Östnyland på 20 minuter

10.5.2017: Mikrovågsugn för 8 miljoner och Sibbo pride

 • 21 min
 • 8 kk 16 pv

Bygger Borgå en mikrovågsugn för 8 miljoner? Varför behövs Sibbo pride? Och vilken var stämningen i Lovisa då det Östnyländska loppet sprangs för sista gången? Det här och mer i Östnyland på 20 minuter onsdagen den 10 maj 2017.

I programmet hör vi Kevin Lindholm, Nils Katajavuori, John Björkskog, Jan Sinisalo, Annika Malms-Tepponen, Outi Lankia, Anni Tåg samt Lotta Selänniemi.

Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Peik Henrichson är reporter. Bettina Aspfors är nyhetschef.

Lähetykset

 • ke 10.5.2017 10.10 • Yle Areena

Jaksot

 • I podden möter vi jokern i stadsdirektörsvalet i Lovisa, går på skärgårdsmarknad i Pyttis och träffar hundar som gärna lyder sin tränare.

  Medverkar gör: Tuula Jäppinen, Anna Hjelm och Jessica Svanljung.

  Mikael Kokkola är programvärd, Katarina Lind är nyhetsvärd och Mira Bäck är morgonreporter. Nyhetschef är Bettina Aspfors. För tekniken ansvarar Stefan Paavola.

 • Från idé på våren till festival i augusti, Borgå Pride har marscherat raskt. Den omstridda skolnätsutredningen dammas av i Borgå igen.

  Medverkar gör: Jonna Ahti, Alex Westerlund, Anette Karlsson och Elin Blomqvist-Valtonen samt Susann Träskelin.

  Mikael Kokkola är programvärd, Katarina Lind är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Reporter är Sofia Storgård och nyhetschef är Bettina Aspfors. För tekniken ansvarar Stefan Paavola.

 • Antalet omhändertagna katter är rekordstort i katthuset i Tolkis, Borgå. Nya rektorer med nya utmaningar i Lyceiparkens skola och Kungsvägens skola. Det här och mycket mer i vår podd torsdagen den 17:de augusti.

  Medverkar gör: Kattungar och Matilda Ekholm samt Johannes Nygren och Jouni Piippo.

  Mikael Kokkola är programvärd, Sofia Storgård är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Reporter är Mira Bäck och nyhetschef är Bettina Aspfors. För tekniken ansvarar Stefan Paavola.

 • I Lappnor i Lovisa finns jättestenblocket ”Happy Hour”, den kanske svåraste klätterstenen att bestiga i hela världen. Vi träffar också sångaren Anna Wiksten samt röjer stormskadad skog i norra Borgå.

  Medverkar gör: Carolina Mikander och Eetu Lappeteläinen, Anna Wiksten och Tomas Nyström.

  Mikael Kokkola är programvärd, Katarina Lind är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Reporter är Mira Bäck och nyhetschef är Bettina Aspfors. För tekniken ansvarar Stefan Paavola.

 • Med konsert firar församlingsprästen Rebecka Stråhlman snart sin allra första skiva. Vi är med om skolstarten i Söderkulla skola och simmar på Plagen i Lovisa trots badförbud. Det och mycket mer i Östnyland på 20 minuter tisdagen den 15 augusti.

  I programmet medverkar Jan-Erik Holmqvist, Rebecka Stråhlman och Birgit Lagerlöf.

  Mikael Kokkola är programvärd, Sofia Strömgård är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Reporter är Petter Blomqvist och nyhetschef är Mikael Crawford. För tekniken ansvarar Stefan Paavola.

 • Stormupplvelser och –berättelser. Sprintermedaljer i FSI-mästerskapen och skolstart i Lovisa. Det och mycket mer i Östnyland på 20 minuter, måndagen den 14 augusti.

  I programmet Ann-Britt Felin-Aalto, Willem Kajander och Minna Mannonen samt Kristine Hällroos.

  Mikael Kokkola är programvärd, Katarina Lind är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Reporter är Petter Blomqvist och nyhetschef är Mikael Crawford. För tekniken ansvarar Stefan Paavola.

 • En av Finlands äldsta seglingstävlingar, Emsalö runt, startar på lördag för 108:de gången. De många hästarna och ryttarna i Östnyland behöver bra sadlar och en duktig sadelmakare. Sibborna har svårt att hitta sin busshållplats i Helsingfors.

  I programmet medverkar Maria Paavola, Kicka Kindroos och Christer Helenelund.

  Mikael Kokkola är programvärd, Katarina Lind är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Reporter är Sofia Strömgård och nyhetschef är Mikael Crawford. För tekniken ansvarar Staffan Sundqvist.

 • Dagis i Borgå fostrar föräldrar till bättre mobilvett. Dansholmen i Borgå lever igen upp till sitt namn och på Svartholm i Lovisa är turistsäsongen nästan över. Detta och mera i Yle Östnylands morgonsändning torsdagen den 10 augusti.

  I programmet medverkar Lilian Järvinen, Maria Johansson samt Rolf och Elisabeth Skog.

  Mikael Kokkola är programvärd, Katarina Lind är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Reporter är Sofia Strömgård och nyhetschef är Mikael Crawford. För tekniken ansvarar Staffan Sundqvist

 • Snart är det dags för den först skoldagen. Vi plockar också svamp i Sibboskogarna och besiktigar den nyrenoverade centralidrottsplatsen i Borgå.

  I programmet medverkar Amina, Elisha och Bettina Bergroth samt Solveig Backström och Leif Rikberg.

  Mikael Kokkola är programvärd, Sofia Strömgård är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Reporter är
  Petter Blomqvist och nyhetschef är Mikael Crawford. För tekniken ansvarar Staffan Sundqvist.

 • Hur vet man att det är en hankräfta? Vad sjunger barnen på musiklägret och vilka kompositörer uppförs på Pellinge? Det här och mer får du svar på i Östnyland på 20 minuter tisdagen den åttonde augusti.

  I programmet medverkar Mats Lönnfors, Lydia Engblom, Sandra Långbacka och Monica Groop.

  Mikael Kokkola är programvärd, Katarina Lind är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Reporter är Petter Blomqvist och nyhetschef är Mikael Crawford. För tekniken ansvarar Staffan Sundqvist

 • Möt bloggaren Catariina Salo, som för en vecka skriver och lever i Lappträsk. Elmätaren avslöjar en hel del om dig och dina vanor. Och så tar vi raska steg mot marathonlopp.

 • Hurdan konst ställs ut under årets Art Sibbe i Nickby? Vad förväntar sig Lovisabor av den nya stadsdirektören? Och vad sysslar Pernå Fiskargille med? Det här och mer får du svar på i Östnyland på 20 minuter fredagen den 4 augusti.

  I programmet medverkar Jenny Andersson, Robert Hindsberg, Carin Bengts och Gun Tallqvist.

  Katarina Lind är programvärd, Sofia Strömgård är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Hanna Othman, Petter Blomqvist och Leo Gammals är reportrar. Mikael Crawford är nyhetschef.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä