YleX Etusivu

Keskiviikon koko lähetys: Soinin imperiumin vastaisku ja twiittaava yrttitarha

 • 2 h 0 min
 • ei kuunneltavissa

Kivaa keskiviikkoa! Teknologia alistaa meidät, ja siitä on osoituksena Helsingissä twiittaava yrttitarha. What? Tätä selvitellään klo 12 jälkeen. Viime päivinä suomalaisessa politiikassa on ollut melkonen hurlumhei-meno! Ensin persujen puheenjohtaja vaihtui, jonka jälkeen tapahtui Soinin imperiumin vastaisku! Onko hallituskriisi lisännyt vai vähentänyt sun kiinnostusta politiikkaan? Lisäksi puhetta siitä, miksi vielä vuonna 2017 Finnairilla on rekryvaikeuksia tatskojen vuoksi. Studiossa Jussi ja Henkka.

Lähetykset

 • ke 14.6.2017 10.59 • YleX

Jaksot

 • Mistä tunnistaa hyvän kauhuleffan ja elääkö genre nyt jonkinlaista kukoistuskautta? Kauhua luvassa tänään Etusivussa kun vieraana ovat Outo laakso -podcastin Sofia Tawast ja Ville Yli-Knuutila! Päivän lakkokatsauksessa käsittelyssä on ainakin miesten kokemat tunteet ja julkisen keskustelun todellinen huipentuma eli eikö kukaan ajattele lapsia! Juontaja Jenni Pääskysaari kertoi viikonlopun Hesarissa siitä, miten meikittömyys telkkarissa on iso statement ja miten häntä toisaalta meikkaamisen vähentäminen on vapauttanut. Miten meikkaamisesta on tullut naisten elämään standardi? Ja pitäiskö kehitystä vastustaa?

 • Parhaat puheenaiheet. YleX Etusivu on ajankohtaisohjelma, joka tarjoaa analyysia ja näkökulmia uutisiin ja popkulttuuriin. Tänään ohjelmassa parhaita paloja syksyltä. Studiossa Hanna Hantula ja Jussi Latvala.

 • Kesäaika vs. talviaika -debatti on puhuttanut suomalaisia koko syksyn ja nyt pitäis oikeesti laittaa riita poikki ja voita väliin. Mut millä tavalla tämä kiista pitäisi ratkaista? Koodareita tarvittaisiin Suomeen lisää eikä monimuotoisuuden parantuminen olisi alalle pahitteeksi. Miten koodaamaan saataisiin houkuteltua lisää osaajia? Helsingin kirjamessut eväsivät yhdeltä kustantajalta pääsyn messuille - oliko päätös hyvä? Studiossa Hanna ja Jussi.

 • Kanada laillisti kannabiksen, ja tänään Etusivussa pohditaankin että jos kokemukset laillistamisesta ovat positiivisia, voisiko se vaikuttaa myös Suomen lainsäädäntöön? Kaikkien palkkatiedot työpaikoilla julkisiksi, vaatii tasa-arvovaltuutettu! Kakkaa vai timanttia? Sen kertovat Etusivun kuuntelijat! Lukupiirissä messissä YleX:n Uuden musiikin viikko -ohjelmasta tuttu Katri Norrlin ja luettavana Amy Schumerin The Girl with the Lower Back Tattoo.

 • Spotifyssä voi kohta julkaista musaa, vaikkei olisi levytyssopimusta. Tämä avaa ovia nouseville artisteille ja amatööreille - mutta herättää kysymyksen siitä, kuka on ”virallisesti” artisti. Tarvitaanko edes tällaista määritelmää? Lisäksi Etusivu puhuu Kalajoen traagisesta kuolonkolarista: miksi juuri nuorille tapahtuu vakavia auto-onnettomuuksia? Myös vanhempien some-käytös kiinnostaa, koska siinä on usein parantamisen varaa! Esimerkiksi yksityisiä tietoja lapsista saatetaan julkaista aika matalalla kynnyksellä. Lisäksi puhetta vihreiden sekasorrosta ja valosaasteesta. Studiossa Hanna ja Jussi!

 • Tänään Etusivussa on Jussin oma show! Ja koska marjoista kertovat uutiset ovat niin lähellä Jussin sydäntä, totta kai niitä käsitellään päivän lähetyksessä. Lisäksi puhutaan Riverdale-teinidraamasta, jonka kolmas kausi on juuri alkanut ja jota Jussi ja Uuden musiikin viikon Katri Norrlin ruotivat yhteisellä Viihdekäyttäjät-podcastillaan: onko mitään dramaattisempaa olemassakaan kuin Riverdalen tapahtumat? Aiheena myös uusi laki, jonka myötä viranomaiset pääsevät helposti tutkimaan kansalaisten tilitietoja.

 • Etusivu puhuu tänään keräilyharrastuksista! Lenkkari-intoilijat saattavat maksaa harvinaisista keräilylenkkareista jopa tuhansia euroja, mitä moni hämmästelee. Mutta onko lenkkareiden keräily sen ihmeellisempi harrastus kuin Muumi-mukien keräily? Donald Trumpin puoliso Melania Trump on sanonut haastattelussa, että saattaa olla maailman kiusatuin ihminen. Onko ok, että valta-asemassa oleva ihminen valittaa omista kärsimyksistään? Lisäksi puhetta hämmentävästä Liberland-mikrovaltiosta, hallituksen ja ay-liikkeen riidoista sekä ylijäämäpuodeista. Studiossa Ida ja Jussi!

 • Ilmastonmuutos on tämän viikon suurin uutinen, mutta näin sen varmaan pitäisi olla joka viikko. Tätä mieltä on ainakin Kioskin Timo Korpi aka Timo Wilderness, jonka Ilmastouutiset-tubesarjassa seurataan hänen äärimmäistä ilmastopaastoaan. Timo on vieraana kertomassa, mikä on päästöjen leikkaamisessa vaikeinta ja mikä toisaalta ihan helppoa. Lisäksi Etusivu juhlii tänään tyttöjen päivää! Näin tekee myös esimerkiksi HS, jonka päätoimittaja on tänään 16-vuotias tyttö. Mutta edistävätkö tällaiset tempaukset oikeasti tyttöjen asemaa? Lisäksi puhetta Trumputin-päivän mahdollisesta uusinnasta Suomessa. Studiossa Ida ja Jussi!

 • Hallitus haluaisi kieltää alkoholin etämyynnin Suomessa, mutta nyt EU-komissio pistää kapuloita rattaisiin. Kyllä tässä pieni ihminen miettii että onko se etämyynti hyvä asia! Oman mielipiteensä kertovat tänään ainakin Etusivun kuuntelijat kakkaa vai timanttia -äänestyksessä. Entä miksi ihmiset ottavat edelleen kesäkissoja vaikka aiheesta on puhuttu vaikka kuinka kauan? Miksi kissoja ei arvosteta yhtä paljon ku koiria? Haastiksessa Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton toiminnanjohtaja Kati Pulli. Entä mitä on suomalaisille luksus? Studiossa tänään Jussi ja Ida!

 • Parhaat puheenaiheet. YleX Etusivu on ajankohtaisohjelma, joka tarjoaa analyysia ja näkökulmia uutisiin ja popkulttuuriin. Tänään ohjelmassa parhaita paloja syksyltä. Studiossa Hanna Hantula ja Jussi Latvala.

 • Vakavista ilmastouutisista huolimatta kivaa maanantaita! Ilmastouutisia on viime aikoina värittänyt synkkyyden lisäksi toivo - ehkä sittenkin voimme vielä muuttaa pallon kurssia. Etusivu selvittää tänään syitä ilmastotoivoon! Lisäksi pohdinnassa netin keskustelupalstojen huono kaiku. Miksi poliitikolle on ok sano, että ei lue netin keskustelupalstoja, mutta muuten kansanonmaisuutta kantsii oikein korostaa? Lisäksi puhetta hanuri-sanan muuttuneista mielikuvista ja Banksyn itsetuhoutuvasta taideteoksesta. Entä pitäiskö ylioppilaskuntaan kuulumisesta tehdä yliopistoissa vapaaehtoista? Studiossa Jussi ja Ida.

 • Jännittävää perjantaita, lähetyksen alkuun nimittäin jännäämme Nobel-voittajaa uutistoimittaja Mikan kanssa! Miksi tyttöjä tarvii erikseen opastaa bändissä soittamiseen? Entä onko bändiskenellä musiikissa tulevaisuutta kun rap ja EDM hallitsevat listoja? Näistä puhutaan yhdessä Aiju Salmisen kanssa, joka on yksi Bändin käsikirja -teoksen kirjoittajista! Entä pitäiskö suomalaisten vain lopettaa teitittely kun se on meille niin vaikeaa? Studiossa Hanna.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä