalla myös osaa 60-vuotispäivän johdosta.
  PS. 'Dusterin' luontaiseen mielen synkkyyteen tuo kivasti valoa hänen itse rakentamansa valolaitteisto.

  Ahlaisten mökillä olevat Sirpa ja Juha. Sirpalle onnittelut viime sunnuntain johdosta ja Juhallehan tuli jo viime kuussa täyteen samat pyöreät. silloin 70-luvun alkupuolella digattiin ajan hengessä musaa. Sirpan huoneen seiniltä löytyi mm. Donny Osmond ja se oli sitten niin ihana. Jospa kuultais tän ihanan Donnyn 'The twelth of never'. Hyvää kuuskymppistä toivottelevat Marju ja Jokke kutosella alkaa ikä täälläkin.

  Kiitoksia sinulle näistä vuosista Peipi. Näinhän siinä kävi että on minun vuoro muistaa hääpäivämme siirtyi taaaaaaas vuodella etiäpäin. Tästä hyvästä kuuraan lattioita taas vuoden ja kokkailen gurmeeta nöyrästi päivittäin. Mutta ensi vuonna kyllä näytän, sillä olenhan miäs joka kaiken muistaa. Rakkaudella Prinssisi

  Yhdessä näin käsikkäin elämän kaikkia vaiheita päin. Millainen lie tuleva tie? Rakkaus aina perille vie. Hyvää 15-v hääpäivää Jorkkani mun. T: waimosi

  Synttärionnittelut 60 vuotta 1.7. täyttävälle entiselle nuorelle Petulle! Toivottajana Vientimies

  Kuuleeko Koli, kuuleeko Tallukka, kuuleeko Kolin kuningas Jussuf? Onhan allakan kulmassa merkintä: se on kuulkaa ens laavvantaina 6.7. kaupungin menoa tiedossa!! Kaunislahden Villan terde ja jopa ENSKA saa jäädä väliin, kun Joensuussa räjähtää Ilovaari käyntiin. Ja muistakaa NYT NE LIPUT matkaan. Missäs ne nyt taas olivatkaan..?? Nukkukaa pitkiä unia ja levätkää varastoon, sillä ensi viikonloppuna ei nukuta. Terkkuloin perinne Ilovaarilaiset ieppo & etzu

  Railakkaat synttärionnittelut Ritvalle 30.6. johdosta! Törmäillään joskus!

  Milloin hirvimies maksaa laskunsa? Eräpäivänä. Aurinkoista kesää kaikille entisille nuorille!

  Terveiset Perämeren saaripäiviltä Kierinkiläisille ja ystäville ympäri kauniin Suomenmaan, sekä kiitokset Artolle ja Sinikalle lähettävät Pekka ja Eliisa ja matkaavat Kaakamoon rockfesteille

  Haastan vuonna -78 Karkialammella Savon prikaatissa juhannusta viettäneet Entisten nuorten sävellahjaan. Tuo juhannus ei ollut paras, mutta sen kyllä varmasti muistamme. 15. kesäkuuta saimme tulla palvelukseen eli mopoja oltiin.Tsemppiä äijät elämässä ja noin 40 eurolla kaikki mukaan Enskaan toivottelee reservin kersantti Pynnönen toisesta tiedustelukomppaniajoukkueesta. Siitä tuli 10. toukokuuta 40 vuotta, kun päästiin siviiliin.Hyvää kesää Enskan kuuntelijoille.Kersantti Pynski

  Kansanperinteen mukaan on alkoholilla ollut parantava vaikutus eri vaivoihin mutta kyllä se nykyäänkin saa ihmeitä aikaan ainakin hetkellisesti. Reiska lähti kaveriporukan mukana vähän irroittelemaan.Seuraavana aamuna hän kyseli kavereiltaan onko näistä kukaan nähnyt hänen kainalosauvojaan. läh.arska

  "Lampsin kläpit" -kokoontumistapahtuma Pellon Lampsijärvellä entisellä koulullamme 20.7. Kaikki TERVETULOA MUKAAN! Tervheisin Mäntylän Heikki

  Isot kiitokset Mikkosen Arille Kotirantaan mökkitien pientareiden siistimisestä sekä tietenkin myös Anitalle terkut. Mukavat viikonlopun jatkot myös Pipsalle Kulomäkeen. Toivottelevat Arto ja Sasu

  Hei sinä entinen nuori, joka valmistuit kodinhoitajaksi keväällä 1979 Elimäen Kotisisaropistosta. Kurssimme numero oli 123. Siitä on kulunut 40 vuotta ja sitä on syytä juhlia. Kokoonnumme elokuussa Elimäellä ja sinä jota en ole löytänyt, ota yhteys Päivi Ahtiaiseen, Elimäki. Olet sydämellisesti tervetullut

  Taas vaihtuu vuosi yhdeltä siskoista,meistä upeista, upeista LISKOISTA!
  On vuoro NUUDELIN täyttää vuosia.Se vaatiiko tarkistamaan ulkoista kuosia?
  EI, kun puhutaan NUUDELISTA,se onkin hieman kummallista...Samalla kaavalla tulee edelleen täydellinen tulos,jonka jälkeen voi lähteä vaikka ulos!
  Papiljotti on osa salaisuutta hällä ja silmät taianomaiset saa keinolla tällä;
  ei tarvi kuin tarkkuutta ja VÄHÄN aikaa käyttää,niin tuloksena luukki täydelliseltä näyttää!Tietysti tuo vaatii kärsivällisyyttä siskoilta, mutta sitähän löytyy näiltä LISKOILTA!
  Sanoit, että juhlasi juhlittu jo on,mutta NUUDELI, pitäiskö kaivaa onkaloita muistikammion?? Niistä juhlistasi on kulunut jo kymmenen vuotta, eihän me odoteta uusia suotta?! Paljon onnea meidän NUUDELILLE!T oivottavat LISKO-siskot

  Irene haastaa kaikki 60 -luvulla syntyneet mukaan 60 eurolla hyvän asian puolesta.Ihanaa kesää kaikille!

  kaikille jakiksessa bailussa olleille mallu yvve klyyvari make naksu tietysti pena edes mennyt vepe ym muut

  Terkut kaikille keski-ikäisille Jarkko Aholan ja Teräsbetonin faneille. Terkuin Irkku

  Moi! Olisko 16. kerta kun käydään Joensuun Ilovaarirockissa Anjan kanssa?
  En laita haasteita, mutta Hyviä Tuttuja tapaan siellä: Manu, ja muut Hyvät Tyypit, jos Anja suo.Toivebiisi olisi ismo Alanko: "Kun Suomi Putos Puusta".Oman Kylän poikia Joenssuusta!Varmasti tulee!!! Kaikille tutuille terkkuja terv Risto Imatralta.

  Basistivitsin paikka: rumpali toi pukuhuoneeseen kymmenen pulloa koskenkorvaa ja viisi pizzaa. Basisti kysyi rumpalilta että mitä noilla pizzoilla tehdään? Terveisin Herra Läskibasso

  Timo Kuortaneelta HUOMIO! Hyvää syntymäpäivää maailman parhaalle aviopuolisolle, edelleen nuorelle 60-kymppiselle. T. Vaimosi Britta

  Biisikertomuksia
  PINK FLOYD Breathe
  Pink Floydin ’Dark side of the moon’ oli kyllä kesän 1973 soitetuin teos. Ostin levyn täysin tuoreena maaliskuussa -73 viimeisillä viikkorahoilla. Kaverilla oli kannettava kelamankka, siis oikein kelanauhoilla varustettu, ja pattereilla toimiva. Siihen äänitettiin koko levy, ja kuunneltiin sitä tiiviisti koko kesän Espoon saaristossa, kun sinne tehtiin vene-teltta-matkoja melkein koko kesän. Eväitä oli tietysti mukana: tonnikkasäilykkeitä, ruisleipää ja tietysti runsaasti halpaa Rioja Tinto-punkkua.
  Tuolta ’Dark side of the moon’-levyltä voisi soittaa alkuteoksen ’Breathe’ Terveisin Petteri

  TERRY JACKS Seasons in the sun
  Toivelevyni on hitti vuodelta 1974: Terry Jacksin ’Seasons In the sun’. Olin nuorena kesätöissä Haminan Pitkillähiekoilla kioskilla. Oli upea kesä fillaroida töihin ja perillä nauttia tuoreita korvapuusteja kahvin kera. Terry Jackson suloisen haikea kappale soi silloin kaikkialla.
  Haastan kaikki Haminan Pitkillähiekoilla työskennelleet ja asiakkaana käyneet pullakahvien hinnalla mukaan Entisten nuorten sävellahjaan. Amy

  MOUNTAIN Don't look around
  Olin oppikoulun neljännellä luokalla Pusulan Somerniemen kunnallisessa keskikoulussa vuonna - 71. Siellä piti kirjoittaa aine ja lukea se tietysti luokan edessä, mistä tuskin monikaan erityisesti piti. Aineen kirjoittaminen oli aina mulle tervanjuontia.
  Kirjoitin aineen pop-musiikista ja luin sen luokan edessä. Ovelasti kopsasin varmaan 90% aineeseeni Häkan Sandbladin kirjasta ’Popmusiikki’. Ope tietysti huomasi asian ja arvosteli siitä.Tärkeintä oli saada soittaa sen jälkeen Mountain-yhtyeen levy ’Nantucket Sleighride’ - koko sen A-puoli. Se koulun levysoitin oli kuin kidekone; hyvä kun musiikista sai edes jotain elvää.Soittaisitteko tuon Mountain-yhtyeen biisin ’Don´t look around’ kyseiseltä levyltä. Kiitos ja hyvää kesää! Terveisin Jorkki Lauttasaaresta

  JOHNNY Ihana aamu
  Johnnyn ’Ihana aamu’-kappaleesta tulee heti mieleen juhannus -92. Poikaystäväni, sittemmin aviomieheni, oli ostanut talvella levymessuilta Tampereelta ’Ihana aamu’-vinyylisinglen. Olimme kyllä rokimman musiikin ystäviä, mutta tiettyjen artistien vanhat hienot iskelmät ja tangot tietenkin puhuttelivat ja puhuttelevat yhä. Tuosta Johnnyn hitistä tuli "meidän biisimme". Juhannuksena oli aikaa myös kuunnella musaa ja hempeillä. Olimme tuore, onnellinen aviopari, olimme menneet noin kuukausi aikaisemmin naimisiin. ’Ihanaa aamua’ kuunneltiin juhannusviikonloppuna useamman kerran. Se sykähdyttää vieläkin. Sinkku on tallella, mutta levysoitinta meillä ei ole enää.
  Tämä on siis kohtalaisen tuore muisto, vain 27 vuotta vanha. Jaana

  THE ROLLING STONES It's all over now
  The Rolling Stones esiintyi Yyterissä juhannuksena 1965 eli siis 54 vuotta sitten. Minä olin siellä ja niin oli monet muutkin. Sen kunniaksi ja niissä merkeissä toivoisin kappaletta Rollari-kappaletta ’Its' all over now’. Terveisiä kaikille paikalla olleille! Marja Luvialta

 • Wigwam-kitaristi Pekka Rechardt muistelee vuonna 1975 ilmestynyttä suomalaisen rokin klassikkolevyä 'Nuclear Nightclub' ja sen tuomaa kansainvälistäkin julkisuutta yhtyeelle

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä