Lindgren & Sihvonen

Lindgren & Sihvonen: Vieraana urheilutoimittaja Kristiina Kekäläinen

 • 57 min
 • toistaiseksi

Yle Urheilun toimittaja Kiristiina Kekäläinen aikoo lyödä itsensä todella likoon. Hän kokee vihdoin olevansa valmis murtautumaan urheilujournalismin kovimpaan miehiseen linnakeeseen eli urheiluselostajaksi. Kekäläinen ei tyydy vähempään kuin Hannu-Pekka Hännisen saappaiden täyttämiseen uintiselostajana

Lähetykset

 • pe 23.6.2017 13.03 • Yle Puhe

Jaksot

 • Meeri Räisänen pelasi Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen ykkösmaalivahtina pronssiin ja nelossijaan päättyneissä 2015 ja 2016 MM-kisoissa – ja hänet valittiin kummallakin kerralla tähdistöjoukkueeseen. Pyeongchangin pronssimitaliin huipentuneessa maajoukkueen olympiaprojektissa hänelle jäi lopulta kakkosmaalivahdin rooli. Miten Räisänen arvioi nyt Naisleijonien suoritusta kisoissa? Millä keinoilla Suomi pystyy aidosti haastamaan pohjoisamerikkalaiset taistelussa kirkkaammista mitaleista? Entä miten Naisten Liigan parhaaksi maalivahdiksi tällä kaudella valittu HPK:n maalivahti arvioi omaa tulevaisuuttaan jääkiekkoilijana?

 • Mistä johtuu, että pikaluistelija Mika Poutala on pitkän uran jälkeen 34-vuotiaana sprintterinä luistellut 500 metrin Suomen ennätyksen ja saavuttanut uransa parhaat arvokisasijoitukset? Kokeeko Vancouverin ja Pyeongchangin olympialaisissa vain sadasosien päähän mitalista jäänyt Poutala, että hänellä olisi ollut urallaan huonoa tuuria? Entä ajatteleeko avoimesti uskovainen Poutala, että Jumalaa kiinnostaa urheilijoiden sijoitukset?

 • Vieraana Pyeongchangin miesten olympiasprintissä 10:nneksi sijoittunut sprinttihiihdon kestomenestyjä Martti Jylhä. Miten toisissa olympiakisoissaan hiihtänyt Jylhä toipuu arvokisojen jälkeisestä tyhjiöstä? Millainen vaikutus suomalaiseen maastohiihtoon on Niskasen ja Pärmäkosken menestyksellä? Entä miksi 10 km:n nuorten maailmanmestari 2007 aikanaan päätyi juuri ”rintteriksi”? Väittelyissä Iivo vs. Krista, Saksan kiekkomenestys ja Kaisa Mäkäräinen.

 • "Kuinka monta mitalia PyeongChangista tulee?" Tätä toistellaan joka mediassa, mutta Elmo-lehden toimituspäällikkö Jari Kupila ihmettelee, miksi Suomessa tuijotetaan aina vain olympiamitalien määrään huippu-urheilun laatua arvioidessa. Kupila kysyy myös, millä mahdaatilla Suomen Olympiakomitea johtaa kaikkea suomalaista huippu-urheilua.

 • Sami Jauhojärvellä on 31 maastohiihdon Suomen mestaruutta, toiseksi eniten kautta aikojen Marja-Liisa Kirvesniemen jälkeen. Hän hiihti maailmancupia 16 vuoden ajan ja sijoittui maailmancupin osakilpailuissa kymmenen parhaan joukkoon 65 kertaa. Silti monen mielestä Jauhojärvi nousi suomalaisen hiihdon suurnimeksi vasta voitettuaan olympiakultaa Sotshin parisprintissä Iivo Niskasen kanssa. Mitä entinen huippuhiihtäjä ja nykyinen Ylen tv-kommentaattori ajattelee viime vuonna päättyneestä urastaan, etenkin siitä Sotshin hiihdosta, joka toi Suomelle ensimmäisen maastohiihdon olympiavoiton 12 vuoteen? Entä miten Jauhojärvi arvioi Suomen hiihtäjien mahdollisuuksia PyeongChangin talviolympialaisissa?

 • Jenna Laukkanen on 22-vuotias kainuulaisuimari ja rintauinnin spesialisti. Kuusinkertainen arvokisamitalisti voitti viimeksi joulukuussa 2017 EM-hopeaa Kööpenhaminan lyhyen radan 100 ja 50 metrin rintauinnissa. Missä piilee Laukkaselle uinnin viehätys, ja millaisia harjoittelumääriä vaatii päästä maailman kärkeen? Millaiseksi Laukkanen arvioi suomalaisen uinnin tilan 2010-luvun lähestyessä loppuaan?

 • Vieraana Suomen naisten curlingmaajoukkueen kapteeni sekä kaksinkertainen EM-pronssimitalisti Oona Kauste. Kauste varmisti viime keväänä Tomi Rantamäen kanssa mixed doubles -paripelissä suomalaisten curlingpelaajien paluun talviolympialaisiin 12 vuoden tauon jälkeen. Millaisena hän näkee curlingin nykytilanteen Suomessa? Entä kuinka maskeeraajana työskentelevä Kauste yhdistää siviilielämänsä ja huippu-urheilijan arjen?

 • Viisinkertainen MM-mitalisti ja kolminkertainen Ballmaster-turnauksen voittaja Pasi Uotila on yksi Suomen menestyneimmistä kilpakeilaajista. Suomalaiskeilaajista hänellä on hallussaan myös ylivoimaisesti eniten 300-sarjoja, peräti 114.

  Hohtokeilailun suosio ja lajia harrastavien viihdekeilaajien määrä on suuri, mutta voiko tästä olla jopa haittaa kilpakeilailulle? Onko keilaratojen öljyäminen ja muu kilpavarustelu lähtenyt käsistä? Ja millainen vaikutus lajiin olisi keilailun mahdollisella olympiastatuksella?

 • Miltä tuntuu lentää? Mikä on ponnistusta seuraava "musta hetki", ja mitä mäkihyppääjä miettii ilmalentonsa sekuntien aikana? Mäkihypyn olympiavoittaja Toni Nieminen kertoo, miten hänestä tuli teini-ikäisenä maailman paras lajissaan ja analysoi, miksi kovin menestysvaihe jäi lopulta lyhyeksi. Nieminen pohtii myös suomalaisen mäkihypyn nykyistä alennustilan syitä sekä keinoja nousta montun pohjalta.

 • Vieraana koripalloilija, Salon Vilppaan kapteeni Juho Nenonen. Koriksen lisäksi Nenonen vaikuttaa tuoreen Sportspot -puhujafoorumin taustalla, joka välittää urheilupersoonia eri tilaisuuksiin puhumaan ja esiintymään. Twitter: #LSPuhe

 • Vieraana Suomen olympiakomitean huippu-urheiluyksikön huippuvaiheen johtaja Mika Lehtimäki, joka sanoo olevansa identiteetiltään ennen kaikkea valmentaja, vaikka vastaakin nykyisessä pestissään monista hankalista huippu-urheilun tukipäätöksistä. Lehtimäen mukaan Suomi häviää kansainvälisessä kilpailussa ennen kaikkea yksityisen sponsorirahan määrissä, mutta kertoo millaisilla kriteereillä olympiakomitean kautta jaettavaa tukea ohjataan mahdollisimman tehokkaasti urheilijoiden ja valmentajien menestyksen tueksi.

 • Lappajärven Veikkoja edustava painija Petra Olli jysähti suomalaisten tietoisuuteen voitettuaan MM-hopeaa Las Vegasissa 2015 ja painittuaan käytännössä koko turnauksen poski ja puoli naamaa turvoksissa. Miksi Olli valitsi nuorena keihäänheiton sijaan painin ja miten hän kokee roolinsa perinteisiä sukupuolirooleja murtavana esikuvana? Entä millainen on Petra Ollin kuvaus täydellisestä flow-tilasta painimolskilla? Väittelyaiheina ringette, KOK:n Venäjä-päätös sekä urheilijat esikuvina.

Klipit

 • Vieraana manageri Jukka Virtanen, joka toimii mm. vuoden urheilija Leo-Pekka Tähden taustajoukoissa.

  Mita tarkoittaa se, että suomalainen huippu-urheilu, urheilu ja liikunta keskitetään kaikki olympiakomitean alle? Onko olympiakomitea ottamassa managerin roolin urheilijoiden varainhankinnassa?

 • Mikko Ilonen on maamme menestynein golffari, hän on ensimmäisenä suomalaisena voittanut European Tour -kisoja ja kilpaillut useasti myös lajin arvosteuimmissa major-turnauksissa. Palkintorahoja kisoista Ilosella on uran aika kertynyt useampi mijoona euroa. Mitä pääseminen golfin huipulle vaatii? Ja kuinka kovaa kilpailu maailman ammattilasiviheroillä on?

 • Enni Rukajärvi on kiistatta yksi maamme parhaimmista lumilautailijoista. Urallaan hän on saavuttanut muun muassa slopestylin maailmanmestaruuden ja olympiahopean. Lumilautailu on alusta saakka poikennut muista niin sanotuista perinteikkäistä talvilajeista. Huippu-urheilua se toki on, mutta lajin henki on usein kaikkea muuta kuin kilpailuhenkinen. Millaisena urheilijana Rukajärvi itsensä näkee? Ja ovatko hänen tavoitteensa kilpaurheilun vai kenties lumilautaelokuvien puolella?

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä