Nosto

Nosto: Kaikki somen sisäpiirit eivät ole härskejä

 • 56 min
 • toistaiseksi

Haippiringit ja sisäpiirit. Miten some on muuttanut kerskailua ja juoruamista? Vieraana oli sosiaalisen median asiantuntija Johanna Janhonen. Johanna korosti, että esimerkiksi Facebookissa sisäiset ryhmät ovat palvelun suola ja eikä todellakaan kaikissa niissä kerskailla ja juoruta.

Janhonen ihmetteli myös sitä, että ihmiset nykyään yhä useammin kommentoivat asioita omalla nimellään aiemman anonyymiteetin sijasta. Someasiantuntijan mielestä nolointa somessa on ihmisten tapa jakaa kuvia omien lastensa noloista hetkistä.

Lisäksi soitimme sisututkija Emilia Lahdelle ja kyselimme Sisu-seminaarista sekä lähisuhdeväkivallan vastustamisesta.

Toimittajina Alina Kulo ja Suvi Puukangas.

Lähetykset

 • ma 8.5.2017 11.03 • Yle Puhe

Jaksot

 • Kun taustalla on PMMP, Jenni Vartiainen, Vesala ja My first band, voidaan puhua kokeneesta muusikosta. Kun edellä mainittujen jälkeen lähtee tekemään omaa projektia, mitä onkaan luvassa?
  Helsinski on Juho Vehmasen oma elektropop-projekti, mutta onko kyseessä vain sivuprojekti ja mihin Vehmanen tähtää?
  Toimittajana Miia Krause.

 • Suomalaisella draamalla menee tällä hetkellä hyvin. Kysyntää riittää, jopa maamme rajojen ulkopuolella ja uusia sarjoja tulee jatkuvasti katsojien iloksi.
  Helsingin Kallio ja Punavuori ovat paitsi asuinaluieta, myös kansallisia klisheitä, joita Aikuiset-sarjassa tämän hetken kuumimpiin käsikirjoittajiin kuuluva Anna Brotkin tuo taitavasti esille.
  Mikä kirjoittajaa tällä hetkellä kiehtoo?

  Toimittajana Mira Selander.

 • Miten luonto ja musiikki sulatetaan yhteen elokuvaksi?
  Marko Röhr on ohjannnut ja tuottanut tuoreen Luontosinfonia -elokuvan, joka vie katsojan syvälle luonnon sydämeen. Mitä Röhr itse löytää luonnosta?
  Entä mitä Röhr ajattelee elokuva-alaa vuoden ajan keskusteluttaneesta #metoo-liikkestä?
  Toimittajana Mira Selander.

 • Lasten kasvatus on myös sitä, että lapsi sivistyy erilaisten ruokien avulla. Mutta entä jos erilaisten ruokien syöminen onkin ihan ylivoimainen haasta. Pitääkö silti pakottaa syömään?
  Tätä pohtimassa Noston kahvipöydässä ovat Linda Pelkonen, Heikki Soini, Jussi Putkonen sekä Mira Selander.

 • Mediassa on luettu nyt mieshuorista. Voisiko nainen kertoa olleensa naishuora ennen kuin nousi kuuluisuuteen? Ja tarvitseeko uskottava taiteilijuus aina näitä “nousin pohjalta" -tarinoita?
  Noston kahvipöydässä keskustelemassa Linda Pelkonen, Heikki Soini, Jussi Putkonen sekä Mira Selander.

 • Miksi me puhumme aina myös poliittisten päätösten tasolla perheellisistä, vaikka Suomessa on yli miljoona yksineläjää? Voisimmeko me tehdä eron yksineläjän ja yksinäisen ihmisen välillä?
  Noston kahvipöydässä yhdessä ja yksinään Linda Pelkonen, Heikki Soini, Jussi Putkonen sekä Mira Selander.

 • Mitä eroa on tyytyväisyydellä ja onnellisuudella?
  Mitkä asiat on oltava kunnossa, jotta voi olla onnellinen?
  Tuoreen brittiläisen kyselyn mukaan ihmiset ovat onnellisimmillaan juuri ennen aikuisuutta ja eläkeiässä. Mutta voisiko olla niin, että onnellisuus tulee vain hyvän elämän sivutuotteena?
  Vieraana terapeutti Pekka Aarninsalo.
  Toimittajana Mira Selander.

 • Miten toimia, jos yksi ja sama ystävä on omatoimisesti valinnut sulle kuuntelijan tai kokemusasiantuntijan roolin eikä keskustelu käänny millään ajatustenvaihdoksi?
  Missä vaiheessa ystävälle voi sanoa, että nyt riittää tai pitääkö sitä edes sanoa vai vaan olla lähtemättä kahville?
  Noston kahvipöydässä ajatuksia vaihtavat Linda Pelkonen, Heikki Soini, Jussi Putkonen sekä Mira Selander.

 • Leaving Neverland -dokumentti on nostanut taas valoon syytöksiä Michael Jacksonia kohtaan ja keskustelua on käyty ympäri maailman. Jackson ei ole suinkaan ainoa samantyyppisistä asioista syytetty pop-maailmassa.

  Miten meidän musiikin kuluttajina tulisi suhtautua tähän kaikkeen?

  Musiikkitoimittajat Susanna Vainiola ja Pekka Laine pohtivat vakavaa asiaa Mira Selanderin johdolla.

 • Yle Areenassa alkaa tänään alkaa toinen kausi Mitä mietit, Ronja Salmi -sarjasta.
  Luvassa on ensimmäisen kauden tapaan tiukkoja aiheita, mutta lupauksen mukaan inhimillisemmällä otteella. Mitä tämä tarkoittaa?
  Ja millaista on olla nuori ja aina edustaa nuorisoa?
  Nämä ja muut Ronja Salmen mietteet selviävät kun hän saapuu Mira Selanderin vieraaksi.

 • Urheilevien lasten rasitusvammat ovat lisääntyneet, mitä asialle voidaan tehdä? Kenen vastuulla on lapsen terveys? Miten vastuullinen vanhempi ohjaa lastaan urheilijan polulla? Vieraana on aiheesta kirjan kirjoittanut fysioterapeutti ja osteopaatti Tiina Lehmuskoski. Tiina Lundberg toimittaa.

 • Vaikka eroaminen on tänä päivänä niin yleistä, niin se ei ole ihmiselle itselleen yhtään sen kivuttomampaa kuin aikaisemmin. Tämän tietää hyvin suomalaisen eroseminaarin äiti Marianna Stolbow. Toimittajana Mira Selander.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä