Radio Vega Västnyland

Regissör Annika Grof berättar om filminspelningen i Fiskars (på finska)

 • 9 min
 • toistaiseksi

Den fiktiva dramafilmen "Syksyn jälkeen saapuu kevät" (efter hösten kommer våren) har spelats in bland annat i Fiskars, Svartå och Bromarv. Regissören Annika Grof berättar om filmen och inspelningarna i Västnyland. Intervjun är på finska. Grof intervjuas av Sofia Kajander.

Lähetykset

 • to 22.6.2017 8.35 • Yle Areena

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Ingåbon Niclas Grönholm placerade sig på sjunde plats i VM-serien i rallycross. Han säger att han är nöjd med sin placering inte minst med tanke på att han kör privat, medan de sex bästa i serien är fabriksförare.

 • Diskussionerna kring byggprojektet på Fabriksudden i Hangö är igång igen. Åsikterna går fortfarande isär på samma sätt som för fem år sedan då staden och Regatta Resorts officiellt inledde sitt samarbete.

  Yle Västnylands Veronica Montén träffade Hangöpolitikerna Stephan Horn (SFP) och Tom Rönnblad (SDP) för att diskutera var skon klämmer när det kommer till Fabriksudden.

 • Årets Zontakampanj, säg nej till våld mot kvinnor, har barnäktenskap i fokus. Styrelsemedlemmarna Anita Westerholm och Hanna Surakka från Zonta Raseborg berättar mera om kampanjen för Marica Hildén.

 • SLC Raseborg är årets lokalavdelning, anser Svenska lantbruksproducenternas centralförbund. Sune Baarman är ordförande för avdelningen.

 • Tommy Högström blir deltidsanställd träningschef i friidrottsföreningen IF Raseborg. Han börjar i sitt nya jobb 1.12. Högström berättar om sina arbetsuppgifter och tankar. Veronica Montén och Bubi Asplund intervjuar.

 • Marskalken och presidenten Carl-Gustav Mannerheim har röstats fram till alla tiders mest populära finländare. Men hur bra koll har dagens elever på Mannerheim? Malin Valtonen intervjuar niorna Magnus Vikman, Wictor Siggberg, Fanny Konsin, Evelina Forsström och Adeline Uusimäki i samband med en skolföreställning av Mannerheim - mannen och myten på Tryckeriteatern i Karis. I inslaget hörs också Stefan Elf som spelar Mannerheim.

 • Skogsbruksingenjör Carl-Johan Jansson har tagit initiativ till att parkskogarna ska få en skötselplan.

  Genom att involvera både stadens tjänstemän, politiker och invånare vill man undvika att det uppstår inflammerade diskussioner efter att träd har avverkats invid bostadsområden.

  Kommunpolitikern Ira Donner från De gröna välkomnar en skötselplan. Hon hoppas att invånarna känner sig mera delaktiga i skogsskötseln då planen görs upp.

 • Forskarna Alf och Joanna Norkko deltog i en forskningsexpedition i Antarktis. Tillsammans med nyzeeländska forskare samlade de in material från havsbottnen. Meningen är att undersöka hur klimatförändringen påverkar de kustnära ekosystemen i Antarktis.

  Dykarna märkte att det har skett stora förändringar på en kort tid. Livet under ytan har ökat markant på grund av att isarna har smält under somrarna.

  Med i Antarktis var också upptäcktsresanden Patrick "Pata" Deegerman som dokumenterade expeditionen.

 • Alf och Joanna Norkko från Tvärminne zoologiska station vid Helsingfors universitet spenderade fem veckor i Antarktis. Med på expeditionen var också upptäcktsresanden Patrick Degerman.

  På expeditionen undersökte de hur klimatförändringen påverkar ekosystemet i kustvattnet vid Antarktis. De samlade prover från havsbottnen. För att kunna göra det måste de göra ett hål genom den tre meter tjocka isen.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä