Lindgren & Sihvonen

Vieraana ex-sulkapalloilija Anu Nieminen

 • 56 min
 • toistaiseksi

Tommyn ja Petterin vieraana on neljät olympiakisat ja parhaimmillaan maailman rankingin 13. sijalla ollut sulkapalloilija Anu Nieminen. Muutto 19-vuotiaana Tanskan mahdollisti Anu Niemisen kehityksen maailmanluokan sulkapalloilijaksi. Nykyisin Nieminen hyödyntää 20-vuotta kestäneen Tanskan matkan oppeja suomalaisen sulkapalloilun valmennuksessa.

Lähetykset

 • pe 12.5.2017 13.03 • Yle Puhe

Jaksot

 • Lindgrenin & Sihvosen vieraana suomifutiksen voimahahmo Raimo Sarajärvi, kiinteistömoguli ja Seinäjoen Jalkapallokerhon puheenjohtaja. Miksi Veikkausliigan toiseksi kovimmalla pelaajabudjetilla ei ole tällä kaudella tullut menestystä ja peräti kolme päävalmentajaa on saanut potkut kesken kauden?

 • Tommyn ja Petterin vieraana paimiosta maailmalle ponnistanut Marko Yrjövuori, joka päätyi maailman suurimpien urheilutähtien fysiikkavalmentajaksi Hollywoodiin ja toteutti oman amerikkalaisen unelmansa.

 • Vieraana Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEK ry:n tutkintapäällikkö Jouko Ikonen.

  Singaporelainen liikemies Wilson Raj Perumal manipuloi kymmenien Veikkausliigapelien tuloksia vuosina 2008–2011 ja tuomittiin kesällä 2011 Lapin käräjäoikeudessa kahden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Kesällä 2016 Perumal otti peitenimellä Mohd Hasan jälleen yhteyttä suomalaiseen futisseuraan. Hän hankki Kakkosessa sarjapaikastaan taistelleen Atlantis FC:n riveihin neljä ulkomaalaispelaajaa sekä pyrki ostamaan päätäntävallan seurasta 200 000 eurolla. Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEK ry:n tutkintapäällikkö Jouko Ikosen tehtävänä oli selvittää, mitä oli tapahtunut. Elokuussa 2017 Atlantis sai 12 sarjapisteen rangaistuksen ja sen varapuheenjohtaja Markku Ritalalle määrättiin 12 kuukauden toimitsijakielto. Tällä hetkellä entinen poliisi ja jalkapallon avustava erotuomari Ikonen selvittää Ykkösessä pelaavan KPV:n kahteen otteluun liittyviä manipulaatioepäilyjä.

  Mistä urheilun tulosmanipulaatiossa on kyse? Kuka sitä tekee ja millaiset signaalit herättävät Jalkapalloliiton tai SUEK:in tutkijapäällikön epäilykset? Miten iso ongelma tulosmanipulaatio on ja onko sen estämiseksi riittäviä resursseja tai lainsäädännöllisiä välineitä?

 • Suomen Jääkiekkoilijat ry:n toiminnanjohtaja Jarmo Saarela arvostelee liigavalmentajia siitä, etteivät he organisoi riittävän hyvin yksilöllisesti räätälöityjä harjoitusohjelmia loma-ajoiksi pelaajilleen. Saarela puolustaa pelaajien loma-aikoja ja harjoittelun omatoimijaksoja, joita valmentajat kuten Kari Jalonen ja Lauri Marjamäki ovat kritisoineet liian pitkiksi.

 • Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski kertoo missä mennään suomalaisen huippu-urheilun kehittämisprosessissa. Onko urheilija todella saatu korulauseiden mukaisesti keskiöön ja mistä pitäisi kauhoa huippu-urheiluun vaadittavat rahat? Minkä verran julkista rahaa huippu-urheilulle tosiasiassa vuosittain allokoidaan? Olympiakomitea on Kojonkosken johdolla visioinut Suomen tavoitteeksi olla Pohjoismaiden menestynein urheilumaa vuoteen 2020 mennessä, mutta miten Kojonkoski on kantanut omasta mielestään oman vastuunsa urheilujohtajana?

 • SM-liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn myöntää yllättävän seikan omalta päätuomariuraltaan. Rönnin mukaan oli huomattavasti helpompi viheltää ammattilaisena Venäjän liigassa KHL:ssä kuin aiemmin kotoisessa SM-liigassa. Kyse on siitä, että Venäjällä jääkiekkotuomarilla on kaukalossa parempi työrauha.

 • Korislegenda ja nuorten olympiavalmentaja Hanno Möttölä analysoi tuoreeltaan Susijengin EM-kisa-avausta Ranskaa vastaan. Oliko jatkoaikavoitto maailman neljänneksi rankatusta korismaasta sensaatio vai ei? Miten suomalaisen koripallon 2000-luvun menestystarina on saatu aikaan ja miten menestys taataan jatkossakin? Entä millä eväillä juuri Henrik Dettmann on päävalmentajana nostanut korismaajoukkueemme haastajaksi maailman kovimmille koripallomaille?

 • Palloliiton seurakehityspäällikkö Silja Ranta pitää tärkeänä harrastavien lasten vanhemmille pidettäviä pelisääntöpalavereja. Ranta pitää etenkin viestintää sellaisena asiana, josta on hyvä sopia seurojen ja joukkueiden piirissä suhteessa vanhempiin.

 • 24-vuotias Kristiina Mäkelä on viisinkertainen kolmiloikan Suomen mestari, joka pääsi Rion kesäolympialaisissa ensimmäisenä suomalaisena kolmiloikkaajana 40 vuoteen olympiafinaaliin. Miten orimattilalaisesta korkeushyppääjästä ja koripalloilijasta tuli 16 vuoden iässä lopulta kolmiloikkaaja? Kuinka kolmiloikkaajan keho kestää lajin valtavan rasituksen? Entä mitä mieltä on Lontoon MM-kisoissa finaalista karsiutunut Mäkelä suomalaisen yleisurheilun tilasta?

 • Syyskauden avausjaksossa Tommyn ja Petterin vieraaksi saapuu pitkän linja kuulantyöntäjä Conny Karlsson.
  Conny Karlsson puolustaa niitä suomalaisia yleisurheilijoita, joita haukutaan turisteiksi. - Arvokisakokemusta pitää saada, ja eihän kisoja olisi ollenkaan, jos kaikkai maat lähettäisivät vain potentiaalisia mitalisteja mukaan.

  Lisäksi lähetyksessa puhuttaa Neymarin 220 miljoonaa euron siirtosumma, jota Karlssonin on lähes mahdoton ymmärtää - Samaan aikaan maailmassa joutkut urheilevat ilmaiseksi tai jotkut ottavat jopa henkilökohtaista velkaa urheillakseen, Karlsson jyrähtää.

 • Yle Urheilun toimittaja Kiristiina Kekäläinen aikoo lyödä itsensä todella likoon. Hän kokee vihdoin olevansa valmis murtautumaan urheilujournalismin kovimpaan miehiseen linnakeeseen eli urheiluselostajaksi. Kekäläinen ei tyydy vähempään kuin Hannu-Pekka Hännisen saappaiden täyttämiseen uintiselostajana

Klipit

 • Vieraana manageri Jukka Virtanen, joka toimii mm. vuoden urheilija Leo-Pekka Tähden taustajoukoissa.

  Mita tarkoittaa se, että suomalainen huippu-urheilu, urheilu ja liikunta keskitetään kaikki olympiakomitean alle? Onko olympiakomitea ottamassa managerin roolin urheilijoiden varainhankinnassa?

 • Mikko Ilonen on maamme menestynein golffari, hän on ensimmäisenä suomalaisena voittanut European Tour -kisoja ja kilpaillut useasti myös lajin arvosteuimmissa major-turnauksissa. Palkintorahoja kisoista Ilosella on uran aika kertynyt useampi mijoona euroa. Mitä pääseminen golfin huipulle vaatii? Ja kuinka kovaa kilpailu maailman ammattilasiviheroillä on?

 • Enni Rukajärvi on kiistatta yksi maamme parhaimmista lumilautailijoista. Urallaan hän on saavuttanut muun muassa slopestylin maailmanmestaruuden ja olympiahopean. Lumilautailu on alusta saakka poikennut muista niin sanotuista perinteikkäistä talvilajeista. Huippu-urheilua se toki on, mutta lajin henki on usein kaikkea muuta kuin kilpailuhenkinen. Millaisena urheilijana Rukajärvi itsensä näkee? Ja ovatko hänen tavoitteensa kilpaurheilun vai kenties lumilautaelokuvien puolella?

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä