Koe uusi yle.fi
Nosto

Kasvukertomuksia pullon juurelta

 • 57 min
 • toistaiseksi

Miltä lapsista näyttää elämä perheessä, jossa käytetään liikaa alkoholia? Sitä on pohtinut Ani Kellomäki uudessa kirjassaan Kosteusvaurioita - Kasvukertomuksia pullon juurelta. Ani tänään studiovieraanamme. Lisäksi perehdymme huomenna vietettävään Maailman humanitaarisen avun päivään.
Studiossa Suvi Pukangas ja Alina Kulo.

Lähetykset

 • pe 18.8.2017 11.03 • Yle Puhe

Jaksot

 • Tupakka on myrkyllistä, haittaa terveyttä ja savu haisee pahalle. Näin sanovat nuoret tuoreessa tutkimuksessa. Samalla, kun tupakan poltto vähenee, on muiden tupakkatuotteiden käyttö kuitenkin jonkinasteisessa nousussa. Mitä tapahtuu tulevaisuudessa tupakoinnille? Vieraana nuorten tupakoinnista julkaissut tutkija Mikko Piispa.

  Tänä iltana televisiossa nähdään Kaksoislataus-dokumentti, jossa nuoret miehet matkaavat armeija-ajan tapaturmapaikalle. Studiossa vierailee dokumentin ohjaaja Pauliina Motturi.

  Toimittajina Miia Krause ja Linda Vettanen.

 • Miten selvitä vieraiden ihmisten tapaamisesta, kun jännitys nostaa hien pintaan ja suu kuivuu korpuksi? Jännittämisestä Saa jännittää -kirjan kirjoittanut Minna Martin on Noston vieraana, haastattelu on uusinta marraskuun alusta.

  Otamme lisäksi yhteyden joulun kiireisimpään paikkaan, jossa sesonki alkaa olla käynnistymässä.

  Toimittajina Miia Krause ja Linda Vettanen sekä Iiris Arjanne

 • K-X-P nauttii kulttisuosiota maailmalla varsinkin intensiivisten keikkojensa avittamana. Siirtyykö suosio mukana, kun bändin solisti Timo Kaukolampi julkaisee ensimmäisen sooloalbuminsa? Ja mitä kaikkea onkaan luvassa soolouralla? Se selviää kun herra Kaukolampi saapuu vieraaksi studioon.

  Otamme myös selvää, mitä kuopiolaiset haluavat säilöä tuleville sukupolville kun aikakapseli sinetöidään seuraavaksi sadaksi vuodeksi.

  Toimittajina Miia Krause ja Linda Vettanen

 • Satavuotisen itsenäisen Suomen Linnan juhlat ovat nyt juhlittu. Miltä valtakunnan suurin ja kaunein pukukavalkadi näytti trashionistan silmin? Nostossa Linnan juhlien pukuloistoa oli arvioimassa trashionista Outi Pyy.

  Pyy on kierrätysmuotiin erikoistunut pukusuunnittelija. Hänen luomuksiaan on nähty myös Linnan juhlissa. Moni varmasti muistaa Pyyn kahvikapseleista sunnitteleman puvun muutaman vuoden takaa. Millaisia juhlapukuja pystyy kierrättämällä tekemään?

  Lähetyksen lopuksi selbvitellään myös lasten rahankäyttöä - paljonko on paljon?

  Toimittajina Miia Krause ja Linda Vettanen.

 • Millaisia tunteita liitämme tuttuihin kotimaamme symboleihin? Nosto selvittää, kun vieraana on filosofian tohtori Tuomas Tepora Helsingin yliopistosta.
  Kuulemme myös maillaisia ovat rakastetuimmat suomalaiset laulut.
  Toimittajina Miia Krause ja Linda Vettanen.

 • Äiti Amma kävi jälleen Suomessa viikonloppuna halaamassa ihmisiä ja levittämässä rauhan ja rakkauden sanomaa. Mikä Ammassa ja halaamisessa on se taika, joka sai tuhannet suomalaiset taas viikonloppuna kerääntymään Itä-Helsinkiin? Mitä rock-tähti saa elämäänsä Ammalta? Vieraana Amman useaan kertaan tavannut Mikko von Hertzen.
  Selvitämme myös mitä 100-vuotiaan Suomen itsenäisyyspäivän ohjelmistossa kimaltaa.
  Toimittajina Miia Krause ja Linda Vettanen.

 • Millainen on oopperan matka pilkkeestä silmäkulmassa synnytyslaitokselle ja lopulta radioon ihmisten kuunneltavaksi? Vieraana uuden Kylmän maan kuningatar -radio-oopperan säveltäjä Riikka Talvitie ja puhelimitse mukana on yhdessä oopperan roolissa loistava Aino Venna.
  Selvityksessä myös vapaaehtoistyön kuviot.
  Toimittajina Miia Krause ja Linda Vettanen.

 • Suomalainen musiikki on maailman terävintä kärkeä ja kehittyy jatkuvasti. Näin väittää tuore suomalainen biisiviennin visio. Millä tämä väite lunastetaan? Vieraina Music finlandin vientipäällikkö Katariina Sorsa sekä monille artisteille biisejä kirjoittanut Tido Nguyen.

  Joulukuun alun kunniaksi laulamme hiljaa mielessämme joululauluja ja soitamme joulualuluttomaan kauppakeskukseen.

  Toimittajina Miia Krause ja Linda Vettanen.

 • Start-upien vuodenaika on käsillä. Megatapahtuma Slush on synnyttänyt ympärilleen useita erilaisia tapahtumia, joissa innokkaat yrittäjät esittelevät ideoitaan joka puolilta maailmaa saapuville rahoittajille. Mistä rahat riittävät? Ja keitä nämä rahoittajat ovat? Vieraana Reidar Wasenius Suomen bisnesenkeliverkostosta.

  Vietämme myös tissiviikkoa, mistä kampanjassa on kyse?

  Toimittajina Miia Krause ja Linda Vettanen

 • Kuinka paljon kirjailijan täytyy markkinoida? Vieraana kirjailija Max Seeck, jonka syksyllä ilmestynyt trilleri Mefiston kosketus jatkaa palkitun Hammurabin enkelit -kirjan viitoittamalla tiellä.
  Pistämme myös nastat alle ja kaivamme talvipyörän esiin.
  Toimittajina Miia Krause ja Linda Vettanen.

 • Mistä johtuu että kaikki muut ovat niin itsekkäitä?
  Vieraana runoilija ja esseisti Jukka Koskelainen, jonka uusi kirja Mahtava minä pohtii itsekkyyden ja empatian rajoja.
  Selvitämme myös kuinka paljon nimiä vaatii pärjääminen Namedroppailun SM-kisoissa.
  Toimittajina Miia Krause ja Linda Vettanen

 • Jani Toivola palasi masennuksen aiheuttamalta pitkältä sairauslomalta heinäkuussa takaisin kansanedustajan töihinsä eduskuntaan. Äskettäin Mielenterveyden keskusliitto nimesi Toivolan vuoden 2018 Hyvän mielen lähettilääksi. Mitä kuuluu Jani Toivolalle nyt?
  Nosto selvittää myös kuinka maskuliinisia ovat elokuvat tällä hetkellä.
  Toimittajina Miia Krause ja Linda Vettanen

Klipit

 • Perjantaina ensi-iltaan sai elokuva, joka kertoo ihmisistä, jotka lähtivät paremman elämän perässä toiseen maahan, kauas kotoa

  Kirjailija Antti Tuurin romaanista filmatisoitu Ikitie perustuu tositapahtumiin: kertoo amerikansuomalaisista, joille luvattiin, että Neuvosto-Karjala on työläisten paratiisi. Sitä se aluksi onkin, kunnes Stalinin aikana epäluuloinen järjestelmä rupeaakin pitämään heitä vakoojina. Ikitien ohjaaja AJ Anttila saapui Noston vieraaksi kertomaan hypetetyn elokuvat teosta. Kuva: Nordiskfilm

 • Apollo live clubilla saa ensi-iltansa näytelmä, joka ruotii työympäristöjen hyvinvointia. Miten juontaja ja hyvinvointivalmentaja Kirsi Salo päätyi teatterin näyttämölle? Kuva: Kissconsulting Oy

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä