Entisten nuorten sävellahja

Wigwam-kitaristi Pekka Rechardt kuuntelee klassikkolevyään 2 kertaa vuodessa

 • 4 min
 • toistaiseksi

Wigwam-kitaristi Pekka Rechardt muistelee vuonna 1975 ilmestynyttä suomalaisen rokin klassikkolevyä 'Nuclear Nightclub' ja sen tuomaa kansainvälistäkin julkisuutta yhtyeelle

Lähetykset

 • la 22.4.2017 15.05 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Soitetut levyt
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL Sweet hitch-hiker
  EPPU NORMAALI Vuonna '85
  THE BEATLES Rock and roll music
  PEKKA RUUSKA Rafaelin enkeli
  THE SUTHERLAND BROTHERS Sailing
  HURRIGANES Looking for the tsugu
  THE RUNAWAYS Mama weer all crazee now
  SHEILA AND B. DEVOTION Spacer
  CHRISTIE Iron horse
  FRANK ZAPPA Satumaa (live)
  URIAH HEEP July morning
  WIGWAM Henry's highway code
  ISOKYNÄ LINDHOLM Minun nimi on nimessun

  Kaikki ohjelman biisikertomukset Yle Entisten nuorten sävellahjan Facebook-sivulla. Osa luettavissa myös tässä julkaisussa haasteiden ja terveisten jälkeen.

  HAASTEITA YMS.
  Kiitos Riitta S. autokyydeistä terveisiä Seppo & Riitta,Tellu Sirpa ym. Kaiman iloiset kaljaveikot & Virvelin väki HML:saa sekä tietenkin Mirkalle ex A&E hoivakoti t.Jukka soittakaa vanhaa ISOKYNÄÄ

  Terveisiä Eloille Mettäjärvelle. Otolle myöhästyneet synttärionnittelut toivoo kummisetä

  Pirjolle myöhästyneet nimipäiväonnittelut Essiltä

  Juontaja hyvä: Pikku kevennys.Mitä banaani sanoi dildolle? Mitäs sinä siinä täriset, minuthan tässä kohta syödään.

  Haastan kaikki Jämsänkosken pöntöllä päivystäneet entiset nuoret wunderbaumin hinnalla Enskaan. Nupi

  Tuksu lähettää Torstille lämpimät terveiset ja suukkoja joka paikkaan

  Onnittelut ja halit Pimpolle 18.10. johdosta.

  kurtin kaitsulle ouluun onnittelut 2X30 v. Teija ja jari

  Lapsi kysyi mummolta, miksi sinulla on niin pieni kello? Mummo vastasi: kun minulla on niin vähän aikaa. Mikko

  Annaliisalle Sodankylään hyvää syksyä. 48 vuotta jo vapaaeht.työtä. Terv. Hellevi

  Syyslomaa vietetään.mökillä kauniissa syyssäässä....terveiset Kotirantaan Anitalle+Arille,Nuppulinnaan Jaanalle +Ilkalle,Vierumäkeen Kaijalle + Kimmolle,Luostolle Saarale+Sepolle,Espooseen Oinosille sekä Mikolle tuohon nojatuoliin...t.Pipsa,Arto ja Sasu

  KUINKA JUKKA PUKKA KARTTULASSA VOIT? KYSYY V.K KOJOOTTI SUONENJOELTA

  terveiset Tatulle ja mummille mummilan sohvalle!

  Sinikka Saaviselle Ämmänsaareen superonnittelut syntymäpäivän johdosta entiselle nuorelle. T. Seija ja Tuomas

  haastamma Nean ja Tiinan Enskaan yhden valoköynnöksen hinnalla t: Kikka ja jorde

  Isoisä käveli ulkona pojan pojan kanssa sateen jälkeen. Kastematoja oli noussut jalkakäytävälle. Pappa ajatteli juksata poikaa ja sanoi. "Jos saat työnnettyä madon takaisin reikään, mistä mato oli noussut maan pinnalle, saat 5 euroa. No poika yritti mutta ei onnistunut. Poika kipaisi kotiin ja tuli äidin hiuslakkapullon kanssa takaisin, suihkutti madon lakalla tönköksi ja sai työnnettyä sen reikään ja pappa maksoi 5 euroa. Seuraavana päivänä pappa ja poika tapasivat ja pappa antoi pojalle 5 euroa. Miksi, poika ihmetteli, johon pappa: "Mummi lähetti". Terv. Höpövaari

  KAJAANIIN NISKANTIELLE KASSULLE ALIAS JOUNI HALOSELLE SYYSTERVEISET... TIEDÄT KYLLÄ KUKA...

  Taaville terveiset mummilan sohvaan

  Nimpparionnittelut maailman parhaimmalle ystävälle ja serkulle Satu Anitalle, terkkuja myös Hartsalle lähettelee Sirpa-serkku & Pösyli ruskamaisemasta!

  Entiselle rekkamiehelle iloisia eläkepäiviä

  kuinka moni entinen nuori on tällä hetkellä kyntämässä pellolla? kyselee maajussi, entinen nuori

  Haastan itseni Entisten nuorten sädvkseen ja vastaan samalla saamaani haasteeseen. Terv. Risto 'RixRax Rock'n'roll' Ryynänen

  Tahtoisin lähettää Rauhan poppoolle terkut sinne Haapatielle. Samalle myöskin sinne Hoivakothiin sekä Riituskalle ja Mantsalle Rovaniemelle...T. Kaija ja Raimo Hailuodosta

  haastan kemin karihaaran am miehet torilta kaksi egee per lurjus mukaan! Sakke R.

  Lasten kesäleirillä paistaa aina aurinko! Siksi haastan kaikki uudet ja vanhat ohjaajat ja leiriläiset niin Keihäältä kuin Rantalastakin. Jösse

  Biisikertomuksia
  URIAH HEEP July morning
  Olemme tänään 13.10. -18 Enskan aikaan koolla virittelemässä soittimia 70- luvun alussa Keikyässä perustamamme H2O-yhtyeen taajuudelle. Kitaristimme Veijo on lentänyt paikalle Atlantasta Yhdysvalloista, kosketinsoittajamme Markku S. Porista, basistimme Markku K. Huittisista ja rummunlyöjänä Kari Säkylästä. Vuosikymmeniä on kulunut, mutta iltapäivän, viimeistään yön tuntien aikaan uskomme vielä löytävämme tutun soundin lähes 50 vuoden takaa. H2O-nimellämme on sittemmin tehty musiikkia ainakin USA:ssa, jossa tunnettu hardcore -yhtye on sen ominut. Sveitsistä taas löytyy kansanmusiikkitrio, joka käyttää kunniakasta tavaramerkkiämme.
  Toivelevymme Uriah Heepin ’July morning’ kuului ohjelmistoomme. Se sai meidät aikanaan leijumaan korkeimmalle ’levelille’.
  Haastamme Entisten nuorten sävellahjaan jokaisen, joka joskus kuuli sen H2O:n soittamana.
  Kari

  THE BEATLES Rock and roll music
  Olen 50-luvulla syntynyt ja viettänyt siis teini-ikäni 60-luvulla. Olen kotoisin Torniosta. Kaupunki oli pieni, mutta meidän mielestämme kuitenkin KAUPUNKI! Siellä ei ollut paljon tapahtumia ja siksi joka maalis- ja lokakuun ensimmäisellä viikolla pidetyt markkinat olivat kova sana. Siellä oli aina kaksi ns. markkinatelttaa, joissa oli monenlaisia pelejä ja tietysti jukeboksi.
  Yksi kappale oli yli muiden ja se soi joka ilta varmaan 10 tai 20 kertaa, sillä meidän mielestämme mikään ei sitä voittanut. Kappale oli The Beatlesien ’Rock and roll music’. Sitä jaksettiin kuunnella ilta illan jälkeen ja yritettiin laulaa mukana, vaikka kieli, jota siihen aikaan enemmistö opiskeli koulussa, oli saksa.
  Pieni episodi vielä. Saimme mennä markkinatelttaan vain lauantaina, mutta siskoni yritti olla ovela ja sanoi menevänsä luistelemaan. Hän otti luistimet mukaansa, mutta jätti ne pukukoppiin ja meni markkinoille. Hän tuli kyllä ajoissa pois ja takaisin kotiin, mutta äiti tiesi heti, missä hän oli ollut,koska kumisaappaiden pohjasta tuli sahanpuruja lattialle. Markkinateltan lattia oli peitetty sahanpuruilla! Arestiahan siitä tuli heti.
  Tämmöinen muistelo ja toivomus saada kuulla tuo The Beatlesin ’Rock and roll music’.
  Terveisin Pirjokaarina

  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL Sweet hitch-hiker
  Terveiset kaikille Halikon kunnallisen keskikoulun oppilaille vuosimallia 1972. Varsinkin sille porukalle, joka parhaillaan viettää luokkakokousta Esan mökillä Vaskiolla . Aika kuluu, ihmiset muuttuvat, mutta muistot pysyvät. Ja juttua luokkakokouksessa riittänee, sillä takana on elämää jo noin 60 vuotta ja edessä monelle eläkepäivät.
  Kiitokset hyvistä koulumuistoista myös opettajille, ainakin Laakkion Pentille, Lassilan Matille, Heinisen Simolle, Koskisen Marja-Leenalle ynnä muille.
  Toivelevynä on CCR:n ’Sweet hitch-hiker’.Pasi Lehti Salon Halikosta

  EPPU NORMAALI Vuonna '85
  Heinolan Kymiksen abit vuodelta -87 ja jokunen myöhemmin kirjoittanut viettävät tänään lauantaina 13. lokakuuta yhteisiä 50-vuotiskekkereitään Jaalan Aurantolassa. Paikka on sama missä osa porukkaa oli keväällä -83 Kymiksen yläasteen leirikoulussa.
  Silloin maa- ja metsätalouden valinneet joutuivat raatamaan pellolla ja kasvimailla sekä metsän istutuksessa. Kuviksen älynneet saivat maalata päivästä toiseen maisemataulua aurinkoisessa maalaismiljöössä kuvismaikka Lissun vankkumattomassa suojeluksessa.
  Biisitoiveenamme on Eppujen ’Vuonna -85’. Vuonna -85 olimme lukiotaipaleemme alussa.
  Mako

  HURRIGANES Looking for the tsugu
  Oltiin tyttöjen kanssa Nivalan nuopparilla vuonna -78. Kateltiin amispoikia ja tanssittiin. Kaikki hulluuntui kun Hurriganes soi. Löysin sieltä nuopparilta oman kullan ja nyt on takana jo 35 vuotta yhdessäoloa.
  Haastan kaikki Nivalan vanhalla nuopparilla käyneet 10:llä eurolla mukaan Entisten nuorten sävellahjaan. Ollaan yhteydessä me kaikki -62 syntyneet. Silloin joskus kaikki oli nuorille niin yksinkertaista. Hurriganes-toive on ’Looking for the tsugu’. Eija

  CHRISTIE Iron horse
  70-luvulla radiossa soi paljon Christien kipaleet ’Yellow river ja ’San Bernandino’ - jopa kyllästymiseen asti. Joskus 90-luvun alussa kuulin radiosta jo unohtuneen ’Iron horse’-kappaleen ja taas se sitten unohtui.Nyt haluisinkin sen kuulla ja muistuttaa toisiakin, että Christiellä oli muitakin hyviä biisejä kun ainoastaan ’Yellow river’.
  Hyvää syksyn jatkoa kaikille ja toivon, että tällä ohjelmalla pitkä tulevaisuus.
  Lappeen Esukki

  SHEILA AND B. DEVOTION Spacer
  Nyt olis toiveena aika harvoin radiossa kuultu discobiisi.
  Huhhuh kuinka se aika kulkee nopeasti entisen nuoren elämässä . Vastahan tätä discossa tanssittiin. Volume ja bassot oli täysillä. Valourut ja se discopallo ylhäällä katossa olivat viikon kohokohta. Haastan kaikki Kouvolan Kultaisessa Kannuksessa aikoinaan juhlineet ja sen jälkeen klo 24.30 tulleen valomerkin jälkeen lipan alle kokoontuneet entiset nuoret Entisten nuorten sävellahjaan.
  Toivebiisi oli Sheila and B. Devotion-kokoonpanon ’Spacer’ vuodelta -80. Vepa

  THE SUTHERLAND BROTHERS Sailing
  Maailman sivu on tehty miljoonamyytyjä levyjä jonkun toisen tekeminä cover-versioina. Yksi sellainen on ’Sailing’. Siitä teki tunnetuimman version Rod Stewart. Biisin säveltäjä Cavin Sutherland täytti 6. lokakuuta -18 67 vuotta ja luulen, että hänestä ja bändistään ei Suomessa tiedä monikaan. The Sutherland Brothers teki tuon biisin lähes 50 vuotta sitten. Cavinin isoveli Ian täyttää ensi kuussa 70 vuotta. Soittakaa veljesten kunniaksi tuo heidän oman ’Sailing’-biisinsä alkuperäinen versio. Jarppa

 • Soitetut levyt
  JEFFERSON AIRPLANE Somebody to love
  WIGWAM Luulosairas
  DEMIS ROUSSOS My friend the wind
  DEEP PURPLE Comin' home
  TAMPEREEN POPTEATTERI Frank Mills (Hair-musikaalista)
  CAT STEVENS Lady D'Arbanville
  PAUL SIMON American tune
  PAUL ANKA You are my destiny
  PET SHOP BOYS It's a sin
  HECTOR Kadonneet lapset
  HURRIGANES Get on
  PÄIVI PAUNU Hei vain
  LED ZEPPELIN Stairway to heaven
  FREDDIE MERCURY & MONTSERRAT CABALLE Barcelona

  Kaikki ohjelman biisikertomukset Yle Entisten nuorten sävellahjan Facebook-sivulla. Osa luettavissa myös tässä julkaisussa haasteiden ja terveisten jälkeen.

  HAASTEITA YMS.
  Voisiko Entisten nuorten sävellahja soittaa tänään edesmenneen oopperatähti Monserrat Caballen muistoksi Queen-vokalisti Freddie Mercuryn ja Montserrat Capallen 'Barcelona'-levytyksen vuodelta 1987? Tiina

  Onnitteluni ystävälleni ja kalakaverilleni Heikille Torniosta. Hän täyttää maanantaina 56 v. Haastan vaimonsa Tainan mukaan ENSkaan hyvän asian puolesta. Seilataan yhdessä suotuisissa myötätuulissa. Jarmo

  JAANA-SISKO TÄYTTÄÄ TÄNÄÄN 6.10. 58 VUOTTA. ANNU-SISKO ONNITTELEE

  Pose huomio, Pose huomio. Kuulostaako tutulta? Nakke, Kerokeisari, 43 arska, Ylä-asema, Litani, Heikki, Rape, Rossi. Elorotaatio libanon 1993! Missä on nelikolmosen Hietsu ja Mikko sekä nelikymppisen fasset? Saunailta suunnitteilla! Ottakaapa suunta Mara P:lle tai Manulle! Sukram! Terv. Mara 9-43

  Terveiset kassun kakruille. Maikki

  Haastan kaikki Kirkan keikalla olleet Keski-Karjalasta: Kiteeltä, Tohmajärveltä ja Rääkkylästä viiden bensalitran hinnalla. Välimatkat oli joskus pitkiä. T. Pirkko Tohmajärveltä

  miksi maukka perusjätkän berliinin kiertue peruttiin vuonna 1980? Siellä tehdään maukasta bratwurstia! Entäs miksi maukan tokion keikka peruttiin 1981? Siellä tehdään maukasta sushia? Miksi maukan turkin keikka ankaraan peruttiin 1979? Siellä tehdään maukasta kebabia ja sitten vielä miksi maukan unkarin budabestin keikka peruttiin? Siellä tehdään maukasta kabanossia! Puujalkavitsit oy ab kiittää ja sulkeutuu suosioonne! Kiitos!

  Hei kaikki Pargassa 17.-24.9. lomailleet. Loma oli upea kotimatkan 28 tunnin viivästymisestä huolimatta. Erikoisterveiset hotelli Daloudassa olleille Jaanalle ja Jarille sekä Tiinalle ja Jyrkille. Kiitos kivasta matkaseurasta ! Harmi et ei Suomen päässä kentällä enää nähty. Terveisin Maarit ja Keijo Varkaudesta.

  Haastan kaikki Loimaan lukion 1979 kirjoittaneet ENS:aan teemalla ensi vuonna juhlitaan 40-vuotiaita ehkä kellastuneita lakkejamme, itsehan olemme pysyneet niin freeseinä. Olli-Pekka Rastas

  Sieniretkien ja siellä katkenneiden kylkiluiden hinnalla haastan rakkaani Riitan mukaan enskaan. Supparit odottaa - ota rauhallisesti. Rakastan sua! Markku

  Elvis-fanit vitoselle mukaan Entisten nuorten sävellahjaan.

  Sakke R. Kemistä haastaa Karhaaran torin ammattimiehet norttiaskin hinnalla mukaan Entisten nuorten sävellahjaan

  HYVÄÄ SYKSYÄ KAIKILLE. SOILI

  28.09.Hattulan Vesamaalla,rakkaimpiensa ympäröimänä täytti upeita vuosia Juha-Pekka"Pete" Vesanen.Rakas!Sinä! Usva nousee lammelta!Me!yhdessä!Niin monesti ennen ja uudestaa.Radio soi ja sinä soitat...ilmakitaraa,paremmin kuin kukaan. Kiitos miljoonasti,että sinä olet sinä ja juuri siinä.Läsnä meidäön elämässä olet paras"veli",ystävä,tärkeä Ihminen isolla I:llä ja sydämmellä. Rakkaudella Jori,Pia,Jani ja Jonna

  My lady D'Arbanville Cat Stevensiltä on toive. Kaunis surullinen kappale. Haastan kaiman Taipalsaaresta Entisten nuorten sävellahjaan. Jukka

  terve Taskinen. haaste kaikille enskan toimittajille 10e/nuppi. Tv. Riitta

  ILOISTA JA MYÖHÄSTYNYTTÄ MIKON PÄIVÄÄ TOIVOO TÄTI

  Moi lähetän terkkuja vanhalle kolleegalleni Marjo Nissiselle! Terv. Babu

  Toivekappale on Hectorin Kadonneet lapset. Isän kasvimaata kitkemällä ansaitsin rahat tähän levyyn vuonna 1978. Kajaanin Paltaniemelle terveisiä Inkulta.

  HARKKOTALKOOT MENOSSA. KUUNNELLAAN ENSKAA JA HALUTAAN LÄHETTÄÄ LAINEEN JAAKOLLE JA LATELLE TERVEISIÄ. POJAT SAVUSAUNASTA

  mennään metsään. Hyvä idea. Mentiin mekin ja päästiin viel poiskin. Mut se auto jäi sinne. Nimim. Mitääslääksit.

  Se paikka, missä ihminen pääsee syrjäytymään ja kalastuslomalle on täällä meitin ystävien luona. Kiitoxia tästä Mara ja Riitta. Khati ja Manu

  Matti ja Kati haastetaan autoremontin hinnalla Enskaan! Ei vierailua, ettei vahinkoa. Mikä on? Ensi kerralla sitten ilman vahinkoa. Ritu ja Make

  Terkut miehelleni Jounille Soililta

  PUTKET PUNAISEKSI, JARRUA EI PAINETA. MYÖHÄSTYNEET SYNTTÄRIONNITTELUT 26.9. JOHDOSTA. AUTO JA KUSKI SAMANIKÄISIÄ. HANAA!!! ONNEA TOIVOTTAA VEXI

  Moi Kerstin! Terveisin Mäenpää

  Terkut ja halaukset Ellulta Jukalle sinne verstaalle

  Biisikertomuksia
  HURRIGANES Get on
  14-vuotiaana teini-ikäisenä tutustuin tyttöön nimeltä Tiina alias Rydi ja siitä alkoi ystävyytemme, joka on jatkunut näihin päiviin. Yhdessä ja isommassakin porukassa mm. discoiltiin, kierrettiin koulujen konvat ja Joensuun sekä lähiympäristön keikat kuten Hullujussin ja etenkin Hurriganesin esiintymiset, joka ahkeraan keikkaili Joensuussa 70-luvun puolivälissä. Hurriganes oli ykkösistä kotimaisten ykkösin ja tänä päivänäkin Hurriganes-musa rysähtää riemulla jo hiukka ruostuneisiinkin rustoihin ja saa sielun soimaan ja muistot pintaan. Parempaa mielialamusaa ei edelleemkään löydy ja Tiina tulee aina mieleen ’Get on’:sta, koska silloin hän oli "dancing queen". Tiinalla on synttärit huomenna 7.10. ja tämän biisin toivon rakkaalle ystävälleni eetteriin "nivelten voiteluun" ja uskon meitä 70-luvun nuoria olevan monia, jotka kokevat samoin. Onnea Tiina ,nyt joraan... toivotteleepi ikiystäväsi Seija

  LED ZEPPELIN Stairway to heaven
  Entinen nuori Petri kuoli yllättäen viime viikolla. Petri oli aikanaan mitä innokkain Nuorten sävellahjan kuuntelija. Kun hän lomillaan vieraili meillä maalla, täytyi touhut aina keskeyttää kun Nuorten sävellahja tuli radiosta. Ja sekös harmitti, vaikka kyllä riittävä määrä kaikenlaista ehdittiin serkusporukalla aikaan saada. Mieleen tulee esimerkiksi televisioitujen nyrkkeilyn MM-kisojen innoittamana käyty nyrkkeilyturnaus. Hanskoina toimivat isän työrukkaset ja huonostihan siinä sitten kävi. Petri perehdytti meikäläistä maalaismöllikknä sellaisiin yhtyeisiin kuten Rainbow, Uriah Heep, Suzi Quatro ja Led Zeppelin. Kasetit kuunneltiin venyviksi asti. Petri soitteli innokkaasti myös Entisten nuorten sävellahjaan. Joitakin vuosia sitten navetalla kuuntelimme, kun tähän Enskaan soitti tutun kuuluinen ääni nimimerkillä Pete. Ihmettelin Petrille miksi hän ei esiintynyt omalla nimellään, johon hän vastasi: ’pitää välillä soittaa salanimillä etteivät huomaa kuinka usein soittelen’.
  Tuolloin Petri toivoi soitettavaksi Led Zeppelinin kappaletta ’Stairway to heaven’. Toivon että soittaisitte nyt tuon kappaleen tämän ikuisen nuoren muistoksi. Samalla haastan kaikki Petrin tunteneet mukaan Entisten nuorten sävellahjaan. Petteri Lintunen

  WIGWAM Luulosairas
  Toivelevyni on Wigwam-yhtyeen ’Luulosairas’ siksi, että Wigwam kuuluu yhteisiin, jotka esiintyivät Espoon Tapiolassa Heikintorin diskossa. Tuo Down Sound -niminen nuorisodisko avattiin Tapiolan keskustassa 50 vuotta sitten, syksyllä 1968. Sitä juhlitaan nostalgisissa merkeissä tänä syksynä, tarkemmin 20. lokakuuta. Näihin pippaloihin ovat tervetulleita kaikki diskossa ja muissa Tapiolan paikoissa pyörineet entiset nuoret. Wigwam myös siksi, että siinä soitti bassoa Tapiolan oma poika Pekka Pohjola ja yhtye juhlii omaa 50-vuotismerkkipaaluaan juhlakiertueella tänä syksynä. Ilkka Yrjä

  TAMPEREEN POPTEATTERI Frank Mills
  Kävin muutama viikko sitten leffateatteri Orionissa sing-along Hair-esityksessä. Oli aivan huikeaa.
  Siitä muistui mieleeni, että joskus kymmenvuotiaana ystäväni Elissan kanssa kuunneltiin Hair-musikaalin suomenkielisestä versiosta tehtyä levyä. Ilmeisesti kyseessä oli Tampereen Popteatterin Hair-levytys.Tältä levyltä muistan edelleen kappaleen ’Frank Mills’.
  Tätä biisiähän ei ole Milos Formanin elokuvassa, enkä siis tätä ole kuullut moneen vuosikymmeneen.
  Ihanaa olisi, jos teiltä sen kuulisin. Mia

  PAUL SIMON American tune
  Olen fanittanut Paul Simonia 70-luvun alusta saakka. Noin12-vuotiaana löysin hänen musiikkinsa ja nyt vihdoin tänä kesänä, yli viisikymppisenä, pääsin näkemään hänet livenä Tukholmassa viimeisellä kiertueellaan. Äijä oli yhä vedossa, joskin ääni hieman käheämpänä, mutta se kosketti kananlihalle asti. Itkuhan siinä pääsi meikäläiseltä katsomossa. Kiitos Paul - still crazy after all these years. Terv. Virpi. Kappaletoiveeni Paul Simonin tuotannosta on tämä ‘American tune’. Jokin tässä virsi-henkisessä laulussa koskettaa aina vaan.

  DEMIS ROUSSOS My friend the wind
  Kaunis kappale ja ai että tämä tuokin mieleeni seiskytluvun ja ne ihastukset. Otettiin ekat humalat järven rannnalla tanssilavalla. Seuraavana päivänä sitä jaksoi pyöräillä likkakaverin luo ja jutella edellisillan tapahtumisista. Se tanssilava oli ainoa jossa joka lauantai kesäisin oli pakko jorata.Ei sovinnut kaatuilemaan, porukkaa oli lava täysi ja ihana elokuu!!. Haastan Kaisan viinipullon hinnalla Entisten nuorten sävellahjaan. Eija
  -----
  Markku Porista moi.
  Olisi kiva kuulla jotain Demis Roussosta ja muistella vuosilukuja 1973 ja 1974. Silloin elin elämäni parasta aikaa, jota ei ikävä kyllä saa takaisin. Kiitos todella hyvästä ohjelmasta ja hyvää syksyä toimittajalle sinne radioon. PS. Ei olla enää nuoria, mutta ei niin vanhojakaan.

  JEFFERSON AIRPLANE Somebody to love
  Toiveeni on Jefferson Airplane-yhtyeen yhden perustajajäsenen Marty Balinin muistolle bändin hittisävelmä ’Somebody to love’. Kitaristi-vokalisti Marty Balin kuoli 76-vuotiaana 27. päivä syyskuuta. Samalla haastan Entisten nuorten sävellahjaan kaikki Woodstock-leffan nähneet . Olli

 • Soitetut levyt
  CHRISTIE Yellow river
  VICKY ROSTI 1-2-3-4 tulta!
  ALICE COOPER Billion dollar babies
  VÄLIKAUSITAKKI Ne tekee teistä rehua
  KISS I was made for loving you
  GYLLENE TIDER Flickan I en Cole Porter-sång
  GERRY AND THE PACEMAKERS Ferry cross the mersey
  CARPENTERS Yesterday once more
  MUD Dyna-mite
  NOVEMBER Tillbaks till Stockholm
  BLONDIE Heart of glass
  KISS God of thunder

  HAASTEITA YMS.
  ONNEA SISKO-MARJATTA olevan 3.10. syntymäpäivän johdosta sekä Raimolle nimipäivät. Terv. Joensuu-OULU -eudun Raimot tv. Mummu+ 5 lastenlasta!

  Mua on haluttu vuosia haukkua lehmäks, mutta en tiiä miksi. Älä välitä,mitä sitä kannattaa märehtiä.Olli

  Moikka kaikki enskalaiset, jotka on käyny uittamassa uistinta Päijänteellä tänä syksynä. Haastan kaikki Enskaan mukaan yhden vaapun ja sen Ison, joka pääs karkuun kilo hinnalla. Ati

  Luokkakokous tulossa!!! Hei,te kaikki,jotka pääsitte Pälkäneen Yhteiskoulun 9b-luokalta vuonna 1977!! Eli 41 vuotta sitten.... Meillä on luokkakokous ensi lauantaina 6.10. Pälkäneellä Rönnvikin viinitilalla. Kaikkia luokkatovereitamme emme ole tavoittaneet.
  Missä ovat esimerkiksi Tiina Kettunen, Ale Pekkonen, Hannu Hirvonen ja muut?!?
  Kun nyt kuulet tämän kutsun,niin soita Lehtisen Impulle (puh. 040-7511031) tai Alhosen Heikille (puh. 050-3207762) ja ilmoittaudu
  kokoukseen:) Ja toimithan nopeasti,sillä kokous on jo kahden viikon päästä!
  Kun kävimme yläastetta (silloin vielä keskikoulu), Virve Rosti aloitteli upeaa uraansa. Hänen uransa alkuaikojen kappaleita ei paljon kuule radiosta. Voisitteko soittaa toivekappaleenamme 1,2,3,4 TULTA.

  Menimme eilen naimisiin vaikka olin kotona "harjoitellut" kappaleen kuulemisista monta kertaa niin itkuhan siinä silmään tuli silti. Anne

  nyt on lappia nähty ja norjaakin.haaste kaikille lapinhulluille. Terv.riitta + ukkokulta

  Rakkaita terveisiä omalle ukkokullalle, joka odottaa joka lauantai joltain entiseltä tyttöystävältään terveisiä. T. Nykyinen tyttöystävä

  haastamma Enskaan kaikki jotka Inarijärvellä viettää lauvantaita siikapotun hinnalla vähä alakanthin 5 eurova

  haastetaan kaikki rekisteröityneet keilaajat Entisten nuorten sävellahjaan. Terveisin keilakamut Oulusta

  terkkuja tutuille kyllä on suppis piirakkaa hyvää kun laittaa sekaan vähän pekonia Terkkuja Erjalta myös Jari Vesalle

  Haastan jokaisen Lohjalla 1970-luvun alussa Immulan kansakoulussa minua kiusanneen henkilön oikeuteen. No, vitsi vitsi. Olinhan minä silloin monen pojan ja tytön koulukiusaama, mutta elämä kuljetti lopulta sitten vähän eri suuntaan. Siitä vanhanaikaisiin vaatteisiin pukeutuneesta, köyhän perheen silmälasipäisestä nössöstä, joka ei ollut mitenkään urheilullinen, tuli lopulta pörssimlljonääri. Aika hyvin menee nykyään. Terv. M.V.J.

  miks blondi heittää pulla muruja wc-pyttyyn? Tämä ruokkii wc-ankkaa.

  Ainoa siskoni Leena viettää tänään 60-vuotisjuhliaan. Haluan onnitella Leenaa muistellen yhteisiä Kukonhiekkailtojamme silloin ihanassa nuoruudessa. Oioi, parasta oli nämä lauantai- iltapäivät kun aloimme lämmitellä saunaa ja valita vaatteita. Sitten vähän ripsaria ja menoksi. Vatsanpohja oli täynnä perhosia odotuksesta. Se oli yhdessä elettyä aikaa. Onnittelen, halien Ainoa sisko!

  Punatukkaiselle oilille kuusjoelta. En luopunut vapaaehtoisesti sinusta. Mut löydät somesta. Terv. Lapista

  Elämä on kuin ihana retki, joka on täynnä yllätyksiä ja mahdollisuuksia. Ikävuodet ovat numeroita, mutta sisäinen minä on iätön. Hyvää syntymäpäivää 29.9.-18 johdosta Tuula Kupariselle Kotkan Koivulaan! Kirsi ja Jorkka Puertosta

  Huomio Sirpa Sipe Kauppinen Rantasalmi!! Juhlit tänään 50- vuotispäivääsi, onnea TODELLA PALJON!! Ajelen sinne hyrykyytiä Helsingistä juhlistamaan suurta päivääsi! Kohta nähdään.. Toivebiisi on sitä mistä luulisin sinun pitävän erityisen paljon: GYLLENE TIDER: FLICKAN I EN COLE-PORTER SÅNG. Tästä se lähtee: JUHLA! Tuula-Maija

  Miksi blondi vääntelee naamaansa mikroaaltouunin edessä? Hän tekee lapsille nauravia nakkeja

  2.10 viettää Heinolassa synttäreitä exäni Markku. Onnea vaikkeivieläkään niitä juhlita. Elämä on valintoja, jotka ei joskus tunnu oikeilta. Terv. ex-tytti

  Haaste tarjalle Evalta

  haastan kaikki 50 vuotta sitten kesällä 1968 ripille päässeet 8 eurolla mukaan Entisten nuorten sävellahjaan ja kiitän Jokiosten seurakuntatalolla olleita 33 rippikoulukaveriani mukavasta mukanaolosta 27.9. tapaamisessa sekä yhtä mukana ollutta puolisoa. Hymyillään kun tavataan. Siru Vorssata!

  Haastan Ikun ja Hannelen pussi maitolitran hinnalla Entisten nuorten sävellahjaan. Haluaisin kuulla Mud-yhtyettä jota en ole kuullut vuoden 1975 jälkeen. Vaikkapa biisi 'Dyna-mite. 'Kuuntelimme sitä veljen ja siskon kanssa pienestä Philipsin laatikko kasettinauhurista kunnes nauha venyi. Veikko

  Jakelle hyvää matkaa Lahden kuntoutukseen. Pidä housut jalassa ja HELI mielessä :-) KOMENNA VIELÄ JARI ASIAA JOTTA JAKE MUISTAA !!! T: Heli

  Tirtteli alias pikkuveli Pekka Keski-Suomessa täytti 40 vee eilen. Onnittelut vara-siskolta ja koko poppoolta

  remu huusi cisselle että miksi hemmetis oot pukeutunu astronautiksi? Cisse vastas että manageri lasse norres sanoi että meillä on keikka kuussa! Terv. The cat is in the moon!

  TERKUT JUHANILLE SINNE JONNEKKIN. TOIVOTTAVASTI TULI PERILLE T.ENTINEN NUORI SIRPA PS.KOVASTI IKÄVÄ

  Terveisiä Kuntoutus kavereille Auli, Britta, Kaja, Hannamari ja toinen Hannamari, Susanna ja Pirjo. Terv. Hanne. Haastan heidät mukaan kolmellas eurolla per. hlö

  tervehdys kerstin! Raimo

  26.syyskuuta täytti entinen nuori Helmi täti 70 vee. Onnea.juhlat tänään Nilsiän pirttilammen meren rannalla.Terv. Riitta + muu poppoo

  RAKAS POIKANI JUHO 27 9. 26 Vee. VANERIA PUKKAA...UPM PELLOS MLI ASUT SYDÄMMESSÄNI MYÖS PIKKUVELJESI JERE T:VEXI-ISKÄ

  Veli, Vellu, Poika, Veli-Matti, Veltsu. Rakkaalla lapsella monta nimeä. Viiskymppiä tuli täyteen 28.9. Että meidän sisarusten perässä kömyät. Paljon Onnea! Paljon Onnea!!! Sisko

  Kiltasakki onnittelee Esaa reilusta voitosta olumpiaadissa viime lauantaina !

  Onnittelut Tuija siskolle Järvelään 2.10. isosisko Tuulalta Riihikoskelta!

  ONNEA KIMMO/ANITA 120 V Tänään t.sörkan kulman kundit ja kimmat.

  Biisikertomuksia
  NOVEMBER Tillbaks till Stockholm
  Hejsan kaikki på 70-talet nuorena olleet!
  Lukion ruotsintunnilla opeteltiin toista kotimaista kieltä ’Världen och vi’- kirjasta. Tiukka ruotsinkielen lehtorimme Eila kyseli käännöslauseita jonoittain riippumatta siitä viittasitko vai et. Kyllä alkoi kauhusta hiki valua pitkin selkää. Ellet osannut, katastrofi tapahtui! Kirjassamme oli mustavalkoinen valokuva ruotsalaisesta bändistä, jonka basistilla näytti olevan Gibson EB-0-basso ja rumpalilla Haymanin kullanvärinen tuplasetti. Alla luki teksti ruotsiksi: ’popgruppen November spelar låten "Nere vid kiosken"’ . Bändin rumpali lauloi ja hänen hiuksensa muistuttivat englantilaisen Cream-bändin rumpalin Ginger Bakerin hiuksia!
  Vuonna 1979 pääsin Ruotsiin töihin Borlängeen Pohjoismaiden suurimmalle rautatehtaalle. Ajaessani sinne pysähdyin Avestassa paikallisen Sibyllan kioskille syömään. Grillin pitäjä antoi lihapullaperuna-annoksen ja kysyi nopeasti: ’ Hyrka till?’ En ymmärtänyt heti ja sanoin varmuuden vuoksi:’Nej, tack!’ Matkalla hitaan hämäläisen vähäinen äly suomensi lauseen : ’Otatko kurkkusalaattia päälle?’ Arvaa, harmittiko!
  Toiveeni vanhojen hyvien Suomi-aikojen kunniaksi olisi biisi ’Tillbaks till Stockholm’, jonka esittää se ruotsinkirjassa ollut bändi November.
  Kaikki Ruotsissa työskennelleet friidut ja killet mukaan Entisten nuorten sävellahjaan ainakin 50 kruunulla. Iloa lauantai-iltaan! En Finne

  ALICE COOPER Billion dollar babies
  Alice Cooperin paras kappale on mielestäni ’Billion dollar babies’. Poikasena kuuntelimme isoveljen stereoista salaa veljen levyjä hänen ollessaan armeijassa. Käsiimme osui hienon vihreä levykotelo, vaan ,kas. stereoista vahvistin sanoi sopimuksen irti juuri sillä hetkellä, kun levyä piti alkaa soittamaan.
  Silloinhan oli vinyylilevyt käytössä. Noh ei hätiä mitiä… teimme Helsingin Sanomien sivusta tötterön, jonka teippasimme levysoittimen äänirasiaan kiinni. Jopas alkoi kuulumaan musiikki. Levy ja soittimen neula ei varmaankaan oikein tykänneet meidän grammarisovellutuksesta. Juha

  CHRISTIE Yellow river
  Olipa hauskaa tai jännää se ainaski oli, kun pääsi Rytikarin Tökärille pyörimään. Se ei ollut piirileikkiä, vaan poika tai tyttö haki ja yhdessä "käveltiin" rinkiä .
  Jaa… nyt naurattaa, mutta passaishan tää liikuntamuoto nykynuorillekin. Stten tuli disco.
  Terkut kaikille Tökärille käyneille. Toiveena Christien ’Yellow river’Kassu
  -----
  Vuonna 1972 olin jungmannina m/s Margharitalla Sittingbournesta, Englannista St. Johniin New Foundland sekä Ranskan Roueniin. Päivähuoneessa, jossa oltiin päivisin lepovuorossa, oli levysoitin ja kaksi EP-levyä: Elviksen levy ja Christien levy, joita soitin usein jopa 10 beaufortin tuulessa.Toiveena Christien ’Yellow riveriä’. Jouko

  GERRY AND THE PACEMAKERS Ferry cross the mersey
  Lauantaina kolme viikkoa sitten (8.9. -18) Entisten nuorten sävellahjassa soineen Juice Leskinen Slam-yhtyeen ’Syys’-biisin Juice on merkinnyt omiin nimiin, mutta kyllä se on sävellyksensä puolesta on aika paljon velkaa 60-luvun kappaleelle ’Ferry cross the mersey’, mikä on Gerry & The Pacemakers-yhtyeen tuotantoa. Risto

 • Soitetut levyt
  CLIFF RICHARD Move it
  JOAN JETT & THE BLACKHEARTS I hate myself for loving you
  THE ROLLING STONES Honky tonk women
  BLUE ÖYSTER CULT 7 screaming diz-busters
  FABRICKS Summer is fading
  JUICE LESKINEN Musta aurinko nousee
  KOJO Woodoo
  ELTON JOHN Recover your soul
  SE Punainen hame
  PROCOL HARUM Shine on brightly
  LED ZEPPELIN Since I've been loving you
  FLEETWOOD MAC Albatross
  IRWIN GOODMAN Meidän lavstoori
  EAGLES Hotel California

  Osa biisikertomuksista haasteiden perässä. Kaikki lähetyksen kertomukset ohjelman Facebook-sivulla

  HAASTEET YMS.
  Haastamme mukaan Enskaan -78 kihloihin menneet ja vieläkin yhdessä olevat omantunnon mukaan.
  Reima & Anita

  Matti ja Marjukka Harmaalanrannalta haastetaan mukaan uuden perämoottorin viikon bensojen hinnalla. Hiljentäkää joskus tässä meidänkin niemessä!

  Lähetän lämpöisiä syysterveisä ihanalle Merjalle Ouluun.Terveisiä lähettää Juhani

  Muisto kesästä jäljellä vain. Älkää välittäkö kaverit, pian koittaa pikkujoulu aika. Sitä odotellessa tsemppiä syksyn harmauteen ja terveiset kaikille tutuille ja erityisterveiset Hannulle, Veetille Artolle ja Pertille Kuopioon. Terveisin Saku Iisalmesta.

  Sataa vettä ja myrskyää! Haastan kaikki mukaan syyskuun enskaan - rainman -

  Vuodet vierii, ikä karttuu, synttäreitä juhlitaan. Paljon onnea tyttärelleni Mari-Annika Hemmille sekä hänen serkuilleen Taina Poroputaalle, Henna-Riikka Rantalalle ja Janette Jokelaiselle syntymäpäivän johdosta. Terveisin Raili-äiti ja täti Rovaniemeltä.

  Onnea rakkaalle pikkusiskolleni Minnalle Tampereelle 21.9. johdosta! Vuoden päästä sitten isot juhlat. t. Merja - onnitteluihin yhtyvät myös äiti ja Ismo.

  Haaste: Aila P Joensuusta . Aila on samaa vuosikertaa kuin minä. Opiskelumme yhdessä -70-luvulla Joensuun Kauppaoppilaitoksessa. Aila on muistaakseni täyttänyt jo 60 vee, itse täytän maanantaina eli 24.9. Olen Rukalla juhlimassa tyttärien perheiden ja kahdeksan lapsenlapsen kanssa.!!! t. Marjatta

  Onnea maailman paras isosisko Päivi täyttäessäsi tänään 22.9. tasan 60 vuotta!

  Haastan Ikun ja Hannelen pussi maitolitran hinnalla.

  Jukka ja Merja Vainio mökillä vintturissa tai himassa Vantaalla. Olis kiva nähdä taas monen vuoden jälkeen. Kun ootte mökillä, tulkaahan käymään, muistellaan menneitä ja juuaan Jaffaa. Terveisin Pia, Hessu ja Popi7

  Kotonani asuu ärsyttävä nuori ja sellainen entinen olen minäkin. Onkohan Mauri-18 myrsky syyllinen tähän tunteeseen? Haastan kaikki enskat, joilla em. kuvaus kolahtaa juuri tänään ja summaksi sopii verenpainelääkkeen hinta kuukaudessa. Kiitos ja Zen ! T. Ärsyyntynyt Enska

  Naapuriston miehet Reima ja Kari täyttävät 70vuotta Onnea heille toivottelee Valkaman poppoo

  Vuonna 74 poikakaverin kans oltiin niin rakastuneita. Ihanaa aikaa. Haaste kaikille v. -54 ja -58 syntyneille hempeilijöille. T. Mimmi

  Hei Raija ja Markku lomamatkalla Savossa ja tarkemmin Lapinlahdella..haastamme teidät sävellahjaan ..tottakai!! Hieno ilta tulossa kanssanne..T.Jaana ja Jukka

  Lomailua mökillä ens vikko. Tuulee ei sada aurinkohan tuolta pilkistää mukavasti.Terveiset Mikkosille Kotirantaan ja kiitos puhtaatuoksuisista lahjoista Artolta,Nuppulinnaan Jaanalle +Ilkalle,Luostolle Sepolle+Saaralle,Espooseen Oinosille,Vierumäkeen Saarisille ja Mäntyharjuun Pertille..t.Pipsa,Arto ja Sasu

  Kokkolasta syystuuli terveiset kaikille entisille koulukavereille ja sisaruksille Kokkolaan,Kirkkonummelle ja Parkanoon. Haastan kaikki lahjoittamaan eläinten hyväksi muutaman 70- luvun purkkapaketin hinnan. Terveisin Mirva

  Sendelle ja Junnulle, kiitos kaikesta kun olette tukeneet miuta, niin ylä ja alamäen aikana, kun meni liian lujaa, tai elämässä oli kantoja enemmän, kuin iloja. Kiitoksi sydämmeni kyllyydestä, Sende ja veljeni Jan

  Kaisalle Mosabackaan hyvää toipumista.Kaamosfestareita Kaustisella odotellessa toivottaa Seija Leinelästä

  Haastan 1975 rakastuneet nälkäpäivä keräykseen 10€:lla! t. Anna

  Railakkaat 50 v synttärionnettelut rakkaalle Sannalle Luostolle. T. Ruiskut Puumalasta

  Haastan kaikki valtiolta palkkaa saavat enskaan. Terv mie vuan.

  Nyt se lappi ja ruska takana.nyt kohti vaasaa ja myräkkää vasten ajetaan.haaste kaikille. terv.Riitta

  Terveisiä "kartanon mamselli"Kirpulle ja koko perheelle Lappeeseen,rakastan teitä,kun nähdään täytyy vähän laulella.:) Olgalle hali,kiva aina kun olet eetterissä :) - t. Iitu

  Haapakuja kuusaalla kuulolla! Kala liikkuu ja sienet kasvaa. Karhukin oli käyskennellyt lahdenpoukamassa. Tulkaa! Ukulele matkaan! M&R

  Mennään naimisiin salaa ensi perjantaina 28.9. terv. Tytteli

  Omppu haastaa Forssasta kaikkki entiset nuoret jotka muistaa, mitä on olla nuori...

  Biisikertomuksia
  CLIFF RICHARD Move it
  Olin parin vuoden ikäinen, kun Cliff Richardin ensilevytys ’Move it’ julkaistiin vuonna 1958 ja The Shadows oli silloin vielä The Drifters. Biisi soi radiossa 60-luvulla tiuhaan ja silloin sen löysin. Hank Marvinin kautta löysin myös rautalankamusiikin, johon hurahdin täysin. 60-luvulla seurasin kaikki Euroviisut ja vuoden -68 muistan hyvin, jolloin petyin lopputulokseen, kun Cliff Richard jäi kakkoseksi ’Congratulations’-esityksellään. Noihin aikoihin myös rautalanka jäi taka-alalle, kun tulivat Eric Clapton ja Jimi Hendrix. Toki rautalangasta vieläkin tykkään. Jarmo

  JOAN JETT & THE BLACKHEARTS I hate myself for loving you
  Muuan Joan Jett täyttää tänään 22. syyskuuta 60 vuotta. Hän on amerikkalainen rock-muusikko ja minulla ja hänellä oli 70-luvulla yhteinen fanituksen kohde nimeltä Suzi Quatro. Joanista tuli aikuisena ihan oikea rajusti rahaa tienaava rokkari - minusta taas tuli vähemmän rahaa tienaava suomalainen normikansalainen. Ihastuin kauniiseen Joaniin, kun hän vuonna 1975 Yhdysvalloissa perusti tyttöbändin nimeltä The Runaways. Kyseinen bändi ehti julkaista kolme LP-levyä ennen hajoamistaan.Vuonna 1981 Joan Jett perusti sitten ihan uuden oman bändin nimeltä The Blackhearts. Tämän bändin kolmen jätkän kanssa Joan levytti ison hitin vuonna 1988 - I Hate Myself For Loving You. Olisi aivan IIII HANAAA kuulla tuo piisi radiosta. Eiks oliskin? Raimo Helsingistä

  IRWIN GOODMAN Meidän lavstoori
  Lähelle kotipaikkaamme oli tulossa muistaakseni vuonna -65 muistaakseni myöhään syksyllä "POP"-kiertue Hämeenlinnasta, mukana kaikki sen ajan julkkikset sieltä. Mape Veijalainen juonsi, esiintyjinä taisi olla Kuju Hyttinen, joku "uusi" löytö, "Ööwin" Goodman, ehkä joitain muitakin - en tietenkään enää muista aivan tarkkaan, siitä on niiiin pitkä aika ja olimme ystävättäreni kanssa vasta 15-vuotiaita. Noh, eniten tuosta poppoosta meitä kiinnosti "Folk-Fredi", jonka "Roskisdyykkarin balladi" oli jo kuulunut radiosta. Itse Irwin jäi kyllä taustalle, sillä "En kerro kuinka jouduin naimisiin" nousi esittäjänsä lailla, suureen suosioon vasta hieman tämän jälkeen. Alkuaikojen tavaramerkkinsä, musta lippis, kyllä oli jo päässään. Olimme opetelleet liftaamaan jo tuossa vaiheessa, ja kävi aivan uskomaton tuuri: Kiertuelaiset ottivat meidät "show"-bussiinsa pois lähtiessään. Siinä vaiheessa tämä, pian räjähtävään suosioon ponnahtava "Ööwin" sanoi meille nauraen, että "nämä tytöthän lähtevätkin nyt Hämeenlinnaan meidän kanssa". Taisi olla ihan tosissaan, yritti jopa painostaakin hieman. Pääsimme kuitenkin bussista siellä minne olimme menossakin eli kotiimme ja ystävällisesti toivoteltiin hyvää jatkoa puolin ja toisin. Joskus pohdimme mitä olisikaan - hmm - saattanut tapahtua, JOS olisimme lähteneet Irwinin kanssa seikkailemaan silloin.. taisi olla aikamoinen velikulta mitä naisiin tulee jo tuolloin:)! Hauskana jälkikirjoituksena on pakko mainita vielä seuraavaa: Elämä on tämän ensimmäisen "POP"-porukkakokemuksen jälkeen heitellyt meikäläistä vuosikymmenten aikana sinne tänne, mutta kuin ollakaan äskettäin muutin Hämeenlinnaan, nyky-elämäntilanteeni vuoksi! Eipä vaan taida kukaan noista kaupungin ex-poppareista enää täällä asua.. T. Kati PS. Miten olis Irwinin 'Meidän lavstoori?

  EAGLES Hotel California
  Olin opiskelemassa DDR:n pääkaupungissa Berliinissä vuosina 1975-77, kun radiosta tuli the Eaglesin ’Hotel California’. Biisi jäi heti mieleeni. Myöhemmin hankin koko levyn CD:nä, koska se oli kokonaisuudessaan erinomainen. Lainasin kerran levyä yhdelle tutulle, mutta levy jäi sille tielle. Hankin hetimmiten uuden levyn, jossa oli ’Hotel California’, mutta eri versiona. Alkuperäinen on parempi. Markku

  JUICE LESKINEN Musta aurinko nousee
  1980-luvun alussa olimme silloisen tyttöystäväni ja tämän veljen kanssa Juicen keikalla Teuvan nuorisoseuralla. Tämä veli oli jostain lainannut videokameran ja jostain kumman syystä kamera annettiin minulle ja tehtäväksi kysyä Juicelta lupa kuvata keikka. Joku roudari hoitikin Juicen paikalle ja lupa heltisi kun lupasin että kuvattu video tulee vain omaan käyttöön. Keikan lopuksi lava pimeni ja luulimme keikan loppuneen. Pimeässä salissa kaikui yllättäen Juicen ääni,joka ilmoitti, että vielä tulee yksi biisi, joka on ensiesitys ja vielä hieman raakile. Bändi aloitti pimeässä salissa ja Juice lauloi myös pimeässä. Kertosäkeessä valot syttyivät, valtava efekti. Biisi oli ’Musta aurinko nousee’ ja se on ollut siitä lähtien yksi suosikeistani. Ollaan soitettu biisiä myös oman bändin kanssa. Parastahan oli se, että videokamera kävi koko ajan ja ensiesitys saatiin nauhalle. En muista oliko tuo biisi miten paljon erilainen kuin myöhemmin levylle päätynyt. Nauhan nykyisestä olemassaolosta ei ole tietoa, mutta suomirockin pientä historiaa tuokin olisi jos nauhoite löytyisi.Samppa.

  BLUE ÖYSTER CULT 7 screaming diz-busters
  Minun toiveeni on biisi, jota ei taatusti liikaa radiosta kuule. '7 screaming diz-busters' ja ihan sen takia, että aikoinaan asuntooni murtauduttiin ja levy hävisi tuossa sabotointityössä varkaiden mukaan. Eivät kelvanneet Beatlesit eivätkä kotimaiset finnhitsit Junkkareineen, mutta tämä vietiin muutaman muun progepitoisen plätyn kanssa. No hyvä musa maku varkailla oli, vaikka muuten mitään hyvää heistä tai hänestä en voi sanoa. Laura K.

 • Wigwam-kitaristi Pekka Rechardt muistelee vuonna 1975 ilmestynyttä suomalaisen rokin klassikkolevyä 'Nuclear Nightclub' ja sen tuomaa kansainvälistäkin julkisuutta yhtyeelle

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä