Päivystävät dosentit

Podcast-sarja on vastaus puheisiin "kaikenmaailman dosenteista" ja "totuudenjälkeisestä ajasta".

Päivystävät dosentit tuovat seksin takaisin teoriaan! Dosentit, VTT Antto Vihma ja FT Miika Tervonen vastaavat podcast-sarjassaan yleisön esittämiin kysymyksiin . Poleemista ajattelua ja älyllistä keskustelua tarjoava sarja on Vihman ja Tervosen vastaus puheisiin "kaikenmaailman dosenteista" ja "totuudenjälkeisestä ajasta".

Jaksot

 • Saako lapsia vedättää joulupukkiasiassa? Entä miksi tontut menevät iltaisin kotikoloihinsa alle sillan? Päivystävät dosentit -podcastissa Antto Vihma ja Miika Tervonen vastaavat ihan mihin vain – jopa vierailija Ruben Stillerin kysymykseen, voiko joulua pitää kulttuurisena omimisena?

 • Miksi revityt housut on in? Entä onko kaikki populismi pahasta? Päivystävät dosentit -podcastissa Antto Vihma ja Miika Tervonen vastaavat ihan mihin vain – jopa siihen, onko onni suhteellista.

 • Mitä tarkoittaa, että joku saa "huippu"-etuliitteen? Entä miksi parhaissa baareissa on niin huono palvelu? Päivystävät dosentit -podcastissa Antto Vihma ja Miika Tervonen vastaavat ihan mihin vain – jopa siihen, miksi kiire lisääntyy.

 • Miksi Kööpenhamina on ihmiselle paras paikka asua? Entä pitäisikö kotimaisen kaunokirjallisuuden lukemiselle antaa enemmän painoarvoa? Päivystävät dosentit -podcastissa Antto Vihma ja Miika Tervonen vastaavat ihan mihin vain – jopa siihen, miksi kaikki poliittista.

 • Kuuluuko Madagaskar Afrikkaan? Entä mihin sukat ja pinnit katoavat? Päivystävät dosentit -podcastissa Antto Vihma ja Miika Tervonen vastaavat ihan mihin vain - jopa vierailija Anni Sinnemäen kysymykseen siitä, onko taas 1930-luku.

 • Saako pizzaan laittaa ananasta? Entä miksi armeijat ovat sallittuja, vaikka sodat on kielletty kansainvälisellä sopimuksella? Päivystävät dosentit -podcastissa Antto Vihma ja Miika Tervonen vastaavat ihan mihin vain - jopa siihen, kannattaako tarttua hetkeen.

 • Entä jos tämä ei ole salaliitto? Entä miksi kaikki rakentaminen ei näytä Helsingin Katajanokalta tai rakastetulta jugend-tyyliltä? Päivystävät dosentit -podcastissa Antto Vihma ja Miika Tervonen vastaavat ihan mihin vain - jopa siihen, olisiko maailma parempi paikka ilman sosiaalista mediaa.

 • Miksi luonnontieteilijät saavat vapaasti kommentoida ihmistieteiden kentälle kuuluvia asioita? Entä pitäisikö punkit ja hirvikärpäset tappaa? Päivystävät dosentit -podcastissa Antto Vihma ja Miika Tervonen vastaavat ihan mihin vain – jopa siihen, miksi aina hävettää.

 • Mitä on rakkaus? Entä miksi Donald Trump on niin suosittu? Päivystävät dosentit -podcastissa Antto Vihma ja Miika Tervonen vastaavat ihan mihin vain – jopa Ruben Stillerin kysymykseen siitä, mitä suomalaisuus on ja mihin sitä tarvitaan.

 • Mitä tarkoittaa myöhäiskapitalismi? Entä kuka on dosenttien suosikki Turtles-hahmoista?
  Päivystävät dosentit -podcastissa Antto Vihma ja Miika Tervonen vastaavat ihan mihin vain – jopa siihen, miksi valta nousee hattuun.

 • Miten itsenäisyyden juhlimisesta voisi tehdä iloisempaa? Entä miksei dosenteilta saa selkeitä vastauksia? Päivystävät dosentit -podcastissa Antto Vihma ja Miika Tervonen vastaavat ihan mihin vain - jopa siihen, onko mahdollista ajatella ja ymmärtää liikaa.

 • Miksi on niin vaikea tietää, mitä haluaa? Entä mitä pitäisi olla mieltä konmarittamisesta? Päivystävät dosentit -podcastissa Antto Vihma ja Miika Tervonen vastaavat ihan mihin vain – jopa siihen, miksi ennen oli paremmin.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä