Kuunnelmia tulevaisuudesta

Sadan vuoden matka, osa 2/3

 • 24 min
 • ei kuunneltavissa

Toisessa osassa, Välitila: Puun juurelle maatumaan jäänyt Inki herää uuteen todellisuuteen vuonna 2042. Hän havaitsee mielensä ja kehonsa irtautuneen toisistaan. Olisi jätettävä mennyt, jotta pääsisi eteenpäin mutta se ei ole helppoa. Matkalla uuteen maailmaan yksilöt joko rikkoutuvat tai eheytyvät osaksi suurta parviälyä. Mielensä sokkeloissa aikansa harhailtuaan Inki löytää mahdollisuudessa auttaa muita tien myös omaan ulospääsyynsä.

Kuunnelma on osa Radioteatterin, Suomi 100 juhlavuoden, Kuunnelmia tulevaisuudesta -sarjaa,

Rooleissa:
Inki: Irina Pulkka
Malika: Diana Tenkorang
Ali: Henry Hanikka
Inkin äiti: Kaija Pakarinen
Zahra: Eija Varima
Satunnaisia ääniä, harhautuneita sieluja, parvi: Edellisten lisäksi Rosanna Kemppi, Jukka Lindström ja Juha Suihko

Radioteatterille kirjoittaneet Eija Lappalainen ja Anne Leinonen. Ohjaus: Kaisa-Liisa Logrén. Äänisuunnittelu: Tiina Luoma. Tuottaja: Soila Valkama

Lähetykset

 • ma 11.9.2017 19.04 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Radioteatterissa kuullaan syksyllä kuunnelmia tulevaisuudesta. Harri Virtasen, Marko Järvikallaksen ja Okko Leon käsikirjoittamat ja ohjaamat teokset kuullaan kolmena maanantaina peräkkäin. Ensimmäisenä on vuorossa Harri Virtasen ohjaama Kaapattu mieli. Se kertoo perheenisästä, jonka persoonallisuus alkaa oudosti muuttua. Mistä idea syntyi, ja miltä scifi kuulostaa? Ida Nivan ja Emilia Cronvallin toimittamassa kuunnelman esittelyssä ovat haastateltavina ohjaaja Harri Virtanen ja äänisuunnittelija Anders Wiksten.

  Kuunnelmia tulevaisuudesta: Kaapattu mieli kuullaan Radio 1:ssä maanantaina 16.10. klo 19.03.

 • Perheenisän persoonallisuus alkaa muuttua. Käy ilmi, että hänen mieleensä on murtauduttu, se on kaapattu. Lopulta koko perhe kamppailee yhdessä murtautujaa vastaan. Murtautujaksi paljastuu miehen ex-vaimo, joka on ostanut hakkeroinnin Etelä-Amerikasta. Miten käy parisuhteelle, kun ex-puoliso tulee mukaan läheisimpiinkin hetkiin?

  Käsikirjoitus: Marko Järvikallas - Okko Leo - Harri Virtanen
  Ohjaus: Harri Virtanen. Äänisuunnittelu: Anders Wiksten.
  Rooleissa: Petri - JANNE REINIKAINEN, Tuuli - JEMINA SILLANPÄÄ, Riitta - LIISA MUSTONEN, Ven.psykiatri - JUSSI LAMPI, Nuori nainen - HELMI-LEENA NUMMELA, Esp.kauppias - JUKKA KÄRKKÄINEN, Poika - EJVIND AMINOFF, Nörtti - OSKAR PÖYSTI, Mindfulness-opettaja - MERI NENONEN, Psykiatri - PEKKA HUOTARI, Lääkäri - MIKKO REITALA, Lentoemäntä - LAURA JAAKKOLA, Lentokapteeni - PEKKA SAVOLAINEN, Ensihoitaja - ERJA MANTO

  Espanjankieliset käännökset
  Helmi-Leena Nummela ja Mercé Senabre
  Musiikki: Anders Wiksten ja Pekka Savolainen
  Tuotanto: Pekka Savolainen.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä