Entisten nuorten sävellahja

Entisten nuorten sävellahja

 • 1 h 57 min
 • ei kuunneltavissa

Soitetut levyt

JUSSI & THE BOYS  Metsämökin tonttu

GARY PUCKETT & THE UNION GAP  Young girl

THE SWEET  Little Willy

TAMPEREEN POPTEATTERI  Aquarius (musikaalista 'Hair')

MOUNTAIN  For Yasgur's farm

SCOTT MCKENZIE  San Francisco (be sure to wear some flowers in your hair)

CITY COY  Cigarettes

SLADE  Don't blame me

JANIS JOPLIN  Trust me

TABULA RASA  Gryf

LYNYRD SKYNYRD  Searching (live)

WHITESNAKE  Is this love

THE TWEETS  Birdie song

DEEP PURPLE  Fireball

CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL  Bad moon rising

 

Biisikertomuksia

THE SWEET  Little Willy

Tästä kappaleesta tulee aina mieleeni  kesä 1972 ja Haapamäki ja siellä enon vinttikamari,  jonka seiniä koristi ainakin David Bowien, Suzi Quatron ja Sweet-yhtyeen julisteet.  Olin tuolloin kymmenvuotias10 vuotias ja enoni kahdeksan vuotta vanhempi.  Meillä molemmilla vispas jalka,  kun tämä kipale kajahti eetteriin enon kasettisoittimesta.

Ana

 

DEEP PURPLE  Fireball

Deep Purplen Fireball ja Händelin Messias. Olin töissä nuorena poikana Suomen Yk-liitossa -70-luvun lopulla. Aloitin aamut kääntämällä ns. nupit kaakkoon ja kuuntelin nämä ennen töihin lähtöä. Askel oli kevyt. Molemmat biisit ovat huikean kovaa kamaa.

Jarmo

 

SLADE  Don't blame me

Sladen 'Don't blame me' on toiveeni siksi, että pitäis saada mökin katolta lumet alas. Muutama vuosi sitten tämä toimi. 

Kauko

 

CITY COY  Cigarettes

Olisiko mitenkään mahdollista kuulla Entisten nuorten sävellahjassa 70- luvun lopun hienoa kappaletta ’Cigarettes’,  jonka esitti City Boy- niminen brittibändi?  Se tuo mieleen opiskeluajat Joensuussa.  Oli juuri päästy opiskelemaan silloiseen korkeakouluun ja kurssikavereiden kanssa oltiin perustettu ns. bändi ja tämän City Boy-bändin musiikki toimi innoittajana.  Opiskelut päättyivät ajallaan, mutta hyvä musiikki jäi mieleen.

Haaste vanhoille opiskeluajan bändikavereille  Matille, Pekalle ja Karille City Boy- levyn hinnalla vuodelta 1978.

Ahven

 

MOUNTAIN  For Yasgur's farm

Toisena pääsiäispäivän 2017 17. huhtikuuta tulee kuluneeksi 34 vuotta basisti, vokalisti, biisintekijä ja tuottaja Felix Pappalardin kuolemasta. Vaimonsa Gail Collinsin ampumaksi joutunut Pappalardi muistetaan muusikkona erityisesti amerikkalaisen hardrockin varhaisiin keskeisiin yhtyeisiin lukeutuvan Mountainin perustajajäsenenä, basistina ja toisena solistina. Mountainin legendaarisin kokoonpano, johon kuuluivat lisäksi kitaristi/solisti Leslie West, rumpali Corky Laing sekä kosketinsoittaja Steve Knight, toimi aktiivisesti vuosien 1969 ja 1971 välillä. Erityisen laadukkaita ovat yhtyeen kaksi ensimmäistä pitkäsoittoa, vuonna 1970 ilmestynyt ’Mountain Climbing’ sekä seuraavana vuonna julkaistu ’Nantucket Sleighride’. Molemmat albumit myivät Yhdysvalloissa kultalevyiksi. Tuottajana Pappalardi muistetaan erityisesti voimatrio Creamin kanssa tekemästään yhteistyöstä. Hän toimi mm. yhtyeen vuonna 1967 ilmestyneen klassikkoalbumi ’Disraeli Gearsin’ tuottajana. Biisitoiveena Mountainin repertuaarista olisi Woodstockin tunnelmia muisteleva upea ’For Yasgur's Farm’ yhtyeen legendaariselta debyyttipitkäsoitolta ’Climbing’.

Pertti

 

LYNYRD SKYNYRD  Searching

Syvän etelän rockin yhtyeistä ehkäpä kaikkein legendaarisimman eli Lynyrd Skynyrdin basistina vuodesta 1972 aina vuoteen 2001 ajoittuneeseen kuolemaansa saakka vaikuttanut Leon Wilkeson olisi täyttänyt huhtikuun toisena päivänä -17 65 vuotta.  Wilkesonin keskeisiksi basistiesikuviksi muodostuivat Creamin Jack Bruce,  Led Zeppelinin John Paul Jones, Jefferson Airplanen Jack Casidy,  Grateful Deadin Phil Lesh sekä The Allman Brothers Bandin Berry Oakley.  Biisitoiveena on riipaiseva ’Searching’  Lynyrd Skynyrdin vuoden 1976 studioalbumilta ’Gimme Back My Bullets’.

Nimimerkki  ’ Homegrown’

 

TABULA RASA  Gryf

Nuorena 70-luvulla ja vielä 80-luvun alussa maalla asuessani Nuorten sävellahja oli viikon kohokohta.  Tai kyllähän sen  päihitti live-musiikki Kaavin Iloharjulla.  Uutterasti siskoni Irman kanssa C-kaseteille äänitimme Nuorten sävellahjasta musiikkia.  Kasetteja on edelleen tallessa,  mutta eipä härpäkettä,  jolla niitä voisi kuunnella.  Nykyään liki joka lauantai kuuntelen meidän Entisten nuorten sävellahja-ohjelma  ja tunnen itseni jälleen nuoreksi.   Kiitos mukavasta ohjelmasta. 

Terveiset Irma-siskolle Kokkolaan sekä kaikille Kaavin Iloharjulla käyneille.

Tiina Hannukka

Biisitoiveeni on tamperelaisen Tabula Rasa-yhtyeen ’Gryf’.

 

JANIS JOPLIN  Trust me

Huhtikuuta enskalaiset!

Kaikki mukaan Enskaan hyvän asian puolesta! Pääsiäistä vietetään ja kesä on jo ovella. Janis Joplin oli upea tulkitsija, soulin kuningatar, hippilady, upeaääninen laulaja,  joka lähti aivan liian aikaisin 27-vuotiaana vuonna 1970.  Toiveena Janis Joplinin repertuaarista on laulu ’Trust me’.  Biisissä on kohta: ’love is like a sea' -rakkaus on kuin meri’.

Kiitosterveisin nimimerkki ’Mercedes Bentz’

¨

JUSSI & THE BOYS  Metsämökin tonttu

Hei!

Eikös näin Pääsiäiseen sovi Jussi Raittisen ja Boysien ’Metsämökin tonttu’?  Lauletaanhan siinä munimisesta.  Samalla lähetän pääsiäisterkut kaikille,  erityisesti  kukkorintaisille.

Terveisin Yks kana

 

60-luvulla letkajenkka, 80-luvulla tiputanssi, lambada sekä breakdance ja 90-luvulla macarena? Miten nämä tai jokin näistä sinulta sujui? Missä edellä mainittuja tuli tanssittua?

Sitäpä tuli tanssitua tuota tiputanssia töiden lomassa Vossikassa Heinolassa sekä Kyproksella suomitansseissa. "Lampaan pataa" tuli tanssittua Heinolan kk:ssa Restaurant Dance Pubissa, ja kuinka ollakaan taasen työn lomassa. Työni on sujunut siis tanssien... (Veli-Matti)

---

Letkajenkkaa on tullut tanssittua ja tiputanssiakin jokunen kerta,mutta nuo kaksi muuta on jäänyt tanssimatta.Minun nuoruudessa sheikattiin tyttöjen kanssa ringissä ja laukut olivat ringin keskellä.Loppuillan hitaita sitten sen "valitun" kanssa. (Tarja)

---

Olin armeijassa 1981-82 ja eräällä iltalomalla Kouvolassa hain nättiä tyttöä tanssimaan, mutta... tanssi olikin "tiputanssi", kyllä hävetti! Lambadaa tanssin 90-vuonna Etiopiassa ja macarena kumma kyllä rantautui Namibiaan ~1996, kun olin siellä töissä. (Timo)

---

tiputansittu 1982 yo-keväänä Täffällä Espoon Otaniemessä. (Markku)

---

Tiputanssia on tullut 80-luvulla tanssittua, mutta myöskin letkajenkkaa samoilla vuosiluvuilla. (Hanna)

---

Tiputanssia on jokunen kerta kokeiltua (Outi)

---

Noista erilaisita diskotansseista tulii heti tiputanssi vajvasti tajuntaan. Se oli jotain 80 luvun alkua Huittisten Seurahuonella kun dj Kutsa (Kutila) soitti ko kappaleen ja spiikasi sen olevan topissa euroopassa. Sitä kuunnelitiin ihmeissään ja eipä kummoselta kuulostanu, mutta siitä huolimatta sitä tuli sen jälkeen monta kertaa tanssittua. Ja nyt jälkeenpäin leyjkajenkkain näyttää miljoona kertaa terveemmältä touhulta. Mutta sitä se rakkaus teetti, hölmöä ketkuttelua tanssilavalla.  (Jukka)

---

Olen niin entinen nuori, että kaikki tyylit on kokeiltu...breackdance ehkä hiukan hakusessa  (Marjut)

---

Lambadaa silloisessa Leningradissa tanssin. Metsäkoulusta Mikkelistä oltiin luokkaretkellä ja meno oli liiankin hurjaa..Rahaa tuli paljon siellä, kun kaikki haluttiin ostaa, eli vaikka vaatteet päältä. Terveiset kaikille vuonna 1982 Vappuna Lenigradissa ja Etelä-Savon metsäkoulussa olleille. (Paula Laihialta)

---

Lambada oli kova sana aikanaan. Risteilyillä ja tanssiravintoloissa sitä tuli veivattua, ja hyvin sujui.  (Tarja)

---

1982 olin Leningradissa luokkaretkellä ja Moskova-hotelli oli juuri avattu. Siellä me hurjat nuoret tanssittiin tiputanssia. Mullakin mekon helmat hulmusi ja piikkikorot kopisi. Ihme ettei nilkat nyrjähtäneet (Merja)

---

Tiputanssia teininä 1982 Los Pacosissa Parilla-ravintolassa vanhempien valvovien silmien alla, Lambadaa Lappeenrannassa opiskelijana Kleopatra-discossa, Macarenaa Ruotsin laivalla... Letkajenkkaakin on pompittu aikojen saatossa. Breakdance-videoista tulee ensimmäisenä mieleen There`s No Stopping Us, eipä taipunut tämä keho moiseen  (Pia)

 

HAASTEITA YMS. YMS

Tepasto, Ounasjoki, aurinko ja hankikeli. Haastamme kaikki hangella liikkujat Enskaan Pääsiäisterveisten kera. Merja, Pauli ja Jarmo.

Kaikki cisse häkkinen-fanit mukaan enskaan ja munarikasta pääsiäistä!! Mixu

Toivelevy on Gary Puckett & The Union Gap-yhtyeen levytys 'Young girl', Huomio Seija Linnavuoressa, oletkohan kuulolla? Muistatko tämän kappaleeen 60-luvun lopulta? Oi niitä aikoja! Terveisin Liisa silloisesta Koskenmäestä.

Onnea Mäkisen Tapsalle 50 v johdosta ja kyllä suksi vielä luistaa T.Ahti, Niko, Annikki ja Vote

miksi laihialla käytetään tiukkoja housuja?? Ne hautovat munia.

Ahoi Torvoilan Myllyjärvi. Pääsiäisterveiset Munakkaalta, siis isolta. Toivottavasti Hauhon piinaviikot ovat kuluneet leppoisissa merkeissä. Ulkoilua, hyvää ruokaa, ehkä tilkkanen punaviiniä ja mämmiä. Näin ainakin täällä Omelettella, siis grandella. Tämän illan tavoitteena saada vielä Omena järveen...ps. Ja huomenna sitten huudetaan HPK:n naiset seuraavaan finaaliin voidaksemme taas todeta, jotta: Tällaisena päivänä on hienoa olla suomalainen. Terveisin Ödemarkit & Äpple

suomen hallitukselle pääsiäisen toivotukset tv.kimmo

terveisiä vanhalle rouvalle t:vanha herra

Pääsiäisterveiset Vitsiälän väelle täältä kylmästä Väärjoelta.

kaikille kauniille naisille munarikasta pääsiäistä! Siis munarikasta ja meille miehille tipurikasta! Pääsiäinen on iloinen asia!  -trulli-

Suvisumppuun pääsiäis terveiset täältä tienpäältä,alaspäin ajellaan. Terveiset myös kaikille Kuohun discoilijoille. Terveisin iipa ja Jari

Matkalla Levin lumimaisemista kohti etelää toivotetaan riemukasta matkaa perässä tuleville Arjalle, Sipelle ja Jamille.  Terveisin Jenni, Roni, Nea & Nikke.

haastan kaikki kissan omistajat Entisten nuorten sävellahjaan

Toivekappale  San Fransisco, jonka lauloi levylle vuonna -67 Scott McKenzie. Terv. Lasu Kiviranta

Opettelin tanssimaan Lempäälän lukion aikana Suomen huippuopettajien Niemisten tanssikoulun kurssilla. Yksi parhaista ja eniten elämään iloa tuottaneista asioista! Nyt kypsyneenä kavaljeerina saamme daamien kanssa parketilla ihania yhteisiä hetkiä, joista lökäpöksyräppärit ei osaa edes unelmoida ;-) Rakkaat terveiset daameista ihanimmille Eijalle ja Sonjalle. Terv. Hartzan, idän ihme

Heippa Pirkko Kontinen siellä Taaperonkujalla ja tiplomaatti tyttäresi Outi,miten olikaan hauskaa Jklässä nimiä vaan papereihin ja menoks. Terv.sisko-LEENA.

ykä ja bag' iloista pääsiäistä vanhoille cemt-kuskeille! Terveiset porista.

Pino laittaa terveisiä kaikille tutuille

Terveiset Jukalle ja Tapsalle porukoineen. Hyvää Pääsiäista ja mukaan drinkin hinnalla. T: Jarski

Yks Pääsiäisnoita lomailee mökillä ja nauttii monenlaisesta ilmasta lumesta ja auringosta.Lähettelee koiran kera terveiset Artolle Piilopirtille,Anitalle +Arille Kotirantaan ja muille tutuille ympäri Suomea.....t.Pipsa ja Sasu hauveli

Nuoruusmuistoja Lahdesta 70-luvulta. Terkut Paulalle, Riitalle, Annelille, oltiin niitä ninihameisia tarjoilijoita ravintolassa, sittemin roolimme vaihtui päivä työhön kaupan kassalle ja toimistoon ja hameen helmat piteni.Ystävyys on meillä säilynyt. Senja-Liisa Vuokatista

Rolfille paljon onnea merkkipäivänä 20.4., pikaisiin paranemisiin toivoo Armi

Mutsi lähettää rakkaat terkut Vilpertti-pojalle Aamutähden maahan.

Raimolle kiitos,kun oot jaksanut katsoo mua jo 27 vuotta.  meijän päivä tuleekin 19.4.-17 sydämelliseti kiitäen Kaija

Seppo Hottinen Jyväskylästä haastaa Rauli Leppijärven, Timo Hanhivaaran ja Hannu Kärjen Entisten nuorten sävellahjaan

Hei Tea. Lämpimät onnittelut tulevan vuosipäiväsi johdosta. Jaksaa jaksaa, vielä suksi luistaa. Rakkaudella Hannusi.

Anita ja Tatu Kotirannasta vastaa saamiinsa terveisiin Artolle, Pipsalle ja Sasulle ja toivottelee mukavaa pääsiäisaikaa Piilopirtille.

Tässä pieni vitsi.Niki lauda ajoi pahan kolarin ja joutui sairaalaan.Sanoi hoitajille että tästä ei sitten kerrota kenellekään ja hoitaja sanoi että ei kerrota.Sattui sitten niin että kun Niki lauda heräsi leikkauksen jälkeen niin huone täynnä kukkia ja yhdessä oli lappu että kiitos korvista viereisen huoneen kaunis nainen.Hoitaja lohdutti että muut eivät tiedä tästä mitään.T.J.

KISSANAINEN Pyhien Birmojen Simonin ja Shakiran hoitaja omistaja ELINA VISKAA PÄÄSIÄISTERVEISET VARSINKIN KOHTALOTOVEREILLE jotka pääsiäistä viettää Flunssan runnomana. TÄSTÄ VIELÄ NOUSTAAN. T. Elina Sodankylästä

Haastan enskaan tekstarin hinnalla kaikki Lohjalla yhekskytluvulla aikuistuneet diskohumppaajat. Stina Nikkola

Lähetän ihanalle rakkaalle Merjalle Ouluun Lämpimiä pääsiäisterveisiä.Terveisiä lähettää Juhani

aviopari riiteli. Ukko sanoi paikkaas on kyselty mamma vastas paikkaas on koeteltu.terv. Savon mimmi

Kiitos moottoripyörä kyydistä Vihantasalmelta Mikkelin rautatieasemalle juhannuksena 1975.

terkkuja kaikille tutuille leveejärvelle.erityisesti tarjalle ja veskulle. Joko olet vesa toipunut yllätyksestä!T kikka ja harri

TERKUT KIMMOLLE TEUVALLE LÄHETTÄÄ MERJA MIKKELISTÄ. TOIVEBIISI JOTAIN DEEP PURPLEA.

mitä suomi poika sanoi espanjan mallorcalla kauniille amazonille baarissa? Mitä juanitta? ? ? ? ?

muistan tarinan kun työkaveri muuttui bileissä john travoltaksi juotuaan pullon kossua! Ne käsiliikkeet ja pöydällä tanssimiset! Hän sai pitkäksi aikaa lempinimen travolta! Sanoi vaan en muista illasta mitään! Kyllä se 70-luvun disco musa oli vaarallista heh! Terveisin disco hile-

Jouko I ja Lispe muistatteko yhteistä Juhannusta Hinkulassa.T.H Levytoive CCR:n bad moon rising

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähetykset

 • la 15.4.2017 15.03 • Yle Radio Suomi Kotka

Jaksot

 • Soitetut levyt
  THE BEATLES Drive my car
  KASEVA Tyhjää
  HANOI ROCKS Don't you ever leave me
  URIAH HEEP Confession
  ART GARFUNKEL So much in love
  MOVETRON Romeo ja Julia
  FRANK MARINO & MAHOGANY RUSH Finish line
  JUICE LESKINEN GRAND SLAM Arkadianmäen ongelmajätelaitos
  JIM PEMBROKE Party upstairs
  BAY CITY ROLLERS Remember (Sha la la la)
  DANNY Meillä potkii hyvin
  TOM JONES I'll never fall in love again
  JOHN LENNON, YOKO ONO & PLASTIC ONO BAND Happy Xmas (War is over)
  MOTÖRHEAD Ace of spades
  MARKKU ARO & PASI KAUNISTO Ei vuottakaan
  DAVE LINDHOLM Minun nimi on nimessun

  HAASTEET YMS.
  Synttärionnittelut 60 vuotta Espoossa 11.12. täyttävälle systerille. Padasjoella nähdään! Onnet toivottaa Kurvis

  Kasevan 'Tyhjää' on toive. Koin voimakkaasti tämän kappaleen. Silloin vanhempani erosivat ja olin 16-vuotias. Vuosi oli 1977. Kävin myös livekeikalla kuuntelemassa Kasevaa. Huippuja olivat. Anne

  5.12. olleen syntymäpäivän johdosta onnittelen mahtavaa työkaveria joka aina jaksaa olla positiivinen ja auttavainen ja ketä ilman meidän työpaikkka olisi pulassa monin tavoin. Onnea vielä jälkikäteen Timo Almgreenille! Työkaveri Merja

  Laittaisin Portheenin Eskolle, Juopperin Pekalle, Särkelän Tarpalle, Igorille ja Marialle Haapatielle terkut. Kaitsu täältä vaan...

  Miten elämä voikaan olla ihmeellistä. Elin vakaassa parisuhteessa. Sitten näin tämän kaunokaisen pohjoisessa. Totesin hänelle välittömästi, että olen mennyttä miestä. Olen edelleen mennyttä miestä. Oma elämäni pirstaloitui , mutta onneksi on muistoja. Ethelän mies

  Terveiset entiselle nuorelle Jetta Huuskoselle, lempinimi Lätty. Vaikutettiin Tapanilassa eli Mosassa ja Suutarilassa.Meitä oli mukava porukka mut etenkin tämä Jetta Lätty Huuskonen oli kiva. Oltiin yhdessä kolmisen vuotta, sitten tiemme erosivat jostain kumman syystä. Olisi kiva nähdä ja kuulla kuinka aika meitä on riepotellut. Asun Helsingissä Pihlajistossa Alepa-kaupan lähellä nähdäänkö kaupalla. Ile

  Täytin viime sunnuntaina 1.joulukuuta 60 vee. Deep Purple on kulkenut mukanani nuoruudesta lähtien. Onnistuin myös saamaan basisti Gloverin plektran heidän Kaisaniemen keikallaan pari vuotta sitten. Tupu

  Kasevasta kun oli puhe, tiedoksenne että kyseisen yhtyeen jäsen Tapio Rauma on myös siirtynyt ajasta ikuisuuteen tämän syksyn aikana... Ellu

  Keskustan Kuopion valtuustoryhmä haastaa kaikki Suomen keskustalaiset valtuustoryhmät Hyvä Joulumieli-keräykseen 10 euroa per valtuutettu. Hannu

  Laittaisin tyttärelleni Sara Puljulalle anteeksipyynnön, kun en päässyt sun sketsiisi Ouluun siellä,kun olikin se Kumma Peuna-näytelmä Rio teatterissa. Kaija-äitisi

  Karkkuun onnittelut Sinikalle ansiomitalin johdosta! Terveisin sisaresi

  Tänään on yhdeksän vuotta siitä kun Kari Tapio nukkui pois. Minä vein haudalle kynttilän. Haaste kaikille Kari Tapio-faneille. Terv. Riitta

  Haluaisin kuulla jotain Bay City Rollersilta, vaikkapa kappaleen 'Remember'. Beijareita me Pilkanmaan likat kuunneltiin. Oli tiukat farkut ja kampa takataskus, jonka piti näkyä sieltä. Terkut kaikille jotka nää ajat muistaa. Merja

  terveiset kirjeenvaihtoystävilleni Aira Holapalle ja Helana Juurikalle toivottelee Seppo Pudasjärveltä

  Haastan kaikki Zittingit, Virtaharjut, Rautaharjut, Paasisalot ja muut sukulaiset vähintään kympillä mukaan Enskaan. Terv. Ova

  Kotiväki onnittelee Riittaa 14.12. olevan syntymäpäivän johdosta. PS. mukavaa joulun odotusta. Haastetaan kaikki vuonna -52 syntyneet sävikseen. Kotiväki

  Isot isot syntymäpäiväonnittelut 14.12 Joukolle, 15.12 Pasille ja 16.12 Riitalle. Onnittelijana ystävänne

  Mitä eroa on haitarilla ja trampoliinilla? Trampoliinin päällä hyppiessä pitää riisua kengät pois

  Terveiset ja hyvän joulun toivotukset Arja Närhiselle! Ei tietoa nykyisestä sukunimestä? Toivoo naapurin Tarja!

  Hei kaikki enskalaiset! Millä lähtee kaamosmasennus? Motörheadin 'Ace of spades'-kappaleella! Lemmy-sedän muistoa kunnioittaen ja hyvää pikkujoulua kaikille enskalaisille! Lemmyn suosikki juoma oli whisky & cola ja hän oli kovasti kiinnostunut suomen sotahistoriasta ja kuinka suomi taisteli itsenäisyyden itselleen. Kiitos sotaveteraanit. Terv. Pataässä

  Biisikertomuksia
  JOHN LENNON, YOKO ONO & PLASTIC ONO BAND Happy Xmas (War is over)
  John Lennonin väkivaltaisesta kuolemasta tulee huomenna 8. joulukuuta kuluneeksi 39 vuotta. Muistan, kun sain tiedon hänen kuolemastaan. Olin matkalla poikaystäväni, nykyisen mieheni, kanssa metsäkouluun, kun radiosta kuului toimittajan, muistelen Jake Nymanin, järkyttynyt ääni, että John Lennon on kuollut ampumavälikohtauksessa saamiinsa vammoihin.
  Meillä oli metsäpäivä ja koko päivän oli outo olo. Miksi joku halusi tappaa Lennonin? Johnhan itse oli myös rettelöitsijä, ainakin elämänkertatietojen mukaan, mutta silti?
  Olisiko mahdollista kuulla Lennonin koskettava 'Happy Xmas (war is over)'-kappale? Toivottaisin tämän toiveen sävelillä kaikille Entisten nuorten sävellahjan kuuntelijoille hyvää joulun odotusta ja haastan samalla mukaan kaikki Beatles-fanit. Päivi

  HANOI ROCKS Don't you ever leave me
  Huomenna kahdeksas joulukuuta tulee kuluneeksi 35 vuotta auto-onnettomuudesta, jossa Hanoi Rocksin rumpali Razzle menehtyi. Onnettomuusautoa ajoi Mötley Crüen solisti Vince Neil. Razzle aloitti rumpujen soiton vuonna -77 suurimpina innoittajinaan Sex Pistols- ja The Damned-yhtyeet. Karismaattinen Razzle piti Hanoi Rocksin koossa sen jäsenten välisten konfliktienkin keskellä. Biisitoiveena Hanoilta on kappale ‘Don’t You Ever Leave Me’. Nimimerkki ’Million Miles Away’

  URIAH HEEP Confession
  Oli kuuma alkukesä vuonna 1976. Jyväskylä tarjosi entiselle nuorelle kesätyötä. Osoite oli Luotipussi jossakin Mattilan länsipuolella uudisrakennusalueella. Otti koville, keskenkasvuisen lukiolaisen valtata uuden rakennuksen päätylaudoitusta pitäen 10 litran Valtti-ämpäriä ja pensseliä ja valtata raakalautaista seinää, joka imi kaiken mahdollisen värin sisäänsä. No, tulihan se tilipäiväkin joskus ja oitis Väinönkadun alapäässä olleen Centrumin levyosastolle. Sieltä löytyi uutukainen Uriah Heep albumi, johon palkkarahat sitten menivätkin. Onnellinen rakennusmies omisti nyt LP:n, jonka kannessa komeili sinistä taustaa vasten ylösalaisin käännetty käsiase, johon oli hitsattu lentokoneen siivet. Eipä olisi kukaan uskonut, miten hienon kappaleen tuo heavybändin uuden levyn kakkospuoli piti sisällään viimeisenä. Onko Deep Purple, Black Sabbath tai aikalainen Led Zeppelin tehnyt yhtä monipuolista musiikkia kuin Uriah Heep?
  Toiveena tuolta historialliselta vinyyliltä olis biisi 'Confession', siinä soittaa Ken Hensley ja siinä soi Steinway-flyygeli! Tulkaa kaikki ikääntyneet inehmot mukaan Enskaan ja hellittäkää kukkaronne nyörejä! Vanha Suomen kansan viisaus sanoo: "Annettu almu ei köyhdytä!" Nimimerkki 'Kesällä 1976'

  MARKKU ARO & PASI KAUNISTO Ei vuottakaan
  Olin Naantalissa emäntäkoulussa vuonna 1979 eli 40 vuotta sitten. Sieltä jäi jäljelle sydänystävä ja kivoja kavereita sekä ikimukavia muistoja! Mukava muisto on mm. se kun jossain juhlassa, mitkä saattoi olla Mustialan maamieskoulun väelle järjestetyt tanssiaiset, esitimme armeija-aiheisen laulun: 'Ei vuottakaan kestä homma tää...'. koska meidänkin opiskelu kesti vajaan vuoden. Sanat olimme tietenkin muuttaneet itseämme koskevaksi. Toivon kaikille koulutuksessa silloin talous - sekä yleislinjalla olleille mukavaa 40-vuotis"valmistujaisjuhlaa". Ja toivelauluna on tottakai 'Ei vuottakaan kestä homma tää', jonka esittää Markku Aro ja joku muu esittäjä. Heidi

  FRANK MARINO & MAHOGANY RUSH Finish line
  Nuorena musiikilla oli iso merkitys elämässä. Hyvää kuunneltiin ja huonoa inhottiin, kuten iskelmää ja purkkaa. Usein ja varsinkin viihteellä ollessa saatoimme harrastaa ilmakitarointia paljon ennen mitään ilmakitaran SM- tai MM-kisailuja. Kun tuli joku joku hyvä kitarasoolo, niin ilmassa viuhtoi käsiä enemmänkin. Frank Marinon kipakat soolot olivat usein kuuntelussa ja sitä myöten myös volyymit.
  Soittakaapa Marinon biisi 'Finish line'. Se on oivallinen biisi ilmakitarointia varten vaikka näin keski-ikäisenäkin. Näin kirjoitti ja toivoo Jussi

  DANNY Meillä potkii hyvin
  Eiköhän olis aika kuunnella Dannyn lähes 50 vuotta sitten laulama kappale 'Meillä potkii hyvin'. Se löytynee varmaankin nykyään Ylen taltioinneista, joten saiskos kuulla sen, kun Suomi pääsi viimeinkin mukaan miesten jalkapallon arvokisoihin. Terkuin Hese Turusta
  -------------------------
  Paras jalkapalloaiheinen kappale on Dannyn 'Meillä potkii hyvin'.
  Soittakaa se. Ispi

  JUICE LESKINEN GRAND SLAM Arkadianmäen ongelmajätelaitos
  Juicen tyttö Eeva oli Arto Nybergin ohjelmassa 22. päivä helmikuuta vuonna 2015. Hän kertoi ohjelmassa, että kun oli isälleen esitellyt autonsa, niin Juice oli lausunut että sullahan on Paranoid-vaihteisto. ’No miten niin?’, oli Eeva kysynyt? No siinä on automaattivaihteistossa konsonantit P ,R, N, D... joissakin lisäksi S ja M. Toivekappale Juicelta on Anssi Tikanmäen laulama 'Arkadianmäen ongelmajätelaitos'. Terveisin Pekka K. Torpalta Pudasjärveltä

  THE BEATLES Drive my car
  Näin joulukuun alussa, tarkemmin sanottuna 3. joulukuuta vuonna -65 julkaistiin eräs pop-historian suurista älppäreistä.Kyseiseltä levyltä nousi monta biisiä ihmisten hyräiltäviksi ja korvamadoiksi. Ja vieläkin näin 54 vuoden jälkeen muistot, tunteet ja lempeää rakkaus soivat mielen syvyyksissä.
  Mikä on tämä LP? No sehän on Beatlesien ‘Rubber soul’, jonka avausraita on nimeltään ‘Drive my car’. Esa

  JIM PEMBROKE Party upstairs
  Itsenäisyyspäivänä vuonna -80 Suomen lahjakkain rumpali Ronnie Österberg menehtyi traagisesti oman käden kautta. Ronnie oli lahjakas rumpali ja radiotoimittaja ruotsinkielisellä puolella. John Lennon kuoli kaksi päivää myöhemmin 8. joulukuuta. Jim Pembroke teki molemmille omistetun biisin nimeltä ’Party upstairs ’ eli ’Bileet yläkerrassa’ vuonna -81. Nimimerkki 'JouluQ'

 • Soitetut levyt
  HECTOR Olen hautausmaa
  JIMI HENDRIX Belly button window
  JOHN PAUL YOUNG Love is in the air
  MAARIT Ei vaadi paljon, vain kaiken
  ÄKSY KONI Äng-rokki
  JOHN LENNON Jealous guy
  TEDDY AND THE TIGERS Dancing shoes
  DEEP PURPLE Mary Long
  THE MOODY BLUES Nights in white satin
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL Travelin' band
  DEMIS ROUSSOS Le peintre des étoiles
  DAVE EDMUNDS & LOVE SCULPTURE Sabre dance
  EAGLES One of these nights

  HAASTEET YMS.
  Haastan kaikki vuosina -76 /-77 Ruskopirtillä Vihdissä rokkaamassa käyneet sen ajan teinit mukavine muistoineen mukaan Entisten nuorten sävellahjaan. Tarjuska vuosimallia -59

  Täällä sitä möllötellään Vesa Keskisen hotellin sviitissä. Oli rouva järjestänyt älyttömän yllärin 40-vuotissynttärien johdosta jotka on juuri tänään lauantaina 30.11. -19. Antti

  Osallistuisitte hyvät ystävät Entisten nuorten sävellahjaan rakkaimman "koulukirjan" hinnalla niin tietäisitte minunkin kuuluvan tähän avaruuden tai avaruuksien kolmeen eri ulottuvuuteen. Terveiset Miss Deborah lle! Milloin tulet kotiin? Ethän jätä itseäsi puolitiehen. Terveisin ei vielä entinen nuori onni

  Isot onnet hienolle blueskitaristi Erja Lyytiselle! Minna

  Älkää soittako räppiä vaatii Lemmy!

  Haloo haloo! Onnea Rantasen Pirkolle Louhenmäkeen. Nyt me jo juhlitaan täällä.

  Opettaja katseli pikku Kallen poissaolovihkoa ja kysyi pikku Kallelta että mikähän sinustakin tulee isona kun on näitä poissaoloja näin paljon? Pikku Kalle siihen että kansanedustaja. Jännää joulun odottelua kaikille entisille nuorille ja myös juontajalle! Mikko

  Haastan kaikki tänä vuonna Tallinnan Joulutorille matkaaville glögimukillisen hinnalla! T. Raija Hannele Lahdesta Kiveriöstä

  Vaajakosken Urheilutalo ja vuosi 1959 ja saatille. Kotiovellensa vähän häntä rinnasta puristin. "Taidat olla materialisti" hän loihe lausumahan ssano Aarno Hämptonist

  Kummipoika Samulle synttärionnea tämän päivän johdosta pohojanmaalle. Milloin palaat Ketskalle kysyypi kummisetä

  Arja ja Jami lähettää terveisiä Mäntyharjun Kallalahteen Jussille ja Merville. Jussi, tänään on 80 vuotta siitä päivästä kun meidänkin Tauno-ukki lähti puolustamaan isänmaata Talvisotaan. Onneksi selvisi sodan melskeestä ja saimme viettää monia ikimuistoisia hetkiä hänen kanssaan. Kiitos kaikki sotaveteraanit uhrauksistanne!

  Auringon lapset Tytti ja Jarmo vastaavat Tallinnan joulutorille menijöille annettuun haasteeseen ja toivottavat mukavaa matkaa Riian joulutorille matkaaville Hannelle ja Ilkalle sekä myös Tallinnaan matkaaville Maritalle ja Retsille!

  Terkut tutuille ja terkut myös lempparijuontajalleni Jari Vesalle. Erja

  Vuodet ne kulkee. Vaikkei uskoiskaan niin lähestyy jo aika, kun opiskelu Lappeenrannassa päättyi 40 vuotta sitten !! Elämäni paras paikkakunta ja parasta aikaa... Siksi kaivelen muistoistani tuttuja juttuja. Eli jos Wiltsun tiskijukka Pirkko viel muistaa sen sarvettoman - niin toivelevy on edelleen tietysti: Moody Blues Nights in White Satin !!Markku

  Vähän myöhässä mutta siltikin: Suunnattoman suuret 75-syntymäpäiväonnittelut suomirokin alkulähteelle ja sieltä löytyneelle timantille Erno Lindahlille. Suurella sydämmellä toivottaa Milja Nyström

  Terveiset Margarethalle ja Makelle Turkuun lähettäjä Koivulahden pojat

  Terveisiä suloiselle, ihanalle pikku kaunottarelle utajärvelle! ps. juuri minulta

  Hyvää pikkujouluaikaa kaikille enskalaisille! Juhlitaan, syödään ja juodaan ja aina sitä on kotiin palattu ja pikku joulut ovat ihmisen parasta aikaa! Pomoa ei kannata lyödä turpaan pikkujouluissa koska aina se arki ja maanantai on edessä! Mr. Nöf Nöf

  No heissan. Onnittelen Alatarvaksen Liisaa ja Kurtti-Elisaa Rovaniemellä. Heillä on ensi kuun alussa synttärit ja he ovat tosissaan entisiä nuoria! Kaija

  Haastan kaikki hoitajat tekemään yhden virike päivän vanhuksille viikossa. Ps. Marika kiitos!

  Biisikertomuksia
  MAARIT Ei vaadi paljon, vain kaiken
  Yhteinen biisikertomuksemme alkaa elokuun 11. päivä vuonna 1978. Tapasimme Kärsämäellä Katajan tansseissa missä silloin kävivät kaikki Suomen huippubändit. Silloista bändiä emme muista, mutta siitä alkoi tarinamme, jota musiikki on kuljettanut tähän päivään saakka. Ensimmäinen Provinssirock, Eppujen legendaarinen Kuusrockin hippikesä -79 kukkasateineen, Royals, Rock´n' Roll Band, Juicen jäähyväiskeikka Nivala Tuiskulassa jne jne.
  Musiikki on mukana jokaisessa päivässä edelleen. Rockfestarit ovat vaihtuneet Pori Jazziin ja konserttisaleihin. Emme ole jämähtäneet 70-luvulle, vaan nautimme laadukkaasta nykymusasta yhtä lailla. Viikko sitten haltioiduimme Ellipsin huikeasta konsertista kotikaupungissa. Lasten ja lastenlasten kanssa pidämme säännöllisesti omia levylautakuntia, joissa ruodimme uutta ja vanhaa musaa. Astuimme avioliiton satamaan 1.12. 1979, kotikylän pienessä kappelissa, me silloin 19- ja 17-vuotiaat. Huomenna on siis 40-vuotishääpäivämme. Biisitoiveemme on Maaritin 'Ei vaadi paljon vain kaiken'. Sitä kuuntelimme livenä viimeksi Kuusrockissa vuonna -79 sunnuntain raukeudessa nurmikolla lepäillen. Raija ja Seppo

  JOHN PAUL YOUNG Love is in the air
  Vuoden -78 keväällä pääsin peruskoulusta ja olisin halunnut lukioon, mutta jouduin perumaan ja menemään töihin. Syksyn ja seuraavan kevään työskentelin entisen opettajani kotiapulaisena ja keväällä sitten rakastuin ekan kerran yhteen solttupoikaan. 'Love is in the air'-biisi oli siihen aikaan niin in kuin olla voi. Seuraavana syksynä menin kauppaopistoon, solttupoika pääsi intistä ja kiersimme toisiamme kuin kissa kuumaa puuroa saamatta romanssia kunnolla käyntiin. Vuosia jälkeenpäin kuulin yhteiseltä kaveriltamme, että hän oli ollut yhtä rakastunut kuin minäkin, mitä tuhlausta! Sen parempaa suutelijaa en oo tavannut, vaikka hyviäkin on ollut. Tämän biisin myötä ilmojen halki lähetän lämpimät terveiset Artolle sinne Etelä-Karjalaan. Tiina, ei niin ujo enää

  DEMIS ROUSSOS Le peintre des étoiles
  70-luvun puolivälin tienoilla TV:stä tuli nuorten sarja Ratsutilan nuoret. Oli aivan ihanaa, kun hevostyttönä sai seurata tallinuorten elämää. Paljon ei silloin vielä nuorille suunnattuja ohjelmia esitetty. Sen sarjan tunnussävelen muistan vieläkin.Toinen sarja, joka teki lähtemättömän vaikutuksen oli "Nuori Fabre" Se oli nuoruuteen heräävälle nuorelle tytölle todella rakas ohjelma. Sen tunnussävelen tahtoisin kuulla ja muistaakseni sen nimi oli joku 'Belle' (?) ja sen esitti Demis Roussos. Näin muistelee hyviä TV-sarjoja Arja (PS.Biisin oikea on ' Le peintre des étoiles')

  JOHN LENNON Jealous guy
  Joskus ennen lauantai-iltojen ehdoton kohokohta oli TV-ohjelma Vanha kettu, joka muuttui myöhemmin pelkästään Kettu-nimiseksi.
  Ensin käytiin saunassa ja sitten odotettiin, että Kettu alkaa. Sarja oli jännittävä, mutta siinä ei ollut kuitenkaan mitään raakoja yksityiskohtia. Ja oli mukavaa, kun oli joku saksankielinenkin sarja, josta voi kuunnella saksaa lukion lyhyellä oppimäärällä sekä seurata samalla tekstiä miten se oli käännetty. Asiasta yhdeksänteen: voisitteko muuten soittaa John Lennonin kappaleen ’Jealous Guy.’
  Virve

  DEEP PURPLE Mary Long
  Deep Purplen herrasmiesbasistilempinimen ihan aiheellisesti saanut Roger Glover täyttää 74 vuotta tänään marraskuun viimeisenä päivänä. Purplen tunnetuimman Mark II-kokoonpanonimellä tunnetun jäsenistön 70-luvun tuotannon joutsenlauluksi jäi tammikuussa -73 ilmestynyt pitkäsoitto 'Who Do We Think We Are'. Biisitoiveena olisi siltä albumin kappaleista ainoana jonkin aikaa keikkaohjelmistoon kuulunut unohdetumpi helmi 'Mary Long'. Nimimerkki Dream Chaser

  DAVE EDMUNDS & LOVE SCULPTURE Sabre dance
  Lapsena 60-luvulla televisiosta tuli mustavalkoinen ohjelma, jossa ”piru” juoksi musta viitta liehuen. Televisio oli silloin uutuus. Ohjelmasta en muista tuon kummempaa kuin tuon kohtauksen. Myöhemmin selvisi, että musiikki oli Aram Hatsaturjanin 'Sapelitanssi'. Aina myöhemminkin kuullessani tuon biisin, muistan tuon pelottavan tunteen, joka valtasi minut lapsena. Pike

  TEDDY AND THE TIGERS Dancing shoes
  Täällä Enskassa muistellaan ja arvostetaan muusikoita, bändejä ja heidän tuotteitaan vuosilukujen myötä. Minä haluaisin muistaa henkilöä siellä musiikin taustalla. Suomen merkittävin levykauppias, tuottaja ja Poko Rekordsin perustaja Epe Helenius täytti viime maanantaina 25.11. -19 vuosia. Monet suomalaiset huippubändit 80- ja 90-luvuilla siellä tuotettiin. Pokon ensimmäinen tuotettu biisi oli Teddy & The Tigersien 'Dancing shoes'. Tuota toivon Epen synttärikakkuun. Jarmo

  JIMI HENDRIX Belly button window
  Isoja rocktähtiä on vaikka kuinka monia, mutta ehkä muuntautumiskykyisin oli Jimi Hendrix. Kitaran soitto ja soundimaailma muuttui hänen myötään täysin, show oli huikeaa, biisit hyviä ja vaatetus oli uutta. Jimi Hendrix loi oikeastaan kaiken uudeksi. Levytoive Hendrixiltä on 'Belly button window'. Mare

  HECTOR Olen hautausmaa
  Maailman laiskin mies on kiinalainen Huilailee ja sekä minun että hänen toiveena olisi kuulla varhaisnuoruuteni bilebiisi Hectorin 'Olen hautausmaa'. Tapani

 • Soitetut levyt
  HURRIGANES Desiree
  SANDRA Maria Magdalena
  BAY CITY ROLLERS Shang-a-lang
  ELTON JOHN Rocket man
  RIFF RAFF Riff raff
  DINGO Levoton tuhkimo
  FLATUS Zäppinen
  KIRKA Silta yli synkän virran
  ULTRAVOX Reap the wild
  MATTI JÄRVINEN Sameassa vedessä
  THE MONKEES (Theme from) The Monkees
  EERO RAITTINEN Vanha holvikirkko
  JOHAN CRUYFF Alle stoppen ineens naar knoppen
  ROYALS Badge

  HAASTEET YMS.
  Onnea Eje, 58 vee tänään! Terveisin ystävä lumihangesta

  Haastan kaikki 70-luvun alkupuolella Nordenskiöldinkadulla olleen Helsingin yksityislyseon iltalinjalla opiskelleet Entisten nuorten sävellahjaan viiden pennin tullimaksuna 0.5% nykyisestä palkasta tai eläkkeestä. Terv. nimimerkki 'Ruotsista tuli A'

  Pihtiputaan lahja Tommi Pirkanmaan Kännipyöräily- ja Talvikroketti-skenelle täyttää ympäripyöreitä vuosia lauantaina 23.11. Peukkue onnittelee. Onnittelukappaleena saa soittaa minkä tahansa Maria Magdalena-biisin. Anu

  Hurjan paljon onnea Haapajärvelle huomenna 24.11. olevan synttärin johdosta bluesfani Juha Keski-Rauskalle toivottaa vaimo

  Päiville ja Matille Marttisenjärvelle terkut, varokaa susia. Terv. Sisko Savonlinnasta

  Kantavat hanget ja kireitä siimoja toivotan Perunkajärvelle Kuoksan suvulle, Iso-Kallelle ja Jolma-Pekalle! Lämpimät terveiset myös Aslakin Jounille toivoo Papa Korjander

  Onnittelut Veka ja Tuija Kahtolalle! Vekalle tämän päivän johdosta ja Tuijalle torstain johdosta! Näin toivottelee koko Luopioisten karaokeporukka.

  Täyttihän Jarkki vaan kerran elämässään 60 vuotta; viikko sitten. Miia, Marko ja pedot

  Hyvää 60-vuotissyntymäpäivää Jupalle toivoo Klaavuntie 8 ja 10 pojat

  HUOMIO - HUOMIO Karjala ! Karjalan poika VESA HEINONEN - superonnittelut 60v juhlan kunniaksi! Onnittelijoin kyllä ketkä -suku savosta.

  Haluan toivottaa parhaalle ystävälleni Marjolle pikaista toipumista ja haastan Muurmannin vakiporukan 80-luvulta mukaan Entisten nuorten sävikseen. Arja

  Laittaisin onnitteluja Jaanalle Portaaseen, Heli Piekkolalle ja Salli Mäkelälle joilla on 26.11.-19 syntymäpäivät. Nuoruus on lahja, vanheneminen on taidetta. Paljon onnea Kaijalta ja Raimolta

  Terveisiä entisille teinivanhemmilleni Anskulle ja Tapiolle Helsingin Kallioon. Toivottavasti olette kuulolla kuten yleensä, tyttärestä on tullut ENS kuuntelija myös! 70-luvun lopussa olin itse ipana ja vanhempani myös hyvin nuoria. Niiltä ajoilta muistoihin on jäänyt paljon musiikkia.
  Sanna ja Karri Munikselta

  Moi kaikki 80-luvulla Savonlinnassa Olavinkatua tallanneet ja Shellillä istuneet.
  Siellä sitä käveltiin edestakaisin pääkatua vaikka millä pakkasella. Kiitos ihanan pariskunnan, saatiin Shellillä istua lämmittelemässä monta tuntia yhden teekupposen ääressä tai vaikka ilmankin. Osa sen aikaisista kamuista on jo siirtynyt tähdiksi taivaalle ja kaipaus on suuri edelleen, ainakin tiettyjä biisejä kuullessa. Terkuin toinen niistä kahdesta aktiivisesta tallaajasta
  Terkuin toinen niistä kahdesta aktiivisesta tallaajasta

  Onni on arjessa ja sen kohtaamisissa. Tornihaukantien Bridgetillä ja hänen miehelleen lähtee Kartsin mäeltä kiitokset pitään kestäneestä ystävyydestä niin myötä- kuin vastatuulessa.
  Viini on jääkaapissa.

  haastan kaikki RIihimäen pääkatua 70-luvulla kuluttaneet nuoret p.s. kiva kuulla että muillekin tuli traumoja "pidättekö ostereista" ohjelmasta. Katselimme sitä kakarana keskenämme kun isä ja äiti olivat kyläilemässä. Kyllä pelotti sen jälkeen mennä kellariin missä oli samanlainen arkkupakastin. T. Entinen nuori 61 Vaasasta

  terveisiä miehelleni yläkertaan: joko kohta pannaan pitsaa tulille ja pitäiskö koiran päästä ulos? Terveiset akakerrasta Tarjalta

  Biisikertomuksia
  BAY CITY ROLLERS Shang-a-lang
  Haloo, onko Kivisalmi kuulolla?
  Pikkusisko Tiina täyttää vuosia tänään 23.11. Tiina oli 70-luvulla kova Bay City Rollers-fani.
  Oli skottiruutuhuivia, penalia, bändin julisteita yms. ja Beijari-kasetti soi päivittäin. Jotenka toiveena Tiina-siskolle on tietenkin Bay City Rollersien biisi 'Shang-A-Lang'.
  Itselläni oli siihen aikaa kuuntelussa Hurriganes, Slade yms. Mutta hei: jos et kerro kellekkään, nii voin paljastaa salaisuuden 40 vuoden jälkeen.
  Joskus kun olin yksin kotona, niin lainasin siskon Bay City Rollers-kasettia ja tykkäsin kyllä. Piti pitää asia salassa, enhän voinut julkisesti myöntää, että tykkäsin teinityttöjen musiikista. Kaverithan ois nauranu...
  Onnittelut pikkusiskolle. Ehkä illalla nähdään.... Terveisin Isoveli

  KIRKA Silta yli synkän virran
  Tämän toiveen myötä lämpimät onnittelut ystävälleni Teijalle Joensuuhun eilen 22. marraskuuta olleen syntymäpäivän johdosta. Ystävystyimme vinhan nuoruuden pyörteissä Joensuun ammattikoulussa, jonne saavuimme tahoiltamme opiskelemaan. Yhteisen pienen huoneen jakaminen kahden muun tytön kanssa oli meille melkoista extremeä, sanoisiko myös ihmissuhdekoulutusta kantapään kautta. Meillä ystävyys on kestänyt jo vuosikymmenet erilaisten elämänvaiheiden ja välimatkojen haasteista huolimatta. Muistan, että olet Kirka-fani. Tämä toivelaulu on hänen uransa alkupuolelta onnistuneena käännöksenä ja Kirkan karismalla koskettavasti tulkittuna. 'Silta yli synkän virran' soikoon myös kiitoksena aidosta ja pitkästä ystävyydestä. Näin toivottelee se sikeäuninen ex-kämppis Oulusta

  DINGO Levoton tuhkimo
  Elettiin toukokuuta -84. Opiskelit Helsingin kauppakorkeakoulussa ja lounastit koulun opiskelijaravintola Raflassa, jonne alkuvuodesta olin tullut töihin.
  Toukokuussa ravintola suljettiin kauan odotetun remontin vuoksi. Viimeisenä aukiolopäivänä työkaveri vinkkasi: "Tiedätkö, tuo komea nuorimies hymyilee aina ovelta saakka, kun näkee sinut annosteluvuorossa." Sinä päivänä 'törmäsimme' salissa, vaihdoimme ajatuksia remontista ja 'pitkästä kesälomastani'. Toivotimme toisillemme hyvää kesää, emmekä koskaan sen jälkeen ole enää nähneet toisiamme. Vuosien vieriessä olen miettinyt, olisiko elämä mennyt toisin, jos olisin huomannut hymysi aiemmin. Dingon kesän -84 hitin 'Levoton tuhkimo' siivin Helsinkiä muistellen! Raflan tyttö

  FLATUS Zäppinen
  Haluaisin kuulla 80-luvulla ilmeisesti muutaman sinkun tehneen Flatus-bändin kappaleen nimeltä 'Zäppinen'. Se on ollut kaverilla sinkkuna ja olen sen äänittänyt silloin kasetille. Nyt se on jo hukkunut muuttojen saatossa. Sitä kappaletta en ole kuullut koskaan radiosta. Juha

  ULTRAVOX Reap the wild
  Ultravoxin 'Reap the wild wind'-kappale on kahdeksankymmenluvun parhautta. Oltiin nuoria ja kauniita, enää vain kauniita. Turussa 18.8. vuonna 2010 oli elämäni konsertti plus että Chris Cross iski minulle silmää. Midge Uren ääni vaan paranee ajan myötä. Surullista että Bob Geldof otti kaiken kunnian Live Aid konserteista. Ultravox on bändi ihan parhautta. Leena

  ROYALS Badge
  Toivelevyni on Royalsin 'Badge'. Sain Royals-yhtyeen 'Spring -76'-LP:n vinyylinä syntymäpäivälahjaksi rakkaalta ihmiseltä ja tuolta ekalta Royals-studioalbumijulkaisulta kahdesta ilmestyneestä Royals-studiolevyistä tämä alkuaan Creamin levyttämä 'Badge' löytyy. Eicca

  HURRIGANES Desiree
  Hurriganes-levy 'Jailbird' näki päivänvalon perjantaina 22. marraskuuta tasan 40 vuotta sitten. Riku
  -------------------
  Loppuvuodesta -79 Albert Järvinen palasi Hurriganesiin kitaristiksi Ile Kallion tilalle. Uuden LP:n nimi oli 'Jailbird'. Se ilmestyi vuoden -79 joulumarkkinoille. Albertin soundia kutsuttiin volvosoundiksi ja se oli esimakua vuoden -80 Ganesien '10/80' LP:lle 1980. Kitarakuningas oli palannut Ganesiin. Toiveena 'Jailbird'-LP:ltä biisi 'Desiree'. 'Volvo Amazon -69'

  JOHAN CRUYFF Alle stoppen ineens naar knoppen
  16.11. -19 Entisten nuorten sävellahja-lähetyksessä kysyitte mielipidettä kaikkien aikojen jalkapalloilijasta. Minä vastaa näin jälkikäteen.
  Johan Cruyff on mielestäni paras, koska hän loi vallankumouksellisen totaalijalkapallon 1970-luvun alkupuolella ja häntä voidaan pitää koko modernin jalkapallon isänä. Ajax voitti 70-luvulla Euroopan mestaruuden kolme kertaa ja hän oli joukkueen paras pelaaja joukkueen kaikilla pelipaikoilla, myös maalivahtina. Johan Cruyff oli maailman kaikkia aikoja monipuolisin pelaaja, jonka pelisilmä verraton. Hän teki jalkapallosta taidelajin. K-G Backholm
  ---
  Potkupallolaulujen aatelia lienee tämä edesmenneen hollantilaisen huippupelaajan Johan Cruyffin 'veto' nimeltä 'Alle stoppen ineens naar de knoppen' vuodelta -69. Soittakaa tämä.
  Terveisin nimimerkki 'Rivelino' PS. Johan Cruyff (25. huhtikuuta 1947 Amsterdam, Alankomaat – 24. maaliskuuta 2016 Barcelona, Katalonia, Espanja)

  ELTON JOHN Rocket man
  Kauanhan siihen meni ennen kuin näin Elton Johnin livenä. Ei hän ole ollut koskaan minun suuri suosikkini, mutta hyviä lauluja hän on urallaan tehnyt. Eltonin 1970-luvun bändi oli erittäin hyvä. Taitaa minulla olla Eltonilta 3-4 vinyyli-LP:tä ja yksi CD. Sain perheeltäni maaliskuussa 2016 60-vuotislahjaksi mm. kaksi lippua Italiaan Barolon viinijuhlille. Vaimon kanssa järjestelimmekin Italiaan vuokra-autoloman tuon perjantain molemmin puolin. Illan pääesiintyjä oli Elton John ja hänen bändinsä oli se tuolloin se -70-luvun kokoonpano. Miehet olivat fyysisesti ja soittokunnoltaan täyttä timanttia. Barolon noin 600 asukkaan keskusaukiolla oli noin 20000 katsojaa, Italian ilta ja yö oli tumma ja lämmin, Piemonten viinit olivat erinomaisia ja paikallisen rotukarjan luomulihaan käsin tehdyt hampurilaiset… No.. voitte kuvitella. (Leena)

  Heikki Kuopiosta

 • Soitetut levyt
  EDDIE AND THE HOT RODS Do anything you wanna do
  JIMI HENDRIX Still raining, still dreaming
  HURRIGANES I will stay
  THE BOYS Cast of thousands
  THE AVIATORS Only one thing
  LED ZEPPELIN Rock and roll
  JERRY LEE LEWIS Great balls of fire
  CREEDENDE CLEARWATER REVIVAL Bad moon rising
  KANSAS Carry on wayward son
  TAPANI KANSA Delilah
  THE ROLLING STONES Tell me
  THE MOODY BLUES The story in your eyes
  GERRY & THE PACEMAKERS You'll never walk alone
  DEAD KENNEDYS Holiday in Cambodia
  THE TURTLES Elenore

  HAASTEET YMS.
  Hauskoja pikkujouluja Sarpalle Lepotiluksille Karkkilaan toivottaa hyvin ystävällisin terveisin Mika

  Haastan kaikki Oulun Kajaaninkadun nuorisodisko Saalemissa sheikanneet mukaan Entisten Nuorten Sävellahjaan. Haastajana Pikli

  Haastan kaikki kahden viikon kuluttua Rukan hiihdon maailmancupiin tulevat mukaan Enskaan pitovoidepurkin hinnalla. Perinteisesti suomalaisten vauhti on ollut Rukalla kovaa. Rukaterveisin Hiihtäjä-Hämäläinen

  Tornioon syntymäpäiväonnittelut Veijo Jääskölle. Pikkujouluterveiset Katja Öfverbergille, Jalena Kankaansyrjälle sekä Seppo Myllykoskelle. Puistotädit Torniosta

  Hirveen Haaskat Syntymäpäevä Luhjat! Toevoo äet ja Ari

  Iltapäivää enskat!! Pikkujouluihin käy tieni. Topi

  suomen futisjoukkue meni em-kisoihin ja komeesti! Kiitos! Vihdoinkin! Nyt vois vaikka delata onnesta! Terveisin Maratoona

  Terveiset lähtevät Karakallion suuntaan Tornihaukantien Bridgetille. Enska on ystäväni suosikki-ohjelma ja terveiset tätä kautta ilahduttavat häntä pitkäksi aikaa. Ystävyys on ilon hetkiä arjen keskellä. Terveiset lähettää Katja tien toiselta puolelta. Ps. Piirakka on jo tulilla, kohta nähdään.

  Onnittelut eilen 15.11 olleen 60-vuotispäivien johdosta Tigerssin/Findreamsin kitaravirtuooseille Akelle ja Matille. Terv. Rouda

  Pimeitä iltoja valaisemaan kynttilöillä sekä led valoille ym.terkut Kotirannan väelle Heinolaan,Kinnareille Kouvolaan,Saarisille Vantaalle ja Sepolle ja Saaralle Luostolle...t.Pipsa,Arto ja Sasuliini

  Edesmenneen elämäntoverini Pekka-Pösön saatoin hänen viimeiselle matkalleen 26. lokakuuta viidentoista yhteisten vuosien jälkeen. Jälleennäkemisiin, Sirpa

  Terkut Marille ja Jannelle Turun Harittuun. Reijo

  ONNITTELEN MIETAAN JUHAA 20.11. olevan 70-vuotispäivän johdosta. TERKUT PALMU VUOKOLLE, TOPIN RAIJALLE 21. marraskuun johdosta, RAHKOLAN HANNALLE OULUUN 22.marraskuuta johdosta. NÄILLE KAIKILLE METRI TOLOKULLA ONNEE TOIVOTTAVAT Kaija,Raimo ja Viiru

  Haastamme kaikki Teerirannan entiset Turusen nuoret Enskaan. Paras jalkapalloilija mielestämme on Messi.Terkuin pikkujouluporukka Teerirannalta

  Jussi ja Leena Lapualta haastaa Hannan ja Markun kohta nautitun punkkupullon hinnalla entisten nuorten sävellahjaan. Musiikkitoiveena Moody Blues, Stoory In your eyes.

  Terveiset Jorkalle hovarille toivottaa Lakanlammen lordi ! P.s mitä pidit elokuvasta?

  Onnea lämpimästi Mukavalle Ritvalle 16. kuluvan marraskuun johdosta. Pyöreät vuodet ei pahenna, vaan partaa, niin kuin viinikin vanetessaan parantuu! T. Mömmö

  Biisikertomuksia
  JIMI HENDRIX Still raining, still dreaming
  Toivelevyni on Jimi Hendrixin 'Still raining, still dreaming'
  Nuoruudenajan ystäväni Hessun isoveli Pekka teki levyarvosteluja tamperelaiseen sanomalehti Kansan Uutisiin ja sai toimensa ansiosta ilmaiseksi levyuutuuksia levy-yhtiöiltä. Henkan 'Electric Ladyland'-LP ilmestyi vuonna -68 ja Pekka soitti Hessulle ja minulle tätä tuplavinyyliä. Minuun teki huiman vaikutuksen wah-wah pedaalin avustuksella hieno kitarariffi... ihan kuin kitara puhuisi.
  Jälki jäi eli olen edelleen Henkka-fani, nyt 63 vuotias, tuolloin 13 vee. Toki varhaisteinin intoa lisäsi alkuperäisen tuplalevyn kansi, missä oli valokuvattuna iso joukko naisia ilman rihmankiertämää yllään... Harri

  LED ZEPPELIN Rock and roll
  Armon vuonna viis ja ysi syntyi Savoon poika pieni. Marraskuinen ilta, sysimusta ... silloin alkoi elontieni.
  Kuuskytkuus ja aika uus ,"ihanainen koulutieni ", oi...siit on ikuisuus...
  Juttua niin monenlaista sattunut on elon pirtaan, kuteet nuo hukkuneet lie kauan sitten ajan virtaan .
  Päivät nuo elon armaan liittää mukan ajan harmaan. "Amiska" tuo Kuopiossa liittyy mukaan muistelossa. Jotain jättäis , jotain vaihtais, elämää en silti kaihtais.
  KaiPr ja aika "intis" , 11 kuukautta ( vikaa vintis? ),sanottiin ja iltalomaa anottiin. Murheet liukes baarin pintis. Tuli sitten aika työn,aamun, illan, pitkän yön...
  Sattui muuan viikonloppu, vapaalle niin kova hoppu kun kuului suusta pomokuoron: 'Hannu , teetkö iltavuoron?'. 'No , mikäs siinä', poika nuori, kova pää mut pehmee kuori suostui hommaan mielin raskain, ett' pyöris tuokin kivivaskain'.
  Niin soljui vuodet verkkaisaan, ei huomannut kai ollenkaan kun vaihtui luokka elon koulun suuntanansa City Oulun. Kaksi, nolla, yks ja ysi vapautuu työn koulusta, taas on ilta sysimusta, pääsee kotiin Oulusta.
  Työn äänet viimein vaimenee ja loppuu urakointi. Muistotkin ne laimenee, tarinaan uusi sointi; ...no niin se kai menee...
  Onnea täysille 60-vuotiskympeille 12.11. johdosta ja leppoisia eläkepäiviä toivottaa Soili.
  Rock´n roll for ever! Musatoive Led Zeppelinin 'Rock and roll'

  KANSAS Carry on wayward son
  Se oli pimeä ja sateinen syysilta Koillis-Hämeessä, kun radiosta alkoi soida 'Carry on wayward son, there'll be peace when you are done' jne...
  Se ohjelma saattoi olla Matkalla maineeseen tai Popnonstop. Oli veretseisauttavan hieno kappale kaikin puolin. Varsinkin se basistin soiton soundi oli ennenkuulumatonta. Ei oo enää sitä rarioo, eikä sitä kasettia, josta kuunnella, mutta oisko teillä siellä Yleisrariossa Kansas-yhtyeen kappaletta, jossa laulettiin 'Carry on Wayward Son'? Vuosi saattoi olla ehkä 1976. Jos löytyy, niin kaikille haaste mukaan tähän ohjelmaan punaisen Palma-limpparipullon hinnalla. Muistaaks kukaan, mitä se Veriappelsiini-Palma silloin maksoi? Jos ei muistu miäleen, niin sitten kukkaron mukaan! Kiitos!
  Nimimerkki 'Basisti Hopen viikset'

  EDDIE AND THE HOT RODS Do anything you wanna do
  Heippa enskat!
  Tässä antaisin teille hyvän neuvon ja se kuuluu näin: 'TEHKÄÄ MITÄ HALUATTE'.
  Neuvo 2.: Älkää pissatko jäätelöautomaatteihin. En muuten tiedä miten tämä naisilta onnistuisikaan???
  Mutta levytoiveeseen. Joulupukilta toivoisin jo ennakkona Eddie And The Hot Rods-yhtyeen kappaletta 'Do anything you wanna do'. Terveisin allekirjoittaneet Aki ja Turo

  HURRIGANES I will stay
  Oli vuosi 1978 ja Jyväskylän Koivurannan tanssilavalla esiintyi Remu & Hurriganes. Olin silloin 15-vuotias ja seisoin aika lähellä lavan reunaa kun tuli biisi ’I will stay’. Albert Järvinen soitti kitaraa ja hänen plektrastaan lähti pala. Albert heitti plektran pois ja se lensi suoraan minun rintataskuuni. Plektra oli monta vuotta tallessa, mutta noin 15 vuotta sitten se hävisi johonkin.
  Tämän tarinan myötä lähetän myös silloiselle Vaajakoskella asuvalle tyttöystävälleni Päiville terveisiä, tykkään hänestä vieläkin tietyllä tavalla unenomaisena kaunottarena, joka kertoo minulle öisin tarinoitaan Hurriganesin soittaessa taustalla. Jarmo H.

  THE ROLLING STONES Tell me
  Kuka rockstara onkaan tehnyt tähän mennessä ällistyttävän 57 vuoden uran ja jatkaa sitä edelleen? Milloin tuo rockin jättiläinen pysähtyy? Toivottavasti ei vielä vuosiin. Kuunnelkaa Rollareiden debyyttialbumilta vuodelta -64 biisi 'Tell me', joka on Mick Jaggerin ja Keith Richardsin ensimmäinen oma julkaistu biisi The Rolling Stones-yhtyeelle. Siitä kaikki alkoi ja jatkuu edelleen. Jarmo

  DEAD KENNEDYS Holiday in Cambodia
  Joskus loppukesästä -19 Enskassa tiedusteltiin lauluja, jotka kertovat jostakin henkilöstä.
  Leevi and the Leavingsin Elisenda-kappaleessa luetellaan melko hauska litania erinäisiä valtioiden päämiehiä. Tästä sitten tulikin sitten aasin sillan kautta mieleeni jo yhtyeen nimen puolesta Dead Kennedys-kokoonpano, joiden 70- ja 80-lukujen kappaleessa ’Holiday in Cambodia’ esiintyy Kamputsean entinen hirmuhallitsija Pol Pot. Otto

  TAPANI KANSA Delilah
  Tapani kuului olennaisena osana mun nuoruuteeni. 'Delilah' on levytyksenä 50-vuotias ja Tapani itse on 70 vee. Jukka Kotkasta

  CREEDENDE CLEARWATER REVIVAL Bad moon rising
  Tämä biisi on tehty samana vuonna kun synnyin eli vuonna -69 ja haluaisinkin sen soitettavan toiveena kaikille tänä vuonna 50 vuotta täyttäville, erityisesti miehelleni Tepolle, jolle sydänlämpöiset terveiset. Anu

  JERRY LEE LEWIS Great balls of fire
  Jerry Lee Lewis on melkoinen rockstara ja varsinainen rock-kukko. Hän esiintyy edelleen eikä tunnu 'väsyvän' kuten muut aikalaisensa. Eepi

  THE TURTLES Elenore
  Siivousta tehdessä tulee kuunneltua Entisten nuorten sävellahjaa. En ole vielä entinen nuori, vaan itse asiassa nykyinen nuori. Joka lauantai kuuntelen Entisten nuorten sävellahjaa - joko yksin tai äidin, eli entisen nuoren, kanssa. Rakastan 50-, 60- ja 70-luvun musiikkia sekä leffoja ja kaikkea noilta ajoilta. Olisi todella ihana kuullaThe Turtles-yhtyeen ’Elenore’, mikä on levytetty kauan ennen syntymääni vuonna 1969. Nimimerkki ’Nimetön’

  THE BOYS Cast of thousands
  Vanhaa brittipunkkia tulee Enskasta vähän. Poppaavan melodisen punkin mestari The Boys teki futiksesta parikin biisiä. Soittakaa heiltä sopivasti ajankohtainen 'Cast of thousands' vuodelta -78. Helen

 • Wigwam-kitaristi Pekka Rechardt muistelee vuonna 1975 ilmestynyttä suomalaisen rokin klassikkolevyä 'Nuclear Nightclub' ja sen tuomaa kansainvälistäkin julkisuutta yhtyeelle

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä