Päivystävät dosentit

Podcast-sarja on vastaus puheisiin "kaikenmaailman dosenteista" ja "totuudenjälkeisestä ajasta".

Päivystävät dosentit tuovat seksin takaisin teoriaan! Dosentit, VTT Antto Vihma ja FT Miika Tervonen vastaavat yleisön esittämiin kysymyksiin 8-osaisessa podcast-sarjassa. Poleemista ajattelua ja älyllistä keskustelua tarjoava sarja on Vihman ja Tervosen vastaus puheisiin "kaikenmaailman dosenteista" ja "totuudenjälkeisestä ajasta".

Jaksot

 • Mitä on rakkaus? Entä miksi Donald Trump on niin suosittu? Päivystävät dosentit -podcastissa Antto Vihma ja Miika Tervonen vastaavat ihan mihin vain – jopa Ruben Stillerin kysymykseen siitä, mitä suomalaisuus on ja mihin sitä tarvitaan.

 • Mitä tarkoittaa myöhäiskapitalismi? Entä kuka on dosenttien suosikki Turtles-hahmoista?
  Päivystävät dosentit -podcastissa Antto Vihma ja Miika Tervonen vastaavat ihan mihin vain – jopa siihen, miksi valta nousee hattuun.

 • Miten itsenäisyyden juhlimisesta voisi tehdä iloisempaa? Entä miksei dosenteilta saa selkeitä vastauksia? Päivystävät dosentit -podcastissa Antto Vihma ja Miika Tervonen vastaavat ihan mihin vain - jopa siihen, onko mahdollista ajatella ja ymmärtää liikaa.

 • Miksi on niin vaikea tietää, mitä haluaa? Entä mitä pitäisi olla mieltä konmarittamisesta? Päivystävät dosentit -podcastissa Antto Vihma ja Miika Tervonen vastaavat ihan mihin vain – jopa siihen, miksi ennen oli paremmin.

 • Onko ihminen syyntakeinen, kun murhaa itse näkemässään unessa? Entä mikä on vallan ja kielen suhde? Päivystävät dosentit -podcastissa Antto Vihma ja Miika Tervonen vastaavat mihin vain – jopa siihen, miten tulla aikuiseksi.

 • Miksi alle 12-vuotias ei saisi käyttää hissiä? Entä miten päästä eliitin jäseneksi? Päivystävät dosentit -podcastissa Antto Vihma ja Miika Tervonen vastaavat ihan mihin vain – jopa siihen, miksi nyrkkeilyä ei ole kielletty.

 • Vapauttaako filmaava Cristiano Ronaldo jalkapalloyhteisön kysymästä todella vakavia kysymyksiä? Entä miksi uusliberaali haluaa olla klassinen liberaali, eikä mikään uusliberaali? Päivystävät dosentit -podcastissa Antto Vihma ja Miika Tervonen vastaavat ihan mihin vain - jopa siihen, mitä tehdä kun kahvi loppuu.

 • Miten hot dogin syöminen haarukalla ja veitsellä liittyy Brexitiin? Entä onko Suomessa koskaan eletty totuuden aikaa? Päivystävät dosentit –podcastissa Antto Vihma ja Miika Tervonen vastaavat ihan mihin vain – jopa siihen, vieläkö maailmassa on villihevosia.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä