Radioateljee

Hiljainen toivo

 • 55 min
 • ei kuunneltavissa

Toivon ja pelon mentaalinen salaliitto? Onko toista ilman toista? Ohjelmassa pohditaan pelon ja toivon suhteita - tukahduttaako pelko toivon? Miten yhteiskunnan ja yksilön väliset toiveet ja pelot peilautuvat toisikseen – miten pienet ja suuret? Yksinkertainen muuttuu monimutkaiseksi ja päinvastoin – synteesi antaa odottaa itseään.

Käsikirjoitus: Hanna Huhtamäki. Ohjaus ja äänimaisemamusiikki: Harri Huhtamäki. Kertoja: Minna Haapkylä. Tekninen toteutus: Pekka Lappi. Tuottaja: Harri Huhtamäki.

Lähetykset

 • pe 14.7.2017 22.06 • Yle Radio 1

Jaksot

 • - vuoden vaihtuessa

  Uutena vuotena on tapana tehdä erilaisia lupauksia. Moniko uskoo niihin? Vai ovatko ne valkoisia valheita tai vaaleanpunaisia itsepetoksia? Nykyään usko lupauksiin tuntuu olevan heikoilla, varsinkin jos lupauksen antajat ovat ekonomisteja, johtajia tai poliitikkoja. Toisaalta ihmiset haluavat uskoa melkein mitä tahansa, jos se helpottaa elämistä. Näin huijareilla on kasvavat markkinat.

  Radioateljeen Uusi Vuosi -ohjelmassa kaikki on totta, vaikka välillä saattaa kuulostaa, että ei olisi. Ohjelman keskeisenä hahmona on "Julkunen Tiprusta". Hänen kauttaan kuulostellaan lupauksia, uskottavuutta.
  Ohjelman käsikirjoitus ja ohjaus: Harri Huhtamäki. Kertoja: Tom Wentzel. Tekninen toteutus: Pekka Lappi. Tuottaja: Harri Huhtamäki

 • Radioateljee oli pieni ja omaperäinen ohjelmayksikkö Ylen Radio 1 -kanavalla lähes 40 vuotta. Sen tuottamia ohjelmia kutsutaan feature-ohjelmiksi. Käsitteellä tehdään eroa niin radiodokumentteihin kuin radiodraamaankin. Feature-ohjelmien dramaturgiset ja ohjelmalliset tavoitteet ovat olleet alusta lähtien äänellisiä – akustisia. Pyrkimyksenä on ollut tehdä ohjelmia, jotka perustuvat dokumentaarisiin äänityksiin. Musiikilla oli myös tärkeä rooli. Keskeinen kysymys on ollut miten yhdistää dokumentaariset äänet, äänimaisemat, musiikki ja puhe, ja teksti. Miten integroida nuo elementit kokonaisuudeksi, joka on enemmän kuin osatekijöiden summa? Ongelmaan ei, Radioateljeen pitkäaikaisen tuottajan Harri Huhtamäen mukaan, ole reseptiä. Huhtamäki ja äänisuunnittelija Pekka Lappi jäivät eläkkeelle keväällä 2017. Pekka Kyrön ohjelmassa ”Äänet, mielet ja merkitykset - Mitä Radioateljee esitti?” luodaan kokonaiskuvaa Radioateljeen neljästä vuosikymmenestä.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä