Nosto

Alitajunta ei pidä sanasta "ei"

 • 56 min
 • toistaiseksi

Onko hypnoosista apua ylipainon karistamisessa ja painonhallinnassa? Vieraana on hypnoositerapeutti Tiia Arjanne, joka on kirjoittanut kirjan ylipainon hoidosta hypnoosilla.

Lisäksi tutustumme Oi Maamme -hankkeeseen. Harto Hänninen kertoi, kuinka sinäkin voit tehdä oman lyhytelokuvan Ylen arkistomateriaaleista.

Toimittajina Alina Kulo ja Suvi Puukangas.

Lähetykset

 • ma 19.6.2017 11.03 • Yle Puhe

Jaksot

 • Vuosina 1995 - 2000 Suomessa tapahtui yli tuhat suoran toiminnan iskua. Vuosituhannen vaihteessa suomalaiset radikaalit mellakoivat Prahassa, Göteborgissa ja Genovassa. Aktivistit järjestivät itsenäisyyspäivän Kuokkavierasjuhlia ja iskivät kakun Maailman pankin johtajan päähän.
  Miten anarkistinen alakulttuuri rakennettiin maahamme 1980-luvulla?
  Vieraana on Suoraa toimintaa -kirjan toinen kirjoittaja Pontus Purokuru.

  Lisäksi selvitämme miten ukulele, tammikuu ja Leppävirta liittyvät yhteen.

  Toimittajina Miia Krause ja Suvi Puukangas.

 • Asuntolainat puhuttavat jälleen. Pankeista Nordea on alkanut tarjota pitkiä 35 vuoden asuntolainoja, vaikka viranomaiset varoittavat ylivelkaantumisesta. Tosin joillain pankeilla näitä pitkiä lainoja on jo ollut aiemminkin ja edelleen ensiasuntojen lainojen suosio jatkaa kasvuaan.
  Joko me velkaannumme liikaa? Ei kai Ruotsista kannata ottaa mallia tässä tapauksessa?

  Selvitämme myös mitä tapahtuu tieteiden yössä tänään.

  Toimittajina Miia Krause ja Suvi Puukangas.

 • Suomen 50 parasta ravintolaa listattiin jälleen ja voittajaksi selviytyi helsinkiläinen Grön. Millaista on suomalainen ravintolakulttuuri ja millaisia me olemme ravintola-asiakkaina?
  Vieraana Royalravintoliden toimitusjohtaja Aku Vikström sekä Viisi tähteä -sivuston päätoimittaja Eeropekka Rislakki.

  Selvitämme myös pystyykö kuka tahansa aloittaa trendikkäiden sirkkojen kasvattamisen ruoaksi.

  Toimittajina Miia Krause ja Suvi Puukangas.

 • Nosto selvittää tämän päivän ja huomisen ilmiöt ma-pe klo 11-12. Popparit, papit, gaalat, reivit ja ravit tutkitaan innostuneesti ja ihmetellen. Toimittajina Miia Krause ja Suvi Puukangas.

 • Erilaiset kyky- ja laulukilpailut näyttävät voivan erittäin hyvin, kun idoleita, X-factoreita ja Voice of Finlandeja valitaan jatkuvasti erilaisten formaattien kautta. Mutta millaisia ominaisuuksia tähdeksi pyrkiviltä vaaditaan? Mitä ominaisuuksia tähteys vaatii?
  Keskustelemassa Artistiakatemian Taru Ratilainen ja Juha Suihko sekä tällä hetkellä Voice of Finlandin taustoissa työskentelevä Nelli Uurtimo.

  Tänään vietetään myös Käytä hääpukuasi -päivää. Voisiko hääpuvusta saada arkiasusteen?

  Toimittajina Miia Krause ja Suvi Puukangas.

 • Suomalaiset rakastavat matkailua ja matkustavat eniten Euroopassa. Mutta entä jos haluaa olla edistämättä ilmastonmuutosta? Pitääkö matkustamista rakastavan suomalaisen pakko luopua harrastuksesta vai millä tavoilla omaa matkustamistaan voisi harrastaa vastuullisemmin?
  Vieraana vastuullisen matkailun asiantuntija Anu Nylund.
  Lataamme akkuja myös ihan paikallisesti, kun selvitämme kuinka Jyväskylässä voi käydä lataamassa itseään kirjastossa.

  Toimittajina Miia Krause ja Suvi Puukangas.
  Kuva: Unsplash

 • Kukaan meistä ei jaksa ilman unta, ja huono uni muodostaa vakavan ongelman koko terveydelle. Silti niin moni meistä nukkuu aivan liian vähän.
  Mitä uni ja nukkuminen meistä kertoo?
  Vieraina suomalaisen unilääketieteen edelläkävijä, professori Markku Partinen ja Helsingin uniklinikan toiminnanjohtaja Anne Huutoniemi.

  Kultaiset Venlat vuoden 2017 parhaille televisio-ohjelmille jaetaan perjantai-iltana. Mitä on muuttunut Venlojen 25-vuotisen historian aikana?

  Toimittajina Miia Krause ja Suvi Puukangas.

 • Keskustelupalstojen perusteella naiset kärsivät miesten haluttomuudesta parisuhteissa. Mikä on hävittänyt miesten halun pidemmissä suhteissa? Vieraana Väestöliiton tutkimusprofessori Osmo Kontula.

  Otamme myös yhteyden Turkuun, jossa loppuviikon ajan pääsee kuuntelemaan elävää musiikkia ilmaiseksi.
  Toimittajina Miia Krause ja Suvi Puukangas.

 • Mitä intuitio on? Jokainen tietää sanan merkityksen, mutta yritäpä määritellä se.
  Asta Raami on intuitioasiantuntija, joka on kirjoittanut kirjoja intuitiosta ja siitä kuinka intuitiota tulisi hyödyntää. Mitä kaikkea me voisimme saavuttaa intuition avulla?

  Otamme myös yhteyden Firenzeen, jossa on alkamassa Pitti Uomo, yksi maailman merkittävimmistä miesten muotiviikoista. Tänä vuonna teemamaana on Suomi.
  Toimittajina Miia Krause ja Linda Vettanen.

 • Näyttelyitä riittää Tampereelta New Yorkiin. Ville Juurikkalaa työllistävät tällä hetkellä eniten aivan tavalliset kotimaiset mainoskuvaukset. Niissä, kuten rocktähtien kuvaamisessakin on kyse ensisijaisesti muotokuvauksesta. Miten Ville pääsi kuvaamaan mm. kitarasankari Slashia, Linkin Parkin Chester Benningtonia ja Paris Hiltonia?
  Katsomme myös suoraan valoon, kun valotaide on vallannut Helsingin.
  Toimittajina Miia Krause ja Linda Vettanen.

 • Erotilastot ovat huipussaan tammikuussa kun ongelmat nousevat pintaan. Miten parisuhdetta sitten pitäisi huoltaa että molemmat voisivat hyvin? Vieraana on parisuhdevalmentaja Hanna Ranssi-Matikainen. Ja entäs sitten se rehellisyys, kuinka rehellinen parisuhteessa pitää olla? Tutustumme menetelmään nimeltä radikaali rehellisyys mistä lisää kertoo kouluttaja ja ero-ohjaaja Tuulia Syvänen.

 • Vuodenvaihteessa tehdään kaikkia lupauksia paremmasta elämästä, vaikka elämme sitä kaikista synkintä vuodenaikaa. Miten elämänmuutos oikeasti tapahtuu?
  Vieraina Selviytyjät - kirja elämästä -teoksen tekijät Teemu Potapoff ja Julius Konttinen.

  -Näiden kirjassa esiintyvien ihmisten selviytyminen kestää koko loppuelämän. Ei jossain terapiasessiossa ole yhtäkkiä pim ja parane kaikesta. Meillä on jokaisella omat kipupisteemme ja tämän kirjan kautta yritän kertoa, ettei kukaan ole yksin ongelmiensa kanssa, sanoo Potapoff.

  Toimittajina Miia Krause ja Linda Vettanen

Klipit

 • Perjantaina ensi-iltaan sai elokuva, joka kertoo ihmisistä, jotka lähtivät paremman elämän perässä toiseen maahan, kauas kotoa

  Kirjailija Antti Tuurin romaanista filmatisoitu Ikitie perustuu tositapahtumiin: kertoo amerikansuomalaisista, joille luvattiin, että Neuvosto-Karjala on työläisten paratiisi. Sitä se aluksi onkin, kunnes Stalinin aikana epäluuloinen järjestelmä rupeaakin pitämään heitä vakoojina. Ikitien ohjaaja AJ Anttila saapui Noston vieraaksi kertomaan hypetetyn elokuvat teosta. Kuva: Nordiskfilm

 • Apollo live clubilla saa ensi-iltansa näytelmä, joka ruotii työympäristöjen hyvinvointia. Miten juontaja ja hyvinvointivalmentaja Kirsi Salo päätyi teatterin näyttämölle? Kuva: Kissconsulting Oy

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä