YleX Etusivu

Torstain koko lähetys: Game of Thrones antropologien silmin ja palautteen antamisen taito

 • 2 h 0 min
 • ei kuunneltavissa

Torstai on toivoa täynnä! Enää 4 päivää uuteen Game of Thrones -kauteen! Jussin ja Siljan vieraina ovat Antropologit Suvi Jaakkola ja Ninnu Koskenalho. He käyttävät tieteen heille suomia voimia ennustaakseen, miten GoT-saaga päättyy. Etusivussa puhutaan myös uudesta sovelluksesta, joka lupaa tehdä asiakaspalautteen antamisesta helpompaa. Jaetaanko tässä kuitenkin helmiä sioille?

Lähetykset

 • to 13.7.2017 10.59 • YleX

Jaksot

 • Espoolaisessa kirjastossa voi 3D-printata vaikkapa dildon. Mutta kirjaston twiitin mukaan tämä on sallittua vain täysi-ikäisille - miksi? Entä onko ylipäänsä hyvä juttu, että kirjastossa voi tulostella seksileluja? Draama Brexitin ympärillä jatkuu! Vaikka brittihallitus päätti seistä Brexit-sopimuksen takana, analyysien mukaan sopimus ei miellytä oikeasti ketään. Onko touhussa siis järkeä? Lisäksi puhetta muun muassa siitä, jos nuoret aikuiset lainaavat vanhemmiltaan rahaa, sekä sikarintupruttelusta: eikö maailmassa ole enää sijaa sikarikerhoille? Studiossa Hanna ja Jussi!

 • Liioitellaanko Yhdysvaltojen kahtiajakautuneisuutta? Onko jenkkiyliopistojen kampuksilla oikeasti käynnissä sellainen kulttuurisota kuin uutisista joskus saa kuulla? Etusivuun saadaan tänään vieraaksi Helsingin Sanomien tuleva Washingtonin-kirjeenvaihtaja Anna-Sofia Berner, joka vastaa näihin kysymyksiin. Hannaa ja Jussia kiinnostaa myös hampaiden oikominen: voiko olla perusteltua oikoa hampaita verovaroin, jos syyt ovat vain esteettiset? Lisäksi puhetta siitä, mitä kaikkea pelit mahdollistavat, sekä Aung San Suu Kyin palkinnosta, jonka Amnesty päätti vetää takaisin.

 • Etusivussa puhutaan tänään raiskauslaista. Suostumus2018-kampanja haluaa, että raiskaus tarkoittaisi seksiä, johon ei ole suostumusta. Mihin tällaista muutosta tarvittaisiin, siitä on kertomassa yksi kampanjan vetäjistä Iiris Suomela! Lisäksi Etusivussa puhutaan siitä, miksi kuvittelemme asioiden olevan huonommin kuin ne ovatkaan: moni luulee väkivaltarikollisuuden kasvavan, vaikka tilastot kertovat toista. Viikonloppuna Trump ei mennyt vesisateeseen edustamaan ja tästä tuli iso uutinen - miksi, sitä pohtivat Hanna ja Jussi!

 • Linnan juhlien teema on tänä vuonna ekologisuus. Jussi ja Hanna pohtivat, pelastuuko maailma sillä että Jenni Haukio pukee päälleen puukuidusta tehdyn koltun. Etusivun Amy Schumer-lukupiiri kokoontuu tänään viimeisen kerran, studiossa mukana myös Uuden Musiikin Viikon Katri Norrlin!

 • Jussi ja Hanna analysoivat tänään Twitterissä trendaavaa #helvettihaastetta: Miksi isäinpäivälahjaksi on tarjolla lähinnä sellaisia kirjoja, joiden nimissä toistuu sana helvetti? Hanna on huolissaan suomalaisen nuorison perunasuhteesta, Jussi taas säälii aiheettoman kritiikin kohteeksi jatkuvasti joutuvaa VR:ää. Lisäksi ennustetaan tarot-korteilla, miten jenkkien välivaaleissa oikein käy.

 • Odottavat vanhemmat ovat alkaneet järjestää bileitä, joissa syntymättömän lapsen sukupuoli kerrotaan koko suvulle konfettisateen keskellä. Olisiko tässä ratkaisu Suomen heikkoihin syntyvyyslukuihin? Tämän kysymyksen lisäksi Jussi ja Hanna pohtivat, miksi naiset saavat lempeämpiä tuomioita rikoksista kuin miehet ja pitääkö luonto-ohjelmien herätellä katsojissa ilmastoahdistusta. Luvassa myös tiukka paketti Brexit-tietämystä, kun studioon saadaan Ylen erikoistoimittaja Susanna Turunen kertomaan, voisiko Britannian EU-eron sittenkin perua.

 • Sekasin-sarjan kakkoskausi on Areenassa! Sarjan käsikirjoittaja-ohjaaja Teemu Nikki ja Hydeä esittävä Anssi Niemi kävivät kertomassa sarjasta ja sen hahmoista YleX Etusivussa.

 • Ihanaa perjantaita! Huippusuositun Sekasin-sarjan kakkoskausi on tullut tänään Areenaan, ja se käsittelee mielenterveysaiheiden lisäksi nuorten syrjäytymistä. Mitä sarja haluaa sanoa? Onko tekijöiden ollut vaikea yhdistää huumoria ja rankat aiheet? Vieraana Hyden näyttelijä Anssi Niemi ja käsikirjoittaja-ohjaaja Teemu Nikki! Lisäksi puhetta ghostaamisesta sekä deittisovelluksissa että mailin inboxissa. Etusivun kuuntelijat do no not approve! Entä miltä vihreiden pj-tilanne näyttää nyt ja miksi nuoret tyypit eivät halua pyrkiä puoluejohtoon? Tätäkin selvittää tänään Etusivu!

 • Maailmanloppuun liittyviä uhkakuvia kyllä riittää! Tänään YleX Etusivussa keskitytään digitalisaatioon, joka toimittaja Pekka Vahvasen mielestä uhkaa kaikkea meille arvokasta. Pekalta kysytään haastattelussa, miksi hän sitten itse käyttää Facebookia ja sähköpostia, jos teknologia kerran on niin pahasta. Lahdessa taas on kokeiltu muutaman viikona ajan koulupaitoja, ja oppilaat näyttävät tykkäävän. Siksi Etusivun kuulijoilta kysytään, ovatko koulupaidat ja -puvut kakkaa vai timanttia! Lisäksi puhetta romanien työnhausta: tarvittiinko oikeasti julkkikset testaamaan ja osoittamaan, että romanit kohtaavat yhä syrjintää? Studiossa Hanna ja Jussi!

 • Sekasin-kampanjan Discord-kanavalla päivystävät tubettaja Sillis ja Suomen mielenterveysseuran Joosua Valkonen vierailivat YleX Etusivussa. Heidän kanssaan keskusteltiin nuorten miesten syrjäytymisestä sekä keinoista sen ehkäisyyn. Sekasin-sarjan 2. tuontantokausi alkaa 2.11.

 • Miten pojilla menee ja mikä yhdistää syrjäytymisvaarassa olevia poikia? Studiossa Sekasin-kamppikseen liittyen Suomen Mielenterveysseuran Joosua Valkonen ja tubettaja SilliS. Suomeen huhutaan tulevaksia uusia datakeskuksia, mutta mitä ne oikein on ja kuka niitä puuhaa? Entä onko hyvä juttu että erityisesti nuoret haluavat nyt yhden kyselyn mukaan säästää rahaa?

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä