Äänitarina

Äänitarina: Millimetri on pitkä aika

 • 2 min
 • toistaiseksi

Millimetri on pitkä aika on tarina tavallisen nuoren naisen tavallisesta keskiviikosta, kun jaksamisen raja tuli vastaan. Elettiin sitä aikaa, kun Helsinkiin tuli matalalattiaraitiovaunut, ja enteili lähes maailmanloppua, jos myöhästyi yhdestä, vaikka parin minuutin päästä tuli seuraava.
Toteutus: Emma Kontiokorpi ja Pirjo Ojala.

Lähetykset

 • la 20.5.2017 10.54 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Rakastan kylmää. Se rankaisee ja hivelee samaan aikaan. Se ajaa minusta esiin sen ytimen, josta en muuten ole edes tietoinen. Teokseni "Kylmän hohde" on kunnianosoitus sille suurelle voimalle, jota en pysty ymmärtämään, mutta jonka huomaan saan halutessani laskeutua ja eheytyä. Teoksen tekijänä on 29-vuotias helsinkiläinen mediaopiskelija, joka tasan vuosi sitten laskeutui elämänsä ensimmäistä kertaa avantoon ja vahingossa muutti elämänsä.
  Toteutus: Catharina Herlin.

 • Voivatko mies ja nainen olla parisuhteen kariutumisen jälkeen ystäviä? Mitä se vaatii ystävyksiltä, mitä tuumii ympäristö? Tällä ääniraidalla asiaa pohditaan miehen näkökulmasta ja yhden todellisen ystävyystarinan kautta. Toteutus: Mia Sui.

 • Olen elänyt monenlaisten oireiden kanssa pienestä asti. Aikuisiässä sain ADHD-diagnoosin ja aloin vihdoin ymmärtää, mistä oireet johtuvat. Mielestäni diagnoosista ei puhuta tarpeeksi ja haluan valaista ihmisille omien kokemusten kautta, millaista on elää ADHD:n kanssa. Olen 24-vuotias nainen ja tämä äänitarina on tehty osana Laajasalon opiston äänidokumenttikurssia. Toteutus: Emma Tattari.

 • Jos rakastaa kulkemista – oikeastaan enemmän kuin perillä oloa – kannattaa lähteä kauas ja pitää huoli siitä, että matkustaa hitaasti. Päämääräksi viime joulukuussa valikoitui Thaimaa, jonne mentiin maata pitkin. Hyppää mukaan, nyt lähdetään matkaan! Toteutus: Anna-Maria Talvio.

 • Olen Pekka Luokkala ja opiskelen Laajasalon opistossa kirjoittavaksi toimittajaksi. Teokseni käsittelee aikaa, jolloin jouduin alituisen koulukiusaamisen uhriksi. Päihitin kuitenkin demonit ja vietän nyt onnellista elämää Helsingissä. Kaikesta voi onneksi selvitä, jopa kiusaamishelvetistä.

 • Rahalla saa kauneutta ja kauneudella saa hyvän elämän...
  Teos käsittelee kauneusleikkauksia ilmiönä fiktiivisen monologin ja todellisen haastattelun keinoin. Toteutus: Sara Sumelahti.

 • Tämä kuunnelma on tehty kalastusporukan viesteistä ja suunnitelmista, äänitteistä ja musisoinnista, jotka on yhdistetty kuunnelmaksi. Teemana on jokavuotinen kalareissu jonnekinpäin Suomea. Kuunnelman on koonnut Pekka Halttunen ja työryhmään kuuluivat Riku Ala-Pöllänen, Jussi Halttunen, Aarni Kivinen, Mika Jaatinen, Pasi Puukko, Hannu Salonpää ja Kimmo Suortamo.

 • Tämä lyhytdokumentti kertoo siitä mitä tapahtuu kun helsinkiläisen viisikerroksisen kerrostalon hissi rikkoutuu kolmeksi kuukaudeksi. Dokumentin on tehnyt Pekka Halttunen ja tapahtumista kertoo Nina Kalland.

 • Vuosi vaihtui ja yllätyksekseni löysin itseni keskeltä valtavaa punaista autiomaata kahden beduiinin kanssa. Olen 26-vuotias antropologi ja elokuva-alan opiskelija Helsingistä. Matkustan aina kun mahdollista ja matkoillani tallennan kulttuuria äänen ja kuvan keinoin. Tänä vihapuheen, valeuutisten ja sosiaalisen median ylivallan aikakautena kasvavat entistä tärkeämmiksi kuunteleminen, aidot kohtaamiset ja pysähtyminen hetkeen. Lyhyilläkin dokumenteilla voi raottaa jonkun toisen maailmaa ja luoda tähän epävakaaseen todellisuuteen hiukan lisää ymmärrystä - hiukan lisää hyvää. Toteutus: Maria Mölsä.

 • "Tiedän että menee hieman yli, mutta tahdoin että joku edes kuuntelee tämän". Toteutus: Jon Rauta.

 • Erilainen Joululahja -dokumentti on tekijänsä omakohtainen kokemus siitä, kun sairastuu vakavasti ja äkillisesti. Toteutus: Markku J Riipi.

 • Radiodokumentti Neljän tähen illallinen kertoo oman mukavuusalueen rajojen ylittämisestä. Toteutus: Tuuli Teelahti ja Saara Hakkarainen.

Klipit

 • Vinnaren av finländska Shortdoxtävlingen. Koprt audiodokumentär av Nina Eriksén:
  "Öppna vidder och mil på mil av genomskinlig is. Spegelblankt under fötterna och sen det tillfredställande kraset. Det finns något fascinerande och ogreppbart i att ytan både kan bära dig och släppa igenom. Allt kan ändras. Allt kan byta form. Kommer du att räddas eller gå under?"

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä