Kysy mitä vaan

Maanantaisin klo 15, Yle Puhe ja Yle Areena

Kysy mitä vaan -ohjelmassa eri alojen ammattilaiset, asiantuntijat ja kokijat vastaavat Mira Selanderin johdolla kuuntelijoiden lähettämiin kysymyksiin. Tässä ohjelmassa mikään kysymys ei ole liian nolo tai tyhmä.

Jaksot

 • Mitä aivotutkija ajattelee "fake it untill you make it" - ajatuksesta eli voiko aivoja huijata onnellisemmiksi? Millä tavalla eri sukupuolet näkyvät aivoissa? Miten terapia muokkaa aivoja ja onko terapiasuuntauksella väliä?

  Muun muassa näihin kuulijoiden lähettämiin kysymyksiin Kysy mitä vaan -ohjelmassa vastaa aivotutkija Minna Huotilainen, joka antaa myös top 3- vinkit aivojen hyvinvointiin. Toimittaja on Mira Selander.

  Lähetä oma kysymyksesi tuleville vieraille https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/08/19/kysy-mita-vaan-esita-oma-kysymyksesi-ja-ehdota-vieraita

 • Tällä viikolla Kysy mitä vaan- ohjelmassa pureudutaan tyyliin ja tyylittömyyteen. Mitä mieltä muun muassa monia ykkösrivin artisteja stailaava Minttu Vesala on siitä, kun keski-ikäinen pukeutuu nuorten vaatteisiin? Entä siitä, kun äidit stailaavat lapsiaan? Ovatko suomalaiset hänen mielestään tyylikkäitä vai tyylittömiä ja mikä on ollut stailistin pahin henkilökohtainen tyylimoka?
  Toimittaja on Mira Selander.

  Kysy mitä vaan -ohjelmassa eri alojen ammattilaiset, asiantuntijat ja kokijat vastaavat Mira Selanderin johdolla kuuntelijoiden lähettämiin kysymyksiin. Lähetä oma kysymyksesi tai ehdota tulevia vieraita: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/08/19/kysy-mita-vaan-esita-oma-kysymyksesi-ja-ehdota-vieraita

 • Tällä viikolla Kysy mitä vaan paneutuu naisena olemiseen. Miten naisen täytyy esiintyä julkisesti ollakseen uskottava? Minkälainen on naisten hierarkia ja auttaako siinä ylöspäin kipuamista sopivan puolison valinta? Mitkä asiat ovat naisten maailmassa edelleen tabuja? Voisiko nainen julkaista elämänkerran, missä retostellaan seksillä ja päihteiden käytöllä?
  Kuulijoiden kysymyksiin on vastaamassa viestintäyrittäjä ja paljon mm kehitysmaissa naisten kanssa yhteistyötä tehnyt Riikka Kämppi. Toimittaja on Mira Selander.

 • Onko suomalaisista vankiloista tullut jo liian mukavia paikkoja? Kuinka nopeasti muodostuu vangin identiteetti? Onko vankien välillä edelleen tietty hierarkiajärjestys entä minkälaiset ovat vankien digitaidot? Kysy mitä vaan -ohjelmassa tällä viikolla vieraana on vankilalanjohtaja Kaisa Tammi-Moilanen. Toimittaja on Mira Selander.

 • Kysy mitä vaan -ohjelmassa eri alojen ammattilaiset, asiantuntijat ja kokijat vastaavat Mira Selanderin johdolla kuuntelijoiden lähettämiin kysymyksiin. Tässä ohjelmassa mikään kysymys ei ole liian nolo tai tyhmä.

 • Minkälaista valtaa raha tuo arjessa? Kuuluuko rikkaalle perhelle lapsilisät? Tarjoaako rikas köyhemmille kavereilleen baarissa? Saako rahalla helpommin naisia?
  Tällä viikolla Kysy mitä vaan esittää taas kuuntelijoiden kysymyksiä ja perehtyy niiden avulla miljonäärin elämään. Mira Selanderin vieraana on yrittäjä Kim Väisänen, joka paljastaa ohjelmassa myös sen, minkä verran hänellä on rahaa omalla käyttötilillään tai onko hän itse iloinen veronmaksaja?

 • Kysy mitä vaan -ohjelmassa eri alojen ammattilaiset, asiantuntijat ja kokijat vastaavat Mira Selanderin johdolla kuuntelijoiden lähettämiin kysymyksiin.

  Tällä viikolla ohjelma paneutuu miehenä olemiseen ja joihinkin sellaisiin sääntöihin, joita siinä ainakin kuvitellaan olevan. Onko miehenä olemisessa esimerkiksi peniksen koolla merkitystä ja miten niissä niin kutsuissa hegemonisen miehisyyden piireissä suhtaudutaan naisiin tai toisiin miehiin? Ja pitääkö paikkansa, että on olemassa tissi- ja pyllymiehiä?

  Kysymyksiin vastaa esikoiskirjailija ja jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen. Toimittajana on Mira Selander.

 • Ovatko kaikki italialaiset mafiosoja? Miksi aikuisiksi kasvaneet mammanpojat eivät muuta pois kotoa? Mitä italialaisista kertoo se, että he ovat valinneet poliittisiksi johtajikseen Silvio Berlusconin ja Matteo Salvinin? Muun muassa näihin kysymyksiin Mira Selanderin toimittamassa Kysy mitä vaan -ohjelmassa vastaa tietokirjailija Anton Monti.

 • Kysy mitä vaan -ohjelmassa eri alojen ammattilaiset, asiantuntijat ja kokijat vastaavat Mira Selanderin johdolla kuuntelijoiden lähettämiin kysymyksiin. Tässä ohjelmassa mikään kysymys ei ole liian nolo tai tyhmä. Tällä viikolla haastateltavana useamman vuoden ajan koulukiusausta kokenut Antti Rönkä.

 • Ovatko viime aikoina esiin tulleet seksuaaliset ahdistelijat myös jonkinlaisen häpeän uhreja? Mistä tunnistaa ihmisen, joka häpeää? Häpeävätkö suomalaiset muita enemmän? Kannattaako omia häpeällisiä tekojaan pyytää anteeksi?

  Kysy mitä vaan- ohjelmassa vieraana teologian tohtori ja häpeätutkija Ben Malinen.

 • Kuinka paljon yksittäisellä kansanedustajalla on todellisuudessa valtaa? Minkälainen on eduskunnan hierarkia rivikansanedustajan silmin? Mitä kansanedustaja oikeasti työaikanaan puuhaa ja kuinka paljon siitä maksetaan? Onko eduskunta otollinen ympäristö työpaikkaromansseille ja mitä tapahtui torkkupeitoille?

  Kysy mitä vaan - ohjelmassa kysymyksiin vastaa ex-kansanedustaja, nykyinen viestintätoimiston toimitusjohtaja Mikael Jungner.

  Kysy mitä vaan -ohjelmassa eri alojen ammattilaiset, asiantuntijat ja kokijat saapuvat Yle Puheen studioon vastaamaan kuuntelijoiden lähettämiin kysymyksiin. Mira Selanderin johdolla vastataan kysyntään ja kysytään mitä vaan.

 • Missä tapauksissa asianajaja kehottaa asiakastaan oikeuteen huoltajuusasioissa? Täytyykö asianajajan olla kylmä ja tunteeton kestääkseen työtään? Joudutko olemaan asiakkaalle myös terapeutti? Mitä asianajaja tienaa oikeasti?

  Kysy mitä vaan -ohjelmassa kysymyksiin vastaa asianajaja Sanna Kaitue.

  Kysy mitä vaan -ohjelmassa eri alojen ammattilaiset, asiantuntijat ja kokijat saapuvat Yle Puheen studioon vastaamaan kuuntelijoiden lähettämiin kysymyksiin. Mira Selanderin johdolla vastataan kysyntään ja kysytään mitä vaan.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä