Kulttuurin pisteohjelmia

Toivon heinäkuu: Kirjailijat keskustelevat toivosta

 • 58 min
 • toistaiseksi

Kansallisteatteri järjesti keväällä 2017 keskustelusarjan, johon yleisöllä oli vapaa pääsy. Yksi sarjan aiheista oli toivo, ja tuosta keskustelusta on tehty radiota varten kooste.

Kansallisteatterissa keskustelua vetää toimittaja Marko Gustafsson, ja keskustelijoina ovat kirjailijat Laura Lindstedt, Laura Gustafsson, Sirpa Kähkönen, Juha Hurme ja Risto Isomäki.

Lähetykset

 • su 23.7.2017 13.00 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Kansallisteatteri järjesti keväällä 2017 keskustelusarjan, johon yleisöllä oli vapaa pääsy. Yksi sarjan aiheista oli toivo, ja tuosta keskustelusta on tehty radiota varten kooste.

  Kansallisteatterissa keskustelua vetää toimittaja Marko Gustafsson, ja keskustelijoina ovat kirjailijat Laura Lindstedt, Laura Gustafsson, Sirpa Kähkönen, Juha Hurme ja Risto Isomäki.

 • Suomalainen juhlapöytä on katettu aika yksinkertaisista elementeistä: perunoista, lantuista, porkkanoista. Aineksia, jotak säilyvät hyvin pimeässä kellarissa. Vaikka suomalaiseen keittiöön onkin vaikuttanut merkittävästi ensin jäänmurtajat ja sittemmin lentorahti, muodostuu juhlaruokamme edelleen perinteisten juuresten ympärille.

  Kulttuuritunnin keskustelu pyrkii valottamaan näiden säilyvien ruoka-aineiden taustaa ja merkitystä historiasta käsin sekä kontekstoida niitä nykyiseen ruokakulttuuriin.

  Keskustelemassa ovat ruokakulttuurin historiaa tutkinut Merja Sillanpää sekä kouluttaja ja kokki Jukka Turta Koulutuskeskus Salpauksesta.

  Toimittajina

 • Telaketjut Prahan kaduilla vuotta myöhemmin
  Tsekkoslovakian miehityksen vuosipäivän vaikutelmia 22.8. 1969.
  Erkki Karjalaisen raportti.

 • Tšekkoslovakian presidentti Svobodalle kyyti ja SKP:n 50-vuotisjuhlat pilalla
  Uutissähkeitä. Aarre Nojonen Moskovasta kertoo Tsekkoslovakian presidentin Svobodan saamasta vastaanotosta. Heikki Kymäläinen haastattelee SKP:n puheenjohtajaa Aarne Saarista, joka kertoo SKP:n 50-vuotisjuhlien peruuttamisesta.

 • Neuvostoliitto antaa kaikkien aikojen apupaketin!

  Elokuun 1968 uutiset, joissa kerrotaan Neuvostoliiton joukkojen ylittäneen Tšekkoslovakian rajan. Myös puolalaisia, bulgarialaisia, itä-saksalaisia ja unkarilaisia joukkoja on mukana. Uutiset lukee Tapani Lausti.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä