Musiikintutkija ja tietokirjailija Susanna Välimäki houkuttelee musiikkitoimittaja Janne Koskisen makunystyrämetsän siimekseen nautiskelemaan harvinaisia herkkuja - jumalaisesta muskotista aina paholaismaisiin aivoihin.

Välimäki ja Koskinen valmistavat säveltäjien kulttuurihistoriallisista resepteistä ruoka- ja juoma-annoksia.

12-osainen sarja kuullaan ja nähdään kesän aikana Yle Radio 1:ssä (keskiviikkoisin 7.6. - 23.8.) Yle Teemalla (elokuussa) ja Yle Areenassa.

Lisäksi verkkoon valmistuu Kirsi Kukkuraisen animoima Soiva keittokirja.

Jaksot

  • Syötävät sävelet -ohjelmasarjassa valmistaudutaan joulun viettoon. Illan kuluessa Susanna Välimäki ja Janne Koskinen valmistavat helsinkiläisen jouluaterian vuodelta 1842 sekä koristelevat kuusen liisterillä ja suolalla. Ruokalajeihin on haettu mallia säveltäjä Karl Collanin päiväkirjoista. Käytösohjeita antaa sopraano Aino Acktén julkaisema kirja "Miten suuressa maailmassa".

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä