Liftarit

Liftarit: Mohamed Hosein ja Ali Atae

  • 7 min
  • toistaiseksi

Mohamed ja Ali tarjosivat Pialle kyydin Savonlinnasta Sulkavalle. Ali kertoo saapuneensa kiintiöpakolaisena Iranista Suomeen 7-vuotiaana. Pikku-Ali oli ollut ihmeissään valonmäärästä ja oli ollut menossa ulos keskellä yötä, kun luuli yötä päiväksi.
Ali sanoo rasismin nousseen ja on sitä mieltä, että "kannattaa elää omaa elämää ja pitää hauskaa. Maailma on sekaisin. Kaikkien ihmisten pitäisi miettiä omia tekojaan ja omia sanomisiaan, niin sillä päästään aika pitkälle".

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

TV-lähetyksen ääniraidat suomi stereo

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Liftarit

Viihdyttävä roadtrip suomalaiseen mielenmaisemaan

Liftarit on viihdyttävä roadtrip syvälle suomalaiseen mielenmaisemaan. Neliosaisessa realitysarjassa Pia Asikainen reissaa liftaten ympäri Suomea ja tutustuu ennakkoluulottomasti matkalla tapaamiinsa ihmisiin. Kesän 2016 aikana ohjaaja, sarjan ideoija Pia Asikainen ja kuvaaja Joona Pettersson tekivät neljä eri liftireissua: saarihyppelyn avuliaiden Turun saariston ihmisten parissa, Lapin kalareissun alkukesän kylmyydessä Kemistä Nuorgamiin, festarireissun Helsingistä hullujen pohjalaisten pariin Etelä-Pohjanmaalle sekä viimeisellä reissulla tutkivat Savon saloja Saimaan rannoilla.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä