Kuuluttajan vieras

Toimittaja Olli Laine

 • 9 min
 • toistaiseksi

Futisvanhemmista Kosovoon: tarinat johtavat uusiin tarinoihin, kun Olli Laine lähtee niitä seuraamaan. Toisena projektina parhaillaan on uusinta uutta eli dokumentteja mobiilialustalle. Olli poikkesi Radio 1:n kuuluttamoon Timo Teräsvuoren pakeille tarinoimaan toimittaja-ohjaajan moneen suuntaan haarovasta työstä. Ensin muisteltiin lapsuuden radiomaisemaa.

- Näistä linkeistä pääset jutussa esiin nouseviin ohjelmiin:
Futisvanhemmat: http://areena.yle.fi/1-3335116
Tähtien futisvanhemmat -jaksoja:
http://areena.yle.fi/1-3378151
http://areena.yle.fi/1-3397530
http://areena.yle.fi/1-3407941
Pieni kohtaaminen Jari Litmasen kanssa: http://areena.yle.fi/1-3466137

Lähetykset

 • ke 13.9.2017 10.50 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Libanon ei ole pelkästään sodan täyttämä maa, josta kuulemme väkivaltaisuuksien ja levottomuuksien sävyttämistä uutisista. Maassa on hyvin rikas ruokakulttuuri, luonto on hyvin kaunis, ihmiset ovat vieraanvaraisia ja paikallisiin on helppo tutustua, varsinkin kun oppii arabian kieltä. Huumori on omintakeista, mutta liikenteen kaoottisuus pelottaa. Millaista on ollut työskennellä, asua ja matkustaa itämailla ja eritoten Libanonissa? Tästä kertoo lisää Yle Uutisten ulkomaantoimittaja Marka Kataja, joka vieraili kuuluttaja Jari Aulan vieraana.

 • Suomen tunnetuimpiin pianaisteihin lukeutuva Iiro Rantala, hulvaton revittelijä, pureutuu tällä kertaa vakavampiin aiheisiin uudessa kesäsarjassaan Kotikäynti Iiron pianohuoneessa. Iiro kertoo kuuluttajan vieraana uudesta sarjastaan tarkemmin kuuluttaja Jari Aulalle.

 • Millainen radiokanava on suuria muutoksia läpikäynyt Yle Puhe? Tähän vastaa kanavan ohjelmapäällikkö Olli Junes, joka poikkesi kuuluttaja Jalmari Laineen vieraana. Olli on ollut uudistamassa kanavaansa, jolla tätä nykyä soi myös musiikki eikä vain Porilaisten marssi.

 • Ylen nuorisolle suuntaamat lyhytdraamat ovat niittäneet mainetta ja kunniaa myös ulkomailla. Mitä lyhytdraamat ovat, miksi niitä tehdään ja miten ne on otettu vastaan? Vastaava tuottaja Hyppe Salmi valottaa tarkemmin asiaa kuuluttaja Jari Aulalle.

 • Musiikkitoimittaja Ahti Paunu on myös laulaja tullut tutuksi a cappella -laulusta Rajattomat-yhtyeessä. Millä tavalla musiikki miestä vie, selviää hänen vieraillessaan kuuluttaja Jari Aulan juttutuokiossa Yle Radio 1:n studiossa. Ja onko hän potenut ramppikuumetta?

 • Kuuluttaja Juha Salomaan vieraina kävivät "monipuolisuusmiehet" Lasse Lehtinen ja Seppo Hovi, joiden toimittamaa 13-osaista sarjaa 'Viaton viisikymmentäluku' seurataan Yle Radio 1:ssä kesän 2018 ajan lauantaisin klo 14. Sarjassa kuullaan puheen lomassa paljon muistoja herättävää 50- luvun musiikkia.

 • Paitsi muusikkona myös toimittajana Matti Johannes Koivu hakee muotoa eri ilmiöille ja tunteille. Tänä kesänä kuultavassa Oikeudenmukaisuuden historia -sarjassa hän yrittää ymmärtää, mitä oikeastaan on se oikeudenmukaisuus, jonka pohjalta rakentuvat niin lait kuin käyttäytymis- ja ajattelumallimme. Matti Johannes Koivun tapasi Marja Vehkanen.

 • Sosiaalinen media - mikä se on ja mihin sitä tarvitaan? Joitakin vastauksia antaa sometoimittaja Ippi Arjanne Juha Salomaalle Kuuluttajan vieras -ohjelmassa. Koululaisena oli tarkkaa, mitä kanavaa seurattiin; Ippi Arjanne oli NRJ-fani, ja tänään Radio Suomessa. Tulevana kesänä työnkuvaan liittyy myös ohjelmantekoa - ja ainakin Norjan-matka.

 • Rikokset ja rikosuutiset järkyttävät. Toimittajan työ on vienyt Päivi Happosen raskaidenkin uutisaiheiden ja tapausten pariin. Hän kirjoittaa aiheista, jotka nostattavat yleisössä tunteita. Päivi Happonen keskustelee työstään Jalmari Laineen kanssa.

 • - Mua kiinnostaa eksistentiaaliset kysymykset, kertoo toimittaja Anna Patronen. Hänen toimittamassaan Horisontti-ohjelmassa käsitellään journalistisista lähtökohdista uskontoja, etiikkaa ja yhteiskuntaa. Anna Patronen keskustelee Horisontin toimittamisesta Heikki Puskalan kanssa.

 • Yle Uudizet karjalakse - Karjalankielinen viikkokatsaus siirtyi hiljattain Yle Radio 1:n ohjelmistoon. Neliminuuttisen viikkokatsauksen tuottaja, Yle Joensuun sisältövastaava Panu Vatanen, saa seurata nykyisen työnsä ansiosta lähietäisyydeltä rakastamaansa koripalloa. Häntä jututti Marja Vehkanen, joka kysyi aluksi, mistä karjalankielinen viikkokatsaus koostetaan.

 • TV1:n Itse asiassa kuultuna -ohjelma kuuluu Ylen tv-historian pitkäaikaisimpiin nimikkeisiin, ja entisaikoina sen vieraita tutkailtiin myös piilokameraosuudella. Kun konkaritoimittaja Juho-Pekka Rantala kiikuttaa kameran eteen vaikkapa "jääkiekon rautakansleri" Kalervo Kummolan, hän aloittaa kaikkea muuta kuin kylmiltään. Hyvässä haastattelussa jää tulee murretuksi hyvinkin nopeasti, ja sen kyllä huomaa tekijänäkin. Myös Mikä maksaa? -ohjelmasta tutun äänen tapasi Tatu Tamminen.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä