Vår Musik

ma 17.4.2017

 • 37 min
 • ei kuunneltavissa

Direktsänt radioprogram om finlandssvenskt musikliv. Programvärd: Tomas Ek.

Lähetykset

 • ma 17.4.2017 19.22 • Yle Vega

Jaksot

 • Med ord som "stritta", "kytta" och "kilju" presenterade Mattias Björkas Gerby-dialekten för en bred publik. I Ensam på scenen sjunger frontfiguren från kritikerrosade "Vasas Flora och Fauna" låtarna i en avskalad tappning. Tuotantotehdas Oy, 2017.

 • Minikonsert i Vår musik.

  Claes Andersson och Annika Cleo är tillbaka med ett nytt program, ”Kärlek på finlandssvenska”, där de läser egna texter och framför egna och andras sånger.

  Ljudmix: Roger Ojala

 • Direktsänt radioprogram om finlandssvenskt musikliv. Programvärd: Tomas Ek.

 • Efter en lång väg via en trasig barndom, kriminalitet och våld upptäcktes artisten Juha Mulari som 48-åring. I Ensam på scenen möter vi en balanserad Juha som betonar vikten av att få en andra chans i livet. Tuotantotehdas Oy, 2017

 • Main Street Bluesband - Live i Vår musik

  Fred Ahlberg (git, sång)
  Ari Heikkilä (bas)
  Tom Weurlander (trummor)

  Text och musik: Fred Ahlberg

  Gig: Restless Mind, Confusion, Good Looking Babe, Nothing But Troubles, Right on.

  Ljudmix: Stefan Granholm
  ----------------------------
  Mera i detta avsnitt:

  Ida Engman är 28 år gammal, hon är snart färdig barnträdgårdslärare och också en mycket aktiv musiker. Nästan varje vecka kan man höra henne uppträda med sin egen musik på olika krogar i Helsingfors. Men det som inte många vet är att hon också lider av en sällsynt hudsjukdom, Hidradenitis Suppurativa, som hon också valt att skriva musik om för att få allmänheten att öppna ögonen för sjukdomen men också för att sprida budskapet om att man ska se människan för vad hon är, bakom sjukdomen.

  Men hur började allting? Monica Eklund har träffat Ida och prata med henne om hur det är att leva med en sjukdom som denna, men också hur det kom sig att Ida började musicera.

  Monica Eklund intervjuar

 • Niklas Simonsen (28) är musiker och bosatt i Helsingfors. Han skriver och producerar sin musik i produktionsstudion belägen i ett garage på Brändö.

  Niklas huvudinstrument är gitarr men det behövs en hel del annat musikkunnande också. Hans stil och genre skiljer sig från projekt till projekt men hans styrka ligger i det akustiska, populärmusik och rockn’ roll.

  Han började skriva musik genast då han fick sin första gitarr och har skrivit närmare 200 låtar sedan dess. Under hela skoltiden spelade han i flera mindre sammansättningar och grupper som inspirerade honom att fortsätta.

  Efter att ha studerat och bott i Storbritannien i några år flyttade han tillbaka till Finland för att förverkliga sin dröm om att bli en inspelande artist. I december 2017 gav han äntligen ut sitt första fullängdsalbum "Nude" som innehåller både nytt men också äldre material och låter som om han skulle ha skrivit hela sitt musikaliska liv.

  Direktsänt radioprogram om finlandssvenskt musikliv. Programvärd: Tomas Ek.

 • Artisten Felicia från Vasa ser sina låtar som små filmer. I Ensam på scenen bjuder sångerskan i The Heartbeat Band på sitt eget solomaterial där vi bland annat får möta hennes demoner. Tuotantotehdas Oy, 2017.

 • Finlands enda storband som består nästan enbart av kvinnor.

  Bandet som spelat ihop sedan år 1993 har hittat sin stil och utvecklats till ett av landets mest efterfrågade partyband. Repertoaren består av musik från traditionell bigband-swing till 70-talsdisco: musik från Frank Sinatra till Donna Summer, varvat med allt från Aretha Franklin till Robbie Williams!

  The Show

  LADIES NIGHT
  CELEBRATION
  BLAME IT ON THE BOOGIE
  WHEN A MAN LOVES A WOMAN
  THINK
  IT´S RAINING MEN

  Intervju: Annika Brushane-Viitala, Rose-Marie Backström och Lena Lindroos

  Red: Tomas Ek

 • Författaren Kjell Westö har skrivit åtskilliga prisade romaner efter sitt genombrott med Helsingforsskildringen Drakarna över Helsingfors för över tjugo år sedan.

  Kjell Westö fick Svenska litteratursällskapets största årliga pris, för sin senaste roman, och sitt litterära livsverk.

  Kjell Westö säger att han känner sig ung för att belönas för sitt livsverk, men uttrycker samtidigt stor tacksamhet för allt det positiva mottagandet under årens lopp - inklusive kvällens stora pris.

  Intervju: Eva Lamppu

  Direktsänt radioprogram om finlandssvenskt musikliv. Programvärd: Tomas Ek.

 • Programvärd: Benny Törnroos.

 • Sixten "Grottmannen" Lundberg, Peik "Kopp" Stenberg och Lina Sandvik underhåller oss med musik från helheten

  "VARSÅGODA" En afton med Lina, Sicke och Peik.
  En båge från 30 talet till 90 talet i form av musik och berättelser

 • Direktsänt radioprogram om finlandssvenskt musikliv. Programvärd: Tomas Ek.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä