Kuuluttajan vieras

Kuuluttajan vieras: Ulkomaantoimittaja, tuleva USA:n kirjeenvaihtaja Mika Hentunen

 • 9 min
 • toistaiseksi

Pitkän uran ulkomaantoimittajana tehnyt Mika Hentunen kertoo, miten hänen työnsä USA:ssa sai lentävän lähdön vuonna 2001 ja paljastaa myös kuka on ollut hänen uransa paras haastateltava. Mika Hentusen toimittama 20-osainen Miehemme maailmalla -lyhytdokumenttisarja on kuunneltavissa Yle Areenassa ja vie kuuntelijan lähihistorian tärkeisiin paikkoihin ja tilanteisiin. Hentunen on päässyt hyödyntämään ulkomaankokemuksiaan myös uuden harrastuksensa, dekkarikirjoittamisen parissa. Haastattelun aluksi Heikki Puskala kysyi Mika Hentuselta, kuinka kauan hän on ollut Ylellä ulkomaantoimittajana.

Lähetykset

 • ke 31.5.2017 10.50 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Yhden miehen valmiusjoukko, Ylen ulkomaantoimittaja Antti Kuronen välittää suomalaisille uutisia kriisialueilta. Mitä pakata matkalaukkuun, millaisia ihmisiä haastatella? Kuuluttaja Tuija Kurvisen vieras kertoo.

 • Tuottaja Riina Malhotra tietää, miten Ylen aamu rakentuu. Kuuluttaja Maaria Holman kanssa hän poimi TV 1:n uudistuneen aamulähetyksen parhaita paloja.

 • – Tuottaja on vähän sellainen jokapaikanhöylä – tuottajan vastuulla on suunnitella ohjelma, kuvailee työtään Ylen aamun Anne Achté. Hän on tehnyt pitkän uran Ylellä, ja haastattelun aluksi Heikki Puskala kysyikin, onko Anne Achté työskennellyt enemmän radiossa vai televisiossa.

 • – Yle on työpaikka, jolla on merkitystä – ja se merkityksellisyys on älyttömän suuri voimavara meidän työssä, kertoo HR-partneri Heikki Lammi. Juttutuokion aluksi kuuluttaja Heikki Puskala kysyi mikä on HR-partneri.

 • Aleksis Kiven päivänä kuuluttaja Tuija Kurvisen vieraana on tiedonjanoinen ihminen. Juuso Pekkinen pohtii ohjelmissaan laaja-alaisesti sekä teknologia-alan kysymyksiä että perimmäisiä kysymyksiä oikeasta, hyvästä ja kauniista. Suomalaisen kirjallisuuden päivän tunnelmissa keskustelu alkaa lukemisesta.

 • Tuottaja Peter Westerholm eli Petski on ollut mukana Yle Kioskin toiminnassa alusta alkaen. Ylen uudentyyppinen verkkovideoita tarjoava journalistinen palvelu perustettiin vuonna 2015. Miten Kioski syntyi, ja mitä sieltä löytyy? Radio 1:n kuuluttaja Maaria Holma kyseli.

  Kioskin tuotteet näkyvät kootusti Yle Areenassa, ja sieltä Petskin päivän suositus oli Aleksi Rantamaan sarja Hullu, hullumpi Suomi, joka käsittelee mielenterveysongelmien hoidon karua historiaa.

 • Millaista on toimittaa uutisia verkkoon, mitä työssä täytyy ottaa huomioon? Siitä kertoo toimittaja-tuottaja Jaakko Mannermaa, joka on kuuluttaja Heikki Puskalan jututettavana.

 • Mistä puusta on suomalainen puu veistetty? Yle Areenassa olevassa neliosaisessa sarjassa Elävä puu kerrotaan suomalaisten puiden elämästä tiedettä popularisoivin keinoin. Puilla ja ihmisillä voi olla paljonkin yhteistä. Puut voivat olla sisukkaita, viisaita ja kiimaisia, mutta iältään ne ovat myös ylivertaisia. Sarjan tekijät Tiina Klemettilä ja Markku Sipi pääsevät puuasiassa heti vauhtiin, kun kuuluttaja Jari Aula heitä haastatteli.

 • Mitä Radioteatterin dramaturgi tekee? Onko olemassa tekstiä, josta ei voisi tehdä kuunnelmaa? Mitä Radioteatterin syksyssä 2019 on luvassa? Kysymyksiin vastaa Yle Draaman Antti Lehtinen, joka on Tuija Kurvisen vieraana.

 • Satu Kivelä intoutuu ihmisyyden ilmiöistä ja niihin liittyvästä tutkimustiedosta. Mutta miten rakentuu ohjelma Havaintoja ihmisestä, ja kenen havaintoja siinä oikein kerrotaan? Sitä kyseli kuuluttaja Maaria Holma.

 • Venäjä on tuttu maa Ylen uudelle kirjeenvaihtajalle Erkka Mikkoselle. Moskovaan kesällä siirtynyt Erkka on raportoinut jo aiemminkin uudesta asemamaastaan ja odottaa nyt jännityksellä uusia haasteita tehtävässään. Väliin on mahtunut myös "pikapyrähdys" Etelä-Amerikassa. Se oli ikään kuin pieni hengähdystauko Venäjästä. Nyt Erkka ottaa maan jälleen erityistarkkailuun ja lupaa kertoa raporteissaan myös tavallisten ihmisten arjesta. Jututtajana on Jari Aula.

 • Marjo Näkki on Yle Radio 1:n Ykkösaamun juontajana vieraistaan kiinnostunut, alati utelias journalisti. Vaikka ohjelma valmistellaankin hyvin, niin suoraan lähetykseen mahtuu yllätyksiäkin ja siinä niiden viehätys onkin. Ennen Ykkösaamua Näkki oli Ylen kirjeenvaihtajana Moskovassa. Millaisen Moskovan ja millaisen Venäjän Näkki jätti taakseen kun oli aika palata Pasilaan? Siitä lähti keskustelu käyntiin Jalmari Laineen kanssa.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä